|
|
#1081 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Nie lubię:
pilotek - powodują 100% wmieszanie się w tłum. Ma je (prawie) każdy. Ani to ciepłe (długość kurtki), ani ładne (skóra). Nie, nie i jeszcze raz nie. futrzakowych kołnierzy - przykro mi, ale wyglądają strasznie. Dokładnie tak, jakby komuś zabrakło czasu na wyjęcie z szuflady dodatków i po drodze musiał oskalpelować własnego kota/psa/stado chomików. kolczyki koła - nie wiem, czy to moda, ale pojawia się często mimo wszystko. Złe. biżuteria ze srebra i złota - budzi we mnie niesmak. Paradoksalnie jednak, ubrania o ładnym kroju i w ładnym towarzystwie w tychże kolorach nie budzą już takich uczuć, choć sama takowych nie noszę. Wyrzuciłam swoje żale...
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Co jest nie tak ze złotą i srebrną biżuterią?
Albo kolczykami kołami?: http://karlascloset.blogspot.com/201...ays-child.html Edytowane przez anonymouse Czas edycji: 2010-11-07 o 18:21 |
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Też w sumie nie wiem co jest złego w kołach i srebrze i zlocie.
Plastikowa biżu lepsza, czy jak?? Bo nie kumam. |
|
|
|
#1084 |
|
Konto usunięte
|
Po prostu ich dziewczyna nie lubi
|
|
|
|
#1085 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, w moim przypadku są to właśnie takie biżuteryjne przymiotniki jak kolczyk-koło, złoto i srebro.Osobiście preferuję raczej naturalne dodatki, szczególnie drewniane mnie urzekają, ewentualnie wykonane z materiału, i już od wielu lat nie jestem w stanie przekonać się do srebrnych i złotych akcesoriów. Zaś co do zdjęcia, selon moi ta pani lepiej by wyglądała właśnie bez kolczyków. Niepotrzebnie i, no cóż, tandetnie trochę odwracają uwagę. |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ohyda
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Już to chyba kiedyś, dawno temu, pisałam, ale napiszę jeszcze raz. Mianowicie rozwala mnie, kiedy widzę dziewczynę w zestawie buty na obcasie +sportowa bluza... Dziś miałam okazję ujrzeć kilka tak ubranych dziewcząt i przyznam, że strasznie to wygląda ;p
|
#1088 |
|
Rozeznanie
|
po pierwsze; świecenie
cyrkonie, brylanciki, neonowe kolory na ubraniach- to mnie razi. cekinowe wzorki, choć cekinowe sukienki czy bluzki na kimś o nienagannej figurze nie rażą. po drugie; napisy dla mnie to wstyd mieć wielką nazwę sklepu/projektanta na środku koszulki. co to za dobrowolne zgadzanie się na bycie darmową reklamą? a lans? żaden, oj, raczej ogromne faux pas ('o patrzcie jestem taka fajna stać mnie na guczi i dolcze gabana i sruczi). po trzecie; brak umiejętności zestawiania niby żadna moda, ale w tym przypadku każda mnie 'rozwala'. nakupować w różnych sklepach (czy tanie, czy drogie) ubrań modnych w tym sezonie i zestawić je tak, że zgrozo... ała. po co się z tym pchać? wspieram eksperymenty i ciekawe zestawienia, ale na litość- jak się nie umie, to wypada się nauczyć, albo tego nie robić, o. po czwarte; nieśmiertelne białe kozaczki to, że są modową wpadką znane jest od lat, a ciągle widać je na ulicach. nie wiem co takiego w nich jest, co tak odpycha- żaden, naprawdę żaden model, żadna modyfikacja nie jest w stanie wywołać we mnie choćby obojętności, zawsze niechęć. niepraktycznie, nieestetyczne, niezrozumiałe. w każdym sezonie jest coś, co mi się nie podoba. kiedyś emu (a teraz sama kupiłam zgrabną parę z river island- zamszyk jest, i nie są takie 'duże'), potem pumpy (aż sama zapragnęłam kupić), teraz futerko (aż znalazłam jedna parę worker boots z futerkiem na allegro). tyle, że gdy (jak wyżej) znajdę jakiś 'wyjątek' lub zacznę oglądać zgrabne zestawienia innych kobietek- przekonuję się. a jeśli sama nie nabieram ochoty 'oj chciałabym to mieć', to przynajmniej staje się dla mnie obojętne. +Edsonka no, nie jest to 'modą' na szczęście i chyba nie było, ale fakt faktem- gryzie się paskudnie. taka wlaśnie typowa nieumiejętność zestawiania.
nie mam podpisu :< Edytowane przez sroda Czas edycji: 2010-11-07 o 22:56 |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Jak coś jest z materiału którego nie lubisz, nie znaczy od razu że jest czymś tandetnym. Poza tym, trzeba mieć dużo talentu i inwencji żeby coś takiego samodzielnie, ręcznie zrobić.
Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2010-11-08 o 21:29 |
|
|
|
|
#1090 |
|
Przyczajenie
|
Subiektywnie moge stwierdzić, że zupełnie nie podobają mi się (tak tak, będę pewnie powtarzac za innymi, nie ma się czemu dziwić):
-emu, i to bez znaczenia czy oryginały czy pokoślawione podróbki, -podróbki, szczególnie torebki LV, -legginsy do krótkich bluzeczek, -miętowy lakier do pazokci -emu -solary -futrzane kamizelki -nieumiejętnie przyczerniane brwi -króciutkie spódniczki/sukienki noszone do pracy -emu -za ciasne bluzeczki odkrywające brzuszki (tez za ciasne )-spodnie rybaczki -złota biżuteria to tyle na dzień dzisiejszy, jak coś jeszcze zaobserwuję to nie omieszkam dopisać. Acha, no i oczywiście - emu |
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1093 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele osób również nienawidzi legginsów, za to ja je uwielbiam i chętnie noszę tak samo balerinki. bo opinia innych mi szczerze mówiąc lata co do legginsów, to oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad, czyli: zakryty tyłek, szczupłe nogi itp.
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też to dynda co kto sądzi o tym co noszę na nogach.
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
legginsy są tak niesamowicie wygodnie, że praktycznie 80% czasu je nosze, zamiennie z sukienka/spódnica + grube rajstopy (no chyba, że latem, to wiadomo). Ale fakt, że może nie każdemu pasują, przy tęższej sylwetce nie prezentują się najlepiej. |
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi emu przypominają buty eskimosów lub poczciwe walonki ![]() ale mają plus: płaska podeszwa! lubię zimowe buty na całkiem płaskiej podeszwie, ale w każdym sklepie albo kozaki ze szpilą, albo z takim klockowatym obcasem a z kolei jeśli trafi się płaska podeszwa, to niesamowicie cienka i klejona ![]() Cytat:
![]() ale moim zdaniem lepiej ubierać się tak, by niedoskonałości maskować, a nie celowo je uwidaczniać.
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio doszłyśmy ze znajomą do wniosku, ze w Polsce nie da się kupić butów na zimę. Bo albo są ładne i kiepsko grzeją albo są to emu... Więc nie mów mi, że nikt w realu na nie nie najeżdża ...
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się z tym spotkałaś. widzisz różnicę?
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Forum, bądź indywidualne rozmowy - ok, ale na ulicy swojej niechęci nie będę uzewnętrzniać, ponieważ to byłoby bardzo niemiłe. |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież nawet jeśli mi nie podobają się emu, to niby dlaczego mam uważać się za wyrocznię mody i stylu innych osób? nie podoba mi się - i tyle, na forum mogę o tym napisać bo akurat temat taki, ale żeby to roztrząsać jadąc np. autobusem i widząc dziewczynę w emu - to sorry, ale są ciekawsze zajęcia ![]() podejrzewam, że tyle samo osób jest anty emu, co i anty-legginsy, anty-balerinki, anty-styl retro i można wymieniać w nieskończoność ![]() dlatego napisałam, że w realu z takim zachowaniem się nie spotykam - wystarczy ciut kultury osobistej by wiedzieć, czego nie wypada mówić głośno a jeśli ktoś spotyka się z takimi zachowaniami to cóż - współczuję
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widocznie źle zrozumiałam i wydawało mi się, że uważasz jedynie ten wątek za anty-emuowy:P, a w realu wszyscy je kochają, bo nikt głośno nie krytykuje. Ale się wyjaśniło
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ rozpętałam burzę
![]() Irytuje mnie noszenie okularów przeciwsłonecznych w pomieszczeniach np. w galerii handlowej. Rozumiem, że ktoś może mieć problemy z oczami, nadwrażliwość na światło (sama raz tak miałam po wizycie u okulisty, gdy dostałam jakieś krople) ale dziwnie to wygląda.
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie i to całkiem serio. Dotyczy ono osób noszacych getry/legginsy. Piszecie, że nosząc je, zakrywacie tyłek. A co ze stopami? Nosicie skarpety do legginsów? To nie lepsze są kryjące rajstopy? Przecież tyłek musi być zakryty, stopy też nie mogą być bose. Nie rozumiem, o co chodzi z tymi getrami. Przecież to to samo co kryjące rajstopy, tyle że bez stóp. A jak jest zimno, trzeba do nich i tak założyć skarpety...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2010-11-13 o 20:01 |
|
|
|
#1110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

masz prawo wiedzieć co jesz.

... Jak coś jest z materiału którego nie lubisz, nie znaczy od razu że jest czymś tandetnym. Poza tym, trzeba mieć dużo talentu i inwencji żeby coś takiego samodzielnie, ręcznie zrobić.
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)