|
Notka |
|
Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków cz. 5 - jesteśmy niebezpieczne;)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4382 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() serio, jak wyselekcjonuję jakieś ładne zdjęcia do wklejenia na NK, to dostaję komentarze "ale niepodobna", "niespotykanie ładne wyglądasz". Czyli na tych brzydkich, okropnych wychodzę podobna do siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, spędzałam 24h z dziećmi mojej siostry, nie przeszkadzałoby mi to tak bardzo, ale wiem, że miałabym wyrzuty (nie poświecam swoim tak wiele czasu, faworyzuję podopiecznych zamiast swoich blablabla). wiem to stąd,bo jak spędzałam więcej czasu z jedną siostrzenicą to widziałam, że druga czuje się odtrącona (niestety to nie był mój wybór, a siostra tak "rozdzieliła obowiązki" dając mi w opiekę młodszą, przy której wszystko trzeba było robić..) Kontakty mam naprawdę dobre, nie są rewelacyjne, ale dobrze się z nimi dogaduję. Fakt, że o urodzinach pamiętał brat, z którym mam najlepszy kontakt, a drugi brat nigdy o nich nie pamięta (rok temu mama mu przypomniała, do czego sama się przyznał ![]() ![]() Hula, ja też lubię! Dawno nie układałam, bardzo dawno, ale lubię ćwiczyć na nich swoją cierpliwość ![]() Ineso, czy moja 1,55 to za mało? ![]() mmmm - Ty zapominasz, ja o ich urodzinach nigdy nie zapominam, choćbym miała grosze to zawsze im coś kupię/zrobię z czego wiem, że bardzo się ucieszą... linka zaraz dam ![]()
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2010-11-12 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||||||
Zakorzenienie
|
was nie można zostawić na 2dni bo potem ciężko przebrnąć przez wszystkie posty.
a ja teraz nie mam dostępu do neta i tak się zastanawiam- bo w pon. umówiłam sięz typem żeby mi założył internet,ale nie mam jeszcze współlokatorów więc całość muszę opłacić sama.to jeden -. a drugi to taki, że jak się nie znajdą to może będę się musiała wyprowadzić? biorę taką opcję pod uwagę,bo całego czynszu płacić nie będę, a właścicielka może nie zgodzić się na płacenie tylko za pokój. co sądzicie? potrzebuję rady,bo oczywiście ta 2wersja to ostateczność, która mam nadzieję nie nadejdzie. niby bez neta da rade wytrzymać, ale jak się siedzi samemu i ma się tylko kompa to ciężko jest:/ a co do waszej opinii sprzed kilku dni nie wiem czy 450zł za miejsce w pokoju to dużo czy mało. tzn wg mnie to też dużo, ale z drugiej strony takie mniej więcej są ceny. mnie przeraża jak czasem trafi się pokój 1-os w mieszkaniu studenckim za np.900-1000 zł. to przecież za tyle to da rade znaleźć kawalerkę...zresztą nie ja ustalam czynsz... Cytat:
Cytat:
![]() i zapraszam jak będziesz w okolicy. a może do tego czasu uda mi się przewieźć kożuch? ![]() Cytat:
![]() nie rozwijam już tego tematu, ale mnie dzieci również irytują i męczą. Są cudowne ale na odległość. Mjucaczek Wszystkiego najlepszego z okazji minionych urodzin i rocznicy ![]() ![]() muszę Ci powiedzieć że dostałaś wspaniały prezent! Twój facet jest cudowny skoro potrafi i chce zaangażować się tak bardzo żeby własnoręcznie stworzyć coś niepowtarzalnego co dokładnie będzie zawierało Twoje odbicie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aha któraś z dziewczyn, chyba Trust pytała czy studiuję na AHG, więc nie nie studiuję tam. Studiuję na beznadziejnej WSEI przy starym kleparzu.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Facetom wybaczam brak pamięci do dat, ale że siostra... :/ Co się w niej tak bardzo zmieniło? gg22 - za 900-1000 zł ze wszystkim ciężko o kawalerkę, standardem jest minimum 1000 plus opłaty :/ Jakby co, to w mieszkaniu u eksa (on się wynosi niedługo) jest aktualnie wolny mały pokój za 700 zł ze wszystkim (i szybkim internetem).
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-11-12 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4387 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
gg, będę wtorek i środa
#4389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie umiem krótko pisać, przepraszam ^^ Mmmm, już znalazłam http://allegro.pl/komplet-do-muffine...311637773.html koleżanka ma i sobie chwali, w zestawie jest chyba 50 papilotek (a może 75? nie pamiętam). Myślę, że bardzo się opłaca ![]() Gg, dziękuję! a co do kawalerki - też widziałam w takich cenach. wiadomo, warunki nie są rewelacyjne, ale są ! ![]()
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2010-11-12 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Matka Smoka
|
O jaaaa, zostałam zasypana zaproszeniami conajmniej jakbym kolekcję Zary wkleiła
![]() Mju, Ty chyba ostatnio chciałaś się pozbyć ciuchów, co? ![]() Baajeczna, obawiam się, że jesteś za drobna do moich ciuchów ![]() mmmmm, a za co Ty mnie tak lubisz niby? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Nie depcze krokusów
|
Emememsik - są takie oferty, zwłaszcza w mniejszych mieszkaniach o mniej licznej obsadzie, np. 2 pokoje na 2 osoby.
A koszty kawalerek przerażają nawet na 2 osoby... http://krakow.gumtree.pl/f-pokoj-do-...wynajQc4Q99cia
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-11-12 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam oglądać drugi sezon i znowu ryczę, bo wspominają najpiękniejsze momenty z sezonu 1. No ja jednak jestem nienormalna...
Mju, to ta blaszka piękna, którą miałam zamawiać, ale kupiłam silikony. Chyba się teraz skuszę na nią.
#4393 |
Zadomowienie
|
Ineso, chciałam się pozbyć starych, by mieć miejsce na nowe
![]() Jusztynka, zapomniałam Ci odpisać - silikonów nie polecam, jak masz wybór. Chyba, że http://allegro.pl/forma-silikonowa-m...305074875.html bo cała forma lepsza, ale ja jednak wolę zwykłe blachy ![]() Shiru, to dokładnie ta blaszka ![]()
![]() |
#4394 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu napisałam że dziwi mnie takie bezpodstawne genarlizowanie. Cytat:
![]() Możesz nie chcieć mieć nigdy dzieci, możesz nie chcieć niczego dla nich poświęcać, to jest Twoja sprawa osobista i to rozumiem. Ale po co od razu mówić że ich nie lubisz? I po co takie teksty w stylu: "mam lubić wszystkie dzieci dlatego że są dziećmi?" Czy ja coś takiego w ogóle napisałam? Wręcz przeciwnie, gdybyś lubiła wszystkie też byś generalizowała i przesadzała ale w drugą stronę. Po prostu traktuj ich jak ludzi, jak konkretne osoby, a nie generalizuj. Mi to zajeżdża fobią, sorry. A to zdanie które pogrubiłam to już jest jakaś totalna bzdura, nawet nie wiesz jak racjonalne potrafi być zachowanie dzieci. Cytat:
I oczywiście że nie każdy musi, ja też nie mam tak że przepadam za dzieciakami, jedne lubię innych nie, a jeszcze innych w ogóle nie znam. A to czy chciałabyś mieć swoje czy nie nie ma w tym nic do rzeczy. Cytat:
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-11-12 o 12:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silikonowe formy są fajne mniejsze. Bo nawet mimo wysmarowania i wysypania bułką muffiny nie chcą tak fajnie wyskakiwać i trzeba im trochę pomóc. Przy większej blaszce byłby większy kłopot, żeby "wypchnąć" te ze środka, bo forma się bardzo nagrzewa i przy wyjmowaniu troszkę parzy (zwłaszcza jak trzeba piec na dwa razy muffiny, bo z przepisu wychodzi 30 sztuk i trzeba ciągle zamieniać). Jusztynka, jakbyś chciała to ja pewnie skuszę na się blaszkę proponowaną przez Mju, więc możemy nawet razem zamówić.
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, już Cię na tyle myślę znam że wiem
![]()
#4398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() |
#4399 | |
Nie depcze krokusów
|
Nie jest bezpodstawne. Wytłumaczyłam, czemu nie lubię dzieci.
Cytat:
Bo nie lubię. I tak też robię. Mam prawo nie lubić pewnych ludzi. Konkretne pojedyncze osoby (małe lub duże) lubię mniej lub bardziej, ale generalnie dzieci nie lubię. Czy to takie trudne do zrozumienia?
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym ja nie jestem odpowiednią osobą żeby się na ten temat wypowiadać. Tak, bo są irytujące i nie potrafią zachowywać się racjonalnie. Nie są irytujące, ale Ty się irytujesz. I potrafią zachowywać się racjonalnie. Więc Twoje wytłumaczenie nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem. Cytat:
Brzmi jak: bo tak. Cytat:
Ale owszem, nie rozumiem czegoś co nie jest racjonalnie wytłumaczone.
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-11-12 o 12:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
No juz dziewczyny, nie kloccie sie tak o te dzieci
![]() ![]() Cytat:
![]() Ej no...nie ma tu nikogo z '87? ![]() Lubie ![]() ![]() O jaaa, jestes taka malutka? ![]() ![]() Nie ma to jak milosc do swojej uczelni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz że Cię zjedzą żywcem, wyssą z Ciebie krew, zakatrupią albo coś w tym stylu ![]() ![]()
![]() |
#4403 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Dla mnie Twoje tłumaczenie, że dzieci lubi się z definicji (bo są niewinne i to dorośli je krzywdzą), nie jest żadnym wytłumaczeniem, dlaczego każdy normalny człowiek musi lubić dzieci, tylko powodem do współczucia dzieciom w trudnej sytuacji życiowej i udzielania im pomocy, ale zrozumie to tylko osoba, która nie przepada za dziećmi tak jak ja, więc tę dyskusję uważam za bezsensowną. To tak jak kłócić się o jedzenie mięsa.
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |||
Copyraptor
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że Mju jak zwykle się rzuciła odpowiadać na pytania do mnie, ale mimo wszystko odpowiem, bo się z jej opinią nie zgadzam ![]() Silikonowe foremki są super - zajmują malutko miejsca, doczyszcza się je ekspresowo bo są mięciutkie, i nie są tak nieporęczne jak blacha, której nigdy nie mam gdzie wsadzić. W dodatku mogę je zabrać ze sobą jak jadę np. do Tychów, i nic mi się jeszcze do nich nie przykleiło ![]() Najlepsza, moim zdaniem, jest forma na 12 gniazd. 6 to trochę za mało, nikt nie robi prawie takich malutkich porcji. I standardowe wymiary to 3m wysokości, 5cm na dole i 7cm u góry. Do takich pasuje większość papilotek dostępnych w sklepach. Dobra blacha na początek ![]() W Krakowie silikonowe można kupić na pewno w galerii Krakowskiej, w Duce czy jakimś takim innym sklepie "wyposażeniowym". Ale się zwyczajnie nie opłaca ![]() Nie wiem w jakim wieku jesteś, jestem rocznik 89 ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubi się albo nie lubi konkretną osobę. I jeśli to jest dla Ciebie bezsensowne to po co w ogóle o tym piszesz? Mnie np nie interesuje w ogóle temat jedzenia bo jest mi obojętny, temat gotowania, bo jest mi obojętny i jeszcze kilka innych tematów to po prostu się na ten temat nie wypowiadam. W większości irytujące? A może większość dzieci które Ty znasz albo z którymi miałaś do czynienia? Bo to duża różnica.
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2010-11-12 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Niestety obawiam się, że w przyszłym tygodniu nie będzie jeszcze zamówienia. Mają wysłać dopiero poniedziałek/wtorek.
#4407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Matko, a co to są te papilotki do foremek? W ogóle to wstawia się je tak normalnie do piekarnika? Na blachę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale aż tak Ci zależy żeby Cię lubiły ![]()
![]() |
#4410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To ja się poorientuję na allegro, zasięgnę waszej opinii jak coś i zamówienie zrobimy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.