Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 12:06   #2581
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Na osoby moich rozmiarów ciężko kupić coś za dużego lub na wyrost.

A dla napalonych na pieczenie pierników:
http://www.tortownia.pl/produkty.php?search=!NTc
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:09   #2582
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny?
Czy Wy też macie takie bóle w okolicach pachwin? ;/
Jej aż chodzic nie mogę od wczoraj normalnie ;(

Nie wiem czemu ,ale mi od jakiś 3 miesiący nic nie mówił o stopniu łozyska ;/ a i przy badaniu tylko spojrzy i nawet nic nie powie,więc mam nadzieję,że wszystko w porządku....
Nie wiem czy w nieswystarczającym stopniu dbam o higiene ;O bo mam okropne swedzenie warg sromowych ?

Ja mam, może nie okropne, ale nieco uciążliwe, to ponoć normalne

Co do swędzenia to może jakaś infekcja się przyplątała? Najlepiej, żeby Twój gin to sprawdził.
Stary 2010-11-13, 12:10   #2583
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny?

Nie wiem czemu ,ale mi od jakiś 3 miesiący nic nie mówił o stopniu łozyska ;/ a i przy badaniu tylko spojrzy i nawet nic nie powie,więc mam nadzieję,że wszystko w porządku....
Nie wiem czy w nieswystarczającym stopniu dbam o higiene ;O bo mam okropne swedzenie warg sromowych ?

Ja mam od dawna, najbardziej jak z piłki schodzę. Ale pocieszam się, że musi się tam wszystko odpowiednio "rozleźć".

Lepiej, że nie mówi. Potem się nakręcamy niepotrzebnie. Jakby trzeba było zrobić dodatkowe badania to na pewno by powiedział. Grunt to mieć do swojego ginekologa zaufanie. Każda z nas ma często różne wytyczne, inne leki.

Może Ci się przyplątało jakieś zapalenie?
Stary 2010-11-13, 12:23   #2584
marlena_19_19
Raczkowanie

No możliwe bo słyszałam,że w ciązy takie zapalenia są częste.

Co do witamin to ja zażywam PregnaPlus i wyniki mam b.dobre,a kosztuja one niecałe 30 zł.

Dziś będę miała torbę ,więc po mału się zaczne pakowac. Ja z Avonu sobie zamówiłam tą w panterke rózowo-czarną. Myslę,że będzie dość pojemna.

Pytam tak o te poachwiny ,dlatego ,że nie miałam nigdy wcześniej takiego bólu ,a to już 32 t.c.
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:28   #2585
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

muron nie, mąż w domu, właśnie pojechał po wałówkę do swojej mamy, bo ona robi świetne rolady, a mi się zachciało jak nigdy. I jak tak patrzę na twój 33 tc. to aż nie wierzę własnym oczom, że to tak szybko leci ten czas. A mąż cały czas mówi, że wolno mu to idzie i wolno.

anka_bzzz czy to ty pisałaś o tym kremie do brodawek babydream z datą ważności 2008?? sprawdź na opakowaniu, czy przypadkiem nie pisze, że do użytku 3 lata od daty produkcji i to może być data produkcji. Bo wczoraj u mnie w rossmanie też widziałam tę datę 2008

marlena_19_19 też bolą mnie już pachwiny, a co do tego swędzenia to do lekarza się udaj

Też nie kupuję ubrań ciążowych dla siebie, bo mieszczę się we wszystkie bluzki i sweterki, jedyne co kupiłam to 2 pary spodni na ciążę i leginsy, tak więc budżet zaoszczędzony w tej kwestii.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:44   #2586
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
muron nie, mąż w domu, właśnie pojechał po wałówkę do swojej mamy, bo ona robi świetne rolady, a mi się zachciało jak nigdy. I jak tak patrzę na twój 33 tc. to aż nie wierzę własnym oczom, że to tak szybko leci ten czas. A mąż cały czas mówi, że wolno mu to idzie i wolno.

anka_bzzz czy to ty pisałaś o tym kremie do brodawek babydream z datą ważności 2008?? sprawdź na opakowaniu, czy przypadkiem nie pisze, że do użytku 3 lata od daty produkcji i to może być data produkcji. Bo wczoraj u mnie w rossmanie też widziałam tę datę 2008

marlena_19_19 też bolą mnie już pachwiny, a co do tego swędzenia to do lekarza się udaj

Też nie kupuję ubrań ciążowych dla siebie, bo mieszczę się we wszystkie bluzki i sweterki, jedyne co kupiłam to 2 pary spodni na ciążę i leginsy, tak więc budżet zaoszczędzony w tej kwestii.
Zapomniałam napisać!
Wczoraj byłam w Rossmannie i rozmawiałam z kierowniczką. Na opakowaniu jest napisane: przydatność do użycia. Ja nawet tej babce mówiłam, że w pierwszej chwili myślałam, że to data produkcji (tak jak w AVONie np.), gdyby nie ten zapach... Ale okazało się, że dwa takie opakowania mieli, a jedno z datą 06.2011. (I na takie mi wymieniła.) Dostałam w prezencie "przeprosinowym" zmywacz do paznokci, niestety z acetonem.
Ogólnie mi się wydaję, że więcej takich przeterminowanych kremów się po Rossmannach pląta. Może właśnie dlatego, że ktoś myślał, że to data produkcji.

Edit. Chociaż sprawdziłam i zapach nadal nie powala.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-11-13 o 12:45
Stary 2010-11-13, 12:45   #2587
weraa11
Zadomowienie

Ja tez chodze w tych ubraniach co nosilam przed ciaza... W zeszlym roku kupilam sobie rozne tuniki, bo wszedzie ich pelno bylo i teraz sobie w nich latam bo sa rozciagliwe no i do tego przewaznie legginsy (mam 3 pary, w tym jedne takie grubsze, ale nie sa one ciazowe, bo ta guma jest bardzo szeroka i rozciagliwa wiec spokojnie naciagam te legginsy az na brzuch) i mam tez jedne spodnie, biodrowki w ktorych troche mi ciasno jak siedze, ale daje rade no i kupilam tez na poczatku jedne spodnie ciazowe...i zaluje strasznie, bo raczej nie dam rady urosnac tyle zeby je ponosic troche... A wydalam na nie dosc sporo bo 60zl ;/ fajne sa, no ale na mnie leza jakbym ubrala jakis worek...;/

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Mój mąż wczoraj cały wieczór bawił się w tę zabawę z brzuszkiem z I strony - jak Mały kopnął, to on mu odpowiadał paluszkiem - ale się naśmiałam.
Tez sie tak wlasnie ostatnio bawilam slodkie to bylo

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

Wera wczorajszej nocy tez mnie złapał skurcz łydki...ale bolało...w sumie ja biore aspargin na skurcze wiec to nie powinno się zdarzac. Chociaż kilka razy zdarzyło mi sie zapomniec o 1 tabletce może dlatego.
ja biore tylko feminatal N i wlasnie tego wieczoru zapomnialam a w dzien pilam kawe ;/ wiec moze dlatego? Bo ogolnie co jakis czas mi sie zdarza nie wziac tabletki, a skurcze nie lapaly, tylko tez nie pilam nigdy wtedy kawy... ostatnio nic mnie nie lapie wiec mam nadzieje, ze to bylo tylko jednorazowe

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja ciągle wcinam a to słodkie...a to bułki a to mięsko a to WSZYSTKO pochłaniam...
jak zjadałam 1 kanapkę zawsze na kolację tak teraz zjadam 2...albo i 3;

w ogóle dzisiaj wypuściłam się na łowy i złowiłam 2kg ciuszków :P za 10zł;
nic mi się nie chce, pogoda jest bardzo fajna wbrew pozorom...aż się zgrzałam, pospacerkowałabym gdyby nie to że TŻ nie ma czasu i ja też niezbyt bo muszę nadrobić w końcu zaległości z zajęć
A jak tam w ogole na uczelni? Bo u mnie niestety coraz gorzej i az mam mysli, ze naprawde nie dam rady i bede musiala zrobic sobie rok przerwy

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
jejku nie bylo mnie pare dni, a tu z 15 str do nadrobienia, chyba nie dam rady nadrobic

ja bylam w szpitalu, bo zaczely mi sie saczyc wody teraz w 28 tyg AFI wynisi 7. (w 22 tyg mialam 11,3), jak w takim tempie beda mi sie zmniejszac to... ehhh lepiej nie myslec... generalnie mam sie oszczedzac

potwierdzili mi córeczke, która ma sie dobrze, i wazy 1250g

mam nadzieje ze u was ok buziaczki
Trzymaj sie Kochana odpoczywaj duzo i bedzie dobrze tylko sie nie martw

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:46   #2588
kaskup
Rozeznanie

ja tez nie kupuje specjalnie ubrań ciążowych bo wchodze bez problemu we wszystkie buzki swetry itp, jedynie w spodni w brzuchu nie zapne

marlena_19_19 tez mam takie ciągnięcia i bóle w pachwinach, u mnie jest to jak w nocy próbuje sie przewrócic lub jak sobie zapomne ze w ciąży jestem i za szybko wstane np z łóżka..
co do swedzenia to pewnie jakies zapalenie..

muron ja o torbie jeszcze nie myśle u mnie to 29tc.. ja jeszcze moge przed porodem znaleść sie na hematologii wiec jeszcze sie tak nie spiesze.. pewnie w okolicy świąt bede pakowac na spokojnie

co do obiadu to ja mam dziś takiego lenia ze pewnie beda naleśniki albo jakiś omlet zaraz w końcu musze sie wybrac na jakies zakupy bo nawet na drugie śniadanie nie ma co zjesc...

słyszałyscie ze od stycznia na wszystkie artykuly dla dzieci vat bedzie 22% a nie jak do tej pory 7%???
czyli chyba musimy sie liczyc z dużymi podwyżkami.. i lepiej wszystko musze kupic do konca roku..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:53   #2589
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać!
Wczoraj byłam w Rossmannie i rozmawiałam z kierowniczką. Na opakowaniu jest napisane: przydatność do użycia. Ja nawet tej babce mówiłam, że w pierwszej chwili myślałam, że to data produkcji (tak jak w AVONie np.), gdyby nie ten zapach... Ale okazało się, że dwa takie opakowania mieli, a jedno z datą 06.2011. (I na takie mi wymieniła.) Dostałam w prezencie "przeprosinowym" zmywacz do paznokci, niestety z acetonem.
Ogólnie mi się wydaję, że więcej takich przeterminowanych kremów się po Rossmannach pląta. Może właśnie dlatego, że ktoś myślał, że to data produkcji.

a no chyba, że tak
ja już kiedyś nacięłam się tak z datą w rossmanie na popularny balsam do ciała z garniera i od tamtej pory jak chodzę i kupuje takie kosmetyki to patrzę na datę ważności

kaskup tak słyszałam o tym, ahhhh, no po prostu kup tu wyprawkę za 1000 zł które ci dają

Dziewczyny, jak biorę prenatal i za 100 tabl zapłaciłam 30 zł. Mój lekarz jest taki, że nie przepisuje tych drogich leków, skoro są te same tańsze.
Stary 2010-11-13, 13:11   #2590
weraa11
Zadomowienie

A wiecie co w koncu z tym becikowym? Bo mialo od 2011 zostac wycofane... Mam nadzieje, ze osoby ktore zaszly w ciaze jeszcze w 2010 to sie na to zalapia...

Stary 2010-11-13, 13:14   #2591
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

weraa11 nie załamuj się i nie poddawaj, już tak nie wiele Ci zostało Wiesz, że trzymamy kciuki za Ciebie

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
A wiecie co w koncu z tym becikowym? Bo mialo od 2011 zostac wycofane... Mam nadzieje, ze osoby ktore zaszly w ciaze jeszcze w 2010 to sie na to zalapia...
z tego co ja słyszałam, to ma być to bęcikowe, tylko rozchodziło się o te drugie 1000 zł które płacą miasta, gminy itd dla tych, co są w ciężkiej sytuacji materialnej, bo takie też istniało
Stary 2010-11-13, 13:17   #2592
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:

Ja sama natknęłam się na przeterminowany balsam z rossmana. Kupiłam balsam garniera (wcześniej kupowałam) i po posmarowaniu miałam wrażenie jakbym starym ręcznikiem się wytarła. ale ręcznik świeży i dopiero spojrzałam na datę. Ale nie miałam paragonu, żeby zwrócić...

mąż zawiozł mnie do plusa- musiałam umowę przedłuzyć.. nastałam się w kolejce i aż mi łydki spuchły! Ale musiałam już to zrobić bo bez telefonu to teraz jak bez ręki!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
a no chyba, że tak
ja już kiedyś nacięłam się tak z datą w rossmanie na popularny balsam do ciała z garniera i od tamtej pory jak chodzę i kupuje takie kosmetyki to patrzę na datę ważności
widze, ze spotkało nas to samo? jaki kupiłas? ja biały - niealergizujący, bezzapachowy

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:18   #2593
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Na osoby moich rozmiarów ciężko kupić coś za dużego lub na wyrost.

A dla napalonych na pieczenie pierników:
http://www.tortownia.pl/produkty.php?search=!NTc

cuda na patyku

nic tylko mieć kasę i kupować :P
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:21   #2594
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
weraa11 nie załamuj się i nie poddawaj, już tak nie wiele Ci zostało Wiesz, że trzymamy kciuki za Ciebie

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

z tego co ja słyszałam, to ma być to bęcikowe, tylko rozchodziło się o te drugie 1000 zł które płacą miasta, gminy itd dla tych, co są w ciężkiej sytuacji materialnej, bo takie też istniało
Dzieki za kciuki ale to moje lenistwo mnie przeraza...a jak mam energie zeby cos zrobic, to za chwile lapie mnie dol i nie mam nastroju, zeby sie uczyc....wiec nie wiem jak ja mam w takiej sytuacji zdac :P
No ale postaram sie nie poddac...

No to mam nadzieje, ze chociaz ten 1 tys. zostawia...bo to jest i tak malo...ja juz pewnie tyle wydalam, ale jeszcze mi tyle rzeczy brakuje...
I tak mam glupia sytuacje bo ani na zadne ubezpieczenie sie nie zalapie ani na nic...bo nigdzie nie pracuje, a tak to np. moj TŻ dostanie jakies 800zl za narodziny dziecka...

Stary 2010-11-13, 13:23   #2595
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Wera jak na razie na uczelni nie byłam jako tako bo chorowałam, tzn byłam tylko po podpisy na "IOS".

Wkurzona jestem bo to jakaś paranoja, niby dostałam ten IOS a musze chodzić po podpisy do ćwiczeniowców - jak już od nich zebrałam to babka powiedziała że jeszcze musze od wykładowców!!!!!!!! PARODIA JAKAŚ.
I ona mówi "a na spokojnie niech pani to załatwia i się nie spieszy" a ja sobie myślę "nie brałam IOS po to żeby być 2x częściej na uczelni niż inni tylko po to żeby nie być!"

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ja te becikowe to akurat pewnie jak dostanę to od razu zainwestuję w lekką spacerówkę
Stary 2010-11-13, 13:23   #2596
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja sama natknęłam się na przeterminowany balsam z rossmana. Kupiłam balsam garniera (wcześniej kupowałam) i po posmarowaniu miałam wrażenie jakbym starym ręcznikiem się wytarła. ale ręcznik świeży i dopiero spojrzałam na datę. Ale nie miałam paragonu, żeby zwrócić...

mąż zawiozł mnie do plusa- musiałam umowę przedłuzyć.. nastałam się w kolejce i aż mi łydki spuchły! Ale musiałam już to zrobić bo bez telefonu to teraz jak bez ręki!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

widze, ze spotkało nas to samo? jaki kupiłas? ja biały - niealergizujący, bezzapachowy
też na to zwróciłam uwagę , ja nacięłam się na tym różowym, na szczęście zauważyłam to w sklepie, więc poszukałam z tyłu półki i znalazłam.
Stary 2010-11-13, 13:32   #2597
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczynyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy
zachorowałam na ten wózek

http://allegro.pl/graco-symbio-wozek...305690670.html

Myslałam, że wybór wózka mamy już za sobą. Wybraliśmy Boldera Ecoline, strasznie mi się podobał. Ale wczoraj w gazecie zobaczyłam ten, no i koniec. Chyba podoba mi sie bardziej niż Bolder, kurcze, muszę go gdzieś dorwać w jakimś sklepie i sobie pojezdzić, podotykać. Wiecie cos na temat tych wózków?
Stary 2010-11-13, 13:32   #2598
mysiopez
Zadomowienie

http://dziecko.onet.pl/55402,0,7,sce...1,artykul.html
na poprawienie humoru - my będziemy mieć tylko jedego malucha

Właśnie mój maz robi zupe pieczarkową..

Stary 2010-11-13, 13:34   #2599
s_a_j
Rozeznanie

Tylko kolory jak dla mnie brzydsze niż mają Boldery...
Stary 2010-11-13, 13:37   #2600
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Wera jak na razie na uczelni nie byłam jako tako bo chorowałam, tzn byłam tylko po podpisy na "IOS".

Wkurzona jestem bo to jakaś paranoja, niby dostałam ten IOS a musze chodzić po podpisy do ćwiczeniowców - jak już od nich zebrałam to babka powiedziała że jeszcze musze od wykładowców!!!!!!!! PARODIA JAKAŚ.
I ona mówi "a na spokojnie niech pani to załatwia i się nie spieszy" a ja sobie myślę "nie brałam IOS po to żeby być 2x częściej na uczelni niż inni tylko po to żeby nie być!"

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ja te becikowe to akurat pewnie jak dostanę to od razu zainwestuję w lekką spacerówkę
No tak...na uczelni zawsze musza cos pokrecic, ze w sumie zanim sie osiagnie to czego sie chce, to trzeba sie troche nalatac ;/

A IOS zalatwiasz sobie na drugi semestr czy jeszcze na ten tez?
Bo ja nawet jeszcze z nikim na ten temat nie gadalam ;/ bo w sumie kazdy i tak mam wrazenie jakby chcial, zebym jak najszybciej olala te studia, zeby nie mieli ze mna problemu typu "chcielibysmy sie jej pozbyc ale tak glupio robic tak pod gorke kobiecie w ciazy..."

A ja sie wciaz zastanawiam nad wozkiem... Bo nie wiem czy chce ten wielofunkcyjny czy lepiej gleboki i spacerowke....
Bo jak dlugo dziecko bedzie jezdzic w tym wielofunkcyjnym? A jak dlugo w takim glebokim i potem w spacerowce?
Bo ja i tak widzialam, ze te 2-3latki to w takiej zupelnie innej spacerowce jezdza....rzadko w tej z wielofunkcyjnego wozka...

Stary 2010-11-13, 14:02   #2601
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny?

na poprzedniej stronie pisałam;-)

normalne:
1. rozciąganie macicy i kości
2. przez brzuch poruszasz się inaczej, schylasz przewracasz na bok, naciągając mięśnie z tamtych partii

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

anka bzzz

ten Palmer's Pregnancy, jak nazwa wskazuje- dla ciążówek

A po co Ci podkłady na przewijak? Po to jest ceratowy żeby przetrzeć. Ja żadnych nie kupuję. Tylko mam taki wielorazowy, pikowana ceratka jakby, płaski do torby

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:06   #2602
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
e_rosa nie nakrecaj sie, to nie ma sensu.
Wszystko jest w porzadku, a takim nastawieniem ze nie donosisz do stycznia,
mozesz sobie i dziecku tylko zaszkodzic.

Czy są tu jakies dziewczyny Rh (-) ??
Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
e_rosa miałaś może robione przepływy w łożysku? Tak jak powiedziała Ci ginka te stopnie oznaczają starzenie się/dojrzewanie łożyska. Są III stopnie, i ten ostatni zazwyczaj jest pod koniec ciąży.
Starzenie objawia się tym, że odkładają się w łożysku złogi wapnia, które zakłócają przepływ składników odżywczych do dziecka.
Nie martw się jednak na zapas. W 32 tygodniu masz II/III stopnień więc nie jest najgorzej. Proponuje jednak żebyś zrobiła przepływy, bo może się okazać, że mimo takiego stopnia wyniki będą dobre i nic nie będziesz musiała się niczym martwić.
Głowa do góry Moja koleżanka w 27 t.c. miała III stopień i urodziła w terminie zdrowego chłopczyka
dzięki za słówka wsparcia, dziś mi troszkę lepiej i staram sie myśleć pozytywnie i tak na to nie mam wpływu więc co będzie to będzie.

Myśmy z tż kupil dziś wózek, właśnie staram się go jakoś ogarnąć... uff a tyle tam przycisków że nie będzie łatwo. Właściwie to się ciesze bo już praktycznie wszystko mam co potrzebne, tylko piżami z alle jeszcze mają dość i będzie ok

wszytsko wyprane i prasowane i teraz będę sobie już tylko odpoczywać i leniuchować

Miłego weekendu wam życze i uważajcie na przeziębienia (mnie już dorwałao, mam nadzieję że zwalcze cebulą i cytryną)
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:07   #2603
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja na przewijak kupiłam sobie frotte pokrowce bo nie chcę dziecka kłaść na ceratę
Stary 2010-11-13, 14:14   #2604
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ja tez nie kupuje specjalnie ubrań ciążowych bo wchodze bez problemu we wszystkie buzki swetry itp, jedynie w spodni w brzuchu nie zapne

marlena_19_19 tez mam takie ciągnięcia i bóle w pachwinach, u mnie jest to jak w nocy próbuje sie przewrócic lub jak sobie zapomne ze w ciąży jestem i za szybko wstane np z łóżka..
co do swedzenia to pewnie jakies zapalenie..

muron ja o torbie jeszcze nie myśle u mnie to 29tc.. ja jeszcze moge przed porodem znaleść sie na hematologii wiec jeszcze sie tak nie spiesze.. pewnie w okolicy świąt bede pakowac na spokojnie

co do obiadu to ja mam dziś takiego lenia ze pewnie beda naleśniki albo jakiś omlet zaraz w końcu musze sie wybrac na jakies zakupy bo nawet na drugie śniadanie nie ma co zjesc...

słyszałyscie ze od stycznia na wszystkie artykuly dla dzieci vat bedzie 22% a nie jak do tej pory 7%???
czyli chyba musimy sie liczyc z dużymi podwyżkami.. i lepiej wszystko musze kupic do konca roku..
to ten VAT tez klepnięty? To nakupię chusteczek i pieluch;-)

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
a no chyba, że tak

kaskup tak słyszałam o tym, ahhhh, no po prostu kup tu wyprawkę za 1000 zł które ci dają

Dziewczyny, jak biorę prenatal i za 100 tabl zapłaciłam 30 zł. Mój lekarz jest taki, że nie przepisuje tych drogich leków, skoro są te same tańsze.
mój powiedział, zeby kupiła dowolne witaminy, bo to i tak w sumie to samo, tylko inni producenci, ja mam Feminatal 100 za 26 zł, ale mam wyjątkowo tanią aptekę

mnie została do kupna: wanienka i pampersy mini

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki ale to moje lenistwo mnie przeraza...a jak mam energie zeby cos zrobic, to za chwile lapie mnie dol i nie mam nastroju, zeby sie uczyc....wiec nie wiem jak ja mam w takiej sytuacji zdac :P
No ale postaram sie nie poddac...

No to mam nadzieje, ze chociaz ten 1 tys. zostawia...bo to jest i tak malo...ja juz pewnie tyle wydalam, ale jeszcze mi tyle rzeczy brakuje...
I tak mam glupia sytuacje bo ani na zadne ubezpieczenie sie nie zalapie ani na nic...bo nigdzie nie pracuje, a tak to np. moj TŻ dostanie jakies 800zl za narodziny dziecka...
ja z PZU dostanę 2 tys zł plus becikowe Mamy wysoką składkę dosyć, ale tez b. dobre warunki, ale jak się zatrudnia 1500 osób to łatwiej wynegocjować.

A TŻ dostanie psinco, bo w Allianz nie zaznaczył okienka o narodzinach;-) A szkoda, bo by było 1,3 zł

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
ja na przewijak kupiłam sobie frotte pokrowce bo nie chcę dziecka kłaść na ceratę
to szybko z niej zrezygnujesz;-) Będzie się kupką brudzić;-) Przeestowane już

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:23   #2605
mysiopez
Zadomowienie

Właśnie przeczytałam straszny artykuł o toruńskiej porodówce ( z 8.11.10) i zaczynam się stresować

Stary 2010-11-13, 14:32   #2606
marlena_19_19
Raczkowanie

Ja natomiast natknęłam się w Rossmanie na mój ulubiony tusz 2000c.MF przeterminowany ,jednak nie zachowałam paragonu i nie zwróciłam ;(.

A dziewczyny jak zaliczacie sesję zimową? w innym terminie? bo ja jeszcze nie rozmawiałam z nikim na uczelni na ten temat ,a sesja jest 2 tyg.po moim terminie ,więc watpie że dam rade...
Przerwy nie chce robić,bo pozniej wiem że już bym nie wróciła ;/.

A tak w ogóle to co studiujecie i na którym roku? .
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:37   #2607
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja sesje mam akurat w momencie gdy mam wyznaczony termin i czekam na zgode dziekana na wczesniejsza sesje i jakos to musze pozaliczac

ja mam bardziej scisle nauki - 3 rok wiec nie chce tego zaprzepascic w zaden sposob
Stary 2010-11-13, 14:41   #2608
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Ja natomiast natknęłam się w Rossmanie na mój ulubiony tusz 2000c.MF przeterminowany ,jednak nie zachowałam paragonu i nie zwróciłam ;(.

A dziewczyny jak zaliczacie sesję zimową? w innym terminie? bo ja jeszcze nie rozmawiałam z nikim na uczelni na ten temat ,a sesja jest 2 tyg.po moim terminie ,więc watpie że dam rade...
Przerwy nie chce robić,bo pozniej wiem że już bym nie wróciła ;/.

A tak w ogóle to co studiujecie i na którym roku? .
ja jestem na I roku UM. czyli 4 rok. Chciałam pozaliczac wszystko w grudniu i mieć już wszystko z głowy, ale po tym co się działo ze skurczami to nie wiem czy dam radę chodzić na zajęcia. ;( w poniedziałek musze isc na zajęcia i to do faceta, za którym bardzo nie przepadam i wiem, ze jak nie pójdę to mi nie zaliczy tych zajeć a nie bardzo mam siłę zeby na nich być. Od 15 do 19! nie wiem ;(

Stary 2010-11-13, 14:46   #2609
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
a no chyba, że tak

Cytat:

Zaskoczona jestem, bo w Rossmannie to co chwila jakieś promocje, itp, a tu takie sytuacje. Mój krem był akurat w kiepskim miejscu, za filarem, przy artykułach dla ciężarnych, więc ogólnie mało "chodliwe" kosmetyki, ale przecież Garnier jest b. popularny.

Cytat:
cuda na patyku

nic tylko mieć kasę i kupować :P
No cóż Chyba się po prostu przejdę do TESCO po jakieś tanie foremki, bo te, chociaż piękne, wychodzą drogo. A link na tym blogu znalazłam.
Stary 2010-11-13, 14:47   #2610
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

ja z PZU dostanę 2 tys zł plus becikowe Mamy wysoką składkę dosyć, ale tez b. dobre warunki, ale jak się zatrudnia 1500 osób to łatwiej wynegocjować.

A TŻ dostanie psinco, bo w Allianz nie zaznaczył okienka o narodzinach;-) A szkoda, bo by było 1,3 zł
No to tylko pozazdroscic

Cytat:
Właśnie przeczytałam straszny artykuł o toruńskiej porodówce ( z 8.11.10) i zaczynam się stresować
Moze jakas dziennikarka-swiezo upieczona mama tam rodzila i cos sie jej nie spodobalo dlatego jakas za opinie napisala.... Bo tak naprawde o kazdym szpitalu mozna napisac cos zlego i cos dobrego... Wiec ja bym sie na Twoim miejscu tym az tak nie przejmowala bo tak naprawde wszystko zalezy od tego na jaka zmiane sie trafi podczas porodu

Cytat:
ja sesje mam akurat w momencie gdy mam wyznaczony termin i czekam na zgode dziekana na wczesniejsza sesje i jakos to musze pozaliczac

ja mam bardziej scisle nauki - 3 rok wiec nie chce tego zaprzepascic w zaden sposob
No mnie juz mobilizuje tylko to ze jestem tez na 3 roku i zaraz skoncze te cholerne studia :P

U mnie ostatni egzamin jest prawdopodobnie 31 stycznia wiec mam nadzieje ze zdaze... Bo potem pierwsze 2tyg. lutego to 'ferie' a kolejne dwa tyg. lutego to praktyki i juz zalatwilam, ze nie bede ich robic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości