|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Na osoby moich rozmiarów ciężko kupić coś za dużego lub na wyrost.
A dla napalonych na pieczenie pierników: http://www.tortownia.pl/produkty.php?search=!NTc
|
|
|
|
#2582 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Ja mam, może nie okropne, ale nieco uciążliwe, to ponoć normalne ![]() Co do swędzenia to może jakaś infekcja się przyplątała? Najlepiej, żeby Twój gin to sprawdził.
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam od dawna, najbardziej jak z piłki schodzę. Ale pocieszam się, że musi się tam wszystko odpowiednio "rozleźć". Lepiej, że nie mówi. Potem się nakręcamy niepotrzebnie. Jakby trzeba było zrobić dodatkowe badania to na pewno by powiedział. Grunt to mieć do swojego ginekologa zaufanie. Każda z nas ma często różne wytyczne, inne leki. Może Ci się przyplątało jakieś zapalenie? |
|
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
No możliwe bo słyszałam,że w ciązy takie zapalenia są częste.
Co do witamin to ja zażywam PregnaPlus i wyniki mam b.dobre,a kosztuja one niecałe 30 zł. Dziś będę miała torbę ,więc po mału się zaczne pakowac. Ja z Avonu sobie zamówiłam tą w panterke rózowo-czarną. Myslę,że będzie dość pojemna. Pytam tak o te poachwiny ,dlatego ,że nie miałam nigdy wcześniej takiego bólu ,a to już 32 t.c.
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
muron nie, mąż w domu, właśnie pojechał po wałówkę do swojej mamy, bo ona robi świetne rolady, a mi się zachciało
jak nigdy. I jak tak patrzę na twój 33 tc. to aż nie wierzę własnym oczom, że to tak szybko leci ten czas. A mąż cały czas mówi, że wolno mu to idzie i wolno.anka_bzzz czy to ty pisałaś o tym kremie do brodawek babydream z datą ważności 2008?? sprawdź na opakowaniu, czy przypadkiem nie pisze, że do użytku 3 lata od daty produkcji i to może być data produkcji. Bo wczoraj u mnie w rossmanie też widziałam tę datę 2008 marlena_19_19 też bolą mnie już pachwiny, a co do tego swędzenia to do lekarza się udaj Też nie kupuję ubrań ciążowych dla siebie, bo mieszczę się we wszystkie bluzki i sweterki, jedyne co kupiłam to 2 pary spodni na ciążę i leginsy, tak więc budżet zaoszczędzony w tej kwestii. |
|
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj byłam w Rossmannie i rozmawiałam z kierowniczką. Na opakowaniu jest napisane: przydatność do użycia. Ja nawet tej babce mówiłam, że w pierwszej chwili myślałam, że to data produkcji (tak jak w AVONie np.), gdyby nie ten zapach... Ale okazało się, że dwa takie opakowania mieli, a jedno z datą 06.2011. (I na takie mi wymieniła.) Dostałam w prezencie "przeprosinowym" zmywacz do paznokci, niestety z acetonem. Ogólnie mi się wydaję, że więcej takich przeterminowanych kremów się po Rossmannach pląta. Może właśnie dlatego, że ktoś myślał, że to data produkcji. Edit. Chociaż sprawdziłam i zapach nadal nie powala. ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-13 o 12:45 |
|
|
|
|
#2587 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja tez chodze w tych ubraniach co nosilam przed ciaza... W zeszlym roku kupilam sobie rozne tuniki, bo wszedzie ich pelno bylo i teraz sobie w nich latam bo sa rozciagliwe no i do tego przewaznie legginsy (mam 3 pary, w tym jedne takie grubsze, ale nie sa one ciazowe, bo ta guma jest bardzo szeroka i rozciagliwa wiec spokojnie naciagam te legginsy az na brzuch) i mam tez jedne spodnie, biodrowki w ktorych troche mi ciasno jak siedze, ale daje rade no i kupilam tez na poczatku jedne spodnie ciazowe...i zaluje strasznie, bo raczej nie dam rady urosnac tyle zeby je ponosic troche... A wydalam na nie dosc sporo bo 60zl ;/ fajne sa, no ale na mnie leza jakbym ubrala jakis worek...;/
Cytat:
slodkie to bylo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj duzo i bedzie dobrze tylko sie nie martw
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
ja tez nie kupuje specjalnie ubrań ciążowych bo wchodze bez problemu we wszystkie buzki swetry itp, jedynie w spodni w brzuchu nie zapne
![]() marlena_19_19 tez mam takie ciągnięcia i bóle w pachwinach, u mnie jest to jak w nocy próbuje sie przewrócic lub jak sobie zapomne ze w ciąży jestem i za szybko wstane np z łóżka.. co do swedzenia to pewnie jakies zapalenie.. muron ja o torbie jeszcze nie myśle u mnie to 29tc.. ja jeszcze moge przed porodem znaleść sie na hematologii wiec jeszcze sie tak nie spiesze.. pewnie w okolicy świąt bede pakowac na spokojnie ![]() co do obiadu to ja mam dziś takiego lenia ze pewnie beda naleśniki albo jakiś omlet zaraz w końcu musze sie wybrac na jakies zakupy bo nawet na drugie śniadanie nie ma co zjesc...słyszałyscie ze od stycznia na wszystkie artykuly dla dzieci vat bedzie 22% a nie jak do tej pory 7%??? czyli chyba musimy sie liczyc z dużymi podwyżkami.. i lepiej wszystko musze kupic do konca roku..
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już kiedyś nacięłam się tak z datą w rossmanie na popularny balsam do ciała z garniera i od tamtej pory jak chodzę i kupuje takie kosmetyki to patrzę na datę ważności kaskup tak słyszałam o tym, ahhhh, no po prostu kup tu wyprawkę za 1000 zł które ci dają ![]() Dziewczyny, jak biorę prenatal i za 100 tabl zapłaciłam 30 zł. Mój lekarz jest taki, że nie przepisuje tych drogich leków, skoro są te same tańsze. |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co w koncu z tym becikowym? Bo mialo od 2011 zostac wycofane... Mam nadzieje, ze osoby ktore zaszly w ciaze jeszcze w 2010 to sie na to zalapia...
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
weraa11 nie załamuj się i nie poddawaj, już tak nie wiele Ci zostało
Wiesz, że trzymamy kciuki za Ciebie---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- z tego co ja słyszałam, to ma być to bęcikowe, tylko rozchodziło się o te drugie 1000 zł które płacą miasta, gminy itd dla tych, co są w ciężkiej sytuacji materialnej, bo takie też istniało |
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dopiero spojrzałam na datę. Ale nie miałam paragonu, żeby zwrócić...mąż zawiozł mnie do plusa- musiałam umowę przedłuzyć.. nastałam się w kolejce i aż mi łydki spuchły! Ale musiałam już to zrobić bo bez telefonu to teraz jak bez ręki! ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- widze, ze spotkało nas to samo? jaki kupiłas? ja biały - niealergizujący, bezzapachowy |
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cuda na patyku nic tylko mieć kasę i kupować :P
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale postaram sie nie poddac... No to mam nadzieje, ze chociaz ten 1 tys. zostawia...bo to jest i tak malo...ja juz pewnie tyle wydalam, ale jeszcze mi tyle rzeczy brakuje... ![]() I tak mam glupia sytuacje bo ani na zadne ubezpieczenie sie nie zalapie ani na nic...bo nigdzie nie pracuje, a tak to np. moj TŻ dostanie jakies 800zl za narodziny dziecka...
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Wera jak na razie na uczelni nie byłam jako tako bo chorowałam, tzn byłam tylko po podpisy na "IOS".
Wkurzona jestem bo to jakaś paranoja, niby dostałam ten IOS a musze chodzić po podpisy do ćwiczeniowców - jak już od nich zebrałam to babka powiedziała że jeszcze musze od wykładowców!!!!!!!! PARODIA JAKAŚ. I ona mówi "a na spokojnie niech pani to załatwia i się nie spieszy" a ja sobie myślę "nie brałam IOS po to żeby być 2x częściej na uczelni niż inni tylko po to żeby nie być!" ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- ja te becikowe to akurat pewnie jak dostanę to od razu zainwestuję w lekką spacerówkę
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja nacięłam się na tym różowym, na szczęście zauważyłam to w sklepie, więc poszukałam z tyłu półki i znalazłam.
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy
zachorowałam na ten wózek http://allegro.pl/graco-symbio-wozek...305690670.html Myslałam, że wybór wózka mamy już za sobą. Wybraliśmy Boldera Ecoline, strasznie mi się podobał. Ale wczoraj w gazecie zobaczyłam ten, no i koniec. Chyba podoba mi sie bardziej niż Bolder, kurcze, muszę go gdzieś dorwać w jakimś sklepie i sobie pojezdzić, podotykać. Wiecie cos na temat tych wózków?
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
http://dziecko.onet.pl/55402,0,7,sce...1,artykul.html
na poprawienie humoru - my będziemy mieć tylko jedego malucha ![]() Właśnie mój maz robi zupe pieczarkową.. |
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Tylko kolory jak dla mnie brzydsze niż mają Boldery...
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A IOS zalatwiasz sobie na drugi semestr czy jeszcze na ten tez? Bo ja nawet jeszcze z nikim na ten temat nie gadalam ;/ bo w sumie kazdy i tak mam wrazenie jakby chcial, zebym jak najszybciej olala te studia, zeby nie mieli ze mna problemu typu "chcielibysmy sie jej pozbyc ale tak glupio robic tak pod gorke kobiecie w ciazy..." A ja sie wciaz zastanawiam nad wozkiem... Bo nie wiem czy chce ten wielofunkcyjny czy lepiej gleboki i spacerowke.... Bo jak dlugo dziecko bedzie jezdzic w tym wielofunkcyjnym? A jak dlugo w takim glebokim i potem w spacerowce? Bo ja i tak widzialam, ze te 2-3latki to w takiej zupelnie innej spacerowce jezdza....rzadko w tej z wielofunkcyjnego wozka...
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalne: 1. rozciąganie macicy i kości 2. przez brzuch poruszasz się inaczej, schylasz przewracasz na bok, naciągając mięśnie z tamtych partii ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- anka bzzz ten Palmer's Pregnancy, jak nazwa wskazuje- dla ciążówek A po co Ci podkłady na przewijak? Po to jest ceratowy żeby przetrzeć. Ja żadnych nie kupuję. Tylko mam taki wielorazowy, pikowana ceratka jakby, płaski do torby
|
|
|
#2602 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Myśmy z tż kupil dziś wózek, właśnie staram się go jakoś ogarnąć... uff a tyle tam przycisków że nie będzie łatwo. Właściwie to się ciesze bo już praktycznie wszystko mam co potrzebne, tylko piżami z alle jeszcze mają dość i będzie ok wszytsko wyprane i prasowane i teraz będę sobie już tylko odpoczywać i leniuchować Miłego weekendu wam życze i uważajcie na przeziębienia (mnie już dorwałao, mam nadzieję że zwalcze cebulą i cytryną) |
||
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
ja na przewijak kupiłam sobie frotte pokrowce bo nie chcę dziecka kłaść na ceratę
|
#2604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
mnie została do kupna: wanienka i pampersy mini ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Mamy wysoką składkę dosyć, ale tez b. dobre warunki, ale jak się zatrudnia 1500 osób to łatwiej wynegocjować.A TŻ dostanie psinco, bo w Allianz nie zaznaczył okienka o narodzinach;-) A szkoda, bo by było 1,3 zł ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- to szybko z niej zrezygnujesz;-) Będzie się kupką brudzić;-) Przeestowane już
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przeczytałam straszny artykuł o toruńskiej porodówce ( z 8.11.10) i zaczynam się stresować
|
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Ja natomiast natknęłam się w Rossmanie na mój ulubiony tusz 2000c.MF przeterminowany ,jednak nie zachowałam paragonu i nie zwróciłam ;(.
A dziewczyny jak zaliczacie sesję zimową? w innym terminie? bo ja jeszcze nie rozmawiałam z nikim na uczelni na ten temat ,a sesja jest 2 tyg.po moim terminie ,więc watpie że dam rade... Przerwy nie chce robić,bo pozniej wiem że już bym nie wróciła ;/. A tak w ogóle to co studiujecie i na którym roku? .
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
ja sesje mam akurat w momencie gdy mam wyznaczony termin i czekam na zgode dziekana na wczesniejsza sesje i jakos to musze pozaliczac
ja mam bardziej scisle nauki - 3 rok wiec nie chce tego zaprzepascic w zaden sposob
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No cóż Chyba się po prostu przejdę do TESCO po jakieś tanie foremki, bo te, chociaż piękne, wychodzą drogo. A link na tym blogu znalazłam.
|
||
|
|
|
#2610 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo tak naprawde wszystko zalezy od tego na jaka zmiane sie trafi podczas porodu ![]() Cytat:
U mnie ostatni egzamin jest prawdopodobnie 31 stycznia wiec mam nadzieje ze zdaze... Bo potem pierwsze 2tyg. lutego to 'ferie' a kolejne dwa tyg. lutego to praktyki i juz zalatwilam, ze nie bede ich robic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

teraz w 28 tyg AFI wynisi 7. (w 22 tyg mialam 11,3), jak w takim tempie beda mi sie zmniejszac to... ehhh lepiej nie myslec... generalnie mam sie oszczedzac
odpoczywaj duzo i bedzie dobrze 

zaraz w końcu musze sie wybrac na jakies zakupy bo nawet na drugie śniadanie nie ma co zjesc...