Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 12:42   #3361
M25
Zadomowienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
u mnie też ktg wykazywało marne skurcze, a myslałam, ze zjadę z bólu. Potem lekarz mi mówił, że właśnie może być malo miarodajne i ,że bóli z krzyża nie wskazuje. A u mnie krzyżowe były
U mnie było podobnie ktg wykazywało słabe skurcze a ja już chodziłam po ścianach, ale też miałam bóle krzyżowe.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ja miałam wszystkie ubrania na 62 ale przestraszyli mnie tym wcześniejszym porodem i kupiłam kilka par śpiochów mniejszego rozmiaru

a jaki macie wózek?
Warto mieć trochę ciuszków na 56cm, moja Madzia miała 51cm jak się urodziła i nie wiem co bym zrobiła jakbym takich małych ubranek nie miała Te na 62cm nawet dzisiaj są na nią dużo za duże.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
M25, mogłaś mieć soczewki?bo ja też noszę soczewki i się zastanawiam, jak to jest. Do różnych zabiegów i operacji zawsze sciągałam, ale nie wiem, jak to jest przy porodzie.
Zapytałam lekarza jak mnie przyjmowali do szpitala i nie miał nic przeciwko temu, więc rodziłam w soczewkach. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie rodzić w okularach ;-)
Stary 2010-11-13, 12:50   #3362
dzasta110
Wtajemniczenie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

cześć

Artystka - widzę, że koktajl przyspieszył akcję a teraz to tylko

Bela - no i

na gorączkę kupiłam czopki Efferalgan, czopki doodbytnicze, 80 mg (one są dla najmniejszych dzieci od 4 do 6 kg)

Agatkia - ja chcę naleśnika z twarogiem

Kamafi - ja nie kupuję takiego śpiworka czy dobrze robię - zobaczymy

olejek rycynowy powinien być dostępny w każdej aptece, za ok 2-3 zł

Joanna - bardzo ładne zdjęcia

Edzia, my krwi pępowinowej nie pobieramy

Kretencja - brzuchol fajny... czy opadł to nie wiem... jakoś dopatrzeć się nie mogę i też dawno nie robiłam zakupów takich "wyłącznie dla mnie", ale we wtorek idę do fryzjera, więc dobre i to

79 Marta - hmmm... myślę, że brzusio szybciutko Ci się schowa

a my chyba dziś albo jutro złożymy łóżeczko oby tylko mężowi się nie odechciało

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-11-13 o 12:58
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:55   #3363
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, może nie widać, że opadł, ale gin powiedział, że tak, poza tym znacznie łatwiej mi się oddycha
Do fryzjera też bym poszła, ale nie ufam nikomu No i nie wiem co zrobić, bo już strasznie zapuszczona jestem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:56   #3364
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam wszystkie ubrania na 62 ale przestraszyli mnie tym wcześniejszym porodem i kupiłam kilka par śpiochów mniejszego rozmiaru

leżaczek dostaniemy
bardzo chciałam kupić ale one wszystkie są bardzo malutkie
z doświadczenia wiem że na wielkoludy rodzące się w mojej rodzinie starczają na kilka miesięcy
więc bierzemy ten używany a potem zobaczymy
może znajdę jakiś większych rozmiarów?

teraz muszę jeszcze kupić kocyk do wózka
i kilka par body ale szukam całych białych
jeśli nie będzie w pepco to kupię w tym sklepie gdzie są angielskie wózki
no i nie mam ani jednej pary rajstopek!

została nam też karuzela
ale stwierdziliśmy że poprosimy o nią dla małej na gwiazdkę
bo boję się że rodzina TŻa kupi mi jakieś niepotrzebne rzeczy

a z tego będę zadowolona (tylko muszę wybrać model)
z czym mam problem

a jaki macie wózek?
Ja mam tylko jedną parę rajstopek narazie. Może dokupię jeszcze jedną. Wózek X- lander (spacerówka i głęboki). Myślę, ze będę z niego zadowolona. Wczoraj w pepco nie widziałam całych białych. Były jednokolorowe, np kremowe, ale miały zwykle jakiś niewielki choćby wzorek. ja zamówiłam najzwyklejsze całe białe na allegro już jakiś czas temu.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:01   #3365
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzasta, może nie widać, że opadł, ale gin powiedział, że tak, poza tym znacznie łatwiej mi się oddycha
Do fryzjera też bym poszła, ale nie ufam nikomu No i nie wiem co zrobić, bo już strasznie zapuszczona jestem
a znacznie odczuwasz to lżejsze oddychanie? bo ja to już zgłupiałam i sama nie wiem czy mi się lżej oddycha - jak sobie nawkręcam to i może lżej

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Ja mam tylko jedną parę rajstopek narazie. Może dokupię jeszcze jedną. Wózek X- lander (spacerówka i głęboki). Myślę, ze będę z niego zadowolona. Wczoraj w pepco nie widziałam całych białych. Były jednokolorowe, np kremowe, ale miały zwykle jakiś niewielki choćby wzorek. ja zamówiłam najzwyklejsze całe białe na allegro już jakiś czas temu.
rajstopek mam kilka par i też mamy x-landera

Stary 2010-11-13, 13:07   #3366
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Lisku, to wcale nie jest wykluczone Na SR położna nam opowiadała, że poczucie bezpieczeństwa, związane np. z obecnością partnera, może wyzwolić poród, a jego brak - zatrzymać akcję.
U mojej tesciowej tak bylo.Miala skurcze ale dalej nic nie postepowalo, bo maz zadzwonil, ze przyjedzie dopiero za godzine bo stoi w korku.Jak tylko wszedl na sale i wzial ja za reke, dostala skurczy partych i moj maz zjawil sie na swiecie

Kretencja,mam od dwoch dni takie same odczucia co do brzucha.Jakbym w ciazy nie byla. Nie widze go normalnie.Maz mowi, ze sie nie zmniejszyl ale ja czuje sie jak w szostym miesiacu U mnie skurczy dzis brak.Wogole jakas cisza przed burza bo maly tylko z rana sie pare razy przekrecil i do tej pory cisza.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-11-13 o 13:09
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:17   #3367
Patrycja_1708
Zadomowienie

A my jeszcze łóżeczka nie złożyliśmy i złożymy gdzieś dopiero za dwa tygodnie bo tż mówi ze zdązymy napewno ze wszystkim i to spokojnie. A ja bym już chciała widzieć stojące łóżeczko...

A wózek mamy TAKO, z kolekcji serca... i oczywiście 3w1. Ma tez któraś taki?
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 13:18   #3368
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
a znacznie odczuwasz to lżejsze oddychanie? bo ja to już zgłupiałam i sama nie wiem czy mi się lżej oddycha - jak sobie nawkręcam to i może lżej

rajstopek mam kilka par i też mamy x-landera
A na jaki kolorek zdecydowaliście się? My mamy JUNGLE. Kurka wodna, wyszły mi pyszne naleśniki
Ja to się trochę boje przegiąć z ciuchami, bo jestem pewna, ze kto nas odwiedzi, to coś ze sobą przyniesie. Brat z bratową ma dla mnie 10 par body z anglii, ale oni wyznają regułę, że takie rzeczy daje się po narodzinach. Nie wiem, na jaki wzrost ma te rzeczy. Będę więc kupować na bieżąco, wolę zaoszczędzić kasę np na tę szczepionkę na pneumokoki i rotawirusy niż utonąć w tonie ubranek w jednym rozmiarze, szczególnie, że taką podstawę na 56 i 62 wydaje mi się, ze mam. Chciałabym jeszcze dokupić półśpiochy bezuciskowe, po dwie pary w każdym rozmiarze, albo spodenki bezuciskowe.
Stary 2010-11-13, 13:22   #3369
Anecka
Zakorzenienie

Ja mam tylko jedne rajstopki biedronkowe i to r. 68. Nic mniejszego nie mam :/ a wózek Vajper Jackmar ale bede go uzywac tylko jako gleboki. Spacerowke chce taka lekka parasole

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:25   #3370
kliwia
Zakorzenienie

Anecka w lakkatorze z aventu gotuje sie tylko plastkowe elementy - Gumowe - membranke co sie wklada do raczki i gumowa otoczke na piers sie nie gotuje bo sie odksztalcaja - wystarczy cuepla woda z mydlem
W isntrukcji nic nie ma o czyszczeniu laktatora?

Bylam dzis w tesco - sie zmeczylam tropche, brzuch mi twardnial grrr niech ta mala sie nigdzie nie spieszy bo nie widzialam porodowki, nie mam stanika do karmienia i szczebelka jedbnego do lozeczka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:37   #3371
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
A na jaki kolorek zdecydowaliście się? My mamy JUNGLE. Kurka wodna, wyszły mi pyszne naleśniki
Ja to się trochę boje przegiąć z ciuchami, bo jestem pewna, ze kto nas odwiedzi, to coś ze sobą przyniesie. Brat z bratową ma dla mnie 10 par body z anglii, ale oni wyznają regułę, że takie rzeczy daje się po narodzinach. Nie wiem, na jaki wzrost ma te rzeczy. Będę więc kupować na bieżąco, wolę zaoszczędzić kasę np na tę szczepionkę na pneumokoki i rotawirusy niż utonąć w tonie ubranek w jednym rozmiarze, szczególnie, że taką podstawę na 56 i 62 wydaje mi się, ze mam. Chciałabym jeszcze dokupić półśpiochy bezuciskowe, po dwie pary w każdym rozmiarze, albo spodenki bezuciskowe.
mamy kolor volcano
hmmm... ja się też trochę obawiam, że będę mieć mało tych ubranek na 56, bo jak będzie ulewać, to chyba będę musiała co drugi dzień prać mam dostać jeszcze używane ubranka po córce koleżanki i mam nadzieję, że tam będzie parę pajacyków i kaftaników
żeby jeszcze to człowiek wiedział jak duże się te dzieci nasze urodzą

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Bylam dzis w tesco - sie zmeczylam tropche, brzuch mi twardnial grrr niech ta mala sie nigdzie nie spieszy bo nie widzialam porodowki, nie mam stanika do karmienia i szczebelka jedbnego do lozeczka

też nie mam jeszcze stanika... ale mam jeden na oku w licytacji na allegro i jeśli wygram to go sobie przerobię jak na tym linku co chyba Artystka podawała, bo z moim rozmiarem nie kupię w Polsce stanika do karmienia

a z takich podstawowych rzeczy to jeszcze nie mam:
- tantum rosa (ile kupujecie saszetek?? myślicie, że 4 starczą?)
- klapek pod prysznic
- czegoś do porodu (kupię jakąś tanią koszulinę, żeby nie było szkoda wyrzucić)
- czegoś do pielęgnacji pępka (nadal się zastanawiam: octenisept czy spirytus)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 13:38   #3372
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, nie wiem czy znacznie Ale jestem pewna, że oddycha się lżej, nawet mąż na spacerze zauważył, że mniej się zasapałam. Więc to chyba nie autosugestia

De, widocznie rzeczywiście to normalne i tak ma być. A przynajmniej u niektórych się zdarza

A ja jestem załamana totalnie, cały mój dobry humor szlag trafił. Przy okazji zakładania tych szafek i frezowania tych drzwi pył pokrył wszystko. A my bezmyślnie nic nie przykryliśmy, nawet nie włożyliśmy wózka do zamkniętego pokoju. I też jest w pyle

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-13, 13:47   #3373
mamuska003
Raczkowanie

Cześć mamuśki.
Dzisiaj miałam koszmarną noc. Nie mogłam się przewrócić z prawego boku na plecy. Ból był niesamowity. Jak się przewróciłam to złapał mnie skurcz brzuch i prawej nogi od uda do kostki. Czegoś tak okropnego jeszcze nie miałam. Ryczałam pół nocy i bała się zasnąć. Teraz wyglądam jakby mnie kto łopatą poobijał.

Tak piszecze o tych bólach jak na @. To ja mam mały problem, bo nigdy mnie brzuch nie bolał przed @ i nie wiem jakie to są bóle Tyle lat żyjęale tego bólu nigdy nie miałam. Więc jak mam się teraz zorientować że to już

Artystka no nareszcie Kciuki aby teraz poszło szybko
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:47   #3374
Patrycja_1708
Zadomowienie

A co do ubranek to u mnie w sumie prawie wszystkie ciuszki zaczynają sie od rozmiaru 62, moze tylko ze 3 szt body mam mniejsze. Mam nadzieje ze maluszek nie urodzi się bardzo malutki bo wtedy bedzie w zadużych ciuszkach...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:59   #3375
Agatkia
Zadomowienie

Dziewczyny z okolic trójmiasta... ta akcja nie ma szans na powodzenie, ale musze spróbować... szukam domu- choćby tymczasowego dla dwóch kotów... Na CITO!!!!! od poniedziałku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 14:02   #3376
kretencja
Zakorzenienie

Zwariuję z tymi szafkami
Na pocieszenie zjadam sobie kawał marcepana z nugatem z Lidla

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-13, 14:03   #3377
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Anecka w lakkatorze z aventu gotuje sie tylko plastkowe elementy - Gumowe - membranke co sie wklada do raczki i gumowa otoczke na piers sie nie gotuje bo sie odksztalcaja - wystarczy cuepla woda z mydlem
W isntrukcji nic nie ma o czyszczeniu laktatora?

WLasnie nic nie ma o czyszczeniu. Napisane jest tylko : nadaje się do wszystkich typow sterylizacji.

Mam taki kubelek z tym laktatorem do sterylizacji, ale nie wiem po co on skoro do wody musze wrzucic te czesci. Dora to w koncu rusze dupsko i idę do kuchni gotowac te rzeczy plastikowe.. ale mam pietra

kretencja, ojaa uwielbiam marcepany, ale z lidla nie jadlam.. ja wcinam ostatnia czekolade solidarnosci z nadzieniem pistacjowo alkoholowym jakims

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-13, 14:03   #3378
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Hejo

My łóżeczko mamy juz rozłożonewózek bedzie jutro v-cross kolor zielony
Body- mam dużo new born siostra mi przywiozła z irlandii po za tym na 56,62,68 po pare sztuk.

Spirytusu do pępka nie ma w żadnej aptece tylko chusteczki nasączone.

Mi też brakuje koszulki do porodu kapci pod prysznic yyy...i chyba już wszystko mamy

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:03   #3379
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny z okolic trójmiasta... ta akcja nie ma szans na powodzenie, ale musze spróbować... szukam domu- choćby tymczasowego dla dwóch kotów... Na CITO!!!!! od poniedziałku.
Co sie stalo?

Daniel

Christian

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 14:05   #3380
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
RODZĘ!!!!!!
SKURCZE CO 10MIN.A NAWET CZĘŚCIEJ.
TYLKO TO JUZ TAK OD RANA
I CIĄGLE TAK SAMO .KIEDY MAM JECHAĆ?
już pewnie pojechałaś
aby szybko poszło
Cytat:

leżaczek dostaniemy
bardzo chciałam kupić ale one wszystkie są bardzo malutkie
z doświadczenia wiem że na wielkoludy rodzące się w mojej rodzinie starczają na kilka miesięcy
więc bierzemy ten używany a potem zobaczymy
może znajdę jakiś większych rozmiarów?

teraz muszę jeszcze kupić kocyk do wózka
i kilka par body ale szukam całych białych
jeśli nie będzie w pepco to kupię w tym sklepie gdzie są angielskie wózki
no i nie mam ani jednej pary rajstopek!

została nam też karuzela
ale stwierdziliśmy że poprosimy o nią dla małej na gwiazdkę
bo boję się że rodzina TŻa kupi mi jakieś niepotrzebne rzeczy

a z tego będę zadowolona (tylko muszę wybrać model)
z czym mam problem

a jaki macie wózek?
bo leżaczek ogólnie starcza tylko na kilka miesięcy - jak dzidź nauczy się siedzieć to już wtedy leżaczek staje się bezużyteczny
Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Tak piszecze o tych bólach jak na @. To ja mam mały problem, bo nigdy mnie brzuch nie bolał przed @ i nie wiem jakie to są bóle Tyle lat żyjęale tego bólu nigdy nie miałam. Więc jak mam się teraz zorientować że to już
Szczęściara
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:06   #3381
kretencja
Zakorzenienie

A, ja z rzeczy do szpitala niestety nie mam szlafroka i już chyba nie będę mieć Tzn. mam jedne bardzo gruby, puchaty, nie będę go targać, bo bym osobną torbę musiała wziąć A drugi z kolei bardzo cienki, jak koszulka bawełniana, taki do kolan. I w końcu jego chyba wezmę, żeby cośkolwiek mieć, bo już kupić nie zdążę ani nie mam ochoty nawet nad tym myśleć.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-13, 14:09   #3382
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A co do ubranek to u mnie w sumie prawie wszystkie ciuszki zaczynają sie od rozmiaru 62, moze tylko ze 3 szt body mam mniejsze. Mam nadzieje ze maluszek nie urodzi się bardzo malutki bo wtedy bedzie w zadużych ciuszkach...
lepiej za duże niż za małe ;D
Cytat:
Zwariuję z tymi szafkami
Na pocieszenie zjadam sobie kawał marcepana z nugatem z Lidla

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam te chusteczki właśnie - przy młodej mi się super sprawdziły

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Artystka się nie odzywa więc już pewnie na porodówce siedzi....
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:14   #3383
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

To super bo własnie je kupiłam.

Dziewczyny umnie na stronie szpitala pisza że mam zabrać bieliznę i kosmetyki tzn: ze koszuli mam nie brać czy to jako bielizna sie liczy?

Stary 2010-11-13, 14:16   #3384
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Co sie stalo?
Pewna pani w poniedziałek ma zamiar oddać do ZUK-u w Wejherowie dwa dorosłe koty. Nie jest sama w stanie się utrzymać, tym bardziej nie ma jak dalej opiekowac się tymi kotami. Moja kumpela, z którą kiedyś pracowałam w schronisku chce je wyciagnąć z tego miejsca, bo inaczej trafią prosto do schroniska 30 km od wejherowa, które jest umieralnią dla zwierząt. Inaczej się tego nazwać nie da. Może jeszcze określenie obóz zagłady pasuje do tego miejsca (jakiś czas temu w sprawie dla reportera była poruszana sprawa tego schroniska, całą akcję rozkręcili ludzie z fundacji ANIMALS).
Dwa dorosłe, domowe koty. Więcej info będę miała od nich w poniedziałek Ile mogą przeżyć koty zamknięte w ciasnej klatce, jedząc własne odchody, chore, brudne, nieleczone? I ile z miejsca nie zostaną uśpione...

Myślę, że być może udałoby się je przetransportować gdzieś dalej, gdyby tylko znalazł się ktoś gotowy przygarnąć je chociaż do czasu znalezienia im innego domu... Potrzebuję dla nich choćby tymczasu- do tej pory ratowała nas zawsze fundacja niemiecka, z którą kiedyś moja znajoma współpracowała, ale oni nie załatwią domu z dnia na dzień. Potrzeba czasu. A KOTY SĄ W POTRZEBIE TERAZ< JUŻ< ZARAZ!!!!!
Stary 2010-11-13, 14:16   #3385
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
To super bo własnie je kupiłam.

Dziewczyny umnie na stronie szpitala pisza że mam zabrać bieliznę i kosmetyki tzn: ze koszuli mam nie brać czy to jako bielizna sie liczy?
koszule dadza Ci pewnie szpitalna, ja do porodu taka dostalam, taka zapinana z przodu na JEDEN guzik u mnie byla

wiec bylam cala rozchelstana, ale kto na to uwage zwraca jak rodzi
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:26   #3386
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewna pani w poniedziałek ma zamiar oddać do ZUK-u w Wejherowie dwa dorosłe koty. Nie jest sama w stanie się utrzymać, tym bardziej nie ma jak dalej opiekowac się tymi kotami. Moja kumpela, z którą kiedyś pracowałam w schronisku chce je wyciagnąć z tego miejsca, bo inaczej trafią prosto do schroniska 30 km od wejherowa, które jest umieralnią dla zwierząt. Inaczej się tego nazwać nie da. Może jeszcze określenie obóz zagłady pasuje do tego miejsca (jakiś czas temu w sprawie dla reportera była poruszana sprawa tego schroniska, całą akcję rozkręcili ludzie z fundacji ANIMALS).
Dwa dorosłe, domowe koty. Więcej info będę miała od nich w poniedziałek Ile mogą przeżyć koty zamknięte w ciasnej klatce, jedząc własne odchody, chore, brudne, nieleczone? I ile z miejsca nie zostaną uśpione...

Myślę, że być może udałoby się je przetransportować gdzieś dalej, gdyby tylko znalazł się ktoś gotowy przygarnąć je chociaż do czasu znalezienia im innego domu... Potrzebuję dla nich choćby tymczasu- do tej pory ratowała nas zawsze fundacja niemiecka, z którą kiedyś moja znajoma współpracowała, ale oni nie załatwią domu z dnia na dzień. Potrzeba czasu. A KOTY SĄ W POTRZEBIE TERAZ< JUŻ< ZARAZ!!!!!
Wkleje na innym forum.Jak bedziesz miec fotki to przeslij.

Daniel

Christian
Stary 2010-11-13, 14:27   #3387
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Agatkia ja bym wzieła kotka ale ze względu na dzidzie sie boje Mi kicia zdechła niedawno Szkoda mi tych zwierzaków jak można tak je traktowac

Irsin racja prawie jak nago wiec po co mi koszula

Stary 2010-11-13, 14:28   #3388
EdziaO
Zakorzenienie

ratuuuuunku

chyba się wepchnę w kolejke
byłam u lekarz-brzuch mi na 100%opadł bo od razu zapytał-kiedy brzuch tak opadłszyjka zgładzona, krótka, chociaż jeszcze zamknięta, dużo śluzu. W poniedziałek mam przyjechać na USG.
Do terminu nie dochodzę na pewno, powiedział, że może się to wydarzyć nawet za tydzień do dwóchA ja te dwa muszę go donosić i koniecwięc mam leżeć i magnez łykać.
Ciekawe kto mi posprząta bo mi nie wolno
Tak się zestrachałam, że torba spakowana
Serce mi wali i jestem spocona normalnie.
Trzymajcie kciuki, żebym jeszcze 2 tygodnie się nie posypała, dopiero zaczęłam 36tc

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kamafi Pokaż wiadomość
Artystka23 niezly ten koktail, bedzie dzis Dzidzia nowa albo jutro...

Aliszcze ja tez nosze soczewki, u mnie w szpitalu podobno nie mozna ani rodzic w soczewkach ani w okularach ale ja sobie tego nie wyobrazam bo nic nie bede widziala, mam wade -3,5 , wiec bede w soczewkach

Edzia my tez krwi nie pobieramy, moze jakby nie bylo tej oplaty rocznej za przetrzymywanie...a tak to dla nas duzo pieniazkow....wiadomo ze jakby cos zlego sie dzialo tfutfutfu w przyszlosci to mozna sobie nie odzalowac...moze to zabrzmi glupio ale ja jednego dziecka nie planuje wiec zawsze mozna urodzic drugie ktorego krew pepowinowa pomoze pierwszemu czy komus z rodziny

Anecka i Agatkia dzieki za opinie dot. spiworka do wozka, wkleilam taki link ale nie jestem w sumie zdecydowana czy to bedzie ta firma wiec mam nadzieje ze kupie tanszy. A wlasnie mysle o tym zeby np mala miala na sanki za rok

Moj maz wlasnie wrocil z Reala - kupil 4 opakowania pampersow moim zdaniem jest dzis niezla promocja - ostatni dzien, wydajac 100 zl otrzymujesz bon 10 zl do wykorzystania w pozniejszym terminie, a oprocz tego w gazetce jest promocja na Pampers Sleep&Play od 4-9kg( bo przeciez sie przydadza w pozniejszym terminie) wychodzi za Pampersa 0,37 gr
ja też o tym pomyślałam, że skoro przy drugim sporo wydatków nam odpadnie bo zostanie po pierwszym dziecku, to może w tedy zainwestujemy w krewCiężko się zdecydować na takie koszty...

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:43   #3389
Anecka
Zakorzenienie

Irsin, jak taam krocze po porodzie?

chyba bulki zaraz zjem .. ciagle cos pochlaniam

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-11-13, 14:45   #3390
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
niech mnie ktoś dobije
noc koszmarna siku byłam z milion razy i już nie mam siły łazić na dół po tych schodach do łazienki, budziłam się co godzinę, bolał mnie brzuch i plecy i złapał mnie taki ból w pachwinie, że się ruszyć nie mogłam aż mi łzy popłynęły, całą noc zgaga potworna ciągle piłam wodę co pomaga na chwilę, rano też zgaga straszna a po śniadaniu znowu i to tak porządnie a potem ból pleców -chyba tylko ja jeszcze na tym etapie wymiotuje

a teraz ledwo żyję, mam zgagę i nadal mi niedobrze i mam dziś dzień narzekania

Anankee
długo Cię trzymali w szpitalu, dobrze, ze już jesteś w domku bo tu też możesz leżeć Nie martw się polożeniem małej -napewno wszystko będzie dobrze
a jak wrażenia ze szpitala ? było ok ? czy coś Ci się nie podobało ? strasznie mnie to ciekawi bo ja mam do szpitala 24 iść tylko nie wiem czy tylko na badania czy już zostanę -ale to się okaże po badaniach

Kretencja ja myślę, że Ci się obniżył ale masz ładny ten brzuszek (inne dziewczyny np. Joanna też piękne) -a mój przy tych waszych to jakiś mastodont normalnie :/, może nie jest jakiś rozlazły ale strasznie wielki ! teraz jak siedzę to leży mi na nogach dosłownie

Bela za szybki i lekki poród

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A wózek mamy TAKO, z kolekcji serca... i oczywiście 3w1. Ma tez któraś taki?

my mamy Tako jumper 3 w 1 - narazie sobie stoi i się wietrzy (choć to co się dało to uprałam)

Cytat:
Hejo
bo spirytus to taki normalny w sklepie trzeba kupić i rozcieńczyć z wodą mineralną niegazowaną, przegotowaną w stosunku 66,5 alkohol i 33,5 woda - taki przepis dostałam od pani w aptece
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości