|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]() Zastanawiałam się, czy nie zrobić w te wakacje kursu na instruktora nauki jazdy, ale sprwadziłam w necie wymagania i będę mogła zacząć dopiero w przyszłym roku
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że jak pójdę na te studia, na które planuję iść to kursu już nie zrobię, bo to jednak inne dziedziny, a wolę się rozwijać konkretnie w tej jednej. chociaż taki papierek może się przydać "niewiadomo, gdzie nas życie poniesie, dzisiaj tu, jutro inny melanż"
|
|
#244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O 12 muszę zacząć się uczyć więc na razie zmykam do mopa i odkurzacza
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() ja właśnie wstałam mam strasznego kaca po wczorajszej 18tce nie wiem jak ja się ogarnę z tymi wszystkimi lekcjami i sprzątaniem. Cytat:
Od kiedy masz prawko? Ja dopiero muszę się zebrać i znaleźć trochę czasu żeby zrobić prawo jazdy, ale z moimi wybitnymi umiejętnościami to pewnie zdam za 20razem
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wróciłam z korków, lece na zakup[y a potem mata gera niemiec angol... ;/;/;/ DAM RADE /DAMY ;D MUSZE ;PMusimy ^^
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
ja mam prawko, właśnie po to, żeby na wakacje po maturze załapać się do jakiejś pracy, a z prawkiem zawsze łatwiej
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja już jestem zdecydowana, gdzie chcę pracować, oprócz tej głównej biorę pod uwagę jeszcze tylko dwie opcje, ale wszystkie związane z budownictwem, więc instruktor nauki jazdy średnio pasuje ale jak będę miała czas to kiedyś zrobię dla samej siebie ; )Cytat:
![]() na egzaminie liczy się przede wszystkim szczęście. Mój TŻ jeździ lepiej niż ja, ja zdałam za pierwszym razem, on za drugim. Znajoma z klasy zdała za 4, raz jechałam z nią samochodem i nigdy więcej Po moich znajomych wiem, że nie ma reguły na to, że dobry kierowca zda wcześniej niż ten zły ; )
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem po dentyście - oczywiście znieczulenie było ale nawet minęło mi szybko to okropne uczucie po znieczuleniu ![]() mnie jakoś nie ciągnie do prawka... nigdy nie jeździłam samochodem, nawet mnie specjalnie nie interesuje jak się zmienia biegi etc najchętniej bym nie zdawała.
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie... bez tego jesteś nikim, nawet żeby być sprzątaczką musisz mieć wykształcenie -.-
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Ooooo nowa część! Boże ile mnie ominęło! :<< Kompletnie nie mam czasu do Was zaglądać.:<
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam prawka i jakoś mnie nie ciągnie bo się boje.
Jest to baardzo przydatne ale tego lęku nie przezwyciężę. Moooooże kiedyś
|
|
#255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mechanik ma naprawiać samochód, niekoniecznie mówiąc przy tym po angielsku czy niemiecku ![]() Cytat:
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
polecicie coś z ćwiczeniami gramatycznymi z ang? ;>
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Widzę, że poruszyłyście ten cudowny temat o wykształceniu. Dla mnie to chore.. z tego co słyszę, ludzie za granicą wcale nie są nie wiadomo jak dobrze wykształceni, a mają dobre stanowiska. Tymczasem w moim mieście w szkołach można znaleźć sprzątaczki po studiach
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
ang.pl ^^ lubie robić ćwiczenia z tej strony.
A dziś odkryłam książki do angielskiego mojej siostry z Longmana na poziomie upper- intermediate Ciekawe czy coś zrozumiem, a powinnam ^^
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ile Wy spamujecie? Trudno za Wami nadążyć, ale wszystko przeczytałam Spróbuję odpowiedzieć na to, co pamiętam ![]() Na studniówkę wpłaciłam zaliczkę, ale nie wiem czy pójdę. Znajomi przekonują, ale.. Jeżeli pójdę, to sama. TŻ brak, a po doświadczeniach połowinkowych nie będę płacić 200 zł za byle jakiego partnera z łapanki, o nie Prawo jazdy mam od sierpnia Już od dziecka wiedziałam, że pójdę na kurs z własnej woli. Tato i brat zarazili pasją Ja również zastanawiam się nad zmianą tematu na prezentację ![]() Co do kompleksów to nie będę podawać liczby, bo jestem jednym, wielkim, chodzącym kompleksem. Niestety grupa rówieśnicza potrafi dokopać. I choć wydarzenie miało miejsce jeszcze w podstawówce, wpłynęło na to, jaka teraz jestem. Wiem, że bez pomocy psychologa się nie obędzie, ale rodzice twierdzą "sama sobie poradzisz, a chodzić do psychologa to wstyd" Przepraszam, że tak smęcę i zanudzam, ale komuś trzeba się wygadać. Na studia na pewno się wyprowadzam. Co do kierunku, nie mam pojęcia na co iść Na pytania odpowiadam, że idę na uniwersytet medyczny, ale kierunek pozostaje dla mnie zagadką. Będę myśleć po maturze ![]() Po maturze mam zamiar pracować na wakacjach, ale nie wiem, czy znajdę coś sensownego. Jak nie, to zostają borówki, które latem zbierają wszyscy z okolicy ![]() I podziwiam Was za naukę. U mnie mobilizacji zero. Życzę miłego dnia Mój niestety nie będzie miły, bo przyjeżdża do mnie chrzestna z córkami, więc z mojego pokoju zostanie pobojowisko. No nic, damy radę
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
A ja rano kupiłam potrzebne składniki na planowaną pizze, teraz sprzątam i chwilka przerwy na wizaż
Zaraz zmykam kończyć, potem nauka a po południu zabiorę się z mamą za robienie tej pizzy. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
witam wszystkie nowe ![]() oj było było zwłaszcza że zamiast Janka był Anzelm-staruszek z baranią czapką na głowie zaraz biorę się za sprzątanie i do nauki.
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi prawo jazdy to ja przemilczę osobiste zdanie, jak się w mojej okolicy zdaje. Dodam tylko, że AjcCc ma rację, to że ktoś zdał za pierwszym razem niekoniecznie znaczy, że umie jeździć, bo tego w 30 godzin nie da się wyuczyć idealnie. Zresztą jedni oblewają za coś, na co drudzy by w ogóle uwagi nie zwrócili. Mam za sobą 3 egzaminy, moim zdaniem ostatniego nie powinnam oblać, nawet mi facet nie napisał na tej kartce za co mnie nie przepuścił.
Strasznie boli mnie głowa, wróciłam z korków i nadal mam mętlik w głowie bo nie wiem czy zdawać na maturze geografię. Oprócz niej zdaję WOS, j.polski i angielski rozszerzone. Angielski zdaję bo go lubię i chciałabym wyjechać sobie kiedyś gdzieś. Jak mi źle pójdzie polski, bo wiadomo, że to jest loteria to zostanę z Wos em tylko a jest mi potrzebny drugi przedmiot na stosunki międzynarodowe, mam do wyboru historię i geografię, oczywiste, że pierwszego z wymienionych przedmiotów nie biorę nawet pod uwagę, bo to niemożliwe żebym się tego nauczyła wszystkiego, więc zostaje geografia. Jest jeden problem: umiem z niej malutko, a zależy mi tylko na rozszerzeniu, więc powinnam się wziąć za nią, ale nie wiem czy jest sens, czy nadrobię materiał w 5 miesięcy, który ludzie opanowują w ciągu 3 lat nauki. Z wiedzą o społeczeństwie też tak sobie, dużo się jeszcze muszę nauczyć więc sama nie wiem. Z jednej strony po cóż brać tyle przedmiotów i z żadnego dobrze nie zdać matury, a z drugiej kierunek na wymarzonej uczelni odpada (bo tam jest potrzebna geografia). Gdybym miała gwarancję, że z tym polskim będzie dobrze, ale jak dadzą wiersze to ja leżę. Rozpisałam się, ale już i tak mam mętlik w głowie. Edytowane przez Flossy15 Czas edycji: 2010-11-13 o 15:25 |
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
czy z waszymi studniówkami też jest tyle zamieszania?
u mnie jakieś matki się pokłóciły, nagle nie wiadomo po co będzie pięciu kamerzystów (dla każdej klasy po jednym), chcieliśmy DJ takich, co byli na półmetku, a za to mamy jakąś dziadowską orkiestrę, na którą nikt nie głosował, miały być 4 firmy kateringowe do wyboru, przy czym będzie ta sama co rok temu, czyli jedna wielka lipa. my robimy co możemy, żeby było inaczej, a wszyscy mają to szeroko i głęboko ;/ aż odechciewa mi się iść
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie idę, nie mam żadnego dobrego przyjaciela z kim mogłabym iść, a wiadomo z kimś z łapanki nie chce, tym bardziej, że na pewno nie bawiłabym się dobrze z nieznajomym (albo z osobą, którą krótko znam), czułabym się skrępowana. Po drugie będzie mało kamerzystów, więc na pewno nie zobaczę się na filmie gdyż nie leży w mojej naturze pchać się komuś przed kamerę, a tak to po co mi film z obcymi ludźmi czy "kawałkiem mnie". Po trzecie mam głupią klasę, żebyście widziały co oni robią z czołówką, najlepsze role mają "gwiazdy" [kilka "popularnych i fajnych" osób] a reszta będzie robić za popychadła. Miło. O wspólnej imprezie nie ma co marzyć, zapewne wszyscy się podzielą jak to bywa najczęściej. Po czwarte z sukienką, fryzjerem i innymi pierdołami wyjdzie z tysiąc złotych, co dla mnie to dużo jak na jedną noc i perspektywę tak "wystrzałowej" imprezy, że wolę dołożyć tę pieniądze na coś lepszego. Zresztą ja nie umiem kłamać a tu trzeba będzie robić cały czas dobrą minę do złej gry, jak się mawia. Byłam na półmetku w tamtym roku, więc wiem i nie chcę znowu tego powtarzać.
Na początku były kłótnie o kamerzystów, bo miał być jeden na całą szkołę i rodzice się mieszali, jest niedużo osób, które się w to angażują, a reszcie to brzydko mówiąc wisi. Edytowane przez Flossy15 Czas edycji: 2010-11-13 o 15:58 |
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Błagam was, skończcie już temat studniówki. Był gdzieś osobny temat o tym, tam można pogadać. Nie wiem jak niektórym, ale mnie już mdli od ciągle tego ciągle powracającego tematu.
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455186 Jak tam Wam dzień mija? Bo ja jak na razie się obijam..
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posiedziałam trochę nad niemieckim, na nic innego nie miałam siły. Niedługo wychodzę ; )
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś spędziłam jakieś 3 h nad historią, jakąś godz nad WOS-em, ale jutro się za niego porządnie wezmę, nauczyłam się słówek z ang na kartkówkę, a na jutro zostaje mi WOS (nauka na spr) i matma (jakieś logarytmy itd - spr). Dziś jak wrócę to zmęczę tylko streszczenie Ludzi Bezdomnych i idę spać
![]() a Teraz Miłej Soboty Życzę;* |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobnie bo na jeden kierunek głównie geo i mat +ang a na drugi geo i ang i nie wiem czy brać się za ang czy za mat ale próbuje to jakoś pogodzić. A najlepiej to weź arkusz zeszłorocznej matury z geo R i zrób go i zobacz jaki będziesz miała wynik, a nuż nie jest tak źle z Twoją gejcą i wystarczy się poduczyć ocś poprzypominać? ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Dopiero skończyłam sprzątać, bo zachciało mi się przemeblowania
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

mam strasznego kaca po wczorajszej 18tce nie wiem jak ja się ogarnę z tymi wszystkimi lekcjami i sprzątaniem.
Od kiedy masz prawko? Ja dopiero muszę się zebrać i znaleźć trochę czasu żeby zrobić prawo jazdy, ale z moimi wybitnymi umiejętnościami to pewnie zdam za 20razem
nigdy nie udało mi się dotrwać z nauką do 1 , a szkoda :/ jakie macie sposoby?

Na pytania odpowiadam, że idę na uniwersytet medyczny, ale kierunek pozostaje dla mnie zagadką. Będę myśleć po maturze