![]() |
#1831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;22938613]Wie. Wiedziala rowniez, ze rzecz ma wady bo zwlaszcza ta duza kropa jest widoczna i niemozliwym jest niezauwazenie jej.
Dziekuje.[/QUOTE]aa to jak przesylka za pobraniem to to tak nie dziala, ze wysylasz na jej koszt- musisz zaplacic ok 16-17zl nie liczac koperty, za polecona wysylke za pobraniem- jak ona ja odbierze to placi za nia tyle ile ty wpiszesz na druczek(np. te 17zl) i kasa wraca do ciebie na twoj ardes lub na podane konto bankowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
ja bym jeszcze raz napisała do Virtual, może sama czeka na odpowiedź?
![]() |
#1833 | |
JESTEM ONA
|
Cytat:
![]() Do końca nie byłam przez to pewna. Ale tylko ta opcja za pobraniem wpadła do mojej głowy, a nigdy tak nic nie wysyłałam.
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
Nadając przesyłkę za pobraniem wypełniasz specjalny druczek, płacisz na poczcie całość za nadanie przesyłki za pobraniem - według cennika Poczty Polskiej i wyceniasz np. kwotę, jaką ma zwrócić odbiorca.
Czyli jeśli płacisz np. 6,20 za nadanie + jakąś kwotę z samą opcję "nadanie za pobraniem" ( to ustala poczta) to sumujesz , w odpowiedniej tabelce to wpisujesz - i tyle ona ma przy odbiorze zapłacić. Przepraszam jeśli zabrzmiało dziwnie - płacisz, sumujesz, wyceniasz i wysyłasz...i czekasz ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2010-10-30 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
Cytat:
w watku sie wpisalam ze 2 razy poczekam do srody a co jesli ja jej dam negatywa i ona mi tez??
![]() |
#1837 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie nawyklam do noszenia ze soba gotowki i ledwo mi pieniedzy na oplate starczylo ![]() btw: bylam w Wittchenie z etui. Pani sprzedajaca nigdy takich kropek nie widziala. Stwierdzila, ze ich produkty nigdy nie maja takich wad (sama kiedys kupowalam prezenty w Wittchenie i rowniez nigdy czarnych krop nie widzialam). Pani powiedziala, ze jesli sie zdarzy rzecz np z jakas mala rysa to od razu zostaje przeceniona. Mowila, ze maja obowiazek informowac klienta o przecenie z powodu wady. Nie ma wiec szans, zeby ta wizazanka, ktora mi etui wyslala nie wiedziala o wadach. Notabene latwo je zobaczyc. Nie podoba mi sie takie podejscie. Gdyby uczciwie powiedziala o wadach to nie chcialabym tych etui. Ona nie powiedziala nic. A o nich wiedziala. Teraz tylko czekam az przyjda pieniadze za przesylke a mnie w domu nie bedzie i bede musiala niepotrzebnie zmarnowac 2h na wizyte na poczcie ![]() btw: prosze o rade w sprawie przekupki dla niej ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-10-31 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
Jamestown,
ja wystawiłabym neutrala, o ile wizażanka zachowa się OK (przyjmie przesyłkę, może jakoś wyjaśni sytuację, przeprosi). Jeśli jest / będzie nieuprzejma, wystawiłabym negatywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;22974258]Masz racje Dim. Bylam na poczcie w piatek i myslalam, ze bede wysylac na koszt adresata. Pani burknela, ze nie wie o co mi chodzi i rzucila mi druczki na "za pobraniem". Nie nawyklam do noszenia ze soba gotowki i ledwo mi pieniedzy na oplate starczylo ![]() btw: bylam w Wittchenie z etui. Pani sprzedajaca nigdy takich kropek nie widziala. Stwierdzila, ze ich produkty nigdy nie maja takich wad (sama kiedys kupowalam prezenty w Wittchenie i rowniez nigdy czarnych krop nie widzialam). Pani powiedziala, ze jesli sie zdarzy rzecz np z jakas mala rysa to od razu zostaje przeceniona. Mowila, ze maja obowiazek informowac klienta o przecenie z powodu wady. Nie ma wiec szans, zeby ta wizazanka, ktora mi etui wyslala nie wiedziala o wadach. Notabene latwo je zobaczyc. Nie podoba mi sie takie podejscie. Gdyby uczciwie powiedziala o wadach to nie chcialabym tych etui. Ona nie powiedziala nic. A o nich wiedziala. Teraz tylko czekam az przyjda pieniadze za przesylke a mnie w domu nie bedzie i bede musiala niepotrzebnie zmarnowac 2h na wizyte na poczcie ![]() btw: prosze o rade w sprawie przekupki dla niej ![]() no przesylki za pobraniem sa drogie:/ ok 20zl zazwyczaj albo i wiecej. No poczekaj pierw az odbierze i dostanesz kase ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zniesmaczenie wymiana jest duze. Wizazanka jest niemila i niegrzeczna. Cytat:
![]() --------------------------------------------------------------- Potrzebuje Gripexu a apteki w okolicy zamkniete. Kto chce sie wymienic? ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-11-01 o 13:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zadomowienie
|
Jamestown - moim zdaniem, w tej sytuacji pasuje tylko negatyw. Co innego przeoczenie, nie wiem, pomyłka, a potem jakieś wyjaśnienia i prostowanie sprawy, a co innego obrona przez atak.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;22990141]Na poczatku byla bardzo mila. Teraz jednak "plumka" na mnie na PW. Az nie wytrzymalam i niestety zwrocilam jej uwage w jednym watku. Przeprosilam ja pozniej za to bo nie powinnam negatywnego podejscia do niej przenosisz na neutralne forum. A ona wyskoczyla z "twarza" na mnie na PW jeszcze bardziej
![]() ![]() Zniesmaczenie wymiana jest duze. Wizazanka jest niemila i niegrzeczna. Dzieki Dim ![]() --------------------------------------------------------------- Potrzebuje Gripexu a apteki w okolicy zamkniete. Kto chce sie wymienic? ![]() ![]() ![]() w takim razie wiesz co najlepiej wystawic ![]() ![]()
![]() |
#1843 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Odebrałam dziś paczkę z ciuszkami z bardzo miłej wymiany ciuchowo-kosmetycznej. Paczka była spora,poszła jako paczka a nie list,ale w wielkiej kopercie i ta koperta się całkiem rozkleiła po drodze. Odbieram tą paczkę,odchodzę i się wracam - mówię -ale to jest otwarta paczka!!! A pani,co mi ją wydawała- tak spojrzała tylko i mówi,no ale chyba jest wszystko,tak? I że to nie jest jej problem
![]() Cała zawartość oczywiście była - wszystko było w siatce,sprawdziłam i naprawdę nie chciało mi się kłócić,ale czy sie mylę? Bo wydaje mi się,że trochę żle zareagowała ![]() Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2010-11-09 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
Pani sama powinna się tym faktem zaniepokoić i zapytać uprzejmie (mając nadzieję cichutką że odmówisz) czy piszesz protokół z odbioru uszkodzonej przesyłki.
Ponieważ takie protokoły to sprawa na ogół mocno kłopotliwa dla poczty zwłaszcza jeśli po drodze nie zaopatrzono przesyłkę a odpowiednią pieczątkę "przesyłka nadeszła uszkodzona" i komisyjnie nie ofoliowano. Babka najwidoczniej uznała, że "się odczepisz" jak użyje wobec Ciebie ironicznego tonu - abyś czasem nie wpadła na pomysł pisania protokołu... Tak naprawdę to jej szczęście, że na ten pomysł nie wpadłaś, bo to dla niej troszkę hm....problematyczne by było i trochę czasu by zajęło ![]() Znając siebie to ja odpowiedziałabym "nie wiem, to się zaraz okaże czy po drodze poczta czegoś nie zgubiła" ![]() Ja zaś dzisiaj miałąm ochotę wymordować pół obsady poczty na drodze ja - Warszawa . Bo moja przesyłka polecona - priotytet wysłana równe 14 dni temu zamiast dotrzeć po 24 h, dotarła do Warszawy, do wizażanki dzisiaj. Oczywiśćie Poczta Polska nie widzi w tym nic złego - dotarła? No dotarła....więc cóż się będę ja głupia klientka czepiać....zamiast wysłać ekonomiczny to piorytetem głupia klientka wysłała, czy głupia klientka nie wie, że to dla poczty na drugim końcu Polski oznacza to samo? ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2010-11-09 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;22936744]Moze to glupie pytanie, ale jak wyglada wysylka paczki na czyjs koszt? Wysylam paczke za darmo a adresat przy odbiorze placi poczcie?
Pytam bo musze odeslac paczke, ktora dostalam od swiezynki ![]() ![]() btw: jaka przekupka sie nalezy? edit: kropek jest wiecej; zrobilam pogladowo kropki i zarysowanie.[/QUOTE] [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;22990141]Na poczatku byla bardzo mila. Teraz jednak "plumka" na mnie na PW. Az nie wytrzymalam i niestety zwrocilam jej uwage w jednym watku. Przeprosilam ja pozniej za to bo nie powinnam negatywnego podejscia do niej przenosisz na neutralne forum. A ona wyskoczyla z "twarza" na mnie na PW jeszcze bardziej ![]() ![]() Zniesmaczenie wymiana jest duze. Wizazanka jest niemila i niegrzeczna. [/QUOTE] Dzis, po dwoch tygodniach od wyslania odebralam zwrot pieniedzy za wysylke. Sprawa zakonczona. Pozostaje tylko wystawic komentarz. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-11-12 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23207462]Dzis, po dwoch tygodniach od wyslania odebralam zwrot pieniedzy za wysylke. Sprawa zakonczona. Pozostaje tylko wystawic komentarz.[/QUOTE]
no i tyle dobrze ![]()
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23211036]Tak. Teraz moge za odzyskane 13,5 zl nakupowac "se" brylantow
![]() ![]() Ty tak nie szalej i uwazaj przy tych zakupach bo jeszcze sie ktos rzuci na ciebie! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 |
Konto usunięte
|
Mam pewien problem. 2.11 wysłałam do wizażanki paczkę. Ja od niej dostałam 9.11 ale do tej pory nie wiem czy ona dostała moją. Od kilku dni jej kosmetyki leżą i nawet nie mogę ich używać. Wysłałam jej wiadomość w wątku a nawet e-maila. Nie odzywa się. Wiem że ostatni raz była dostępna na wizażu 5.11. Co mam robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ale skoro to było do pracy, to może chora, zdarza się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurcze tylko nie mam zamiaru płacić za paczkę która do mnie wróci i jeszcze na dodatek odsyłać jej kosmetyki. Takie podejście jest niepoważne. Skoro była chętna na wymianę to powinna mnie uprzedzić że idzie na urlop i nie będzie miała dostępu do internetu albo jak zachorowała to powinna poprosić kogoś by w jej imieniu napisał do mnie że paczka doszła. Od dnia mojej wysyłki (2 listopad) zaraz miną dwa tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() Kosmetyko masz, więc jakby najważniejsze zostało dopełnione, a skoro się nie odzywa ... to j.w. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli paczke masz to to najwazniejsze- narazie trzeba poczekac ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz rację. Poczekam do końca następnego tygodnia. Jak paczka z powrotem do mnie nie dojdzie oznacza to że doszła do niej no chyba że zaginęła gdzieś po drodze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Co mam robić, umówiłam sie na wymiankę z Wizażanką, a ona nie chce mi podać swojego imienia i nazwiska, podaje tylko nazwę firmy i jej adres, wolałabym wyslac na imię i nazwisko, a nie na firmę(tzn. mogę wysłać do firmy, ale z nazwiskiem), bo się boję, że jak jest podany tylko pokój w danej firmie to może nie dojsć, ona jednak twierdzi inaczej. Ja swoje dane normalnie podałam.
#1860 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem jej zachowania. Ja bym się wycofała z wymianki, bo paczkę może odebrać ktoś niepowołany, wizażanka nie dostać i mieć pretensje do Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.