|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() Nie wiem czy to kwestia pośpiechu porannego, że coś źle zrobiłam(ew. błędów w stylizacji) czy jednak niedomywanie guar hydroxypropyltrimonium chloride oraz amodimethicone. Ostatnio używam isany z babassu jako b/s, może ta gliceryna w niej jakoś to spowodowała, choć zwykle tego nie robiła ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
![]() W sumie moje włosy dość trudno teraz obciążyć więc liczę, że dobrze się spisze w przypadku trudnych warunków atmosferycznych ![]() ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
Trochę zapału do poczytania i wszystko będzie jasne. ![]() Możliwe, że jeśli masz tak zniszczone włosy jak mówisz to nie da się im przywrócić dawnej świetności, niestety twoje zdjęcia chyba nie potrafią nic powiedzieć o zniszczeniach a jedynie o tym, że twoje włosy mają potencjał do mocniejszego skrętu jeśli będą zadbane. |
|||
|
|
|
#27752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobić z włosami?
włosów nie trzeba ścinać z długości można ściąć z objętości i to będzie dla ciebie dobre rozwiązanie
po za tym polecam odżywki do włosów najlepiej bez spłukiwania które właśnie są przeznaczone do takich włosków
|
#27753 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby włoski szybko rosłyCytat:
Szkoda je rozczesywaćCytat:
(mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi )Cytat:
|
|||||
|
|
|
#27754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamusia zamówiła mi te tabletki biovaxa Nie wątpię ze to słodycz ale ja na diecie jestem ![]() Cytat:
![]() W poniedziałek mam zadzwonić do dermatologa umówić się na wizytę ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
#27755 |
|
Raczkowanie
|
poradzi mi ktos..
|
#27756 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia
Aha zmieniasz FC na co konkretnie ? Bo po 2 butelce (zakupila mi siostra) mysle zmienic ja na cos innego tez. Bo masz rację. Tego samego kosmetyku nie mozna uzywac zbyt często ![]() morrigan Włosy masz świetne, ale nie rezygnuj z OMO tylko jak faktycznie Tobie Garnier Avokado nie sluzy to zmien na co innego ![]() Moze sprobuj Balsam z Mrs. Potter ? ![]() Ewelka nie zauwazylam Twojego postu. Z góry przepraszam, ale miałam dość beznadziejny dzień i dziś się też nie czuje najlepiej ![]() LadyMadalena zgadza się co do NNKT, ale podałam przykład oliwy z oliwek. a jest tych olei, ktore uzupelnia nam te tłuszcze więcej Wszystko się zgadza ![]() To jest witamina F, ale jednak żywieniowcy wolą wymawiać NNKT przynajmniej Ci, z ktorymi miałam zajęcia w szkole gastronomicznej ![]() natalczak Mozliwe, ze nie we wszystkich drogeriach Natury jest dostepny Sanosan. W moich dwóch jest
|
|
|
|
#27757 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja od wczoraj łykam cynk, ta sama dawka, zobaczymy co to bedzie moja przyjaciolka lyka regularnie od lipca i naprawde rosnie jej mega duzo nowych wloskow, i ominelo ja jesienne wypadania - a jej zawsze leca straszne ilosci wlosow Trzymaj sie kochana, musi byc dobrze u mnie kucyk coraz chudszy tez ![]() Cytat:
Wczoraj ten temat byl tu przez dziewczyny poruszany - Natalczak ma podobny problem, Raczej oleje sobie daruj na razie Mi na poczatku mycie odzwyka wogole nie pasowalo, stosowalam przez miesiac OMO z delikatnym szamponem i dopiero wtedy przeszlam na mycie odżywka. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
przeciez Twoje włosy sa długie, tylko bardzo mocno się skręcaja Cytat:
|
||||
|
|
|
#27758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27759 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja wlasnie wychodze i lece kupic sobie tez cynk
tyle dobrego sie naczytalam ze postanowilam sprobowac dobre na wlosy sa tez wit z gr B no ale ja juz pije drozdze wiec sobie je odpuszczam![]() a jesli chodzi chodzi a hormony ja u siebie nie zauwazylam zeby mi szkodzily na wlosy raczej wrecz przeciwnie
|
|
#27760 |
|
Zadomowienie
|
cały czas szukam, w tej chwili do stylizacji zostają mi żele
|
|
|
|
#27761 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosia
rozumiem :P Dobrze by było mieszkać tak jak Rybiorek za granicą albo Caskada... Dostepy do odzywek takich z wielka ilością emolientów ah...
|
|
|
|
#27762 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin kliklam co trzeba, nie wiem czemu tak dlugo czekalysmy na zaprzyjaznienie
siedze z maska na wlosach ale musze isc sie szykowac do wyjscia (jedziemy na zakupy dla Cycka), wczesniej bylo mycie szamponem z sls nie bede juz rozpisywac sie o Cycku, tutaj post z kociego watku jak ktos chce wiedziec jak Cycek sie czuje na razie dziewczyny
|
#27763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....tak jak patrzę na zdjęcia to oprócz tego że piękny kotek to zyskałaś ,,Przyjaciela,, na dobre i na złe. ![]()
|
|
#27764 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, ale jak są mokre i proste, wtedy są i tak dłuższe . Też mi szkoda czesać.Rozumiem, rozumiem Do Dziennika zabierałam się już tyle razy, że aż wstyd . Obiecuję, że w końcu naprawię ten brak.Cytat:
Taki ogon mam też czasem po cięciu fryzjerskim. Czasem fajnie się układa, a czasem nie. Ale już nie narzekam. Ostatnio moje włosy nie są najgorsze. Dość fajnie się skręcają. Tylko kiedy próbuję zrobić zdjęcie, już tak fajnie to nie wygląda |
||
|
|
|
#27765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec jak objawy po odzywce do mycia sie nasilily, to moze nieodpowiednia odzywka, jaka myjesz? plukanki z pokrzywy mi pomogly kiedys baaardzo Moze jakies wcierki, kurcze sama nie wiem
|
|
#27766 |
|
Raczkowanie
|
przede wszystkim chciałam Was dziewczyny przeprosic..
![]() bo tak jak napisała Yasmin-za co jestem Ci wdzieczna mysle ze skupię sie na tym co pisałycie Natalczak-omo, szampon łagodny na co dzien, zel aloesowy-musze poczytac o nim wiecej i zobacze jak to wyjdzie w czasie, aczkolwiek uwazam ze moj łupiez do kosmetycznych nie nalezy aaa no i w moim przypadku akurat nie wiem jak deta ale stres jak najbardziej moze wpływac..:/ Ewelka dziękuja za porade aa i jeszcze woda brzozowa moze albo pokrzywowa-tylko jak na to rozjasnienie mi pokrzywa posłuzy..
-szukając siebie- Edytowane przez oli_lbn Czas edycji: 2010-11-13 o 15:30 |
|
|
|
#27767 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
swoja droga slodki jest, strasznie zaluje ze nie moge miec kotka (alergia) moi rodzice zajmuja sie moja kotka, ktora kiedys przygarnelam, staruszka juz. nocowalam u nich wczoraj i do dzisiaj jestem chora od jej siersci ![]() Cytat:
Cytat:
kazdemu sie zdaza zycze Ci obys szybko doszla do zdrowej skory glowy woda brzozowa chyba z alko jest.... uwazalabym |
||||
|
|
|
#27768 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla kupujących zagraniczne kosmetyki: w analizowaym zanalizowałam ciekawy żel:
Oyin Handmade Shine & Define, Gentle Styling Serum Zawiera nasiona z nasion lnu oraz pektynę, którą uwielbia Eloe nie zawiera magnesium sulfate, które występuje w produktach JessiCurl i niektórym robi kuku.
|
|
|
|
#27769 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślicie, że odpowiednie cięcie (pocieniowanie włosów) pomogłoby w moim problemie, który polega na tym, że włosy kręcą mi się dopiero tak 15 cm od skalpu...?
|
|
|
|
#27770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to cieniowanie ![]() ale nich sie wypowiedza inne kolezanki
|
|
|
#27771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukam, szukam i ciągle nie wiem ![]() Rybiorku Cycuś jest uroczy (wspominałaś, że dawałaś mu tuńczyka; z tego co pamiętam to tuńczyk jest niestety trujący dla kotów) Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-13 o 21:23 |
|
|
|
|
#27772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podjęłam próbę rejestracji, wpisałam niby niemiecki adres, koszt przesyłki to 13.99 funta. Myślę, że można do nich napisać z zapytaniem ile by kosztowała przesyłka do Polski albo zatrudnić jakąś zagraniczną siostrę Curlitankę czy by się nie dała zatrudnić jako skrzynka pocztowa
|
|
|
|
|
#27773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba nawet nie chcę wiedzieć, ile wyniosłyby koszty przesyłki do Polski
|
||
|
|
|
#27774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej chyba nie jest skoro najlepsze karmy sa zazwyczaj w smakach - kurczak lub tunczyk, od veta dostalismy mokre jedzenie na czas rekonwalescji z firmy Hills i to wlasnie tunczyk
|
|
#27775 | |
|
Zadomowienie
|
http://www.nexrastore.com/
Cytat:
|
|
|
|
|
#27776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() można sprawdzić czy różnicują koszty przesyłki do różnych państw UE. Jakby się złożyło zamówienie w 3 osoby, nie było by tak tragicznie... |
|
|
|
|
#27777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dla mnie cena przesyłki jest zawyżona (tzn. tak naprawdę jest tu też wliczona cena towaru). Po takim sprzedawcy to się można różnych rzeczy spodziewać
|
|
|
|
|
#27778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z ciekawości wrzuciłam dwie rzeczy do koszyka na British Curls, przesyłka do Polski 14.5funta. |
|||
|
|
|
#27779 |
|
Zadomowienie
|
Syrenko Sprawdzałam, ile kosztowałaby przesyłka w Royal Mail i pamiętam, ile jak kiedyś płaciłam za przesyłkę z UK. Na tej podstawie koszty wydają mi się dość wysokie, zwłaszcza, że, jesli dobrze zrozumiałam, to taka cena pojawiła Ci się, gdy wybrałaś jeden produkt.
(to, ile będzie kosztowało kilka produktów? bo wtedy waga przesyłki wzrośnie) W moim odczuciu, te koszty przesyłki są wysokie. Moim zdaniem, ceny kosmetyków są przystępne, ale co z tego, jeśli część ich ceny jest "wliczona" do kosztów przesyłki (bardzo częsta praktyka sklepów na polskim Allegro). Dla mnie to nie jest w porządku wobec kupującego, bo wolałabym, żeby ceny kosmetyków były wyższe, a przesyłka kosztowała rzeczywiście tyle, ile powinna (wiadomo, do ceny przesyłki należy wliczyć cenę opakowania + koszty manipulacyjne). Dlatego napisałam, że nie wiadomo, czego się spodziewać po sprzedawcy, który każe płacić tyle za przesyłkę
|
|
|
|
#27780 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
MattersAtAll witaj, gdzieś ten Twój wpis zniknął w piątek. Na zdjęciach włosy wyglądają objecująco. Nie napisałaś nic o pielęgnacji
(przynajmniej na tej stronie, na której jestem Cytat:
Kathy579 przeglądałam dziennik i widzę teraz, jak bardzo zmieniają się Twoje włosy. Zrezygnowałaś z fryzjera - w porządku. Pracuj nad nimi i nie zniechęcaj się. Myślę, że wkrótce dojdą do siebie Basiu zajrzałam do dziennika, mając nadzieję na to, że zobaczę zdjęcia I co? Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie sól, dla mnie denat, betaina kokamidopropylowa, sls, prabeny. Każdego co innego. Gliceryna też może. Nie wiemy, póki nie sprawdzimy, niestety. Cytat:
Zwykle mówię, że na nasz rynek idą spady ze świata Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

Ale to u mnie. Ciekawam, jak Twoje testy 

Cóż, moje włosy tych składników nie lubią Ale zapach jest oszałamiający 
jeśli mogę was prosić to doradźcie jak mam o nie dbać tak żeby wróciły do dawnej formy bo w tej chwili mam na głowie jeden wielki snop siana

Podrosną.
żeby włoski szybko rosły

. Obiecuję, że w końcu naprawię ten brak.
chyba nawet nie chcę wiedzieć, ile wyniosłyby koszty przesyłki do Polski