Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 926 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 01:49   #27751
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A ja zrozumiałam, że chodzi o test pojedynczego silikonu
Ja również, szczególnie po odkryciu Natur Vital granatowej. Na dziś jednak wiem, że dużo silikonu = obciążenie lub brak skrętu Ale to u mnie. Ciekawam, jak Twoje testy
Mypy jeszcze nie testowałam, za to z waxa latte jestem zadowolona na brak skrętu ani objętości po nim nie mogę narzekać.Dziś jednak umyłam włosy tylko babydream'em(pierwsze mycie po teście waxa latte) i powiem, że jakieś dziwne matowe lekko strąkowate włosy mam
Nie wiem czy to kwestia pośpiechu porannego, że coś źle zrobiłam(ew. błędów w stylizacji) czy jednak niedomywanie guar hydroxypropyltrimonium chloride oraz amodimethicone. Ostatnio używam isany z babassu jako b/s, może ta gliceryna w niej jakoś to spowodowała, choć zwykle tego nie robiła

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zapach? Dostałam odlewkę od Edith i niestety obciążyła i maksymalnie włosy Cóż, moje włosy tych składników nie lubią Ale zapach jest oszałamiający
Chyba tak, choć zamówiłam w ciemno bez wąchania, ale po tym jak jestem zakochana w zapachu joanny b/s miód i cytryna liczyłam właśnie na to, że maseczka jest jej wierną kopia w tej kwestii
W sumie moje włosy dość trudno teraz obciążyć więc liczę, że dobrze się spisze w przypadku trudnych warunków atmosferycznych

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny od niedawna śledzę ten wątek i poważnie zastanawiam się nad powrotem do natury czyli do kręconych włosów ale boję się że w moim przypadku będzie to trudne bo zniszczyłam sobie włosy rozjaśnianiem i prostowaniem. Ostatnio loki nosiłam w czasie ciąży i jakiś czas po urodzeniu ale wtedy moje włosy nie były w takim stanie jak teraz Chciałabym was prosić o określenie typu skrętu dlatego załączam fotkę. Z góry przepraszam za jakość. Fotka jest z okresu po urodzeniu teraźniejszej na razie nie wkleję bo aż wstyd się pokazać jeśli mogę was prosić to doradźcie jak mam o nie dbać tak żeby wróciły do dawnej formy bo w tej chwili mam na głowie jeden wielki snop siana
Polecam tematy przypięte na początku forum dla kręconowłosych.
Trochę zapału do poczytania i wszystko będzie jasne.
Możliwe, że jeśli masz tak zniszczone włosy jak mówisz to nie da się im przywrócić dawnej świetności, niestety twoje zdjęcia chyba nie potrafią nic powiedzieć o zniszczeniach a jedynie o tym, że twoje włosy mają potencjał do mocniejszego skrętu jeśli będą zadbane.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 08:24   #27752
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie
Dot.: co zrobić z włosami?

włosów nie trzeba ścinać z długości można ściąć z objętości i to będzie dla ciebie dobre rozwiązanie
po za tym polecam odżywki do włosów najlepiej bez spłukiwania które właśnie są przeznaczone do takich włosków
Stary 2010-11-13, 08:44   #27753
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
no prosze Cie, nie rób mi tego
nie wytrzymam takie kuszenia, już chyba ogólnie wiadomo na forum, że mam słabą wolę
to już nie będę

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie miałabym, bo mam zdecydowanie krótsze. na dodatek zrobiłam sobie z tyłu beznadziejny ogon, którego nie cierpię. Ściąć go nie mogę, bo będą już całkiem krótkie. Ale byle do wiosny Podrosną.
Nie znalazłam Twojego wpisu w Dzienniku
żeby włoski szybko rosły

Cytat:
Właściwie to nie wiem tak naprawdę dokąd są moje włosy, bo ich nie czeszę. Chyba spróbuję i się przekonam na mokrych Rozczeszę
Chyba wystarczy naciągnąć jeden kosmyk, żeby zobaczyć dokąd sięga? Szkoda je rozczesywać

Cytat:
Myślałam, że loki są zawsze w tym samym miejscu, tzn lok składa się zawsze z tych samych włosów. Dlatego obcina się je na sucho. Nie jest tak, bo po równym podcięciu końcówek, nadal jest nierówno. Niby mniej, ale jednak. Nie rozumiem
Lok nie będzie zawsze w tym samym miejscu, dlatego że po obcięciu robi się lżejszy i skręci się mocniej. Poza tym z reguły nie mamy jednego rodzaju skrętu na głowie tylko kilka i obcięcie włosów może podziałać mocniej lub słabiej na dany skręt.
(mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi)

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
W każdym razie już słyszałam o dobrodziejstwach tej odżywki z innych źródeł.
Skład taki sam na moim opakowaniu jak na nw linku.
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=32116&next=1
Skład przeciętny, ale też jestem ciekawa jak się sprawdzi.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:02   #27754
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Kropciu, a długo łykasz ten cynk? regularnie i w jakiej dawce?
a dzieci to sama słodycz, hehe
1 tabletka dziennie od dwóch miesięcy troszkę nieregularne 1tabletka- 10 mg
Mamusia zamówiła mi te tabletki biovaxa

Nie wątpię ze to słodycz ale ja na diecie jestem

Cytat:
a co do wypadania, to i tez wlosy wychodza garsciami, plakac mi sie chce
mam nadzieje, ze mnie to zmobilizuje aby isc do apteki z recepta na wcierke
też i się płakać chce a najgorsze że już jest to widoczne ze jest ich mniej
W poniedziałek mam zadzwonić do dermatologa umówić się na wizytę

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Kropciu, oglądałam dziś Housa, uważaj na cynk. 102 letni staruszek się nim podtruwał (w maści do protez).

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:09   #27755
oli_lbn
Raczkowanie

poradzi mi ktos..
Stary 2010-11-13, 10:19   #27756
bernadka20
Wtajemniczenie

Małgosia
Aha zmieniasz FC na co konkretnie ? Bo po 2 butelce (zakupila mi siostra) mysle zmienic ja na cos innego tez. Bo masz rację. Tego samego kosmetyku nie mozna uzywac zbyt często

morrigan
Włosy masz świetne, ale nie rezygnuj z OMO tylko jak faktycznie Tobie Garnier Avokado nie sluzy to zmien na co innego
Moze sprobuj Balsam z Mrs. Potter ?

Ewelka
nie zauwazylam Twojego postu. Z góry przepraszam, ale miałam dość beznadziejny dzień i dziś się też nie czuje najlepiej

LadyMadalena
zgadza się co do NNKT, ale podałam przykład oliwy z oliwek. a jest tych olei, ktore uzupelnia nam te tłuszcze więcej Wszystko się zgadza
To jest witamina F, ale jednak żywieniowcy wolą wymawiać NNKT przynajmniej Ci, z ktorymi miałam zajęcia w szkole gastronomicznej

natalczak
Mozliwe, ze nie we wszystkich drogeriach Natury jest dostepny Sanosan. W moich dwóch jest
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:00   #27757
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
1 tabletka dziennie od dwóch miesięcy troszkę nieregularne 1tabletka- 10 mg
Mamusia zamówiła mi te tabletki biovaxa

Nie wątpię ze to słodycz ale ja na diecie jestem

też i się płakać chce a najgorsze że już jest to widoczne ze jest ich mniej
W poniedziałek mam zadzwonić do dermatologa umówić się na wizytę

ja od wczoraj łykam cynk, ta sama dawka, zobaczymy co to bedzie
moja przyjaciolka lyka regularnie od lipca i naprawde rosnie jej mega duzo nowych wloskow, i ominelo ja jesienne wypadania - a jej zawsze leca straszne ilosci wlosow
Trzymaj sie kochana, musi byc dobrze
u mnie kucyk coraz chudszy tez

Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
pomocy..
testuje mycie odzywka-dopiero 3 razy myłam, i byłoby mysle okey, mi sie podoba, ale..nie wiem czy sie nie złamie bo mam łupiez wiem ze potrzeba cierpliwosci zeby zobaczyc efekty, wiem ze mysie odzywla moze pomoc mi zachowac rownowgae skory i łupiez moze z czasem zniknie, ale jak wytrzymac jak mi sie dosłownie sypie z włosow i swędzi.. odkąd oamietam mam problme z łupiezem-czasem sie nasili, czasem złagodnieje. ale mysląc ze etraz mam myc delikatnymi srodkami to jak mam go wyleczyc..? wiecie, to jest nie komfortowa dolegliwosc:/
pomyslalm wiec ze moze sprobuje narazie OMO i przy etapie M stosowałabym specjalny szampon przeciwłupiezowy-ale problem w tym ze prawie kazdy ma SLS, polyqaty i pewnie inne skladniki niezgodne z CG z tego co przelecialam po INC niektorych szamponow..kiedys mi pomogła ZiajaMed-ale wlasnie ma skladniki niezgodne z CG..
wiec sie zastanawiam-czy moge..? do czasu az dolegliwosc sie uspokoi i wtedy juz całkiem na CG a po pewnym czasie na mycie odzywka?
czy, popatrzyłam troche wątki i znalazłam oleje o własciwosciach przeciwłupiezowych-kokosowy Dabur albo tymiankowo-rozmarynowy Jiva i moz enaarzie znimi sprobowac? raz naolejuje włosy a dwa moze pomoze na łupiez..
a moze jeszcze pomyslalam jakies płukanki z czarnej rzepy czy pokrzywy..
za duzo mam pomysłow i nie wiem co robic
Spokojnie, na razie musisz doprowadzic skalp do zdrowia, odstaw odzywke i przejdz na OMO z jakims lagodnym szaponem, bez sls.
Wczoraj ten temat byl tu przez dziewczyny poruszany - Natalczak ma podobny problem,
Raczej oleje sobie daruj na razie
Mi na poczatku mycie odzwyka wogole nie pasowalo, stosowalam przez miesiac OMO z delikatnym szamponem i dopiero wtedy przeszlam na mycie odżywka.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Nie miałabym, bo mam zdecydowanie krótsze. na dodatek zrobiłam sobie z tyłu beznadziejny ogon, którego nie cierpię. Ściąć go nie mogę, bo będą już całkiem krótkie. Ale byle do wiosny Podrosną.
Właściwie to nie wiem tak naprawdę dokąd są moje włosy, bo ich nie czeszę. Chyba spróbuję i się przekonam na mokrych Rozczeszę
Basiu, co za ogon? samodzielne ciecie, tak?
przeciez Twoje włosy sa długie, tylko bardzo mocno się skręcaja
Cytat:
Myślałam, że loki są zawsze w tym samym miejscu, tzn lok składa się zawsze z tych samych włosów.
ha ha gdyby tak było to moje włosy po samodzielnym cięciu nie wygladałyby tak fatalnie
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:29   #27758
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ja od wczoraj łykam cynk, ta sama dawka, zobaczymy co to bedzie
moja przyjaciolka lyka regularnie od lipca i naprawde rosnie jej mega duzo nowych wloskow, i ominelo ja jesienne wypadania - a jej zawsze leca straszne ilosci wlosow
Trzymaj sie kochana, musi byc dobrze
u mnie kucyk coraz chudszy tez

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:36   #27759
caskada
Zakorzenienie

dziewczyny ja wlasnie wychodze i lece kupic sobie tez cynk tyle dobrego sie naczytalam ze postanowilam sprobowac dobre na wlosy sa tez wit z gr B no ale ja juz pije drozdze wiec sobie je odpuszczam
a jesli chodzi chodzi a hormony ja u siebie nie zauwazylam zeby mi szkodzily na wlosy raczej wrecz przeciwnie
Stary 2010-11-13, 13:25   #27760
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Małgosia
Aha zmieniasz FC na co konkretnie ? Bo po 2 butelce (zakupila mi siostra) mysle zmienic ja na cos innego tez. Bo masz rację. Tego samego kosmetyku nie mozna uzywac zbyt często
cały czas szukam, w tej chwili do stylizacji zostają mi żele

Stary 2010-11-13, 13:51   #27761
bernadka20
Wtajemniczenie

małgosia
rozumiem :P Dobrze by było mieszkać tak jak Rybiorek za granicą albo Caskada...
Dostepy do odzywek takich z wielka ilością emolientów ah...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:29   #27762
Rybiorek
Zakorzenienie

Yasmin kliklam co trzeba, nie wiem czemu tak dlugo czekalysmy na zaprzyjaznienie

siedze z maska na wlosach ale musze isc sie szykowac do wyjscia (jedziemy na zakupy dla Cycka), wczesniej bylo mycie szamponem z sls

nie bede juz rozpisywac sie o Cycku, tutaj post z kociego watku jak ktos chce wiedziec jak Cycek sie czuje

na razie dziewczyny
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:42   #27763
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Yasmin kliklam co trzeba, nie wiem czemu tak dlugo czekalysmy na zaprzyjaznienie

siedze z maska na wlosach ale musze isc sie szykowac do wyjscia (jedziemy na zakupy dla Cycka), wczesniej bylo mycie szamponem z sls

nie bede juz rozpisywac sie o Cycku, tutaj post z kociego watku jak ktos chce wiedziec jak Cycek sie czuje

na razie dziewczyny

....tak jak patrzę na zdjęcia to oprócz tego że piękny kotek to zyskałaś ,,Przyjaciela,, na dobre i na złe.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:46   #27764
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
to już nie będę

Nie znalazłam Twojego wpisu w Dzienniku
żeby włoski szybko rosły

Chyba wystarczy naciągnąć jeden kosmyk, żeby zobaczyć dokąd sięga? Szkoda je rozczesywać

Lok nie będzie zawsze w tym samym miejscu, dlatego że po obcięciu robi się lżejszy i skręci się mocniej. Poza tym z reguły nie mamy jednego rodzaju skrętu na głowie tylko kilka i obcięcie włosów może podziałać mocniej lub słabiej na dany skręt.
(mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi)
Naciągam, ale jak są mokre i proste, wtedy są i tak dłuższe. Też mi szkoda czesać.
Rozumiem, rozumiem
Do Dziennika zabierałam się już tyle razy, że aż wstyd. Obiecuję, że w końcu naprawię ten brak.

Cytat:

Basiu, co za ogon? samodzielne ciecie, tak?
przeciez Twoje włosy sa długie, tylko bardzo mocno się skręcaja

ha ha gdyby tak było to moje włosy po samodzielnym cięciu nie wygladałyby tak fatalnie
Tak, obcięłam włosy mniej więcej miesiąc temu. Nie są już długie Gdzieś wkleiłam zdjęcie. Chyba pod koniec piątej części wątku.
Taki ogon mam też czasem po cięciu fryzjerskim. Czasem fajnie się układa, a czasem nie.

Ale już nie narzekam. Ostatnio moje włosy nie są najgorsze. Dość fajnie się skręcają. Tylko kiedy próbuję zrobić zdjęcie, już tak fajnie to nie wygląda

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:57   #27765
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
pomocy..
testuje mycie odzywka-dopiero 3 razy myłam, i byłoby mysle okey, mi sie podoba, ale..nie wiem czy sie nie złamie bo mam łupiez wiem ze potrzeba cierpliwosci zeby zobaczyc efekty, wiem ze mysie odzywla moze pomoc mi zachowac rownowgae skory i łupiez moze z czasem zniknie, ale jak wytrzymac jak mi sie dosłownie sypie z włosow i swędzi.. odkąd oamietam mam problme z łupiezem-czasem sie nasili, czasem złagodnieje. ale mysląc ze etraz mam myc delikatnymi srodkami to jak mam go wyleczyc..? wiecie, to jest nie komfortowa dolegliwosc:/
pomyslalm wiec ze moze sprobuje narazie OMO i przy etapie M stosowałabym specjalny szampon przeciwłupiezowy-ale problem w tym ze prawie kazdy ma SLS, polyqaty i pewnie inne skladniki niezgodne z CG z tego co przelecialam po INC niektorych szamponow..kiedys mi pomogła ZiajaMed-ale wlasnie ma skladniki niezgodne z CG..
wiec sie zastanawiam-czy moge..? do czasu az dolegliwosc sie uspokoi i wtedy juz całkiem na CG a po pewnym czasie na mycie odzywka?
czy, popatrzyłam troche wątki i znalazłam oleje o własciwosciach przeciwłupiezowych-kokosowy Dabur albo tymiankowo-rozmarynowy Jiva i moz enaarzie znimi sprobowac? raz naolejuje włosy a dwa moze pomoze na łupiez..
a moze jeszcze pomyslalam jakies płukanki z czarnej rzepy czy pokrzywy..
za duzo mam pomysłow i nie wiem co robic
kiedys tez mialam lupiez, nie jakis spory, bardzo zauwazalny, ale drobny i denerwujacy. Czasem jeszcze znow sie pojawia. Mi akurat mycie odzywka bardzo sluzy, nie mam lupiezu! Widocznie mialam lupiez kosmetyczny przez szampony, i czesto glowa swedziala, jakas wysypka, ostatnio znow to mialam po szamponie pantene, u rodziny nie mialam czym umyc wlosow.

tak wiec jak objawy po odzywce do mycia sie nasilily, to moze nieodpowiednia odzywka, jaka myjesz? plukanki z pokrzywy mi pomogly kiedys baaardzo kiedys starsznie interesowalam sie ziolami, zbieralam pokrzywe u babci i naprawde lupiez znikal. Mozesz sprobowac. Jeszcze chyba korzen lopianu pomagal. Ale za bardzo bym na to nie liczyla.

Moze jakies wcierki, kurcze sama nie wiem
Stary 2010-11-13, 15:29   #27766
oli_lbn
Raczkowanie

przede wszystkim chciałam Was dziewczyny przeprosic..
bo tak jak napisała Yasmin-za co jestem Ci wdzieczna moj problem z łupiezem był poruszany przez Natalczak-i tu przyznaje sie bez bicia ze poprostu nie przejrzałam wczesniej wątku a dawno mnie nie było..wiec głupio popełniłam błąd piszac o czyms co było przed chwila omawiane nie bedąc sumienna przegladajac wątek..:/
mysle ze skupię sie na tym co pisałycie Natalczak-omo, szampon łagodny na co dzien, zel aloesowy-musze poczytac o nim wiecej i zobacze jak to wyjdzie w czasie, aczkolwiek uwazam ze moj łupiez do kosmetycznych nie nalezy
aaa no i w moim przypadku akurat nie wiem jak deta ale stres jak najbardziej moze wpływac..:/

Ewelka dziękuja za porade myslalam własnie o tej płukance pokrzywowej-tylko czytalam ze nie stosowac przy jasnych włosach, a ja mam narazie rozjasnione wiec nie wiem..
aa i jeszcze woda brzozowa moze albo pokrzywowa-tylko jak na to rozjasnienie mi pokrzywa posłuzy..

Edytowane przez oli_lbn
Czas edycji: 2010-11-13 o 15:30
oli_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 16:04   #27767
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
no ja też nie wiem

Cytat:
ciesze sie ze juz z nim dobrze
swoja droga slodki jest, strasznie zaluje ze nie moge miec kotka (alergia)
moi rodzice zajmuja sie moja kotka, ktora kiedys przygarnelam, staruszka juz. nocowalam u nich wczoraj i do dzisiaj jestem chora od jej siersci

Cytat:
Tak, obcięłam włosy mniej więcej miesiąc temu. Nie są już długie Gdzieś wkleiłam zdjęcie. Chyba pod koniec piątej części wątku.
Taki ogon mam też czasem po cięciu fryzjerskim. Czasem fajnie się układa, a czasem nie.
ide poszukac, pamietam ze ogladalam jakies zdjecia, ale mam skleroze czyje - tyle mialam po miesiacu do nadrabiania

Cytat:
przede wszystkim chciałam Was dziewczyny przeprosic..
bo tak jak napisała Yasmin-za co jestem Ci wdzieczna moj problem z łupiezem był poruszany przez Natalczak-i tu przyznaje sie bez bicia ze poprostu nie przejrzałam wczesniej wątku a dawno mnie nie było..wiec głupio popełniłam błąd piszac o czyms co było przed chwila omawiane nie bedąc sumienna przegladajac wątek..:/
mysle ze skupię sie na tym co pisałycie Natalczak-omo, szampon łagodny na co dzien, zel aloesowy-musze poczytac o nim wiecej i zobacze jak to wyjdzie w czasie, aczkolwiek uwazam ze moj łupiez do kosmetycznych nie nalezy
aaa no i w moim przypadku akurat nie wiem jak deta ale stres jak najbardziej moze wpływac..:/

Ewelka dziękuja za porade myslalam własnie o tej płukance pokrzywowej-tylko czytalam ze nie stosowac przy jasnych włosach, a ja mam narazie rozjasnione wiec nie wiem..
aa i jeszcze woda brzozowa moze albo pokrzywowa-tylko jak na to rozjasnienie mi pokrzywa posłuzy..
oj tam, oj tam
kazdemu sie zdaza
zycze Ci obys szybko doszla do zdrowej skory glowy
woda brzozowa chyba z alko jest.... uwazalabym
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 17:41   #27768
syrenka
Wtajemniczenie

Dla kupujących zagraniczne kosmetyki: w analizowaym zanalizowałam ciekawy żel:
Oyin Handmade Shine & Define, Gentle Styling Serum
Zawiera nasiona z nasion lnu oraz pektynę, którą uwielbia Eloe nie zawiera magnesium sulfate, które występuje w produktach JessiCurl i niektórym robi kuku.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 17:44   #27769
Nolley
Wtajemniczenie

Myślicie, że odpowiednie cięcie (pocieniowanie włosów) pomogłoby w moim problemie, który polega na tym, że włosy kręcą mi się dopiero tak 15 cm od skalpu...?

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 17:55   #27770
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Myślicie, że odpowiednie cięcie (pocieniowanie włosów) pomogłoby w moim problemie, który polega na tym, że włosy kręcą mi się dopiero tak 15 cm od skalpu...?
jesli ci sie prostuja od skalpu to albo sa ciezkie z dlugosc albo masz tam przetluszczajace sie wlosy co powoduje to samo
jak dla mnie to cieniowanie
ale nich sie wypowiedza inne kolezanki
Stary 2010-11-13, 21:17   #27771
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Dla kupujących zagraniczne kosmetyki: w analizowaym zanalizowałam ciekawy żel:
Oyin Handmade Shine & Define, Gentle Styling Serum
Zawiera nasiona z nasion lnu oraz pektynę, którą uwielbia Eloe nie zawiera magnesium sulfate, które występuje w produktach JessiCurl i niektórym robi kuku.
Syrenko, a znalazłaś może informację, ile kosztuje przesyłka do Polski z tego sklepu?
Szukam, szukam i ciągle nie wiem

Rybiorku Cycuś jest uroczy
(wspominałaś, że dawałaś mu tuńczyka; z tego co pamiętam to tuńczyk jest niestety trujący dla kotów)

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-11-13 o 21:23
Stary 2010-11-13, 21:44   #27772
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Syrenko, a znalazłaś może informację, ile kosztuje przesyłka do Polski z tego sklepu?

(wspominałaś, że dawałaś mu tuńczyka; z tego co pamiętam to tuńczyk jest niestety trujący dla kotów)
Wrzuciłam jedną rzecz do koszyka, w koszyku jest tabelka gdzie wybiera się państwo przeznaczenia, nie ma Polski
Podjęłam próbę rejestracji, wpisałam niby niemiecki adres, koszt przesyłki to 13.99 funta.
Myślę, że można do nich napisać z zapytaniem ile by kosztowała przesyłka do Polski albo zatrudnić jakąś zagraniczną siostrę Curlitankę czy by się nie dała zatrudnić jako skrzynka pocztowa
Stary 2010-11-13, 23:38   #27773
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Wrzuciłam jedną rzecz do koszyka, w koszyku jest tabelka gdzie wybiera się państwo przeznaczenia, nie ma Polski
czyli Polska nie należy do UE, super
Cytat:
Podjęłam próbę rejestracji, wpisałam niby niemiecki adres, koszt przesyłki to 13.99 funta.
Myślę, że można do nich napisać z zapytaniem ile by kosztowała przesyłka do Polski albo zatrudnić jakąś zagraniczną siostrę Curlitankę czy by się nie dała zatrudnić jako skrzynka pocztowa
chyba nawet nie chcę wiedzieć, ile wyniosłyby koszty przesyłki do Polski

Stary 2010-11-14, 01:57   #27774
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

o jakim sklepie mowa?

raczej chyba nie jest skoro najlepsze karmy sa zazwyczaj w smakach - kurczak lub tunczyk, od veta dostalismy mokre jedzenie na czas rekonwalescji z firmy Hills i to wlasnie tunczyk
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 09:40   #27775
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
o jakim sklepie mowa?
http://www.nexrastore.com/

Cytat:
raczej chyba nie jest skoro najlepsze karmy sa zazwyczaj w smakach - kurczak lub tunczyk, od veta dostalismy mokre jedzenie na czas rekonwalescji z firmy Hills i to wlasnie tunczyk
Rybiorku, odpisałam Ci w wątku offtopowym.

Stary 2010-11-14, 10:07   #27776
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli Polska nie należy do UE, super
chyba nawet nie chcę wiedzieć, ile wyniosłyby koszty przesyłki do Polski
ja myślę, że powinna kosztować tyle samo
można sprawdzić czy różnicują koszty przesyłki do różnych państw UE.

Jakby się złożyło zamówienie w 3 osoby, nie było by tak tragicznie...
Stary 2010-11-14, 10:54   #27777
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
ja myślę, że powinna kosztować tyle samo
można sprawdzić czy różnicują koszty przesyłki do różnych państw UE.

Jakby się złożyło zamówienie w 3 osoby, nie było by tak tragicznie...
Może rzeczywiście koszty byłyby takie same.

Ale dla mnie cena przesyłki jest zawyżona (tzn. tak naprawdę jest tu też wliczona cena towaru).
Po takim sprzedawcy to się można różnych rzeczy spodziewać

Stary 2010-11-14, 11:45   #27778
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Może rzeczywiście koszty byłyby takie same.

Ale dla mnie cena przesyłki jest zawyżona (tzn. tak naprawdę jest tu też wliczona cena towaru).
sprawdziłam ceny dla pięciu państw, wszędzie 13.99

Cytat:
(tzn. tak naprawdę jest tu też wliczona cena towaru).
tzn?

Cytat:
tzn?

Z ciekawości wrzuciłam dwie rzeczy do koszyka na British Curls, przesyłka do Polski 14.5funta.
Stary 2010-11-14, 12:00   #27779
malgosia86
Zadomowienie

Syrenko Sprawdzałam, ile kosztowałaby przesyłka w Royal Mail i pamiętam, ile jak kiedyś płaciłam za przesyłkę z UK. Na tej podstawie koszty wydają mi się dość wysokie, zwłaszcza, że, jesli dobrze zrozumiałam, to taka cena pojawiła Ci się, gdy wybrałaś jeden produkt.
(to, ile będzie kosztowało kilka produktów? bo wtedy waga przesyłki wzrośnie)

W moim odczuciu, te koszty przesyłki są wysokie.
Moim zdaniem, ceny kosmetyków są przystępne, ale co z tego, jeśli część ich ceny jest "wliczona" do kosztów przesyłki (bardzo częsta praktyka sklepów na polskim Allegro).

Dla mnie to nie jest w porządku wobec kupującego, bo wolałabym, żeby ceny kosmetyków były wyższe, a przesyłka kosztowała rzeczywiście tyle, ile powinna (wiadomo, do ceny przesyłki należy wliczyć cenę opakowania + koszty manipulacyjne). Dlatego napisałam, że nie wiadomo, czego się spodziewać po sprzedawcy, który każe płacić tyle za przesyłkę

Stary 2010-11-14, 12:31   #27780
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

MattersAtAll witaj, gdzieś ten Twój wpis zniknął w piątek. Na zdjęciach włosy wyglądają objecująco. Nie napisałaś nic o pielęgnacji (przynajmniej na tej stronie, na której jestem )

Cytat:
To najwidoczniej musisz teraz zadecydować, czy wolisz mieć dłuższe włosy czy mocniejszy skręt
Myślę, że dla włosów kręconych to normalne. Wraz z długością stają się co raz cięższe i przez to trudniej jest im się kręcić.
U mnie skręt robi się luźniejszy i przesuwa sie ku końcówkom. Ech, jeszcze nie podjęłam decyzji.

Kathy579 przeglądałam dziennik i widzę teraz, jak bardzo zmieniają się Twoje włosy. Zrezygnowałaś z fryzjera - w porządku. Pracuj nad nimi i nie zniechęcaj się. Myślę, że wkrótce dojdą do siebie

Basiu zajrzałam do dziennika, mając nadzieję na to, że zobaczę zdjęcia I co?

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Eloe
Ja mialam na mysli zaparzana herbatka i polewania tym na skalp :P
Ach, o płukankę Ci chodzi! Zrozumiałam, że chodzi o te wody sklepowe na alkoholu :/ Napary też lubię
Cytat:
A widzisz to nawet do takich ziołowych wod brzozowych dodaja chemie ?
Dodają denat, by ekstrakt lepiej wnikał. Jeśli skalp nie reaguje źle, to wówczas zwykle przynoszą efekty. Niestety czasem działają odwrotnie do zamierzeń.
Dla Ciebie sól, dla mnie denat, betaina kokamidopropylowa, sls, prabeny. Każdego co innego. Gliceryna też może. Nie wiemy, póki nie sprawdzimy, niestety.

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Nie było składu, ale to już byłby szczyt chamstwa, jakby do nas szło co innego niż mają w UK
jak ją gdzieś dorwę to wypróbuję
Szczyt ale to możliwe.
Zwykle mówię, że na nasz rynek idą spady ze świata
Cytat:
szukałam tego wpisu w blogu i nie znalazłam
Dziewczyny, jak możecie to samego go przejrzyjcie, bo może mi gdzieś umknął. Nie wiem jak to możliwe, żeby wpis sam zniknął (ja go na pewno nie usuwałam). Z resztą całkiem wpisu się nie usunie, bo pozostanie po nim nagłówek.
Eloe, wiesz coś może na temat znikania wpisów w blogu?
Nie robiłaś żadnych porządków? Może to przypadek, a może nie. Sprawdzimy.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości