2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 13:53   #3301
Ray
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

hello

naked ja 6 weidera nie zamierzam spalac tluszczu tylko wzmocnic miesnie brzucha i je lekko wyrzezbic...
dla mnie sa to nie nudne cwiczenia bo ja nie robie jedynie ich.. gdybym tylko miala codzienie robic a6w chyba bym sie tez zanudzila
ja lubie cwiczyc.... czuje sie relacyjnie jak sie porzadnie zmecze
dzis wrocilam z cwiczen na rowerach ledwo zywa ale jaka happy
chodze dwa rayz w tyg na zajecia na rowerach, raz w tyg na basen i w domu robie a6w plus teraz co drugi dzien bede tamilee robic bo ja ja bardzo lubie

jestem happy bo po 1,5 tyg spadlo 2 kg
oby tak dalej

w ogole cud nad cudami, moje dzieci sie nad rodzicami zlitowaly
starsza poszla do babci... a mlosza jak nigdy spala cala noc z przerwami na karmienie.. w szoku bylam wyspalam sie chyba na zapas na caly tydzien
czuje sie jak nowo narodzona

wrocilam z fitnesu i jeszcze podlogi umylam, lazienke sprzatnelam i teraz na chwile siadlam i jeszcze pranie zrobie

ilona to to to trzeba dobrze natluscic glowe przed kapiela np oliwka z 15 min umyc a potem dobrze wyszczotkowac glowe po kapieli
to bedzie schodzic

ja dzis zajrzalam do supermarkietu na dzial ze zdrowa zywnoscia kurcze... nie wiedzialam czy tyle rzeczy jest dla alergikow woooow nie bede glodowac
juz sobie zakupilam mleko ryzowe, serek sojowy, dzem dietetyczny i w domu mam mleko sojowe waniliowe....
cos czuje ze od nabialu mala ma cos nie tak...

zjadlam dwa dni serek wiejski troche mleka i ma krostki malutkie na klatce piersiowej fuck......
Stary 2010-11-13, 14:00   #3302
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
jak to robiłaś???dwie tetrowe w krok a trzecią zawiązać i pod to pampersa???
Ja wkładałam dwie tetrowe złożone w długi pasek i na to śpiochy. A najczęściej wkładałam dwie grube bawelniane, takie flanelowe pieluchy, bo te tetrowe się rozwalały pod ciuchami.

Ale jak Ci lekarz nie kazał tego robić, to nie rob.

Tak na prawdę badanie bioderek jest miarodajne dopiero pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia.

Pascal też miał USG bioderek w 2 tygodniu w szpitalu, ale pediatry to nie obchodzi i tak musimy iśc na USG jak będzie 8 tygodni.

---------------------
A u nas bez zmian, czyli ciagle jestem nie wyspana

Pascalek dostał mleko z symbolem AR. Wypił 100ml, ulewał kilka razy. Obudził sie jak zwykle po 2 godzinach. I wisiał na cycku.
Ledwo zyje...

Przed chwila była u nas połozna, zwazyła Pascala. Przybrał w tydzień 250g, a wiec dosc duzo
Ale czemu tak ulewa? no wiem, ze ma ten reflux, ale jak mu pomóc?
Połozna poleciła, zebym dała mu to mleko AR jeszcze w ciagu dnia ze 2 razy.
Dałam mu tym razem mniej, a wiec 60ml. mineło pół godziny i jeszcze nie ulał, za to puszcza pierdki Już wolę te bączki niż wiecznie mokre ciuszki, łóżeczko, leżaczek itp.

Boję się tylko, że jak dam mu częściej mleko, to nie będzie chciał cycka. To mleczko AR jest bardzo gęste, jak kaszka prawie, i bardzo smaczne.

Już sama nie wiem co robić.

No na razie będę mu dawać to mleko AR na zmianę z moim cyckiem i zobaczymy czy jest lepiej.
Nie wiem tylko czy mi cycki nie eksplodują, bo nie mam laktatora. Chyba w poniedziałek będę musiała sobie załatwić.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:32   #3303
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Oj tak W książeczce małego odkryłam, że powinniśmy jakieś badania wzroku i sluchu zrobić teraz??? Czy coś o tym wiecie? czy to rodzinny obligatoryjnie kieruje, czy trza się upomnieć?
nika my mamy zalecone ponowne bad. sluchu w poradni specjalist. bo w szpitalu wyszła "kontrola" i w książeczce wpisali "podejrzenie niedosłuchu ucha prawego". chodzi o to ze badanie przesiewowe nie dało 100% pewnego wyniku

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
No i ma katarek już któryś dzień z rzędu, więc frida jest w ciągłym użyciu- ale dobrze chociaż, że jej się podoba to wyciąganie glutów z nosa
eeech, u nas nadal katarzysko,jak u niuuuuuni nic nie pomaga

Cytat:
dziewczyny, które zamawiały coś przez internet w aptece DOZ- czy na maila powinno przyjść potwierdzenie, że zamówienie jest do odbioru? Bo jak patrzę na status swojego zamówienia na ich stronie internetowej to jest tylko "opuściło hurtownię"- czy to jest jednoznaczne z tym, że mogę podreptać do apteki i je odebrać?
ja nie dostaje potwierdzenia, ze juz do odbioru ale dzwonie do apteki i wiem

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:57   #3304
NIKaP-n
BAN stały

forssiczka dzięki bo ja widziałam, że Wy macie właśnie jakieś badania i to z książeczką skojarzyłam i się martwiłam, że moja rodzinna durnota, jak zawsze nie pamięta a widocznie, nie musimy niczego powtarzać.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 15:44   #3305
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki mają ciemieniuchę? Bo ja dziś zauważyłam po szczotkowaniu że mały ma taki jakby łupież Czy to to ?
Ola ma. Faktycznie, trochę wygląda to jak łupież- na główce są takie jakby strupki biało-żółtawe. Smaruję główkę oliwką i po kilku minutach porządnie wyczesuję szczotką. Chyba pomaga
Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Tak, przychodzi potwierdzenie mailowe, ale np ja dostaje czasem je o 12.00 a faktycznie to od rana już bylo Dlatego najczęściej dzwonię do apteki i pytam czy jest już i dreptam nim jeszcze mail dotrze :P
Jeśli zamawiasz powiedzmy do 15-16 dziś to jutro rano jest do odbioru Przynajmniej w mojej aptece
Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
ja nie dostaje potwierdzenia, ze juz do odbioru ale dzwonie do apteki i wiem
no właśnie chyba muszę się w poniedziałek przedreptać do apteki (dobrze, że to na trasie naszych spacerków), bo ja zamówienie robiłam we wtorek koło południa- nie szłam do apteki, bo czekałam na maila z potwierdzeniem
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 16:18   #3306
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ale przecież usg bioder się robi w 6 tygodniu nie bez powodu...

A ja nadal nie wiem co mam robić, już się nie mogę doczekać poniedziałku. Bo mi ta kobieta, u której byłam kazała małą pieluchować, ale jednocześnie ponoć wszystko jest ok - to po co to robić w takim razie... jak ja nie lubię takich sytuacji

No i tak się zastanawiam - źle jem, ciągle mam wzdęcia, dzisiaj brzuch mam mega napompowany. Nie chce mi się ostatnio gotować i chyba to jest przyczyną... z drugiej strony brakuje mi weny. Przed ciążą i w ciąży jakoś miałam więcej chęci, a nawet powiem, że lubiłam gotować. A teraz mam mega lenia...
kiedyś się to robiło profilaktycznie teraz już tylko jeśli zachodzi taka potrzeba moja miała badane bioderka w szpitalu i na wizycie. Pediatra sprawdza rozstaw bioderek i może wyczuć czy coś jest nie tak, jednak diagnozę może potwierdzić tylko usg. Ja bym profilaktycznie nie pieluchowała, można zaszkodzić, wystarczy nie za cienka jednorazówka, żeby coś między nogami jednak było

Nikuś gdzie reszta zdjęć z budowy

Naked fajnie, ze kaskę dostaniesz spermodawca do bani ,ale przynajmniej dziecku coś fajnego kupisz

Czita super fotki a drugie zdjęcie młody szykuje się chyba na jakiegoś polityka

A na ciemieniuche ja smarowałam oliwką johnsona ( różowa) jest na niej napisane, ze mozna na ciemieniuchę stosować ( nie zatyka tak porów) nie każda oliwka się nadaje, musi być taka lżejsza

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Weronisia dla Pascalka, pieknie przybiera

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

A jeszcze muszę się pochwalić, że wymyśliłam taką metodę na zasypianie małej, że Tracy Hogg się chowa
Otóż: Mała usypiala tylko bujana na rękach a i to bardzo ciężko i długo to trwało, ręce odpadały już nam obojgu, bo ona przecież coraz cięższa. więc położyłam się z nią na łózku, ona na boczku wtulona w moją szyję, smok bo buzi i nie mineła minuta a młoda śpi sprawdziło się też za każdym razem w dzień potem przeniosłam do łóżeczka, dwa razy podchodziłam podać smoka jak wypadł i płakała i zasnęła bez wyciągania ani razu z łóżeczka sukces
A ja uparcie twierdziłam ,że ona uwielbia spać na plecach ( spać owszem ,ale zasypiać nie ) a dzisiaj jak przysypiała to przerzuciłam ją na brzuch i spała tak godzinę szok
Ninaad może wypróbuj n niespanie Oli? sposób by Gabisun

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 16:43   #3307
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

nie spotkałam, ale ex przyczaił mnie jak wracałam ze spacerku i pogadaliśmy.
Ale ustaliliście też jakieś widzenia z Fifim?

Cytat:
A jeszcze jakbym miała gotować dla siebie jedno a dl TZ drugie to już w ogóle na szczęście TZ je to co ja w większość Bo jak robię sobie rosół to jemu pomidorową (bo ja jej nie jem a wy? ) a mięso robię w piekarniku tylko inaczej doprawiam
Ja przetwory pomidorowe zaczęłam jeść po ok 4/5 tygodniach i chyba zaraz po 2 dobach małej wyskoczyły jakieś krostki na twarzy, ale od czasu do czasu zjem jakiś sos pomidorowy lub keczup bo się nie pogarsza.

Cytat:
dziewczyny, które zamawiały coś przez internet w aptece DOZ- czy na maila powinno przyjść potwierdzenie, że zamówienie jest do odbioru?
Nie przychodzi żadne potwierdzenie, ale w tym pierwszym e-mailu potwierdzającym przyjecie zlecenia przez hurtownie, u góry jest napis, ze zamówienie zostanie dostarczone w ciągu 24 godzin (dotyczy dni roboczych), ja odczekuje zawsze 48 h od złożenia zamówienia i idę odebrać. Chyba raz zdarzyło mi się, że apteka zadzwoniła do mnie że mam odebrać.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 16:47   #3308
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Wiem, że twarz Tylko zastanawiało mnie czy to przynosi jakiś efekt i dlaczego maścią do oczu lekarz kazał smarować buziulkę?
Przyniosło - za pierwszym razem ale teraz mam wrażenie nie działa, albo jedno z drugim nie ma związku...?

Cytat:
Klarissa mi też się nie chce przy garach stać A jeszcze jakbym miała gotować dla siebie jedno a dl TZ drugie to już w ogóle na szczęście TZ je to co ja w większość Bo jak robię sobie rosół to jemu pomidorową (bo ja jej nie jem a wy? ) a mięso robię w piekarniku tylko inaczej doprawiam
Nigdy nie gotowałam osobno dla siebie, osobno dla tż-ta. Ja gotuję co uważam za stosowne, tż może to jeść albo nie zazwyczaj je bo on jest wszystko żerny

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki mają ciemieniuchę? Bo ja dziś zauważyłam po szczotkowaniu że mały ma taki jakby łupież Czy to to ?
Ciemieniucha to taka brzydka skorupa. Może Franek ma zbyt suchą skórkę główki? Natalka tak miała i kilka razy smarowałam jej główkę Emolium do skóry głowy i jej przeszło
Stary 2010-11-13, 18:27   #3309
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
No i kurcze zapomniałam Wam powiedzieć najważniejsze Przed szczepieniem byliśmy ważeni no i.....
..... Daniel w 6 tygodniu waży 3970 !!!!! Dla przypomnienia waga urodzeniowa to 2250
Tak że klocccc już z niego wielki
no to ładniutko rośnie a ja jak se przypomne,ze z taką wagą małego urodziłam,to się nie umiem nadziwić oj różne mamy te dzieciaczki,ale kochamy tak samo mocnoooo

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
he he mały fotograf rośnie

Dziewczyny, ale ja jeste do d..py obcinałam małej paznokcie i przycisnęłam jej kawałek opuszka zrobił się krwiak a ona tak strasznie płakała, nie mogłam jej uspokoić, teraz zasnęła a ja czuję się potwornie co ze mnie za matka zrobiłam krzywdę własnemu dziecku
bidulko,wiem,co czujesz bo jak mój Radzio płacze to serce mi krwawi,serio,nienawidze jak on ma tą minkę w podkówkę i bródka się trzęsie i oczka załzawione-nienawidze bo mi strasznie smutno wtedy,a czasem niewiadomo o co kaman,ale głowa do góry Gabi,mała już niepamięta a miłość matki wszystko ukoi

Cytat:
u mnie dziś znowu położna wyła Obejrzała mnie i u mnie już wszytko zagojone i macica obkurczona elegancko jak to się pani wyraziłą

Małemu kikut obejrzała mówi że kilka dni i odpadnie (oby bo już mnie męczy)

W związku z tym że mam się dobrze to od jutra zaczynam serie ćwiczeń na brzucho i nogi i zamierzam zrzucić tą galaretkę

Przyszedł mi dziś termometr dla małego (bardzo fajny ) a jutro ma być chusta Zobaczymy co to za wynalazek

Klarissa ty masz to USG na Kopernika? Daj znać jak to wygląda bo ja też się tam umówiłam
Ilona,daj znać jak się sprawdza chusta bo też mam zamiar kupić ale niewiem czy warto(raczej tak)ale daj znać
i jak ćwiczenia ??udaje Ci sie byc konsekwentną??bo ja narazie ciągle zamierzam,ale zaczęłam z psem wychodzic na dłuzsze spacery a to juz cos hehe

pozatym to POZDRAWIAM Mamuśki bo daaaawno mnie tu nie było
Raduś jutro skończy 7 tygodni!!!!
to mały aniołek,śpi po3-4 godz w nocy a w dzien zwiedzamy świat,leżymy w leżaczku i wogóle jesteśmy baaaardzo grzecznikochany maluszek.Narazie płacze tylko jak jest głodny a mama za długo chłodzi mleczko albo jak jest kupka,no i czasem jak chce sie poprzytulać ale to rzadko bo mama i tata non stop tulą tego swojego pieszczocha
no i zeeeero kolek narazie!!!Bogu dziękuję ale ciiiiii,nie zapeszam.....
Ja zaczęłam wychodzić na dłuższe spacery z pieskiem w ramach relaksu i troszke odchudzania,a tatuś wtedy kąpie małego,karmi i usypia.Fajnie mieć taką ukochaną osobę obok siebie i wiedzieć,ze Ci zawsze pomoże.Sprzątamy razem,ale jak trzeba to Grzesio sam
też wszystko zrobi,no i gotuje mi same pyszności,bo w gotowaniu to on jak dla mnie jest MAster a ja dupa wołowa hihihi.Pozatym mielismy juz trosszke odwiedzin i było całkiem milusio

a we wtorek szczepieniatros zke sie boje,ze go bedzie bolec i bedzie płaaaacz,no ale cóż....damy rade,bo jak zesmy przetrwali pobieranie krwi u małego z żyły na główce to teraz to bedzie pikuś....Pan Pikuś
tak se to tłumacze,ale cicho
kupiłam krem EMLA znieczulający ale tam pisze ,ze ponizej 3 miesiaca nie zalecają stosować,to troche bezsensu no nie.No i pierwsze robimy bez znieczulania.
Acha i rozmawiałam z koleżanką co jej mama jest pediatrą(bardzo fajnym i dobrym) i co do szczepień to robiła SKOJARZONE i przed pojsciem dzieci do przedszkola PNEUMOKOKi.
Więc myślę,że można się tym zasugerować,bo gdyby fakt trzeba bylo dzieci na to wszystko szczepic to córka pediatry raczej by dzieciom nie żałowała,no nie?
Więc my tak samo szczepimy ,może ok.roku te pneumo zaszczepimy bo to mniej dawek tez wtedy trzeba wkłuwać.
No to na tyle.
BUZIAKI i do zobaczenia

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

acha i pomidorówki tez nie jem bo jest alergenna czy jakos tak czytałam

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

ale od kilku dni pije karmi wieczorem i zdarza sie,ze mały przesypia tylko na dwoch karmieniach na piersi całą noc

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

a mam pyt dot.wychowawczego-zeby był płatny to nie moze dochod przekroczyc 504 zł na os .Ale jak oni to liczą?dochody ojca dziecka a matki tez??no bo ja faktycznie niemam juz wtedy dochodu,ale słyszałam,ze i tak liczą dochody matki.Prosze wytłumaczcie mi to i dajcie nadzieje,ze ten kraj nie jest tak totalnie poj..any,zeby liczyc utracony zarobek...

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 19:18   #3310
ycnan
Zadomowienie

O żesz kurdesz... Aleście naprodukowały. Czytam i czytam i końca nie widać.

NIKaP-n, bordowa, gabisun, Klarissa, mszu, naked21, tifio, Pomidora, Szczęśliwa, martucha84, dziękuję ślicznie za komplementy

mszu, wstawię niebawem jakieś zdjęcie mojej paszczy na co dzień, ale muszę najpierw przestać robić zdjęcia Boryskowi

Mpik, Milenka jest śliczna

IlonaN2, super te butki i ubranka. A body z traktorem - rewelacyjne
Na ten "łupież" powinno pomóc nawilżenie skóry głowy. Ja smaruję parafiną.
I co? Kupisz dla męża ten wymarzony prezent?

bordowa, a ja Ci nie zazdroszczę 8,5h snu Asi ...bo mój Borysek dziś spał 8h, więc też nieźle Dostał cycka o 22:30, potem walczył ze snem do 23:30 i padł jak mucha. Obudził się dopiero o 7:40 Czyli mamy pierwszą przespaną całą noc ...tak po cichu dodam, że nie spał cały dzień, ale o tym nikt nie musi wiedzieć

waniliaania2009, a po co wybudzać? 3 miesięczne dzieci (nie wszystkie, oczywiście) przesypiają całą noc, a muszą przecież do tego dojść stopniowo wydłużając czas spania. Ja nigdy nie budzę.

elenka1, wypatruj, wypatruj, ale nie poznasz bo ja na żywo gorzej wyglądam. Tylko na zdjęciach jakoś tak ...nienagannie

Ewica21071, super, że już jesteście w domku, cale i zdrowe. Oby problem z karmieniem szybko znikł

Ray, obie Twoje córcie są prześliczne A i mamusia piękna kobieta

naked21, nowa fura Filipka zapowiada się ciekawie I super, że genetyczny ojciec chce dawać pieniądze. Ciekawe tylko czy faktycznie będzie płacił...

tifio, komplecik do chrztu - super

czita18, cudna z Was rodzinka

Weronisia, mam nadzieję, że problem z ulewaniem szybko minie. A co do odzwyczajenia od cycka, to różnie bywa. Ale nie ma co się martwić na zapas Mleko matki też jest pycha

Eveliouses, faktycznie, dawno nie zaglądałaś
Super, że karmi pomaga na ilość mleczka. Co do wychowawczego to nie wiem, ale do zasiłku na pewno nie liczą dochodu utraconego. Tylko trzeba to udokumentować.

Pisałyście znów o pieluszkach. Ja obecnie zużywam paczkę Pampers Sleep&Play i są ok. Bardzo ładnie pachną tylko głupotą jest, że nie mają żadnego rozciągliwego elementu. I niby jak się to ma do sleep&play? Zwłaszcza do play

Wpadłam w zasadzie, bo mam pytanko, dla mam maluszków z początku września: Czy Wasze dzieciaczki dźwigają już główkę leżąc na plecach? Bo moja Borysinka od jakiegoś tygodnia, czy dwóch podnosi główkę, kiedy np podnoszę go na przewijaku. Wygina się w łuk, lub samą główkę dźwiga. Cieszyłabym się, że robi to tak wcześnie, ale czytając o tym napieciu mięśniowym, troszkę się martwię.
Aha, Borysek ma 9,5 tygodnia, czyli niewiele ponad 2 miesiące. Może to i normalne w tym wieku?

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-11-13 o 19:22
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 19:34   #3311
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość

Ilona,daj znać jak się sprawdza chusta bo też mam zamiar kupić ale niewiem czy warto(raczej tak)ale daj znać
i jak ćwiczenia ??udaje Ci sie byc konsekwentną??bo ja narazie ciągle zamierzam,ale zaczęłam z psem wychodzic na dłuzsze spacery a to juz cos hehe
Jak na razie jest super Mój Franek nie śpi tak od 8 rano do 11 czasem 12 więc wtedy go noszę i robię swoje rzeczy a on potem usypia Jest fajna elastyczna no i kostkowała 50 zł

Cytat:

Ciemieniucha to taka brzydka skorupa. Może Franek ma zbyt suchą skórkę główki? Natalka tak miała i kilka razy smarowałam jej główkę Emolium do skóry głowy i jej przeszło
no właśnie tak myślę bo to nie jest jakieś paskudne a na pewno nie tłuste jak to opisują tylko atak sucha skóra No nic będę mu smarować i się zobaczy

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
I co? Kupisz dla męża ten wymarzony prezent?
chyba kupię bo ja też już się przytulanek doczekać nie mogę Do lekarz aidę na koniec miesiąca to będzie 5-6 tydzien po porodzie
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 20:15   #3312
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
naked mam nadzieję, że przejrzał na oczy...
a ja mam nadzieję, że wreszcie zniknie z naszego życia raz na zawsze, a nie pojawia się i znika siejąc zamęt

Cytat:
Naked fajnie, ze kaskę dostaniesz spermodawca do bani ,ale przynajmniej dziecku coś fajnego kupisz
jesli dostanę to faktycznie fajnie, będzie na szczepionki

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ale ustaliliście też jakieś widzenia z Fifim?
to jest ciężki temat bo do mojego domu ma zakaz wstępu [mój tata by go rozszarpał gdyby stanął mu na drodze] a na spacerkach mały śpi, zresztą to wtedy bardziej ja musiałabym się z nim spotykać a nie Fifek... Ex wymyślił, że wynajmnie mieszkanie i tam będziemy urzadzać schadzki

Cytat:
Onaked21, nowa fura Filipka zapowiada się ciekawie I super, że genetyczny ojciec chce dawać pieniądze. Ciekawe tylko czy faktycznie będzie płacił...
Wpadłam w zasadzie, bo mam pytanko, dla mam maluszków z początku września: Czy Wasze dzieciaczki dźwigają już główkę leżąc na plecach? Bo moja Borysinka od jakiegoś tygodnia, czy dwóch podnosi główkę, kiedy np podnoszę go na przewijaku. Wygina się w łuk, lub samą główkę dźwiga. Cieszyłabym się, że robi to tak wcześnie, ale czytając o tym napieciu mięśniowym, troszkę się martwię.
Aha, Borysek ma 9,5 tygodnia, czyli niewiele ponad 2 miesiące. Może to i normalne w tym wieku?

no właśnie ciekawe
mój dźwiga pieknie jak go chwycę za łapki- chce się ewidentnie podnieść
Stary 2010-11-13, 20:53   #3313
gabisun
Zakorzenienie

Ycnan próbowałam kilka razy i też dźwiga, ale staram się tego nie robić, po prostu nic na siłę, dziecko musi samo stopniowo wyćwiczyć mięsnie do siadu ale główkę już ładnie trzyma

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 21:27   #3314
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
to jest ciężki temat bo do mojego domu ma zakaz wstępu [mój tata by go rozszarpał gdyby stanął mu na drodze] a na spacerkach mały śpi, zresztą to wtedy bardziej ja musiałabym się z nim spotykać a nie Fifek... Ex wymyślił, że wynajmnie mieszkanie i tam będziemy urzadzać schadzki
Chyba wolałabym przekonać tatę, wydzielić mu jakiś pokój i niech sobie spędzają czas razem ale pod Waszym okiem.

Zachęcona Waszymi zdjęciami ślubnymi, wkleiłam kilka swoich do ALBUMU. A tu jedno dla wszystkich

Stary 2010-11-13, 21:29   #3315
bordowa
Wtajemniczenie

Czy tylko mnie denerwuje jak ktoś pyta o to, o czym mowa jest 2 strony wcześniej?

Klarissa Mi też lekarz powiedział, że z bioderkami Małej wszystko ok, ale mam pieluchować. W nosie go mam, skoro jest ok to po co mam to robić?
Haha, mój Tż też jest wszystkożerny

Asia wczoraj spała 9 godzin A ja byłam na piwku i drinku z siostrą Oczywiście jacyś chłopacy nas zaczepiali i usłyszałam tylko "Ta w okularach była w ciąży, pewnie ma bobo" Śmiać mi się z nich chciało

Ray Bebilon tańsze niż NAN?

tifio Kochany, kochany, ale raczej gorzej się wysypia jak musi uważać, żeby Was nie trącić ...

ninaad Ja żadnego potwierdzenia z apteki nie dostałam Po 24h już wszystko było w aptece.

ycnan Tak mi się podobasz, że aż Cię Tżtowi pokazać musiałam
Też używam Pampers Sleep&Play i jestem zadowolona.
Asia ma 2,5 miesiąca i nie podnosi główki jak leży na plecach.

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-11-13 o 21:30
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 22:14   #3316
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Szczęsliwa- piekne zdjęcia ślubne a Twój mąż.. jak on na Ciebie patrzy

co do mojego ex to dla mnie najlepiej byłoby gdyby raz na ruski zjawił sie u Filipka, chociaż na próbe. Ale wiem, że pan ex również nie wyraża chęci się tu zjawić- boi się i wstyd mu

mykam do łóżeczka walnąc się obok mojego Borsuczka
Stary 2010-11-13, 22:38   #3317
ycnan
Zadomowienie

naked, gabi, dobrze wiedzieć, że Wasze dzieciaczki też już te głowizny dźwigają Przynajmniej wiem, że nie mam się czym martwić.

naked21
, jakieś głupie pomysły ma ten Twój ex... A po tym, co kiedyś pisałaś, to aż strach być z takim sam na sam.

Szczęśliwa, ślicznie wyglądałaś w dniu ślubu Naprawdę, bardzo ładnie, choć zupełnie inaczej niż w ciąży (chodzi mi o buzię).

bordowa, a jak podłożysz małej dłoń pod plecy i lekko uniesiesz, to główka opada/zwisa czy Asia ją unosi?
No, tych 9 godzin, to już zazdroszczę Ciekawe jak moja Borysina dziś pośpi...
Cytat:
Czy tylko mnie denerwuje jak ktoś pyta o to, o czym mowa jest 2 strony wcześniej?
Nie tylko Ciebie A czego to się tym razem tyczy? Bo mi też się to mogło zdarzyć... Czytam wszystko w błyskawicznym tempie i mogłam przegapić. A niektóre mamy zaglądają zbyt rzadko, żeby nadrobić wszystko. A tematów jest wiele i szybko się zmieniają.
Cytat:
ycnan Tak mi się podobasz, że aż Cię Tżtowi pokazać musiałam
Ło matko bosko jedyno To na pewno o mnie chodzi?
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 23:03   #3318
tifio
Rozeznanie

Macie szczęście, że dużo nie pisałyście to Was w miarę szybko nadrobiłam Jutro powtórka z rozrywki i znów do szkoły a Franciszek zostaje z babcią i dziadkiem Bedzie ostra jazda bez trzymanki, bo babcia z dziadkiem mają bardzo różne zdania i pewnie rozegra się tu III wojna światowa kto, co i kiedy ma zrobić

Cytat:
tifio udanego dnia na uczelni, oby się wszystko zgrało i udało
Dziękuję! Wszystko poszło świetnie
Niestety to nie uczelnia, tylko zwykła szkoła policealna...

A Ty jak zwykle po nocach przy kompie siedzisz, nie masz innego, lepszego zajęcia? Np. spania?

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Tadam!! Nadrobiłam nie było mnie aż dwa dni ale mieliśmy rajd po meblowych sklepach i wybieraliśmy meble do salonu na szczeście wybór dokonany w przyszłym tyg zamawiamy

Tifio trzymam kciuki za wysypkę, żeby szybko zniknęła
Gratuluję udanych zakupów
A kciuki jak najbardziej się przydadzą, bo jak trochę jej zniknie to znów pojawiają się nowe krostki

Cytat:
Na pewno będzie dobrze. Powodzenia i cierpliwości!
Dziękuje

Cytat:
powodzonka na uczelni oby się udało i zazdroszczę bo ja w korkach mam godzinę autem z uczelni do domu

Niestety tak jak pisałam wcześniej to nie uczelnia, tylko zwykła szkoła policealna... Ale dziękuję bardzo! Było bardzo dobrze, tylko strasznie tęskno

Mój Franek wczoraj wieczorem po jakiś jękach stękach usnął po 21-szej i to chyba dlatego że miał wzdęcia po moim jajecznym śniadaniu choć pewna nie jestem I do tego nażarł się tak ze jak go TZ nosił to mu sie ulało a on zpowrotem to połkął i się zaksztusiłą i wystarszył sie biedak bardzo Potem jeszce dużo razy mu się odbijało i ulewało Jak usnął to obudził się 1.45 więc sporo pospał i nakarmiłąm go i znowu godzine nei spał bo męczył się bo mu się odbić nie chciało Potem wstał koło 5.

A mój Franek w nocy oszalał z jedzeniem, bo budził się co 2h i tylko by jadł i jadł Chyba przechodzi ten swój pierwszy skok rozwojowy, bo nawet w czwartek zauważyliśmy pierwszą łzę - głodową

TZ mi przyniósł z piwnicy rowerek stacjonarny co to go kupił po zabiegu na kolano i wyniósł do piwnicy jak się mały urodził Ale stwierdziłam że się jeszcze zmieści w sypialni i od dziś zasuwam może coś mi to pomoże jeszcze w chudnięciu
Powodzenia i wytrwałości!

Weronisia, Cieszymy się razem z Tobą, że Pascalek tak ładnie przybiera. Szkoda tylko, że dalej nie daje Ci się wyspać Może jeszcze się to unormuje... Trzymamy mocno kciuki!

Cytat:

A jeszcze muszę się pochwalić, że wymyśliłam taką metodę na zasypianie małej, że Tracy Hogg się chowa
Otóż: Mała usypiala tylko bujana na rękach a i to bardzo ciężko i długo to trwało, ręce odpadały już nam obojgu, bo ona przecież coraz cięższa. więc położyłam się z nią na łózku, ona na boczku wtulona w moją szyję, smok bo buzi i nie mineła minuta a młoda śpi. sprawdziło się też za każdym razem w dzień potem przeniosłam do łóżeczka, dwa razy podchodziłam podać smoka jak wypadł i płakała i zasnęła bez wyciągania ani razu z łóżeczka sukces
A ja uparcie twierdziłam ,że ona uwielbia spać na plecach ( spać owszem ,ale zasypiać nie ) a dzisiaj jak przysypiała to przerzuciłam ją na brzuch i spała tak godzinę szok
Super!
Mój też często usypia na boczku wtulając się we mnie bądź w męża. A potem bach do łóżeczka. Tylko od 3 dni ma jakiś bunt za dnia. Na szczęście w nocy jest wszystko ok i śpi bez zarzutu.

Cytat:
Przyniosło - za pierwszym razem ale teraz mam wrażenie nie działa, albo jedno z drugim nie ma związku...?
Hmm może tak jak mówisz, że jedno z drugim nie miało nic wspólnego i był to zwykły zbieg okoliczności. Jakieś to dla mnie troszkę dziwne, żeby maść do oczu działała na wysypkę u maluszków...

Cytat:
tifio, komplecik do chrztu - super
Dziękujemy!
Bosko w nim wygląda - wczoraj była przymiarka, bo Tż panikował, że Mały się nie wciśnie w ten gajerek

Cytat:
Zachęcona Waszymi zdjęciami ślubnymi, wkleiłam kilka swoich do ALBUMU. A tu jedno dla wszystkich
Bossska Ty!

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
C
tifio Kochany, kochany, ale raczej gorzej się wysypia jak musi uważać, żeby Was nie trącić ...
Coś Ty. On nawet często się mnie pyta rano czy wogóle wstawałam do Małego, bo nas wcale nie słyszał
Fajnie, że Asia przesypia Ci nocki! Ja bym była szczęśliwa gdyby Mały powrócił do 2 pobudek

naked21, mam nadzieję, że ze spermodawcą na obietnicach się nie skończy i będzie odpalał dla Fifiego kasiorkę. W końcu to też (niestety) jego dziecko. A jak wszyscy tu wiemy to dość droga inwestycja... ale za to jaka kochana!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 02:47   #3319
NIKaP-n
BAN stały

tifio jakby nie patrzeć, to uczelnia bo Cie uczą

Dziewczyny siedzę i ryczę, bo chyba Pawełek ma przepuklinę na prawej pachwince ;( nie wiem, czy to jest to, nigdzie foty nie mogę w necie znaleźć jak to wygląda. Juz panikuję, pewnie dziś nie usnę... Wiem, wiem- są gorsze rzeczy i schorzenia... ale mnie wzięło na płacz maksymalny, a moje małe tylko się śmieje i gurzy do mamusi

Szczęśliwa pięknie wyglądałaś i cudna kieca

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

A Ty jak zwykle po nocach przy kompie siedzisz, nie masz innego, lepszego zajęcia? Np. spania?
Ależ ja lubię te nocne klimaty
Stary 2010-11-14, 08:41   #3320
NIKaP-n
BAN stały

Witajcie Śpiochny!
Właśnie wlazłam na mój kalendarz ciąży
Jestem w 53tygodniu
Stary 2010-11-14, 09:22   #3321
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
przy okazji wypróbuję i dam znać czy działa Dobrze, że Ola chociaż w nocy nie ma problemu z zasypianiem- po karmieniu i przewijaniu kładę ją do łóżka, gaszę światło i wychodzę- max. po kilku minutach zasypia
Cytat:
Dziewczyny siedzę i ryczę, bo chyba Pawełek ma przepuklinę na prawej pachwince ;(
może to jednak nie to? Idź może w poniedziałek do pediatry z małym dla świętego spokoju?
Cytat:
Witajcie Śpiochny!
Właśnie wlazłam na mój kalendarz ciąży
Jestem w 53tygodniu
hehe no to trochę się przeterminowałaś Kalkulator, z którego ja korzystałam, po skończonych 40 tc przestał odliczać- jakbym już w ciąży nie mogła być- a Ola urodziła się w 42tc

Młoda całymi dniami gaworzy. Na wesoło i na smutno- zamiast się drzeć, gaworzy tak żałośnie; ajaaaaa, elaaaa....brzmi to jak 'jaka ja biedna i nieszczęśliwa, nikt mnie nie kocha, nie rozumie mnie, nie chce się mną zająć'- normalnie już wolałam jak się darła a nie tak gadała smutno
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 10:10   #3322
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Witam
My czekamy na Teściów
A mój syn w nocy oszalałam Wykąpałam go 19.30 po 20-stej usnął i co obudził się przed 23 i go przebrałam a TZ na niego patrzy i mówi on jeszcze nie chce bardzo jeść i go do łóżeczka odłożył ja zasnęłam i Franus obudził mnie o 24.30 szook aż się wystraszyłam i wziełam dziecko przebrałam a on adalej spał i zjadł na śpiocha Potem obudził się o 3.30 i już się sam domagał już nie pamiętam kiedy tyle spałam ehhehe

teraz znowu śpi

Mam do Was pytanko Jak to jest z czuwaniem dziecka Bo po miesiącu powinno więcej czuwać ??? W jednej książce przeczytałam że nie powinien spać dłużej niż dwie godziny i potem czuwać Czy u Was tak jest (było) ??

Tifio każda szkołą dobra A co do tej łzy to dziwne ale jak oststnio Franiowi się coś śniło i obudził się z mega płaczem to wydawało mi się że widzę łzę A one jakoś później się pojawiają tak?

Szczęśliwa bardzo ładnie wyglądasz

Co do Ciemieniuchy to nie wiem czy to ona Bo jak mu czeszę główkę to mu się łuszczy Ale nie jest to ani tłuste ani żółte no zobaczymy A i łuszczy mu się tak nad czołem i tam też mój maluch zaczyna tracić włosy Pewnie mu się wszystkie wytrą (wypadną)

W Krakowie piękna pogoda ma być 19 stopni Spacer murowany dziś może tatę z dziadkami puszczę a ja posiedzę w domku
Stary 2010-11-14, 12:41   #3323
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

może to jednak nie to? Idź może w poniedziałek do pediatry z małym dla świętego spokoju?

hehe no to trochę się przeterminowałaś Kalkulator, z którego ja korzystałam, po skończonych 40 tc przestał odliczać- jakbym już w ciąży nie mogła być- a Ola urodziła się w 42tc

Mama twierdzi, że to nie przepuklina i tym żyję (taka jakby podpuchniętą pachwinkę miał, bo teraz nie ma). Jutro lecę po pesel (jeszcze nie odebrałam) bo bez niego już nas nie przyjmą i do lekarki.
No ciekawe- jakby wszystkie rodziły w terminie, bezczelność istna

Młoda całymi dniami gaworzy. Na wesoło i na smutno- zamiast się drzeć, gaworzy tak żałośnie; ajaaaaa, elaaaa....brzmi to jak 'jaka ja biedna i nieszczęśliwa, nikt mnie nie kocha, nie rozumie mnie, nie chce się mną zająć'- normalnie już wolałam jak się darła a nie tak gadała smutno
Pawcio też tak właśnie robi zero płaczu, ale to biadolenie jest często bardziej żałosne. A jaki złośnik do tego, jak Mu wtedy smoka wcisnę, to yyyyyyy z nim robi i sie trzęsie z oburzenia

Cytat:

Mam do Was pytanko Jak to jest z czuwaniem dziecka Bo po miesiącu powinno więcej czuwać ??? W jednej książce przeczytałam że nie powinien spać dłużej niż dwie godziny i potem czuwać Czy u Was tak jest (było) ??

W Krakowie piękna pogoda ma być 19 stopni Spacer murowany dziś może tatę z dziadkami puszczę a ja posiedzę w domku
Pawełek spał w dzień przez ok 3 tygodnie. Teraz to czuwa (przez sen) po jakieś 15 minut maks, a resztę czasu jest obecny i nieśpiący kiedyś dziewczyny pisały, że to nienormalne, bo w książkach piszą, że niemowlaki po ileś godzin śpią... a ja się nie zgodzę, bo jak byłam maleńka to też wcale w dzień nie spałam ( jak poszłam do przedszkola, to wyłam, bo nie mogłam zrozumieć leżakowania, przecież byl dzień - a kiedyś zmuszali do tego). Także przesypia chłopina całą noc z nami- po 5 h podaję Mu flachę przez sen, żeby brzusio nie bolał z głodu.
Nie wiem, czy coś Tobie moja wypowiedź dała, ale co sobie pogadałam, to moje

U nas 14 stopni (21 w słońcu) i już mały z babcia ujeżdża
Stary 2010-11-14, 12:53   #3324
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamuśki.
Dzisiaj po 16-tej przyhodzą znajomi na kawkę, ze swoją roczną córeczką.
A teraz biorę się za prasowanie.

Dziękuje wszystkim za miłe słowa

Dzisiaj w nocy nieźle najadłam się strachu. Córcia zasnęła o 21-ej, wstała na jedzonko o 0:30, i o 1-szej poszła spać. Ja wybudziłam się po jakimś czasie, patrzę na zegarek a tu 6-ta. Myślę sobie ale córa długo śpi, wstane zobaczyć co u niej. Podchodzę do łóżeczka a tam dziecka nie ma. Cała schowała się pod kołdrę, cała! nawet czubka głowy widać nie było. Maskara jak złapałam za tą kołderkę, a ona tam pod spodem w takiej dziwnej pozycji, na plecach i głowa mocno skręcona do tyłu, do powietrza. Tak się wystraszyłam, że złapałam ją do góry. Biedaczek się wystraszył,ale nawet się nie obudziła. Ułożyłam ją ładnie, ale nie mogłam usnąć i zaraz poszłam sprawdzać czy dobrze oddycha.

Nie wiem jak to zrobiła, położyłam ją na boczku, kołderkę wsadziłam pod paszki. Ona sama się przekręciła na plecy i zjechała w dół łóżeczka. Całe szczęście kołderka jest leciutka a dodatkowo za plecami małej kładę złożoną na pół poduszkę, kołderka jest na niej i pod nią podwinięta, tak że robi się taki tunel i nawet jak mała się wsunie pod kołdrę to ona od strony poduszki jest w górze i jest dopływ powietrza., Ale sama nie wiem, czy mogło się stać coś złego?

Cytat:
Szczęśliwa, ślicznie wyglądałaś w dniu ślubu Naprawdę, bardzo ładnie, choć zupełnie inaczej niż w ciąży (chodzi mi o buzię).
To było 3 lata temu, może się zmieniłam ;-)

Cytat:
Dziewczyny siedzę i ryczę, bo chyba Pawełek ma przepuklinę na prawej pachwince ;(
Może to jednak nie to? Oby nie martw się na zapas.

Cytat:
Moja czasami tak smutno płacze, w sumie to ani płacz ani gaworzenie. Takie marudzenie z miną w podkówkę i takie ciche pojękiwanie, popłakiwanie. Tak mi jej wtedy szkoda i żal. A jak głośno się drze, to nie robi to mnie takiego wrażenia.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-11-14 o 12:55
Stary 2010-11-14, 12:59   #3325
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Dzisiaj w nocy nieźle najadłam się strachu.

Kochana ja się bardzo boję kołderki i przykrywam Go nią tylko dlatego, że śpi z nami i ja sie stale budzę by kontrolować sytuację... Moja siostra byla bardzo przeciwna kołderkom, używała śpiworka i dopiero teraz- jak Shania ma półtora roczku to dała Jej kołderkę. Wcześniej się bała, że się udusi... Ja mam teraz mieszane uczucia, a wiem, co Biedulko przeżyłaś, bo Pawełek jak miał tydzień- naciągnął sobie pieluchę w wózku na główkę, a ja byłam w wc...Jak wróciłam, to już robił buźką jak karp...

Może to jednak nie to? Oby nie martw się na zapas.
dziękuję, mam nadzieję
Stary 2010-11-14, 13:47   #3326
Weronisia
Zakorzenienie

Wpadlam tylko napisac, ze po kapieli i wypiciu 80 ml mleka AR Pascalek przespal pierwszy raz 4 godziny, potem juz budzil sie co 2. Ale jestem taka szczesliwa, ze z wrazenia rozbolala mnie glowa i nie moglam spac 3 godziny
Dzis chyba tez go wykapie i wtedy dam jesc i zobaczymy czy to dziala.

A cyce ledwo to wytrzymaly, myslalam ze eksploduja i byly gorace i bolaly...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:27   #3327
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Szczęsliwa współczuję przeżycia też bym była przerażona. Ja małą przykrywam lekkim kocykiem, tylko raz spała pod kołdrą ale właśnie bałam się żeby pod nia nie wlazła bo ten mój szkrab wędruje po łóżeczku Ja się któregoś dnia przestraszyłam jak na chwilkę wsadziłam maskotkę Oliwce do łóżka i dosłownie na moment wyszłam a jak wróciłam maskotka leżała już centralnie na jej buzi :/

Nika moja córcia zależy od dnia bo też w ciągu dnia potrafi przysypiać po 15-20 min ale ciągiem nawet godzinki nie zaśnie. Właśnie wczoraj mieliśmy taki dzień :/

Weronisia super że Pascal przespał 4 godziny ciągiem, choć trochę odpoczęłaś.

Ilona u nas się to zmieniło ok 3 tyg. Mała coraz krócej spała teraz zaeży od dnia ale więcej niż 1,5 godziny nie śpi chyba że na spacerze no i w nocy.

Wiem, że miałyśmy nie poruszać tematu kup więcej ale chciałam się dowiedzieć czy u którejś z Was jest coś podobnego. Od jakichś trzech dni mała robi tylko dwa kupale dziennie a wcześniej w każdej pieluszce był a do tego często w pieluchach są tylko takie kleksy ale wystękane i wymęczone. Czasem w nocy aż się wybudza bo tak się morduje żeby się załatwić i tak jak któraś już pisała często jest to nad ranem. Daję jej Espumisan i herbatkę koperkową ale jakiejś znacznej poprawy nie widzę. Czy któraś tak miała? Jeśli tak to w jaki sposób pomagałyście swoim dzieciaczkom? Dodam że to nie zatwardzenie bo kupale są rzadkie.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:50   #3328
Ray
Zakorzenienie

ja na chwilke

dziewczyny czy ktorjsc dziecko ma potowki???

ja podejrzewam u malej.. ma wysypane krostki czerwone malutkie na karku i pod broda przy szyji.u mnie w domu goraco mimoze wietrze itp i stad je podejrzewam...

kasienka ty chyba polecalas jakas masc na wysypki.. moglabys podac jeszcze raz nazwe bo nie mam czasu przegrzebywac watku..

szczepienie mamy za tydzien wiec pokaze lekarzowi chyba ze sie to nasili to pojde wczesniej.

dzis byla ladna pogoda to fakt my caly dzien spedzilismy na dworzu
tak sie dotelnilam ze mialam isc biegac ale glowa mi peka w szwach....

wiecie czy mozna lyknac apap???? tak jak w ciazy jak sie karmi???

weronisia sciagaj troche jak masz takie cycochy bo jeszcze jakiegos zatoru dostaniesz...super ze sie sypalas wiem co to znaczy

ja wczoraj padlam o 20 sadzilam ze pewnie za 2 h sie mala obudzi to i ja wstane... owszem obudzila sie ale o pierwszej w nocy, spalam jak zabita ze nie moglam uwierzyc ze to ta godzina

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-11-14 o 16:54
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:56   #3329
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Szczesliwa...uuuulala piekna panna Młoda! No i piekna suknia. Uwielbiam zdjecia slubne. Kazda dziewczyna wyglada jak ksiezniczka, a Twoj maz rzeczywiscie na Ciebie patrzy taki wzrokiem... ze normalnie az sie spalam ze zazdrosci.... tym bardziej ze moj mi ostantnio tak wsiada na nerwa, ze pewnego dnia spakuje siebie i Nadie i wyjedziemy sobie w dluga...

A dzis juz jest bliski przegiecia paly...
Obrazil sie na mnie, ze odpowiedzialam ojcu na pytanie kiedy planujemy chrzest... "chyba na wiosne" (w domysle, jesli w ogole!) a on jak mu to powiedzialam to najpierw mnie opieprzyl, ze nie takie byly miedzy nami ustalenia a pozniej sie obrazil Ja jesli mam sklocic sie z cala rodzina to juz pojde do tego kosciola, niech poleja Młodej to glowe... byle nam glowy nie suszyli... ale on sie uparl i powiedzial ze dziadkowie nie maja nic do gadania w tej kwestii i on zrobi po swojemu... a ja nie wiem co mam robic....:confu sed:

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-14, 17:01   #3330
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Pawełek spał w dzień przez ok 3 tygodnie. Teraz to czuwa (przez sen) po jakieś 15 minut maks, a resztę czasu jest obecny i nieśpiący kiedyś dziewczyny pisały, że to nienormalne, bo w książkach piszą, że niemowlaki po ileś godzin śpią... a ja się nie zgodzę, bo jak byłam maleńka to też wcale w dzień nie spałam ( jak poszłam do przedszkola, to wyłam, bo nie mogłam zrozumieć leżakowania, przecież byl dzień - a kiedyś zmuszali do tego). Także przesypia chłopina całą noc z nami- po 5 h podaję Mu flachę przez sen, żeby brzusio nie bolał z głodu.
Nie wiem, czy coś Tobie moja wypowiedź dała, ale co sobie pogadałam, to moje
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ilona u nas się to zmieniło ok 3 tyg. Mała coraz krócej spała teraz zaeży od dnia ale więcej niż 1,5 godziny nie śpi chyba że na spacerze no i w nocy.

.
A dziękuję Właśnie Franio skończył 3 tygodnie i zaczyna coraz mniej w dzień spać

Cytat:
Nie wiem jak to zrobiła, położyłam ją na boczku, kołderkę wsadziłam pod paszki. Ona sama się przekręciła na plecy i zjechała w dół łóżeczka. Całe szczęście kołderka jest leciutka a dodatkowo za plecami małej kładę złożoną na pół poduszkę, kołderka jest na niej i pod nią podwinięta, tak że robi się taki tunel i nawet jak mała się wsunie pod kołdrę to ona od strony poduszki jest w górze i jest dopływ powietrza., Ale sama nie wiem, czy mogło się stać coś złego?
O kurcze też bym się wystraszyła

Teściowie wyjechali Franio był trochę zdenerwowany Teściu strasznie głośno mówi i był bardo zmęczony a zasnąć nie mógł ...
Wyszliśmy na spacer Franio chrząknął raz a teściu za wózek i buja tak że Franiowi głowa skakał Patrzę się na niego i mówię że nie ma potrzebny go bujać a on dalej swoje A mój wózek ma opcję blokowania bujania i to zrobiłam ehhehe Teściowa natomiast (co jest chyba u nich normalne bo czytałam to na forum) a może mu za zimno (w domu 23 stopnie)zazwyczaj jest 21 ale dziś wyjątkowo ciepło chyba z natłoku ludzi) i mówi mi może mu czapeczkę załóż heheh A i zasugerowała że lepiej mu wodę dać z glukozą (co się dawniej robiło) bo może mu się pic chce Ehhh te teściowe

A tu moje szczęście

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-14 o 17:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości