|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
hello
![]() naked ja 6 weidera nie zamierzam spalac tluszczu tylko wzmocnic miesnie brzucha i je lekko wyrzezbic...dla mnie sa to nie nudne cwiczenia bo ja nie robie jedynie ich.. gdybym tylko miala codzienie robic a6w chyba bym sie tez zanudzila ![]() ja lubie cwiczyc.... czuje sie relacyjnie jak sie porzadnie zmecze dzis wrocilam z cwiczen na rowerach ledwo zywa ale jaka happy ![]() chodze dwa rayz w tyg na zajecia na rowerach, raz w tyg na basen i w domu robie a6w plus teraz co drugi dzien bede tamilee robic bo ja ja bardzo lubie ![]() jestem happy bo po 1,5 tyg spadlo 2 kg oby tak dalej ![]() w ogole cud nad cudami, moje dzieci sie nad rodzicami zlitowaly starsza poszla do babci... a mlosza jak nigdy spala cala noc z przerwami na karmienie.. w szoku bylam wyspalam sie chyba na zapas na caly tydzien czuje sie jak nowo narodzona ![]() wrocilam z fitnesu i jeszcze podlogi umylam, lazienke sprzatnelam i teraz na chwile siadlam i jeszcze pranie zrobie ![]() ilona to to to trzeba dobrze natluscic glowe przed kapiela np oliwka z 15 min umyc a potem dobrze wyszczotkowac glowe po kapielito bedzie schodzic ja dzis zajrzalam do supermarkietu na dzial ze zdrowa zywnoscia kurcze... nie wiedzialam czy tyle rzeczy jest dla alergikow woooow nie bede glodowac ![]() juz sobie zakupilam mleko ryzowe, serek sojowy, dzem dietetyczny i w domu mam mleko sojowe waniliowe.... cos czuje ze od nabialu mala ma cos nie tak... zjadlam dwa dni serek wiejski troche mleka i ma krostki malutkie na klatce piersiowej fuck......
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Ale jak Ci lekarz nie kazał tego robić, to nie rob. Tak na prawdę badanie bioderek jest miarodajne dopiero pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Pascal też miał USG bioderek w 2 tygodniu w szpitalu, ale pediatry to nie obchodzi i tak musimy iśc na USG jak będzie 8 tygodni. --------------------- A u nas bez zmian, czyli ciagle jestem nie wyspana Pascalek dostał mleko z symbolem AR. Wypił 100ml, ulewał kilka razy. Obudził sie jak zwykle po 2 godzinach. I wisiał na cycku. Ledwo zyje... Przed chwila była u nas połozna, zwazyła Pascala. Przybrał w tydzień 250g, a wiec dosc duzo ![]() Ale czemu tak ulewa? no wiem, ze ma ten reflux, ale jak mu pomóc? Połozna poleciła, zebym dała mu to mleko AR jeszcze w ciagu dnia ze 2 razy. Dałam mu tym razem mniej, a wiec 60ml. mineło pół godziny i jeszcze nie ulał, za to puszcza pierdki Już wolę te bączki niż wiecznie mokre ciuszki, łóżeczko, leżaczek itp.Boję się tylko, że jak dam mu częściej mleko, to nie będzie chciał cycka. To mleczko AR jest bardzo gęste, jak kaszka prawie, i bardzo smaczne. Już sama nie wiem co robić. No na razie będę mu dawać to mleko AR na zmianę z moim cyckiem i zobaczymy czy jest lepiej. Nie wiem tylko czy mi cycki nie eksplodują, bo nie mam laktatora. Chyba w poniedziałek będę musiała sobie załatwić. |
|
|
|
|
#3303 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3304 |
|
BAN stały
|
forssiczka dzięki bo ja widziałam, że Wy macie właśnie jakieś badania i to z książeczką skojarzyłam i się martwiłam, że moja rodzinna durnota, jak zawsze nie pamięta a widocznie, nie musimy niczego powtarzać. |
|
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikuś gdzie reszta zdjęć z budowy ![]() Naked fajnie, ze kaskę dostaniesz Czita super fotki ![]() A na ciemieniuche ja smarowałam oliwką johnsona ( różowa) jest na niej napisane, ze mozna na ciemieniuchę stosować ( nie zatyka tak porów) nie każda oliwka się nadaje, musi być taka lżejsza ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Weronisia dla Pascalka, pieknie przybiera ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- A jeszcze muszę się pochwalić, że wymyśliłam taką metodę na zasypianie małej, że Tracy Hogg się chowa ![]() Otóż: Mała usypiala tylko bujana na rękach a i to bardzo ciężko i długo to trwało, ręce odpadały już nam obojgu, bo ona przecież coraz cięższa. więc położyłam się z nią na łózku, ona na boczku wtulona w moją szyję, smok bo buzi i nie mineła minuta a młoda śpi ![]() A ja uparcie twierdziłam ,że ona uwielbia spać na plecach ( spać owszem ,ale zasypiać nie ) a dzisiaj jak przysypiała to przerzuciłam ją na brzuch i spała tak godzinę szok ![]() Ninaad może wypróbuj n niespanie Oli? sposób by Gabisun
|
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie przychodzi żadne potwierdzenie, ale w tym pierwszym e-mailu potwierdzającym przyjecie zlecenia przez hurtownie, u góry jest napis, ze zamówienie zostanie dostarczone w ciągu 24 godzin (dotyczy dni roboczych), ja odczekuje zawsze 48 h od złożenia zamówienia i idę odebrać. Chyba raz zdarzyło mi się, że apteka zadzwoniła do mnie że mam odebrać.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz mam wrażenie nie działa, albo jedno z drugim nie ma związku...?Cytat:
zazwyczaj je bo on jest wszystko żerny ![]() Cytat:
|
|
#3309 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj różne mamy te dzieciaczki,ale kochamy tak samo mocnooooCytat:
Cytat:
![]() i jak ćwiczenia ??udaje Ci sie byc konsekwentną??bo ja narazie ciągle zamierzam,ale zaczęłam z psem wychodzic na dłuzsze spacery a to juz cos hehe ![]() pozatym to POZDRAWIAM Mamuśki bo daaaawno mnie tu nie było ![]() Raduś jutro skończy 7 tygodni!!!! to mały aniołek,śpi po3-4 godz w nocy a w dzien zwiedzamy świat,leżymy w leżaczku i wogóle jesteśmy baaaardzo grzeczni kochany maluszek.Narazie płacze tylko jak jest głodny a mama za długo chłodzi mleczko albo jak jest kupka,no i czasem jak chce sie poprzytulać ale to rzadko bo mama i tata non stop tulą tego swojego pieszczochano i zeeeero kolek narazie!!!Bogu dziękuję ale ciiiiii,nie zapeszam..... Ja zaczęłam wychodzić na dłuższe spacery z pieskiem w ramach relaksu i troszke odchudzania,a tatuś wtedy kąpie małego,karmi i usypia.Fajnie mieć taką ukochaną osobę obok siebie i wiedzieć,ze Ci zawsze pomoże.Sprzątamy razem,ale jak trzeba to Grzesio sam też wszystko zrobi,no i gotuje mi same pyszności,bo w gotowaniu to on jak dla mnie jest MAster a ja dupa wołowa hihihi.Pozatym mielismy juz trosszke odwiedzin i było całkiem milusio![]() a we wtorek szczepienia tros zke sie boje,ze go bedzie bolec i bedzie płaaaacz,no ale cóż....damy rade,bo jak zesmy przetrwali pobieranie krwi u małego z żyły na główce![]() tak se to tłumacze,ale cicho ![]() ![]() kupiłam krem EMLA znieczulający ale tam pisze ,ze ponizej 3 miesiaca nie zalecają stosować,to troche bezsensu no nie.No i pierwsze robimy bez znieczulania. Acha i rozmawiałam z koleżanką co jej mama jest pediatrą(bardzo fajnym i dobrym) i co do szczepień to robiła SKOJARZONE i przed pojsciem dzieci do przedszkola PNEUMOKOKi. Więc myślę,że można się tym zasugerować,bo gdyby fakt trzeba bylo dzieci na to wszystko szczepic to córka pediatry raczej by dzieciom nie żałowała,no nie? ![]() Więc my tak samo szczepimy ,może ok.roku te pneumo zaszczepimy bo to mniej dawek tez wtedy trzeba wkłuwać. No to na tyle. BUZIAKI i do zobaczenia ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- acha i pomidorówki tez nie jem bo jest alergenna czy jakos tak czytałam ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ale od kilku dni pije karmi wieczorem i zdarza sie,ze mały przesypia tylko na dwoch karmieniach na piersi całą noc ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- a mam pyt dot.wychowawczego-zeby był płatny to nie moze dochod przekroczyc 504 zł na os .Ale jak oni to liczą?dochody ojca dziecka a matki tez??no bo ja faktycznie niemam juz wtedy dochodu,ale słyszałam,ze i tak liczą dochody matki.Prosze wytłumaczcie mi to i dajcie nadzieje,ze ten kraj nie jest tak totalnie poj..any,zeby liczyc utracony zarobek...
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
O żesz kurdesz... Aleście naprodukowały. Czytam i czytam i końca nie widać.
NIKaP-n, bordowa, gabisun, Klarissa, mszu, naked21, tifio, Pomidora, Szczęśliwa, martucha84, dziękuję ślicznie za komplementy ![]() mszu, wstawię niebawem jakieś zdjęcie mojej paszczy na co dzień, ale muszę najpierw przestać robić zdjęcia Boryskowi ![]() Mpik, Milenka jest śliczna ![]() IlonaN2, super te butki i ubranka. A body z traktorem - rewelacyjne ![]() Na ten "łupież" powinno pomóc nawilżenie skóry głowy. Ja smaruję parafiną. I co? Kupisz dla męża ten wymarzony prezent? ![]() bordowa, a ja Ci nie zazdroszczę ...bo mój Borysek dziś spał 8h, więc też nieźle Dostał cycka o 22:30, potem walczył ze snem do 23:30 i padł jak mucha. Obudził się dopiero o 7:40 ...tak po cichu dodam, że nie spał cały dzień, ale o tym nikt nie musi wiedzieć![]() waniliaania2009, a po co wybudzać? 3 miesięczne dzieci (nie wszystkie, oczywiście) przesypiają całą noc, a muszą przecież do tego dojść stopniowo wydłużając czas spania. Ja nigdy nie budzę. elenka1, wypatruj, wypatruj, ale nie poznasz bo ja na żywo gorzej wyglądam. Tylko na zdjęciach jakoś tak ...nienagannie ![]() Ewica21071, super, że już jesteście w domku, cale i zdrowe. Oby problem z karmieniem szybko znikł Ray, obie Twoje córcie są prześliczne A i mamusia piękna kobieta naked21, nowa fura Filipka zapowiada się ciekawie I super, że genetyczny ojciec chce dawać pieniądze. Ciekawe tylko czy faktycznie będzie płacił...tifio, komplecik do chrztu - super ![]() czita18, cudna z Was rodzinka Weronisia, mam nadzieję, że problem z ulewaniem szybko minie. A co do odzwyczajenia od cycka, to różnie bywa. Ale nie ma co się martwić na zapas Mleko matki też jest pycha ![]() Eveliouses, faktycznie, dawno nie zaglądałaś ![]() Super, że karmi pomaga na ilość mleczka. Co do wychowawczego to nie wiem, ale do zasiłku na pewno nie liczą dochodu utraconego. Tylko trzeba to udokumentować. Pisałyście znów o pieluszkach. Ja obecnie zużywam paczkę Pampers Sleep&Play i są ok. Bardzo ładnie pachną tylko głupotą jest, że nie mają żadnego rozciągliwego elementu. I niby jak się to ma do sleep&play? Zwłaszcza do play ![]() Wpadłam w zasadzie, bo mam pytanko, dla mam maluszków z początku września: Czy Wasze dzieciaczki dźwigają już główkę leżąc na plecach? Bo moja Borysinka od jakiegoś tygodnia, czy dwóch podnosi główkę, kiedy np podnoszę go na przewijaku. Wygina się w łuk, lub samą główkę dźwiga. Cieszyłabym się, że robi to tak wcześnie, ale czytając o tym napieciu mięśniowym, troszkę się martwię. Aha, Borysek ma 9,5 tygodnia, czyli niewiele ponad 2 miesiące. Może to i normalne w tym wieku?
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-11-13 o 19:22 |
|
|
|
#3311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba kupię bo ja też już się przytulanek doczekać nie mogę Do lekarz aidę na koniec miesiąca to będzie 5-6 tydzien po porodzie
|
||
|
|
|
#3312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam nadzieję, że wreszcie zniknie z naszego życia raz na zawsze, a nie pojawia się i znika siejąc zamęt
![]() Cytat:
![]() to jest ciężki temat bo do mojego domu ma zakaz wstępu [mój tata by go rozszarpał gdyby stanął mu na drodze] a na spacerkach mały śpi, zresztą to wtedy bardziej ja musiałabym się z nim spotykać a nie Fifek... Ex wymyślił, że wynajmnie mieszkanie i tam będziemy urzadzać schadzki ![]() Cytat:
no właśnie ciekawe mój dźwiga pieknie jak go chwycę za łapki- chce się ewidentnie podnieść
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Ycnan próbowałam kilka razy i też dźwiga, ale staram się tego nie robić, po prostu nic na siłę, dziecko musi samo stopniowo wyćwiczyć mięsnie do siadu
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zachęcona Waszymi zdjęciami ślubnymi, wkleiłam kilka swoich do ALBUMU. A tu jedno dla wszystkich
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy tylko mnie denerwuje jak ktoś pyta o to, o czym mowa jest 2 strony wcześniej?
![]() Klarissa Mi też lekarz powiedział, że z bioderkami Małej wszystko ok, ale mam pieluchować. W nosie go mam, skoro jest ok to po co mam to robić? Haha, mój Tż też jest wszystkożerny ![]() Asia wczoraj spała 9 godzin A ja byłam na piwku i drinku z siostrą Oczywiście jacyś chłopacy nas zaczepiali i usłyszałam tylko "Ta w okularach była w ciąży, pewnie ma bobo" ![]() Ray Bebilon tańsze niż NAN? ![]() tifio Kochany, kochany, ale raczej gorzej się wysypia jak musi uważać, żeby Was nie trącić ... ninaad Ja żadnego potwierdzenia z apteki nie dostałam Po 24h już wszystko było w aptece.ycnan Tak mi się podobasz, że aż Cię Tżtowi pokazać musiałam ![]() Też używam Pampers Sleep&Play i jestem zadowolona. Asia ma 2,5 miesiąca i nie podnosi główki jak leży na plecach.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-11-13 o 21:30 |
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęsliwa- piekne zdjęcia ślubne
![]() ![]() co do mojego ex to dla mnie najlepiej byłoby gdyby raz na ruski zjawił sie u Filipka, chociaż na próbe. Ale wiem, że pan ex również nie wyraża chęci się tu zjawić- boi się i wstyd mu mykam do łóżeczka walnąc się obok mojego Borsuczka
|
#3317 | ||
|
Zadomowienie
|
naked, gabi, dobrze wiedzieć, że Wasze dzieciaczki też już te głowizny dźwigają
Przynajmniej wiem, że nie mam się czym martwić.naked21, jakieś głupie pomysły ma ten Twój ex... A po tym, co kiedyś pisałaś, to aż strach być z takim sam na sam. Szczęśliwa, ślicznie wyglądałaś w dniu ślubu bordowa, a jak podłożysz małej dłoń pod plecy i lekko uniesiesz, to główka opada/zwisa czy Asia ją unosi? No, tych 9 godzin, to już zazdroszczę Ciekawe jak moja Borysina dziś pośpi... ![]() Cytat:
A czego to się tym razem tyczy? Bo mi też się to mogło zdarzyć... Czytam wszystko w błyskawicznym tempie i mogłam przegapić. A niektóre mamy zaglądają zbyt rzadko, żeby nadrobić wszystko. A tematów jest wiele i szybko się zmieniają. Cytat:
To na pewno o mnie chodzi?
|
||
|
|
|
#3318 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Macie szczęście, że dużo nie pisałyście to Was w miarę szybko nadrobiłam
Bedzie ostra jazda bez trzymanki, bo babcia z dziadkiem mają bardzo różne zdania i pewnie rozegra się tu III wojna światowa kto, co i kiedy ma zrobić Dziękuję! Wszystko poszło świetnie Niestety to nie uczelnia, tylko zwykła szkoła policealna... ![]() A Ty jak zwykle po nocach przy kompie siedzisz, nie masz innego, lepszego zajęcia? Np. spania? Cytat:
![]() A kciuki jak najbardziej się przydadzą, bo jak trochę jej zniknie to znów pojawiają się nowe krostki Dziękuje Cytat:
Weronisia, Cieszymy się razem z Tobą, że Pascalek tak ładnie przybiera. Szkoda tylko, że dalej nie daje Ci się wyspać Może jeszcze się to unormuje... Trzymamy mocno kciuki!Cytat:
Mój też często usypia na boczku wtulając się we mnie bądź w męża. A potem bach do łóżeczka. Tylko od 3 dni ma jakiś bunt za dnia. Na szczęście w nocy jest wszystko ok i śpi bez zarzutu. Cytat:
Dziękujemy! Bosko w nim wygląda - wczoraj była przymiarka, bo Tż panikował, że Mały się nie wciśnie w ten gajerek Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że Asia przesypia Ci nocki! Ja bym była szczęśliwa gdyby Mały powrócił do 2 pobudek ![]() naked21, mam nadzieję, że ze spermodawcą na obietnicach się nie skończy i będzie odpalał dla Fifiego kasiorkę. W końcu to też (niestety) jego dziecko. A jak wszyscy tu wiemy to dość droga inwestycja... ale za to jaka kochana!
|
|
#3319 | |
|
BAN stały
|
tifio jakby nie patrzeć, to uczelnia
bo Cie uczą![]() Dziewczyny siedzę i ryczę, bo chyba Pawełek ma przepuklinę na prawej pachwince ;( nie wiem, czy to jest to, nigdzie foty nie mogę w necie znaleźć jak to wygląda. Juz panikuję, pewnie dziś nie usnę... Wiem, wiem- są gorsze rzeczy i schorzenia... ale mnie wzięło na płacz maksymalny, a moje małe tylko się śmieje i gurzy do mamusi ![]() Szczęśliwa pięknie wyglądałaś i cudna kieca Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 |
|
BAN stały
|
Witajcie Śpiochny!
Właśnie wlazłam na mój kalendarz ciąży ![]() Jestem w 53tygodniu |
|
|
|
#3321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przy okazji wypróbuję i dam znać czy działa
Dobrze, że Ola chociaż w nocy nie ma problemu z zasypianiem- po karmieniu i przewijaniu kładę ją do łóżka, gaszę światło i wychodzę- max. po kilku minutach zasypiaCytat:
Cytat:
![]() Młoda całymi dniami gaworzy. Na wesoło i na smutno- zamiast się drzeć, gaworzy tak żałośnie; ajaaaaa, elaaaa....brzmi to jak 'jaka ja biedna i nieszczęśliwa, nikt mnie nie kocha, nie rozumie mnie, nie chce się mną zająć'- normalnie już wolałam jak się darła a nie tak gadała smutno
|
||
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Witam
My czekamy na Teściów A mój syn w nocy oszalałam Wykąpałam go 19.30 po 20-stej usnął i co obudził się przed 23 i go przebrałam a TZ na niego patrzy i mówi on jeszcze nie chce bardzo jeść i go do łóżeczka odłożył ja zasnęłam i Franus obudził mnie o 24.30 szook aż się wystraszyłam i wziełam dziecko przebrałam a on adalej spał i zjadł na śpiocha Potem obudził się o 3.30 i już się sam domagał już nie pamiętam kiedy tyle spałam ehhehe teraz znowu śpi ![]() Mam do Was pytanko Jak to jest z czuwaniem dziecka Bo po miesiącu powinno więcej czuwać ??? W jednej książce przeczytałam że nie powinien spać dłużej niż dwie godziny i potem czuwać Czy u Was tak jest (było) ?? Tifio każda szkołą dobra A co do tej łzy to dziwne ale jak oststnio Franiowi się coś śniło i obudził się z mega płaczem to wydawało mi się że widzę łzę A one jakoś później się pojawiają tak? Szczęśliwa bardzo ładnie wyglądasz Co do Ciemieniuchy to nie wiem czy to ona Bo jak mu czeszę główkę to mu się łuszczy Ale nie jest to ani tłuste ani żółte no zobaczymy A i łuszczy mu się tak nad czołem i tam też mój maluch zaczyna tracić włosy Pewnie mu się wszystkie wytrą (wypadną) W Krakowie piękna pogoda ma być 19 stopni Spacer murowany dziś może tatę z dziadkami puszczę a ja posiedzę w domku |
|
|
|
#3323 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś dziewczyny pisały, że to nienormalne, bo w książkach piszą, że niemowlaki po ileś godzin śpią... a ja się nie zgodzę, bo jak byłam maleńka to też wcale w dzień nie spałam ( jak poszłam do przedszkola, to wyłam, bo nie mogłam zrozumieć leżakowania, przecież byl dzień - a kiedyś zmuszali do tego ). Także przesypia chłopina całą noc z nami- po 5 h podaję Mu flachę przez sen, żeby brzusio nie bolał z głodu.Nie wiem, czy coś Tobie moja wypowiedź dała, ale co sobie pogadałam, to moje ![]() U nas 14 stopni (21 w słońcu) i już mały z babcia ujeżdża
|
||
|
|
|
#3324 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki.
Dzisiaj po 16-tej przyhodzą znajomi na kawkę, ze swoją roczną córeczką. A teraz biorę się za prasowanie. Dziękuje wszystkim za miłe słowa ![]() Dzisiaj w nocy nieźle najadłam się strachu. Córcia zasnęła o 21-ej, wstała na jedzonko o 0:30, i o 1-szej poszła spać. Ja wybudziłam się po jakimś czasie, patrzę na zegarek a tu 6-ta. Myślę sobie ale córa długo śpi, wstane zobaczyć co u niej. Podchodzę do łóżeczka a tam dziecka nie ma. Cała schowała się pod kołdrę, cała! nawet czubka głowy widać nie było. Maskara jak złapałam za tą kołderkę, a ona tam pod spodem w takiej dziwnej pozycji, na plecach i głowa mocno skręcona do tyłu, do powietrza. Tak się wystraszyłam, że złapałam ją do góry. Biedaczek się wystraszył,ale nawet się nie obudziła. Ułożyłam ją ładnie, ale nie mogłam usnąć i zaraz poszłam sprawdzać czy dobrze oddycha. Nie wiem jak to zrobiła, położyłam ją na boczku, kołderkę wsadziłam pod paszki. Ona sama się przekręciła na plecy i zjechała w dół łóżeczka. Całe szczęście kołderka jest leciutka a dodatkowo za plecami małej kładę złożoną na pół poduszkę, kołderka jest na niej i pod nią podwinięta, tak że robi się taki tunel i nawet jak mała się wsunie pod kołdrę to ona od strony poduszki jest w górze i jest dopływ powietrza., Ale sama nie wiem, czy mogło się stać coś złego? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-11-14 o 12:55 |
|||
|
|
|
#3325 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam tylko napisac, ze po kapieli i wypiciu 80 ml mleka AR Pascalek przespal pierwszy raz 4 godziny, potem juz budzil sie co 2. Ale jestem taka szczesliwa, ze z wrazenia rozbolala mnie glowa i nie moglam spac 3 godziny
Dzis chyba tez go wykapie i wtedy dam jesc i zobaczymy czy to dziala. A cyce ledwo to wytrzymaly, myslalam ze eksploduja i byly gorace i bolaly... |
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Szczęsliwa współczuję przeżycia też bym była przerażona. Ja małą przykrywam lekkim kocykiem, tylko raz spała pod kołdrą ale właśnie bałam się żeby pod nia nie wlazła bo ten mój szkrab wędruje po łóżeczku Ja się któregoś dnia przestraszyłam jak na chwilkę wsadziłam maskotkę Oliwce do łóżka i dosłownie na moment wyszłam a jak wróciłam maskotka leżała już centralnie na jej buzi :/Nika moja córcia zależy od dnia bo też w ciągu dnia potrafi przysypiać po 15-20 min ale ciągiem nawet godzinki nie zaśnie. Właśnie wczoraj mieliśmy taki dzień :/ Weronisia super że Pascal przespał 4 godziny ciągiem, choć trochę odpoczęłaś. Ilona u nas się to zmieniło ok 3 tyg. Mała coraz krócej spała teraz zaeży od dnia ale więcej niż 1,5 godziny nie śpi chyba że na spacerze no i w nocy. Wiem, że miałyśmy nie poruszać tematu kup więcej ale chciałam się dowiedzieć czy u którejś z Was jest coś podobnego. Od jakichś trzech dni mała robi tylko dwa kupale dziennie a wcześniej w każdej pieluszce był a do tego często w pieluchach są tylko takie kleksy ale wystękane i wymęczone. Czasem w nocy aż się wybudza bo tak się morduje żeby się załatwić i tak jak któraś już pisała często jest to nad ranem. Daję jej Espumisan i herbatkę koperkową ale jakiejś znacznej poprawy nie widzę. Czy któraś tak miała? Jeśli tak to w jaki sposób pomagałyście swoim dzieciaczkom? Dodam że to nie zatwardzenie bo kupale są rzadkie.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
ja na chwilke
dziewczyny czy ktorjsc dziecko ma potowki??? ja podejrzewam u malej.. ma wysypane krostki czerwone malutkie na karku i pod broda przy szyji.u mnie w domu goraco mimoze wietrze itp i stad je podejrzewam... kasienka ty chyba polecalas jakas masc na wysypki.. moglabys podac jeszcze raz nazwe bo nie mam czasu przegrzebywac watku.. szczepienie mamy za tydzien wiec pokaze lekarzowi chyba ze sie to nasili to pojde wczesniej. dzis byla ladna pogoda to fakt my caly dzien spedzilismy na dworzu tak sie dotelnilam ze mialam isc biegac ale glowa mi peka w szwach.... wiecie czy mozna lyknac apap???? tak jak w ciazy jak sie karmi??? weronisia sciagaj troche jak masz takie cycochy bo jeszcze jakiegos zatoru dostaniesz...super ze sie sypalas wiem co to znaczy ![]() ja wczoraj padlam o 20 sadzilam ze pewnie za 2 h sie mala obudzi to i ja wstane... owszem obudzila sie ale o pierwszej w nocy, spalam jak zabita ze nie moglam uwierzyc ze to ta godzina
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-11-14 o 16:54 |
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Szczesliwa...uuuulala piekna panna Młoda! No i piekna suknia. Uwielbiam zdjecia slubne. Kazda dziewczyna wyglada jak ksiezniczka, a Twoj maz rzeczywiscie na Ciebie patrzy taki wzrokiem... ze normalnie az sie spalam ze zazdrosci.... tym bardziej ze moj mi ostantnio tak wsiada na nerwa, ze pewnego dnia spakuje siebie i Nadie i wyjedziemy sobie w dluga...
A dzis juz jest bliski przegiecia paly... ![]() Obrazil sie na mnie, ze odpowiedzialam ojcu na pytanie kiedy planujemy chrzest... "chyba na wiosne" (w domysle, jesli w ogole!) a on jak mu to powiedzialam to najpierw mnie opieprzyl, ze nie takie byly miedzy nami ustalenia a pozniej sie obrazil :confu sed:
|
#3330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teściowie wyjechali Franio był trochę zdenerwowany Teściu strasznie głośno mówi i był bardo zmęczony a zasnąć nie mógł ... Wyszliśmy na spacer Franio chrząknął raz a teściu za wózek i buja tak że Franiowi głowa skakał Patrzę się na niego i mówię że nie ma potrzebny go bujać a on dalej swoje A mój wózek ma opcję blokowania bujania i to zrobiłam ehhehe Teściowa natomiast (co jest chyba u nich normalne bo czytałam to na forum) a może mu za zimno (w domu 23 stopnie)zazwyczaj jest 21 ale dziś wyjątkowo ciepło chyba z natłoku ludzi) i mówi mi może mu czapeczkę załóż heheh A i zasugerowała że lepiej mu wodę dać z glukozą (co się dawniej robiło) bo może mu się pic chce Ehhh te teściowe A tu moje szczęście
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-14 o 17:02 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Już wolę te bączki niż wiecznie mokre ciuszki, łóżeczko, leżaczek itp.
bo ja widziałam, że Wy macie właśnie jakieś badania i to z książeczką skojarzyłam i się martwiłam, że moja rodzinna durnota, jak zawsze nie pamięta
a widocznie, nie musimy niczego powtarzać.

dla Pascalka, pieknie przybiera 

tros zke sie boje,ze go bedzie bolec i bedzie płaaaacz,no ale cóż....damy rade,bo jak zesmy przetrwali pobieranie krwi u małego z żyły na główce