|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
libra - ja mam od kolezanki ten z vtech i powiem Ci że ma od groma tych kombinacji jesli chodzi o melodyjki plusem jest też to że można wyjąc tena panel i dziecko się może nim bawić .
Ja mam taki http://allegro.pl/vtech-interaktywny...305065849.html http://allegro.pl/super-vtech-chodzi...308243344.html Ja ubranek mam najwięcej z HM , mothercare , nexta itp Polskich chyba nie mam wcale a jak mam to jakies sztuki tylko
#632 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
A tak jeszcze dodam, ze moja niunka to ma juz niemal same zyrafy; przynajmniej ze 4. Wiec nie wiem czy bedzie Sophie.
Dzieki libra ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- A w sumie moja Basienka ma niewiele zabawek, zadnych forumowych. Cos bym jej w koncu fajnego chciala sprawic. Powiedzcie mi dziewczyny, majac do wyboru z fisher p. ten garnuszek na klocuszek i slimaka na ksztalty, to co lepiej??? Bo one oba na ksztalty. Nie wiem co jeszcze jej sparwic, bede sie radzila. Jak na razie najbardziej lubi pelzaka-butelke, balonik flaka, palaki od maty edukacyjnej, kulke na sznureczku i pare pluszakow (wielka zyrafe kosmiczna ikea, olbrzymia krowe, na ktora ja "rzucam" i sie na niej turla i podnosi; jak bede miala to wkleje fote), gitare taty i wszelkie tam niedozwolone rzeczy oczywiscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Ja od niedawna w domu. Heh tylko wróciłam i moje chłopaki mnie do kuchni zagonili żebym kebaby robiła
![]() Pogoda nad morzem taka jaka widać, czyli sztormowa, ale i tak było fajnie. Spotkałyśmy sie z Madziwnią, choć ciężko ją z domu wyciągnąć ![]() Michalinka normalnie skóra z mamy zdarta. Sliczna no i oczywista mądra.A jak sztywno na nogach staje ![]() ![]() Foteczki ze spotkania, jak Madziu jakąś mam wycofać to daj znać, daję te co mam.I jedna fotka mojego starszaka, tak żeby pokazać że pogoda znośna ![]() A dzieci oderwać rączek i oczu od siebie nie mogły takie zafascynowane że ktoś taki podobny wiekiem tuż obok ![]()
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
no i ten starszak co sie nie załadował
![]()
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Ania no właśnie też ten mi się podoba bo dużo ma tam różnych pierdółek
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Pl_Madzia zdjęcia super a Erwi to patrzy na Michaśkę jakby ją chciał ścisnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do wykładziny to dla starszych dzieci wiem że się nie nadaje... dlatego napisałam że przy małych dzieciach jest fajna... mając na myśli takie kulające sie ![]() jeszcze jeden plus nowych kaloryferów- ładnie wyglądają... a na pewno lepiej niz te stare ![]() hmm co do masmixa itp... z tego co pamiętam to tam chyba ok 2% masła.. więc to żaden 'mas'... wybierając margarynę powinno patrzeć się na ilość kwasów tł... nasyconych i nienasyconych... 1szych ma być mało 2gich dużo ![]() ![]() Cytat:
![]() mąż się śmieje że za pół roku równania różniczkowe będzie rozwiązywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moje dzieciątko dziękuje za życzenia ![]() wy tak o tym kościele piszecie... my ostatnio wróciliśmy z kościoła i poszliśmy po małą do teściów... to teściowa uczyła Kalinę robić amen ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
[Cigi - garnek kup jesli już szymek ma jedno i drugie z Olą i ślimaka kurz pokrywa a garnek ciągle w użyciu.
Żyrafke sama bym nabyła ale nie za tyle ![]() piekne foty spotkaniowe
#638 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY obejrzyjcie to sobie ostatnio poruszany temat mleczny
http://www.youtube.com/watch?v=t2McwQys3Tc ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Albo to ![]() Ja sobie nie wyobrażam dnia bez mleka , kawy bez mleka , ser żółty w lodówce musi być. Całe życie piję mleko nawet po kilka szklanek dziennie teraz już mniej i jakoś nic mi do cholery nie jest, już nie rozumiem o co chodzi może zacznę kupowac mleko u sąsiada co wyprowadza krowe na łąkę ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- szok 3 łyżeczki cukru w jednym monte do picia |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
libra... zobaczyłam 1 i 2 część...
słyszałam już opinie że ludzie nie powinni pić mleka... jedynie to od matki... wytłumaczenie było takie jak w programie.. że inne ssaki tylko w 'dzieciństwie' piją mleko... mleko takie prosto od krowy też nie jest zdrowe... musi być najpierw przebadane... a co do tego cukru w jogurtach... to ja na kolacje zjadłam jogurt o smaku sernika... i w nim jest 20gram węglowodanów a tym 17,4 gram to cukry... więc tyle samo co w monte... ja lubię na tvn style program "wiem co jem"... też fajnie opowiada co jest dobre a co nie... w niedziele będzie o serach.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Raczkowanie
|
Michaś dziękuje za komplementy.
Nie wiem, co się dzisiaj z moim dzieckiem działo, nigdy wcześniej czegoś takiego nie było. Standard, czyli kąpiel, jedzonko, spanie w łóżeczku... Po kilkunastu minutach obudził się i w ryk. Nic nie pomagało, ani przytulanie, ani noszenie, ani cyc. Uspokajał się na chwilkę i znów to samo. Trwało to jakieś dwie godziny. Potem zrobił kupę i jakby się uspokoił. Doszliśmy do wniosku, że chyba brzuszek go bolał. Zaparzyłam mu ziółka, napił się i zasnął. Cytat:
Tak, robię sama. Kiedyś myślałam, że jak będę miała dziecko, to będę mu robić różne ubranka na drutach i szyć. Tymczasem zrobiłam tylko ten sweterek (jak byłam w ciąży) i dwie czapki, na dodatek takie zwyczajne, zamiast fikuśnych i kolorowych. Drugi sweterek robi się od kilku tygodni. A z szycia, to kurteczkę z podwójnego polaru i prawie butki na zimę. Prawie, bo nie są skończone, nie wyszły tak jak trzeba i czekam na natchnienie. Basia słodka a włoski normalnie superaśne. Buciki fajne. Ja też muszę spróbować je zrobić, ale na drutach, szydełko mnie nie lubi. Cytat:
Tylkooliwka - Danielek słodki i jak ślicznie się uśmiecha do aparatu, mój jak widzi "czarną rurę", to od razu poważnieje. Drcron - o ile pamiętam Ty wysoka jesteś, Twój mąż też, więc ja akurat się nie dziwię, że Julka taka duża, a waga pasuje do wzrostu. Kurcze, trudno jest mi uwierzyć, że można zrobić coś takiego. Mój mężo w takiej sytuacji, to by nie patrzył, że to własny ojciec, a to kobieta. Oboje dostaliby taki wp....., że..... A babsko musiałoby wiać na drugi koniec Polski. On tak reaguje, jak się najbliższym mu osobom krzywda dzieje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
Abstrachując od osób uczulonych na białko mleka, powiem tak, zakłada się obecnie, że ssaki nie powinny jeść mleka po pewnym okresie życie, a związane jest z enzymem który trawi laktoze, w wieku doroślejszym enzym ten zanika, dlatego mówi się, że nie należy.
Człowiek jednak od lat wykorzytuje mleko jako pożywienie nie tylko dzieci ale i każdego pokolenia, jak sądzę wszystko zależy od tego czy pijemy mleko względnie regularnie czy tez, sama uważam, że nie u wszystkich ten enzym zanika. Podam na ten przykład kota - weterynarze grzmią, że dorosły wode moze pic a nie mleko, a ja odkad pamietam babcia po wydojeniu krowy mleko kotu dawała, i ogólnie uważa się że kot i mleko to jakby jedność. Niemniej kiedy zabierzmy temu kotu dorosłemu mleko zastąpimy go woda i przez dwa lata nie bedziemy mu go dawac, a po tych dwuch damy z duzym prawdopodobienstwem kupka naszego kotka bedzie niezbyt spujna, gdyz enzym zaniknie - a laktoze nie bedzie mialo co trawic. Zapomnialam nazwy enzymu. A ja od zawsze pije mleko i nigdy sensacji nie mialam, a zaszkodzila mi tak polecana przez wielu ryba biała hmm zapomnialam nazwy dokladnie, ale żeby nikogo nie urazić to powiem tak, żeby wodę spłukać po toalecie to musialam wrzatku zagotowac bo tluszcz w zimnej zastyga a jak wiadomo zimna splukujemy. A to wszystko za sprawa rybki.. gdyz nie posiadam enzymu trawiacego specyficzny dla tej ryby tluszcz. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Witam!!1
weszłam tylko na neta aby plan na dzisiejsze zajecia wydrukowac.. i musiałąm zajrzec i co???!!!! Madzia ja cie udusze!! to ty mnie budzisz o 9 rano ja szybo sie ubieram nichaline ze snu wybudzam zarzucam byle co i pędze do ciebie a ty takieg foty ukazujesz na światło dzienne!!! ![]() np nic trudno juz za póxno.. hihihi ale dzieciaki wyszły świetnie!! najpierw michalina pozuje ppotem Erwinek ... no modele nam rosną! ![]() To lece dziewczynki na Podstawowoe pojecia i zagadnienia pedagogiki!!! a potem na 18-stke kuzynów..
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Libra ja jakbym miala sąsiada z krówka co na łące się pasie, iby byla badana, i szczepiona to bym tylko takie mleko piła. To sklepowe to już nie to co w dzieciństwie co jak burza to kisło
![]() ![]() Ja moge kupić na rynku, ale to ja nie wiem od jakiej krowy, i jeszcze wyobraźnia, że brudne wymiona, i ręcę ![]() Darusia chyba ty kupowalaś te osuszacze z biedronki, coś ci działają, tak z ciekawości, bo mój tata kupił i narzeka że przez tydzień to nawet jak stoi w lazience z powieszonym praniem to pusty, a ten prądowy to w kilka godzin litr ściąga ![]() Madziwnia tak się nie przejmuj że zdjęcie w skarpetkach mamy, i takie nieukładne, bo jak ja na nie patrze to widzę tylko dzieciaczki zadowolone i walizy pod scianą ![]() Wiosną na dłużej przyjadę to się na spacer z maluchami wybierzemy ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- drcron pisałaś coś o wiadomości na privie, ale ja nic nie dostałam Agnieszka chyba ty pisałaś o zupkach, no to u mnie taki myk z zupkami że ja wszystkie robię już z zmięskiem w środku, bo bez mięska mój nie zje, albo jak ugotuje oddzielnie ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Kupilam małemu nad morzem bursztynki na szyję, bo marudzi przez zęby, i zakładam mu na dzień, po kilku dniach zdam relacje czy dziala. Na noc nie mam odwagi zostawić. No i nad morzem taki dla dzieciaczków krótki 15 zł kosztuje ![]() Ja tez dolanczam do grona mam co dostały szału zakupowego zabawek z all ![]() ![]() ![]() A co do spożywania mleka, to jesteśmy ssakami, i w sumie jakbyśmy żyli w zgodzie z naturą, to byśmy pili mleko tylko do momentu jak mama z cyca daje, i potem już nie. Bo inne ssaki piją tylko od swojej matki, dopuki ona znowu nie ma młodych w drodze, a my tak jeszcze sobie krowim przedłużamy. Ale ja uwielbiam mleko, i nie wiem co bym jadła, jakby nie było mleka krowiego. A matczynego nigdy nie próbowałam, bo jako wcześniak bylam tego pozbawiona siedząc w inkubatorze ![]() To sie rozpisałam na cały dzień, to śniadanie i w długą ![]()
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Madzia pamiętam smak tego mleka jeszcze takie cieplutkie z pianką pycha , moja babcia miała krowy .A zsiadłe do ziemniaczków
![]() Też nie wiem co bym jadła gdyby nie mleko , z tego co wiem to jestem od noworodka wychowana na krowim i od zawsze sie u nas w domu piło mleko do wszystkiego , do obiadu , śniadania, kolacji. Wiem że są ludzi którzy nie toleruja mleka i maja później sensacje żołądkowe , no ja akurat nie mam najmniejszego problemu i nie zamierzam rezygnować z niego mimo tych wszystkich rewelacji , może się jedynie zdecyduję na mleko od sąsiada , które jest na pewno badane bo wiem że oddaja do mleczarni. |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Wtajemniczenie
|
Buziak od Danielka dla cioć
![]() Libra załamałam się,przecież niedługo to chyba wszystko będzie sztuczne i nawet jak ktoś by chciał się lepiej odżywiać to się nie da bo wszędzie chemia i oszustwa ![]() Erwinek jaki wpatrzony w Michasię,super zdjęcia ![]() Machaj dlatego cieszę się,że mam synka,na pewno też się będę bała o niego ale chyba troszke mniej niż o córkę. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() a ja tutaj gdzie kupuję pieczywo dostałam takie domowe biszkopty,mąka pszenna,skrobia ziemniaczana,jajka,mleko, woda cukier,proszek do pieczenia i żadnych E Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-13 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
No włąśnie najgorsze jest to że co bys nie kupiła to wszędzie chemia nie mamy na to wpływu
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ludzie gdzie jesteście, internet wam zabrali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na seQnde....
pl_madzia tak kupowalam i u mnie sciaga juz 2 jest w uzyciu.
![]() |
#648 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oliwka ja Danielka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() libra dzisiaj nagotowałam małej według Twoich przepisów ![]() Wczoraj malutka była na szczepieniu też i waży 8300 ta moja "kobieta" ![]() Mamusia musiała jej coś za ząbka kupic to kupiłam małej gąsienice gawędziare-Ninka zadowolona. A prababcia kupiła pod choinke małej garnuszek(dostanie dopiero od mikołaja) to na razie nic mnie nie kusi już,uff na szczęście ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-13 o 13:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
a w jakiej ilości? bo ten elektryczny to ściąga np poł litra na godzinę
![]()
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to dobrze ze nie kupuje sera za 11 zeta . Choć chyba lepszy syf niż w mleku to jest w wędlinach , tam to dopiero przerabiają ![]() U nas dziś dzień lenia , żarełko , zakupy i t ![]()
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Czesc,
Ja tak tylko szybciutko. Siedze w operze Wroclawsiej I zostal nam jeszcze jeden akt. Moze nie usne ![]()
#652 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane.
Tż poszedł na piwko, mała śpi a ja moge was nadrobić- choć za dużo nie mam... coś się ociągacie ![]() My dziś dołączamy do tych co dzieciowy upadek z łożka mają już za sobą ![]() ![]() Dziś już miał długo wczesniej umawiane wyjście (przyjechał jego przyjaciel z Anglii). A nie miał w ogole nastroju i ochoty... Jak ja zazdroszcze tym Waszym dzieciaczkom, że już siedza... moja nadal nie usiedzi sama sztywno... ![]() ![]() Dzieciaczki wszystkie śliiiiiiczne!!!!! ![]() ![]()
#653 |
Wtajemniczenie
|
MADZIWNIA PL MADZIA zazdroszcze spotkania...niunie wyszly super
![]() ![]() ![]() ![]() PL MADZIA dziekuje slicznie ![]() ![]() ![]() CIGI dzieki za komplementa ![]() ![]() ANIA P to jak preferujesz firme next to zajrzyj na angielska strone nexta ![]() ![]() ![]() ![]() ASIULEK to teraz tylko patrzec jak Wercia ruszy do pelzania i raczkowania...bo od bujania sie zaczyna ![]() ![]()
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
A wrzucam zaległe zdjęcie w rurkach - wg mnie naprawdę nie widać tych wielkich ud, jak je się zakryje czymś długim. No i zdjęcie z Iguśkiem.
#656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj robiłam sama twarożek z musem truskawkowym kwaśne to było jak cholera ale Mikowi smakowało i jeszcze zapijał ze szklanki tym musem mam nadzieję że nic mu nie będzie po tych truskawkach ![]() No ja sery też na szczęście wolę te droższe bo są po prostu dobre w smaku. A o wędlinach to nawet nic nie mów strach pomyśleć, już mamy świnię u tż wujka zamówioną na początku grudnia bijemy więc będzie pyszna swojska szyneczka , boczuś , kiełbaska , nie mogę się doczekać ![]() 2-3l mleka ![]() Cytat:
zobaczysz jak Wercia zacznie stawać to dopiero się poobija , Miko dzisiaj chyba z 5 razy przywalił w podłogę głową bo niestety nie zawsze zdążę go złapać jak leci Jak Wercia sie buja to zaraz ruszy tylko patrz ![]() Cytat:
![]() Przystojniaczek blondasek rośnie mamusi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
he he ale musi być ciekawie ![]() Cytat:
ale siedziec jej nie pozwalam niech sama wstanie . Tylko właśnie przy tym karmieniu siedzi bo jak ją opieram to się wścieka i nie je Cytat:
![]() ![]() Ja Cię tu zaraz wkurze ładnymi rzeczami dla dzieci . Miałas coś z cartersa ? http://www.carters.com/carters/carte...efault,sc.html mam kilka rzeczy , i powiem jedno jak dla mnie next się przy nich chowa . szkoda ze nie ma tylko gdzie tego kupowac bbuu a na allegro ceny zwalają z nóg pewnie że nie widać grubych ud BO TY ICH NIE MASZ !!!!!!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
ja tylko chciałam pochwalić moją małą
![]() narzekam na nia że nie raczkuje itp a ona dziś siedziała na łóżku chwyciła się szczebelków łóżeczka i wstała ![]() ![]() asiulku nie znasz dnia ani godziny !! ![]() agnieszka i ania... nie pokazujcie wy mi tu takich str ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam i już w łóżku leżę. Nie zasnęłam
![]() Nie skomentowałam jeszcze zdjęć dzisiejszych: Madzie - oczywiście ja także zazdroszczę Wam spotkania. A wasze dzieci wyszły jak takie dwie laleczki. Obydwoje to takie śliczne i mądre dzieciaki. Megi - Podobnie jak dziewczyny nie mogę się dopatrzyć Twoich grubych nóg. JA na tym zdjęciu to nic grubego nie widzę. A ja dalej czekam na Twoje zdjęcie w tym sukowatym stroju ![]() Iguś to na tym zdjęciu wyszedł bardzo poważnie i tak dorosło. No i widać że matka ma hopla na jego punkcie. ![]() Idę spać bo przedstawienie mnie uśpiło. Dobranoc. Mrowka - Nie ma problemu. To dla mnie przyjemność. Sprawdzę w następnym tygodniu.
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.