![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]() ![]() ile? ;o u mnie 21! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() ja wypiłam kawkę, chyba spotkam się dziś z koleżanką, a potem jadę do szkoły :| rosiek - zazdroszczę pogody! u mnie też słoneczko za oknem, aż chce się iść na spacer ![]()
#333 |
Raczkowanie
|
U mnie 22 stopnie xD
Już wiem dlaczego było mi tak gorąco jak wyprowadzałam psa ![]()
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musiałam jechać do drugiego mieszkania po parę rzeczy i wybrałam się w płaszczu - myślałam, że się rozpłynę! ;o a z psem wyszłam już w krótkim rękawku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie te 12 to i tak dużo... ostatnio temp. nie przekraczała 8 stopni
![]()
#337 |
Zakorzenienie
|
aaach, myslałam, że na jakieś zajęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Bziu ... mam pyt kiedy powiedziałaś 1. raz rodzicom o planach na studia?
ja rok temu miałam też problem z rodzicami... Ogólne od 2 kl gim byłam "napalona" na politechnikę -budownictwo-mosty... To b. cieszyło moich rodziców, dlatego też znalazłam się na matfizie podobno w jednym z lepszych LO. Cały czas do tego dażyłam... szczególnie na początku 2 kl. LO się za siebie wzięłam, codziennie uczyłam się fizy i wgl... ale jednocześnie chodzilam na faki z gery wosu i histy ^^ nie widziałam w tym nic dziwnego choc nie ooszukujmy się że było... zaczęłam też się interesowac przedsiębiorczościa itp... dużo by o tym mówic... 18 listopada pojawiłam się w odpowiednim miejscu i o odpowiedniej porze i zrozumiałam, ze tak na prawdę nie chce iśc na polibude, zę to nie dla mnie, a dażyłam do tego już z przytzwyczajenia. Dotarło do mnie że cały czas szukałam czegoś innego... wtedy przestało mi jakoś zalezec na fizie itp i zaczęłam się oddawac pasji... spadły mi oceny w domu miałam przerąbane, nie iwerzyli ze już nie chcę na polibude, myśleli że to chilowy bunt ... noa le do lutego nic się nie zmieniało, ale jakby nadal mieli nadzieje że to chwilowe. miałam nawet moment że nie chciałam iśc od razu po szkole na studia ale (biorąc pod uwagę polskie realia) zmieniłam zdanie. Dzień przed wielkanocą oświadczyłam wszem i wobec ze chce studiowac coś związanego z przedsiębiorczością, gospodarką,... ale długo trwało zanim mnie zrozumieli... mój tata chyba jest troche rozczarowany i czasami w żartach mówi że idę na politechnikę... a ja się nauczyłam powtarzac jego słowa, które kiedyś mi powidział "jak ktoś jest doby to w każdym zawodzie sobie poradzi" .... teraz czuję się zobowiązana żeby udowodnic że ta zmiana planów wyjdzie mi na dobre... wiem, przynudzam, ale to że sobie przypomniałam to wszytsko -motywuje mnie... Bziu , bądź uparta i się nie dawaj... wylałam mnóstwo łez, było wiele kłótni , ale warto było...
#339 |
Zadomowienie
|
z chęcią zmieniłabym tą szkołę i żałuję, że nie zaniosłam papierów pod koniec pierwszej liceum do szkoły u mnie w mieście... ;|
#340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
moje 1214 potrzebuje jednak za dużo czasu... dziennie bez wysyłania ataków minimum pół godziny, czasami to za dużo...
mam nadzieję, że plemię dobrze się nim zajmie i będę miała do czego wrócić ![]() Cytat:
ciężko mi idzie ostatnio z fizyką. nie wiem dlaczego z matmy lubię rozwiązywać zadania a z fizyki nie bardzo ![]()
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
a ja mam na odwrót - fizyka z przyjemnością
![]() nie wiem z jakich przemiotów pisać próbne ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
a ja wróciłam dopiero
![]() ![]()
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
pogoda zachęca do wyjścia na dwór, a ja muszę nad zadaniami i słówkami siedzieć ;<
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej wybierz przedmiot z którego czujesz się najmniej pewnie, będzie okazja do sprawdzenia, czy rzeczywiście masz się czego obawiać ; )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
tak, biologię biorę na 100%, ale nie wiem jak z chemią... Bo fizykę psorka też kazała mi pisać, ale nie wiem jak z chemią... też bym się sprawdziła, ale 3 matury w jednym dniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziewczyny dzięki za słowa wsparcia ![]() monakaja pierwszy raz to gdzieś w lipcu powiedziałam mamie, no więc my im jeszcze pokażemy zobaczysz ![]() szczerze przyznam że wstałam godzinę temu, ale za to poszłam spać o 7 ![]()
#348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rośku, matura z bio R jest trudna? Pytam, bo jeszcze pół roku temu miałam plan zdać biologię i chemię, ale nauczycielka od bio powiedziała mi, że matura z biologii jest trudna i trzeba liczyć głównie na szczęście i zrezygnowałam. Teraz z perspektywy czasu nie wiem, czy podjęłam dobrą decyzję... ![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam, więc od razu się z wami dzielę:
http://www.mif.pg.gda.pl/zz/zbior.html http://www.old.if.pwr.wroc.pl/dydaktyka/zbior/zbzf.pdf Trochę zadań z fizyki ![]()
#352 |
Zakorzenienie
|
my nie piszemy teraz matmy tylko dostaniemy arkusze do domu
![]() najbardziej sie boje probnej geo R, ale wole to niz pisac teraz matme R [wole sie zalamac teraz geografia, bo wiem, ze jak przysiade to do maja dam rade sie douczyc] mam pytanie: lykacie jakies suplementy albo jakies napoje energetyczne w celu lepszej koncentracji i efektywniejszej nauki? ja dzis poczytalam troche i zamierzam kupic lecytyne i codziennie brac magnez, bo pije 1-3 kaw dziennie. rosiek - zaktualizuj sobie podpis - do matury zostalo juz 5,5 miesiaca a nie 7 ![]()
#353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przeglądam właśnie ten pierwszy i są tam zadania z zagadnień, które obowiązują mnie na Olimpiadę Wiedzy i Umiejętności Budowlanych ![]() nauczycielka dała nam zbiory, ale akademickie i ciężko mi to szło, tutaj widzę, że są łatwiejsze przykłady ![]() Cytat:
nie zauważyłam wcześniej, że napisałaś Ślicznotko ![]()
![]() |
#354 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to my musimy pisać 1 przedmiot dodatkowy i jeśli chcemy to drugi też. Cytat:
![]() ![]() łykam magnez z wapniem, w pierwszej klasie zażywałam żeń-szeń i faktycznie łatwiej było mi się skupić, chyba znów do tego wrócę. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak na waszych "odlicznikach do matury"
![]() ![]() ale u mnie zostało 170 dni ;/ i przeraża mnie to ...
#356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
a jeszcze pamiętam jak było 200 dni ![]() męczę Ferdydurke, najgłupsza lektura jaką czytałam
#358 |
Zakorzenienie
|
mi tez
![]() ale o 16:15 schodze z kompa! musze ogarnac ang dodatkowy, niemca i matme, moze geografie na srodowy spr
#359 |
Zadomowienie
|
natalka2 - ja łykam lecytynę
![]() rosiek - ogólnie chodzi o szkołę i internat... ;| jedyne plusy to fakt, że mogę się wyspać, nie muszę dojeżdżać do szkoły, mogę chodzić totalnie nieogarnięta. tyle ;| z jednej strony nie mogę się doczekać końca maja, z drugiej strony przeraża mnie mój brak wiedzy ![]()
#360 |
Zadomowienie
|
z suplementów: sesja
![]() a tak ogólnie co do tabletek to biorę około 6-9 dziennie, czyli w porównaniu z wami- malutko ![]() jak do tej pory przypomniałam sobie jądro ciemności na jutrzejsze wypracowanie, porobiłam trochę z geo, muszę jeszcze doprowadzić do końca sprawę z hist na jutrzejsza karkówkę, porobić zadania z matmy i wieczorem muszę wreszcie zacząć robić ćwiczenia wzmacniające kolana.... btw, była może któraś z was na diecie kopenhaskiej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.