![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Też właśnie patrzymy na to w ten sposób...
Jednak maluchy są takie słodkie ![]() Wiadomo, że byliśmy przygotowani na koszty związane z kastracją i szczepieniami, itd... Ale jak kot ma to za sobą to pieniążki będą na coś innego dla niego ![]() Aktualnie szukamy dla niego imienia....bibliotekarski ego imienia - zboczenie zawodowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bibliotekarka ![]()
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Też racja...
Jutro ruszam po ostatnie potrzebne rzeczy, a wieczorem po kociaka... |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: chyba musimy Ryśkowi zmienić Bozitę ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-14 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Ależ oczywiście...
Tutaj macie zapożyczone zdjęcia ![]() Zdjęcia stare bo z lutego...ale zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
A z imion narazie "Rewers" jest na pierwszym miejscu
![]() Padłam jak ktoś na blipie mi napisał w związku z moim pytaniem o bibliotekarskie imie dla kota: kurz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Załącznik 3533352Ja wczoraj płakałam przez mojego Chama! Stoję w pokoju i coś sobie myślę. Patrzę, Cham siedział na górze na meblach. Wyciągnął łapę i pazurem- jak wędką- wciągnął sobie moją ozdobną lalkę! Wziłą ją w pysk i zasuwa na swój kocyk ( ma na meblach)
![]() Później siedzę, a tu boom! Cham zlazł z szafy z...głową lalki !!! Jaki to jest wariat!!!
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2010-11-15 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Nasz Cycek jeszcze nic nie zmajstrowal ale liczymy sie z faktem ze cos jednak ulegnie destrukcji
![]() Robilam wczoraj kolejny raz mycie gabka i musze powiedziec ze Cycek to uwielbia, pozwala sie masowac gabka po calym cialku, wyglada wtedy na bardzo szczesliwego
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-15 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Witam. Czy ktoś zna jakiś złoty środek na to, aby kot nie wpychał swojego pyszczka do mojego jedzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My przechodzimy etap z pchlami ![]()
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-11-15 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Dzięki za rady. Z syczeniem już wczesniej próbowałam, ale to na nią nie działa. Chyba za krótko była między kotami. Ale trochę się słucha, jak mówię nierusz, z takim mocnym akcentem na sz. Tylko od tego jedzenia nie mogę ją przegonić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Kot w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Frontline zaaplikowany juz, teraz czekamy na zdychanie pchel i bedziemy wyczesywac. A nasze malenstwo dostalo przezwisko Pchelka ![]() I ktorego wzielas - starszego czy kociaka? Pochwal sie fotkami ![]() Tak w ogole to nasza kicia dostala swira od kiedy wrocilismy z wakacji (tydzien na nie bylo), mruczy caly czas, az sie zastanawiam czy sie biedna nie meczy tym mruczeniem ![]() I ciagle tylko sie mizia albo kladzie sie na plecach i domaga glaskania (jak na zalaczonym obrazku)
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-11-15 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wybór
![]() Postawcie mu blisko jedzenie, najlepiej mokre, żeby mocno pachniało, wodę i kuwetę. Wkrótce wyjdzie. Musi się oswoić z nowym miejscem. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Nie dawać, wstać, odejść, usiąść w innym miejscu. Albo zestawić kota na podłogę. Tylko pamiętaj, musisz być konsekwentna niestety.
![]() |
#892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Kotki niestety nas probuja, jak sie raz pozwoli to koniec, nasz probuje nas z kwiatkami, o dziwo jak zostaje sam w domu to nie psoci, maz zawsze po powrocie z pracy robi inspekcje calego domu ale szkod nie widac
i wczoraj Cycek wreszcie zainteresowal sie na powazniej drapakiem, najpierw podrapal kolumny a potem zajal sie mysza doczepiona do polki z myszami mamy ubaw, Cycek nie lubi jak mysz jest latwo dostepna, jak powiesilismy w latwy sposob ani nie spojrzy, wczoraj maz popowieszal myszy tak ze sa po drugiej stronie poreczy od schodow, jedna ma u podnoza schodow a druga na pietrze i Cycek zaczal szalec, zeby dosiegnac mysz musi wyciagnac lapke, myszy sa na gumkach wiec latwo nie jest ![]() a najlepsza zabawa jest jak moj maz lata z mysza a Cycek goni mysz, biegaja tak w kolko (mamy 2 pary drzwi w salonie i mozna sobie niezle kolka robic, wybiegajac jednymi drzwiamy mozna przeleciec przez kuchnie i wpasc do salonu drugimi ![]() ![]() ponizej fotki z drapakowej zabawy, robilam komorka wiec jakosc nie najlepsza ale mam nadzieje ze naszego tygryska widac
#894 |
Zadomowienie
|
Rybiorek ja nie mogę się nadziwić jakie piękne masz drzewko. Kota oczywiście też
![]() I mam mały dylemat. Chcę kupić takie cążki do obcinania pazurków. Ale patrzę, że są różne- 16cm, 13cm... Jakie wybrać? Aha i jeszcze, czy dajecie jakieś kabanosy na oczyszczenie zębów? Edytowane przez patbar Czas edycji: 2010-11-16 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest taki wystraszony...Jak go wczoraj przenosiłam z kuchni do pokoju, w którym miał spędzić noc to się trząsł... Aż mi go szkoda...taka sierotka wciśnięta w kąt... Babka z DT mówiła, że to jest kotek bardzo nieufny do obcych... Mam nadzieję, że mówiła prawdę, iż jak się przyzwyczai to wychodzi z niego pieszczoch... Jak byliśmy u niej w mieszkaniu to chował się po szafkach...Mam nadzieję, że nie jest to jego stałe zajęcie... Cytat:
Wieczór spędził za fotelem i pod lodówką...W nocy trochę buszował bo było go słychać...Z kuwety skorzystał co nas cieszy bo wiadomo, że nie jest mu to obce miejsce...Ale za to nic nie jadł i nie pił...Rano znalazłam go pod szafą...Teraz siedzi za kanapą... W ogóle jak się do niego zajrzy to miauczy...Czasami tak bezgłośnie, albo chrypliwie...Jak się wyciąga do niego rękę to nie prycha, ani nie drapie tylko właśnie miauczy... Cytat:
W ogóle naprzeciwko bloku mam weterynarza i jest tam też sklep z akcesoriami, jedzeniem itd...A co najważniejsze mają tam tanio...Karma chyba najtańsza biorąc pod uwagę wszystkie miejsca, w których pytaliśmy...Transporter kupiliśmy w cenie z allegro... No i nasze nowe dziecko dalej jest bezimienne... Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2010-11-16 o 10:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
Kelpie podziwiam, że wzięłaś już dużego kota. I widzę też masz dylemat z imieniem. Moja kotka z racji tego, że mam dwójkę dzieci była już chrzczona kilka razy. Była Fifi, Fifiunia, Funia, aż wkońcu nazywa się bardzo nietypowo moim zdaniem, bo Saba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my obcinamy Cyckowi pazurki moimi cazkami ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi czy kota można wykąpać ;>
Jeżeli tak to jak się do tego zabrać... Bo nie ukrywam, że kot "pachnie" tak jak mieszkanie, w którym żył z trzydziestoma kotami... |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę mu na razie dokładała stresu...Jeszcze mnie znielubi za to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.