|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
BAN stały
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
dziekuje dziewczyny raz jeszcze za zyczonka
Miramej, zdarzylo sie kilka razy ale to bylismy tak napaleni ze wtedy nie przeszkadzalo teraz bardziej dlatego staramy sie przy niej nie kochac, bo z czasem zacznie sie interesowac co to za zabawy maja jej rodzice ![]() Amelka padla po 20, a dopiero obudzila sie i placz nawet cyca nie chciala, zasnela przytulona do mnie...chyba za dlugo bez spania( pierwszy raz sie zdrarzylo ze bez drzemki) i juz nie wie co sie z nia dzieje a ja jutro do gin ide - denerwuje sie jakbym szla pierwszy raz
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
a ser żółty jedzą wasze dzieciaczki? bo Oli je, a na tej stronie co Kat wstawiała to napisali ze powinno sie je wprowadzać od 2 rż.
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczornie, mieliśmy udany dzień - byliśmy u znajomych na kolacji i Tomek zrobił furorę
![]() powoli omawiamy wyjazd sylwestrowy muszę sobie wolne załatwić 30 grudnia u nas nawet całowanie przy Tomku nie wchodzi w grę, bo od razu przybiega i się przytula i nadstawia do buziaków - słodkie to jest taki wrażliwy ten mój urwis ![]() do jutra, bo idę zrobić toaletę, a potem będę miała dylemat - obejrzeć "Kości" czy "Dr Housa" ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- jeśli chodzi o jedzenie to u nas nie ma opcji, zeby Tomek czegoś nie spróbował - to co my jemy musi być też dla niego - zazwyczaj tylko skubnie, ale zdarza się też, ze chętnie wcina więcej dziś małż jadł kanapkę z serem i ketchupem i oczywiście umoczył paluszka w ketchupie i oblizał - nawet go nie wzdrygnęło ![]() ser żółty też jadł, ale bez szału, za to uwielbia warzywa i owoce: ogórek, pomidor, papryka, brokuły, jabłka, banany, a ostatnio gruszka to prawdziwe hity staram się, żeby nie jadł za dużo "surowizny", ale faktem jest,ze uwielbia
|
|
#4534 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja zasmazke z maki robie tylko na smalcu
na oleju nigdy nie robilam
|
|
#4535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dlaczego?
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama przerzuciła się na olej dla zdrowia ze tak powiem, ze smalcu prawie całkowicie zrezygnowała, bo tato miał kłopoty z sercem i cholesterolem. Ale na smalcu to na smalcu super jest, tylko daawno takiej nie robiłam.
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
bo to jest uważane za ciężkostrawne i na początku dawałam mu próbować, żeby zobaczyć jak jego kupa na to zareaguje
![]() wszystko jest ok, ale ja ograniczam Tomkowi, bo On potrafi zjeść całe jabłko, za chwilę całą gruszkę i jeszcze na deser banana (tak zdarzyło się teściowi go karmic), więc dlatego mu dawkuję ... dla każdego co innego znaczy "za dużo"chyba powinnam była uściślić o co mi chodzi ![]() ale swoją drogą, dieta powinna być przede wszystkim gotowana
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w przez Ciebie zachcialomi sie chleba z serem i ketchupem
ide do lodowki
|
|
#4540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() no i prezent juz mam z glowy kupilam malej żólwika do kapieli bo zamierzam w koncu kapac ja w duzej wannie u mamy-bardzo sie Werci spodobal az piszczala jak dzisiaj sie kapala![]() a Miki ktora wklejalam byla w carrefourze za 169zł ale chyba ja kupie na all bo Werka oszalala w sklepie jak ja zobaczyla i cala droga mowila miki, miki tancy![]() Cytat:
a przesikuje przy nozkach tak jakby za luzne w pachwinkach byly a do tego mala strasznie sie wierci w nocy akcja zeby teraz nie wiem bo pare nocek spoko a pozniej znowu pizamka mokra co noc ![]() Cytat:
![]() a Werka wlasnie lubi takie zabawki, naciska, siedzi i slucha , puszcza muzyczke i tanczy z lala Cytat:
ja tez nie wiem ![]() Cytat:
moja mala jak pisalam wyzej lubi takie zabawkiCytat:
![]() zapomnialam napisac ze kupilam sobie spodenki w Orsayu ![]() a myslalam zeby tez malej kupic jakas ukladanke -jaka polecacie? wiem ze od brata dostanie konika na biegunach to tez bedzie szal bo mala uwielbia koniki, w kazdym CH jezdzi na tych co sie monete wrzuca
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie było mnie chwilke a tu juz tyle do nadrabiania bylismy na długim weekendzie i dzis wrocilismyZuza sie wybiegala po parku (u nas nie ma), tarzała sie w lisciach, rozwalała krecie kopce, kamyczki zbierała ![]() Cytat:
ide dalej czytac ....... pa
|
|
#4542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z chęcia bym spróbowała jeśli Oliwci nie sprawia to problemu Dajesz normalnie w kawałakach???Cytat:
![]() Svi masz genialny awatar Od razu człowiekowi humor sie poprawia Trzymam kciuki za "dogadywanie sie"![]() My bylismy wczoraj na imprezce i Lenka prawie cała przetańczyła Jak wychodzilismy po 22giej to jeszcze nie spała tylko już w butach i płaszczyku dalej podrygiwała Chyba mi tancerka rośnie![]() Skierko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalam w surowce z marchewka ale mala wyplula zaraz
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ja nie Wojtusia ale odpowiem jak Werka je- podaje jej miesko w malych kawalkach nie rozdrobnione i choc mala nie ma duzo zabkow to ladnie gryzie, z zadnym mieskiem nie ma problemu, podaje jej zawsze razem z ziemniaczkami na widelcu i je, mysle ze gdybym dala jej samo miesko a osobno ziemniaczki to wtedy by dluzej mielila
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kapusty kiszonej nie mieliśmy okazji dać Cytat:
![]() a ja chce placki ziemniaczane z KeSeM'ka
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie był suchy, bo dałam jej taki wyjęty od razu z wywaru (ostudzony) wiec w miare soczysty był, pokroiłam na malutkie kawałeczki i zjadła ładnie. Chociaż dzisiaj bardziej smakowały jej buraczki, bo ciągle palcem na nie pokazywała, że mam jej dawać. Takie twardsze miesko jak schabik właśnie to drobniej kroję i mówię do niej ze ma gryźć dokładnie, bo czasem jak chce szybko zjeść to chce od razu połknąć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4547 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ooo tez bym zjadla
ale juz sie najadlam ![]() Ola jakie perfumy Ty mialas mi dac? bo za cholere nie pamietam
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też Cytat:
ale Zuzka jada schab i nie ma problemu z pogryzieniem. Skierko wszystkiego najlepszego Wojtusiu Zuzka jada ser żółty, bardzo lubi Małż chodzi i namawia mnie na pizzę
|
||
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lacoste touch of pink---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Weźcie gadacie mi tu o pizzy, plackach ziemniaczanych już mnie skręca, chyba pojde coś zjeść, chociaż dobrze to nie wróży dla mojej figury. |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Nina ser żółty uwielbia. Mogłaby go jeść cały czas. Z nią generalnie prawie żadnych problemów z jedzeniem nie ma. Wcina wszystko co się jej da z małymi wyjątkami. Chyba ma to po mnie, bo ja żadnym jedzeniem też nigdy nie wybrzydzałam...
|
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie rozmowy o prezentach na świeta juz były, ale powiedzcie co planujecie kupić lub kupiłyście, bo nie mam pomysłu -myslalam o koniku na biegunach , zabawek Tomek ma bardzo dużo i już nie mam pomysłu co kupić.
|
|
#4552 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oooo dzieki
![]() bo cos mi sie pomerdalo, ze pink sugar a mam go juz i nie pasi mi
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
czyli nie tylko ja daję ser żółty, ale widzę ze większość
![]() Wredna z prezentów, to różnie przewijały się tematy zabawek do kąpieli, kostka edukacyjna, odkrywczy domek, jakieś klocki, samochody- ciężarówki-takie wywrotki chyba, co tam jeszcze.... nie pamietam, juz mi sie myslec nie chce, siedze dalej nad tymi testami w miedzyczasie wizaz oczywiscie. |
|
|
|
#4554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no nie wierze
ale super przemiana gratuluje i oby tak mu zostało Cytat:
i apetyt tez ma znajomi nie moga uwiezryc ze ona ciagle by jadła ![]() ale na szczescie ma dobra przemiane Cytat:
to tyle na dzis ide spac bo małz woła
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze odnośnie prezentów, to już mam wszystkie dla dzieci zaplanowane (bo u nas kupujemy prezenty tylko dzieciom swoim i dzieciom rodzeństw, każdy swojej drugiej połówce i razem składamy się dla rodziców). Mam tylko problem z jednym dzieckiem moim 4-letnim bratankiem. Nie mam zielonego pojęcia co mu kupić, bo on niemal pływa w zabawkach i o czym nie pomyślę, to okazuje się, że wszystko ma. Ma całą masę książek, samochodów, instrumentów, pojazdów, puzzli... Poza tym to bardzo inteligentny dzieciak, bo w wieku 4 lat już sam czyta składając literki po jednej, liczy już do iluś (obecnie nie wiem do ilu, bo kilka miesięcy temu znał dodawanie i odejmowanie do 10
a teraz już pewnie więcej). Pomyślałam o jakiejś planszowej grze logicznej ale nic ciekawego nie mogę znaleźć na allegro. Scrabble to jeszcze chyba nie dla niego, bo nie wiem, czy da radę z przypadkowych liter sam wymyślać wyrazy. Jakbyście w swoich poszukiwaniach natrafiły na coś fajnego to podrzućcie pomysł. Wiem, że niektóre z Was mają też starsze dzieci, to może od nich bym coś zgapiła...
|
|
|
|
#4556 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny kolo 20-tego Olencja bedzie robic zamowienie z lusha
moze chce ktoras polowki?: -bubblegum lip scrub -soft touch body butter -Shimmy Shimmy Glitter Bar
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no daj sie skusic ![]() ide na film z malzem-dobranoc
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba w zasadzie do każdego posiłku je kawałek jakiegoś owocu, na podwieczorek dziś zjadł pół pomarańczy, pół gruszki i 1/3 banana, to dużo na raz? No ale co? Jabłko gotować, gruszkę itp? ![]() Cytat:
![]() czekoladko fajnie wygląda ten żółwik ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Kolorowych snów
|
|
|
#4560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak je i dobrze to na niego działa to chyba ok, ale z tą ilością to faktycznie trochę dużo... może na obiad się nie najada chyba, ze podwieczorek traktujecie jako osobny posiłek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

teraz bardziej dlatego staramy sie przy niej nie kochac, bo z czasem zacznie sie interesowac co to za zabawy maja jej rodzice 

taki wrażliwy ten mój urwis

banana (tak zdarzyło się teściowi go karmic), więc dlatego mu dawkuję ... dla każdego co innego znaczy "za dużo"

kupilam malej