Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 20:17   #4531
skierka1981
BAN stały

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

dziekuje dziewczyny raz jeszcze za zyczonka

Miramej, zdarzylo sie kilka razy ale to bylismy tak napaleni ze wtedy nie przeszkadzalo teraz bardziej dlatego staramy sie przy niej nie kochac, bo z czasem zacznie sie interesowac co to za zabawy maja jej rodzice

Amelka padla po 20, a dopiero obudzila sie i placz nawet cyca nie chciala, zasnela przytulona do mnie...chyba za dlugo bez spania( pierwszy raz sie zdrarzylo ze bez drzemki) i juz nie wie co sie z nia dzieje

a ja jutro do gin ide - denerwuje sie jakbym szla pierwszy raz
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:18   #4532
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

a ser żółty jedzą wasze dzieciaczki? bo Oli je, a na tej stronie co Kat wstawiała to napisali ze powinno sie je wprowadzać od 2 rż.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:27   #4533
p4w
Zakorzenienie

witam wieczornie, mieliśmy udany dzień - byliśmy u znajomych na kolacji i Tomek zrobił furorę
powoli omawiamy wyjazd sylwestrowy muszę sobie wolne załatwić 30 grudnia

u nas nawet całowanie przy Tomku nie wchodzi w grę, bo od razu przybiega i się przytula i nadstawia do buziaków - słodkie to jest a jak się wygłupiamy to od razu płacze, bo są głosy podniesione taki wrażliwy ten mój urwis

do jutra, bo idę zrobić toaletę, a potem będę miała dylemat - obejrzeć "Kości" czy "Dr Housa"

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

jeśli chodzi o jedzenie to u nas nie ma opcji, zeby Tomek czegoś nie spróbował - to co my jemy musi być też dla niego - zazwyczaj tylko skubnie, ale zdarza się też, ze chętnie wcina więcej
dziś małż jadł kanapkę z serem i ketchupem i oczywiście umoczył paluszka w ketchupie i oblizał - nawet go nie wzdrygnęło
ser żółty też jadł, ale bez szału, za to uwielbia warzywa i owoce: ogórek, pomidor, papryka, brokuły, jabłka, banany, a ostatnio gruszka to prawdziwe hity
staram się, żeby nie jadł za dużo "surowizny", ale faktem jest,ze uwielbia

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:28   #4534
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja zasmazke z maki robie tylko na smalcu

na oleju nigdy nie robilam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:37   #4535
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
moja mama mnie tak nauczyła. u nas to przeważnie zasmażki robi się na oleju i mące ( kiedyś na smalcu i mące) a na maśle rzadziej, np. do marchewki.
Do marchewki robię, właśnie z masła, ale buraczki zawsze z kwaskiem/sokiem cytrynowym, solą i cukrem.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej, zdarzylo sie kilka razy ale to bylismy tak napaleni ze wtedy nie przeszkadzalo teraz bardziej dlatego staramy sie przy niej nie kochac, bo z czasem zacznie sie interesowac co to za zabawy maja jej rodzice
Ja bym nie mogła

Cytat:
a ser żółty jedzą wasze dzieciaczki? bo Oli je, a na tej stronie co Kat wstawiała to napisali ze powinno sie je wprowadzać od 2 rż.
Kuba je i bardzo lubi. Cieszę się z tego, bo boję się, że za mało mleka pije, a żółty ser jest bogaty w wapń.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ser żółty też jadł, ale bez szału, za to uwielbia warzywa i owoce: ogórek, pomidor, papryka, brokuły, jabłka, banany, a ostatnio gruszka to prawdziwe hity
staram się, żeby nie jadł za dużo "surowizny", ale faktem jest,ze uwielbia
Kuba też ma teraz fazę na gruszki. I pomarańcze

Dlaczego?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:43   #4536
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a ja zasmazke z maki robie tylko na smalcu

na oleju nigdy nie robilam
moja mama przerzuciła się na olej dla zdrowia ze tak powiem, ze smalcu prawie całkowicie zrezygnowała, bo tato miał kłopoty z sercem i cholesterolem. Ale na smalcu to na smalcu super jest, tylko daawno takiej nie robiłam.
Stary 2010-11-14, 20:44   #4537
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Dlaczego?
bo to jest uważane za ciężkostrawne i na początku dawałam mu próbować, żeby zobaczyć jak jego kupa na to zareaguje
wszystko jest ok, ale ja ograniczam Tomkowi, bo On potrafi zjeść całe jabłko, za chwilę całą gruszkę i jeszcze na deser banana (tak zdarzyło się teściowi go karmic), więc dlatego mu dawkuję ... dla każdego co innego znaczy "za dużo"

chyba powinnam była uściślić o co mi chodzi

ale swoją drogą, dieta powinna być przede wszystkim gotowana

3220g 54 cm

------------------

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 20:47   #4538
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
bo to jest uważane za ciężkostrawne i na początku dawałam mu próbować, żeby zobaczyć jak jego kupa na to zareaguje
wszystko jest ok, ale ja ograniczam Tomkowi, bo On potrafi zjeść całe jabłko, za chwilę całą gruszkę i jeszcze na deser banana (tak zdarzyło się teściowi go karmic), więc dlatego mu dawkuję ... dla każdego co innego znaczy "za dużo"

podobnie jest chyba z ogórkami,ze te świeże są cieżkostrawne a kiszone już nie. A kapuste kiszoną dawałyscie?
Stary 2010-11-14, 20:56   #4539
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w przez Ciebie zachcialomi sie chleba z serem i ketchupem
ide do lodowki
Stary 2010-11-14, 20:56   #4540
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

no i prezent juz mam z glowy kupilam malej żólwika do kapieli bo zamierzam w koncu kapac ja w duzej wannie u mamy-bardzo sie Werci spodobal az piszczala jak dzisiaj sie kapala

a Miki ktora wklejalam byla w carrefourze za 169zł ale chyba ja kupie na all bo Werka oszalala w sklepie jak ja zobaczyla i cala droga mowila miki, miki tancy

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

czekoladka może po prostu zbyt luźno zapinasz te pampki, bo jakoś dziwne jest, że wszystkie pieluszki są przesikiwane. A ona górą przesikuje, czy przy nóżkach..?

kochana nie bylo problemu nigdy z przesikiwaniem dopiero jak przeszlismy na rozm. 4 i 4+ , w dzien nigdy sie nie przesikala wiec chyba zapinam dobrze, a na noc wlasnie ciasniej zapinam
a przesikuje przy nozkach tak jakby za luzne w pachwinkach byly a do tego mala strasznie sie wierci w nocy akcja zeby teraz
nie wiem bo pare nocek spoko a pozniej znowu pizamka mokra co noc

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze z takim dziwnym pytankiem.Ile kupek robią wasze dzieci?

Czeko zabawka nie przypadła mi do gustu.
Na słuchanie opowiadań ze zrozumieniem jeszcze chyba trochę czasu.
Osobiście wolę zabawki które czegoś wymagają od dziecka. Staram się wybierać edukacyjne, choć nie odbieram jej też przyjemności zabawy takimi co tylko grają czy świecą.
Dziś w końcu kupiłam jej taki labirynt druciany z klockami- w Ikea takie też są.
I pianinko z dwoma rządkami zwierząt które wydają odgłosy i klawiszami z gamą.
Werka zdarzy sie nie robi wogole ale przewaznie po 2-3 albo jedna konkretna

a Werka wlasnie lubi takie zabawki, naciska, siedzi i slucha , puszcza muzyczke i tanczy z lala

Cytat:
Oliwia też lubi miesko, poza tym makaron i ziemniaki Warzywka też zje ale np. samej marchewki czy brokułów ugotowanych na parze nie tknie. W zupce, w surówce owszem zje, ale takie same to nie.

Ja już nie wiem co z tymi pieluszkami u was jest
no makaron i ziemniaczki tej lubi a Werka to surowek tez nie lubi, wypluwa wogole ostatnio sie taka zrobila ze wypluwa jak jej nie smakuje a kiedys tak nie robila

ja tez nie wiem

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Czekoladko, ja osobiscie nie kupilabym takiej zabawki Antosiowi, bo wiem, zeby sie nia szybko znudzil. Ma misia (z duzego niebieskiego domu), ktory opowiada historie (dostal w prezencie) i bywa, ze wlaczy go sobie pare razy w tygodniu, ale szalu nie ma. Jednak to ty znasz najlepiej swoje dziecko i wiesz, co ja zainteresuje.

brawa dla wszystkich zdolnych watkowych dzieci
co prawda to prawda moja mala jak pisalam wyzej lubi takie zabawki

Cytat:
Werka jadla ale ostatnio jak zrobilam jej chlebk z serem to nie chciala i wypluwala go

zapomnialam napisac ze kupilam sobie spodenki w Orsayuwykorzystalam kupon ze znizka

a myslalam zeby tez malej kupic jakas ukladanke -jaka polecacie?
wiem ze od brata dostanie konika na biegunach to tez bedzie szalbo mala uwielbia koniki, w kazdym CH jezdzi na tych co sie monete wrzuca

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:57   #4541
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

nie było mnie chwilke a tu juz tyle do nadrabiania

bylismy na długim weekendzie i dzis wrocilismy

Zuza sie wybiegala po parku (u nas nie ma), tarzała sie w lisciach, rozwalała krecie kopce, kamyczki zbierała

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
j

zapomnialam napisac ze Werka odkurzala dzisiaj ze mna -nareszcie sie nie boi odkurzacza zawsze musialam ja dawac mamie na dol bo strasznie sie bala a dzisiaj nawet trzymala ze mna rure odkurzacza i pomagala mi kurze tez pomagala wycierac
Zuza na szczescie od poczatku kocha odkurzacz jak i inne głosne sprzety

ide dalej czytac ....... pa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 20:57   #4542
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym chciała zeby Oli jadła, bo chce zeby zdrowo sie odżywiała, ale cóż, będe jej wymyslała surówki jakieś itd. chyba ze warzywa z parowaru jakoś przyprawić?

Oliwcia dzisiaj na obiad jadła schabik ugotowany + ziemniaczki + buraczki i tak buraczki jej posmakowały ze szok. Domagała się więcej
Oliwcia ładnie je schabik??? Ja jeszcze Lence nie dawalam bo wydaje mi się że jest suchy i że za bardzo trzeba go rzuc Z chęcia bym spróbowała jeśli Oliwci nie sprawia to problemu Dajesz normalnie w kawałakach???

Cytat:
U nas takie coś nie istnieje
A nie przeszkadza Wam kochanie się przy Amelce?
CBŚ czuwa

Svi masz genialny awatar Od razu człowiekowi humor sie poprawia Trzymam kciuki za "dogadywanie sie"

My bylismy wczoraj na imprezce i Lenka prawie cała przetańczyła Jak wychodzilismy po 22giej to jeszcze nie spała tylko już w butach i płaszczyku dalej podrygiwała Chyba mi tancerka rośnie

Skierko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:roz a:

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 21:02   #4543
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
A kapuste kiszoną dawałyscie?
ja dalam w surowce z marchewka ale mala wyplula zaraz

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Oliwcia ładnie je schabik??? Ja jeszcze Lence nie dawalam bo wydaje mi się że jest suchy i że za bardzo trzeba go rzuc Z chęcia bym spróbowała jeśli Oliwci nie sprawia to problemu Dajesz normalnie w kawałakach???

ja nie Wojtusia ale odpowiem jak Werka je- podaje jej miesko w malych kawalkach nie rozdrobnione i choc mala nie ma duzo zabkow to ladnie gryzie, z zadnym mieskiem nie ma problemu, podaje jej zawsze razem z ziemniaczkami na widelcu i je, mysle ze gdybym dala jej samo miesko a osobno ziemniaczki to wtedy by dluzej mielila

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-14, 21:04   #4544
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
a ktora dziewczynka watkowa wolna?? bo nie pamietam
moze znajdzie sie ktoras do pary
hmmmmm, moge pogadac z Zuzia bo jej dotychczasowy kawaler ja kapke olewa (Mateuszek eleeri) wiec jakby alan dalej był zainteresowany
Stary 2010-11-14, 21:06   #4545
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
podobnie jest chyba z ogórkami,ze te świeże są cieżkostrawne a kiszone już nie. A kapuste kiszoną dawałyscie?
ogórki kiszone wcinał aż mu się uszy trzęsły - cały się utytłał i był przeszczęśliwy
kapusty kiszonej nie mieliśmy okazji dać

Cytat:
p4w przez Ciebie zachcialomi sie chleba z serem i ketchupem
ide do lodowki

a ja chce placki ziemniaczane z KeSeM'ka

3220g 54 cm

------------------

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 21:09   #4546
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

My bylismy wczoraj na imprezce i Lenka prawie cała przetańczyła Jak wychodzilismy po 22giej to jeszcze nie spała tylko już w butach i płaszczyku dalej podrygiwała Chyba mi tancerka rośnie

Skierko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:roz a:
Ugotowałam jej schabik tak wiesz, w wywarze troche marchewki wrzuciłam itd. Cienko go rozbiłam wcześniej, jak na normalnego kotleta.
Nie był suchy, bo dałam jej taki wyjęty od razu z wywaru (ostudzony) wiec w miare soczysty był, pokroiłam na malutkie kawałeczki i zjadła ładnie. Chociaż dzisiaj bardziej smakowały jej buraczki, bo ciągle palcem na nie pokazywała, że mam jej dawać.

Takie twardsze miesko jak schabik właśnie to drobniej kroję i mówię do niej ze ma gryźć dokładnie, bo czasem jak chce szybko zjeść to chce od razu połknąć

Cytat:
ja dalam w surowce z marchewka ale mala wyplula zaraz

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ja nie Wojtusia ale odpowiem jak Werka je- podaje jej miesko w malych kawalkach nie rozdrobnione i choc mala nie ma duzo zabkow to ladnie gryzie, z zadnym mieskiem nie ma problemu, podaje jej zawsze razem z ziemniaczkami na widelcu i je, mysle ze gdybym dala jej samo miesko a osobno ziemniaczki to wtedy by dluzej mielila
Oli też zaczeła wypluwać jak jej nie smakuje coś. Na szczęście nie pluje na odległość, tylko tak języczkiem wypycha jedzenie z buzi, kręci głową i mówi "nie", wtedy wiem ze jej nie smakuje. albo nie jest juz głodna, bo na koniec jedzenia też tak robi ostatnio.
Stary 2010-11-14, 21:12   #4547
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a ja chce placki ziemniaczane z KeSeM'ka
ooo tez bym zjadla
ale juz sie najadlam

Ola jakie perfumy Ty mialas mi dac? bo za cholere nie pamietam
Stary 2010-11-14, 21:14   #4548
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście nie, tylko stukali
...
Kuba lubi, ale ostatnio hitem jest kiszony ogórek

U nas też

Cytat:
Ja nie Wojtusia ale Zuzka jada schab i nie ma problemu z pogryzieniem.

Skierko wszystkiego najlepszego

Wojtusiu Zuzka jada ser żółty, bardzo lubi

Małż chodzi i namawia mnie na pizzę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 21:16   #4549
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tez bym zjadla
ale juz sie najadlam

ja pamietam lacoste touch of pink

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Weźcie gadacie mi tu o pizzy, plackach ziemniaczanych już mnie skręca, chyba pojde coś zjeść, chociaż dobrze to nie wróży dla mojej figury.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 21:17   #4550
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Nina ser żółty uwielbia. Mogłaby go jeść cały czas. Z nią generalnie prawie żadnych problemów z jedzeniem nie ma. Wcina wszystko co się jej da z małymi wyjątkami. Chyba ma to po mnie, bo ja żadnym jedzeniem też nigdy nie wybrzydzałam...
Stary 2010-11-14, 21:18   #4551
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Pewnie rozmowy o prezentach na świeta juz były, ale powiedzcie co planujecie kupić lub kupiłyście, bo nie mam pomysłu -myslalam o koniku na biegunach , zabawek Tomek ma bardzo dużo i już nie mam pomysłu co kupić.
Stary 2010-11-14, 21:21   #4552
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
.
oooo dzieki
bo cos mi sie pomerdalo, ze pink sugar
a mam go juz i nie pasi mi
Stary 2010-11-14, 21:22   #4553
Wojtusia
Zakorzenienie

czyli nie tylko ja daję ser żółty, ale widzę ze większość

Wredna z prezentów, to różnie przewijały się tematy zabawek do kąpieli, kostka edukacyjna, odkrywczy domek, jakieś klocki, samochody- ciężarówki-takie wywrotki chyba, co tam jeszcze.... nie pamietam, juz mi sie myslec nie chce, siedze dalej nad tymi testami w miedzyczasie wizaz oczywiscie.
Stary 2010-11-14, 21:24   #4554
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

przyjechal TZ
przywiozl kwiaty
wypozyczyl film i kupil popcorn

ide
no nie wierze
ale super przemiana
gratuluje i oby tak mu zostało

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
J
Ja jeszcze z takim dziwnym pytankiem.Ile kupek robią wasze dzieci?
Ostatnio przy wzmożonym apetycie doliczam się 3
Jedna konkretna, a tamte skromniejsze

Siostra dziś powiedziała: "wiesz gdybym jej nie znała, to bym pomyślała że wciąż z głodnym dzieckiem przyjeżdżasz"

"a jak L kiedyś u nas zostanie to będę jej dawać i dawać i czekać kiedy powie DOŚĆ "
Zuza od poczatku robi codzinnie 1-3 kupki (najczesciej 2-3)
i apetyt tez ma
znajomi nie moga uwiezryc ze ona ciagle by jadła
ale na szczescie ma dobra przemiane

Cytat:
ja juz dawałm Zuzi pare razy, nie dużo tak z 1/4 plasterka i było ok

to tyle na dzis
ide spac bo małz woła
Stary 2010-11-14, 21:35   #4555
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

A jeszcze odnośnie prezentów, to już mam wszystkie dla dzieci zaplanowane (bo u nas kupujemy prezenty tylko dzieciom swoim i dzieciom rodzeństw, każdy swojej drugiej połówce i razem składamy się dla rodziców). Mam tylko problem z jednym dzieckiem moim 4-letnim bratankiem. Nie mam zielonego pojęcia co mu kupić, bo on niemal pływa w zabawkach i o czym nie pomyślę, to okazuje się, że wszystko ma. Ma całą masę książek, samochodów, instrumentów, pojazdów, puzzli... Poza tym to bardzo inteligentny dzieciak, bo w wieku 4 lat już sam czyta składając literki po jednej, liczy już do iluś (obecnie nie wiem do ilu, bo kilka miesięcy temu znał dodawanie i odejmowanie do 10 a teraz już pewnie więcej). Pomyślałam o jakiejś planszowej grze logicznej ale nic ciekawego nie mogę znaleźć na allegro. Scrabble to jeszcze chyba nie dla niego, bo nie wiem, czy da radę z przypadkowych liter sam wymyślać wyrazy. Jakbyście w swoich poszukiwaniach natrafiły na coś fajnego to podrzućcie pomysł. Wiem, że niektóre z Was mają też starsze dzieci, to może od nich bym coś zgapiła...
Stary 2010-11-14, 21:38   #4556
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny kolo 20-tego Olencja bedzie robic zamowienie z lusha
moze chce ktoras polowki?:
-bubblegum lip scrub
-soft touch body butter
-Shimmy Shimmy Glitter
Bar
Stary 2010-11-14, 21:40   #4557
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
hmmmmm, moge pogadac z Zuzia bo jej dotychczasowy kawaler ja kapke olewa (Mateuszek eleeri) wiec jakby alan dalej był zainteresowany
to sie Aga ucieszy ze jej synus bedzie mial dziewczyne

Cytat:

Oli też zaczeła wypluwać jak jej nie smakuje coś. Na szczęście nie pluje na odległość, tylko tak języczkiem wypycha jedzenie z buzi, kręci głową i mówi "nie", wtedy wiem ze jej nie smakuje. albo nie jest juz głodna, bo na koniec jedzenia też tak robi ostatnio.
o Werka tez wlasnie tak robi, wypycha tylko i bierze w paluszki i mi daje bo nie chce

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

no daj sie skusic

ide na film z malzem-dobranoc

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 21:56   #4558
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no daj sie skusic

ide na film z malzem-dobranoc
Zjadłam kawałek

Na film?

Idę i ja już
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:10   #4559
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nie wiedziałam

Kuba w zasadzie do każdego posiłku je kawałek jakiegoś owocu, na podwieczorek dziś zjadł pół pomarańczy, pół gruszki i 1/3 banana, to dużo na raz?

No ale co? Jabłko gotować, gruszkę itp?

Cytat:
Ja nie dawałam, jakoś się nie składało, ale mam w najbliższych planach

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

czekoladko fajnie wygląda ten żółwik

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
CBŚ czuwa
(...)
No ba

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Pewnie rozmowy o prezentach na świeta juz były, ale powiedzcie co planujecie kupić lub kupiłyście, bo nie mam pomysłu -myslalam o koniku na biegunach , zabawek Tomek ma bardzo dużo i już nie mam pomysłu co kupić.
Ja Kubie zamówiłam bujak Little Tikes, kierownicę Kiddieland, od Dziadków dostanie pelikana drewnianego i traktor ze zwięrzątkami Kiddieland

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Kolorowych snów

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 06:54   #4560
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tez bym zjadla
ale juz sie najadlam

Cytat:

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Weźcie gadacie mi tu o pizzy, plackach ziemniaczanych już mnie skręca, chyba pojde coś zjeść, chociaż dobrze to nie wróży dla mojej figury.
już wszystko jasne

Cytat:
dziewczyny kolo 20-tego Olencja bedzie robic zamowienie z lusha
moze chce ktoras polowki?:
-bubblegum lip scrub
-soft touch body butter
-Shimmy Shimmy Glitter
Bar
ja jeszcze popraedniego zamówienia nie dostałam

Cytat:
A ja nie wiedziałam

Kuba w zasadzie do każdego posiłku je kawałek jakiegoś owocu, na podwieczorek dziś zjadł pół pomarańczy, pół gruszki i 1/3 banana, to dużo na raz?

No ale co? Jabłko gotować, gruszkę itp?

nie , ale generalnie dieta powinna składać się z rzeczy gotowanych (warzywa, mięsko), a surowe owoce/warzywa jako dodatek, a nie główny posiłek

jak je i dobrze to na niego działa to chyba ok, ale z tą ilością to faktycznie trochę dużo... może na obiad się nie najada chyba, ze podwieczorek traktujecie jako osobny posiłek

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości