|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
a blache sie smaruje czy wykłada papierem... i rozmiar blachy to ta zwykła podłuzna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zadomowienie
|
Dzieki za dodanie mi otuchy w sprawie karmienia piersia
![]() A jaki jest srednio koszt miesieczny jak sie karmi sztucznym mlekiem?? Gadalam dzis z TŻem i stwierdzilismy jednak ze kupimy taki termometr do ucha co w moment mierzy temperature... Sa dosc drogie ale warto chyba miec porzadny termometr ![]() ![]() lilijka...to nie jest normalne ze on tyle spi...;/ jejku...faktycznie co to za zycie z takim czlowiekiem... A chociaz poswieca Ci czas kiedy potrzebujesz jakiejs czulosci? Zblizenia? Bo ja zauwazylam, ze ja ma cos miedzy mna a moim TŻ byc, bo on ma na to ochote, to potrafi byc taki kochany ze szok... I ostatnio mu o tym powiedzialam szczerze i widze ze stopniowo sie zmienia... Moj tez kiedys taki byl, ze spal nawet jak sie spotykalismy... To w koncu zaczelam tez go tak traktowac, ze jak on chcial o czyms pogadac, to ja udawalam wielce zmeczona itd. Moze musicie naprawde usiasc i pogadac szczerze...? Moze wg niego jest jakis powod dlaczego tak sie zachowuje? Moze musicie jakos urozmaicic wspolne spedzanie wolnego czasu? Moze tez wyjdz czasami z domu, zostaw go na pare godzin, bo mzoe meczy go tez to, ze pracowalas a teraz caly czas jestes w domu....czyi ma Ciebie cala dobe 'pod reka'... Justine moj pepek tez ma inny kolor... ![]() ![]() ![]() ![]()
#2734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Mój pępek może ciemnobrązowy to nie jest, ale dookoła taka "poświata" ciemniejsza, więc się nie martwcie. Poza tym jakby coś było nie tak to na USG gin by zauwazył. Wrzucicie luzik laski;-) Lilijka musisz posadzic męza i kiedys pogadać. Nie ma- bo Ty, tylko ja;-) , my- to tak ze strony psychologicznej. Nie ma uciekania i mówienia, ze któreś przesadza. Ale w spokoju, wyłączone komórki i telewizor.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-14 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zadomowienie
|
obżarłam się ciastem jak głupia...
jutro rano musze jechać z moczem i krwią.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, że tak nie było. Lubił pospać, ale nie w takich ilościach. Zawsze z nocki wstawał ok 14. I wszystko było dobrze. A teraz. Próbowałam dociec o co chodzi no ale nic.........
weraa11 jak on cosik chce ode mnie to zaraz kochanie, czułości itp. A mnie to nie bawi już i on o tym dobrze wie. I zdarza mi się wyjść na kilka godzin z domu, to nawet nie zauważa tego, bo cały czas śpi, a jak się obudzi to jedzie do rodziców, bo nie interesuje go co robię i gdzie jestem. Czasem zadzwoni z pytaniem gdzie jestem i za ile wrócę. A jak przychodzę to go nie ma. muron trzeba będzie tak zrobić znowu, bo przyznam, że z wersją ja i my już przerabiałam. Efekt: poprawa na kilka dni, po czy powrót do standardów. Boże co za męża sobie wybrałam. Kula w łeb nic więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ja sobie zawsze jeszcze wieczorem stawiam ten pojemniczek w wc i pisze na kartce zeby potem ten mocz zabrac ze soba ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
ja to nie mam problemu z zapamiętaniem takich rzeczy
![]() dobranoc dziewczynki, zmywam się obejrzeć coś w TV i spać jutro ważny dzień, dzień wizyty........... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zadomowienie
|
dobranoc, ja jutro musze wstać rano i do lab jechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
BAN stały
|
Cześć dziewczyny
![]() Weekend minął nieco pracowicie, bo przywieźliśmy od rodziców moją starą komodę - już cała załadowana... ![]() ![]() ![]() Wczoraj robilismy za to imprezkę dla gości - było ok 13 osób, siedzieliśmy w sumie do 2 w nocy ![]() ![]() mirabelka ja stawiam na Babydream i Hipp dla mojego dzieciaczka. Co do TT - nie trzeba kupować ani podgrzewcza ani termoopakowania firmowego, bo spokojnie można dostać szerokie te nieznanych firm - podobno w niczym nie odbiegają od firmowych - i będą pasować (ja już parę takich widziałam) Ja sama kupiłam podgrzewacz TT dlatego że kosztował mnie 30zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze strony ministerstwa: Urlop macierzyński 2010 może być dłuższy, składać się bowiem będzie z dwóch etapów. Okres trwania pierwszego – podstawowego, nie ulegnie zmianie i ma trwać 20 tygodni (w przypadku urodzenia jednego dziecka). Oprócz tego mamie przysługuje urlop macierzyński fakultatywny, czyli nieobowiązkowy – ma on być co roku sukcesywnie wydłużany, czyli przy urodzeniu 1 dziecka w roku 2010 i 2011 wyniesie on dwa tygodnie.
![]() |
#2742 |
Raczkowanie
|
rozmawiałam dziś z męż o sklerozie, wydaje mi się, że moja jest wieksza niz jego, dowód miałam przed chwilą:
płukałam ząbki płynem do płukania i zapomniałam co robie, no i ziewnęłam sobie. Efekt możecie sobie wyobrazić... miłych snów,dobranoc
#2743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
profilaktycznie by uniknac wytwarzania przeciwcial co moze wystapic pod koniec ciazy sliczne drzewko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
JustynaM - ten MaxiCosi ma rozkładaną spacerowke?
Katarina - Wszystkiego dobrego ![]() Koperco - ja już wolę nad parą rozpuszczać bo w mikro raz się nacielam i się przypalila [mimo ze nastawiałam krótkie odstepy czasowe] lilijka - trochę to znam, bo gdybym nie pilnowała porządku w domu, to mój by nic nie sprzątał, nie odkładał do szafy itp.. a jak się zabieram za sprzątanie, to prawie nigdy się pomocy nie mogę doczekać :/ [a ja z tych, że prosić się nie będę... a mieszkać w nieposprzątanym to też nie dla mnie - taki nawyk od mamy mojej] mój pępęk normalny jest, tylko trochę płytszy ![]() ![]() ![]() ![]() make_up_istka - dużo Ci tego wyszło... powodzenia z prasowaniem ;D teraz to ja się peirwszy raz pożalę ![]()
#2745 | ||||
Zadomowienie
|
No i musze dzis nie isc na zajecia ;/ bo chcialam na jutro umowic sie do lekarza zebym nie musiala sie przygotowywac
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Juz kupie chyba to termoopakowanie i podgrzewacz tej firmy, bo ostatnio mam coraz mniej czasu zeby za czyms latac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale na pewno bedzie do Ciebie czesto dzwonic i bedziecie fajnie czas spedzac razem jak juz przyjedzie do domu ![]()
![]() |
#2746 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gosiaczek, ja studiuje administracje publ. 3 rok ![]() Cytat:
![]() Katarina89 bardzo ładnie wyglądałaś ![]() Cytat:
![]() u mnie remont w pełni, ale już widać efekty, więc nie jest źle, nie wiem tylko kto mi posprząta ten bałagan, ale jak coś to chyba całą rodzinę zatrudnię. w sobotę byłam na egzaminie z rachunkowości, powiem wam, że jak to zaliczę to jakiś cud będzie, z teorią nie ma problemu- umiem, ale gorzej z zadaniem, za nic nie wychodzi mi rozwiązanie- saldo się nie zgadza, to chyba za trudne ![]() w ogóle to ostatnio zrobiłam się agresywna i płaczliwa, byle co wyprowadza mnie z równowagi. ![]() aaa, miałam napisać, na skurcze łydek gin mówił, żeby brać aspargin i jeść pomidory i banany ![]() dobra, nadrabiam dalej |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty studiujesz dziennie? i jaki kierunek, jesli moge spytac? Cytat:
Cytat:
aha czyli pieluszki, chusteczki i kosmetyki to nie? nooo jak dobrze. choc szkoda, ze ciuchy beda JESZCZE drozsze. mnie dalej gardlo drapie i kaszel czasem wraca. szlyszlaam, ze syrop cebulowy dziala cuda ale nie odwaze sie wypic. bleeee w srode mam wizyte to naskarze ginkowi. bola mnie plecy, i nogi,. nie moge spac przez to. wieczorami sie mecze by zasnac a w ciagu nocy budze kilka razy...masakra. kupilam pizame, chyba do szpitala sie nadaje. dwie koszule na ramiaczkach przecenione w tesco na 24 zł. czarna w rozowe gwiazdki i jasnorozowa w czarne serduszka, do tego spodnie pizamowe z panelem za 18 zł. Przecena w tesco na ciuchy 30% w tyym szlafroki (ladne są) i pizamki. moze potem cykne fotke to mi powiecie, czy taka pizama sie nadaje do szpitala... Bo to chyba nie musi byc SPECJALNA koszula ajkas porodowa, co...? ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- madelinem ha! to ten sam kierunek./. mam jakies ksiazki jak by ci byly potrzebne, moge tez zerknac jakie mam materialy. jak cos to pisz. aaaaa wg tickera 30 tydz i 2 dzien ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-15 o 07:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() LadySith ja też z tych co się nie lubią prosić, dlatego kiedyś jego rzeczy z szafy wylądowały na podłodze, potem w worku na śmieci (czystym oczywiście) i za drzwiami mieszkania. On raczej z tych co mało bałaganią (chała ci), ale nie rozumie, że trzeba wytrzeć kurze, poodkurzać itp. Przynajmniej wynosi cały czas śmieci i zmywa też gary z naczyniami. Oj biudulko ![]() weraa11 ten chwilowy stan ciągnie się od roku co najmniej. ![]() madelinem dzięki za odpowiedź odnośnie pieluch. Też jestem ostatnio drażliwa i płaczliwa, byle co wpływa na moje zachowanie ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- gosiaczek071 ja też byłam na diecie opracowanej przez dietetyka i powiem, że mało ćwiczyłam, a najczęściej ruch w pracy (przedszkole) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jakaa slodka fotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
fajne zdjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
dzięki za pocieszenie, dziewczyny
![]() ![]() wera dlatego trzeba mieć dużo ciuszków, zeby nie trzeba było tak często prac ;p pieluchy to chyba są tylko 70x80 albo 80x80, innych nie widzialam, ja mam na razie kilka 70x80 gosiaczek - syrop cebulowy jest mniam ![]() ![]()
#2752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nowa gazetka z biedronki pomysly pod choinkę 2, sa mowiace lalki, klocki lego, pieski chi chi, te juz dzieciate pewnie beda zainteresowane.
ja z tej gazetki kupilam pieska pluto i kuchnie tefal. etraz czaje sie na ta lalke za 80 zł dla corki |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Konto usunięte
|
Witam z rańca Dziewuszki
zdjęcie bomba ![]() -Ach te Nasze chłopy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
noo fajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Katarina gratulacje! Piękna sukienka! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | ||
Raczkowanie
|
Gratulacje i najlepszego na nowej drodze życia, a już niedługo jeszcze nowszej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
e_rosa wszyscy mu to tłumaczą, ale on idzie w zaparte. Tłumaczy się, bo szef wypłaci, bo podniesie pensje. Dla mnie to jest lenistwo. Poza tym jest przyzwyczajony do tego, że wszyscy wszystko za niego. A ja powiedziałam dość!!!! Teraz spadło na niego płacenie czynszu i opłat itd. I widzę, że pomału zaczyna się pogrążać. Za dobrze mu było. Przyznam, że pensję to przynosiłam całkiem niezłą, ale kosztem czegoś, nie było mnie w domu po całych dniach. Teraz się to zmieniło, bo dostaję 600 zł z ZUS i za to muszę iść do lekarza, opłacić kredyt, coś dla dziecka kupić (najwyższy czas) i po kasie. A jak zostanie to przyziemne zakupy trzeba zrobić. I niech dostanie w końcu w dupę, to może czegoś się nauczy i na pewno tym razem mamusia mu nie pomoże, ani nie załatwi za niego. Bo inne metody nie skutkują. I tu się muszę przyznać do tego, że też popełniłam błąd w kwestii finansowej względem męża.
A te biedronkowe rzeczy są śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
Właśnie wróciłam z pobierania krwi. Nie było dzis mojej położnej tylko inna - ale naprawde sympatyczna. 3 razy mnie za wszystko przeprosiła - ze musi telefon odebrać, ze miałam napisać nr pesel i ze mnie ukuje ![]() ![]() Do tej pory dziwiłam się czemu niektóre dziewczyny chodzą prywatnie do gina.. ale po wizycie w swojej przychodni zrozumiałam.. poszłam do połoznej zmienic dane osobowe, adres itp.. i wyszłam z niczym. Połoznej nie ma w tym gabinecie co powinna byc, nie ma tez jej w tym gab gdzie pisze kartka, ze powinna być. W rejestracji dowiedziałam się, ze ona jest w punkcie pobierania krwi. Wróciłam do poradni i pytam się kobiet czy któraś idzie do połoznej.. jedna kobieta, ze wszystkie idą.. pytam się czy aby napewno wszytskie.. ale nie mogły się zdecydować wiec wyszłam z tamtąd... udało mi się po 30 min dodzwonić do niej i ona sama nie wiedziała kiedy ona jest dostępna..!!!!! żenada! o 12 mam znowu dzwonić... no szlak by to trafił! jest położną to niech pracuje tam gdzie ma a nie w 3 gabinetach!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.