Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 22:12   #2791
marsylia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie rób mi smaka ! TŻ zapowiedział, że ten tydzień poświęci mi na naukę gotowania co bym nie ucierpiała z głodu jak będzie na służbie, ale coś ciężko to widzę

Z nudów dzisiejsze zdjęcia gniazdka
śliczna piłeczka no i brzuszek na chłopaka

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

eee wydaje mi się,że dużo osób panikuje z glukozą, to nie jest aż takie straszne da się znieść, no a może mi łatwiej pisac bo mam taką chcice w ciąży na słodkie,że szok także glukoza mi nie straszna, ale weź sobie cytrynkę chociaż może byc cieżko bo ja wstaje potwornie głodna, aż mnie ssie i mdli z głodu,. nie wiem czy herbatę mogłabym sobie wypić bez cukru? chyba nie:/
Monti az niesamowite ze u Ciebie bedzie chlopak, wg wszystkich wierzen ludowych powinna byc 100%dziewucha przez te slodycze

Cytat:
Ja się czaję na przeceny w tesco tam na dziecięcym mają dobre jakościowo ciuszki w fajnych motywach, a już na przecenie to naprawdę warto kupować
co do misiowego kombinezonu, który i według mnie jest obowiązkowy to widziałam ostatni kapitalny w 5.10.15 tylko, że małżonkowi kompletnie nie przypadł do gustu kolor (ciemny granat) więc może czas na polowanie na alle ...
a kiedy w tesco te przeceny moga byc?
My bylismy w realu i kupilismy pierwsza rzecz dla malego. Byly body z krotkim pakowane po 2 sztuki za 12,9. kupilismy dwa zestawy na 56 cm ale tez slyszalam o tesco musimy podjechac przy okazji.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:15   #2792
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:

a misiowe kombinezony są przecenione w h&m na 40 zł

a miałam jutro nic nie kupować
Stary 2010-11-14, 22:16   #2793
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
leć leć sama bym kupiła.. ale już zamowilam na allegro

hm wiesz co, ja bym kupila 62 bo on wychodzil dosc duzy a wiadomo dzidzia miesiac w tym bedzie pewnie, nie dluzej bo kwiecien to juz wiosna ciepla dosc ( chociaz bywa z tym roznie;d ) jakby to byl listopad to bym wziela wiekszy a tak to krotkoterminowy ten kombinezonik bedzie no i zalezy jakiego malucha sie spodziewasz mniej wiecej bo my wysocy wiec ok 57 maly bedzie mial na bank;D
Montii a ile mialas jak sie urodzilas?
My tez jestesmy wyzsi, ale jak sie urodzilismy to oboje 51-53 cm i 3kg,a teraz ja 168 a maz ponad 190.

WYMIANKA
Stary 2010-11-14, 22:18   #2794
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pójdę we wtorek albo w nast tydzień we wtorek, jeszcze mocz i morfologia eh :-/
i do banku muszę kaskę wpłacić

a ja dzisiaj znalazłam przeterminowaną mleczną kanapkę w lodówce
jak ja mogłam do tego dopuścić?!
uśmiałam się a w ogóle to pisałaś o mandarynkach chyba ty i teraz mam ochotę a nie mam tż już chciał jechać ale już za późno jutro sobie kupię 3 kilo od razu

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
chyba się uzależniłam od allegro haha nie ma dnia bez przeglądania ofert - w 99% z ciuszkami dziecięcymi. też tak macie ???

oj nie tylko ty się uzależniłaś ja codziennie wchodzę i u mnie nie 99 a 100% to ciuchy dziecięce już parę wylicytowałam ale pochwalę się jak przyjdą

lecę spać dobranoc mamuśki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:18   #2795
Montii
Zakorzenienie

marsylia teraz mam 173 cm a mialam 56 i tż tak samo, z 56-57 a teraz ma 188 cm, i kazde z nas wazylo ok 3,500 takze mysle,ze maly bedzie podobnych gabarytow byle nie 4 kg wzwyż..
no z tymi slodyczami to jazda nieziemska..synek ma zachcianki ;-)

iza a tam nie żałuj sobie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:31   #2796
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia teraz mam 173 cm a mialam 56 i tż tak samo, z 56-57 a teraz ma 188 cm, i kazde z nas wazylo ok 3,500 takze mysle,ze maly bedzie podobnych gabarytow byle nie 4 kg wzwyż..

iza a tam nie żałuj sobie
Ja sie w sumie nie obraze jak maly bedzie wazyl 3000 i mierzyl 51 potem moze sobie rosnac po tacie

WYMIANKA
Stary 2010-11-14, 22:32   #2797
Montii
Zakorzenienie

tez bym chciala takiego malca ale raczej ni ma szans haha

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 22:39   #2798
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie rób mi smaka ! TŻ zapowiedział, że ten tydzień poświęci mi na naukę gotowania co bym nie ucierpiała z głodu jak będzie na służbie, ale coś ciężko to widzę

Z nudów dzisiejsze zdjęcia gniazdka
fajniutki masz brzuszek

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
godzina siedzenia ... super
Kurcze ja nie czytam żadnych gazet ciążowych, wogóle mnie do nich nie ciągnie.

Zrobiłam przed chwila małe zakupy na allegro

http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...316832020.html
http://allegro.pl/mothercare-swetere...308705524.html
piękne te pajacyki, też coś kupię u tego sprzedawcy, ale czekam na poznanie płci

Cytat:
ale na połówkowym dostaliśmy od gina całą siatę upominków i tam gdzieś była taka przydatna książeczka z listą do odznaczania muszę poszukać
poszukaj i zeskanuj nam to też będziemy odhaczać

Cytat:

a misiowe kombinezony są przecenione w h&m na 40 zł
o kurczę to jutro po pracy od razu jadę

Idę spać dziewczynki, bo miałam pracowity dzień

Dobranoc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:44   #2799
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym chciala takiego malca ale raczej ni ma szans haha
oj to wszystko jest względne po ostatnich przemyśleniach doszłam do wniosku że nie ma reguły

bo my jestesmy niscy
mój mąż 51cm, 2,5kg - teraz 170cm, czyli by się zgadzało bo jak na faceta jest niski i drobny

ja 56cm- 160cm

w tym tygodniu urodził się synek bratu tż
brat miał 50cm i 2 kg a jego syn 57cm i 3,6kg
mama małego nie wiem ile miała jako noworodek ale teraz ma poniżej 160cm i jest drobna
Stary 2010-11-14, 22:46   #2800
Montii
Zakorzenienie

ja to jestem praktycznie pewna
bo i moje rodzenstwo, rodzenstwo tż
wszyscy są wysocy i dzieci ponizej 55 nie mialy nigdy
oprocz jednego wczesniaka bo ok 1,500 gram i z 44 cm jakos tak
a tak to raczej wychodzi 56 i 3,500 kg
ale jak bedzie mniejszy to bede milo zaskoczona

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 22:54   #2801
Castia
Wtajemniczenie

zaraziłyście mnie tym allegro, teraz i ja buszuję już kilka aukcji sobie zapisałam, będę licytować

ja mam straszne mrowienia lewej ręki i lewej nogi szczególnie w nocy, biorę Aspargin i widzę dużą poprawę ale jak zapomnę wziąć to nie mogę sobie poradzić

my też jesteśmy z TZ takie małe kurduple więc i Niunia myślę że wzrostem nas nie zaskoczy, chociaż wolę żeby była wyższa niż cięższa, sprawniej pójdzie z porodem
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:54   #2802
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
leć leć sama bym kupiła.. ale już zamowilam na allegro

hm wiesz co, ja bym kupila 62 bo on wychodzil dosc duzy a wiadomo dzidzia miesiac w tym bedzie pewnie, nie dluzej bo kwiecien to juz wiosna ciepla dosc ( chociaz bywa z tym roznie;d ) jakby to byl listopad to bym wziela wiekszy a tak to krotkoterminowy ten kombinezonik bedzie no i zalezy jakiego malucha sie spodziewasz mniej wiecej bo my wysocy wiec ok 57 maly bedzie mial na bank;D
Tak też zrobię, mam nadzieję, że h&m będzie na tyle wyposażony, że znajdę te kombinezoniki a od dawna te przeceny już są?

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
śliczna piłeczka no i brzuszek na chłopaka

Monti az niesamowite ze u Ciebie bedzie chlopak, wg wszystkich wierzen ludowych powinna byc 100%dziewucha przez te slodycze

a kiedy w tesco te przeceny moga byc?
My bylismy w realu i kupilismy pierwsza rzecz dla malego. Byly body z krotkim pakowane po 2 sztuki za 12,9. kupilismy dwa zestawy na 56 cm ale tez slyszalam o tesco musimy podjechac przy okazji.

Mnie się wydaje, że lada moment będą bo już słyszałam o przecenach na damskim - 30 % mnie mamuśka kupowała z 2 m-ce temu, więc wydaje mi się, że przed mikołajem powinny być, jakbym obczaiła to dam Wam znać ja dziś szperałam na auchanie, i były kapitalne bodziaki z disneyem za 9,99 w przecenie, ale materiał taki szajs...

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
fajniutki masz brzuszek

poszukaj i zeskanuj nam to też będziemy odhaczać

Dzisiaj wróciłam dopiero jakieś 40 minut temu do domu i już mi się nie chce szukać, ale jutro będę szperała w tych gazetkach bo muszę znaleźć książeczkę ciąży przed wizytą u gina więc jak coś to Wam podrzucę

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 23:01   #2803
Montii
Zakorzenienie

aguś, wiesz co z 2 dni temu wyczailam ;-)
zazwyczaj są strzałki w dół i oznaka przeceny a tam nei bylo akurat na wieszakach cos wisialo i patrze misiowe kombnezony -50% wiec wychodzilo chyba 40 zl i jakies inne kurtevczki dla maluszkow

[LEFT]
Stary 2010-11-14, 23:22   #2804
agaaga89
Zakorzenienie

To muszę prędko się tam udać akurat planuję jutro mały rajd po mieście więc jak znalazł ewentualnie będę Was męczyć o jakichś sprawdzonych sprzedawców na alle i zamówię

Idę chyba spaaać... Dobranoc mamuśki

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 00:08   #2805
Montii
Zakorzenienie

dżizas ale ja mam bezsennosc

[LEFT]
Stary 2010-11-15, 02:16   #2806
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
to tak jak we wszystkich szpitalach
tylko, że dziecko ponad 5 kg to dla większości lekarzy jest właśnie ta "konieczność"
przecież mogło dojść do poważnego rozerwania krocza
To zalezy jak zbudowana jest mama i w jakiej pozycji rodzi
słyszałam juz o niejednym przypadku dzieciaczków 5 kilowych i jakos sie rodziły sn bez szkód dla mamy, mój synek wazył 4330 i wcale mi sie nie wydawał duży tuz po urodzeniu, nie czułam tez jakiejś specjalnej róznicy między urodzeniem jego, a małej (3700) a w sumie różnica ponad pół kilo ( 630 g różnicy) , mały sie wręcz urodził duzo szybciej, i jestem pewna ze wpływ na to miała pozycja rodzenia, że jego rodziłam w kucki, a małą na półleżąco, a wiadomo, że w kucki szybciej, bo grawitacja sprzyja i w ogóle naturalniejsza pozycja, bezpieczniejsza dla mamy i dziecka, ale za to bardzo niewygodna dla połoznej, bo musi ona wręcz połozyc się na podłodze, no i rzadko której się chce, więc zmuszają babki, by sie kładły na łózkach/fotelach porodowych

Co innego gdyby 5 kg malucha rodziła mama o wzroście 150 cm i wadze (przedciążowej) powiedzmy 45 kg, a co innego, gdy mama taka jak ja 170 cm i 65 kg , jakos mnie wielkośc malucha kompletnie nie przeraża wole urodzic duże zdrowe dziecko, niz jakies chucherko.

Poza tym dzieci ponad 5 kg to sa z reguły dzieci mam cukrzycowych, więc jesli nie macie cukrzycy ciążowej to raczej nie ma się co obawiać, nawet jesli tata jest potęznym facetem, to natura zazwyczaj dostosowuje wielkość dziecka do mozliwości mamusi

Cytat:
Używam pszenicznego, z mango, jojoby i migdalowego - wszystkie zmieszane razem

W sumie nie tak łatwo zmienić kobietę po macierzyńskim, jesli sie obawiasz zmien sobie wymiar czasu pracy np. na 3/4 wtedy jestes chyba przez rok chroniona trzeba by sprawdzic w przepisach dokladnie.

Ja najprawdopodobniej zmienie sobie wymiar na 3/4 wlasnie zeby byc wiecej z malym.

Jeśli chcecie zmienic wymiar czasu tylko dla ochrony, a nie zalezy Wam na zmniejszeniu jakos naprawde godzin i wynagrodzenia ( wiadomo, mniejszy etat, mniej zarabiasz) mozna złozyc podanie o zmianę z całego na 7/8 etatu, (to jest 7 godzin dziennie zamiast 8) i pracodawca musi to przyjąć, a ochronę masz wtedy na rok
maksymalnie mozna zmniejszyć etat do połowy wymiaru, który miałaś dotychczas, czyli z całego max na pół.

---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

dla zainteresowanych - porodem domowym, ale nie tylko- wchodzą nowe standardy opieki okołoporodowej

http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...,103354,8.html

o znieczuleniach

http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/MZ-...,102151,2.html

my sie juz raczej nie załapiemy... no, może mamy kwietniowe
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-15 o 02:32
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 08:57   #2807
gosiawolna
Rozeznanie

witam u mnie bylo tak ze ja wczesniak 1.500 chyba i malutka a tz mial 3,500 cos takiego ja jutro juz do lekarza ale na wizyte tylko serduszko i skierowanie na badania pewnie.a usg na poczatku grudnia chyba bedzie.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 09:23   #2808
iweczka
Zakorzenienie

Witajcie
ja już po glukozie - przezyłam i powiem że nie było tak źle, rozrobiłam magiczny płyn w domu wcisnęłam pół cytrynki i jakos poszło....najgorsza godzina czekania bo juz głodna jak wilk byłam, odrazu jak wpadłam do domu to do garów

co do zakupów na all.. to tez juz mi odbija, ciagle coś szperam...licytuje, oglądam...zrujnuje nasz budżet domowy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 09:30   #2809
blackrose4u
Wtajemniczenie

dzień dobry
mam mase sprzątania dzisiaj bo wczoraj z racji niedzieli przy odoczynku się nagromadziło hehe.

Co do allegro to wciąga okropnie, jak nałóg, ja już się ograniczam z konieczności finansiwych

a co do glukozy to straszycie mnie coraz bardziej, że może się kręcić w głowie itp. A ja sama będę w domu już za 9 dni mam wizyte to się dowiem kiedy w ogóle na nią mam iśc. W jakich tyg Wy idziecie?

Rety ale mam problemy z mięśniami czy stawami nie wiem, ale wczoraj tak mi łokieć wykręcało. Na chwile przeszło po B1, chyba ten magnez sobie kupie szybciej albo będę jeść czekolade

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witajcie
ja już po glukozie - przezyłam i powiem że nie było tak źle, rozrobiłam magiczny płyn w domu wcisnęłam pół cytrynki i jakos poszło....najgorsza godzina czekania bo juz głodna jak wilk byłam, odrazu jak wpadłam do domu to do garów

co do zakupów na all.. to tez juz mi odbija, ciagle coś szperam...licytuje, oglądam...zrujnuje nasz budżet domowy
czyli nie pije się tego u pielegniarek w laboratorium? to byłoby fajnie

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 09:57   #2810
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

ta glukoza, to ok 24tc każda powinna zrobić

ciuszki super
dzięki to jak ok 24 tygodnia to jeszcze trochę .

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Koniec. Niestety swiatlo jest z dupy, bo albo za jasno i aparta mi przyciemnia obraz i wtedy np te niebieskie kurteczki sa szare, albo jak slonce swieci to nic nie widac.
śliczne ciuszki

Cytat:
super masz te ciuszki

mi by sie przydały takie pomarańczowe body, do tych półspiochów, które ostatnio kupiłam
śliczne te półśpioszki

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość

jok3r, laseczkaa super ciuszki!!! Ja robilam ostatnio rozeznanie po tutejszych lumpkach, ale nie bardzo sie oplaca kupowac, bo np. bodziak lumpkowy kosztuje 1,50 , a w pierwszy lepszym sklepie nowka 1,99 euro. Podobnie z ebayem, tak wiec jednak zostane przy tradycyjnych zakupach, chyba ze bedac w grudniu PL zrobie rundke po tamtejszych No i mam tu na myslic oczywiscie takie ciuszki zwyklaczki, bo firmowek na poczatek nie bede kupowala
dzięki. To rzeczywiście nie warto kupować jak taka minimalna różnica cen

Cytat:
godzina siedzenia ... super
Kurcze ja nie czytam żadnych gazet ciążowych, wogóle mnie do nich nie ciągnie.

Zrobiłam przed chwila małe zakupy na allegro

http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...316832020.html
http://allegro.pl/mothercare-swetere...308705524.html
śliczne

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ale to trzeba siedzieć w tej przychodni czy można wrócić do domu? Bo ja mam 2 min od bloku przychodnie.

Co do allegro to wygrałam:
dla Julci: http://allegro.pl/rozowy-kombinezon-...312354693.html
dla siebie: http://allegro.pl/tuniki-z-podwojnym...305601499.html
http://allegro.pl/zara-dluga-tunika-...301915692.html
http://allegro.pl/tunika-z-luznym-go...303510547.html
i już w tym miesięcu nie kupie nic więcej nie mogę. Z ciuchów jedynie majtaski nowe by się przydały ale to może pod koniec miesiąca a tak jak przydą mi te bluzki to będę miała i swetry, bluzki i golfy więc więcej nie potrzeba
bardzo ładne . ja tez mam parę swetrów tunikę i tak na zmianę noszę bo nie warto za dużo kupować jak i tak w przyszłym roku wrócę do swoich ciuchów

a ja wczoraj miałam dzień w samochodzie jak wyjechałam z moim TŻ rano tzn koło 10 to wróciliśmy zmęczeni dopiero po 17
Ale wczoraj od siostry mojego TŻ dostałam śliczny komplecik z kubusiem puchatkiem kupiony w Tesco taki 5-ciopak z niedrapkami,czapeczką, śliniaczkiem,bodziakiem i śpioszkiem . załączam fotki .

A jutro mam reszcie upragnione USG juz nie mogę się doczekać...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:15   #2811
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry,
szkoda że ten weekend się skończył, naprawdę odpoczęliśmy w Krynicy, był to jakby nasz weekend poślubny
Mały daje o sobie znać, chwilami tak mocno kopie że aż si ę boję ze to az tak mocno!!!chciałam się pochwalić że mam za sobą 19 tyg i 4 dzień, a w czwartek jedziemy na połówkowe
muszę się wyżalić na siebie, jestem zła od kilku dni, bo kupiłam legginsy w sklepie ciążowym, przepłaciłam jak cholera!!! i nie przyjrzałam się a to się okazały cienkie raj stopowe . Mam prośbę do ego ego o linka na leginsy ocieplane na zimę. ja na razie nie planuję kupować jeansów, tylko katować geterki. jaka ja głupia jestem i niepotrzebnie kasę wydałam, to samo zrobiłąm z majteczkami, kupiłam kilka w ostatnim czaasie a tteraz są ciasne i niewygodne, i tak naprawdę katuję na zmianę 2 pary bo minic nie uciskaj.muszę nauczyć się przwidywać i myśleć. bo jestem conajmniej 100zł w plecy, i w dodatku nie mam w czym chodzić.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:19   #2812
wanilia83
Zadomowienie

Dzień dobry laseczki

blackrose fajne ciuszki kupiłaś

Cytat:
ja już mam fioła, chyba zacznę w końcu przeglądać co mam
kupiłam małemu spodnie i patrze,że identyczne prawie mam w kartonie
montii chyba czas zacząć zrobić porządki w ciuszkach małego i przy okazji zrobić nam parę zdjęć

aguś powiedz mi gdzie kupiłaś ten golfik bo jest super i właśnie czegoś takiego szukam (kolorek ekstra)

megi ostatnio to samo stwierdziłam, uwielbiam przeglądać aukcje na allegro

Cytat:
Cytat:
Ja sie w sumie nie obraze jak maly bedzie wazyl 3000 i mierzyl 51 potem moze sobie rosnac po tacie
ja liczę na to że moja córa urodzi się mała bo ja obecnie mam 164 (miałam 51) a mąż 176 i oboje mało ważyliśmy przy urodzeniu więc córa chyba nie będzie duża

laseczka piękny komplecik, widziałam je ostatnio w Tesco i się zakochałam niestety z racji tego że już mam tyle ciuszków to nie kupiłam ale może się skuszę jak będą promocje

diatoma a nie dałoby się wymienić tych leginsów, czy już chodziłaś ??
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:22   #2813
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
u mnie w przychodni robi się badanie krwi najpierw na czczo, potem po godzinie i potem po dwóch - także w sumie są trzy wyniki - jeśli chodzi o 75g.
ja też mam skierowanie na 75g... wybieram się w tę środę...
3 wkłucia??!!! matkoo ja jedno źle znoszę nie cierpię pobierania krwi... nie wiem gdzie będą się wkłuwać bo dwa razy tej samej ręki nie dam
Stary 2010-11-15, 10:41   #2814
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
zaraziłyście mnie tym allegro, teraz i ja buszuję już kilka aukcji sobie zapisałam, będę licytować

allegro widzę okupowane pełną parą przez mamuśki ja teraz w tym tygodniu czekam na paczki co wylicytowałam już się doczekać nie mogę

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a ja wczoraj miałam dzień w samochodzie jak wyjechałam z moim TŻ rano tzn koło 10 to wróciliśmy zmęczeni dopiero po 17
Ale wczoraj od siostry mojego TŻ dostałam śliczny komplecik z kubusiem puchatkiem kupiony w Tesco taki 5-ciopak z niedrapkami,czapeczką, śliniaczkiem,bodziakiem i śpioszkiem . załączam fotki .

A jutro mam reszcie upragnione USG juz nie mogę się doczekać...
śliczny komplecik ten z puchatkiem mój tż jest chory na wszystko co z puchatkiem tak mu się te rzeczy podobają taki ciuszek fajny widzieliśmy na all przebranie kubusia puchatka hehe chcemy to kupić

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dzień dobry,
szkoda że ten weekend się skończył, naprawdę odpoczęliśmy w Krynicy, był to jakby nasz weekend poślubny
Mały daje o sobie znać, chwilami tak mocno kopie że aż si ę boję ze to az tak mocno!!!chciałam się pochwalić że mam za sobą 19 tyg i 4 dzień, a w czwartek jedziemy na połówkowe
muszę się wyżalić na siebie, jestem zła od kilku dni, bo kupiłam legginsy w sklepie ciążowym, przepłaciłam jak cholera!!! i nie przyjrzałam się a to się okazały cienkie raj stopowe . Mam prośbę do ego ego o linka na leginsy ocieplane na zimę. ja na razie nie planuję kupować jeansów, tylko katować geterki. jaka ja głupia jestem i niepotrzebnie kasę wydałam, to samo zrobiłąm z majteczkami, kupiłam kilka w ostatnim czaasie a tteraz są ciasne i niewygodne, i tak naprawdę katuję na zmianę 2 pary bo minic nie uciskaj.muszę nauczyć się przwidywać i myśleć. bo jestem conajmniej 100zł w plecy, i w dodatku nie mam w czym chodzić.

o jak fajnie sobie poweekendowaliście
tak to jest nieraz z ciuchami ciążowymi - drogie... i na dodatek niewygodne

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:45   #2815
Castia
Wtajemniczenie

czesc mamunie

ja z zakupami to jestem za wami w dżungli mam parę sztuk bodziaków z tesco, śpiworek i parę spioszków a wy tu już całe wyprawki macie
ehhh ale ten dom nas wykańcza, i nawet nie mam gdzie u siebie tych ciuszków trzymać. byle do stycznia....wtedy zaszaleję
ale już kilku aukcjom na allegro się przyglądam

czy liczyłyście może czy np. takie zestawy dla dziewczynki 0-3-6mc na allegro np. z Next, Cherooke się opłaca naprawdę kupić za 200-300zł?
nie mam pojęcia ile tak naprawdę takie ciuszki kosztują

ale mnie wczoraj wnerwił teściu, coś tam się zgadaliśmy o dzieciach i on mówi do mojego męża - ja też miałem pierwsze dwie córki i jakoś było
a ja mówie - ale córka to co jakiś II gatunek czy jak?
wnerwiają mnie wszyscy bo jak mówimy że będzie córka to jakaś dziwna reakcja jest na to że nie SYN tak jakby córka to nie wiem była jakaś porażka męza czy co...ehh smutno mi wczoraj było
nienormalni Ci ludzie są!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-11-15, 10:48   #2816
olsza30
Raczkowanie

ja na glukoze wybieram się jutro, ale mi kazał gin czekać 2 godziny od wypicia 75 g glukozy a nie godzinę- dziwne...

dziewczyny, potrzebuje pomocy w kwestii upławów, ostatnio zauwazyłam zwiekszoną wilgotnośc, mialam robiony wymaz i nie jest to infekcja, zastanawiam się czy może to być sączenie wód płodowych,, ale nie mam zielonego pojęcia jak odróżnić wody od normalnych upławów, może coś pomożecie w tej kwestii
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:54   #2817
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
ja na glukoze wybieram się jutro, ale mi kazał gin czekać 2 godziny od wypicia 75 g glukozy a nie godzinę- dziwne...
bo jak masz skierowanie na 75g glukozy to wtedy drugie pobranie krwi robi się po 2 h, jakbyś miała na 50g to wtedy po 1h

ta glukoza nie jest taka zła, dla mnie o wiele gorsze jest np. zjedzenie zielonego groszku
Stary 2010-11-15, 10:57   #2818
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Miałam właśnie pytać Was o te skurcze bo też mnie złapał dwa dni temu w prawej a dzisiaj w lewej na prawej ciężko mi się chodzi. Słyszałam o tym magnezie właśnie. Na wizycie będę musiała podpytać, chyba że znowu mnie złapie to polece do apteki.

jok3r śliczne ciuszki, nie wierze że wszystkie z lumpka. Zakochałam się w śpioszku z kangurkiem i body/pajacykiem (bo dołu nie widać) z takim misiem siedzącym naszytym. A kolor wózka też ekstra dobrze wybrałaś

ile? Ja jak jestem za bardzo głodna to jest mi niedobrze i słabo się robi. Oj ciężko to widze u siebie

u mnie na obiadek dzisiaj były roladki z piersi z kurczaka z żurawiną, do tego surówka i ziemniaczki.
Byliśmy na spacerku w parku, fajnie jest się tak dotlenić. A potem na deser koktajl
Black ja tez bylam w szoku, ze takie perelki znalezlismy, ale tak jak pisalam wczesniej tymi ciuszkami nikt sie nie interesowal, wiec nie byly poprzebierane

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny i piszcie częściej

JOKR ubranka extra i właśnie w takich chwilach żałuję że nie chodzę do lumpka. jak już pisałam chyba czas zacząć.

co do skurczów łydek to nie zdażyły mi się, oprócz 2 krotnych bóli nóg, ale to były bóle od kolana wzwyż. ale odkryłam że chyba bolały mnie dlatego bo przez 2 dni nie wziąłam witaminek prenatal. jak zażywam prenatal codziennie jest ok.

no i wiecie marudze o tym od kilku dni. jutro mam połówkowe - i już normalnie odliczam godziny. najchętniej poszłabym już spać, żeby szybko mi zleciało do rana.

a tak poza tym przegrałam licytację na allegro o 1 zł i byłam zła

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

JOKR wózek też super. podoba mi się tym bardziej że też decydujemy się na warrior
Ja zdecydowalam sie na Warriora, bo ma to czego szukalam w wozkach, jest duzo tanszy i w sklepie powiedziano mi, ze generalnie jest bardziej miekki niz np Jumper, ma wieksza gondole no i wybor kolorow powalajacy I jestem bardzo zadowolona. Stoi w pokoju, codziennie nim sobie rundke robie i az sie doczekac nie moge "zawartosci"

Cytat:
ale to trzeba siedzieć w tej przychodni czy można wrócić do domu? Bo ja mam 2 min od bloku przychodnie.

Co do allegro to wygrałam:
dla Julci: http://allegro.pl/rozowy-kombinezon-...312354693.html
dla siebie: http://allegro.pl/tuniki-z-podwojnym...305601499.html
http://allegro.pl/zara-dluga-tunika-...301915692.html
http://allegro.pl/tunika-z-luznym-go...303510547.html
i już w tym miesięcu nie kupie nic więcej nie mogę. Z ciuchów jedynie majtaski nowe by się przydały ale to może pod koniec miesiąca a tak jak przydą mi te bluzki to będę miała i swetry, bluzki i golfy więc więcej nie potrzeba
Zabojcze te tuniki

Cytat:
a wiesz może o której trzeba zjeść ostatni posiłek? są jakieś wytyczne? i trzeba ograniczyć słodkie przed badaniem? tzn 2-3 dni przed? bo takie coś obiło mi się o uszy a wydaje się nieprawdą, przecież wynik ma być adekwatny do tego jak jemy na prawdę, a nie ,że dietę sobie walniemy tydzień przed
Ja tam slyszalam, ze wystarczy isc na czczo i tyle. No i ponoc nie wolno nigdzie isc tylko tzreba ta 1h odpekac w przychodni w pozycji siedzacej.

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość

dziewczyny, potrzebuje pomocy w kwestii upławów, ostatnio zauwazyłam zwiekszoną wilgotnośc, mialam robiony wymaz i nie jest to infekcja, zastanawiam się czy może to być sączenie wód płodowych,, ale nie mam zielonego pojęcia jak odróżnić wody od normalnych upławów, może coś pomożecie w tej kwestii
Ja tez ostatnio zauwazylam, ze mam wieksza produkcje, bo do tej pory to susza byla, ale gine powiedzial, ze zblizam sie do 3 trymestru, wiec to normalne. Najlepiej idz do swojego i bedziesz miala z glowy

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Laseczki pochwalcie sie jeansami i getrami ciazowymi z alle, bo kurcze juz mi rece opadaja. Nie moge nigdzie znalezc fajnych i tanich to moze na alle cos upoluje. Potzrebne mi sa opinie czy wygodne itp.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:11   #2819
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

a co do glukozy to straszycie mnie coraz bardziej, że może się kręcić w głowie itp. A ja sama będę w domu już za 9 dni mam wizyte to się dowiem kiedy w ogóle na nią mam iśc. W jakich tyg Wy idziecie?

czyli nie pije się tego u pielegniarek w laboratorium? to byłoby fajnie

glukoza, to zalezy gdzie robisz... zadzwon w konkretne miejsce to ci konkretnie powiedzą, w każdej przychodni jest inaczej

ja nie miałam problemów z glukozą, słodkie, bo słodkie, ale da się wypić i to bez cytryny
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:25   #2820
prunelle
Wtajemniczenie

niutka1, Ty to naprawdę nie śpisz!

mnie ścina z nóg o 22, do 23 ledwo wytrzymuję, bo przecież tak wcześnie chodzić spać to nie wypada

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ja też mam skierowanie na 75g... wybieram się w tę środę...
3 wkłucia??!!! matkoo ja jedno źle znoszę nie cierpię pobierania krwi... nie wiem gdzie będą się wkłuwać bo dwa razy tej samej ręki nie dam
tą glukozą to mnie przerażacie, 2 h bez jedzenia?! nie mówiąc już o tym, że ja w ciąży po prostu nienawidzę słodkiego, więc chyba im się tam w tej przychodni... ale to dopiero za jakieś parę tygodni pewnie, więc luz

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości