|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
no wiecie legi jednak sa grubsze i moga byc z roznych materialow. do botkow/kozakow przeciez mozna skarpetki. Ja tam do nich nic nie mam o ile nie robia za spodnie
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem lepiej jest założyć grube rajstopy.
Przynajmniej nie wygląda się śmiesznie po zdjęciu butów w gościach. Chyba, że pamięta się zawsze, że do czarnych leginsów lepiej założyć czarne skarpetki itd ale mimo to uważam, że lepiej wyglądają zimowe rajstopy.
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
"w gościach" butów się nie zdejmuje ;-)
|
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
a co się robi? roznosi błoto po czyimś drogim, perskim dywanie?!
moim zdaniem legginsy i zima się wykluczają. Nie wobrażam sobie nosić ich nawet teraz w październiku, po prostu aura kompletnie nie sprzyja ;p jest za zimno brrr i te leggi po prostu nie pasują
|
#1116 |
|
Konto usunięte
|
Ja noszę leggi do spódnicy i kozaków, nigdy inaczej i nigdy nie widać skarpetek. "w gościach" też raczej nie bywam, więc niespecjalnie się przejmuję czy skarpetki mam w kolorze leggów czy inne.
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zartuje tylko ;-)
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
legginsy są grubsze i cieplejsze od rajstop.
mam zarówno leggi jak i mega kryjące rajstopy, więc mam porównanie. W legginsach nie jest mi zimno przy obecnych temp. (u mnie ostatnio prawie ciągle +10/+15 ![]() jeśli mam wysokie buty, to wtedy ubieram skarpetki, bo i tak nikt nie widzi , a jeśli wiem że ktoś zauważy, to ubieram podkolanówki-stópki
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Sama wiesz, że jeśli przyszedłby do Ciebie ktoś w ubłoconych butach miałabyś w nosie tą zasadę savoir vivru i chciałabyś żeby te buty jednak zdjął. Ja sobie nie wyobrażam zostawiać komuś takich śladów na dywanie.
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
oj to żart był nooo :P
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo szpile zostaly w przedpokoju. albo jeszcze lepiej - rajstopy ze wzmocnieniami na palcach). u nas wyglada to troche inaczej, mi tez w sumie to jakos szczegolnie nie przeszkadza, sama zawsze zdejmuje buty "w gościach" (choc coraz czesciej slyszę od gospodarzy zeby goscie ich nie ściągali)co do legginsów i rajstop - od rajstop zawsze ale to zawsze bolą mnie palce u stóp, X lat temu sama szukałam po sklepach bieliznianych legginsów z marnym skutkiem, dlatego mode na nie powitałam z bananem na twarzy.
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktos jest dobrze wychowany to nie przyjdzie w ubloconych butach bo je wytrze przed ;-)
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że jeśli spotykamy się wieczorem na kolacji u kogoś czy nawet na zwykłej domowej imprezie to chodzimy po domu w butach ale na pewno nie są to kozaki w błocie tylko eleganckie czyste buciki i w takich się spędza wieczór.
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
to od początku.
po primo: rozpierdzielają mnie białe kozaki, ceratka w pełni, łańcuszek,ćwieczek, kokardka,klamerka, koszmar. dwa: 'lateksowe' legginsy. Jak mowi moja babcia: "jak spod słupa". trzy: Przepraszam, ale 'większe' dziewczyny w getrach z odkrytą pupą.. nie, że tunika, czy coś, tylko zwykła bluzka, lekko przyluźnawe getry i.. obciach jak na moje. cztery: ortalionowy dresik ze ściągaczem, gdzie przeświecają się białe skarpetki, ortalionowa kurteczka, czapeczka i buty na spręzynkach do kompletu z koszulką nike czy innego badedasa. pięć: blond platyna, wlosow clip-in do pasa, tworzywo: syntetyczne. sześć:legginsy za kolano z koronką i do tego biała spódniczka plisowana.jezusie nazareński!siedem:za krótkie bluzki i pimpuś sadełko zza biodrówek. osiem: BIAŁE FROTOWE SKARPETKI DO PANTOFELKÓW Z CZUBAMI w kolorze beżowym taaak, widziałam na wlasne oczy. Laseczka jeszcze chyba piety poobcierała, bo troche jej te frociaki krwią przesiąknęły ![]() dziewięć:dżety, jakiś koszmar. dziesięć: długaśne, akrylowe tipsiory z wtopionym brokatem. jedenaście: jeansy-legginsy, z nadrukowanymi kieszeniami :| dwanaście małe torebeczki do ręki, lakierowane, znanej sportowej firmy. trzynaście: stringi naciągnięte "po pachi". czternaście: zimowe śpiwory, puchowe kurtki do kostek, odpinane przy kolanie. piętnaście: NIENAWIDZĘ ZŁOTYCH I SREBRNYCH UBRAŃ! szesnaście wszelkie garsonki,do tego sandałki z koziej pałki i sweterek z kocich jąderek. |
|
|
|
#1125 |
|
BAN stały
|
Yyy, opanuj się, bo to ostatnie zdanie odrzuca... Co to za moda na zachowanie a la Jacyków? :|
(Oczywiście z większością zgadzam się, mogło to jednak być napisane kulturalnie). |
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ostatnie zdanie... dla mnie wstyd, żeby dziewczyna się tak publicznie wyrażała.
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauwazylam, ze ten watek staje sie coraz czesciej miejscem, w ktorym mozna dac upust swoim nerwom i wyzyc sie za to, ze ktos zdenerwowal w pracy/domu/szkole.
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
to stary i popularny tekst, normalka,a to,że mam niewyparzony język, to juz nie jest raczej moja wina. nie spodziewalam sie,ze to az tak moze urazic, ale skoro tak, to:
Nie preferuję żakietów i spódnic z materiału bistor, z pulowerkiem w odcieniu lila-róż, dzianina tudzież angora, czy moher, a także nie przepadam za obuwiem typu sandał typ starsza pani. Mam nadzieje,ze juz poskromilam swoj jezyk i nie urazilam niczyich uczuc religijnych, przekonan, a takze jezyk moj kwiecisty podkreslilam, i pokazalam, ze umiem, co byście mnie o małą aglomerację tudzież niższą klasę robotniczą nie posądziły, biada mi. |
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja dzisiaj w tramwaju poczułam się maksymalnie rozwalona w tramwaju przez pewną dziewczynę ubraną w króciutką kurteczkę z kapturem z futerkiem, nerki gołe, fioletowe rurki, torebka z węża i białe kozaczki z naciągniętym na tym jakimś materiałem w motyw ciapków dalmatyńczyka!
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałyście kiedyś dziewczynę w samych rajstopach i krótkiej kurtce?
Ja dzisiaj widziałam... ![]() I to nie były kryjące rajstopy, tylko takie jak z załącznika...
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
We Wrocławiu?? Serio?? Może jakaś nowa moda ?
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
moze zapomniala o spodnicy ;D
|
|
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
ja widziałam! rok temu: miała bluzkę i rajstopy. To było straszne i zostawiło na mnie trwały ślad.
|
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Też dzisiaj widziałam, chociaż przynajmniej były to bardzo grube rajstopy i bluzka tak do połowy tyłka. Ale :/
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś widziałam taką w tramwaju (jednym z tych na trasie Pilczyce - Rynek), może to ta sama
![]()
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka miała wczoraj czarną tunikę ledwo za tyłek i takie rajstopy. Nie wyglądało to najlepiej.
|
|
|
#1139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Przebijający cellulit przez rajstopy albo legginsy też nie wygląda estetycznie.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Zapraszam
masz prawo wiedzieć co jesz.
Zartuje tylko ;-)

bo szpile zostaly w przedpokoju. albo jeszcze lepiej - rajstopy ze wzmocnieniami na palcach). u nas wyglada to troche inaczej, mi tez w sumie to jakos szczegolnie nie przeszkadza, sama zawsze zdejmuje buty "w gościach" (choc coraz czesciej slyszę od gospodarzy zeby goscie ich nie ściągali)
i do tego biała spódniczka plisowana.jezusie nazareński!
taaak, widziałam na wlasne oczy. Laseczka jeszcze chyba piety poobcierała, bo troche jej te frociaki krwią przesiąknęły