|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
a mnie dziś wkurzyły babony, na następne, zapewne ostatnie badanie jadę gdzie indziej. Stoję z tym brzucholem, kazdy ma mnie w d...e krzyz mi peka,, płacę 15 zl, daję 20 a ta prawie z mordą, żebym "leciała rozmienić". Co jest , 3 dni temu w Biedronie babon do mnie, wisząć brzuchem nad kasą, mówiła: pani sobie skoczy na sklep i wymieni". Więc jej powiedziałam, że nie będę z brzuchem latać bo nie mam siły, więc łaskawie wypisała karteczkę, zaznaczyła- płatne przy odbiorze.
Nie pamięta wól jak cielęciem był... ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- mnie się zapadają przy b niskim ciśnieniu, co logoczne, bo inaczej krew pompowana. Ale zrosty to tak - jak byłaś kłuta wielokrotnie, zrosty to tak jakby blizny tak się pisze : kłuta???? mam zaciemnienie Rozumiem, że Jeden z dziesięciu jest wspierany Z Funduszy Europejskich, ale dziś już 3 pytanie dotyczy funduszy!!
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-15 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny , nie nie byłam kłuta ,jedynie teraz w ciąży raz w miesiącu .Myślałam że to coś z krwią że jakieś zakrzepy itd. w środę idę do gina to się jeszcze coś dowiem. Pisałam Wam wcześniej że składałam reklamację do Milpolu kupowałam wyposażenie do łóżeczka i zamiast ręcznika kąpielowego dostałam kocyk polarowy ( kiepskiej jakości ) i przysłali mi nową paczkę i tam znowu zamiast ręcznika , kocyk ![]() Na szczęście odsyłam te paczki na ich koszt.
![]() |
#2853 |
Wtajemniczenie
|
lilijko, ja się nie wypowiem, bo aż mnie ponosi!
![]() agape, całe szczęście, że Oni takich rzeczy nie zauważają! ![]() ![]() Powiedzcie mi Kobietki, czy 459,00zł. za taki zestaw to dużo czy w sam raz? Póki co jedynie na all oglądałam łóżeczka, nie mam pojęcia po ile stoją takie zestawy w sklepach? Czy ceny są zbliżone do tych na all? 1. Łóżeczko sosnowe o standardowym wymiarze 120/60 cm, (wewnątrz) oraz trzy poziomy leżyska 2. Materac gryka-pianka-kokos o wymiarach 120/60 cm i grubości 9 cm 3. Kołdra 120/90 cm 4. Poduszka 60/40 cm 5-6. Poszewka na poduszkę 60/40 cm 2 sztuki 7-8. Poszewka na kołdrę 120-90 cm 2 sztuki 9. Baldachim bawełniany z piękną kokardą 10. Ochraniacz na szczebelki o długości 180 cm 11. Prześcieradło frotte na gumce 12. Stelaż do baldachimu 13. Becik-rożek bawełniany o rozmiarze 75/75 cm zapinany na rzep 14. Przewijak na łóżeczko, usztywniany z zabezpieczeniem w postaci wkręcanych kołeczków 15. Pokrowiec frotte na przewijak
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-15 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
raczej bardzo tanio za taki zestaw , a jakie to łóżeczko jest ? Daj może linka do allegro , to po fotkach zobaczymy
![]() |
#2855 |
Wtajemniczenie
|
link do łóżeczka:
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...315107667.html
#2856 |
Zakorzenienie
|
Jesuis wszystkieeeeego najlepszego z okazji urodzin!!!!!
LadySith współczuje syt. z praca TŻta. Ja szaleje jak mój robi nadgodziny i jest o 20:/ na prawdę nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Na długo tak będzie?Może się przeprowadzicie czy coś, żeby nie być tak daleko od siebie.. dziękuję wszystkim za rady dotyczące wózka. W końcu z mężem pojechaliśmy do sklepu i sprawdziliśmy jaki jest najlepszy i UWAGA!!!kupiliśmy x landera xt trójkołowego !!!! Jestem starsznie zadowolona, bo i mi się podoba(bo ma to co najwazniejsze-blokowane przednie koło i ładne kolory +wystarczający mi kosz na zkupy) i mężowi się podoba - będzie idealny na nasze wyprawy w teren! Jeszcze tylko odnowię łóżeczko dla małego i najważniejsze jak dla mnie rzeczy mamy (wózek,łóżeczko,przewijak ,wanienka)fakt że całej reszty nie mam, ale to szczegół:P:P:P lilijko ręce opadają, ja bym "za wsiaż" wzięła, posadziła naprzeciwko siebie i ogarneła faceta skoro sam nie potrafi tego zrobić. Przecież tak nie można żyć na dłuższą metę we 2 a co dopiero z noworodkiem..On nie ma zamiaru Ci pomóc, że niby noworodek wychowa się sam, no i oczywiście przewinie, wykąpie, nakarmi...masakra jakaś!!wspóczuje bardzo Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-11-15 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj TŻ tez mnie wkurzyl w tym roku w urodziny bo mi chyba jako ostatni zyczenia zlozyl ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawde az mi barkuje slow na Twojego męża... uwazaj bo normalnie zaraz stanie sie gorszy od mojego TŻ, bo on pozno bo pozno ale powoli zaczyna sie zmieniac... A Twoj...tez sie zmienia, tylko dlaczego na gorsze ![]() ![]() Zeby sie przypadkiem nie zdziwil jak to Ty mu powiesz ze nie chcesz z nim mieszkac jak juz dziecko sie urodzi...wtedy to mu dopiero moze byc przykro jak straci dwie najwazniejsze osoby w jego zyciu... No...poza mamusia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2859 |
Wtajemniczenie
|
Werka, podobnie jak Ty mam całe dupsko pocięte rozstępami z okresu dojrzewania...
![]() ![]() ![]()
#2860 |
Rozeznanie
|
Ja dopiero niedawno zaczelam ciuszki kompletowac, wiec piore i prasuje na biezaca.
Ale prasowac na stojaca juz jakis czas nie daje rady, wiec robie to na siedzaca ![]() W 9 miesiacu wystarczy, ze nasze bede na biezaca prasowac, wiec nie wyobrazam sobie maluszka jeszcze ![]() Ale ja prasuje wszystko, bielizne, posciele, no wszystko, jakos tak mam od poczatku, a przy 4 osobowej rodzinie, to jest tego troche ![]() Lilijka brak slow na Twojego TZ, tak mysle, czy jego mama go nie buntuje troche ? Skoro jedynak, to moze ona nie umie sie pogodzic z tym, ze on zone ma, no nie wyobrazam sobie, zeby moj TZ zamiast w domu u tesciowej siedzial, co prawda na poczatku malzenstwa jak sie poklocilismy, to tez lecial do mamusi na skarge, ale ofuknelam go kilka razy, powiedziala, ze tez tak bede robic, tylko przez telefon skarzyc, i mu przeszlo ![]() Tyle, ze ja bym nie mogla poskarzyc, wczoraj mojej mamie cos powiedzialam, ze zmeczona jestem (bo kiepski dzien mialam), ze TZ nic nie pomaga, a jeszcze chce, zeby go obslugiwac (no przesadzilam tu, bo tylko sniadanie mu zrobilam ![]() No wiem, i sama tak powtarzam, ale nie mniej przykro mi sie zrobilo, bo moze i nie choroba, ale samopoczucie gorsze czlowiek ma jednak, odpoczynku tez potrzebuje troche, i jak juz caly tydzien trzeba wszystko samemu, bo TZ w pracy, to choc w wekend chcialoby sie poczuc, ze jakos tam wspiera, nie tyllko slownie, bo slownie to on umie, ze ho,ho ![]() Ale ja sama sobie winna jestem, bo wlasnie tez taka Zosia Samosia jestem, nie narzekam, wiec skad ma chlop wiedziec, tylko wczoraj mi sie ulalo jakos. To tesciowa przeciwnie do mojej mamy, zawsze ofuka TZ, ze jak chcial dzieci, to ma tez przy nich cos robic, pomoc w domu itd.. stalowamagnolia fajne to lozeczko jest ![]() Ja, nadal mam problem z wozkiem, ciekawe kiedy kupimy, przed swietami czy po.. Co do torby, ja mysle tak po polowie stycznia spakowac chyba, co prawda TZ wczoraj powiedzial, ze powinnam wczesniej, ale ja zawsze wczesniej pakowalam, a pozniej stalo to to i mnie wkurzalo, poza tym nie chce by dzieciaki pytaly co dzien kiedy, i czekaly "z torba" poltora miesiaca, albo dwa ![]() Co do antysprejow, sa takie jednorazowe chusteczki, maja sens, jak wlasnie jest sie gdzies gdzie nie ma wody, a trzeba dziecko przebrac, bo przeciez brudnymi rekoma, pupki nie bedziemy dotykac, a wiadomo, ze rece brudza sie najszybciej. Ale ogolnie ja tez uwazam, ze najgorsza przesadna sterylnosc jest, czystosc tak, ale nie sterylka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zadomowienie
|
A moj TŻ ostatnio jakims innym czlowiekiem sie stal az go nie poznaje
![]() Od tej calej sytuacji co sie juz z bezsilnosci poryczalam przy jego rodzicach to zupelnie inaczej sie do mnie odnosi...i zupelnie inaczej reaguje na dziecko... Dostaje od niego smsy ze cieszy sie ze ma NAS, ze bedziemy szczesliwi... Dzis do niego kilka godzin nic nie pisalam...w sumie bylam zajeta bo robilam cos do szkoly...i jak juz sie odezwalam to mi normanie po chwili odpisuje...normalnie szok bo kiedys to mi by napisal 1 smsa na godzin ![]() ![]() ![]()
#2862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2863 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2864 | |
Wtajemniczenie
|
Skoro mówicie, że fajne i że się opłaca, a ja już chyba nie znajdę innego, które tak wpadnie mi w oko (przejrzałam wszystkie tego typu zestawy na all) to chyba nie mam na co czekać, tylko zamawiać!
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do TŻa, myślę, że obrałaś dobrą taktykę - bądź dla Niego miła, niech odwdzięcza się tym samym,a wtedy na pewno wszystko będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Justyna M hmm kolor jest beżowo-granatowy. z zewnątrz granatowy a wyściółki beżowe. Bez kitu wózek bombowy jest,ale kupiliśmy używany (bo mieliśmy już wcześniej upatrzony) - w stanie praktycznie idealnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zadomowienie
|
muron jesteś cudowna!!! dziękuje bardzo!!!!
Ja wróciłam z zajeć. i jestem wykończona, zaraz biore magnez bo mam wrażenie, że znowu mi się brzuch napina.. Głodna jestem jak nie powiem co... ide coś zjeść. I od 22 czekam na męża |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie bądź taka surowa dla jedynaków, proszę ![]() Cytat:
http://www.dieta-dukan.pl/ http://www.dietaproteinowa.eu/ http://www.dietadukana.net.pl/ Ja osobiście polecam dietę taką: 0 słodyczy, gotowanie posiłków, dużo ruchu (nawet w domu aerobic z płytki), maksymalnie 1500kcal dziennie, ale nie mniej, to jest optymalnie. Ja stosowałam dietę 1000kcal+ masę ćwiczeń i schudłam od listopada do marca około 20kg, ale nie polecam tej diety - za mało kalorii, "dzięki niej" zresztą nabawiłam się problemów z tarczycą, w efekcie "zjechałam" z wagi -30kg w niecałe 7 miesięcy, chociaż mi ciągle mało było...niezły opierdziel dostałam od endokrynologa. No, ale fakt, jojo mnie nie dopadło, a odchudzałam się ponad 4 lata temu. Chociaż minusów jest nieporównywalnie więcej - włosów połowa mi wypadła, paznokcie łamały się o wszystko, wiecznie zła chodziłam, a samoocena wręcz spadła... Także odchudzać się trzeba z głową - czasem warto wolniej, a skuteczniej, niż schudnąć 10kg w 2 tygonie i za pół roku ważyć 15 kg więcej ![]() Liczyłam na miły wieczór z mężem, a tu nici - dopiero do domu wraca. mysiopez - się zgrałyśmy, jakbyśmy z tych samych zajęć wracały normalnie ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-11-15 o 18:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Rozeznanie
|
Hejka
Ale mam nadrabiania po weekendzie... byliśmy u teściów na wsi i Tż nie zabrał laptopa wiec bylam odcieta od świata wirtualnego. Michaś znowu chory ma zapalenie krtani... nocka zarwana bo kaszel go męczył... dlatego w dzień odsypialiśmy. Położyłam go koło 15,30 i do tej pory śpi... chyba już go nie będę budzić. Wysikam go dam mleko w niekapku i niech śpi. Jesuis wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!!!!! lilijka tak mi przykro... No a dzidziuś poprostu chce zrobić niespodziankę... kurcze to takie ekscytujące bo tak by się chciało już wiedzieć a nie chce pokazać... Najważniejsze że wszystko ok. Idę nadrabiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zadomowienie
|
o nie...padam z zachwytu ![]() Dzięki dziewczyny, jesteście kochane tak jak podejrzewałam TŻ nic miłego nie wymyślił, życzeń a nawet kwiatka (prezent kupił dużo wcześniej) bo stwierdził że ja nie dbam o kwiaty ... ![]() --- Te osłonki na łóżeczko to fajna sprawa, kuzynki syn tak zorał boki zebami że łóżeczka nawet nie oddawała nikomu tylko wyrzuciła bo wióry leciały - i na nowe mieszkanie drugie mu kupowali ![]() A co do diety Dukana - stosowałam...ale nie stosowałam się dokładnie do zasad tej diety bo czułam się zbyt osłabiona, z resztą moje znajome też...ale nie dały za wygraną nawet kosztem bezsilności i krwi z nosa. No cóż - efekty daje, ale ja uważam że dieta dobra - powinna być układana pod daną osobę przez specjalistę. Ta dieta jest ok...pod warunkiem że osoba która się do niej stosuje ma wykonane badania czy nie choruje na wątrobę czy coś - bo wiem że siadają przy niej różne narządy czasami gdy się choruje na coś; a po 2 przy długim stosowaniu tej diety - grozi osteoporoza, ale to tak nawiasem mówiąc. Aktualnie sądzę że zdrowy rozsądek i konsultacje ze specjalistami są najzdrowszym krokiem do dobrego żywienia. W weekend będę miała "KOMODĘ GRZESIA" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2870 |
Zadomowienie
|
ja musze kupic osłonki bo zniszczyłam łozeczko;(
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
BAN stały
|
Hurrra! Jednak paczka z laktatorem i z moimi rzeczami higienicznymi dotarła
![]() Przewijak jest super, bardzo fajnie wygląda - mamy ten: http://allegro.pl/przewijak-regal-na...308820842.html - dostaliśmy do tego materacyk zielony w misie. Laktator z termoopakowaniem już pooglądany z każdej strony i bardzo podoba mi się buteleczka ![]() No a ja dalej nie wiem ile tych podpasek poporodowych trzeba kupić, bo przyszły i nie wiem czy nie za mało? Ile sztuk wy macie?? ![]() Aha i dzwoniłam do położnej na nieco dłuższą rozmowę i żeby się umówić na spotkanie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-15 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zadomowienie
|
aaaaaaa
już nie wiem który brać http://allegro.pl/tohrh2-philips-ave...305689517.html http://allegro.pl/laktator-elektrycz...315227023.html http://allegro.pl/medela-laktator-el...304658702.html
#2873 |
Zadomowienie
|
a ja się boję, że zaraz będzie powtóka z czwartku i znowu bede musiała jechać na izbę... wziełam najpierw magnez.. i słabo widze działanie... po godzinie wziełam dwie nospy. czekam. Mam nadzieje, ze teraz mi przejdzie. jak nie to masakra! męża nie ma. Leże i czekam. Zobacze co będzie dalej...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Raczkowanie
|
JeSuisPapillon Najlepsze życzenia z okazji urodzin!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zadomowienie
|
chciałabym, ale posiadam jedynie prysznic.. a marze o leżeniu w wannie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odebrałam wyniki glukozy (75 g, drugie badanie krwi po 2h), wyszło mi 89 i 119 , chyba dobrze? Jeju, objadłam się płatkami Fitness :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.