|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
![]() ![]() Ogólnie jest super jest całkiem inna niż syn, to prawda że dziewczynki inaczej się wychowuje niz chłopców ciekawe co będzie dalej. A wy dziwczyny z jakich okolic jesteście?
#842 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj wizyte ostatnią u dentysty i się na niczym skupić nie mogę, bo wiem, że będzie bolało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 4 rok mieszkam w UK, a z polski to kujawsko-pomorskie ![]() Sebus dzis bez pierwszej drzemki, zasnal na chwile, czułam ze jest kupa i zaczelam go przebierac i sie obudził ![]() ![]() Idziemy an spacer
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
blonde a gdzie rodziłaś u nas czy w UK?
#845 |
Zakorzenienie
|
Kamyk
![]() Filka z mikrofala nie pomoge ![]() Aniadi witajcie ![]() ![]() Ania,Malinka fotki ![]() Malinka FP ma fajna lalke - moja pierwsza lalka sie nazywa,czy jakos tak Elcia my kaszel tez juz przerobilismy.Teraz namietnie wytyka jezyk ![]() Zebcia kciukaski za dentyste - zeby nie bolalo,fizycznie i finansowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||||||
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!!
![]() ![]() Ufff i w koncu nadrobilam, ale na razie forum. A na klub az sie boje zagladnac... Cytat:
![]() Cytat:
![]() pysiu kociaki pryeslodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aniadi2 witamy ![]() ![]() Cytat:
![]() A Szymciak kilka dni temu skonczyl 10 miesiaczkow, wiec stawiamy po soczku ![]()
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
aniadi ja mieszkam w Irlandii a z polski jestem z Warminsko Mazurskiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 | ||
Zadomowienie
|
Sliczna malutka
![]() patinka ciesze sie, ze z Emilkiem juz jest lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A chcesz ![]() ![]() Wszystkiego naj z okazji 9 miesiaczkow ![]() U nas tez himery..a zauwazylam ze dziaselko sie przebilo, dwojka, weic pewnie dlatego... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- addicted stesknilismy sie za Wami ![]() ![]() Aaa fotki z Paryza wstawilam w klubie. Niestety ze slubu od fotografow jeszcze nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- aniadi ja mieszkam w Austrii, a pochodze z Krakowa ![]() Dobra, uciekam na razie, bo mam malego darciucha, co w kolko wola mama mama mama...... i maaaaaaase roboty. Nie bylo mnie w domu 2 tygodnie, ide powiesic pranie, potem rozpakowanie tobolkow itd.... ![]()
![]() |
#849 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
![]() Dziekuję za życzenia zdrowia, pomogło, jak ręką odjął, już czuje się super. Witam nową Mamusię, współczuję przeżyć, aż ciężko myśleć co czujecie ![]() ![]() U Nas Maja też ostatnio łasa na inne jedzenie. Wcześniej tylko papki, nic poza, a teraz zmiksowałam jej zupę to ona nie, a jak dałam ugniecioną widelcem to jadła aż jej się uszy trzęsły ![]() Maja teraz ma fazę gadania, trajkocze jak najęta ![]() Mam pytanko co na kaszelek mogę podawać, bo Maja jak śpi to pare razy zakaszle, a jak jest aktywna to nie ![]() Madziulka mam pytanie o fotelik samochodowy, bo zdecydowaliśmy się na ten co Ty masz czyli AXISS LIFESTYLE BEBE CONFORT i zastanawia mnie Twoja opinia. W necie znalazłam same pozytywne opinie Karola za zęba ![]() Kamyk ale miałaś śpioszka ![]() Ula ale lachon z Ciebie a Zuzia ![]() Jeszcze chciałam się pochwalić, że dziś w nocy tylko jedna pobudka. Ostatnio Maja budziła się ciągle na cyca. Jednego cyca bo w drugim mleka już nie mam ![]() ![]() Wieczorkiem zobaczę co w klubie Jeden spacerek zaliczony, na drugą drzemkę Maja idzie na balkon. pogoda cudo jak na listopad ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-11-15 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
witajcie po weekendzie.
byliśmy u siostry (w lutym urodzi Zuzię),było naprawdę fajnie.no a dziś rano dostałam okres i zdycham.taka słaba jestem. teraz zacznę czytać,co naskorobałyście ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- ale naprodukowałyście... witaj Aniu.pochodzę z Kielc,a teraz mieszkam 100km od ck. |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
w uk
![]() Madziulka witamy z Austrii ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiorek ![]() ![]() Pola ![]() Zebra powodzenia u dentysty ![]() ![]() Bylismy na specerku, potem zjedlismy obiad ![]() ![]() Na deser zrobie mu dzis makaron z twarozkiem i troszeczke jogurtu nat zamiast smietany ![]() ![]()
#852 |
Zakorzenienie
|
Madziulka
![]() ![]() Pokaz fotke slonika |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
BAN stały
|
PYSIA, PATINKA dobrze że z choruskami lepiej
![]() A ja muszę się pochwalić, że Lenka coraz lepiej korzysta z nocnika ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
gratuluje nowych umiejetnosci ząbków
![]() ingrid ![]() u nas tez cięzko Tomkowi ida jednak 2 gorne jedynki i nie wiem czy nie coś jeszcze, cierpi biedny bo i głowke ma ciepła i widac, ze boli bo trze buzke, slina sie leje ehhhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Zadomowienie
|
ze Śląska , niedaleko Częstochowy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuza śpi a ja musze porobić porządki w szafie ![]() kurier dostarczył mi koło do buzza , teraz mam karoce , można powiedzieć że prowadzi się jak bułka z masłem ( znam jeszcze jedno określenie , ale mało kulturalne ![]() ogólnie to jestem mega zadowolona ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#857 |
BAN stały
|
KAMYK to ty dajesz Paulince ten nurofen codziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Ingrid no włąsnie mialam pytać ...czy dajecie przeciwbólowe na zabkowanie syropki jak Nurofen Ibufen/Paracetamol ...bo ja bardzo okazjonalnie ratuje się żelem ale fakt że Julka ma 2 kiełki i ciągle maruda i w buzi grzebie nieustannie
![]() Ja zajełam sie biżuterią ![]() Jak będzie się komuś nudziło to moje weekendowe prace w jednym z ostatnich linków : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...138329&page=35
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() te fioletowe kwiatuszki mam takie same , tylko w formie kolczyka wiszącego ( kupiłam na odpuscie ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
Pysiu CUDNA ta Twoja biżuteria.
Kasiorek zazdroszczę. Ja miałam dzisiaj 10 pobudek, ale w końcu mamyprzebity maleńki kawałek 1 zęba. Pod dziąsłem jeszcze ze 3 czuć. Ingrid miałam też pytać o ten nurofen Kamyka, bo często pisze, że daje. Ja na razie dałam raz jak był płacz, że prawie się zanosiła i żel nie dawal rady.
#861 | |||||||
Zakorzenienie
|
Wiecie co, przed chwilą wysłałam posta a jakoś dziwnie mi się pojawił... W ogóle nie wiem co przycisnęłam czy jak, ale był tytuł wątku, pokazany mój wpis i nie wiem w ogóle co to było...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marzę o tym ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja też się zrobiła wymuszaczem... Ostatnio taką jazdę zrobiła w Auchanie przy kasie, że aż mi wstyd było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie daję codziennie. Tzn nie daję, jak widzę że jest ok. Jak trzeba dać nawet codziennie to nie ma co dziecka męczyć. Ja daje przeważnie czopki viburcol albo Nurofenem smaruje dziąsła - działa miejscowo.
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||
Zakorzenienie
|
Hallo mamuśki
![]() Witam nową mamę i jej słodkie dzieci ![]() Paulina pomimo zjedzenia tylko 5 łyżeczek kaszki spała do 7.45 ![]() Dzisiaj miałam wolne, zaliczyłyśmy spacerek, bo tak rzadko mamy okazję... Paulinka od babci i dziadka dostanie takie jak na zdjęciu pod choinkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- To była wiadomość od Bąka.... ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Dwa razy wieczorem dostała...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Raczkowanie
|
![]() Dzięki dziewczyny za dobre słowo...czasami jest lepiej zwłaszcza gdy wiem że mam Zuzię i Piotrusi. Jak to mówią TRZEBA ŻYĆ DALEJ! Jak juz wspominałam moja Zuza tez ząbkuje...nie ma jeszcze żadnegi ale dziąsła na dole spuchnięte...ja stosowałam Nurofen tak mi doradziła moja kolezanka jest pielegniarką na oddziale dziecięcym powiedziała ze jest najlepszy. Ale mnie sie wydaje że to to indywidualna sprawa i zależy od dziecka....ja teraz stosuje zel na dziąsełka firmy DENTINOX N nakładam na silikonową szczoteczkę sama pierwszy raz jej posmaruje a potem ona sama sobie ją gryzie i wydaje mi się że ten żel DZIAŁA!!! ![]()
#865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() biały ser też zje a naleśników jeszcze nie robiłam , może jutro zrobię ![]() ziemniaki też lubi , za mięsem nie przepada ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio pozytywnie przeszedł por i koperek...
Dlatego dodałam do obiadku, który właśnie gotuję... Będzie na kilka dni... Część dostanie standardowo z kaszką, a część z bezglutenowym makaronem... Aczkolwiek już dwa tygodnie gluten podajemy w dawce ekspozycyjnej i cały czas jest ok. Wprawdzie dzisiaj koopa była prawie po pachy i miękka, ale tego raczej powiązać nie można...
#867 |
Zakorzenienie
|
a my mamy wysypke na plecach juz jakis miesiac i nie wiem po czym
![]() Obstawialam zoltko, ale nie dawalam przez ten czas, smarowalam plecy a nic nie zeszlo... Moze to od wywaru miesnego??? Kurcze, nie mam pojecia. Nie udaje mi sie tego zaleczyc. Smaruje wszystkim (emolium, bepanthen, masc z wit a+e). Nie wiem, moze powinnam isc do pediatry. To sa takie wysuszone duze czerwone plamy (takie z krosteczkami malenkimi). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
ja daje nurofen bo Tomek mocno cierpi. Dziś się nie obeszło dostał 2 razy. Viburcol na nas nie działa, homeopaty tez nie, jest ból więc trzeba dziecku ulzyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to nie na pokarm. Jak Maja miała wysypkę na szyi to też myślałąm, że od jedzenia. Takie właśnie suche plamy. Byłam u dermatologa i powiedziała, że od jedzenia powinno być na całym ciele, a w jednym miejscu to może być od ubrania, proszku do prania, kremu jakiegoś itd. U Nas okazało się że czapka. A uczulenie miała prawie miesiąc. Odstawiłam czapkę to po 1,5 tyg zeszło
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.