|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
kathy dziekuje
![]() ![]() ![]() a na rudosc tez juz chba glosowalam , nie wiem czy wolno 2 razy ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
ehh wys³ali mnie tutaj
Czy s³odkie toffii z Palette wychodzi bardziej rude od karmelu z Castingu, bo karmel jest ¶liczny ale za br±zowy . ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Asiunia19021 jak± farb± siê farbujesz? Masz mój wymarzony kolor w³osów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 611
|
moje drogie, mam pytanie o szamponetkê delii kolor rudy. czy ten wynalazek ma w sobie czerwone tony? kupi³am kilka dni temu ale jesli to jest choæ odrobine czerwone, nie uzyjê tego
![]() do³aczam fotki m0oich w³osów ( z lamp± i bez )5 dni i 5 myæ po garnier kolor naturals miedziana czerwieñ. pod koniec pazdziernika zmieni³am kolor z blondu na rudy, by³ to piêkny miedziano z³oty kolor ![]() ![]() jesli macie z ni± jakies doswiadczenia, napiszcie prosze.
#2104 | |
Zadomowienie
|
witam wszystkie rudzielce
![]() je¶li mo¿na chcia³abym pod³±czyæ siê do Was. podczytujê Was od jakiego¶ czasu i uczê siê, wracam w³a¶nie do rudych w³osków z br±zów. doczyta³am siê, ¿e przy szamponach z silikonami w sk³adzie w³osy s± oblepione i mo¿e to mieæ wp³yw na nierówne pokrycie ich przez farbê.... ja w³a¶nie mam ten problem, nie do¶æ ¿e koñcówki ¼le, a w zasadzie zupe³nie nie ³api±, bo fryzjerka ca³kowicie spali³a mi w³osy przy dekoloryzacji, to jeszcze kolor wychodzi ³aciaty.... powiedzcie Kochane, co zrobiæ z tymi koñcówkami, ¿eby a¿ tak nie odbiega³y kolorystycznie od reszty (oprócz ¶ciêcia, bo i tak mam krótkie a chcia³abym zapu¶ciæ choæ trochê ![]() i jakie szampony polecacie do codziennego mycia w³osów? Cytat:
![]() |
#2105 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
Nie ma ja zawsze u¿ywam Deli jak mi siê farba ju¿ tak ostro wyp³ucze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delia ,,Rudy,, wychodzi na moich jasno miedzianych w³osach - jak rudy bez czerwieni - jednak ty nie masz rudych w³osów i rudo¶ci raczej nie osi±gniesz przy obecnym kolorze, je¶li mia³a¶ wcze¶niej z³oty kolor to obecny na pewno szybko siê wyp³ucze. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Zabieg ten mo ¿e byæ przydatny w przypadku w³osów, które s± bardzo uwra¿liwione po wielu zabiegach chemicznych z u¿yciem zbyt agresywnych produktów. W³osy tego rodzaju nie przyjmuj± farby i absorbuj± j± w sposób niejednolity, tworz± siê plamy i nierówno¶ci w rozk³adzie koloru na w³osach. Zalety zabiegu prepigmentacji to: • unikniêcie tonowania w³osów na kolor popielaty, • osi±gniêcie ciemnych odcieni na jasnym tle, • wzmocnienie s³abych kolorów. Do prepigmentacji u¿ywamy zawsze odcieni ciep³ych: czerwieni, miedzi, z³ota. Zabieg jest bardzo prosty. Nale¿y u¿yæ farby oraz ciep³ej wody w proporcji 1:1 i na³o¿yæ bezpo¶rednio na d³ugo¶ci i koñce w³osów. Penetracja produktu w miejscach najbardziej uwra¿liwionych jest najskuteczniejsza w przypadku wmasowania mieszanki d³oñmi (pamiêtaj o na³o¿eniu rêkawiczek ochronnych). Nastêpnie, nie czekaj±c na zadzia³anie preparatu, przystêpujemy do aplikacji w³a¶ciwej mieszanki. ![]() Musisz te¿ pamiêtaæ o tym ¿e przed farbowaniem na w³osach nie mo¿e byc silikonów, tydzieñ przed farbowaniem wymyj je szamponem zawieraj±cym Sulfates, np szampon pokrzywowy ,,Barwa,,. Je¶li chodzi o codzienne mycie stosujê szampony ³agodne dla skalpu, moim idea³em w obecnej chwili jest Fitomed rumiankowy.....powodzenie (ale siê rozpisa³am)
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieg ten mo¿e byæ przydatny w przypadku w³osów, które s± bardzo uwra¿liwione po wielu zabiegach chemicznych z u¿yciemzbyt agresywnych produktów. W ³osy tego rodzaju nie przyjmuj± farby i absorbuj± j± w sposób niejednolity, tworz± siê plamy i nierówno¶ci w rozk³adzie koloru na w³osach. Zalety zabiegu prepigmentacji to: •osi±gniêcie ciemnych odcieni na jasnym tle, •wzmocnienie s³abych kolorów. Do prepigmentacji u¿ywamy zawsze odcieni ciep³ych: czerwieni, miedzi, z³ota. Zabieg jest bardzo prosty. Nale¿y u¿yæ farby orazciep³ej wody w proporcji 1:1 i na³o¿yæ bezpo¶rednio na d³ugo¶ci i koñce w³osów. Penetracja produktu w miejscach najbardziej uwra¿liwionych jest najskuteczniejsza w przypadku wmasowania mieszanki d³oñmi (pamiêtaj o na³o¿eniu rêkawiczek ochronnych). Nastêpnie, nie czekaj±c na zadzia³anie preparatu, przystêpujemy do aplikacji w³a¶ciwej mieszanki. Musisz te¿ pamiêtaæ o tym ¿e przed farbowaniem na w³osach nie mo¿e byc silikonów, tydzieñ przed farbowaniem wymyj je szamponem zawieraj±cym Sulfates, np szampon pokrzywowy ,,Barwa,,. Je¶li chodzi o codzienne mycie stosujê szampony ³agodne dla skalpu, moim idea³em w obecnej chwili jest Fitomed rumiankowy.....powodzenia (ale siê rozpisa³am)
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-15 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszê przejrzeæ swoje szampony i nabyæ te do zmywania silikonów, a na co dzieñ kupiæ sobie co¶ delikatnego do w³osków i chyba czas powróciæ do naturalnych od¿ywek na w³oski
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prepigmentacji od razu k³adziemy normaln± mieszankê farby (farba+utleniacz 6%). Najlepiej jak by¶ kupi³a profesjonaln± farbê, s± du¿o lepsze od sklepowych i nie niszcz± tak w³osów i kolory s± bardziej wiarygodne. ![]()
![]() |
#2110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2111 |
Wtajemniczenie
|
kathy jestes nieoceniona, zuplenie zapomnialam o tym zabiegu
![]() ![]() ![]() do nowej uczestniczki watku -> wsrod farb profesjonalnych bez problemu znajdziesz kolor rudy bez bordo. z firm moge polecic witalitys, lecher, revlon, ce-ce itd ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
kathy-nasze guru koloryzacji
![]() dziêkujê bardzo za podpowiedzi. musze siê wybraæ do sklepu fryzjerskiego i poogl±daæ sobie palety tych rudo¶ci. my¶licie jak± wodê powinnam dodaæ do farby? 3%, 6%? w³osy mam teraz na moje oko ¶redni br±z z tymi ja¶niejszymi koñcówkami. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- o w³a¶nie ja ¶lepak siê dopatrzy³am, ¿e Kathy ju¿ mi napisa³a ¿e woda 6% ![]()
..... przyjaciele s± jak anio³y, które podnosz± nas kiedy nasze skrzyd³a nie chc± ju¿ d³u¿ej lataæ..... Bruno ju¿ w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2010-11-16 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-16 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Hej dziewczyny!
![]() Czy mog³yby¶cie mi powiedzieæ jaki to mo¿e byæ kolorek farby na do³±czonym zdjêciu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
....jeszcze jedna istotna rzecz mi siê przypomnia³a
dafreen, julianna Bardzo istotn± rzecz± po farbowaniu jest domkniêcie ³uski i zakwaszenie w³osów, na moje w³osy najlepiej dzia³a p³ukanka (1/2 litra wody + 2 ³y¿ki octu jab³kowego) - dzisiaj my³am w³osy pierwszy raz po farbowaniu i woda by³a krystalicznie czysta, czyli farba nie wyp³ukuje siê ![]()
#2116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w³a¶nie ja mam krótkie i w sumie ciê¿ko by³oby mi podzieliæ w³osy na dwie d³ugo¶ci, szczególnie z ty³u ![]() pozostaje mi wycieczka do sklepu fryzjerskiego i próba farbowania i doj¶cie do mojego rudzieca... bêde na bie¿±co informowaæ co mi na w³osach wysz³o.
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
no to siê cieszê, mam nadziejê ¿e wyjdzie dobrze
![]()
#2118 |
Zadomowienie
|
te¿ mam nadziejê, bo tego pseudo br±zu jako¶ nie widzê u siebie
![]() ma³ymi kroczkami do celu, powoli, powoli i mam nadzieje powróciæ do rudzielców i zapu¶ciæ w koñcu w³osy.
#2119 |
Wtajemniczenie
|
kathy do tej pory nawet nie zawsze, ale czesto stosowalam gotowe ampulki "po farbowaniu". niestety rozne firmy ( niektore kosztowaly po 15-18 zl) i nic nie dawaly
![]() ![]() ![]() ogolnie jestem zadowolona z 7 lechera, ale mam nieco watpliwosci co do tego czy jesli domkne luske to nie beda az za ciemne ![]() ![]() ![]() ![]() a i jeszcze opinie co do spinania wlosow- jest to genialny pomysl, wlosy mam zdrowsze po tygodniu stosowania ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spinanie w³osów te¿ powinnam, tylko siê zastanawiam czym bym je spiê³a - przychodzi mi na my¶l poñczocha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2122 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() no wlasnie mam dylemat bo jak sie nie wyplucze to bedzie za ciemny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=julianna-p;23277941]
![]() ![]() ![]() no wlasnie mam dylemat bo jak sie nie wyplucze to bedzie za ciemny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zgadza siê, chocia¿ mój to ju¿ przyzwyczajony ¿e ró¿ne rzeczy noszê na g³owie (folia aluminiowa ![]() ![]()
#2124 |
Wtajemniczenie
|
kathy trening TZ-ta to podstawa
![]() ![]() ![]() wlasnie jak sie nie splucze to bedzie mocno za ciemny ![]() ![]() widzialyscie ten kolor powyzej?? moj splukany lecher tak wlasnie wyglada ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
julianna
ejj to masz piêkny kolor,
#2126 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=kathy579;23278509]
Cytat:
![]() w³a¶nie majirel 7.44 w³a¶nie bardzo mnie siê podobuje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2127 |
Wtajemniczenie
|
kathy, dafreen dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co a¿ bojê siê doradzaæ, bo jak ten ci pasuje to raczej bym siê tego trzyma³a, z do¶wiadczenia wiem ¿e jak kombinujê za bardzo to na ogó³ wychodzi co¶ ma³o fajnego, a jak nic z nimi nie robiê to s± zadowolone i sobie rosn±. Bardzo wa¿ne jest znale¼æ odpowiednie produkty....Przy farbie 8, jak olejuje w³osy to moja rado¶æ zamienia siê w blond taki dziwny. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- dafreen 7.44 parê dobrych lat u¿ywa³am a¿ mnie uczuli³, piêkny by³ w momencie jak siê wyp³ukiwa³. julianna podobno szampon rzepa rossmannowski idealnie zmywa silikony
![]() |
#2129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za dbanie o w³oski to i ja siê biorê po po tej ostatniej radosnej twórczo¶ci fryzjerskiej to mam raczej takie sianko. a moje w³osy i tak raczej z tych bardziej suchych bo lekko falowane, zazdraszczam przeokrutnie prostych w³osków ![]() Cytat:
rossmanowski? znaczy z serii isana?
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-16 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.