2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 10:46   #3451
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Tifio kochana Zuziczka ma rację już tłumaczę..."pistolety" to asymetryczny toniczny odruch szyjny i jest jak najbardziej prawidłowy, a powodem do niepokoju jest Przetrwały asymetryczny odruch toniczny, czyli taki który nie zanikł po 7 m-cu. Mam nadzieję, że już jasne

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:50   #3452
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jem od dawna..
a kompot, nie za mały jest?
To chyba chodzi o to żebyś TY piłą ten kompot
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:51   #3453
malwina1204
Rozeznanie

naked-super sprzęt jaka cena ????własnie tak jedna rzecz ale pożadna

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:55   #3454
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
no niestety nie jestem ekspertem, bo Fifcio znów 6.dzień nie kupkuje ale nie płacze, nic go nie boli, dziś wylazł z tej małej tłustej dupki KLEKS teraz więc czekam na kupala po pachy na początku pomagało mm Bebilon comfort podawane w min ilości 60 ml rano i wieczorem, do tego wlewałam mu debridat. Były kupki tak co 2 dni. Teraz znów nie ma i jedynym powodem może być czekolada którą ostatnio pochłaniam bez opamietania z radości, że już tylko 2 kg zostało do moich 48

ja kupuję TO :[fakt że stoliczek nadaje sie dla dzieci od 6m-ca, ale jest dość drogi i potem nie będzie już okazji. grzechotek ma pełno, wolę kupować niewiele ale dobrej jakości.
za tydzień idziemy do pediatry.... jak się nie unormuje to poproszę o coś do przepisania... ehsss... jak ja marze o kupie po pachy...
a stoliczek super... bardzo ciekawy

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
To chyba chodzi o to żebyś TY piłą ten kompot
hahahahahaha nie pomyślałam o tym
Stary 2010-11-16, 11:00   #3455
malwina1204
Rozeznanie

Od wczoraj zaczełam ćwiczyć brzuszki jak narazie wieczorkiem po 50 jak narazie bo plecy bolą po całym dniu, co dzień będę dodawać ćwiczenia np dziś na boczki wprowadzam ....a zważe się w niedziele u mamy jak wcześniej nie pójdę do gina jak już wrocił

do mam karmiących co macie dzisiaj na obiad dla siebie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
jem od dawna..
a kompot, nie za mały jest?
heeeee kompot ty masz pić nie dziecku

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:01   #3456
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

ok 230 zł na allegro
opis z aukcji:

Aktywny stoliczek posiada cztery nogi
i cztery interaktywne centra nauki:
*Laptop zabawka z myszką to muzyka i zadania,
które pomagają odkryć alfabet i kształty !!!!!
* Telefon z wyjmowana słuchawką uczy liczb
i pomaga w zabawie w naśladowanie
*Pianino pomaga dziecku nauczyć się kolorów i nazw instrumentów muzycznych!!!
*Książeczka ze stronami, które można przewracać
wprowadza słowa , nazwy zwierząt i pomysły na historyjki oraz
pierwsze słowa po angielsku!!!!
Stoliczek zawiera 4 tryby działania:
tryb polski
tryb angielski
tryb melodyjek
tryb ćwiczenia wyobraźni

dziewczyny a mnie zastanawia inna sprawa
Czy to normalne, aby 2.5 miesięczny bobas spał prawie całymi dniami
Filus śpi całą noc tak od 20 do czasem 11 (!!!) z przerwami na przewinięcie, jedzenie, czasem sobie chce pogadać, np dzis o 6 rano. coś tam porobi w ciągu dnia i znów zasypia. Widze, że się świetnie rozwija, coraz więcej potrafi, jest silny, gada jak najęty. Ale ta jego senność zaczyna mnie martwić, skoro piszecie, że wasze maluchy już w dzień niewiele sypiają

Albo go tak męczymy wszyscy
albo odziedziczył w genach lenistwo po swoim starym

11 wybiła a ten nadal tnie komara
pediatre mamy dopiero 15.grudnia, chyba że z tymi zaparciami wcześniej sie udamy

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-16 o 11:02
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:01   #3457
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Od wczoraj zaczełam ćwiczyć brzuszki jak narazie wieczorkiem po 50 jak narazie bo plecy bolą po całym dniu, co dzień będę dodawać ćwiczenia np dziś na boczki wprowadzam ....a zważe się w niedziele u mamy jak wcześniej nie pójdę do gina jak już wrocił

za bardzo ci nie pomogę, bo ja jem już wszystko: jadłam już gołąbki, bigos, żeberka duszoną cebulą, surówkę z kiszonej kapusty...małej nic nie było

Stary 2010-11-16, 11:04   #3458
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

martucha... on chyba dopiero po chwili zczail co powiedzial wiec pozniej juz sie w ogole nie odzywal... . Poza tym ostatnio zostal z nia SAM, na 2,5 godziny (ja pojechalam z rodzicami do centrum handlowego ) i jak worcilismy to powiedział, ze do konca dnia ja sie już nią zajmuje, bo on ma dosyc

szczegol ze tego samego dnia, rano moja mama chciala ja wziac na rece (widziala ja ostatnio po porodzie) to jej opowiedział "chcialbym tez troche pobyc ze swoim dzieckiem" i jej nie dał no myslalam ze go strzele, wiec wyjazd do C.H. byl slodka zemstą, zeby tatus mogl "pobyc" z coreczka troszke i to w dodatku sam na sam

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-16 o 11:06
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:08   #3459
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

zmykam bo sie przebudza. Koniec spania
Stary 2010-11-16, 11:09   #3460
bordowa
Wtajemniczenie

tifio Ahaaaaa Ja już myślałam, że Ty dziecko sadzasz

ninaad Biorę Dziś 7 dzień i nic nie leci
To Cię babka w aptece oszukała ... Ja zawsze daję kartę jak zamawiam przez internet i mam taniej.

Eveliouses Mi schodzi 600 ml mleka na cały dzień A Ty jeszcze pierś dajesz No ale Asia bardzo mało je.

IlonaN2 Ja mam w nocy to samo. Jak czasem się zdarzy, że Asia płacze mimo, że nie jest głodna i proszę Tżta o pomoc to mówi "to przynieś mi ją do łóżka, poleżymy sobie". Ale on akurat tak ma, w głowie zakodowane "spać, praca, spać, praca" i wiem, że nie robi tego celowo. Chociaż i tak się wkurzam

elenka A czy przypadkiem za Twojego faceta nie sprzatała mamusia? Mam to samo i teraz go po prostu uczę, że trzeba po sobie sprzątać itd., jak dziecko, bo wcześniej mamusia wszystko robiła. Rozwalało mnie jak pisała mu karteczki "Łukasz! Zapłać dziś Zus - pilne! Przygotuj pranie. Kup chleb. Idź do lekarza na 15". No ręce opadają ...

Przyłączam się do pytania gabisun o prezenty

mszu Jakby mi Tż walnął takim tekstem i karmieniu piersią to bym mu po prostu strzeliła w twarz! Jak tak można! Grr aż się wkurzyłam ...
Stary 2010-11-16, 11:11   #3461
gabisun
Zakorzenienie

Naked ja bym się cieszyła prawidłowo przybiera, wiec nie ma czym się martwić. mojej się odmieniło i też ładnie śpi. Ma w dzień 4 drzemki w tym jedna 3 godzinna jak jesteśmy na spacerze w nocy od 21 do 7 rano ( niestety) ale za to tylko z jedną przerwą na karmienie, czasami 2

Stary 2010-11-16, 11:25   #3462
Eveliouses
Raczkowanie

ILona -trzymaj się,wszystko minie.Wiem,ze ciezko jak chłopina nie chce pomóc,ale tak to czasem bywa,ze oni strasznie zmęczeni są a obiadu mu nie rób dziś-popieram hehe

Tifio-dzieki kocie,damy znac jak było

malwinko-my dzis rosołek i gulasz z łopatki i kluski śląskie do tego-oczywiscie TZ wszystko ugotował,a co..

a na zaparcia ja piłam rumianek i pomogło,a mój ma mleko nan 1 i kupki dwie lub jedna na dzien ale raczej bez problemów
buzki
ide z radkiem pogadac bo woła mame

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:47   #3463
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny można jeść Frytki z piekarnika ?

No i mam pytanko Bo mój Franek od rana nie śpi tylko na cycku wisi a jak usypia to na 15 min i znowu na cyc A to leci nam 4 tydzień Czy to może być skok?
Stary 2010-11-16, 11:58   #3464
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Klarissa powodzenia we wprowadzaniu zmian Myślę, że lepiej teraz niż później- pewnie byłoby trudniej
Trzymajcie za nas kciuki
Muszę pochwalić moje dziecko - młoda przespała całą noc w swoim łóżeczku

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
bidulki i Ty i Mała
ale już za sobą macie pierwsze szczepienia a my dopiero jutro na 15 brrrrboje sie jego bólu i łez ale mam cichutką nadzieje,ze bedzie spokojny,bo w szpitalu po kłuciu w stópke na badania,przyniesli mi go bez żadnego objawu płaczu,wiec nadzieja jest....
my szczepimy 5 w 1 i u nas to koszt 110 zł wiec nie jest najgorzej a te hexa 6w1 juz za 180 zł są ,do tego pneumokoki ale to póxniej okołu roczku.
Jakieś tanie macie te szczepionki... ja za 3w1 zapłaciłam 175 zł...
Powodzenia na dzisiejszym szczepieniu, może nie będzie źle

Cytat:
Ale ścięłam się z TZ w nocy
Kochana ja też tak miałam po porodzie, że chciałam zrobić wszystko sama, bo tak świetnie się czułam a poza tym mam taki charakter "samosia". Po 2 tygodniach przyszło takie załamanie, że ryczałam w łazience w ręczniki, że już nie chcę dziecka, rodziny itd. bo po prostu nie miałam już siły. Daj sobie pomóc i naucz się o tę pomoc prosić. Ja wiem, że na początku jest trudno, ale jak mąż mówi "daj potrzymam dziecko" to mu je daj a nie obrażaj się czy coś takiego. Nie zrobi mu krzywdy , a zobaczysz za jakiś czas, że ty będziesz miała swoje, a on swoje sposoby na uspokajanie malucha i o dziwo dziecko co innego będzie chciało od ciebie, a co innego od taty

A z gotowaniem, praniem, sprzątaniem itd. nie przesadzaj i pogadaj z mężem, że potrzeba ci pomocy. Mój tż prasuje ubranka małej, częściej chodzi na zakupy niż ja i robi mi śniadania i kolacje i nie pyskuje, a nawet mniej więcej raz na tydzień pojawia się w domu z kwiatami (od porodu, bo wcześniej to dostawałam kwiatki na dzień kobiet i urodziny czyli 2x w roku ).

Cytat:
jakie mleko jest na zaparcia?
Ja daje NAN pro Sensitive. A zatkanemu maluchowi dzisiaj w desperacji dałam czopek glicerynowy (konkretnie to 1/3 z czopka) i po 30 minutach zrobiła wielgachną kupę - nie robiła mi kupy od 3 dni...

Cytat:
Klarissa - robie tak samo ale smok wypada i musze wstawac i wkładać ,powodzenia w zmianach
Ja też muszę poprawiać jej ten smoczek... ale wole to niż noszenie i lulanie. Po prostu mój kręgosłup szwankuje.

Cytat:
martucha- a kompot z jabłek??? nie jestem pewna ale mi mama tesciowa kuzynka kazały pić nie wiem na co ale mowia że sie pije , dziwne ze po koperku nic nie poszło....a jak bys zjadła ACTIVIE????moze cos ruszy.moze warto isc do apteki wiecej nie pomoge
Nie sądzę, żeby to pomogło. To co je/pije mama nie ma wpływu na trawienie dziecka. Nawet jakbyś zjadła środki na przeczyszczenie to dziecku to nie pomoże. Ale kompot z jabłek jest dobry do picia - jabłka nie uczulają a zawsze tam jakaś wit. C jest

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
martucha... on chyba dopiero po chwili zczail co powiedzial wiec pozniej juz sie w ogole nie odzywal... . Poza tym ostatnio zostal z nia SAM, na 2,5 godziny (ja pojechalam z rodzicami do centrum handlowego ) i jak worcilismy to powiedział, ze do konca dnia ja sie już nią zajmuje, bo on ma dosyc

szczegol ze tego samego dnia, rano moja mama chciala ja wziac na rece (widziala ja ostatnio po porodzie) to jej opowiedział "chcialbym tez troche pobyc ze swoim dzieckiem" i jej nie dał no myslalam ze go strzele, wiec wyjazd do C.H. byl slodka zemstą, zeby tatus mogl "pobyc" z coreczka troszke i to w dodatku sam na sam
Dlatego ja nawet nie mam wyrzutów sumienia jak zostawiam męża z dzieckiem i urywam się do jakiegoś sklepu. Mój tż jak zajmuje się dzieckiem to nie wykonuje nic innego, a ja przecież muszę prać, prasować, sprzątać, gotować itd. i jakoś daję radę w międzyczasie to robić. A on tylko siedzi i zajmuje się dzieckiem...

-----------------------------
Ja byłam dzisiaj na wizycie u ginki i jestem już "naprawiona" Ginka powiedziała, że wyglądam jakbym nigdy nie rodziła i w ciąży w ogóle nie była no i od teraz mam oficjalne pozwolenie na bara - bara chociaż ostrzegała mnie, że może boleć bo blizna jeszcze nie jest elastyczna. No i dowiedziałam się też, że na razie na owulacje i miesiączkę się u mnie nie zapowiada, ale i tak nie będę ryzykować i powiem tż-towi żeby kupił ogumienie

Moja córka była ze mną bo nie miałam jej z kim zostawić, bo tż miał w pracy coś ważnego, a z teściową nie chcę już została wynoszona i wylulana przez panią doktor, a w czasie badania leżała mi na brzucholu Teraz tylko mam za jakieś 3 miesiące zgłosić się na cytologię i na usg - żeby zobaczyć, czy wszystko ok z moimi policystycznymi jajnikolami Ale się strasznie cieszę
Stary 2010-11-16, 12:08   #3465
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa super wieści z wizyty Fajne podejście ma twoja ginka
Ogumienie

Stary 2010-11-16, 12:11   #3466
Ray
Zakorzenienie

Ilona no to zupe masz, a miesko no to mowie ci obsyp sobie na noc np palki z kurczaka czy kup te "pomysl na" rewelacyjne sa te przeprawy, polecam karkowke...
ja karkowke kroje w plastry obsypuje na noc. rano wyciagam wrzucam do worka do niego pokrojone ziemniaki i cebule, zawiazuje i godzine samo sie robi w piekarniku. nie musisz stac przy garach...
tak samo kurczaka czy inne mieso...

malwina ja robie sobie dzis nalesniki z dzemem bo musze mleko ryzowe wykorzystac
ale najczesciej na obiad jem gotowane mieso z zupy plus ziemniaki i marchewka.
albo gotowana piers z kurczaka z makaronem i marchewka i to na patelenie na maselko wrzucam troche oliwy z winogron zeby nie bylo suche i dla mnie rewelka..
albo makaron z twarogiem, albo pierogi z serem na slodko...

mi sie tez wydaje ze nie ma czegos takiego jak mleko malowartosciowe... organizm sam bierze co mu potrzeba, kwestia jedynie ze jak czegos mu nie dostarczysz wezmie od ciebie.... jak za malo tluszczu to wezmie od ciebie, jak wapnia tez ci wezmie.... to raczej ty ucierpisz niz dziecko. natura glupia nie jest
co maja powiedziec te kobitki co zyja w afryce jakos ich dzieci nie gloduja na piersi :d (chyba)

ja tez nie mam wyrzutow ze chodze na areobik i zostawiam tz z dzieckiem ja nie jestem zeschizowana na punkcie dzieci zawsze sobie powtarzam ze dzieciom sie krzywda nie dzieje bo sa z tata a nie obca osoba. a ja musze odpoczac psychicznie od domu normalna rzecz
Stary 2010-11-16, 12:14   #3467
tifio
Rozeznanie

Cytat:
No co Ty za co ma się gniewać Musi mi ktoś uświadamiać że ja to nei maszyna tylko człowiek
Dziś jak wróci to na pewno z nim Pogadam bo nie wyrobie

No to całe szczęście, bo ja czasem coś walnę, a później pomyślę
Życzę, aby rozmowa coś pomogła!

Fajny ten chodzik (tzn dla mnie to pchacz) Ja mam od siostry coś takiego więc mam z głowy ale pewnei bym kupiła jak bym nei miała Bo pchacze toleruję chodzikom mówię nie

Też chodzikom mówię NIE! Ale ten chodzik (pchacz jak to określiłaś) jest fajny

Aha u mnie konik z Fisher Price działa Mały zasypia przy nim raz dwa trzy
Fajnie, że konik u Ciebie działa. Mój Franek ewidentnie woli suszarkę do włosów od konika Matka niepotrzebnie forsę tylko wydała

Cytat:
ilonan2... mi czasem tez sie taki nerw zalacza, wiec masz moje zrozumienie. najgorzej jest kiedy marudzenie mojego dziecka pokrywa sie z czasem karmienia i mloda odstawie cyrki. i kiedys jak Nadia odstawiala szopki przy karmieniu a TZ probowal mnie jeszcze poczuac to taka ryczaca dalam mu na rece i mowie "apteka, rosmann sa jeszcze otwarte, idz kup mleko i ja nakarm". A on wkurozny na mnie fukal "skoro nie masz zamiaru karmic piersia to od jutra wracasz do pracy!"... taaaa bo ja ja tylko karmie a poza tym caly dzien nic wiecej nie robie... rozesmialam sie ironicznie wtedy, bo co innego moglam zrobic...
O żesz w mordę! Co za teksty!
Dobrze, że mój nie ma takich genialnych pomysłów, ale tak na w razie co to zapamiętam Twój wywód.

Cytat:
kwadratowa, jest droższa, ale naprawde rewelacyjna. Można wymieniać na niej zabawki i świetnie gra!

Tak myślałam, ale wolałam się upewnić. Dziękuję

no niestety nie jestem ekspertem, bo Fifcio znów 6.dzień nie kupkuje ale nie płacze, nic go nie boli, dziś wylazł z tej małej tłustej dupki KLEKS teraz więc czekam na kupala po pachy na początku pomagało mm Bebilon comfort podawane w min ilości 60 ml rano i wieczorem, do tego wlewałam mu debridat. Były kupki tak co 2 dni. Teraz znów nie ma i jedynym powodem może być czekolada którą ostatnio pochłaniam bez opamietania z radości, że już tylko 2 kg zostało do moich 48

Razem z Frankiem życzymy kupalka po same pachy, a nawet aż uszki

ja kupuję TO :
[fakt że stoliczek nadaje sie dla dzieci od 6m-ca, ale jest dość drogi i potem nie będzie już okazji. grzechotek ma pełno, wolę kupować niewiele ale dobrej jakości.
Fajniutki! Ja w zeszłym roku dla chrześniaczki kupiłam coś takiego http://allegro.pl/little-tikes-1621-...316769162.html tylko wtedy ceny były zdecydowanie inne

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Tifio kochana Zuziczka ma rację już tłumaczę..."pistolety" to asymetryczny toniczny odruch szyjny i jest jak najbardziej prawidłowy, a powodem do niepokoju jest Przetrwały asymetryczny odruch toniczny, czyli taki który nie zanikł po 7 m-cu. Mam nadzieję, że już jasne
To teraz już wszystko rozumiem. Dziękuję za uświadomienie

Cytat:
To samo co Tż, czyli mięso pieczone w worku, ziemniaczki i jakaś surówka, ale jaka to się okaże na spacerze co mi w sklepie w ręce wpadnie. Ogólnie to jem praktycznie wszystko od początku karmienia.

Cytat:

Nie, no! Rozwalają mnie te Wasze teksty! Ale za to jaka słodka zemsta, należało mu się. Tylko szkoda, że tak szybko się zmęczył tym przebywaniem ze swoim dzieckiem

Cytat:
zmykam bo sie przebudza. Koniec spania
Ahh, jaka pupcia słodziachna! Rosną Wam te maluszki jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
tifio Ahaaaaa Ja już myślałam, że Ty dziecko sadzasz
Chyba musiałabym mieć coś nie tak z głową żeby sadzać takiego maluszka Ale być może źle się określiłam i dlatego mnie tak zrozumiałaś - to tylko moje skurczone podczas ciąży komórki

Cytat:
Tifio-dzieki kocie,damy znac jak było
Czekam na relację i zaciskam kciukaski!

Cytat:
Dziewczyny można jeść Frytki z piekarnika ?

Też się nad tym zastanawiałam, ale przecież tam nie ma oleju, więc chyba można. Spróbuj trochę i zobacz reakcję Małego.

No i mam pytanko Bo mój Franek od rana nie śpi tylko na cycku wisi a jak usypia to na 15 min i znowu na cyc A to leci nam 4 tydzień Czy to może być skok?
Aha, my to już przechodziliśmy. Na poczatku też ciągle wisiał na cycu, ale od tego, że ciągle jadł to ewidentnie bolał Go brzuszek i próbowałąm Go przetrzymywać. Udało się bez większych sensacji. Jednak bardzo mało wtedy spał, jedynie po 15-30minut i się budził. Trzeba było do niego gadać, przytulać żeby nie domagał się cały czas jedzenia. Ja to odczytałam jako pierwszy skok, bo teraz juz zachowuje się normalnie tzn. tak jak przed tym całym skokiem. Je, kupka i śpi i tak w koło

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:17   #3468
gabisun
Zakorzenienie

Ray dokładnie, nasz organizm jest zaprogramowany na tryb ekonomiczny i w przypadku niedoboru wapnia weźmie sobie np. z zębów czy w przypadku ludzi starszych Mało ruchu= osteoporoza ( organizm zabiera sobie z kości wapń, bo jest on tam niepotrzebny ) długo można by wymieniać...dlatego na diecie bez nabiału trzeba skądś ten wapń wziąć i bardziej tu chodzi o niedobory u matki niż u dziecka

Stary 2010-11-16, 12:20   #3469
tifio
Rozeznanie

Klarissa, dla Małej za przespaną nockę w łóżeczku! Obyło się bez lulania i noszenia?
Super, że na wizycie same super wieści! Też mnie rozwaliłaś ogumieniem

Lecimy na spacerek! I przy okazji dokupić kilka rzeczy, których nam brakuje na niedzielną ceremonię

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:21
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:22   #3470
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ma ktoras z was taką karuzele???
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...305591415.html
mozecie ją polecić???
ja mam jest super, maly ja uwielbia

a gdzie kupujecie tego konika?

My po chrzcinach super wszytsko sie udalo. Na dworze bylo cieplutko 18 stopni

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:23
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:25   #3471
Eveliouses
Raczkowanie

Klarisso wydaje mi się,że im mniejsze miasto tym taniej

a co do pokarmu małowartościowego to mi położna powiedziała,ze NIE MA czegos takiego,moze byc mało pokarmu ale wartość swoją musi mieć i tyle...

zaraz sobie wsunę rosołek a potem karmienie Radulki a potem wyjazd do gopsu po darmowe pampry(jak mają jeszcze na ten miesiac) i chusteczki no i szczepienia brrrrr

Edytowane przez Eveliouses
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:27
Stary 2010-11-16, 12:30   #3472
martynka81
Rozeznanie

Gabisun - zapomniałam, że pytałaś o zdjęcie z bliska , to akurat robiłam na trybie bez lampy błyskowej - mam takie w aparacie a ustawienia były automatyczne.

Klarissa - dla małej za przespaną nockę i dla ciebie za udaną wizytę

mały zasnął (ciekawe na jak długo) lecę czytać bo zjazd mam w ten weekend....
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:33   #3473
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/fisher-price-konik...305338811.html

A ja szukam teraz maty edukacyjnej jakiejś Bo mały już nie sypia w dzień i muszę go czymś zająć

Klarissa ja chętnie małego oddam w nocy TZ tylko chodzi o to ż eon nawet dupy nie ruszy do łóżeczka tylko jeszcze mu podaj O to mi chodzi
Stary 2010-11-16, 12:34   #3474
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja mam jest super, maly ja uwielbia

My po chrzcinach super wszytsko sie udalo. Na dworze bylo cieplutko 18 stopni
pogoda to wam się super udała ja konika kupowałam na All za 57zł plus przesyłka kupowałam od tego samego użytkownika co leżaczek więc mi się opłacało

Stary 2010-11-16, 12:42   #3475
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Ilona no to zupe masz, a miesko no to mowie ci obsyp sobie na noc np palki z kurczaka czy kup te "pomysl na" rewelacyjne sa te przeprawy, polecam karkowke...
ja karkowke kroje w plastry obsypuje na noc. rano wyciagam wrzucam do worka do niego pokrojone ziemniaki i cebule, zawiazuje i godzine samo sie robi w piekarniku. nie musisz stac przy garach...
tak samo kurczaka czy inne mieso...

mi sie tez wydaje ze nie ma czegos takiego jak mleko malowartosciowe... organizm sam bierze co mu potrzeba, kwestia jedynie ze jak czegos mu nie dostarczysz wezmie od ciebie.... jak za malo tluszczu to wezmie od ciebie, jak wapnia tez ci wezmie.... to raczej ty ucierpisz niz dziecko. natura glupia nie jest
co maja powiedziec te kobitki co zyja w afryce jakos ich dzieci nie gloduja na piersi :d (chyba)
Ray właśnie dobie robię pierś kurczaka z piekarnika
Mały zasnął zobaczymy czy to kolejne 15 mi czy się może już zmęczył

MAM TO SAMO ZDANIE CO DO MLEKA
nie wydaje mi się że może być coś takiego jak chude czy tłuste czy jakieś tam mleko

A no wreszcie odpadł na kikut dziś Strasznie długo to trwało
Stary 2010-11-16, 12:43   #3476
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

a co do pokarmu małowartościowego to mi położna powiedziała,ze NIE MA czegos takiego,moze byc mało pokarmu ale wartość swoją musi mieć i tyle...
dokładnie a mi teś. mówi, że miała duże cycki i dużo pokarmu ale "chudy" i musiała dawać butlę, lekarz dał jej tabletki na spalenie pokarmu chyba, że kiedyś mieli takie myślenie

Martynka no to super to zdjęcie ci wyszło muszę się podszkolić, bo jak kolejne zdjęcie z fleszem wstawię to Mszu mnie ..

Stary 2010-11-16, 12:48   #3477
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa super wieści z wizyty Fajne podejście ma twoja ginka
Ogumienie
No super kobieta. Na początku mi się wydawało, że trochę tak głupio z dzieckiem do ginki, ale przecież cały rok tam ze mną chodziła a na myśl o kolejnym zostawieniu jej z teściową mam gęsią skórkę... zawsze potem kilka dni dochodzimy do siebie...

Jeszcze mi ginka, że "no nie widzę przeciwwskazań na drugie" ale po mojej minie potem dodała "medycznych rzecz jasna"

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Klarissa, dla Małej za przespaną nockę w łóżeczku! Obyło się bez lulania i noszenia?
Super, że na wizycie same super wieści! Też mnie rozwaliłaś ogumieniem

Lecimy na spacerek! I przy okazji dokupić kilka rzeczy, których nam brakuje na niedzielną ceremonię
Udało się bez noszenia
Muszę ją powoli oduczyć bo mi na prawdę kręgosłup już siada...
Na razie dziecko wie, że w nocy się nie nosimy. Teraz trzeba jej uzmysłowić, że w dzień też nie za często
Udanego spacerku!

Cytat:
Klarisso wydaje mi się,że im mniejsze miasto tym taniej

Możesz mieć rację, że cena szczepionki zależy od wielkości miasta Co do pokarmu to ja czytałam, że może być mniej lub bardziej kaloryczny w zależności od diety matki - i wtedy dziecko mniej lub więcej potrzebuje tego pokarmu. Ale mało kaloryczny to nie znaczy, że zły, tylko dziecko musi więcej zjeść wtedy.

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Klarissa - dla małej za przespaną nockę i dla ciebie za udaną wizytę
Dziękujemy

Cytat:
Klarissa ja chętnie małego oddam w nocy TZ tylko chodzi o to ż eon nawet dupy nie ruszy do łóżeczka tylko jeszcze mu podaj O to mi chodzi
Wiem Ale to mu wtedy podaj i najlepiej wyjdź spać na kanapę, albo obróć się na drugi bok i niech se radzi. Mój tż w nocy też tyłka z łóżka nie ruszy, ba nawet czasem mnie budzi z informacją, że "dziecko płacze" (tak jak bym sama nie słyszała... po prostu czasem olewam ) ale ja mu właśnie ją podaję i niech się buja, ja się obracam na drugi boczek do spania i tyle. A to wszystko dlatego, że już mi raz tż powiedział, że on jest zmęczony bo on pracuje, to się go zapytałam czy sądzi, że ja to na wczasach jestem czy jak... bo jemu to się wydaje, że mnie opieka nad dzieckiem + obowiązki domowe nie męczą, a jego dziwnym trafem męczą... no cud jakiś.

Dlatego nie ma się co przejmować tym, że się chłop do pracy nie wyśpi czy coś takiego. To już jest jego problem To samo z obiadem - ja już dawno doszłam do tego - gotuj co tobie wygodnie, a jak mu nie pasuje, to niech se idzie na pizze albo do baru. Mój się jakoś dostosował i nie narzeka a nawet powiedziałabym, że tak bardziej docenia moje starania
Stary 2010-11-16, 12:48   #3478
Eveliouses
Raczkowanie

fajny ten konik ale czy Raduś bedzie chciał go przytulać?bo narazie niema takich odruchów,przynajmniej tak mi się wydaje

Stary 2010-11-16, 13:01   #3479
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten konik ale czy Raduś bedzie chciał go przytulać?bo narazie niema takich odruchów,przynajmniej tak mi się wydaje
no przytulać to moja też jeszcze nie na razie to ją rusza sama muzyczka, a na przytulanki przyjdzie pora

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
bo jemu to się wydaje, że mnie opieka nad dzieckiem + obowiązki domowe nie męczą, a jego dziwnym trafem męczą... no cud jakiś.
muszę mojemu przeczytać nie no w sumie nie mam co narzekać, u nas jest troche inna sytuacja, bo ja jeszcze nie pracowałam, jesteśmy małżeństwem ( czyt. jestem na utrzymaniu tż ) już 2 lata. Pobraliśmy się jak zaczynałam studia magisterskie, kazał mi się skupić na studiach i nie martwić kasą teraz opiekuję się dzieckiem i nie wyobrażam sobie żebym go jeszcze miała budzić w nocy do zmiany pieluchy skoro wiem ,że rano wstaje, a potem po pracy wpada na szybki obiad i dalej do pracy ( firma) więc bynajmniej też niej est na wczasach. ale za to w weekend nie popuszczam i dzielimy się wszystkim równo, w weekend tylko on przewija małą, zajmuję się nią więcej niż ja itp. a w tygodniu jest odpowiedzialny za kąpiel

Stary 2010-11-16, 13:24   #3480
Ray
Zakorzenienie

ja mam dzis dziden pizamowy :d

sciska mnie z glodu chce nalesniki zrobic ale dzieci spia i jak zacznie mikser zalaczac bedzie po spaniu

w ogole ma ktos przepis na nalesniki bo nie pamietam tych proporcji

ciagle te chusty wertuje i mam dylemant czy elastyczna czy zwykla kupic... widzialamna youtube jak je wiaza... wydaje sie nie takie trudne na filmie hahahaha... ale czy ja w domu bede umiala to nie wiem...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości