|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() A potem walczyłam z bułeczkami drożdżowymi z serem, właśnie się upiekły bedą na kolacje ze szklanka mleczka...
![]() |
#3002 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, jak mnie plecy bolą okropnie od tego łażenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam termin na 9 lutego,ale jakos ze to 2 osobniki a nie jeden, musze liczyc nawet na miesiac wczesniej. Kiedy powinnam się zacząć pakowac? pokażę Wam najśliczniejsze, kosmate łapki - mojego kocurka, uwielbiam je,a on nie daje ich dotykac,od razu gryzie i drapie, ot taka jego sfera intymna ![]()
![]() |
#3004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pakowania, to myślę, że jakoś koniec grudnia/początek stycznia możesz zacząć się pakować na spokojnie...fakt, że bliźniaki mogą urodzić się wcześniej trochę...zwykle jakieś 2 tygi przed terminem chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bede miała spakowaną jedną wielką torbę, z tym, ze pierdołki Małego będą w reklamówce. W razie gdybym ja wylądowała wcześniej w szpitalu to reklamówkę zawsze mąż może dowieżć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3007 |
Raczkowanie
|
jak was czytam to coraz bardziej się stresuje bo większosc jest juz wyszykowanych na wyjscie do szpitala a ja jestem daleko za murzynami.. i jeszcze ta szyjka mnie zestresowala ze szybciej wszystko moze sie potoczyc.. tak wiec wkoncu kupilam cos dla siebie..czyli koszulę do szpitala, na ciąze i do karmienia.. nadaje sie na wsio..
bo w tym co zazwyczaj noszę to by na mnie glupio w szpitalu patrzyli.. http://moda.allegro.pl/alles-sweet-c...320696727.html ale ogolnie lipny wybór koszul dla karmiących..blee nic mi sie nie podoba wybralam mniejsze zlo poprostu ale jestem tez ciekawa co przyjdzie bo zdjęć normalnych tego nie ma tylko katalogowe wiec nie wiem czy bede zadowolona.. :-( jedyne ladne koszulki to "hot milk" ale cena nawet w promocji to dla mnie przesada tym bardziej ze ja tylko do szpitala na 3 dni potrzebuje bo w domu to sobie poradze w swoich ciszkach.. hot milk np: http://www.ladysplace.pl/hotmilk-sli...cna-p-329.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że mam już "wyprawkę" dla siebie do szpitala...bo to niby tylko kilka rzeczy, ale jak je spisałam, to aż się za głowę złapałam, gdzie ja to spakuję - nie wiem...a jeszcze torba dla Małego dochodzi, pewno 2x większa...jak na wakacje jakieś się spakujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie podobnie, jak czytam to zaczynam myslec ze moze powinnam sie bardziej wziasc za przygotowanie dosyc ciekawe te koszule, ja raczej nie bede kupowac do karmienia, z tego co pamietam ostatnio nie mialam i bylo ok zreszta ja malo co kupuje zwiazane z ciaza, ostatnio kupilam sobie pare nowych ciuszkow ale normlanych do tego rozmiar s, takze bede tez dobre po ciazy. Teraz legginsy i dlugie swetry w modzie takze super! a do tego zamiast wyprawki, koszul itp to ja sobie wczoraj sprawilam takie cuda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zadomowienie
|
ja mam nosa do zakupów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Za to dokupię chyba jeszcze jedno opakowanie podkładów poporodowych...bo w opakowaniu jest 10sztuk, może być za mało. Jakbyś kupowała majtasy jednorazowe i podkłady, to idź do Smykolandu - są tańsze, niż w aptece (w tych, co ja byłam to drożej wychodziło). |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Któras z dziewczyn pisała o godzinach dla odwiedzających w szpitalu. U nas jest od 13 do 19, a mój maz z reguły pracuje od 14-22 ale o 12.30 jedzie juz do pracy... więc nie wiem jak my się będziemy widywać;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Raczkowanie
|
OYE
super buciki.. taką "wyprawkę" to ja rozumiem.. ![]() co to za firma butków? bo mi się bardzo spodobaly.. mimo ze dalam sobie zakaz na kupowanie bucikow do konca roku.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
łaaaaaadne te buciki, tylko ja nie potrafię chodzić na takich obcasach
![]() wy tu piszecie, że w lesie jesteście?? ![]() I najważniejsze, jutro do endokrynologa, a 22 listopada, w poniedziałek do dentyski ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, jakie szczotki do czesania dzieciom kupujecie ze sztucznego włosia czy naturalnego? I z jakiej firmy? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 |
Raczkowanie
|
a w ogole to ciesze sie bardzo ze udalo mi sie w tej ciazy nie wydac na zbytki za duzo..to jest na ciuchy ktorych niebede pozniej nosic.. z ciazowych rzeczy to mam 4 pary rajstop i 2 getrów..i kombinuje ciagle z tym i z sukienkami z przed ciazy typu odcinanymi pod biustem i sweterkowymi..
no i 2 poncho mam z przed ciazy ktore mi sie teraz super przydają.. zostaly mi 2 miesiace wiec jakos chyba sie obejdzie bez kupna specjalnych rzeczy.. ah wlasnie sobie przypomnialam ze plaszczyk na ciaze sobie kupilam ale on typowo ciazowy nie jest.. w sumie musze go wkoncu ubrac bo jeszcze go nie nosilam.. a tak sie balam wydatków na te okropne ciuchy ciązowe bo nie ma co ukrywac ze one są nie za ladne ... blee Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-11-16 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez mam troszke malego bzika na punkcie butow i oczywiscie torebek. Tez mialam nie kupowac ale taka okazja byla ze grzech bylo nie kupic, a zakochalam sie w nich od pierwszego spojzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Zadomowienie
|
A ja i Maleństwo najedliśmy się tych racuchów i teraz aż żołądek mnie boli...idę zrobić sobie jakąś herbatę (żurawinowa mi chyba tylko została, albo melisa, ale ani jedna ani druga na żołądek nie pomogą) i spać...
A mój mężulek mnie właśnie wkurzył niesamowicie - nagle mu się przypomniało, że musi iść na godzinę do kolegi z byłej pracy...nigdy sam nie wychodzi raczej, a tu go naszło nagle...pewno jakieś urodziny się kroją, że go tak "przyparło"...mam nadzieję, że wróci tak, jak obiecał - za godzinkę, góra dwie...i nie na czworakach ![]() Nie lubię, jak wychodzi sam, niby to kilka bloków dalej, ale nasze osiedle do najbezpieczniejszych nie należy, także zawsze się denerwuję i w oknie go wypatruję... Spokojnej nocy i słodkich snów dla Was i Maluszków ![]() O.Y.E. - L.A.M.B. - ile ja bym dała za jedną, z maxi dress od Gwen! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam 3 pary ciażowych spodni - ale w lumpie, więc nie mam wyrzutów sumienia. Jedną koszulę ale ją bez ciazy też będe mogła nosić bo ma taki kształt i leginsy. Najgorsze będą te staniki - bo conajmniej dwa będa mi potrzebne. a upatrzyłam sobie za 60 zł - a to doś duzo kasy. noi koszule. Z powodu niezdecydowania mojego lekarza nie wiem ile mam ich mieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
tez uwielbiam jej zeczy ale tylko kupuej jak wlasnie znajde na ogromnej promocij tak wlasnie jak te buty przecenione prawie 70%
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
a ja miałam dzisiaj chickenburgery domowej roboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zadomowienie
|
Zła jestem. Dzwonił mąż, nie wie o ktorej kończy dziś pracę, bo jakiś chłopak chciał się utopić, ale chyba się nie utopił, ale trzeba go znaleźć!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zadomowienie
|
tak na szybko wrzucam kilka zdj koszul. na sobie pokaże jutro- muszę poprosić męża o zrobienie zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jestem zdenerwowana, bo dzwoniła właścicielka, że znowu nie dostała przelewu. Mam złe przeczucie...........bo nawet nie mogę udowodnić, że jest zapłacone, bo nie ma rachunku w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale się dziś wkurzyłam!! Miałam miec o 16:40 wizytę u gina. W pracy do 15:30 jestem, więc musiałam się zwolnic godzinę, żeby podjechac do domu i odświeżyc się...Tż gnał z pracy, żeby zdążyc wziąc prysznic i ze mną pojechac. Dojechaliśmy na miejsce, a tam ciemno, drzwi zamknięte...Dzwonię do gina - nie odbiera...Pojechaliśmy do domu. Dostaję smsa od gina: " Jestem w Egipcie, prosze o kontakt przez smsa." ![]() ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-11-16 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- tak się domyśliłam ![]() ostatnio poznałam bardzo sympatycznego, młodego, przystojnego pana policjanta ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Rozeznanie
|
czy Wy tez tak macie..
nie wiem czy mi sie brzuch w góre przesunał czy cos jest nie tak.. jakoś tak dziwnie mi od wczoraj jakby brzuch wchodził mi po zebra i zle mi wziasc głebszy oddech.. martwie sie tym bo nie wiem czy normalne???
#3030 |
Zadomowienie
|
to chyba normalne, bo wszzędzie piszą, że na krótko przed porodem opada brzuch i lepiej się oddycha. Mi się normalnie oddycha, ale gniecie mnie w żebra..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.