|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz.3 :)
heeeej bączki
![]() w końcu w domu ![]() ale popisałyście postów ![]() Agata współczuję Ci.. ![]() a z GPS to mała wkrętka.. ale też się liczy, bo to dlatego, żebym się już przyzwyczajała!
Edytowane przez Klepsydra88 Czas edycji: 2010-11-16 o 17:50 |
|
|
|
#3482 | ||
|
in love with life
|
Cytat:
) Chociaz... jak sobie przypomne niektorych facetow ze studiow to ![]() Cytat:
Poza tym wymuszanie na drugiej osobie swojego zdania nie wyjdzie Wam na dobre. On byl w PL i wie jak jest, a Ty bylas u niego na dluzej i wiesz, ze na pewno Ci sie tam nie spodoba? Poza tym nie widze zadnych sensownych arugmentow, zebys nie mogla do niego jechac. Widze, ze nie chcesz "bo nie". To nie jest argument. Nie doczytalam w jakim on jest kraju, ale zakladam, ze w Europie?
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2010-11-16 o 17:59 |
||
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wolę przymierzyć itd. ![]() o matko ![]() No tak ![]() Ale są pewnie czarne ![]() Cytat:
![]() Baby jakoś wszystko rozumieją ![]() Ale z tym co napisałaś to prawda ![]() Tylko oczywiście miał na imię Łukasz, a ja jestem uczulona na to imię, a jak na złość sami Łukasze mnie otaczają ostatnio
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2010-11-16 o 20:04 |
|||
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawialiśmy i mówił, że nie dopuści do rozpadu małżeństwa, że jutro się dowie czy jest jakaś szansa i da mi odpowiedź co dalej...
|
|
#3485 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Sama mieszkam w DE, wiem ze z praca dla Polakow, ktorzy nie znaja jezyka albo nie maja wymaganego wyksztalcenia jest ciezko. Czy Twoj maz pracuje na czarno? Bo jesli nie to musi miec pozwolenie na prace. Jesli ma to byloby mu latwiej Tobie zalatwic ewentualne pozwolenie i poszukac Ci pracy. Dziwie sie, ze mu na tym nie zalezy.
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek
, oby Twój mąż wybrał mądrze i wrócił do Polski na stałe! Wypuściłam Mieciulkę na salon i sobie biega . Mała wariatka wspięła się na klatkę na zewnętrzne ściany .
|
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo uważam, nawet w szkole zawsze trzymałam się raczej z chłopakami, z dziewczynami mogę pogadać, ale żeby coś załatwiać czy zacieśniać więzi to nieee. Są oczywiście wyjątki, ale generalnie większość moich dobrych kumpli to faceci.
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
zaczął się tydzień i znowu nie mam czasu
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Biedne dziewczęta
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idzie ocipieć! Teraz pisze mi smsy że myśli jak to wszystko pogodzić i żebyśmy byli razem, więc jednak rozmowa troszkę zadziałała... On ma umowę polską, jest tam jako 'praktykant' ale robi zupełnie co innego i inną $ niż na umowie. Ja chciałabym założyć rodzinę, dlatego nie chcę tam teraz jechać, gdy się leczę i muszę być tu, bo mam swoich lekarzy. A tam o poradę kogo spytam, jak ja ani me ani be... Mąż zna podstawy niemca bo się uczył, ale ja w liceum miałam łacinę Więc Powiedział mi, że za 2 tygodnie napewno będziemy już razem, ale co, jak przyjedzie i powie nagle "jedziemy!" to zdołam się zwolnić z pracy z 2 tygodniowym wypowiedzeniem?? Raczej nie... więc dlatego naciskam. Chciałabym jeżeli dostałabym chociaż te 400-500 euro, mogę nawet sprzątać, na te 3-4 miesiące. Ale nie ma gdzie pytać, u nich nie pracują kobiety- tzn są 2 albo jedna też polki, ale wątpię, że by potrzebowali 3... Poza tym jak byłam na urlopie to ten cały szef mówił, że jak żona, to nawet mogę tam być miesiąc, jeśli pokażę dowód (zdarzały się akcje, że sprowadzali prostytutki). Sprawdził mnie, a po tygodniu gdzie wcześniej nie było mowy zażądał kasy za to, że tam byłam... 10 euro za dzień! Gdzie zużywaliśmy wodę, prąd razem z teściem, oraz 2 facetów z drugiego pokoju. Rozumiem mógł pobrać opłatę, ale jakby dał osobny pokój i łóżka... Ten szwab kombinuje jak się da, żeby zaoszczędzić, dlatego tak mało dostają Dlatego by zabierał pewnie za wynajem osobnego pokoju z 200 euro, albo i więcej... więc bez sensu, jakbyśmy tam byli i by wychodził na czysto z 1400? zł... Także tak źle, tak niedobrze
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2010-11-16 o 21:57 |
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Mieciulka znudziła się bieganiem i weszła do klatki i później wzięłam Stasiulka ale też pobiegał chwilę po salonie i zabunkrował się w domku
. Chomiczki nie miały dziś dnia na bieganie. Ale za to wygłaskałam Stasieńka |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
ale co tam.. za niedługo wolne
![]() jak wracałam z ćwiczeń, to było kilku robotników i jeden krzyczy 'ej mała!' już chcialam powiedzieć 'mała to jest Twoja..' ale się powstrzymałam
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
ahaha Asiu , znam ten tekst xd
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Agata to faktycznie nie ma sensu jak i tak Twój mąż nie zarabia za granicą kokosów. Nie ma własnego mieszkania i musiałabyś się gnieździć w 1 pokoju w 4 osoby(?). Tym bardziej, że masz problemy ze zdrowiem i musisz leczyć się w Polsce, bo jaki jest sens leczyć się za granicą jak nic nie zrozumiesz.
Z tego co piszesz to wiele wskazuje na to, że racja jest po twojej stronie! Ale nie pozwól na to, żebyście mieli mieszkać cały czas osobno! Bo to degradacja dla małżeństwa. Odzwyczaicie się od siebie. |
|
|
|
#3497 | ||
|
in love with life
|
Cytat:
A z innej beczki... To oczywiscie nie moja sprawa, ale z dzieckiem poczekalabym az sie sprawy na dobre poukladaja. Zeby sie nie okazalo, ze Ty bedziesz w ciazy, a on wyjedzie i zostaniesz sama. Cytat:
![]() Jakby tak powiedzial do mnie...to mozna by zrozumiec. Ale ze do Ciebie ktokolwiek mowi "mala" to normalnie nie wierze Przeciez Ty wielkolud jestes
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zła. Ale to przez zmęczenie? Mam nadzieję. W każdym razie, z dnia na dzień mam coraz bardziej dość swojej rodziny i chciałabym tak jak Kevin mieć chociaż jeden dzień tylko dla siebie bez nich. Ja wiem, że brzmi to strasznie ale tak samo strasznie się czuję i już nie wyrabiam psychicznie.
A z weselszych rzeczy, dostałam stypendium socjalne Rysiek chciał sobie zejść z góry po kładce. Nie trafił łapką i się skulał w dół jak piłeczka. Usiadł, doszedł do siebie, napakował jedzenia w poliki i schował się do pudełka |
|
|
|
#3499 | |
|
in love with life
|
Cytat:
A ja zauwazylam, ze Dixi bardziej halasowala niz Bixi, bo TZ moze w nocy spac! Wczesniej nie mogl przez chomika. Musialam go (chomika, nie TZ
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jest czego gratulować, bo to nie naukowe
|
|
|
|
#3501 |
|
in love with life
|
Nie szkodzi. Pieniedzy nigdy za wiele
|
#3503 |
|
in love with life
|
Wiekszosc chcialaby byc takim wielkoludem
A juz na pewno tamci faceci
|
#3504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moja Maja śpi cały dzień... cały czas czyham na nią, wołam, a ona podniesie się, spojrzy przez okienko i dalej śpi ![]() Cytat:
a w 2 pokoju było dwóch kolesi. Bo pokoje są 2 osobowe A on tylko szuka jak zaoszczędzić na polakach Cytat:
więc coś tu nie halo... jak wcześniej mówił, że jak żona, to mogę być nawet miesiąc. A po tygodniu zażądał kasy ![]() A staramy się już długo, jeszcze przed wyjazdem do szwabów. A teraz zaczęłam leczenie, bo coś jest nie tak ze mną ![]() Jakbym zaszła, to jednoznacznie stwierdziliśmy- on wraca. Ale na to się długo nie zapowiada, więc wiesz A i tak mówimy o maksymalnej pracy do marca. Ale ja nie chcę. Rozmawialiśmy przed chwilą, i on bardzo chce wrócić, ale jego tata wtedy by sam został, i wiesz zostawiać wśród pijaków itp... a on bardzo zżyty... i próbuje załatwić żeby jego brat teściowi coś załatwił, żeby nie został sam. Wszystko jest tak pogmatwane, że ja sama zaczynam się w tym gubić! Cytat:
za stypendium ![]() Raczej jesteś zmęczona i dlatego masz wszystkiego dość cały czas z nią, no ale co zrobić- wybywam z domu Albo zamykam się w pokoju i oglądam filmy
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2010-11-16 o 22:47 |
||||
|
|
|
#3506 | |
|
in love with life
|
Cytat:
zeby sie wszystko ulozylo!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
w koncu w domu
terasz wlaczam Housa i zabieram sie za projekty jutro znowu praktycznie od 8 do 23 po za domem i tak do soboty na jeden przedmiot na prace zaliczeniowa mam zrobic bilans czasu wolnego i w moim przypadku chyba wyjdzie ujemny po za tym musze sie jakos wysypiac bo za tydzien moze bede w tv bo u siebie na uczelni 'organizuje' ( w sumie calu russ ) zbiorke krwi i wtedy to dopiero bede celebrity
|
|
|
|
#3510 |
|
Przyczajenie
|
W nocy zmarł mój chomiczek
był bardzo chory...[*] |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

w końcu w domu 

mój Filips też się dużo stracha jak teściowa robi gwałtowne ruchy 
, oby Twój mąż wybrał mądrze i wrócił do Polski na stałe!

za stypendium