2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 09:27   #3541
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

gabisun, no jedno mam, bo jedyne jest ostre kurcze jestem juz na 55stronie ... przegladam wstecz

przy okazji wspominam, strasznie duzo sie zmienia i ile sie człek rzeczy juz nauczył

waniliaania... rozumiem ze dolaczasz sie do pomyslu kolażu?

kaska1980... zdjecia Twojej pociechy chyba nie mam

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-17, 09:40   #3542
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
gabisun, no jedno mam, bo jedyne jest ostre kurcze jestem juz na 55stronie ... przegladam wstecz

przy okazji wspominam, strasznie duzo sie zmienia i ile sie człek rzeczy juz nauczył

mam jeszcze jakieś sprzed kiku dni, nie potrafię tylko cenić czy ok to wybierzesz między tym co masz i tym:

a w ogóle pomysł super

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 09:43   #3543
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
mam jeszcze jakieś sprzed kiku dni, nie potrafię tylko cenić czy ok to wybierzesz między tym co masz i tym:

a w ogóle pomysł super

przyznaj sie kto Ci zrobil to zdjecie?

Nie no to rewelacyjne! Biore!

Stary 2010-11-17, 09:44   #3544
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:

Dziś ma przyjść aparat, ktory zakupiłam więć porobię foteczki a tymczasem wybiorę kilka fajnych i ostrych z tych co mam do tej pory
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 09:49   #3545
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

my dziś pospaliśmy do 8.45 więc wyjątkowo krótko teraz nakarmiłam małego i znów zasnął. no co za koleś ja chcę się z nim bawić, gadać ehsss

frossiczka- spóźnione życzonka, kochana wszystkiego najcudowniejszego, ZDRÓWKA I OBY TŻ BYŁ GRZECZNIEJSZY

nika- super ten skoczek, szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia

wanilia- jaki kochany ten misiu!!

gabisun- maleńka to istna podobizna Twojego meża

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-17 o 10:08
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:03   #3546
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
przyznaj sie kto Ci zrobil to zdjecie?

Nie no to rewelacyjne! Biore!
o kurde czyli jednak ze mnie jest taki "antyartysta", zdjęcie zrobił tż ale żeś mnie rozszyfrowała

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
gabisun- maleńka to istna podobizna Twojego meża
o nie mam nadzieję, że chociaż włosy będzie miała po mnie bo jak na razie to tylko jedną część ciała mamy wspólną

Stary 2010-11-17, 10:13   #3547
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
[

[
pewnie
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:15   #3548
martucha84
Zakorzenienie

gabisun mszu uwielbiam wasze fotkowe dyskusje : hahahahahahha

gabisun kim jesteś z zawodu bo tu mądre rzeczy prawisz i mnie zaintrygowało, ja też jestem na nie jeśli chodzi o chodziki, a fotka małej rewelacyjna, bo dziecie cudne

waniliaania2009 cudny!!

melduje posłusznie że mały nie spał od 5 do 8 bo się bawił i ni chu chu nie zaśnie.. 8 padliśmy oboje, o 9 już była alarmia pobudka i po 5 minutach darcia się i próbach wsadzenia czopka, poszły pierdy i kupa, czopek chyba musiał my coś tam rozruszać,
suma sumarum zanim wlazł na dobre już wylazł z toną pupskowej zawartości,
a teraz mama leczy swoje zdrowie psychiczne a syn jakby nigdy nic bawi się na macie... i wesoło macha rękami z miną, "oj a czemu prawie mama osiwiałaś stało się coś?"

gdzie można załatwić urlop na żądanie od codziennych spraw? no i tego terrorysty?

P.S. najczęstsze pytanie padające w domu młodych rodziców?

"była kupa?"

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-11-17 o 10:16
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:19   #3549
gabisun
Zakorzenienie

Martucha no wreszcie jest to na co wszyscy czekali
a ja jestem mgr fizjoterapii

Stary 2010-11-17, 10:23   #3550
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Witam w końcówce dzisiejszego dnia. Z du*y jakiś był, bo zleciał szybko...
Jeśli chodzi o TŻ, to mój w zasadzie dzieckiem się nie zajmuje. Tzn, kąpie, pilnuje go jak ja idę się kąpać (też mi to dziwnie dłuuugo zajmuje ), albo jak wychodzę do sklepu (zazwyczaj, jak mężowi się nie chce, albo po prostu MUSZĘ wyjść bo inaczej zgłupieję). ALE, cwaniaczek nie pochodzi z synem po pokoju, tylko siedzi, rękę podpiera poduszką bo go szybko boleć zaczyna W niedzielę rano, jak zostawiłam mu dziecko w łóżku i poszłam umyć włosy, to narzekał, że dziecko strasznie marudne jest... Jak zobaczyłam, jak się nim "zajął", to myślałam, że się posikam ze śmiechu - tatuś leżał na łóżku szczelnie owinięty kołdrą i gadał do Boryska leżącego obok. Na moje pytanie, czy chciałby całe życie spędzić na leżąco, oburzył się strasznie, że on pracuje całymi dniami (7-15 ) i chce odpocząć i nie będzie dziecka nosił. Powiedziałam mu tylko, żeby w takim razie nie narzekał, że syn jest marudny.
Ale, mamy taki sam układ, jak gabisun ze swoim mężem - on zarabia, a ja się zajmuję dzieckiem. W domu też nic robić nie muszę. To TŻ sprząta, gotuje, pierze itp. Także, ja nie narzekam. Choć czasem wolałabym wyszorować całe mieszkanie, byle by odpocząć od dziecka... tzn, od opieki nad dzieckiem.
to mamy taki sam układ,ja z małym a tata sprzata,gotuje,zakupy robi itp.Ale nosi Radulke często i samoloty juz sie nauczył robići to mi bardzo odpowiada bo wieczor i tak mi pomaga a czasem sam go kąpie a ja na spacer z psem.Wczoraj tak go uspał,ze śpi mały do teraz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Śliczne te Wasze pociechy, ja nocami nadrabiam, jak chłopaki śpią, odsypiam do południa- z przerwami na karmienie.
Gratuluję pełnych tygodni- miesięcy- my dziś 3 miechy mamy

Nadrobiłam Was, ale nie dam rady wszystkim odpisać

aaneczka przykro mi z powodu pępowinki, ale pępuszkowa rzadko podlega operacji o ile w ogóle
Nikuś-gratkiiiii 3 mcy!!!!ale ten czas leci....cholibka

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mszu jestem za

Eveliouses my eis nie łapiemy, bo żeby dostać te grosze to trzeba mieć max 512 zł na osobę
.
wiem,ze trudno to dostac bo te wymogi to żenada,ale w zeszłym roku tz był zatrudniony na najniszej krajowej ,a moj dochod powinni policzyc jako utracony,wiec powinno nam to uchwycic,ale to narazie moje gdybanie i nadzieja,bo zgodze sie z tobą ,ze te 500 zł to niewiele ale jak sie ma duzy dom i kredyt do spłacenia to kazdy grosz sie liczy

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs

Edytowane przez Eveliouses
Czas edycji: 2010-11-17 o 10:25
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:28   #3551
malwina1204
Rozeznanie

klarissa Gratulacje że już mozesz bara,bara heee też już bym chciała ale mineło dopiero 2 tyg
co do cukrzycy swietna wiadomosc
mszuświetny pomysl z kolażem
aaneczkaco do tż i pokaz przed rodzicami,teściami i dziadkami tak samo heee pomaga mi nie powiem ale jak goscie z rodziny to juz cAŁkiem szaleje

dziewczyny ile dziecko rosnie na miesiac chodzi mi o CENTYMETRYmacie taką orientacje???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:32   #3552
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja z nawilżeniem problemu nie mam, ale nie wiem czy to nie zasługa cc, nie znam się
u mnie problemy chyba bardziej siedzą w głowie- że np mała zaraz się obudzi i będzie ryk albo że będzie bolało (bo jednak trochę jeszcze boli chyba tam gdzie miałam szwy założone). Jak uda mi się wyłączyć myślenie to jest ok
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ale, mamy taki sam układ, jak gabisun ze swoim mężem - on zarabia, a ja się zajmuję dzieckiem.
mnie taki układ póki co nie przeszkadza Oczywiście jak mała marudzi i mówię TŻtowi,żeby się nią zajął to się zajmuje - chociaż czasem z lenistwa zanosi małą do babci. I wspólnie kąpiemy (swoją drogą Ola zauważyła, że jak macha nóżkami to woda się fajnie rozchlapuje- i ostatnio przy kąpieli mamy zalewaną całą podłogę w łazience). I jego sposób na uciszenie małej jak się drze- muzyka na cały regulator- sposób drastyczny nieco ale skuteczny
Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
aaneczka- text teścia -> ja coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze tesciowie to inny gatunek ludzi a zwł. teściowe
no a skąd tyle dowcipów na ten temat?

normalnie mam wrazneie ze nie daję rady mojemu dziecku.
i ja chce do mamy!!!
będzie lepiej
Tifio -ja sie wciąż nie moge nadziwic ze 0,5 h w nocy i po sparwie??? karmienie i zmiana pieluchy?? Jezu kobieto zielenieję z zazdrosci.
my czasami wyrabiamy się w 20 min Ale na początku też to czasem trwało do 1,5 h- więc jest nadzieja i dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Wieczorne karmienie po kąpieli- porażka nawet nie chciała spojrzeć na cycka darła się okrutnie..... dostała więc samo mm a matka siedziała 30 minut z laktatorem, oby to było przejściowe, bo nienawidzę ściągać pokarmu i na pewno szybko sobie odpuszczę. Nie dość że tego pokarmu mam mało, to jeszcze Dagula zaczęła nim gardzić ;(
ja się zawzinam, że skoro nie wypiła wszystkiego ode mnie to nie dam jej butelki. Bo zauważyłam, że ostatnio też nosem kręci- jak częściowo opróżni pierś i mleko leci wolniej to zaczyna marudzić
Po tej "aferze" z kołderką wczoraj w nocy mała spała pod kocykiem. Średnio to się sprawdziło, bo rozkopywała się non stop i 3 razy w nocy zastałam ją nieprzykrytą wcale ( w tym raz w poprzek łóżeczka z jedną nogę zwisającą między szczebelkami a drugą oparą o szczebelki)
skąd ja to znam Może spróbuj ją przykryć tak, żeby miała odkryte rączki to nie będzie już wykopywać nóżek- Oli to wystarczy- jak wyjmie spod koca łapki to już nie wierci się tak i nie wykopuje nóżek
Dzisiaj próbujemy śpiworek. Jak na razie też kicha bo kątem oka widzi szelki od śpiworka (odstają przez zapięcia) i próbuje je łapać ustami- jak pierś i się wkurza i męczy a głowa chodzi non stop mocno na boki odpięłam szelki i zapnę jak uśnie.
to może daj jej w zasięgu ust coś innego co mogłaby sobie ślinić- np jakąś grzechotę czy pieluszkę, żeby nie musiała odwracać główki. Dzieciaki wszystko co nowe poznają buzią
Cytat:
a gdzie fotka na tą okoliczność?
Cytat:
Nikuś z tymi chodzikami to chodzi o to ,że nie są zbyt dobre dla kręgosłupa, bo wymuszają pozycję pionową kiedy tak naprawdę mieśnie dziecka i kręgosłup nie są na to gotowe.
no i chyba nie są też dobre dla stawów biodrowych. Jeśli już coś kupować to jakiś taki wózeczek/balkonik, żeby dziecko mogło się o to podeprzeć

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

zapomniałam się pochwalić, że Filip kończy dziś 2 miesiące
no to czekamy na dzisiejsze fotki
Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Moj mis
a o czym myśli ten miś na pierwszej fotce

Za godzinę jadę po butki Mam nadzieję, że będą pasowały
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:38   #3553
malwina1204
Rozeznanie

Ile się dostaje macieżyńskiego chodzi mi o kwote???

Moja mała też ulała wczoraj bardzo dużo takiej żółci, zadzwoniłam zaraz do mamy powiedziała że to od zołądka.

Podajecie jakieś witaminy swoim dzieciakom???Bo w szpitalu kazali wit.K jak karmie piersią to tą daje a witamine D????

Stary 2010-11-17, 10:41   #3554
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

Moja mała też ulała wczoraj bardzo dużo takiej żółci, zadzwoniłam zaraz do mamy powiedziała że to od zołądka.

Podajecie jakieś witaminy swoim dzieciakom???Bo w szpitalu kazali wit.K jak karmie piersią to tą daje a witamine D????
wit. K +D obowiązkowo przy piersi, K 3 miesiące ( ja podawałam 2 ) a wit. d neonatolog w szpitalu zalecała przez 2 lata ( w naszej strefie klimatycznej)
co do macierzyńskiego to u mnie są troche kombinacje alpejskie ale dostaję 1300zł ale to zaley od kwoty jaką zarabiałaś ( brutto)

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-11-17 o 10:42
Stary 2010-11-17, 10:41   #3555
dash
Raczkowanie

Dziewczyny na tvn wlasnie jest o napieciu miesniowym u niemowlat
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:55   #3556
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
wit. K +D obowiązkowo przy piersi, K 3 miesiące ( ja podawałam 2 ) a wit. d neonatolog w szpitalu zalecała przez 2 lata ( w naszej strefie klimatycznej)
co do macierzyńskiego to u mnie są troche kombinacje alpejskie ale dostaję 1300zł ale to zaley od kwoty jaką zarabiałaś ( brutto)
na umowie 1200 z czyms,

mi dali tylko wit k to co kupic wit D????nie ma dr dzis dopiero w poniedzialek wiec wstrzymac sie czy mam kupic lepiej?

Stary 2010-11-17, 11:00   #3557
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hej dziewuszki!
Pewnie mnie juz nie pamiętacie bo się nie odzywamjakoś czasu brakuje ..
w domu mam terrorystke...od jakis 3,4 dni ciągle płacze... jak nie spi i nie je to płacze... masakra nawet noszenie czasem nie pomaga..wykańczam się psychicznie.. ogólnie sama usnac za bardzo nie potrafi- woli jęczec, marudzic i plakac ze zmeczenia ale spac franczeska nie pójdzie... chyba ma kolejny skok i wiecej tez je.. wczoraj po 23 zjadla 160mleczka mojego i jeszcze by zjadla ale oszukalam ja smokiem i wcale nie spala długo bo juz o 2.30 byl krzyk- "jeść!!"
Dziś idziemy na SZCZEPIENIE juz sie psychicznie nastaawiam- kupiłam jej syrop paracetamol dla dzieci i jak bedzie ja bolalo to podam,, albo podam profilaktycznie zanim wejdziemy...

a nie odzywam się bo znaleźliśmy mieszkanko do kupienia.. i tak jakoś czasu nie mamy...ludzie chcą dość szybko kase a my mamy tylko 80% i na pozostale 20%musimy wziasc kredyta i to szybko a z tego co slysze moze to potrwac jakis miesiac...

tak się ciesze!!juz mysle jak sciany pomalowac w salonie- moze cos poradzicie??jak dobrac kolory do kuchni .. tam jest taka kawa z mlekiem jak zrobić w salonie???

MSZU- fajny pomysl z kolazem ja tez uwielbiam go robic

zdjęcie salonu i mojej Niuni..
Stary 2010-11-17, 11:00   #3558
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:

wit K i D do konca 3 miesiaca a potem juz tylko D

a macierzynski zalezy od wysokosci zarobkow,ja dostaje 1500 co mnie bardzo cieszy,szkoda,ze tek krotko,no nie.Powinno sie to dostawac przez 2 lata wychowawczego,to byłby normalny przyrost naturalny,a tak-dają lub nie(czesciej nie) i dziwią sie,ze dzieci sie nie rodzą.A za co mamy je utrzymac?Ja tam nie narzekam,bo sobie radzimy i to nawet całkiem dobrze,ale są osoby co naprawde mają ciezko a panstwo wg.mnie jest w czarnej du...co do pomocy rodzinie

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:06   #3559
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
na umowie 1200 z czyms,

mi dali tylko wit k to co kupic wit D????nie ma dr dzis dopiero w poniedzialek wiec wstrzymac sie czy mam kupic lepiej?
bez wit. K mozna się obejść ale D obowiązkowo zapobiega krzywicy, zwłaszcza, że w Polsce słońca za dużo nie ma w ciągu roku a teraz o tej porze roku to juz całkiem

1200zl brutto? to od tego musisz odjąć jakieś 400zl chyba bo podatek i zus...

ja zarejstrowałam się na 1800 brutto i mam 1300zl

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Mpik super mieszkanko mi się podobają odcienie ( wszystkie) fioletu nawet by pasowało do tego wnęrza, chociaż ten kolor który jest teraz jest też super może przy nim zostaniecie? naprawdę ładne mieszkanie ja też chcę już być na swoim

Evelio dokładnie ja urodziłam 4 września a macierzyński dostałam ( za 2 miesiące) 10 listopada tylko u mnie lepsza sytuacja jestr, ale jak ktoś ma rachunki do popłacenia itp. to masakra 2 miesiące bez wypłaty, szok

Stary 2010-11-17, 11:08   #3560
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ufff przejrzałam cały watek

tak jak sie spodziewalam, mam polowe a moze nawet nie zdjec maluchow, kotrych mamy daly tu kiedys o sobie znac

tak czy siak zebrałmi sie niezly klan

Stary 2010-11-17, 11:14   #3561
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

tak jak sie spodziewalam, mam polowe a moze nawet nie zdjec maluchow, kotrych mamy daly tu kiedys o sobie znac

no to duże piwo dla tej pani ( wino, wódka? )

Stary 2010-11-17, 11:22   #3562
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaminke K dajesz jak karmisz piersia, a D jak piersia i butla tez. D jest szcegolnie wazna.

Maciezynskiego dostajesz zaleznie od wyplaty.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:34   #3563
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Mi kazali podawać obie więc podaję

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny na tvn wlasnie jest o napieciu miesniowym u niemowlat
Oglądałam Mądrze dr gadał że naprawdę nie zawsze to jest to a często jest to mylone albo przesadzone

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

a nie odzywam się bo znaleźliśmy mieszkanko do kupienia.. i tak jakoś czasu nie mamy...ludzie chcą dość szybko kase a my mamy tylko 80% i na pozostale 20%musimy wziasc kredyta i to szybko a z tego co slysze moze to potrwac jakis miesiac...

tak się ciesze!!juz mysle jak sciany pomalowac w salonie- moze cos poradzicie??jak dobrac kolory do kuchni .. tam jest taka kawa z mlekiem jak zrobić w salonie???
Oczywiście że pamiętamy

No super z mieszkankiem My na kredyt czekaliśmy tak dwa tygodnie
więc może się uda

Cytat:

klask i:kla ski:k laski:: oklaski:klaski :

Dziewczyny mój mały ma chyba ten skok pierwszy Wiem że tam jest 5 tydzień a u nas jest 4 ale jak się dziecko urodziło później to skok jest wcześniej a mój Franuś prawie tydzień przeterminowany no i objawy na to wskazują Chce być tylko u mamusi na rączkach najlepiej przy cycku jest niespokojny, budzi się co chwila A w nocy się wycisza i jest ok
Ale w piątek postanowiłam iść na warzenie i na dzieci zdrowe do pani Dr Strasznie mi od wczoraj ulewa i czytam o tych refluksach i może ja mam za rzadkie mleko i trzeba je zagęścić Przychodnie mam dwa bloki dalej więc w piątek pójdę No chyba że położna przyjdzie i coś doradzi
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:45   #3564
malwina1204
Rozeznanie

wiec zakupie dzis wit d dzięki dziewczyny

moja małą jak wstała po 8 do tej pory nie chce usnąć

zazdroszcze dziewczyną które sypiają w nocy dłuzej niz 4h jak wy piszecie o tym to nie wierze i dfo tego trudnosci z zasnieciem do 2h masakra

Stary 2010-11-17, 11:47   #3565
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha no wreszcie jest to na co wszyscy czekali
a ja jestem mgr fizjoterapii
tak też myślałam
ale super bynajmniej masz małą pod kontrolą

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
wiem,ze trudno to dostac bo te wymogi to żenada,ale w zeszłym roku tz był zatrudniony na najniszej krajowej ,a moj dochod powinni policzyc jako utracony,wiec powinno nam to uchwycic,ale to narazie moje gdybanie i nadzieja,bo zgodze sie z tobą ,ze te 500 zł to niewiele ale jak sie ma duzy dom i kredyt do spłacenia to kazdy grosz sie liczy
trzymam kciuki żeby się udało

Cytat:
D do końca 1 roku, k do 3mce chyba że wprowadzasz butlę, nawet 1 butelka mm wiąże się z odstawieniem k

Cytat:
Hej dziewuszki!
Pewnie mnie juz nie pamiętacie bo się nie odzywamjakoś czasu brakuje ..
w domu mam terrorystke...od jakis 3,4 dni ciągle płacze... jak nie spi i nie je to płacze... masakra nawet noszenie czasem nie pomaga..wykańczam się psychicznie.. ogólnie sama usnac za bardzo nie potrafi- woli jęczec, marudzic i plakac ze zmeczenia ale spac franczeska nie pójdzie... chyba ma kolejny skok i wiecej tez je.. wczoraj po 23 zjadla 160mleczka mojego i jeszcze by zjadla ale oszukalam ja smokiem i wcale nie spala długo bo juz o 2.30 byl krzyk- "jeść!!"
Dziś idziemy na SZCZEPIENIE juz sie psychicznie nastaawiam- kupiłam jej syrop paracetamol dla dzieci i jak bedzie ja bolalo to podam,, albo podam profilaktycznie zanim wejdziemy...

MSZU- fajny pomysl z kolazem ja tez uwielbiam go robic

zdjęcie salonu i mojej Niuni..
cudna a mieszkanie super, może jakieś jasne kolory? żółty?
trzymam kciuki za szczepienie

Cytat:

jesteś wielka! należy i się duże winko, albo noc bez wstawania co wolisz
Stary 2010-11-17, 11:57   #3566
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
tak też myślałam
ale super bynajmniej masz małą pod kontrolą
no nie do końa super, o większości rzeczy wolałabym nie wiedzieć...tyle naoglądałam się chorych dzieci i ch cierpienia, że połowę ciąży zamartwiałam się czy aby moje dziecko jest zdrowe pracowałam też z dziećmi z autyzmem, zespołem Downa i róznymi naprawdę rzadkimi schorzeniami mózgu...straszne co ci rodzice przechodzą...a dzieciaczki naprawdę wspaniałe a tyle muszą się wycierpieć...Pracowałam też z dziewczynką z bardzo ciężkim uszkodzeniem mózgu: urodziła się zupełnie zdrowa, jak miał 4 miesiące wypadła mamie z rąk i uderzyła się o kant łózeczka teraz nie ma z nią żadnego kontaktu, ma 6 lat, nie potrafi mówić, bardzo ciezko do niej dotrzeć ehhhh..

aaa...jeszcze w życiu nie uwierzę w to, jak to się mówi , że matki alkoholiczki rodzą zdrowe dzieci byłam na stażu w szkole specjalnej i większość dzieci pochodzi z rodzin patologicznych..fakt może uszkdozenia niewielkie bo: upośledzenia umyśłowe w stopniu lekkim i iumiarkowanym przeważnie, ale też problemy ze zrostem kości, mózgowe porażenia itp. i baaaardzo duże problemy emocjonalne...byłam tam tylko 4 miesiące a dzieci trakotwały mnie jak bliską rodzinę tak były spragnione bliskości drugiej osoby...

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-11-17 o 12:02
Stary 2010-11-17, 11:59   #3567
malwina1204
Rozeznanie

narazie butli nie ma chodz sama nie wiem czy nie wprowadzić teraz usneła po 4 h grymaszenia,sama nie wiem co robić jak u was było same wprowadziłyscie butle bo wiele z Was tak robi że karmi piersią i daje dodatkowo butle, mi sie zdaje ze ona sie nie najada samymi cyckami.

Stary 2010-11-17, 12:03   #3568
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
narazie butli nie ma chodz sama nie wiem czy nie wprowadzić teraz usneła po 4 h grymaszenia,sama nie wiem co robić jak u was było same wprowadziłyscie butle bo wiele z Was tak robi że karmi piersią i daje dodatkowo butle, mi sie zdaje ze ona sie nie najada samymi cyckami.
czy sie nie najada to oceni pediatra, wystraczy, że zobaczy ile przyrasta wagowo. W poradnikach jest zawsze napiane, że jeżeli dziekco przesypia 3 godziny ( nie ważne czy w nocy, czy w dzień ) to się najada

Stary 2010-11-17, 12:14   #3569
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamusie.

Corcia śpi od 10-tej, a mam pije kawkę i nadrabia wizaż.
Pogoda straszna 5 stopni i szaro buro, w sumie nie pada i powinnam zbierać sie na sacer ale taaak mi się nie chce w taką pogodę.

U nas problemy z karmieniem rozkręciły się na dobre, już nie tylko wieczorem ale i w nocy i w nad ranem taki ryk, że cycka jej podaję. Histeria poprostu, nie wiem jak długo dam radę słuchać tych jej żali i wciskać jej pierś na siłę mały cwaniak chce butlę....

Cytat:
To już dyży chłopak GRATULACJE!

Cytat:
u nas kupy nadal brak, dziś rozpoczynamy dzień 3 i nic się nie zapowiada że zmieni się to na lepsze...
Doczytała, że w końcu jakoś poszło
Nie ma to jak kupa z rana

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Wczoraj była rozmowa z TZ a ile łez przy tym wylałam
Najważniejsze, że są efekty, może zrozumiał? I perspektywa rozstania na jakiś czas Go przeraża, a to dobrze świadczy. Będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Moj mis
Fajny miś a uśmiech super

Cytat:
dziewczyny ile dziecko rosnie na miesiac chodzi mi o CENTYMETRYmacie taką orientacje???
To ciężko określić. Moja urosła o 4 cm w ciągu 6 cm. Ale sama lekarka powiedziała, że to mierzenie u takich maluchów jest niemiarodajne, bo ciężko zmierzyć.
Ostatnio koleżanki córka przytyła w 6 tyg. 1,8 kg a nie urosła ani 1 cm (tak zmierzył ją lekarz).

ninaad- próbuje ją przetrzymać, ale wiesz jak to w środku nocy krzyki malucha- szkoda mi męża i sąsiadów no i w tej nocnej ciszy wszystko brzmi jeszcze bardziej żałośnie...

Cytat:
Ile się dostaje macierzyńskiego chodzi mi o kwote???
Zasiłek macierzyński to 100% Twojej pensji liczone na podstawie średniej z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli byłaś na zasiłku chorobowym w ciąży to będziesz dostawała dokładnie taką samą kwotę.

Podajemy wit. K do 3 miesięcy i D do 2 lat.

Moja Pani Doktor kazała podawać wit. K mimo dokarmiania, ale tylko przez 2 miesiące a nie przez 3 .

Cytat:
Powodzenia na szczepieniu. I żeby córcia była już grzeczniejsza
Gratuluje zakupu mieszkanka. Jak macie taki duży wkład własny (80%) to kredyt dostaniecie znacznie szybciej, bo nie ma wszystkich procedur.
Na kolorach nie znam ale kuchnia łączona z salonem podobają mi się w barwach naturalnych: beze, brązy, piaskowe, ecru.
Cytat:
A co jest z chodzikami nie tak?
Ortopedzi nie zalecają.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:16   #3570
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
no nie do końa super, o większości rzeczy wolałabym nie wiedzieć...tyle naoglądałam się chorych dzieci i ch cierpienia, że połowę ciąży zamartwiałam się czy aby moje dziecko jest zdrowe pracowałam też z dziećmi z autyzmem, zespołem Downa i róznymi naprawdę rzadkimi schorzeniami mózgu...straszne co ci rodzice przechodzą...a dzieciaczki naprawdę wspaniałe a tyle muszą się wycierpieć...Pracowałam też z dziewczynką z bardzo ciężkim uszkodzeniem mózgu: urodziła się zupełnie zdrowa, jak miał 4 miesiące wypadła mamie z rąk i uderzyła się o kant łózeczka teraz nie ma z nią żadnego kontaktu, ma 6 lat, nie potrafi mówić, bardzo ciezko do niej dotrzeć ehhhh..

aaa...jeszcze w życiu nie uwierzę w to, jak to się mówi , że matki alkoholiczki rodzą zdrowe dzieci byłam na stażu w szkole specjalnej i większość dzieci pochodzi z rodzin patologicznych..fakt może uszkdozenia niewielkie bo: upośledzenia umyśłowe w stopniu lekkim i iumiarkowanym przeważnie, ale też problemy ze zrostem kości, mózgowe porażenia itp. i baaaardzo duże problemy emocjonalne...byłam tam tylko 4 miesiące a dzieci trakotwały mnie jak bliską rodzinę tak były spragnione bliskości drugiej osoby...
jak sie tyle na ogladałas to ci sie nie dziwie ze myslalam cala ciaze tez tak miałam chodz nie pracowałam,a dzieci szkoda

szczesliwa u mnie dokladnie to samo z cycem jest ma trudnosci z chwytaniem go musze jej pomagac i tak nie zadowolona

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-11-17 o 12:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości