|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Ja cenie sobie firmy, ktore rekrutuja przez telefon, przynajmniej pierwszy etap. Po co tracic czas na kogos, kogo wstepnie mozna zweryfikowac na odleglosc. Wole to, niz jazde 300 km by powiedziec kim jestem i czym sie interesuje.
Jula, bo moze ja sie do tego nadaje, ale tego nie lubie ? Nie wiem, ja mysle, ze kompletnie jestem dupa wołowa jesli chodzi o wciskanie, po prostu chyba widac w moich oczach, ze kłamie :P Natomiast tutaj mi sie pracuje bardzo łatwo, bo jestem pewna produktu i efektów, jakie mozna osiagnac. A dzieki temu, ze robie lekcje pokazowa, to na wlasnej skorze mozna sie przekonac, ze nauka moze byc prosta i przyjemna a to najlatwiej chwyta. A najlepszym wynagrodzeniem dla mnie jest pytanie ze strony rodzicow, ktore wczoraj padlo dwukrotnie: To pani bedzie uczyla nasze dzieci?? Nie? Szkoda, bo dziewczynkom potrzebna jest taka osoba jak pani. Podnosi na duchu. Wiele razy slyszalam, ze powinnam sie przekwalifikowac na nauczycielke :P |
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
czy i ja mogę dołączyć?
![]() od listopada jestem bezrobotna.. wcześniej przez pół roku pracowałam w agnecji reklamowej.. a teraz ogłoszeń prawie nie ma, chyba, że na praktykantów.. szukam w reklamie/marketingu/PR/evetnach w wawie.. najgorzej, że cały czas brakuje mi pewności siebie, bo bardzo mnie to nieprzedłuzenie umowy "osłabiło.." dzisiaj zajerestrowałam się w UP - ale zastanawiam się czy wszystko dobrze zrobiłam, bo oddałam wniosek, niezbedne dokumenty, wypełniłam podanie o ksiazeczke ubezpieczeniową - ale nie dostalam zadnych ofert pracy ani nikt o tym nie wspomnial nawet - teraz mam się stawic 14.12.. - coś zrobiłam źle? mam nadzieję, że szybko znajdziecie pracę
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam kilka razy udział w projektach zwiazanych z dziećmi, ale dla mnie to była porażka. Byłam umęczona, zdegustowana, a dzieci nie pałały entuzjazmem.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mysle, ze nie mam cierpliwosci, ale jednak mam. lubie tlumaczyc, lubie, gdy dziecko nie rozumie a po moim wytlumaczeniu wie wszystko i sie cieszy. ja zreszta mam dosc luzne podejscie do dzieciakow, one chyba to lubia.
|
|
|
|
#4716 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jeny ile tego naprodukowałyście!! Nie nadążam!!
![]() Cytat:
Ale fakt marzy mi się kurs na pewno z rysunku i kiedyś to na pewno zrealizuję. Na modzie się nie bardzo znam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko kto da mi taką pracę? Nawet nigdy tak nie pracowałam. Jestem nieśmiała, choć dobrze to maskuję, ale praca w samotności to jest to! Też uważam, że laboratorium to było by dla mnie cudowne miejsce, tylko że w liceum po 1 semestrze miałam 2 z chemii hahaha Dopiero potem nauczyłam się lepiej ściągać.Dziś chyba odpuszczam sprawy związane z poszukiwaniem pracy, bo naprawdę jak nigdy, mam zapał by pisać mgr, trzeba pisać póki mi nie przejdzie. Poza tym jutro idę do UP i mam rozmowę w Orsay. No zobaczymy co z tego wyjdzie. |
||||
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam do napisania 2 prace, jedna na juz, a druga moze poczekac. a tak mi sie nie chce, choc deadline w poniedzialek, a ja nie napisalam ani slowa
((( Moj zleceniodawca mnie zabije !!!---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Przełożono mi spotkanie pierwsze, wiec mam godzinke wiecej dla siebie, ale kilkaset zlotych mniej w tym tygodniu ;((( |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju jakby nie mogli wszystkich dać na 1 rozmowę tylko każda rozmowa z kimś innym. A w końcu ten mój facet z goldenline chyba ma decydujący głos bo z nim bym pracowała. Więc widział mnie, rozmawiał ze mną więc po co mam gadać z jakimiś kobitami z miasta na wybrzeżu Polski, z centrali firmy które i tak tu nie przyjeżdżają. To z nimi właśnie rozmawiałam.
|
|
#4719 |
|
Rozeznanie
|
Pumas trzeba bylo tak od razu, ale ja jestem tempa rany. Dobra wpisuje adres rodzicow oni mieszkaja w lodzi a ja 40 km od lodzi. a adres zameldowania a zamieszkania to dwie rozne sprawy, ale jestem tempa rany, nie wiem jak ja zdalam prawko za pierwszym razem cud normalnie.
|
|
|
|
#4720 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie widzę tej oferty, wklej link jak możesz
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie trochę nie pomyślałaś. Ja mam rodziców w Katowicach i tam mam zameldowanie i jak wysyłam do Katowic to piszę Katowice w CV.
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
mała zmiana, ciesze się, że zakapowałaś
![]() Mabi, tez jestem ciekawa, co to za ogloszenie. |
|
|
|
#4723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uwierz w siebie i swoje możliwości!Co do rejestracji w UP, myślę, że wszystko ok. Mnie również przy rejestracji nie przedstawiano ofert. Pierwsze oferty otrzymałam w wyznaczonym terminie. Jeśli tylko będą mieć oferty odpowiadające Twojemu profilowi to na pewno przedstawią Ci je 14 grudnia. A w międzyczasie możesz sama podpytać o jakieś znajdujące się w ich ogłoszeniach.
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
apropo spendów i tzw. "zagrzewania do walki" - bardzo pospolite w piramidach finansowych oraz w ogolnie pojetym naciagactwie, typu philipiak, zepter itp. Porazka, bylam swiadkiem wiele razy i takiego sekciarskiego podejscia nie widzialam jeszcze :P
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post23292703
To jest ogłoszenie o którym pisała Mabi ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Magda, wiem co czujesz. Ja na pewno bym próbowała, no ale to ja. Ja nie mam bliżej żądnych możliwości, żadnych, więc musiałabym pokonywać tę odległość. Myślałam już nad tym by wynająć pokój w jakimś mieszkanku studenckim, ale najpierw musiałabym tą pracę znaleźć
|
|
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja jestem z siebie nawet dziś zadowolona bo napisałam aż 4 stron |
|
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Ogłoszenie, wymażona praca
szkoda że tak daleko, eh można sobie pomarzyć, Magda, składaj na to ogłoszenie! Jutro ide na rozmowe do Rossmann, u mnie w mieście otwierają nowy sklep. Mam dość siedzenia w domu nawet z pokoju nie chce mi się już wychodzić. |
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz na wsi, to może ciężko by było coś wynająć heh
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Przerobiłam dziś 10 firm ze strefy ekonomicznej w Gliwicach i wysłałam ostatecznie do 4. Reszta-albo nie miała strony i nie wiem czym się zajmują, albo strona www zagraniczna i bez namiarów na Polskę i nie wiadomo czym się zajmuje polski oddział, albo w ogóle działalność firmy zupełnie mi nie odpowiadająca. Jutro kolejne przerobię.
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
czesc, pojutrze mam rozmowę w sprawie pracy telemarketerki. wiecie moze o co mogą spytać?
|
#4731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
opowiedzieć coś o sobie, wady zalety, ja miałam kiedyś pytanie o to jakich argumentów bym użyła gdybym chciała sprzedać radio człowiekowi ze średniowiecza ![]() co wiesz o firmie też mogą spytać |
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Mogą zapytać np. czemu czerwony długopis jest lepszy niż czarny i inne takie bzdety. Albo każą ci sprzedać kubek rekruterowi, albo totalnie bezużyteczną rzecz np: tubkę po paście do zębów i przekonać go że jest mu potrzebna.
|
#4733 |
|
Konto usunięte
|
w wątku zrobiło się pozytywnie, a ja w poniedziałek dostałam odp. negatywną, nie przeszłam nawet etapu selekcji dokumentów na kierownika rejonu - stażystę
pocieszyłam się dziś we właściwy sobie sposób, wydając kupę kasy na bzdurę, tym razem makijaż permanentny brwi wyglądam dosyć demonicznie
|
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
Ariena, nie jesteś jedyną bezrobotną mężatką. Ja też jestem na utrzymaniu męża
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;23300214]w wątku zrobiło się pozytywnie, a ja w poniedziałek dostałam odp. negatywną, nie przeszłam nawet etapu selekcji dokumentów na kierownika rejonu - stażystę
pocieszyłam się dziś we właściwy sobie sposób, wydając kupę kasy na bzdurę, tym razem makijaż permanentny brwi wyglądam dosyć demonicznie [/QUOTE]Do Biedronki?
|
|
|
|
#4736 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurde a macie jakies uniwersalne teksty zachecajace do opchniecia takich rzeczy?
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;23304290]ano...
nawet w takim g... mnie nie chcą ![]() nie mówię, że ja bym bardzo chciała, ale chociaż na rozmowę mogli zaprosić, a tak mam nadszarpnięte ego [/QUOTE]Byłam tam na rozmowie, na to samo stanowisko. Nie masz czego zalowac. Pisalam tu o tym nawet. Buractwo to malo powiedziane. Ludzie kompletnie nie szanuja cudzego czasu. Przyjechalam o czasie, a musialam czekac chyba 2h na swoja kolej. Do tego zadawano beznadziejne pytania, np. ile jest sklepow w calej polsce, w jakich miastach - no ludzie, chyba oczywiste, ze prawie wszedzie!!!!!!! No a poza tym stwierdzili, ze oni szukaja mezczyzn, bo baby sie nie nadaja na regionalnych kierownikow. Rece mi opadły. stracilam na nich caly dzien, oczywiscie sie nie dostalam dalej, bo bylam skreslona juz na wstepie. Aha, i jeszcze nie raczyli zapoznac sie z moim CV, bo spytali, czy mam doswiadczenie w branzy - a jak powiedzialam, ze nie, to oni wielkie oczy zrobili. Trudno bylo sprawdzic, lub chociaz sie domyslic, skoro nazwa mojej firmy wskazywala ewidentnie, ze nie byla to spozywka. Nie no, porazka. A po miesiacu dostalam ankiete do wypelnienia na temat rekrutacji, czy mi sie podobala. Niepowazni. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Kazda sytuacja jest inna. Mialam dzisiaj kolejny ciezki dzien. Ludzie sa nieodpowiedzialni. Nie przychodza na spotkanie i nawet nie zadzwonia wczesniej. Przez co ja mam cały dzien rozbity i tak czy siak musze czekac na kolejne spotkanie. Załamujące. Z plusów: jedna matka chciala mnie zeswatac ze swoim prawie 30letnim synem, a druga mama chciala, bym uczyla jego synka, bo tak sie swietnie dogadujemy. Poza tym udalo mi sie dostac salę na angielski, co bylo niemozliwe, bo dyrektor sie nie zgodzil. Ale ja znalazlam inne rozwiazanie i super ![]() Ale zeby nie bylo tak kolorowo, dostalam za to telefon ze z***ka, ze corka odmawia spotkania i sobie nie zyczy telefonow z mojej strony ani nagabywania. Zwlaszcza, ze to nie ja dzwonilam i nie do corki, tylko do mamy. Wiec mama jakies rozdwojenie jazni ma po prostu i nie pamieta, na co sie zgodzila jeszcze 6h temu. |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki we wtorek miałam jechac do Warszawy na rozmowę ale nie pojechałam z różnych względów o których nie chcę tutaj pisaca tu dziś kolejny telefon ze stolicy i uwaga uwaga...pierwszy z kuratorium oświaty (dla niewtajemniczonych tylko napiszę że są oferty dla nauczycieli których nie można znaleźc nigdzie z wyjątkiem kuratorium) ogłoszenie ukazało się w piątek a już w poniedziałek dostałam maila z prośbą bym zadzwoniła i umówiła się na spotkanie no i tak dzwoniłam przez 2 dni nikt nie odbierał, raz odebrała pani powiedziała że trwa rada pedagogiczna i nie może rozmawiac itd. Dziś wreszcie dorwałam dyrektorkę i jutro jadę![]() praca od stycznia 2011, pełny etat, przedszkole publiczne, grupa 4 latków
|
|
|
|
|
#4740 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A na wsi to zapewne bardzo ciężko bo wieś liczy 300 mieszkańców ![]() Praca super, ale ta wieś mnie przeraża... Jutro nad tym pomyślę. Cytat:
POWODZENIA!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

na stronie głównej jest oferta
a to najlatwiej chwyta. A najlepszym wynagrodzeniem dla mnie jest pytanie ze strony rodzicow, ktore wczoraj padlo dwukrotnie: To pani bedzie uczyla nasze dzieci?? Nie? Szkoda, bo dziewczynkom potrzebna jest taka osoba jak pani. 

((( Moj zleceniodawca mnie zabije !!!

Jeju jakby nie mogli wszystkich dać na 1 rozmowę tylko każda rozmowa z kimś innym. A w końcu ten mój facet z goldenline chyba ma decydujący głos bo z nim bym pracowała. Więc widział mnie, rozmawiał ze mną więc po co mam gadać z jakimiś kobitami z miasta na wybrzeżu Polski, z centrali firmy które i tak tu nie przyjeżdżają. To z nimi właśnie rozmawiałam.

we wtorek miałam jechac do Warszawy na rozmowę ale nie pojechałam z różnych względów o których nie chcę tutaj pisac