Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 09:50   #4531
Cestia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Oooooo widzę, że wywołałam laseczki Maluśna, Werstusia proszę mi nie znikać

Kasiunia Persil OBŁĘDNY Zapaszek bardzo mi podszedł, ale jak on intensywnie pachnie... no poezja Powiedz mi kochana, używasz jakiegoś bezzapachowego płynu do płukania? Możesz coś polecić?

Mam radochę bo w piątek robimy sobie z TŻtem wieczór wrażeń Mała ląduje na noc u babci a my się wybieramy do Silesii na jakąś kolacyjkę, zakupy i na nocny seans w kinie - na kolejną część Heńka Garncarza Proszę się nie śmiać, już pisałam, że lubię i książki i filmy z tej serii Potem oczywiście powrót do domku i już mi małż zapowiedział gorącą noc Oby do piątku

Poza tym z pozytywnych rzeczy jeszcze... ze sprzedaży Matylkowych ciuszków na all i szafce uzbierała mi się ładna sumka. Aż TŻ się wczoraj zdziwił bo on zawsze twierdził, że szkoda zachodu dla wystawiania takich drobności. Teraz się zastanawiam co za to Panience zakupić

Nowaken współczuję zdrówka dla Was
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:23   #4532
jowisz
Zakorzenienie

Cestia mogłabyś mi sfocić te klocki hello kitty ? chcę zobaczyć ile tego mniej więcej jest,bo się zastanawiam nad kupnem.
sprzedałam krzesełko babyono 3min. temu wystawiłam na gumtree więc bez prowizji i zabawy z kurierem ktoś odbierze i zapłaci 85zeta uważam,że nieźle bo sama dałam co prawda 200 ale służyło dzień w dzień przez ost. 2 lata
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:23   #4533
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

uuu, Cestusia - ale się szykuje efektowny wieczór (i noc ) zazdraszczam oczywiście, oj będzie się działo Heniek Garncarz a co to?? uups, miałam się nie śmiać
dziękuję ci kochana za komentarze normalnie parę razy to się zawstydziłam aż do rumieńca, hehe i jednak młoda do tż podobna
Stary 2010-11-17, 11:12   #4534
dorbar
Wtajemniczenie

Hello
nadrobiłam z grubsza, pogoda u nas dzisiaj paskudna, może przez to mam taki okropny nastrój a może z innego powodu ...
Byłam z Młodą na spacerku i niedługo się wybieramy jeszcze raz.

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość

Apropos cen, dzisiaj ogladalam na allegro krzeselka ikeowe bo chcialam dokupic piotrkowi zielone. Najtansze to z przesylka 70zł prawie
podczas gdy w ikei sa za 39.99
pomijam fakt koszty przesylki, ale wyjsciowa cena to 49.99 na allegro
masakra, nie wiedziałam, że aż taka różnica jest, w grudniu planuję wreszcie kupić Alicji stoliczek i krzesełka i wywalić łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość

ja z moją byłam wczoraj u mnie w pracy ale czad 1,5 godz wariowała, zakumplowała się z połową urzędu była w swoim żywiole-dużo ludzi i ciągle coś się działo no i tyle komputerów, pieczątki, karteczki, koperty, telefony, ksero raj
stwierdzili, że Majosława strasznie żywym dzieckiem jest i że się nie dziwią, że po weekendzie wracam z radością do pracy
ale pewnie za dużo nie popracowałaś . Parę razy miałam Alicję w pracy i niestety robota mi nie szła

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej laseczki,

siedzę w domu na opiece bo Antek złapał ospę co dziwne jak wszystkie dzieci w rodzinie chorowały na ospę to nie złapał a teraz masz Ci los ponoć z powietrza. A w dodatku w niedzielę mieliśmy wypadek ale na szczęście ani mi ani tz ani Antkowi nic się nie stało. Najgorsze jest to że jestem tak poobijana
współczuję wypadku, dobrze, że się Wam nic nie stało.
A Antek chociaż bedzie już miał ospę za sobą. Dużo zdrówka
Stary 2010-11-17, 11:14   #4535
ver_ona
Zakorzenienie

Hey hey.
Jedziemy dzis na urodziny do mojego bratanka, zaś w niedziele chrzciny drugiego- jego brata. Pojechalam wczoraj do hurtowni zabawek i nakupowalam im prezentow i dla Borysa m.in. prezent na mikolaja. Borys lubi wszelakie instrumenty wiec:
http://allegro.pl/zestaw-intrumentow...313556183.html
tylko tam zaplacilam za niego 31zl. wczoraj Borka zaczal wieczorem sucho kaszlec, dzis po zlobku idziemy do lekarza, sprawdzic co sie tam znowu dzieje.
Kompletnie nie mialam pomyslu na prezent urodzinowy dla 3-latka. W sumie nie ma zadnych zainteresowan za bardzo, wiec kupilam tez ofkors tansze bo tylko 29zl kosztowalo. http://allegro.pl/ciastolina-lody-du...313110038.html dokupie jakies slodycze, czy bajke. nie wiem co sie dzieciom kupuje :p
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:26   #4536
anka1900
Zakorzenienie

hello

Nowaken zdrówka, dzieki Bogu nic Wam sie nie stało

zdrówka dla kaszlących i zasmarkańców

dziś boli mnie głowa, ale wiem na bank że z głodu, bo byłam na pobraniu krwi , a potem to juz dupa blada jak przekąsiłam koło 10
popiłam własnie coli, więc może bez tabletki jakos mi przejdzie

Maluśna już mi ulżyło skoro Ty sie lepiej czujesz w cieplejszych tonach to spoko
ja też nie przepadam za czernidłem na mojej głowie

Kristi jakbyś miałą rasowego lub półrasowego kotka to też byś szperała dobrej karmy , a dla dachowców to wiadomo coś tańszego
Stary 2010-11-17, 11:29   #4537
dorbar
Wtajemniczenie

Mała super fotki, Majka jest rozkoszna, lubi kotki mamusia też niczego sobie ofcourse
Kupiłam wczoraj takie cieplutkie leginsy dla Alicji za 15zł na rynku Bernardyńskim, więc jak byś byłą na Starym Rynku to skocz sobie na Plac Bernardyński, na pewno kupisz coś tam dla Majki

Zaczelo znowu padać, chyba na spacerek się na razie nie wybierzemy
Stary 2010-11-17, 11:34   #4538
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dorbarku - ja byłam z Mają w pracy podczas urlopu nie wyobrażam sobie tak normalnie z nią przyjść, zresztą u nas to niemożliwe 5 stanowisk do obsługi na sali, więc jest niezły kocioł jak wszystkie są zajęte za dużo klientów się przewija
a moi współpracownicy bardzo się domagali Majki więc poszłam ich zakumplować kolegę zainspirowałam nawet do rozpoczęcia prac nad produkcją przychówku chciał w dalszej przyszłości syna, ale jak zobaczył młodą to już tylko taką księżniczkę chce

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Mała super fotki, Majka jest rozkoszna, lubi kotki mamusia też niczego sobie ofcourse
Kupiłam wczoraj takie cieplutkie leginsy dla Alicji za 15zł na rynku Bernardyńskim, więc jak byś byłą na Starym Rynku to skocz sobie na Plac Bernardyński, na pewno kupisz coś tam dla Majki

Zaczelo znowu padać, chyba na spacerek się na razie nie wybierzemy
Dorbarku - dzięki tak, Maja bardzo lubi koty, bardziej niż psy i dobrze, bo w przyszłości planujemy brytka w domu (już od lat to marzenie jest niezrealizowane...)
Ja dość często jestem w Poznaniu ale głównie w sobotę lub niedzielę, nie wiem czy wtedy też stoją na placu bernardyńskim?
Stary 2010-11-17, 11:36   #4539
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hello

Nowaken zdrówka, dzieki Bogu nic Wam sie nie stało

zdrówka dla kaszlących i zasmarkańców

dziś boli mnie głowa, ale wiem na bank że z głodu, bo byłam na pobraniu krwi , a potem to juz dupa blada jak przekąsiłam koło 10
popiłam własnie coli, więc może bez tabletki jakos mi przejdzie

Maluśna już mi ulżyło skoro Ty sie lepiej czujesz w cieplejszych tonach to spoko
ja też nie przepadam za czernidłem na mojej głowie

Kristi jakbyś miałą rasowego lub półrasowego kotka to też byś szperała dobrej karmy , a dla dachowców to wiadomo coś tańszego
Tez mialam dzis isc na pobranie krwi. Ale chyba jutro dopiero dojade. W piatek na 9 mam usg polowkowe.
U nas nie trzeba byc na czczo na badaniach
Stary 2010-11-17, 12:31   #4540
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

hej
u nas pogoda paskudna ale dobrze że nie jest jeszcze gorzej

jestem już po pogrzebie i nawet załątwiłąm sobie 2 sprawy na mieście w urzędach, teraz siedzę i popijam sobie kawkę

Na pogrzeb w końcu poszłam czarnym płaszczyku

veronko mam nadzieję że Boryskowi nic nie będzie, że to tylko coś mu przeszkadzało i musiał się wykaszleć

Ja chcę już lato, takie prawdziwe lato z ładną pogodą i słoneczkiem
z dala od tych chorób

Mała wyglądasz kwitnąco
i moim zdaniem wyglądasz lepiej w tych jaśniejszych włosach

anka może i racja, gdybym miała jakiegoś rasowego kotka to bym tez droższe kupowała, a tak to mi nie zależy
mam kota na dworze co chwyta myszy i ptaki a żarełko ode mnie zje chyba każde, więc nie mam potrzeby przepłacać

veronko takimi instrumentami to i 3 latek by się zainteresował
ale ciastolina też powinna być ok

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:41   #4541
anka1900
Zakorzenienie

hm
dziwna sprawa z tym na czczo
dziś mi pielęgniarka też powiedziała, że można się napić wody, i jakby się miało mdleć to coś przekąsić
zawsze myślałam że jakoś mocno przekłamana może być morfologia przez to
Veronka juz półmetek szybko zleciało
ale nie odpowiedziałaś nam ani razu czy czujesz już ruchy bobasa
Stary 2010-11-17, 12:52   #4542
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
hm
dziś mi pielęgniarka też powiedziała, że można się napić wody, i jakby się miało mdleć to coś przekąsić
Ja nawet mialam na kartce od lekarza, ze idac na badanie krwi nie musze sie glodowac.
Z Borysem czulam juz w 14tc. teraz czuje,ale takie lekkie, caly czas wydaje mi sie, ze to jelita czy cos hehe. Zapomnialam co to za uczucie. Wczoraj mialam kilka mocniejszych kopniakow.

Kristi, z tym ze wlasnie ten 3-latek to nie bardzo z instrumentami i muzyka. Borys strasznie lubi spiewac i grac.
Stary 2010-11-17, 12:55   #4543
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
hm

u nas też się chodzi na czczo ale wody to się chyba można na pić
ja przynajmniej piłam

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:22   #4544
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
u nas też się chodzi na czczo ale wody to się chyba można na pić
ja przynajmniej piłam
Do większości badań wystarczy być trzy godziny bez posiłku. Bezwzględnie na czczo, czyli co najmniej 5-6 godzin bez posiłku należy być do pobrania krwi na poziom cukru, prolaktyny, żelaza oraz oznaczenie całkowitej zdolności wiązania żelaza
Stary 2010-11-17, 13:31   #4545
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej baby

Maluśna słońce kochane, ja w sumie to chciałam napisać, że naprawdę lubię Twojego tż nie znam go, ale po tym jak piszesz bardzo pasuje mi jego charakter, ja muszę mojego namawiać na to co Twój tż sam Ci proponuje poza tym kontakty taboretowe a i przede wszystkim naprawdę mi się podoba proszę nie bić

Wróciłam ze spaceru z Olgierdzią. Zaliczyłam Sephore bo mam ostatnio manię perfumeryjną i dostałam wczoraj bon -20% do któregoś tam listopada więc tak niucham czy coś mi podejdzie, ale dziś to średnio. Wąchałam nowe Versace - jakiś ogór na mnie wylazł, nowy- zimowy Ange ou Demon, Benefit coś tam o Ewie i boskim ogrodzie - tutaj najlepiej i Givenchy Play ale miałam tylko na pasku i spodobały mi się

Poza tym spotkałam paczkonosza, ale nie miałam tyle kasy przy sobie i zaraz przyjedzie i przywiezie mi perfumy My Givenchy Dream i bransoletki Swarovskiego, gotówkę odliczyłam i czekam

Ola w tesco miała szał pał, pojeździła na bryczce, na autku i przewertowała mnóstwo zabawek jest sporo rzeczy z tych które są na All, ale w tesco w większości przypadków było drożej, a rozeznanie jako takie mam

Córa stwierdziła, że chce sadzić kasztana nr 2 (pierwszy był w domu) więc leciałam z nią na sedes, a ona jest taka z siebie dumna że zejść nie chciała i skończyło się to histerią na szczęście szybko opanowaną. Bez jaj, gorąco mi było, musiałam ją trzymać a ona będzie wisieć nad klopem oczywiście nachwaliłam się za wszystkie czasu bo bez tego ani rusz

U nas pogoda też się kiepści dziś już bez słońca, nie pada ale czuć wilgoć w powietrzu jest też dużo chłodniej

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2010-11-17 o 14:09
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:45   #4546
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kasiulka, kocham Twoje opowieści

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 14:11   #4547
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Kasiulka, kocham Twoje opowieści

A paczkonosza jeszcze nie było

Cestunia skleroza!!! Wiesz ja używam białego Softlanu do płukania i naprawdę super się komponuje Persil czuć

Stary 2010-11-17, 14:16   #4548
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Cestunia skleroza!!! Wiesz ja używam białego Softlanu do płukania i naprawdę super się komponuje Persil czuć
play jest śliczne intense również. tylko mi się butelczyny nie podobają Gucci Guilty też powinno ci się spodobać.
Stary 2010-11-17, 14:38   #4549
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

tiaaaa, ja też Kasiulkowe opowieści czytam z wypiekami na policzkach a opinią o moim tż mnie rozwaliłaś na maksa kochana nic mu nie będę mówić bo wiesz samce to zaraz w pióra obrastają i się puszą jak pawie jeszcze mi się chłop zepsuje
a Ola z tym klopem wymiata kto by pomyślał, że tak się jej spodoba sadzenie kasztanów, hehe

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:

hehe, siostrunia ja mam dokładnie tą samą kombinację persil+biały softlan (ewentualnie zamiennie białe, niemieckie coccolino )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 15:29   #4550
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
am pytanie o te rogale świętomarcińskie
Po ile są u Was w Pyrlandii??
U nas znalazłam w jednym miejscu w cukierni "Kandulski: 35 zł za kilo. Jeden wychodzi koło 8 zł.

Kasiulko co to za Persil??? Zel czy proszek?? Zapodaj najlepiej linkiem czy cus
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 15:31   #4551
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hello
am pytanie o te rogale świętomarcińskie
Po ile są u Was w Pyrlandii??
U nas znalazłam w jednym miejscu w cukierni "Kandulski: 35 zł za kilo. Jeden wychodzi koło 8 zł.
to właściwa cena, są drogie ost. mamie małż kupił 5 szt. i zapłacił ok. 40zł. tyle,że one raczej spore i ciężkie są. 1 rogal to jakbyś ze 3 pączki zjadła

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-11-17 o 15:33
Stary 2010-11-17, 15:49   #4552
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
play jest śliczne intense również. tylko mi się butelczyny nie podobają Gucci Guilty też powinno ci się spodobać.
Jowiszkowa już lookam na ceny play'a na All nie jest dopsz... bo jeszcze marzy mi się wreszcie nabyć Le secret

Guilty powiadasz... oczywiście nie znam.

Paczkonosz był i wsio dostałam, bransoletki boskie tak się świecą jestem zachwycona, a perfumy równie cudowne jak bransoletki. Spodobałyby Ci się na pewno Jowiszkowa dla mnie to kopia ciut słodsza- niewiele, Chanel Chance Eau Fraiche -zielonych

Maluśna pewnie, chłopa nie chwal niech się nie psuje Mówisz że Coccolino białe też fajne? muszę kiedyś nabyć

Judi ja mam żel persil color, ale wciąż jeszcze ten polski nie niemiecki

Judi o taki :

http://www.ceneo.pl/1931509

Stary 2010-11-17, 15:51   #4553
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
to właściwa cena, są drogie ost. mamie małż kupił 5 szt. i zapłacił ok. 40zł. tyle,że one raczej spore i ciężkie są. 1 rogal to jakbyś ze 3 pączki zjadła
ahaaaaaaaaaa bo myślałam że ta cena taka wysoka temu że u nas się pojawiły to w porządeczku, kupię dzisiaj jednego, muszę spróbować
dzięki

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Kasiunia dzięki pokońxczę proszki to kupię żelik
Stary 2010-11-17, 16:29   #4554
anka1900
Zakorzenienie

z racji wiadomego stanu
ostrożnie muszę wybierać płyny do płukania
zaden biały softlan ani lenorek, nie wchodzi w grę bo od razu wiszę nad kibelkiem
niemiecki żołty lenorek, ciut ciut do płukania jakoś znoszę
to samo z żelem pod prysznic, używam zwykłego oliwkowego ziaji, lub białego jelenia nic bardziej zapachowego
8 zł za rogala nie zapłaciłabym prędzej poskromiłabym swoje chwilowe łakomstwo , no chyba żebym w poznaniu była na jakimś festynie, to pewnie dla klimatu

idę piec frytki, dziś same z keczupem bo zupa była mięsna

gdzieś kiedyś obiły mi się nakładki jednorazowe, antybakteryjne dla dzieci, jak im się chce sikać i kasztanić w obcym miejscu , żeby nie trzeba ich było trzymać w powietrzu
Stary 2010-11-17, 16:35   #4555
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
ahaaaaaaaaaa bo myślałam że ta cena taka wysoka temu że u nas się pojawiły to w porządeczku, kupię dzisiaj jednego, muszę spróbować
dzięki
z tego co mi wiadomo to Kandulski to jedna z lepszych cukierni w P-niu
no i na pewno nie tania
Poznaniacy z rogalami szaleją tylko w listopadzie w tym jednym dniu ja jeśli jestem to raczej bojkotuję tę bombę kaloryczną i na mnie nie zarobią właśnie, muszę się mamy zapytać czy jej w ogóle smakował
Stary 2010-11-17, 18:20   #4556
Judi21_84
Zakorzenienie

No właśnie Magda celowo napisałam nazwę cukierni bo podejrzewałam że to sieciówka.
Jutro mi tz kupi-ciekawa jestem jak smakuje, więcej w najbliższym czasie kupować nie zamierzam. Raz mogę się skusić

zaraz pomykam do pracy, jeszcze jutro, bo piątek i poniedziałek wolne pobyczę się
papa, miłego wieczorku
Stary 2010-11-17, 18:26   #4557
anka1900
Zakorzenienie

mam pytanie
czy ktoś ma na zbyciu pralkę wirnikową ?
tż kumpel szuka, jakiejś używki, przeprowadza się na inne lokum, i na razie automatu nie chce kupować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 20:11   #4558
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja nigdy nie jadłam rogala Marcińskiego tutaj nie widziałam nigdzie

Baby małż mi przytaskał taki oto fonik jak stwierdził z okazji "dziadka przymrozka"

http://galaxys.samsungmobile.com/

Jestem zachwycona, teraz muszę uważać żeby Ola go nie dorwała

Stary 2010-11-17, 21:11   #4559
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie jadłam rogala Marcińskiego tutaj nie widziałam nigdzie

Baby małż mi przytaskał taki oto fonik jak stwierdził z okazji "dziadka przymrozka"

http://galaxys.samsungmobile.com/

Jestem zachwycona, teraz muszę uważać żeby Ola go nie dorwała
ku swej radości muszę swierdzić,że wymiana telefonów w ogóle mnie nie kręci mówię wam co za ulga mam wciąż tego Samsunga używanego, z allegro i absolutnie niczego więcej mi nie trzeba. a to telefon chyba sprzed 4 lat.

ale ślicznego notebooka to już bym chciała szkoda tylko,że to wydatek rzędu 3-4 tys.

poza tym marzy mi się nowy obiektyw za drobne 600zł.

o perfumach nie wspomnę,choć w tym temacie ostatnio się trochę zaspokoiłam bo znalazłam to czego szukałam

no i co do zbieractwa toreb - też mi przeszło

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

jutro UP na 8.15 wyjazd sprzed bloku pewnie 6.44 muszę sprawdzić bo autobus kursuje AŻ dwa razy na godzinę z mojej wsi i dlatego albo jestem sporo za wcześnie albo wychodzi,że będę na styk, i dupa.
Stary 2010-11-17, 21:24   #4560
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa ja też szczególną maniaczką komórkową nie jestem, ale moja Nokia sprzed 2 lat już wyglądowo wołała o pomstę do niego bo sprawna jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości