|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27991 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Nie wiem, czy widziałaś wszystkie zdjęcia, które ostatnio dodawałam, ale na większość z nich miałam bardziej fale niż loki (jeśli nie widziałaś to wejdź na mój profil i tam chyba można zobaczyć wszystkie zdjęcia przeze mnie dodane) W pełni akceptuję i lubię moje włosy takimi, jakimi są. Nie widziałyście na zdjęciach przodu, ale on ciągle jest bardzo lekko falowany (żeby nie powiedzieć, że praktycznie prosty). Ale doszłam do wniosku, że natura wiedziała co robi ( ). Twarz mam okrągłą i gdybym jeszcze wokół miała loczki, to wyglądałabym, jak księżyc w pełni![]() A tak, to mam kręcony tył i lekko falowany przód i jest super Wczoraj koleżanka pytała się, czy kręcę włosy na wałki. Powiedziałam, że nie, na co ona stwierdziła, że fajnie mam. Z czym się zgadzam, bo nie zamieniłabym ich na żadne inne (co nie zmienia faktu, że inne włosy mi się podobają, ale gdybym takie miała, to już nie byłabym to ja )Co do suchości, to może jakieś intensywne odżywianie - częste olejowanie, maski? Wyobrażam sobie, że nie jest łatwo dbać o takie długie włosy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#27992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-z mokrych włosów odciśnij wodę rękoma -następnie nałóż odżywkę b/s -potem harmonijkowanie bawełnianą koszulką - i na koniec nałóż żel (także ruchem harmonijkowym) Możesz też spóbowac jakiegoś innego żelu Np. Małgosia ostatnio polecała czarnego Yunga ![]() Doradzam na ile mogę ale specjalistką w żelach nie jestem bo mam fale i słabe doświadczenie z żelami
|
|
#27993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27994 |
|
Wtajemniczenie
|
morrigan
Kwestia czasu. Musisz włozyc duzy wysilek :P Oczywiscie zyczę Tobie, by Twoja praca dała takie efekty jakie sobie wyznaczylas
|
|
|
|
#27995 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja fale są ogólnie bardzo podobne do Mooni.Szkoda że Mooonia nie udziela się bardziej na forum .Miała bym zafalowaną bratnią duszę ![]() Cytat:
Ostatnio zaczęłam używac żelu,albo odzywki b/s czy balsamu nivea żeby eliminowac puch. Stylizacja zawsze była u mnie uboga i kulała.A nie mogę już patrzec na spuszone fale .Ostatnio mam fobię na tym punkcie![]() Cytat:
Ja także mam okrągłą twarz, tylko że mi właśnie przy twarzy robią się loczki! )Cytat:
Dopiero od tygodniu sięgnęłam znów po kokosa (tym razem pachnącego(Eloee ![]() Od kilku miesięcy moja pielęgnacja to OMO,odzywka d/s(+olej migdałowy), odżywka b/s. Teraz przyszedł czas na zmiany
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-11-17 o 19:40 |
||||
|
|
|
#27996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edith, a próbowałaś sama jakieś maski robić? Z miodem, olejem migdałowym, może jeszcze jakieś półprodukty, jeśli masz? Nawet nie chodzi o to,żeby je trzymać całą noc, ale tak na 1 godzinę pod przykryciem. Nie pamiętam, czy próbowałaś nafty? Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-17 o 19:43 |
|
|
|
|
#27997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miło miec falowaną bratnią duszę na forum
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27998 |
|
Zadomowienie
|
A którą z Hegrona bardziej polecasz?
Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2010-11-17 o 20:16 |
|
|
|
#27999 |
|
Wtajemniczenie
|
Sluchajcie...
Ile klientek mi pochwalilo wlosy przez ten czas jak jestem na zakladzie u fryzjerki to oho... A ja tylko dziękuje (zapomnialabym tego napisac ha ! :d) |
|
|
|
#28000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-z miodem robiłam,ale to dawno było )- olej migdałowy dodawałam za każdym razem do odżywek i masek d/s (czerwiec-listopad) -półproduktów nie mam (już nie raz miałam zrobic zamówienie,ale i tak mi się wydawało dużo tego co już miałam; może do świąt zobię te zamówienie-nafty nigdy
|
|
#28001 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Szczerze mówiąc nie widziałam za bardzo różnicy. Jeden i drugi służył mi dobrze. Szkoda tylko, że są trudno dostępne.
Cytat:
. Cieszą |
|
|
|
|
#28002 |
|
Wtajemniczenie
|
*Basia*
Poszukam i wstawię jak znajdę ![]() Oczywiscie, ze ciesza Zwlaszcza tez jednej klientki i mowila, ze Twoja siostra i Ty to takie gęsciary macie
|
|
|
|
#28003 | ||
|
Zakorzenienie
|
2-3 miesiace. Ale to bylo tak dawno (juz chyba 2 lata minely we wrzesniu) wtedy forum bylo calkiem inne, trzeba bylo sobie samemu radzic. Nie oczyscilam porzadnie wlosow z silikonow i odzywka do mycia nie dawala rady.
Poza tym, w pierwszych dniach mycia odzywka, skalp mozesz myc szamponem np. dzieciecym. Potem stopniowo odkladając szampon Nie zrazaj się Cytat:
sam sie chetnie oddaje na rozne zabiegi (studiowalam kosmetologie ) Twoj pewnie zrozumie ale do dzis nie cierpie kiedy molestuje moje swiezo umyte wlosy albo wilgotne w tej fazie kiedy schna!![]() Cytat:
|
|
#28004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie akurat nie ma problemu żeby dostać obydwa rodzaje także chyba się skuszę na tego fioletowego bo podobno jest z nafta kosmetyczna tylko boje się czy przez to nie będzie za bardzo obciążał włosów? Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2010-11-17 o 20:16 |
|
|
|
|
#28005 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znalazlam ;/
Jutro zrobie zdjęcie Basiu Teraz trzymam odzywke na glowie Bede spłukiwała i oczywiscie herbata z pokrzywy poleje skalp :P Fakt smierdzi potem pokrzywa :P, ale zadowolona jestem z efektow :P![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Ja nie wiem, ale moj mezczyzna ma to samo...dokucza mi nie raz specjalnie i dotyka moich schnacych wlosow, a mnie normalnie z nerwow cos trafia :P uparte to jak osiolek
|
|
|
|
#28006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego dzisiaj postanowiłam zaryzykować z odrzywką. Szkoda mi tej Joanny bo jest naprawdę dobra ja odżywka b/s przed stylizacją a do mycia jednak trochę trzeba jej zużyć.
|
|
|
|
|
#28007 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem .Mój uwielbia mnie głaskac po głowie i gdy mu zwócę uwagę (bo tak się przecież nastarałam żeby ładne falki wyszły) to mi mówi: "No ale przecież mówiłaś że loczki trzeba ugniatac to ugniatam " - przemądrzalec straszny![]() Cytat:
Fajnie by było ją częściej gościc na forum
|
|
#28008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja uwielbiam filmy z tamtych czasów- ostatnio ściągnęłam sobie "Moja macocha jest kosmitką" i "Mystic Pizza"- z Julia Roberts- ależ ona ma tam włosy!!!! ![]() A Twoje Rybiorku bardzo mi się podobają- taki ładny regularny skręt i baaardzo szybko Ci rosną- im dłuższe tym się robią ładniejsze
|
|
#28009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój jeszcze robi taką słodką minkę mówiąc że przecież dobrze robi bo ugniata Ale on po prostu lubi mnie taką rozdrażnioną Bernardko czekamy na zdjęcia
|
|
#28010 |
|
Wtajemniczenie
|
Edith
Moj mi to samo mniej wiecej mowi ![]() Będę zdawala strzyzenie meskie na nim, wiec musze byc grzeczna dla niego Bo potem jak sie obrazi to nici z krolika doswiadczalnego...A jaki uradowany, ze chce na nim zdawac egzamin :P hehe
|
|
|
|
#28011 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Trzymam Cię za słowo ![]() Zaglądam do kiosków i do PSS Społem za Hegronem |
|
|
|
|
#28012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tylko słyszałam o podrażnieniu, zawsze możesz położyć tylko na długość włosów (zwłaszcza, że masz długie, to na pewno łatwo Ci będzie ominąć skalp)Nie wiem, co Ci jeszcze doradzić. Może spróbuj jakieś "nowe" oleje, np. oliwę z oliwę, olej z avocado, olej jojoba? |
|
|
|
|
#28013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miało być właśnie: podrażnieniach ![]() W takim razie nafta i nowe oleje będą
|
|
#28014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znamy z innego wątku przypomne jej
|
|
#28015 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio prosiłam, żeby nie dotykał moich włosów kiedy schną, a on specjalnie je dotykał i mnie na siłę przytulał spłaszczając mi włosy o swoją pierś I już naprawdę zła krzyknęłam "niszczysz strukturę loka" a on się popłakał ze śmiechu
|
|||
|
|
|
#28016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ lubi te moje rytuały, lubi ze mną siedzieć w łazience i przyglądać się, jak ugniatam włoski, jak harmonijkuję, jak wyciągam buteleczki z półproduktami i dodaję do masek I lubi ze mną czekać, aż wyschną włoski, bo tylko wtedy możemy iść spać
|
|
|
|
|
#28017 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Zdaję relacje z dermatologa, heh chyba za dużo się spodziewałam ![]() Wizyty ustalane co 5 min A moje włoski źle reagują na to co dzieje się na oknem najkrótsza warstwa się nie kręci i odrost jest puszakowaty ![]() Rybiorek matkooo jakie Ty masz włosy !!!
|
#28018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28019 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia
bedzie dobrze glowa do gory ![]() a ja wpadlam sie przywitac ze wszystkimi dzien dobry
|
|
#28020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

Mam też problem z nieregularnością moich fal.Niektóra pasma się pięknie rozdzielają i falują, a niektóre sterczą i wyglądają na suche
). Twarz mam okrągłą i gdybym jeszcze wokół miała loczki, to wyglądałabym, jak księżyc w pełni
(co nie zmienia faktu, że inne włosy mi się podobają, ale gdybym takie miała, to już nie byłabym to ja

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

.

(już nie raz miałam zrobic zamówienie,ale i tak mi się wydawało dużo tego co już miałam; może do świąt zobię te zamówienie

) Twoj pewnie zrozumie
ja tylko słyszałam o podrażnieniu, zawsze możesz położyć tylko na długość włosów