|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Velluto, pisałaś, że unikasz parabenów, czy możesz mi polecić jakiś krem, bez parabenów, bez oleju mineralnego i gdyby jeszcze był przeciwzmarszkowy....?:br zydal: Szukam i szukam...
![]() |
#1082 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Kumkura, Szaja, Bydgoś dzięki w imieniu Bogusia
![]() Szaja załapiemy się na kawałek z połówki tortu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prezentów to ja mam dla małego na Mikołajki kostkę sorter a na gwiazdkę świnkę skarbonkę FP (dzięki Kafunia za namiar ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnosnie ssania palcow, nawiazujac tez do Twojego pozniejszego postu dokladnie mysle, ze trzeba oduczac. Moja ssie dwa lub trzy palce i wychodze z zalozenia, ze nawet 1% pozniejszych powiklan jest ryzykiem a.... ortodonta jest za drogi ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23282887] ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jednak znajoma dentyska powiedziala aby nie pozwalac jednak... U mnie z mlekiem tez juz cienko. Czasami dostanie nad ranem ale starcza jej na max godzine i znowu glodna... Cytat:
pomysl z skarpeta zmalpuje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]A u nas ![]() ![]() ![]() Jak to, juz?? ![]() ![]() Gratulacje dla malej polroczniaczki ![]() ![]() ![]() ![]() A my dzisiaj kupilismy malej satke do owocw i poki co hicior. Gryzie, ssie az poliki czerwone ![]()
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kafuniax dam znać A u mnie jak na złość chciałam małej ściągnąć mleko na kolację ale chyba się zblokowałam bo nie leci ![]() Darianna jasne że starczy ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-17 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję nowych umiejętności Bogusia [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831] A u nas ![]() ![]() ![]() wpraszam się na imprę może się Agatce Olek spodoba ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329207 8] oprócz tego chciałam tą ośmiornicę lamaze, co ma piszczałki w mackach ![]() tak, żeby się ze wszytkim wyrobić w granicach 150-200zł. co byście poradziły? ![]() [/QUOTE] ta ośmiornica z lamaze jest the best też ja zamówię od rodziny sama będę się bawić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- witam my dziś po szczepieniu było ok. jak na razie nic się nie dzieje Olek ma 7440 i 69 cm więc jest spory jak na swój wiek no i mamy rozszerzać dietkę i dawać gluten pogoda była do bani i nici ze spaceru a jutro i pojutrze znowu zostaję sama bo małż do roboty tym razem Radom ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2010-11-17 o 17:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Amelia ma kilka doslownie zabawek i narazie wystarczy: karuzela z misiami,pluszaczki male i duze oraz zajaczek z pozytywka, lalka , grzechotka i 2 gryzaki... Najbardziej jej sie podoba lala i jej krecone wstazkowe wlosy oraz misiek, który z nia spi..., a najpraktyczniejsze i ciagle w ruchu to grzechotka i gryzaczki...i od wczoraj ksiazki miekkie, które jej kupilam...po prostu szaleje. O swietach narazie nie mysle, fakt faktem, ze tutaj prezent to od Trzech Króli sie dostaje 6 stycznia wiec czasu jeszcze troche pozostalo. Niunia slicznie gaworzy,super filmik ![]() A to Amelia z nowa ksiazeczka....
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostrzegam,że nie jest łatwo...Były momenty,że płakałam razem z Oliverem. Ale utwierdzałam się w przekonaniu,że to dla naszego wspólnego dobra i nie poddałam się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
Amelka jest taka roześmiana że zawsze uśmiecham sie gdy ją pokazujesz
bawi sie tą książeczką jakby już co najmniej "przeczytała" wszystkie obrazki ![]() ![]() i ma fajne krzesełko |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zadomowienie
|
ślicznie sobie czytam
![]()
#1092 |
Zakorzenienie
|
Jolaoo z góry dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
Jolaoo wysłałam na pw i z góry dzięks
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Laski wyslalam
![]() To naprawde dziala,zobaczycie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ..no prawie, bo z rak mi ksiazki wyrywa jak jej czytam i dziadkowi gazete wiec zaszlam do ksiegarni wczoraj i spotkalam takie miekkie dla maluchów, nawet w wannie moga ja czytac no i ma zajecie ![]() Cytat:
"przeczytala" i przekreca strony w te i w druga strone, to znowu gryzie... ![]() Cytat:
Krzeselko jest super, jeszcze troszke przyduze dlatego tez podkladam podusie lub kocyk. Zajmuje bardzo malo miejsca (jak go nie uzywam to stawiam w tym kaciku po lewej stronie miedzy oknem a kolumna) i bedzie miala go na dlugo, a kupilam go na allegro, bo tutaj sprowadzane z Polski kosztuja 4 razy drozej ![]() Teraz i mnie jest wygodniej dawac malej owoce, bo nad lezaczkiem musialam sie pochylac
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-11-17 o 18:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Rozeznanie
|
witajcie
mielismy dzis szczepienie,Kacper wazy 9200 w 7 tygodni przytyl 900 gram, wiec jak do tej pory to najmniej bo zazwyczaj przybieral 1kg w miesiac ![]() z tym serduszkiem powiedzial zeby nie panikowac bo zabieg który jak powiedzial kardiolog bedzie MOZE KIEDYS to on powiedzial ze w baaardzo dalekiej przyszlosci, narazie wyniki sa ok. na szczepieniu tylko troszke zapłakał w sumie pod koniec bo za mocno raczke mu przytrzymałam opieniczyl mnie ze daje mu herbatke(widzial w poczekalni jak mu dawalam) powiedzial ze tylko wode przegotowana i tym bardziej zadnych soczków przecierowych bo dziecko sie nim napełni jak obiadkiem albo zupka a dostarczy sam cukier i zadnego pożytku z tego. tylko jak mam Kacperka do wody przekonac jak do herbatki bylo mi go ciezko przekonac ![]() mamy wprowadzac gluten i nie sugerowac sie tym co pisza w necie i innych poradnikach, kazal dawac co drugi dzien po pół biszkopta,albo odrobine chleba rozkruszonego do zupki(oczywiscie jak po pierwszym razie nie bedzie alergii), kaszke pszenna,lub manna itd to tyle.Kapcer dzis maruuuudny ![]() dzis zwalam na szczepieni wiec mu daruje,tatus w domu bo sie rozchorował wiec na szczescie duzo pomaga. a mnie strasznie brzuch boli ![]() ![]() oby małemu nic nie bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze,ze ja nie zrezygnowalam cakiem z karmien w nocy. Karmie co cztery godziny i ani chwili wczesniej.Jesli Oliver budzi sie wczesniej,nie daje mu cyca...
I w zasnieciu pomaga nam jeszcze konik morski z FP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas ostatnio cieżko z usypianiem w dzien . młoda walczy na całego , jest czasami wrecz konająca ze zmeczenia ale zamiast dac sie uspic jest wrzask , i nic nie pomaga , potem smiech i tak w koło macieju ![]() Dzis zamontowałam w salonie łóżeczko turystyczne dla małej , obłożyłam pluszakami i czym sie dało żeby miała tam raj ![]()
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
..jak narazie to pociag do ksiazek ma , to tak po mamusi
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
Silpe daj maila to Ci przesle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja znajoma ma synka, 3,5-letniego, który ssie kciuk... po ilu ona juz lekarzach chodziła, czegoż ona nie próbowała, bezskutecznie... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831] A u nas ![]() ![]() ![]() ![]() witaj z powrotem. ![]() Cytat:
![]() mi też aparat padł- kupiony dwa miechy temu, ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- ![]() Cytat:
![]() Tymek miesiąc mlodszy, dzis ważony, waga pokazała 8300g. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko własnie włożyło sobie stope do buzi
![]() ![]() Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-11-17 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeden dzień przed 5 miesiącem ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329207 8] a u nas odwrotnie. dziś załapała obracanie z brzucha na plecy za pierwszym razem mama pokazała oczywiście, bo moja córa to leń patentowany. a potem ja ją kładłam na brzuszek, ona fik na plecy... [/QUOTE] Gratuluję również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wygina się, bo to taki etap, u nas to najczęściej oznaka radości. Cytat:
![]() A ja nie wiem, czy mała coś dostanie od teściów ![]() ![]() Ja lecę nowym schematem. Wiesz, kiedyś do mleka dodawali mąkę, ludzie mieszkali w jaskiniach i tak dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja nie bawię się manną, nie chce mi się, daję nestle zdrowy brzuszek. Cytat:
![]() ![]() Ja mam pełno grzechotek - masakra, młoda wcale się nimi nie bawi, muszę komuś oddać - nawet wiem komu, matka ucznia z klasy w ciąży jest, na maj/czerwiec termin ![]() Cytat:
![]() Też nad tym myślę ![]() Można się zakochać ![]() Dziewczyny, hurtem dziękuję w imieniu Agatki ![]() Właśnie użarł mnie komar w kącik oka, masakra ![]() Jutro w samo południe szczepienie ![]() EMERALD - a może takie coś (ja w tym stylu słonia mam): http://allegro.pl/interaktywny-ryan-...306795712.html a może te klocki fp: http://allegro.pl/fisher-price-wesol...321784579.html Albo takie wiadereczka-kubeczki: http://allegro.pl/fisher-price-kubec...317349037.html Pociąg - macałam na żywo, super ![]() http://allegro.pl/fisher-pociag-weso...303801850.html lew: http://allegro.pl/fisher-price-tygry...323510088.html |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Jak już super siedzi.
![]() Mojego jeszcze ciągle gnie do przodu, w kierunku stóp. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Szaja - wszystkiego najlepszego dla Agu. Buziaki od ciotki wielkie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]A u nas
![]() ![]() ![]() GRATULACJE ![]() no witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-------------------------------------- czesc kobity, doczytalam Was, ufffff ![]() padam, dzis Stefek mial sadny dzien, dal mi w kosc az sie na niego zloscilam (biedusio ![]() ![]() ![]() na szczescie zasnal szybko a ja poleglam, bleeeee zdecydowalismy wstepnie z malzem o slubie koscielnym 2012, gdzies okolice kwietnia ![]() ![]() ![]() ide sie relaksic, bo juz oczy mi wiedna od kompa dzisiaj ![]() dobrej nocki kobitki ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że obie siedziałyśmy w krzakach i podczytywałyśmy z ukrycia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gratulacje dla Agatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo dla Oliviera i dla Ciebie za "nocne porządki" ![]() ![]() ![]() ![]() Gluten - ja jestem cycowa i wprowadziłam jak moje dziecko skończyło 5 miesięcy czyli w 6 miesiącu. Podaje codziennie od 1,5 tygodnia w postaci kaszy manny dodawanej do zupki lub owoców, w zależności od tego co jemy tego dnia ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | ||
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329650 3]
a ja wlasnie dzis dam kasze manne pierwszy raz i tez rozkminiam ile? 30ml wody (bo mam nestle, juz jest z mlekiem) na 1 łyżkę - i to dodane do 120g np dyni z ziemniakiem bedzie ok?[/QUOTE] wg obowiązujących zalecen żywienia niemowląt powinno sie dawać 2-3g kaszy manny (płaska łyżeczka) na 100 ml 1x dziennie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam szczeniaczka uczniaczka z FP, a na all kupiłam takie zabawki do kapieli http://allegro.pl/show_item.php?item=1313853084 Może jeszcze coś dokupię, ale głównie dlatego, że teraz dużo promocji na zabawki jest ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23305445]... EMERALD - a może takie coś (ja w tym stylu słonia mam): http://allegro.pl/interaktywny-ryan-...306795712.html ...[/QUOTE] ooo, konik swietny ![]() w tesco dzis nie bylo pszczolki tosi a ostatnia osmiornica byla jakaś sflaczała ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
uffff przeczytałam ta ksiazke o usypianiu jednym tchem i mimo ze to ma trwac niby TYLKO(dla mnie az) 7 dni to ja dziekuje bardzo.
kazdy płacz mojego dziecka rozrywa mi serce (przypomina mi sie zawsze jak płakał w szpitalu przy zakładaniu wenflonu) a jakbym mialam tego sluchac przed snem jak sie bidok zanosi a mało tego moze wymiotowac z płaczu to ja go wole wciaz kolysac i spiwac "jezus malusienki" moze kiedys w jakis cudowny sposób nauczymy go innego uspiania ale ten sposób mnie lekko przerazil, juz wyobrazilam sobie jego biedne zapłakane oczka i łzy jak grochy ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2330686 3]ciekawe, czemu niektorzy lekarze tacy zasadniczy? moja "doktorka" raczej zawsze kaze "na wyczucie". i fakt, czasem się Was radzę, ale to też z ciekawości. natomiast nie rozumiem tego demonizowania herbatki - jasne, ze w nadmiarze jest nie halo, a;e litości... żadnej herbatki? zadnych soczkow przecierowych? czy twoj maluch ma nadwage? jakaś paranoja...[/QUOTE] lekarz wyjasnil mi to tak ze jak nie naucze dziecka pic wody tylko herbatki soczki i tym podobne dosłądzane i smaczne napoje jak bedzie mial biegunke albo wymioty gdzie mozna podawac tylko wode(i to duzo zeby sie nie odwodnilo) dziecko mi nie wypije bo bedzie bleee.a jak podam w takim wypadku cos smakowego znów wywołam wymioty wiec bedzie takie zamkniete kolo. lekarz generalnie jets ok,nic do niego nie mam,ale uwazam ze od czasu do czasu dziecku tez nalezy sie cos dobrego,ja np jak pije sama wode(przez caly dzien) to w gardle mam sahare az nie napije sie czegos smakowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.