2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 18:38   #3631
ycnan
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Kurcze, i znowu nie mam czasu odpisać wszystkim... No trudno, wpadłam tylko poinformować, że od jutra w Tesco są Pampers Premium Care za 39,99zł. Promocja do 1 grudnia.

A tak dodam tylko, że ważyłam się dziś sama, potem z Boryskiem na rękach i wyszło mi 6kg różnicy!! Jutro idę skontrolować jego buźkę i poproszkę od razu o zważenie. Jeśli faktycznie waży około 6kg, to znaczyłoby, że w ciągu 3 tygodni przytył prawie 1,5kg Matko bosko jedyno kochano... Chyba muszę go zacząć zapychać herbatkami... Spodziewałam się dużej różnicy, bo od ponad tygodnia wcina mi z dwóch piersi (8-10 minut z jednej, 6-8 z drugiej), ale żeby aż tyle przytył... Crazy...

Lenka, kurcze, szkoda, że jednak ta operacja jest nieunikniona. No, ale chyba lepiej dla Martynki, żeby jednak coś zrobili z tym jej serduszkiem już teraz. A jak potem? Będzie musiała ciągle być na lekach, czy może żyć zupełnie normalnie?

cellaris, pamiętamy, pamiętamy

Zuziczka, Twoje sąsiadki mnie rozwaliły
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 20:01   #3632
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

kurcze a u nas smutaśnieeeee...(
babcia w szpitalu,bo przewróciła się nam dziś w łazience(a prosimy,zeby wołała jak chce isc,ale ona zapomina-94 lata!!!)rozwaliła sobie głowę i złamała biodro (((tak mi jej żal,ze szok,bo wzieli ją karetką do szpitala a ona bidula juz prawie nic nie widzi,bo ma jaskrę od kilku lat i niestety prawie nie słyszy,wiec niewiem jak ona sie odnajdzie w tym szpitalu,bo zapomni w nocy,ze tam jest i boje sie zeby se nic nie zrobiła,zeby z łózka nie spadła itp.Tata tam pojechał z piżamą i innymi rzeczami i podpisac zgode na operacje tego biodra.Kur...cze człowiek ją pilnuje jak sie da,24 na dobe,w nocy tata kilka razy z nią idzie do kibelka,ja teraz tak nie pomagam bo mieszkamy na górze i jestem cały dzien sama z małym i kurka akurat był w kuchni i robił jej kolacje...ech prosze Boga i mame,zeby było z nią ok,bo juz nieraz cosik se zrobiła a potem rodzice ją z tego wyprowadzili.Dwa lata temu złamała rękę ale zrosła się pięknie i było wszystko dobrze.Musimy być dobrej myśli.I żeby sie tam nią dobrze zajęli....
a mam pytanie
Radek od wczorajszych szczepien tylko śpi...Serio,noc przespana całkowicie,bez budzenia,wreszcie wsadziłam mu cycka o 5 do buzi ,zeby cos zjadł i zjadł z dwoch piersi ale na zamkniętych oczkach,a dzis spi cały dzien,wybudzam go na jedzenie a on zamiast swojej dawki 100 ml to je 60 ml,dopiero teraz na wieczor zjadł normalnie.Wprawdzie dzwoniłam do położnej i powiedziała,ze taki moze byc po szczepieniu,zeby obserwowac i dopajac herbatką,a on za chiny nie chce herbaty!!tak jak pięknie pił na początku to teraz ani mysli,a pediatra kazała nam 150 ml na dobe!!!!ciekawe jak to mam zrobic.Moze jakas inna herbatka,co to jest ten plantex??dajcie znac co wasze dzieciaki piją z chęcią oprócz mlesia??

smutnoooo....mi dzis cholernie ((((((((((((((((((((((( (((((((((

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 20:17   #3633
gabisun
Zakorzenienie

Evelio przykre to co piszesz..ale niestety takie uroki starości, a babcia dożyła pieknego wieku i z tego co piszesz ma bardzo troskliwą opiekę będzie dobrze

A ty karmisz cycem czy MM? bo raczej nie trzeba dopajać przy cycu a senność po szczepieniu u nas też była, ale szybko minęła ( niestety )

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 20:45   #3634
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Wczoraj była rozmowa z TZ a ile łez przy tym wylałam NA razie pomogło w nocy był bardzo aktywny (i jakoś dziwne bo słyszał jak mały płacze) zobaczymy co dalej Powiedziałam mu że czuję się źle i boję się o swoją psychikę jak tak będzie dalej I że myślę o wyjeździe na co się bardzo wkurzył i powiedział że nas nie puści i woli iść na bezpłatny i siedzieć z nami (a żyć będziemy z oszczędność) niż mnie i małego tyle nie widzieć I bądź tu mądra

Będzie dobrze, to nowa sytuacja, każdy wciąga się w swoim tempie tylko się nie daj!
Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić, że Filip kończy dziś 2 miesiące, ależ to zleciało. A i od kilku dni bardziej interesuje go karuzela, leży sobie ładnie w łóżeczku, gada do niej, uśmiecha się i wymachuje łapkami
Gratulacje MY mamy 3 dzisiaj
Super rodzinka Wasza
Od wczoraj na zwykłym bebilonie jesteśmy, kupy żółte, nieśmierdzące i modelinkowate- a nie laksy

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Moj mis
Bosski

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Nikuś-gratkiiiii 3 mcy!!!!ale ten czas leci....cholibka

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

a gdzie fotka na tą okoliczność?

Za godzinę jadę po butki Mam nadzieję, że będą pasowały
Jakie?
Fotki w mamy aparacie

Niunia śliczna, salon fiolet - z jedną bordo ściana, kuchnia beż i fiolet, lub beż i bordo

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

To już dyży chłopak GRATULACJE!

j ciszy wszystko brzmi jeszcze bardziej żałośnie...

Ortopedzi nie zalecają.
Dziekujemy
mam nadzieję, że skoczek może być?

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Super!!!! Ponoć po 3 miesiacu jest tylko lepiej koniec z kolkami, dzidzius juz fajny, gratuluję
Dzięki
Tak, właśnie na zwykły bebilon z tego tytułu przeszliśmy

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nika - skąd taki pogląd że simetikon szkodzi? Czytałam, że jest bezpieczny i nie uzależnia, bo nie trafia do krwiobiegu itd. tylko działa w żołądku.
Weronisia podawała dawkowanie jako 4x7 kropli, a ulotka Sab simplex mówi, że można 15 kropelek przed każdym jedzeniem, a ja podaję 2x5 kropel, więc wydaje mi się, że to malutka dawka. Pytam o szkodliwość simetikonu, bo nic o tym nie znalazłam, dlatego każda rada i informacja jest cenna.
Bo bobotic to dokładnie to samo i w tym momencie podajesz podwójnie. Rozmawialam z lekarka, która w szpitalu dziecięcym pracuje i kazała dawać po 5 kropele 2- 3 razy dziennie, bo miała raz chłopczyka z powiększoną wątrobą po SS i ponoć ten lek się wchłania (choć producent podaje, że nie).

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
a nikt mi o tym nie mówił nie, nie dopajam, tylko luminal
Żeby żółć wypłukać- nam się udało w tydzień- po 100ml wody z łyżeczką glukozy do picia- można na pół dzielić

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

potem nadrobię resztę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 20:47   #3635
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

cellaris super że deprecha sobie poszła, teraz będzie już tylko lepiej no i niezłego masz głodomorka!

ycnan dzieki za info, jeszcze niedawno zakładałam mu 2, kupiłam karton 3 ale wydają mi się też ciasnawe a niby mają straczyć do 9 kg następny zapas czwórek będzie musiał być zakupiony. boszzzz jakie to moje dziecko upasione

Eveliouses współczuję bądź dobrej myśli..

Moje maleństwo dziś klejny dzień przespało i też zaczął marudzic przy piersi.. na szczęście nie pogardził nia przy zasypianiu. teraz mam św. spokój i moge zająć się sobą
Stary 2010-11-17, 20:48   #3636
malwina1204
Rozeznanie

taki mam dzien zj**** ze jeszcze sie z tż na koniec pokłuciłam AMELKa spała za cały dzień dwa razy po 30 min cos nie tak jest po kapieli usneła na 1h i pobudka zjesc , jadła 5 minut i teraz spi,nocke mam z głowy czuje to.Płaczliwa taka nerwowa,kupki są i je dobrze ale spac nie moze ehhhh

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 20:56   #3637
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

cellaris, może to i lepiej, że woli wodę

IlonaN2, nie martw się

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lenka, kurcze, szkoda, że jednak ta operacja jest nieunikniona. No, ale chyba lepiej dla Martynki, żeby jednak coś zrobili z tym jej serduszkiem już teraz. A jak potem? Będzie musiała ciągle być na lekach, czy może żyć zupełnie normalnie?
Podobno będzie ok, tak jakby żadnej wady nigdy nie było, żadnych leków nie będzie już brała. Szkoda, że samo się to nie zrosło, tylko tak się boję tej narkozy Przecież to takie maleństwo, i jeszcze ciąć ją będą

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ty karmisz cycem czy MM? bo raczej nie trzeba dopajać przy cycu a senność po szczepieniu u nas też była, ale szybko minęła ( niestety )
A to nie chodziło o jednorazowe dopajanie po tym szczepieniu? Moja Martynka w nocy po szczepieniu miała gorączkę 38,4, dałam jej paracetamol w czopku i herbatkę do picia, żeby mi się nie odwodniła. Rano gorączki już nie było.
Stary 2010-11-17, 21:14   #3638
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Bo bobotic to dokładnie to samo i w tym momencie podajesz podwójnie. Rozmawialam z lekarka, która w szpitalu dziecięcym pracuje i kazała dawać po 5 kropele 2- 3 razy dziennie, bo miała raz chłopczyka z powiększoną wątrobą po SS i ponoć ten lek się wchłania (choć producent podaje, że nie).
Ale ja nie podaję bobotic, a Biogaia - 5 kropelek raz dziennie. To kropelki probiotyczne
www.biogaia.pl - to zalecił mi pediatra, a sama włączyłam sab simplex 2 x 5 kropelek, bo mówiła, że w razie potrzeby włączymy esputikon... a skoro mam tak zachwalane sab simplex więc podaję.
Musiałaś źle zrozumieć to co wcześniej napisałam
Stary 2010-11-17, 21:26   #3639
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

jesli jakies Maluszki zostaly pominiete, jest to za sprawa mojego niedopatrzenia w przegladaniu ponad 100 stron tego forum

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-17, 21:33   #3640
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

mszu- świetna robota
Stary 2010-11-17, 21:37   #3641
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

naked... myslam, ze mi to sprawniej pojdzie cały dzien dzis przy tym grzebałam, prawie kazda zdjecia trza bylo poprawic, zeskalowac, przykadrowac, wyciac...wkleic... uf...

Stary 2010-11-17, 21:41   #3642
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

jesli jakies Maluszki zostaly pominiete, jest to za sprawa mojego niedopatrzenia w przegladaniu ponad 100 stron tego forum
Świetne!
Wprawdzie ja bym tego zdjęcia Natalki nie wybrała, ale nie wybrzydzam skoro jesteśmy w pierwszym rzędzie

A moje małe coś szwankuje - marudziła mi strasznie a teraz nie za bardzo chce spać... już 3 razy usypiałam ją ja i raz tż... Przy okazji wyszło na jaw, że moja nania elektroniczna łapie nie tylko płacz mojego dziecka, ale także sąsiada - mało tego słyszałam nawet co mówią do dziecka

Ja mam dzisiaj plan położyć się wcześniej, bo Natalka harcowała od 4 w nocy do 7 i jakoś nie pospałam, a nie wiadomo co dzisiaj będzie. Włożyłam ją do śpiworka i po raz pierwszy ma ciepłe łapki rano może jakąś fotkę jej zrobię
Stary 2010-11-17, 21:50   #3643
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Świetne!
Wprawdzie ja bym tego zdjęcia Natalki nie wybrała, ale nie wybrzydzam skoro jesteśmy w pierwszym rzędzie

Wybieralam z tych kotre zostaly zalaczone przez Was, czyli przypuszczam ze Wam rowniez sie podobaly skoro je postanowilyscie upublicznic
Poza tym pod wzgledem technicznym to bylo Twoje najlepsze zdjecie, bo Natalia jest oswietlona naturlanym światlem i zdjecie jest doswietlone.

Stary 2010-11-17, 21:50   #3644
Ray
Zakorzenienie

o kur... mszu tobie to sie chyba nudzi

ja wlasnie wrocilam z cwiczen i mala spi grzecznie

kasienka pytalam o te masc co napisalas ale kurcze to na recepte.... mialas na to recepte? czy to apteka taka dziwna...?
Stary 2010-11-17, 21:57   #3645
cellaris
Rozeznanie

Oj laski ale mnie tym sabsimplexem zestresowałyście teraz...ja mojej podaję przed każdym jedzeniem 6 kropelek a że je 6 razy na dobę no to łatwo policzyć (36!!!!)a myślałam że to i tak mało bo ani pół dawki zalecanej w ulotce. No nic będę podawała 3 razy dziennie po 4 zobaczymy co będzie.

Nikuś widzę,ze wy też na MM. I jak się czujecie? U nas wciąż problemy z kupami Przy Bebilonie comfort wogóle masakra była...rzadkie,zielone,śm ierdzące i śluzowate. Na Humanie się poprawiło,ale od kilku dni znów śluz w kupie pediatra sugeruje Bebilon AR dla dzieci które ulewają,ale moja nawet jak po jedzeniu ją przewijam,czy na brzuch kładę to po tych 160 nie ulewa nic a nic....sama nie wiem
A i mam pytanko ... czy wasze dzieciaki chętnie piją wodę/herbatę? Moja herbaty nie wypije za nic...póki co wypróbowałyśmy rumiankową,koperkową i uspokajającą z hippa. Wody kilka łyków na dzień i to przy moim mega wysiłku. Podaję jej picie w temperaturze pokojowej...kurcze macie może jakieś pomysły ...coś robię źle,że moja mała poza mlekiem nic innego nie toleruje?
Lenka trzymam kciuki by z malutką było wszystko ok...na pewno będzie...już na noworodkach przeprowadzają skomplikowane operacje,atwoja córa to już duża kobietka jest.
Majka kochana gdzie kupiłaś BioGaję? Tak poczytałam i widzę,ze jest ona też na odbudowanie flory bakteryjnej jelit a u mojej Marty może być właśnie z tym problem...

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-11-17 o 22:06
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 21:59   #3646
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ray nudzi nie nudzi, ja lubie grzebac przy zdjeciach, moge tak calymi dniami
na fitness nie mam z kim chodzic, a sama nie czuje motywacji

Stary 2010-11-17, 22:00   #3647
Majka232
Zakorzenienie

Ray - jak ja Tobie zazdraszczam tych ćwiczeń Przed ciążą ćwiczyłam regularnie od kilku lat 2-3 razy tyg. a były m-ce, że nawet codziennie.
Ja od stycznia lub lutego zacznę ćwiczyć, to będzie ok. 3 m-ce po cc więc chyba już będę mogła wykonywać wszystkie ćwiczenia, brzuszki też

mszu - super! Ale, że Ci się chciało i znalazłaś na to czas

Możemy wybrać co chcemy dla Szymonka jako prezent od mamy chrzestnej i chyba zdecydujemy się na huśtawkę Graco Lovin Hug, może któraś z Was ja ma? Zależy mi, żeby oparcie rozkładało sie na płasko, bo nie chcę przymuszać synka do pozycji półleżącej, a nasz leżaczek też narazie stoi nieużywany, bo Szymek byłby w nim zbyt wygięty.
No i zamówię małemu tego konika morskiego, bo on uwielbia słuchać melodyjek z karuzelki i wtulać nosek w pieluchę i będzie miał swoją przytulankę-usypiankę
Stary 2010-11-17, 22:08   #3648
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
naked... myslam, ze mi to sprawniej pojdzie cały dzien dzis przy tym grzebałam, prawie kazda zdjecia trza bylo poprawic, zeskalowac, przykadrowac, wyciac...wkleic... uf...
ale efekt świetny! teraz trzeba wkleić tę fotę na 1.stronkę
no i trzeba przyznać, że śliczne te nasze dziecki tak w kupie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A i mam pytanko ... czy wasze dzieciaki chętnie piją wodę/herbatę? Moja herbaty nie wypije za nic...póki co wypróbowałyśmy rumiankową,koperkową i uspokajającą z hippa. Wody kilka łyków na dzień i to przy moim mega wysiłku.
mój na koperkową to ma długie zęby ale dzis mu babcia przyniosła ze sklepu rumiankową to ciągnął aż sie uszy trzęsły wody mu nie podaję

Jutro mamy rano wizytę u neurologa. Mam nadzieje, że nie wynajdzie żadnych wad u Filka, ale i tak zaleci rehabilitację na nfz
Stary 2010-11-17, 22:35   #3649
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
kurcze a u nas smutaśnieeeee...(
Trzymam kciuki za babcie. Moja ma łamliwość kości i też co chwila przeżywamy takie katastrofy.
A Platex to herbatka koperkowa z glukozą.

Cytat:
mam nadzieję, że skoczek może być?
Nie mam pojęcia, ale chyba tak, w nim dziecko nie chodzi a tylko dotyka podłogi.

Cytat:
znajdz swojego Maluszka
Super! Już miałam zgłaszać reklamację, bo nie mogłam Dagmary znaleźć

Cytat:
Przy okazji wyszło na jaw, że moja nania elektroniczna łapie nie tylko płacz mojego dziecka, ale także sąsiada - mało tego słyszałam nawet co mówią do dziecka
Niezłe! hehe

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Jutro mamy rano wizytę u neurologa. Mam nadzieje, że nie wynajdzie żadnych wad u Filka, ale i tak zaleci rehabilitację na nfz
Życzę udanej wizyty! Na pewno będzie ok.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 22:56   #3650
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Evelio przykre to co piszesz..ale niestety takie uroki starości, a babcia dożyła pieknego wieku i z tego co piszesz ma bardzo troskliwą opiekę będzie dobrze

dziekuje tez mam nadzieje,ze bedzie dobrze...
a ja karmie mm + pierś i dlatego musze dopajac a mały uodpornił sie na koperkową choc slicznie pił do niedawna.Co robić?moze spróbujemy inną,no nie?
Cytat:
cellaris super że deprecha sobie poszła, teraz będzie już tylko lepiej no i niezłego masz głodomorka!

ycnan dzieki za info, jeszcze niedawno zakładałam mu 2, kupiłam karton 3 ale wydają mi się też ciasnawe a niby mają straczyć do 9 kg następny zapas czwórek będzie musiał być zakupiony. boszzzz jakie to moje dziecko upasione

Eveliouses współczuję bądź dobrej myśli..

Moje maleństwo dziś klejny dzień przespało i też zaczął marudzic przy piersi.. na szczęście nie pogardził nia przy zasypianiu. teraz mam św. spokój i moge zająć się sobą
dziekujejestem dobrej mysli,bo musiii byc z babulką dobrzeale dzieki za ciepłe słowa i cieszę się,że maluch ładnie spinka sobiebuziolki dla niego
Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

sssuuuper to zrobiłas

Cytat:
Trzymam kciuki za babcie. Moja ma łamliwość kości i też co chwila przeżywamy takie katastrofy.
A Platex to herbatka koperkowa z glukozą.
dzieki za kciukasy i za odp.

ja jutro wizyta u gina dopiero,bo takie terminy u niego...ech życie

dzieki raz jeszcze za ciepłe słowa o babulce i do juterka koffane
spokojnej nocki

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 01:19   #3651
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
a ja się z tobą nie zgodzę tak na zdrowy rozsądek, stawiać dziecko w pionie, kiedy mięśnie nie są na to gotowe, bo skoro byłyby gotowe to dziecko samo się utrzyma bez żadnych wspomagaczy
gabi kochana, a co ze skoczkiem? w tym się nie chodzi, to stoi w miejscu i jak dziecko już stoi to ma taki odruch, że podskakuje i wtedy to gra, czy coś tam

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
A braku macierzyńskiego współczuję- chyba trzeba zrobić aferę.

pisałam o tym kilka razy, zus nie ma prawa nie wyplacić- jeśli są wszystkie papiery... Pracodawcy zawsze mówią, że wszystko donieśli, a nie donoszą...

Ja tydzień temu wzięłam zaświadczenie ale nikomu się nie chce iść zanieść wniosku
Wow
My mamy wypełnione wszystko 3m-c ale trza jechać Pesel odebrać i tu już są schody

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Co do zwolnienia to wiem, że to wina pracodawcy, ale mój szef to kawał c**ja i nie wiem co mam zrobić żeby ich pogonić... im się nie spieszy, w końcu to nie oni nie mają na zapłacenie rachunków, prawda?
[/COLOR]
Państwowa Inspekcja Pracy- postrasz go nią, albo zadzwoń do nich i zapytaj, co robić...

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Monis- jak ten czas zapiernicza Gratuluje Wam kochani Kiedy wpadacie z Pawloczkiem?
Co do wyjazdu- to ogolnie udany, choc Maly dal mi w kosc i mamie tez. Grunt , ze zaczelismy cwiczenia i on je po prostu kocha, no i usmiechac sie zaczal
Co do tofifee- mam wiecej

Wlecimy Kochana, może w przyszłym tygodniu? jak będzie Wam pasować wow muszę Olkowy uśmiech obadać
Super, że lubi ćwiczyć, bo bez tego byłoby krucho
Ja Ci dam słodycze
Od poniedziałku nie będę nic jeść (ze słodkiego).
..

U nas dzis ciezko. Olek chce jesc co 2h i wez mu nie daj...
Akcja dnia- po 15min snu, olek budzi sie z rykiem :JESC: Nie minely nawet 2h. Mysle sobie, co robic , co robic. Wiem przetrzymam go. Wynik- Olek ryczy w sypialni, ja rycze w drugim pokoju zmeczona po nocnym maratonie.
Udalo sie, zasnal!.... obudzil sie po 10min :JESC!: JESC!!!:
Dobra, mysle, pocwiczymy, przeciez to lubi Biore dziecko na przewijak i macham mu nozkami, raczkami, przekrecam go- jest dobrze, podoba mu sie ... Dopoki sobie nie przypomnial, ze :JESC!!!:
Skapitulowalam; dobrze synku, bedzie jesc. I walczymy z jednym cycusiem (karmie na stojaco- bo MAly ma bolace gazy), drugi cycus na lezaco. W miedzyczasie 5min drzemka
Synek sie najadl, ale ani myslal spac, wiec pomyslalam ze go od razu zapieluchuje.. i to byl bląd....bo na przewijaku przypomnialo mi sie, ze mu nie dalam vitamin dzisiaj (lezaly w strzykawce). No i mu dalam
Mlody po 2minutach ulal wszystko co zjadl na siebie, na przewijak, nawet mi sie oberwalo...
Jak go juz przebralam w suche ciuchy, to trzasnal kupe...
Jak mu juz przebralam kupe, to zlapal czkawke...
A jak czkawka nie przechodzila, to sie zaczal ryk

I tak po 2h walki znow mialam glodne i ryczące dziecko...

no i gdzie tu jakas sprawiedliwosc?

przepraszam, ale sobie to wszystko wyobrazilam i do tego fakt, że to wszystko wydarzyło się w 2h
Pawcio też ulewa, teraz daję Mu pół porcji- odbijamy i drugie pół. No i masakra ze smokiem- bo wróciliśmy do zwykłego bebilonu, a on cieńszy od comfortu i ze smoka nr 3 na 1 musieliśmy też wrócić, bo leciało Mu tak, że karmienie przypominało tuczenie gęsi...

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Któraś z Was podaje wodę małemu? W jakiej temperaturze po nie spytałam ??
Tak, ciepłą- żeby nie parzyła w nadgarstek

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Cytat:
No proszę jak mnie tu miło przywitałyście
heeej
Stary 2010-11-18, 01:46   #3652
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
No trudno, wpadłam tylko poinformować, że od jutra w Tesco są Pampers Premium Care za 39,99zł. Promocja do 1 grudnia.

dzieki, ja za nimi nie przepadam, wole activ- ta siatka w pcare do pupci sie przykleja mimo ze czesto zmieniam pampka- pisze 1 reka, na drugiej moj nocny terrorycha

A tak dodam tylko, że ważyłam się dziś sama, potem z Boryskiem na rękach i wyszło mi 6kg różnicy!! Jutro idę skontrolować jego buźkę i poproszkę od razu o zważenie. Jeśli faktycznie waży około 6kg, to znaczyłoby, że w ciągu 3 tygodni przytył prawie 1,5kg Matko bosko jedyno kochano...
duzia dzidzia nasz mial 3 tyg temu 6kg

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ale ja nie podaję bobotic, a Biogaia - 5 kropelek raz dziennie. To kropelki probiotyczne
www.biogaia.pl - to zalecił mi pediatra, a sama włączyłam sab simplex 2 x 5 kropelek, bo mówiła, że w razie potrzeby włączymy esputikon... a skoro mam tak zachwalane sab simplex więc podaję.
Musiałaś źle zrozumieć to co wcześniej napisałam
sorry- to moje nocne czytanie
zapytaj czy mozesz zastapic biogaie dicoflorem 30- 30szt kosztuje ok30zl- mielismy to i to.
sorry Majus

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(
dziekujemy, piekne

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Oj laski ale mnie tym sabsimplexem zestresowałyście teraz...ja mojej podaję przed każdym jedzeniem 6 kropelek a że je 6 razy na dobę no to łatwo policzyć (36!!!!)a myślałam że to i tak mało bo ani pół dawki zalecanej w ulotce. No nic będę podawała 3 razy dziennie po 4 zobaczymy co będzie.

Nikuś widzę,ze wy też na MM. I jak się czujecie? U nas wciąż problemy z kupami Przy Bebilonie comfort wogóle masakra była...rzadkie,zielone,śm ierdzące i śluzowate. Na Humanie się poprawiło,ale od kilku dni znów śluz w kupie pediatra sugeruje Bebilon AR dla dzieci które ulewają,ale moja nawet jak po jedzeniu ją przewijam,czy na brzuch kładę to po tych 160 nie ulewa nic a nic....sama nie wiem
A i mam pytanko ... czy wasze dzieciaki chętnie piją wodę/herbatę? Moja herbaty nie wypije za nic...póki co wypróbowałyśmy rumiankową,koperkową i uspokajającą z hippa. Wody kilka łyków na dzień i to przy moim mega wysiłku. Podaję jej picie w temperaturze pokojowej...kurcze macie może jakieś pomysły ...coś robię źle,że moja mała poza mlekiem nic innego nie toleruje?
.
Kochana podawaj 3 razy dziennie po 5, jeśli macie kolki zapytaj lekarkę o debridat- nam pomógł- prawdopodobnie nie były to kolki, a własnie jelitka
Pawcio zżera (dosłownie) po 150ml, 160, ale są też dni- że 130- sam sobie reguluje. Był na bebilonie i Mu służyło to mleko, ale skoro miał niby kolki- przeszłam na comfort. Bylo ok, z wyjątkiem zielonych i jak opisałaś resztę- też się zgadza- kup. Lekarka stwierdziła, że skoro dziecko pogodne etc, to nie trzeba zmieniać...
Ale ostatnio też zaczął ulewać, sama zmieniłam znów na zwykły bebilon i od 2 dni go je. Nic niepokojącego nie zauważyłam, kupy żółte i nie cuchną a była masakra...
Żeby nie ulewał podaję Mu 80ml, robimy przerwę na bekusia i podgrzewam resztę i podaję. Staram się nie nosić Go za dużo po jedzeniu, nie uciskać brzuszka i widzę mega poprawę
Pawcio lubi herbatkę koperkową i rumiankową, wodę też- choć mniej. Ale ja daję pół porcji herbatki czyli pół łyżeczki na 100ml, żeby słodkiego Go nie uczyć... Teraz muszę popatrzeć za jakąś inna herbatką aaa i wodę, herbatkę- wszystko tak ciepłe jak mleczko powinno byc, może za zimne podajesz?

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Cytat:

Super! Już miałam zgłaszać reklamację, bo nie mogłam Dagmary znaleźć

a ja Ją od razu znajdłam no i Pawełka nie da się nie zauważyć
Stary 2010-11-18, 01:55   #3653
NIKaP-n
BAN stały

co robi synuś i mamusia?
Stary 2010-11-18, 07:24   #3654
Weronisia
Zakorzenienie

A ja dziś melduję się pierwsza
NikaP podejrzewam, że nie karmisz piersią
Oj nieładnie tak męczyć karmiące koleżanki
Ja w poniedziałek miałam rocznicę ślubu i pierwszy raz nie wypiłam szampana, ani niczego innego alkoholowego...a miałam taką ochotę, że nawet pomyślałam, żeby mleko rozmrozić i podać małemu, a z cycka wylać a ty tu tak kusisz

Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

Mszu jesteś niesamowita Super to wyszło
Cytat:
Cellaris bez paniki To co pisze na ulotce, to jest dawka zalecana, która może już pomóc. Ale przedawkować się nie da. To jest środek całkowicie nieszkodliwy.
Mi w szpitalu kazali go podawać po 7 kropli przed każdym karmieniem, a karmiłam co 4 godziny, a więc 6 razy na dobę, to daje 42 krople.
Powiedzieli, że jeśli nie będzie działać, to mam dawać nawet 10-15 kropli.
Na dodatek mój Pascalek gabarytowo był mniejszy od wszystkich dzieci, bo jest wcześniaczkiem, a i tak zalecali taką dawkę
Tak więc gdyby dało się przedawkowoać, to na pewno nie kazali mi tyle dawać.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-11-18 o 07:26
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 07:54   #3655
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
taki mam dzien zj**** ze jeszcze sie z tż na koniec pokłuciłam AMELKa spała za cały dzień dwa razy po 30 min cos nie tak jest po kapieli usneła na 1h i pobudka zjesc , jadła 5 minut i teraz spi,nocke mam z głowy czuje to.Płaczliwa taka nerwowa,kupki są i je dobrze ale spac nie moze ehhhh
O widzę że już kolejna z nas ma kiepski dzień
J a też przez to przechodziłam Niestety tak to jest z maluchami musimy przeczekać aż złapią swój rytm

Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

wow ale super klask i:

Cytat:

Trzymam kciukasy

Cytat:
co robi synuś i mamusia?
Zazdroszcze

A mój syn po kolejnym dniu obrzarswa w nocy pokazał klasę Usnął koło 21 i wstał o 2 więc 5 godzin snu (myślałam że tyle nei może ale położna powiedział ze spoko Potem wstał po 3 godzinach zjadł i spał do 7.30 Teraz się tu ze mną kocurzy i słucha muzyki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 08:34   #3656
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

no i gdzie tu jakas sprawiedliwosc?
nie wiem ale hmm ubawił mnie Twój post.. mimo że masz meksyk tak fajnie to opisałaś...
dużo sił Ci życzę

Cytat:
Hej dziewczynki to ja, pamiętacie mnie jeszcze
Ja wiem,wiem,że długo mnie nie było,całe dwa miesiące,ale jakoś nie umiałam się w tym moim wyczekanym i utęsknionym macierzyństwie odnaleźć. Dopadła mnie mega depresja i przeświadczenie,że jestem najgorszą i najbardziej nieporadną matką na świecie. No i jakoś tak dziwnie było....no ale już jest ok i chciałabym wrócić do naszego internetowego grona. Mam nadzieję,ze mnie przygarniecie spowrotem co? Proszę
A teraz w telegraficznym skrócie...
Marta skończyła wczoraj 2 miesiące i jest generalnie dzieckiem zadowolonym z życia. Tak mi się wydaje.... Od początku jest na butli, przetestowaliśmy kilka mlek i póki co jesteśmy na humanie 1 plus ale chyba znów musimy zmienić mleko bo pojawiły się śluzowate kupki. Lekarka twierdzi,że to z przejedzenia bo mała wsuwa 160mll mleka i to zagęszczonego (ta humana jest właśnie dla dzieci o dużym apetycie). W dwa miesiące przybrała 2,4kg i urosła 10cm no nie wiem jak to mozliwe bo podobno dzieci rosną max 3 cm na miesiąc Jeśli chodzi o spanie to jest anioł o 22 dostaje butlę i wstaje na kolejne karmienie ok 6 rano. Potem dosypia jeszcze do 10. Za to w ciągu dnia ucina sobie tylko 15-20min.drzemki. Dzisiaj troszkę więcej śpi ale to pewnie z powodu pogody. Je ogromne ilości...160mll mleka tak ok 5-6 porcji na dobę i pewnie z tąd problemy z jelitkami ale mam nadzieję,ze jakoś się to unormuje. A no i walczymy z ciemieniuchą póki co oliwa z oliwek się sprawdza
No dobra kończę bo mała kończy swoją drzemkę postaram się trochę was poczytać i popisać.
witaj cieszę się ze u Was ok, gratuluje tak długiego spania

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Martynka miała rtg, będzie miała jednak tę operację, jeszcze nie wiemy dokładnie kiedy
trzymam kciuki będzie dobrze!

Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

rewelacja
już wrzucam na 1 stronę

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

dziewczyny jak inaczej mogę wrzucić te foto żeby nie było mojego podpisu? bo się nakłada na podpis mszu i się robi nie fajnie...
Stary 2010-11-18, 08:46   #3657
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Mszu rewelacyjnie Ci to wyszło że też Ci się chciało

Za nami kolejna kiepska noc po kiepskim dniu :/ Ja już nie wiem co mam robić, mała okropnie się męczy z katarem nie może spać a do tego te jęki i stękania przy próbach zrobienia kupy że aż mi jej żal. Dzisiaj kupię Infacol i spróbuję tego, mam nadzieję, że pomoże.

Jakby tego było mało to teściowie przyjeżdżają na weekend szkoda tylko że powód jest smutny. Okazało się że teść ma guza na płucach i w przyszłym tygodniu ma operację, nie wiem nic dokładniej ale chyba to coś poważnego bo chce jeszcze zobaczyć Oliwkę bo nie wie czy potem będzie w stanie
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:23   #3658
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

śliczne te Wasze pociechy!

Nikuś - chciałaś dobrze Gdybym faktycznie podawała dwa leki z simetikonem to Twoja rada byłaby bardzo cenna
Ten dicoflor jest w tabletkach? Jest lepszy niż Biogaia?

cellaris - kupiłam w aptece, nie w każdej jest ale w 2 znalazłam. Spr. na stronie tan są podane miejsca gdzie można w danym mieście dostać te kropelki.
Kurcze, trochę one drogie bo za 5 ml 40 zł a wystarczają na ok.3 tyg.
Stary 2010-11-18, 09:26   #3659
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
znajdz swojego maluszka :d

(kolejnosc przypadkowa)

jesli jakies maluszki zostaly pominiete, jest to za sprawa mojego niedopatrzenia w przegladaniu ponad 100 stron tego forum
cudowny kolaż

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:34   #3660
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

martucha... moge ci wyslac bezposrednio na maila. bedzie bez mojego podpisu.

Nika
bo Cie utłuke... Ty nie wiesz ze Nas wszytskie abstynencja jeszcze obowiazuje Ja sobie obiecuje, ze jak skoncze karmic piesia to chyba upije sie na umór

Zuziczka moja czasem daje nam niezle popalic, ale z Twoim Olkiem to widze, ze jakich hardcore... nadal w nocy je co dwie godziny? Przeciez nasze dzieciaki sa w podobnym wieku, no z tym, ze Olo byl wczesniakiem, a moja byla przenoszona. No ale myslalam, ze po dwóch miesiacach sie wyrowna. Jestes naprawde silna! Masz moje pelne wyrazy podziwu!

A moje Marudztwo i Gabrysia -córeczka kasienki, konczą dzis dwa miesiace!

naked
a co sie dziwisz, ja tez mam dlugie zeby na herbatke koperkowa

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-18 o 09:51
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości