Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 22:15   #871
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

W sumie też nic nie mam przeciw rowerom z ramą , a ona siedzi tam przodem do kierunku jazdy co nie?
Ja dla starszego miałam ten z tyłu montowany na bagażniku i w sumie zadowolona byłam bo z przodu mam koszyk na różne rzeczy bo zawsze coś się zabiera jakieś picie , jedzenie.
Tylko najgorzej jak dziecko zaśnie to się kiwa tam jak juz nie napiszę co
ale na to juz chyba rady nie ma.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

idę spać dobranoc
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 22:16   #872
april28
Raczkowanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

To znaczy (o ile kupimy przyczepkę), że będziemy łamać przepisy. Na naszych górskich dróżkach policji raczej się nie spotyka, więc nie ma się co bać.

Cytat:
Napisane przez libra
teraz zimą chyba nie będę jeździła , miałam kupować koszyk na kierownicę ale w końcu go nie kupiłam i się teraz zastanawiam czy jest sens czy nie lepiej od wiosny zainwestować w fotelik do tyłu albo przyczepkę (super są), może na początek lepsza przyczepka by była bo w razie czego ochroni od wiatru czy deszczu chociaż my i teraz po deszczu chodzimy z wózkiem.
Na razie go zabieram na biegi on w wózku oczywiście , nasz wózek się świetnie sprawdza do biegania.
Masz rację lepiej odkłądać pieniądze na takie rzeczy , my dużo jeżdzimy po okolicy i ciągle coś potrzeba kupować.
Ja też zimą nie będę jeździła, tym bardziej, że w górach mieszkam. Mamy zamiar zacząć na wiosnę. Już świra dostaję, ponad rok bez roweru.
Oczywiście spaceruję i po deszczu, nie wysiedziałabym cały dzień w domu, Michał też.

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 22:58   #873
P0P70
Zakorzenienie

Aneczkkaa - Maciuś to taki Król Maciuś I - blondynek i niebieckie oczka. I widzę że rehabilitacja przynowi pozytywne efekty. Barwa za siadanie.

april28 - Michał to taki uroczy maluch i aż wierzyć się nie chce że on taki marudny. Coś chyba przesadzasz.

Wy tutaj o spacerkach piszecia a dla mnie wyprawą jest udanie się do WC a prysznic to już prawdziwa "misja specjalna".
A tak chciałam w tym sezonie pojeździć na nartach i chyba mi się nie uda.

A co do wyjazdu do Egiptu ta ja na pewno z dzieckiem małym bym nie pojełacha w tamte rejony. Sama mam słaby brzuszek i zawsze choruje (pomimo dezynfekcji) w tamtych rejonach. Więc ja planuję wyjazy jak na razie po europie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 23:20   #874
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pamietacie jak kiedys wam pisalam ze mojej mamy kolezanki z pracy dziecko wyladowalo z powaznym zakazeniem, podejrzewanymi rotawirusami itd w szpitalu a stan krytyczny do tego stopnia ze do Lodzi dziewczynki nie mozna bylo przeniesc -2 latka czy 4 juz nie chce sklamac -po wizycie wakacyjnej w egipcie albo turcji czy tunezji jakos tak.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 04:59   #875
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
wicie może czy do kubka niekapka lovi można dokupić samą nakrętkę?Daniel mi przegryzł ustnik
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Marcel też przegryzł I też jestem ciekawa czy można dokupić ustnik
heheh coś z tymi niekapkami jest - nam się powykrzywiał ten ustnik w sterylizatorze i wróciliśmy do butelki ze smoczkiem, mam jeszcze niekapek z TT ale jakoś mi nie pasuje ta mega dziuraale pytałam u nas w dzieciowym i można dokupić sam ustnik do lovi, tylko akurat nie było, ale kiedyś faktycznie widziałam, chyba w tesco

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
wlasnie dzis byla pani, ktora nawet o imie nie zapytala, zapytala natomiast czy dziecko z takich bardziej marudnych i czy na spacery chodzimy codziennie czy nie----->tej pani juz dziekujemy

na razie nie wracam, natomiast zeby dzialalnosc naprawde miala szanse ruszyc to ja musze miec czas na jej rozruszanie, a w ciagu jednej polgodzinnej drzemki dziecka to ja moge sie po glowie podrapac CV powysylalam w rozne miejsca w miedzyczasie, czasem nocą i....sobie czekam i wysylam dalej. "Dodalismy pania do naszej bazy tłumaczeń" to mniej wiecej tak, jakby uslyszec "dziekujemy, oddzwonimy" teraz mialam w planie napisac porzadny list omotywacyjny, ale ja po calym dniu sama z mała o tej porze logicznie juz nie mysle

Gabrysia dzis sama usiadla dwa razy
aha, n to faktycznie pomoc by się przydała współczuję tego wyboru, ja tak strasznie ludziom nie ufam....od razu mam czarne wizje, gdyby nie mój ojciec, to bym chyba zrezygnowała całkiemz pracyale trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
Aneczka - słodziaczek i jakie niebieskie oczy...

Mam 3 (na razie) pytania...

Ile waszym dzieciaczkom rosły ząbki, tzn. od przebicia się do pełnych rozmiarów? Michałowi w połowie września przebiła się jedna dolna jedynka, miesiąc później druga. Teraz ten pierwszy ma jakieś 2 mm, ten drugi 1 mm. Czy one tak wolno mają rosnąć?

Czy kupowałyście (wiem, trochę spóźnione pytanie) witaminę d3 o nazwie vigantol?

Do mam chustowych. Czy i jak będziecie nosić dzieciaczki zimą? Bo niby pod kurtką powinno sie nosić, ale skąd ja mam wziąć taki wielki rozmiar? Nie będę wydawać kasy na coś, co użyję kilka, bądź kilkanaście razy.

Kilka fotek Michasia:
spacer sprzed paru dni i pierwsze próby siadania
piękne fotki a nie obniżasz jeszcze poziomu łóżeczka???nie boisz się, że wychyli się i wypadnie??tfu tf tfu

Tak wogóle to dzień dobry. Tż mnie obudził o 5ej jak przechodząc przeze mnie na łóżku złapał mnie za wystającą stopę i ja aż podskoczyłam...dodatkowo mały śpiąc w tym czasie między nami trzymał w gaści moje włosy i wyrwał sporą garść przy tym....ehhh te chłopy Do pracy na 7.45 idę, dziś do 11.25 tylko i korków nie mamwczoraj do 20ej siedziałam wszkole bo po wywaidówce mieliśmy dzień otwarty....tłumy do mnie waliły, nagle wszystkie matki się swoimi dziećmi interesują
Chciałąm pochwaliś małego, wczoraj będąc na brzuszku, wyprostował pięknie rączki (jak zawsze) i do tego uniósł kuperek i grzbiet w górę i był całkiem na czworakach to chyba wstęp do raczkowania nie??? i tak kilka razy robił a i jeszcze wam powiem, że mały się tak wlęgł do tatusia jeśi chodzi o spanie...masakra, przedwczoraj położony spać o 19.50, wstał rano o 9.45 ojciec m tylko mmsy wysyłał w jakich pozycjach spał takiego mam śpiocha. Za to w dzień - max 2 godziny łącznie no nic ide trochę poprasować bo nie mam co robić już się oporządziłam, mały nakarmiony i śpi oczywiście ( a tak bym go poprzytulała już)Miłego dnia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 06:30   #876
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Czy kupowałyście (wiem, trochę spóźnione pytanie) witaminę d3 o nazwie vigantol?

Do mam chustowych. Czy i jak będziecie nosić dzieciaczki zimą? Bo niby pod kurtką powinno sie nosić, ale skąd ja mam wziąć taki wielki rozmiar? Nie będę wydawać kasy na coś, co użyję kilka, bądź kilkanaście razy.

Kilka fotek Michasia:
spacer sprzed paru dni i pierwsze próby siadania
co do zębów, to my dopiero od tygodnia mamy i teraz 1 mm

vigantol kupowalam, i niestety trafilam na ta zatruta partię, więc wiecej nie zamierzam

chustuje dalej, i malemu nie jest zimno jak mu ubiore czy kombinezon, czy kurteczkę i cieple spodenki. Tylko gorzej ze mną, bo jak jade gdzieś z chustą, to najpierwej wychodzę z samochodu bez kurtki, obwijam się, i małego kładam, i dopiero kurtka.No i troszke marznę w tym momencie. Maly uwielbia wózkiem jeździć. A chusty nie musisz mieć większej na te kilka cm dodatkowego ubrania, i tak przeważnie maja w nadmiarze.

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Libra, Ty zapalona rowerzystka jesteś. Czy zamierzasz zabierać ze sobą Mika? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Po pierwsze zdjecia cudne, i ja też chcę taka czapeczkę

ja też na wiosne rowerem będę z małym jeździla, to jak wybierasz fotelik to patrz na to żeby miał funkcje pochylania. Przy pierwszym dziecku zaoszczędzilam, i zawsze mi zasypiał z głową na mniei ani jemu, ani mi nie było wygodnie. No i nie montowany na bagażnik, bo to niebezpieczne. A tak wogle to dzieciaki super sie bawią jak jadąc moga się pobujać na tych fotelikach, co niestety utrudnia bardzo utrzymywanie równowagi. No i jeszcze nie może być za ciężki, bo wtedy z wagą dziecka, bardzo, a to bardzo trudno podprowadza się rower pod krawężniki.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

No to jeszcze jeżeli chodzi o foteliki, to jak montowany na ramę ale do tylu nad bagażnikiem(taki mialam) to najbardziej na damki, bo jak masz nogę nad siodełkiem i nad dzieckiem w foteliku przenieść to już akrobacje cyrkowe. Ale ten eryka dalam koleżance, i ona sobie radzi przekladając nogę nad ramą
I jak chcecie na dłuższe wycieczki to radzę kupić taką dziecięcą pelerynke bo w razie deszczu to nakladacie na dziecko razem z fotelikiem i deszcz niegroźny

No to idę na spacerekz erwinem eryka do szkoły zaprowadzić, a potem do tesco po pieluchy bo promo na hugisy(77zł za dwie duże paki to na mc będzie)ale do tesco to już autkiem. Tz cwaniaczek zostawia mi ostatnio auto żebym swoje pozałatwiala, ale zapomina kluczyków zostawićwięc mogę sobie na auto z okna popatrzeć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 07:03   #877
megi-megi
Zakorzenienie

Ja tak na chwilkę - Igor nie ma gorączki i póki co wszystko jest ok. Już wczoraj wieczorem był ok - za to chyba musi ponadrabiać szaleństwo za te dni - jest upiornie ruchliwy, robi jakieś cuda na czworaka - prostuje ręce i nogi, tyłek w górę i tak stoi i giba się... nie chce już raczkować - teraz chce, żeby go trzymać za boczki, a on chodzi - robi ogromniaste kroki i idzie na przód.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:11   #878
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak pisałam na fb - cuuuudo

(Dlaczego mój Dyź nie chce siadać?)
Moja Wera tez nie siedzi nawet jak ją posadzę to się gibie na boki i od razu na brzuch się przekreca... ale chyba i na nasze smyki przyjdzie czas

Cytat:
No właśnie miałam zadać na forum pytanie, czy do rozwoju dziecka konieczne są te wszystkie, kolorowe, grające zabawki? Kiedyś tego nie było i się żyło. Jakoś nie mam ochoty na takie zakupy. Nie wiem też, czy moje dziecko się nimi zainteresuje. Na razie ma piszczki, grzechotki, gryzaki, małe maskotki, piłki. Służą mu wyłącznie do gryzienia (przez ząbkowanie). Uwielbia gazety, ale muszę mu je zabierać, bo od razu bierze do buzi. Pewnie w najbliższym czasie kupimy mu proste zabawki edukacyjne, potem drewniane klocki itp. I pewnie coś pokombinujemy ze "sprzętami domowymi". A zaoszczędzoną w ten sposób kasę przeznaczymy na wycieczki.
Fasolka, ten pomysł z butelką super.

Hania i Michasia słodziaczki
ja tez nie przesadzam z zabawkami bo uważam, że co za dużo to niezdrowo dzieci będą się potem każdą z nich bawić minute i rzucą w kąt. I tak następna i następna. Oczywiscie zabawki mieć będzie ale nie zagracę jej całego pokoju Tym bardziej, że widzę, że ona też z tych co wolą zabawki" typu balony, folijki, butelki itp. A te grające bajery tylko na chwilę.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Wiesz co właśnie stwierdziłam ,że to wyrzucenie pieniędzy. Bo przyszedł mi dzisiaj stolik a mój Miko jakoś nie specjalnie się zainteresował nim a wręcz się go bał ,nie wiem może później się nim zaiteresuje .Mam jeszcze zamówione pchacz i ciuchcia już zapłacone więc już przepadło.
Ale więcej chyba nie będę zamawiać bo widzę że kulanie butelki po wodzie albo z wodą w środku jest najlepsze albo rozganienie balonów.
Dokladnie. U nas tak samo... Tż ostatnio po upadku malej z łożka polecial kupić jej coś. I między innymi kupil takąz fischera malpkę na kuli która jak się trąci to ucieka i gra i śpiewa... nigdy się nie przewróci. Ma to stymulować do pełzania. Mała jak to trąci przypadkiem to się cieszy ale poza tym wcale jej nie interesuje. Za to balonik uciekający- owszem

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
JA JUZ TEZ NIE ZAMAWIAM NIC!!!!!!!!!!!!!!!KONIEC! !!!

Oliwka ma tyle tego ze szok, o tyle dobrze ze to co mamy to ona sie tym interesuje wiec nie jest to jakies wyrzucanie kasy i tak ze od razu moglabym to wyrzucic bo jej wszystko doslownie wszystko sprawia przeogromna radosc
To tym bardziej szkoda kasy Bo zadowoli ja pewnie równie bardzo balonik, opakowanie po chusteczkach czy puszka po herbacie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania odnosnie kartonu z hipaa to te ksiazki takie ciezkie i grube i miarka dla dziecka tez byla musze mlodej gdzies przyczepic a w tamtym tygodniu dostalam jeszcze wiekszy karton a w srodku 3 ulotki sloik i sok.
Też dostałam te dwie paczki i zawsze śmieszą mnie ich wielkości w porównaniu z tym co w środku

Mala śpi juz 30 minut wiec pewnie za chwilę będzie wzywać A ostatnio jest taka kochana... juz nie wiem jak to jest jak płacze (nie zapeszam). Cały czas się śmieje i śmiga po całym pokoju tylko w nocy wybudza się z placzem 2-3 razy ale daję smoka i śpi dalej... wiec nie jest źle...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilkę - Igor nie ma gorączki i póki co wszystko jest ok. Już wczoraj wieczorem był ok - za to chyba musi ponadrabiać szaleństwo za te dni - jest upiornie ruchliwy, robi jakieś cuda na czworaka - prostuje ręce i nogi, tyłek w górę i tak stoi i giba się... nie chce już raczkować - teraz chce, żeby go trzymać za boczki, a on chodzi - robi ogromniaste kroki i idzie na przód.
Super, ze Iguś juz zdrowy. A co do tej pozycji na rękach i wyprostowanych nogach- moja też tak robi. Szczególnie jak stoi na czworakach i nie moze sie ruszyc, zaczyna się denerwowac i tak robi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:25   #879
anakazar
Zakorzenienie

Witam dziewczyny
Ja mega zapracowana i w rozjazdachjeszcze na kurs chcą mnie wysłac,a ja nie mam czasu(a bardziej nie chcę aż na tyle zostawiac malutkiej) i chyba odmówię,a szkoda,bo kurs ciekawy.Dopiero dzisiaj mam czas dla małej i na to by pobyc spokojnie w domu.

Kot mi mysz upolowałwróciłam i zastałam w domu zwłoki,a jaka Lejdi dumna była z siebie,od razu mnie zaprowadziła do niej.Chociaż jakiś pożytek jest z futrzaka hehe

Moja maleńka,kochana córeńka jak zostajemy same to też się taka zrobiła,że jak chcę pójsc do łazienki czy gdziekolwiek to jest płacz okropny i wołanie żałosne ma-ma.W ogóle coś mi się dziecko zmieniło,bo teraz jak mnie woła i szybciutko do niej lece,biorę na rączki to tak się do mnie tuli jakbym miała zaraz jej uciec;(biedna taka jak sierotka i przez to mam wyrzuty sumienia,że w ogóle pracuje-mimo,że przecież większosc i tak w domu...ech ciężki jest los matki pracującej.A jeszcze we wtorek mamy 2-3 dniowy wyjazd buuuu

Wiem,że jakbym musiała mała zostawic z kimś obcym to zrezygnowałabym z pracy,nie zostawiłabym Niny,nigdy w życiu.Dlatego cieszę się,że jest moja mama.

machaj Kalinka cudowna jest i czapy świetne upolowałaś i te butki super

Z nowych umiejętności to robimy PAPA i rozróżniamy babe i mamei chlastamy po twarzy ile wlezie

Wszystkim chorym dzieciaczkom dużo zdrówka życzę.

Wszystkie dzieciątka są cudowne,piękne i mądre,jak ja lubię oglądac ich foteczki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-11-18 o 09:27
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:40   #880
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Poczytałam i nie pamiętam co komu miałam napisać...

Megi
to wspaniale że z Igusiem lepiej!! Musimy się znowu koniecznie umówić na spotkanko

Asiulek
to Marcel jak Go posadzę to sam siedzi ale, jak się zachwieje to podpiera się rączką, ale sam zupełnie nie zmierza do siadania

Anakazar ja nie wiedziałam że Ty też matka pracująca na cały etat wróciłaś??

Zdjęcia dzieciaczków fantastyczne!! Normalnie mogłabym nic nie robić tylko je oglądać!! Wstawcie jeszcze

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-18 o 09:49
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:53   #881
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Asiulek
to Marcel jak Go posadzę to sam siedzi ale, jak się zachwieje to podpiera się rączką, ale sam zupełnie nie zmierza do siadania
Do opanowania tej umiejetnosci ma jeszcze duuuużo czasu więc spokojnie. Ważne, że siedzi posadzony. Moja niestety nie.. czy jest tu jeszcze takie dziecko?? Mlodsze już siedzą same

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 09:54   #882
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Do opanowania tej umiejetnosci ma jeszcze duuuużo czasu więc spokojnie. Ważne, że siedzi posadzony. Moja niestety nie.. czy jest tu jeszcze takie dziecko?? Mlodsze już siedzą same
Ano właśnie... a On już ma prawie 8 miechów i w ogóle za siadanie się nie zabiera ... Hanka to już siedziała ...

Stary 2010-11-18, 10:08   #883
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ano właśnie... a On już ma prawie 8 miechów i w ogóle za siadanie się nie zabiera ... Hanka to już siedziała ...
Oj tam, nie porównuj z Hania. Każde dziecko jest inne. Wazne, że siedzi stabilnie a sam musi usiąśc do końca 9 miesiaca wiec ma czas. Moja ma prawie 8 miesiecy i nie siedzi nawet posadzona. To juz moge się martwić. A do etgo postawiona nie utrzymuje ciężaru ciała na nózkach tylko je prezy, staje na palcach i wygina ciało do przodu... a to objaw mpdz. Wiec ja mam powod do zmartwien... ale juz Wam tu nie truję...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-11-18, 10:16   #884
megi-megi
Zakorzenienie

Tak w temacie http://dzieci.pl/chgid,12728214,cid,...at_dzieci.html
Stary 2010-11-18, 11:09   #885
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Oj tam, nie porównuj z Hania. Każde dziecko jest inne. Wazne, że siedzi stabilnie a sam musi usiąśc do końca 9 miesiaca wiec ma czas. Moja ma prawie 8 miesiecy i nie siedzi nawet posadzona. To juz moge się martwić. A do etgo postawiona nie utrzymuje ciężaru ciała na nózkach tylko je prezy, staje na palcach i wygina ciało do przodu... a to objaw mpdz. Wiec ja mam powod do zmartwien... ale juz Wam tu nie truję...
No to fakt że każde dziecko inne. Mnie tylko zastanawia to że Marcel się nawet nie stara usiąść - w ogóle ten temat olewa Ja w sumie nigdy nie sprawdzał jak się Dyziek zachowa jak Go na nóżkach postawie, ale tez mi się wydaje że napnie nóżki... A co to mpdz?? Nie martw się Asiulek, z Wercią na pewno wszystko jest ok!!

(najbardziej mnie wkurza moja babcia która przy każdej rozmowie pyta czy Marcel siedzi )

Megi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 11:13   #886
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
No to fakt że każde dziecko inne. Mnie tylko zastanawia to że Marcel się nawet nie stara usiąść - w ogóle ten temat olewa Ja w sumie nigdy nie sprawdzał jak się Dyziek zachowa jak Go na nóżkach postawie, ale tez mi się wydaje że napnie nóżki... A co to mpdz?? Nie martw się Asiulek, z Wercią na pewno wszystko jest ok!!

(najbardziej mnie wkurza moja babcia która przy każdej rozmowie pyta czy Marcel siedzi )

Megi
mpdz to mózgowe porażenie dziecięce. Co do nóżek to nie masz się co martwić. na pewno byś zauważyła nadmierne prężenie. Moja mała bardzo napina, jak struny i staje na palcach jak baletnica... nie jest w stanie utrzymać ciężaru ciala na nogach a już powinna...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-11-18, 11:14   #887
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
powiedz jej że juz nawet chodzi i piszeMoja babcia od 3 lat się pyta Eryka jak mu w szkole idzie, a jak jej mówie że jeszcze nie chodzi, to ubolewa, jakby przez opóźnienie nie chodził do szkoły w wieku 3 lat a teraz ma 6 lat i chodzi do szkoły to się już nie pyta
Najlepsze są ciotki co 2 mc dziecku kiwaja, i mówią, a to on jeszcze papa nie robi

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:16   #888
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka

Mój też nie siedzi, za to raczkuje i wstaje sobie... Nie po kolei. No i nie wie o co kaman z papa i kosi kosi, za to nauczył się włączać światło, otwierać drzwi klamką i kręcić wiatraczkiem. Idzie swoją drogą.

W kwestii zabawek -niezabawek - mój uwielbia jak kręcę po podłodze plastikową miseczką Cieszy się na głos. I kocha reklame Kia motors - jak taki robot wchodzi pod maskę samochodu - jak jest w pobliżu tv to siedzi i ogląda z otwarta buzią.
Stary 2010-11-18, 11:16   #889
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
mpdz to mózgowe porażenie dziecięce. Co do nóżek to nie masz się co martwić. na pewno byś zauważyła nadmierne prężenie. Moja mała bardzo napina, jak struny i staje na palcach jak baletnica... nie jest w stanie utrzymać ciężaru ciala na nogach a już powinna...
Asiulek czy Ty jesteś szalona?? Co Ty za choroby swojemu dziecku cudnemu wymyślasz?? Jakie porażenie...?

Stary 2010-11-18, 11:31   #890
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulek czy Ty jesteś szalona?? Co Ty za choroby swojemu dziecku cudnemu wymyślasz?? Jakie porażenie...?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-11-18, 11:51   #891
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:

Stary 2010-11-18, 11:57   #892
megi-megi
Zakorzenienie

Rozbawiło mnie to Wasze wysyłanie sobie mordek

Wg mnie Asia szuka dziury w całym, ale taka już jest nasza Asia
Stary 2010-11-18, 12:05   #893
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Gmyrelka

W kwestii zabawek -niezabawek - mój uwielbia jak kręcę po podłodze plastikową miseczką Cieszy się na głos. I kocha reklame Kia motors - jak taki robot wchodzi pod maskę samochodu - jak jest w pobliżu tv to siedzi i ogląda z otwarta buzią.
Moja za to uwielbia reklame neostrady-serce i rozum,pada jak ich słyszy,a ja padam jak widzę jej miny
Co do zabawek macie racje-moja ma mnóstwo,kupiłam jej wszystkie co zamiar miałam,pod choinką czeka garnuszek i misiek uczniak,miałam jej pod choinke jeszcze kupic tego kubusia puchatka gadającego,ale chyba sensu nie ma.
Nina wszystkie te gadżetowo-edukacyjne zabawki ma w nosie,a ulubionymi są jej szczotka do włosów z gumową końcówka-uwielbia ją i opakowanie po kremie i tym się bawi najczęściej.
Ja póki co zrobiłam sobie szlaban na wszelkie zabawki,na allegro z tymi rzeczami przestałam wchodzic,żeby nie kusiło
Cytat:
Cytat:
hehe ale mnie rozśmieszyłyście

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-11-18, 12:07   #894
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asia no ja cie prosze!!!!! KOBITO!!!! ZLITUJ SIE NAD TA WERCIĄ!!!!

Masz cudowną ZDROWĄ CÓRE!!!!!!!!
Moja np sie przekrecala pozniej wcale nie chciala pozniej znowu sie turlała a teraz juz wcale nie chce i tego nie robi no i jak nie chce o niech nie chce, nie bede jej zmuszac.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

ja nie wiem co malej kupie pod choinke, wiem ze babcie sie przymierzaja to kompeltu teletubisiow bo ma fiola na ich punkcie wiec pewnie kazda kupi po 2 a ja nie wiem co .... zabawek ma duzo wiec chyba zabawek jej nie kupie.
A.Camus
Stary 2010-11-18, 12:40   #895
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z was posiada wiedzę prawną dotyczącą rozwodu i podziału opieki nad dzieckiem?bo potrzebna jest pomoc jednej z nas,a nie chcę tu publicznie opisywac i same wiecie...

Stary 2010-11-18, 12:48   #896
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

To fajnie że Was rozbawiłyśmy

anakazar ja mogę podpytać męża bo On prawnik, ale musiałabym znać więcej szczegółów ... Generalnie wiem, że przy małoletnim dziecku ciężko jest się szybko rozstać, a żeby ograniczyć ojcu opiekę to też trzeba mieć powody i to mocne ...

Stary 2010-11-18, 12:55   #897
P0P70
Zakorzenienie

witajcie,

Ja miałam cięzką noc. Tak mi tutaj napisałyście o tym ketanolu że nic nie wziełam i cierpiałam i nie mogłam spać.

Moja Oliwka uwielbia "Majkę" a dokładnie pisenkę wstępną. Teletubisie nie podobają jej się. Może jeszcze do nich nie doros ła.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 12:56   #898
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja moge sie dowiedziec odnosnie rozwodowe, roczny staz w Sądzie robi swoje i znajomości mam, zadzwonie i zapytam nie ma zadnego problemu.
A.Camus
Stary 2010-11-18, 12:59   #899
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witajcie,

Ja miałam cięzką noc. Tak mi tutaj napisałyście o tym ketanolu że nic nie wziełam i cierpiałam i nie mogłam spać.

Moja Oliwka uwielbia "Majkę" a dokładnie pisenkę wstępną. Teletubisie nie podobają jej się. Może jeszcze do nich nie doros ła.
O to widzę że mają z Marcelem podobne zamiłowania

Bidulo... to nie mogłaś w nocy czegoś przeciwbólowego wziąć??

Stary 2010-11-18, 13:13   #900
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie że Was rozbawiłyśmy

anakazar ja mogę podpytać męża bo On prawnik, ale musiałabym znać więcej szczegółów ... Generalnie wiem, że przy małoletnim dziecku ciężko jest się szybko rozstać, a żeby ograniczyć ojcu opiekę to też trzeba mieć powody i to mocne ...
To świetnie Grymelka ja piszę PW do mamusi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości