|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
W sumie też nic nie mam przeciw rowerom z ramą , a ona siedzi tam przodem do kierunku jazdy co nie?
Ja dla starszego miałam ten z tyłu montowany na bagażniku i w sumie zadowolona byłam bo z przodu mam koszyk na różne rzeczy bo zawsze coś się zabiera jakieś picie , jedzenie. Tylko najgorzej jak dziecko zaśnie to się kiwa tam jak juz nie napiszę co ![]() ale na to juz chyba rady nie ma. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- idę spać dobranoc |
|
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
To znaczy (o ile kupimy przyczepkę), że będziemy łamać przepisy
. Na naszych górskich dróżkach policji raczej się nie spotyka, więc nie ma się co bać. Cytat:
Oczywiście spaceruję i po deszczu, nie wysiedziałabym cały dzień w domu, Michał też.
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa - Maciuś to taki Król Maciuś I - blondynek i niebieckie oczka
april28 - Michał to taki uroczy maluch i aż wierzyć się nie chce że on taki marudny. Coś chyba przesadzasz. Wy tutaj o spacerkach piszecia a dla mnie wyprawą jest udanie się do WC a prysznic to już prawdziwa "misja specjalna". ![]() A tak chciałam w tym sezonie pojeździć na nartach i chyba mi się nie uda A co do wyjazdu do Egiptu ta ja na pewno z dzieckiem małym bym nie pojełacha w tamte rejony. Sama mam słaby brzuszek i zawsze choruje (pomimo dezynfekcji) w tamtych rejonach. Więc ja planuję wyjazy jak na razie po europie.
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
pamietacie jak kiedys wam pisalam ze mojej mamy kolezanki z pracy dziecko wyladowalo z powaznym zakazeniem, podejrzewanymi rotawirusami itd w szpitalu a stan krytyczny do tego stopnia ze do Lodzi dziewczynki nie mozna bylo przeniesc -2 latka czy 4 juz nie chce sklamac -po wizycie wakacyjnej w egipcie albo turcji czy tunezji jakos tak.
|
|
#875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pytałam u nas w dzieciowym i można dokupić sam ustnik do lovi, tylko akurat nie było, ale kiedyś faktycznie widziałam, chyba w tesco![]() Cytat:
współczuję tego wyboru, ja tak strasznie ludziom nie ufam....od razu mam czarne wizje, gdyby nie mój ojciec, to bym chyba zrezygnowała całkiemz pracy ale trzymam kciukiCytat:
a nie obniżasz jeszcze poziomu łóżeczka???nie boisz się, że wychyli się i wypadnie??tfu tf tfuTak wogóle to dzień dobry. Tż mnie obudził o 5ej jak przechodząc przeze mnie na łóżku złapał mnie za wystającą stopę i ja aż podskoczyłam...dodatkowo mały śpiąc w tym czasie między nami trzymał w gaści moje włosy i wyrwał sporą garść przy tym....ehhh te chłopy Do pracy na 7.45 idę, dziś do 11.25 tylko i korków nie mam![]() Chciałąm pochwaliś małego, wczoraj będąc na brzuszku, wyprostował pięknie rączki (jak zawsze) i do tego uniósł kuperek i grzbiet w górę i był całkiem na czworakach ojciec m tylko mmsy wysyłał w jakich pozycjach spał takiego mam śpiocha. Za to w dzień - max 2 godziny łącznie no nic ide trochę poprasować bo nie mam co robić już się oporządziłam, mały nakarmiony i śpi oczywiście ( a tak bym go poprzytulała już )Miłego dnia
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vigantol kupowalam, i niestety trafilam na ta zatruta partię, więc wiecej nie zamierzam ![]() chustuje dalej, i malemu nie jest zimno jak mu ubiore czy kombinezon, czy kurteczkę i cieple spodenki. Tylko gorzej ze mną, bo jak jade gdzieś z chustą, to najpierwej wychodzę z samochodu bez kurtki, obwijam się, i małego kładam, i dopiero kurtka.No i troszke marznę w tym momencie. Maly uwielbia wózkiem jeździć. A chusty nie musisz mieć większej na te kilka cm dodatkowego ubrania, i tak przeważnie maja w nadmiarze. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
ja też na wiosne rowerem będę z małym jeździla, to jak wybierasz fotelik to patrz na to żeby miał funkcje pochylania. Przy pierwszym dziecku zaoszczędzilam, i zawsze mi zasypiał z głową na mnie ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- No to jeszcze jeżeli chodzi o foteliki, to jak montowany na ramę ale do tylu nad bagażnikiem(taki mialam) to najbardziej na damki, bo jak masz nogę nad siodełkiem i nad dzieckiem w foteliku przenieść to już akrobacje cyrkowe. Ale ten eryka dalam koleżance, i ona sobie radzi przekladając nogę nad ramą![]() I jak chcecie na dłuższe wycieczki to radzę kupić taką dziecięcą pelerynke bo w razie deszczu to nakladacie na dziecko razem z fotelikiem i deszcz niegroźny ![]() No to idę na spacerek z erwinem eryka do szkoły zaprowadzić, a potem do tesco po pieluchy bo promo na hugisy(77zł za dwie duże paki to na mc będzie)ale do tesco to już autkiem. Tz cwaniaczek zostawia mi ostatnio auto żebym swoje pozałatwiala, ale zapomina kluczyków zostawić więc mogę sobie na auto z okna popatrzeć
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na chwilkę - Igor nie ma gorączki i póki co wszystko jest ok. Już wczoraj wieczorem był ok - za to chyba musi ponadrabiać szaleństwo za te dni - jest upiornie ruchliwy, robi jakieś cuda na czworaka - prostuje ręce i nogi, tyłek w górę i tak stoi i giba się... nie chce już raczkować - teraz chce, żeby go trzymać za boczki, a on chodzi - robi ogromniaste kroki i idzie na przód.
|
#878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moja Wera tez nie siedzi
nawet jak ją posadzę to się gibie na boki i od razu na brzuch się przekreca... ale chyba i na nasze smyki przyjdzie czas Cytat:
dzieci będą się potem każdą z nich bawić minute i rzucą w kąt. I tak następna i następna. Oczywiscie zabawki mieć będzie ale nie zagracę jej całego pokoju Cytat:
![]() Cytat:
Bo zadowoli ja pewnie równie bardzo balonik, opakowanie po chusteczkach czy puszka po herbacie ![]() Cytat:
![]() Mala śpi juz 30 minut wiec pewnie za chwilę będzie wzywać A ostatnio jest taka kochana... juz nie wiem jak to jest jak płacze (nie zapeszam). Cały czas się śmieje i śmiga po całym pokoju tylko w nocy wybudza się z placzem 2-3 razy ale daję smoka i śpi dalej... wiec nie jest źle...---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Ja mega zapracowana i w rozjazdach jeszcze na kurs chcą mnie wysłac,a ja nie mam czasu(a bardziej nie chcę aż na tyle zostawiac malutkiej) i chyba odmówię,a szkoda,bo kurs ciekawy.Dopiero dzisiaj mam czas dla małej i na to by pobyc spokojnie w domu.Kot mi mysz upolował wróciłam i zastałam w domu zwłoki,a jaka Lejdi dumna była z siebie,od razu mnie zaprowadziła do niej.Chociaż jakiś pożytek jest z futrzaka heheMoja maleńka,kochana córeńka jak zostajemy same to też się taka zrobiła,że jak chcę pójsc do łazienki czy gdziekolwiek to jest płacz okropny i wołanie żałosne ma-ma.W ogóle coś mi się dziecko zmieniło,bo teraz jak mnie woła i szybciutko do niej lece,biorę na rączki to tak się do mnie tuli jakbym miała zaraz jej uciec;(biedna taka jak sierotka i przez to mam wyrzuty sumienia,że w ogóle pracuje-mimo,że przecież większosc i tak w domu...ech ciężki jest los matki pracującej.A jeszcze we wtorek mamy 2-3 dniowy wyjazd buuuu Wiem,że jakbym musiała mała zostawic z kimś obcym to zrezygnowałabym z pracy,nie zostawiłabym Niny,nigdy w życiu.Dlatego cieszę się,że jest moja mama. machaj Kalinka cudowna jest i czapy świetne upolowałaś i te butki super ![]() Z nowych umiejętności to robimy PAPA i rozróżniamy babe i mame i chlastamy po twarzy ile wlezie![]() Wszystkim chorym dzieciaczkom dużo zdrówka życzę. Wszystkie dzieciątka są cudowne,piękne i mądre,jak ja lubię oglądac ich foteczki
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-18 o 10:27 |
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytałam i nie pamiętam co komu miałam napisać...
Megi to wspaniale że z Igusiem lepiej!! Musimy się znowu koniecznie umówić na spotkanko ![]() Asiulek to Marcel jak Go posadzę to sam siedzi ale, jak się zachwieje to podpiera się rączką, ale sam zupełnie nie zmierza do siadania ![]() Anakazar ja nie wiedziałam że Ty też matka pracująca na cały etat wróciłaś??Zdjęcia dzieciaczków fantastyczne!! Normalnie mogłabym nic nie robić tylko je oglądać!! Wstawcie jeszcze
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-18 o 10:49 |
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlodsze już siedzą same
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano właśnie... a On już ma prawie 8 miechów i w ogóle za siadanie się nie zabiera ... Hanka to już siedziała ...
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, nie porównuj z Hania. Każde dziecko jest inne. Wazne, że siedzi stabilnie a sam musi usiąśc do końca 9 miesiaca wiec ma czas. Moja ma prawie 8 miesiecy i nie siedzi nawet posadzona. To juz moge się martwić. A do etgo postawiona nie utrzymuje ciężaru ciała na nózkach tylko je prezy, staje na palcach i wygina ciało do przodu... a to objaw mpdz. Wiec ja mam powod do zmartwien... ale juz Wam tu nie truję...
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w temacie http://dzieci.pl/chgid,12728214,cid,...at_dzieci.html
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie nigdy nie sprawdzał jak się Dyziek zachowa jak Go na nóżkach postawie, ale tez mi się wydaje że napnie nóżki... A co to mpdz?? Nie martw się Asiulek, z Wercią na pewno wszystko jest ok!! ![]() (najbardziej mnie wkurza moja babcia która przy każdej rozmowie pyta czy Marcel siedzi )Megi
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia od 3 lat się pyta Eryka jak mu w szkole idzie, a jak jej mówie że jeszcze nie chodzi, to ubolewa, jakby przez opóźnienie nie chodził do szkoły w wieku 3 lat a teraz ma 6 lat i chodzi do szkoły to się już nie pyta![]() Najlepsze są ciotki co 2 mc dziecku kiwaja, i mówią, a to on jeszcze papa nie robi
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka
![]() Mój też nie siedzi, za to raczkuje i wstaje sobie... Nie po kolei. No i nie wie o co kaman z papa i kosi kosi, za to nauczył się włączać światło, otwierać drzwi klamką i kręcić wiatraczkiem. Idzie swoją drogą. W kwestii zabawek -niezabawek - mój uwielbia jak kręcę po podłodze plastikową miseczką Cieszy się na głos. I kocha reklame Kia motors - jak taki robot wchodzi pod maskę samochodu - jak jest w pobliżu tv to siedzi i ogląda z otwarta buzią.
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Rozbawiło mnie to Wasze wysyłanie sobie mordek Wg mnie Asia szuka dziury w całym, ale taka już jest nasza Asia
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zabawek macie racje-moja ma mnóstwo,kupiłam jej wszystkie co zamiar miałam,pod choinką czeka garnuszek i misiek uczniak,miałam jej pod choinke jeszcze kupic tego kubusia puchatka gadającego,ale chyba sensu nie ma. Nina wszystkie te gadżetowo-edukacyjne zabawki ma w nosie,a ulubionymi są jej szczotka do włosów z gumową końcówka-uwielbia ją i opakowanie po kremie i tym się bawi najczęściej. Ja póki co zrobiłam sobie szlaban na wszelkie zabawki,na allegro z tymi rzeczami przestałam wchodzic,żeby nie kusiło ![]() hehe ale mnie rozśmieszyłyście
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Asia no ja cie prosze!!!!! KOBITO!!!! ZLITUJ SIE NAD TA WERCIĄ!!!!
Masz cudowną ZDROWĄ CÓRE!!!!!!!! Moja np sie przekrecala pozniej wcale nie chciala pozniej znowu sie turlała a teraz juz wcale nie chce i tego nie robi no i jak nie chce o niech nie chce, nie bede jej zmuszac. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- ja nie wiem co malej kupie pod choinke, wiem ze babcie sie przymierzaja to kompeltu teletubisiow bo ma fiola na ich punkcie wiec pewnie kazda kupi po 2 a ja nie wiem co .... zabawek ma duzo wiec chyba zabawek jej nie kupie.
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z was posiada wiedzę prawną dotyczącą rozwodu i podziału opieki nad dzieckiem?bo potrzebna jest pomoc jednej z nas,a nie chcę tu publicznie opisywac i same wiecie...
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
To fajnie że Was rozbawiłyśmy
![]() anakazar ja mogę podpytać męża bo On prawnik, ale musiałabym znać więcej szczegółów ... Generalnie wiem, że przy małoletnim dziecku ciężko jest się szybko rozstać, a żeby ograniczyć ojcu opiekę to też trzeba mieć powody i to mocne ...
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie,
Ja miałam cięzką noc. Tak mi tutaj napisałyście o tym ketanolu że nic nie wziełam i cierpiałam i nie mogłam spać. Moja Oliwka uwielbia "Majkę" a dokładnie pisenkę wstępną ![]() . Teletubisie nie podobają jej się. Może jeszcze do nich nie doros ła .
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
ja moge sie dowiedziec odnosnie rozwodowe, roczny staz w Sądzie robi swoje i znajomości mam, zadzwonie i zapytam nie ma zadnego problemu.
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bidulo... to nie mogłaś w nocy czegoś przeciwbólowego wziąć??
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

. Na naszych górskich dróżkach policji raczej się nie spotyka, więc nie ma się co bać. 

teraz mialam w planie napisac porzadny list omotywacyjny, ale ja po calym dniu sama z mała o tej porze logicznie juz nie mysle
i jakie niebieskie oczy...
a nie obniżasz jeszcze poziomu łóżeczka???nie boisz się, że wychyli się i wypadnie??tfu tf tfu
i ja aż podskoczyłam...dodatkowo mały śpiąc w tym czasie między nami trzymał w gaści moje włosy i wyrwał sporą garść przy tym....ehhh te chłopy

nawet jak ją posadzę to się gibie na boki i od razu na brzuch się przekreca... ale chyba i na nasze smyki przyjdzie czas