2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 09:45   #3661
falbala
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

mszu rewelacja, chyba sobie normalnie ustawie jako tapete ))
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:48   #3662
cellaris
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Witam diewczyny z rańca
kurcze moja mała pobiła dzisiaj rekord...zjadła swoje 160mll o 20:30 potem dwie godziny żeśmy sobie poszalały. Padła o 22:30,a na kolejne karmienie wstała o .....7 RANO. Ja oczywiście już od 6 łaziłam koło łóżeczka,sprawdzam jej temperaturę,ciemiączko i czy mi dziecko oddycha no bo to jakies nienormalne jest. No ale wszystko ok. przed 7 nie wytrzymałam, przewinęłam ją i zaczęłam budzić. A pannica mi z łaską otworzyła jedno oko, zjadła swoje 150mll i ....śpi do teraz. Matko ja mam jakieś dziwne dziecko. Myślicie że to normalne u 2miesięcznego dzieciaka? Fakt u nas pogoda straszna...leje,ciemno i mnie samej chce się spać no ale wiecie jak to jest z przewrażliwioną mamuśką.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

mój na koperkową to ma długie zęby ale dzis mu babcia przyniosła ze sklepu rumiankową to ciągnął aż sie uszy trzęsły wody mu nie podaję

Jutro mamy rano wizytę u neurologa. Mam nadzieje, że nie wynajdzie żadnych wad u Filka, ale i tak zaleci rehabilitację na nfz
No to chyba mojej niuni postaram się dać koperkowej...może zaskoczy?
Kochana,a dlaczego z Filkiem do neuro się wybierasz? Pewnie już pisałaś,ale ja nie przetrząsnę tylu stron w stecz.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Kochana podawaj 3 razy dziennie po 5, jeśli macie kolki zapytaj lekarkę o debridat- nam pomógł- prawdopodobnie nie były to kolki, a własnie jelitka
Pawcio zżera (dosłownie) po 150ml, 160, ale są też dni- że 130- sam sobie reguluje. Był na bebilonie i Mu służyło to mleko, ale skoro miał niby kolki- przeszłam na comfort. Bylo ok, z wyjątkiem zielonych i jak opisałaś resztę- też się zgadza- kup. Lekarka stwierdziła, że skoro dziecko pogodne etc, to nie trzeba zmieniać...
Ale ostatnio też zaczął ulewać, sama zmieniłam znów na zwykły bebilon i od 2 dni go je. Nic niepokojącego nie zauważyłam, kupy żółte i nie cuchną a była masakra...
Żeby nie ulewał podaję Mu 80ml, robimy przerwę na bekusia i podgrzewam resztę i podaję. Staram się nie nosić Go za dużo po jedzeniu, nie uciskać brzuszka i widzę mega poprawę
Pawcio lubi herbatkę koperkową i rumiankową, wodę też- choć mniej. Ale ja daję pół porcji herbatki czyli pół łyżeczki na 100ml, żeby słodkiego Go nie uczyć... Teraz muszę popatrzeć za jakąś inna herbatką aaa i wodę, herbatkę- wszystko tak ciepłe jak mleczko powinno byc, może za zimne podajesz?
Dzięki kochana za info, u nas te kupy przy comforcie to też masakra była. Zmieniliśmy na humanę 3 tyg.ok i ten śluz....chyba sppróbuję zwykły bebilon,albo ten AR zobaczymy. No i spróbuję z tym podgrzewaniem wody. A tak z ciekawości to ile razy dziennie je Pawcio? Moja jak jadła po 100-130 to jadła 6 razy dziennie teraz przy 150-160 tylko 5 bo ma mega długą przerwę w nocy. Właściwie w nocy już wcale nie je.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Cellaris bez paniki To co pisze na ulotce, to jest dawka zalecana, która może już pomóc. Ale przedawkować się nie da. To jest środek całkowicie nieszkodliwy.
Mi w szpitalu kazali go podawać po 7 kropli przed każdym karmieniem, a karmiłam co 4 godziny, a więc 6 razy na dobę, to daje 42 krople.
Powiedzieli, że jeśli nie będzie działać, to mam dawać nawet 10-15 kropli.
Na dodatek mój Pascalek gabarytowo był mniejszy od wszystkich dzieci, bo jest wcześniaczkiem, a i tak zalecali taką dawkę
Tak więc gdyby dało się przedawkowoać, to na pewno nie kazali mi tyle dawać.
No to mnie uspokoiłaś, chociaż postanowiłam drastycznie zmniejszyć dawkę do 3 kropli co 2 karmienie bo już jej czas kolkowy chyba minął. Mam tylko nadzieję,ze mi pić herbatki mała zacznie.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
cellaris - kupiłam w aptece, nie w każdej jest ale w 2 znalazłam. Spr. na stronie tan są podane miejsca gdzie można w danym mieście dostać te kropelki.
Kurcze, trochę one drogie bo za 5 ml 40 zł a wystarczają na ok.3 tyg.
O to spróbuję poszukać u mnie. Nam nie chodzi tyle o kolki co o odbudowanie flory bakteryjnej jelit marty,a BioGaia wyczytałam też jest na to.

No dobra,lecę się ubrać i coś zjeść zanim moja mała wstanie (mam nadzieje). Potem znów do was zajrzę
Stary 2010-11-18, 09:48   #3663
malwina1204
Rozeznanie

Po wczorajszym cięzkim dniu małej spała w nocy pobutka była o 23, 2 i przed 5 a wstałysmy po 8 odespała bidulka wczorajszy cały dzień teraz też spi chodz jest placzliwa i wygina sie troche .
Moja mała wody nie chce jedynie troche wypije GLUKOZY ale najlepiej mleko z piersi

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:54   #3664
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
kasienka pytalam o te masc co napisalas ale kurcze to na recepte.... mialas na to recepte? czy to apteka taka dziwna...?
OJ właśnie sobie przypomniałam,że miałam receptę na tą maść To może spróbuj na razie Fenistil.Nam pomógł,tylko trochę więcej go szło niż tej maści

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ja sobie obiecuje, ze jak skoncze karmic piesia to chyba upije sie na umór
A my ostatnio z mężulem byliśmy u znajomych i daliśmy sobie w palnik .
Ja wyciągnęłam z zamrażarki swoje zapasy i Młoda była tymi zapasami karmiona do następnego dnia,żeby mi % wyparowały.A ja przez ten czas odciągałam sobie mleko to z % i wylewałam po prostu.Młoda nie odniosła żadnego uszczerbku,a ja tak się wyluzowałam i odstresowałam,że od razu inaczej patrzę na Świat.

P.S. Super robota z tymi zdjęciami

He moje Młode kończy dziś 2 miesiące i mama dopiero dziś idzie do gina...Pewnie mnie zje...ie,że tak długo,ale trudno

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:55   #3665
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A to nie chodziło o jednorazowe dopajanie po tym szczepieniu? Moja Martynka w nocy po szczepieniu miała gorączkę 38,4, dałam jej paracetamol w czopku i herbatkę do picia, żeby mi się nie odwodniła. Rano gorączki już nie było.
odowdnienie to grozi przy biegunce, a sam cyc wystarczy też do picia. Ja dostałam taką karteczkę, żeby po szczepionce dawać pierś częściej, bo dzeicko może chcież pić oczywiście herbatka nie zaszkodzi, ale to raczej nie jest takie obowiązkowe
Kiedy macie wizytę u kardiologa? trzymam mocno kciuki za was, wyobrażam sobie co musicie przeżywać

Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

jesli jakies Maluszki zostaly pominiete, jest to za sprawa mojego niedopatrzenia w przegladaniu ponad 100 stron tego forum
o kurde super jesteś wielka nawet więkzość rozpoznaję, tylko nie wiem czyje to maleństwo z tym wielkim smokiem i z irokezem na głowie...z konikiem to chyba Tymek Pomidorki albo Nikusi maleństwo

Cytat:
co robi synuś i mamusia?
jaaaa... oszzz ty niedobra
A co do skoczka to myslę, że ok, bo dziekco samo już stoi, a nie "chodzi na siedząco" jak to jest w przypadku chodzika więc służy jako podpórka tak samo jak pchacz Tifio
A ja się nadal dopominam o zdjęcia z budowy widzę kolorki takie same doradzasz, więc wnętrza u Ciebie też w takich? poka poka

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:02   #3666
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
o kurde super jesteś wielka nawet więkzość rozpoznaję, tylko nie wiem czyje to maleństwo z tym wielkim smokiem i z irokezem na głowie...z konikiem to chyba Tymek Pomidorki albo Nikusi maleństwo
Pawełek Niki jest jako pierwszy
ostatni w pierwszym rzedzie to Tymoteusz Pomidory
z irokezem- Borys ycnan
z konikiem, niestety sama juz nie pamietam, ale na pewno nie Tymek i na pewno nie Pawełek...
a z wiekim smokiem biało czerownym to Ola ninaaad

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-18 o 10:04
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:03   #3667
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Ja wyciągnęłam z zamrażarki swoje zapasy i Młoda była tymi zapasami karmiona do następnego dnia,żeby mi % wyparowały.A ja przez ten czas odciągałam sobie mleko to z % i wylewałam po prostu.Młoda nie odniosła żadnego uszczerbku,a ja tak się wyluzowałam i odstresowałam,że od razu inaczej patrzę na Świat.

P.S. Super robota z tymi zdjęciami

He moje Młode kończy dziś 2 miesiące i mama dopiero dziś idzie do gina...Pewnie mnie zje...ie,że tak długo,ale trudno
też tak muszę zrobić tzn. już raz zrobiłam ale to było tylko jedno piwo
a my mamy 2,5 miesiąca i też dopiero do gina idę dzisiaj mam wizytę

Stary 2010-11-18, 10:03   #3668
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

nawet więkzość rozpoznaję, tylko nie wiem czyje to maleństwo z tym irokezem na głowie...
To Borysek

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:12   #3669
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
(...)
He moje Młode kończy dziś 2 miesiące
U mnie narazie nie bylo sprzyjajacych okolicznosci, w ogole to pluje sobie w brode, bo jak mialam nawał to wylalam do zlew z 2 litry mleka, a dzis by bylo jak znalazl

No wlasnie napisalam, to jednym z postow dzisiaj, ze nasze Damy koncza 2 mce

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-18 o 10:20
Stary 2010-11-18, 10:18   #3670
gabisun
Zakorzenienie

Mszu ale mam teraz zagadkę a czyje to maleństwo z długmi rudo-blond włoskami? a to koło Kini po lewej? ( bardzo podbne do Twojej Nadinki, ale ją rozpoznałam bez problemu, zdjęciu rzuca się w oczy ) A z konikiem to chyba Tifio niektóre dzieci są bardzo charakterystyczne: AngelikiW, Lenki, Bordowej, mały Pacalek...
Kurcze fajne takie zestawienie

Stary 2010-11-18, 10:21   #3671
ania13.03
Zadomowienie

Witam z rana

Lenka* trzymam strasznie mocno kciuki za Martynke Trzymaj sie dzielnie kochana

Mszu przede wszystkim dziekuje za umieszczenie mojej Malej w kolazu no i oczywiscie swietna robota

cellaris oby teraz bylo juz tylko lepiej

naked21 trzymam kciuki za wizyte i buziaki dla Filipka

Ray ja rowniez zazdroszcze Ci tych zajec ale przede wszystkim podziwiam, ze przy dwojce dzieci znalazlas na nie czas i motywacje

Nie udzielam sie ostatnio i nawet na samo czytanie czasem brakuje mi czasu. Moja Gabi niestety w dzien chce byc caly czas noszona na rekach a i w nocy nie ma lekko bo zasypia przy karmieniu i pozniej kilka kolejnych prob odkladania jej do kolyski konczy sie atakiem placzu Takze przez ostatnich kilka dni chodzilam jak zombie, nie dosc, ze nie wyspana to jeszcze z coraz bardziej bolacym kregoslupem

Dziewczyny, czy pytajac o skoczka macie na mysli cos takiego http://allegro.pl/fisher-price-skocz...11362205.html?

Bo wlasnie dzisiaj jedziemy go kupic naszel Malej pod choinke i tak sie wlasnie zastanawiam czy bedzie w miare ok dla kregosupa

Dla przypomnienia jak zawsze kilka fotek ( Mszu z gory przepraszam za jakosc )

Milego dnia Mamusie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-11-18 o 10:33
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:34   #3672
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Brzydka dzis pogoda..... ale chyba wyjde na spacer bo wczoraj nie bylam ;( a chyba juz ladniejszej pogody niestety nie bedzie.

Super to zestawienie zdjec naszych dzieciaczkow. Wszytskie sliczne

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj laski ale mnie tym sabsimplexem zestresowałyście teraz...ja mojej podaję przed każdym jedzeniem 6 kropelek a że je 6 razy na dobę no to łatwo policzyć (36!!!!)a myślałam że to i tak mało bo ani pół dawki zalecanej w ulotce. No nic będę podawała 3 razy dziennie po 4 zobaczymy co będzie.
.
a o co chodzi z tym sabsimplexem? bo nie doczytalam ;(
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:35   #3673
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha... moge ci wyslac bezposrednio na maila. bedzie bez mojego podpisu.
ok ale bezsensu bo będzie mój podpis.. hmmm no ale zaraz ci pw wyśle

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dla przypomnienia jak zawsze kilka fotek ( Mszu z gory przepraszam za jakosc )

Milego dnia Mamusie
cudne

a w kolażu moje dziecie to wygląda jakby kupsko waliło hahahahahaha
Stary 2010-11-18, 10:38   #3674
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mszu ale mam teraz zagadkę a czyje to maleństwo z długmi rudo-blond włoskami? a to koło Kini po lewej? ( bardzo podbne do Twojej Nadinki, ale ją rozpoznałam bez problemu, zdjęciu rzuca się w oczy ) A z konikiem to chyba Tifio niektóre dzieci są bardzo charakterystyczne: AngelikiW, Lenki, Bordowej, mały Pacalek...

czarne tło to Patryk martuchy

a Franio Tifio jest I rząd drugi od prawej

moze mama dzidziusia z konikiem sie sama znajdzie

martucha a a ja bardzo lubie tą serie Patrykowych zdjec i te usta w ciupke no dla mnie rewelka!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-18 o 10:45
Stary 2010-11-18, 10:44   #3675
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
koło twojej Kini na brzuchu leży mój Patrol hmmm
chyba coś pochrzaniłam z tymi rudymi włosami ale o które maleństwo ci chodzi w 1 rzędzie? 4 od prawej? to Jula misqi

mszu ba usta to on ma mówiące.. nie nie karzcie mi tak leżeć ratunku

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-11-18 o 10:49
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:54   #3676
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewuchy dziekuje za wsparcie. Przydalo sie, choc kurna ta potrzeba nie ustaje Olek dal mi w nocy i nad ranem i rano do wiwatu i jeszcze sie poklocilam w nocy z TZ. Wymiekam, mam sily tylko na siorbanie w tetrę. Budzil sie nad ranem co 2h az do 10tej...

Lenka- pocieszam i nie martw sie U mnie w rodzinie Alusia (dzis juz 2latka) miala taka sama operacje i bez zadnych komplikacji sie obylo. A Mala duzo lepiej sie poniej rozwijala.

Nikus- wpadajcie kochani. Mam nadzieje, ze dostniemy rehabilitacje na nfz w poznaniu, bo jak nie to bede jechac do mamy z powrotem, zeby tam rehabilitowac Olka.
U nas tez dzisiaj wizyta u neurologa. Ciekawe czy znajdzie recepte na rozdarte dziecko?

Mszu- dobra robota Zdolna Pani Fotografko Normalnie masz u nas duze piwko.
Ja ostatnio pilam szampana troszke i zadnych wyrzutow sumienia nie mialam. Bez przesady.

Dopiero jem sniadanie, Mlody spi z kupa prawdopodobnie. Ide sie szykowac.

Boshe jakiego mam doła...
jeszcze ten TZ
normalnie kiepska ze mnie i mama i żona...
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:56   #3677
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
czarne tło to Patryk martuchy

a Franio Tifio jest I rząd drugi od prawej

moze mama dzidziusia z konikiem sie sama znajdzie

martucha a a ja bardzo lubie tą serie Patrykowych zdjec i te usta w ciupke no dla mnie rewelka!

Ja się przyznaje że na początku nie mogłam rozpoznać Franka ale jest w samym centrum

U nas tez brzydko na dworze ale jak się nie rozpada to też wyjdę bo wczoraj nie byłam i chce powietrza złapać a nie wieje więc ubiorę małego pójdziemy w długą

Ja też od dziś pije herbatkę z kopru b mały ma sporeee gazy i nie chce pić swojej herbatki Może coś mi przejdzie ode mnie.

Jejku ale jestem wyspana no szok po tej nocy teraz też mały śpi Zjadł godzinę temu i kima Ja posprzątałam i siedzę na wizażu

Jedyny minus dzisiejszego poranka to rozładowany akumulator a aucie nie wiadomo dlaczego Akumulator nowy samochód sprawdzony u mechanika TZ się wkurza musimy pomyśleć o aucie ale jak myślę że się spłukam z kasy to nie widzi mi się to
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:00   #3678
martucha84
Zakorzenienie

fotka zamieszczona
Stary 2010-11-18, 11:01   #3679
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja się przyznaje że na początku nie mogłam rozpoznać Franka ale jest w samym centrum
Oj oj Mamy rozczarowujecie mnie
A podobno matka potrafi rozpoznac swoje dziecko po płaczu.... taaaa... jak jak kotres z dzieci na porodówce zaczynalo ryczec to lecialam do pokoju, bo bylam pewna ze to moje

Stary 2010-11-18, 11:05   #3680
gabisun
Zakorzenienie

Martucha a no fakt to misqi maleństwo coś ten Twój Patrol się zakręcił koło mojej Kini

Stary 2010-11-18, 11:06   #3681
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
A podobno matka potrafi rozpoznac swoje dziecko po płaczu.... taaaa... jak jak kotres z dzieci na porodówce zaczynalo ryczec to lecialam do pokoju, bo bylam pewna ze to moje
Ojj Mszu ja tak tylko przez ułamek sekundy się zastanowiłam
A na porodówce było to samo Wzięli na chyba 1 dziewczyn na USG i dzieci na korytarzu przy położnych byli i jak któreś zaczęło płakać to cała 13-stka wstawali i szła zobaczyć
Stary 2010-11-18, 11:10   #3682
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzięki za umieszczenie mojej niuni w tym kolażu
kurcze podczytuje Was, ale nie mam czasu się odezwać... mała ostatnio wyje w niebogłosy dniami i nocami, teraz doszło takie coś co musiałam jej uszyc i na bioderka zakladac to juz w ogóle sajgon mam w domu wczoraj zdenerwowałam się na nią, a później byłam wściekła na siebie, że się na nią zezłościłam...
w ogóle nie fajnie mam... z TZ-em jeszcze gorzej niż było, małą nie chce sie zajmować... ja coraz gorzej sie czuje, mam coraz gorsze wyniki, musiałam przestać karmić mała piersią...
w niedziele chrzciny....
płakac mi się z tego wszystkiego chce i nawet nie mam kiedy wyżalić się porządnie tutaj....
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:13   #3683
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzięki za umieszczenie mojej niuni w tym kolażu
kurcze podczytuje Was, ale nie mam czasu się odezwać... mała ostatnio wyje w niebogłosy dniami i nocami, teraz doszło takie coś co musiałam jej uszyc i na bioderka zakladac to juz w ogóle sajgon mam w domu wczoraj zdenerwowałam się na nią, a później byłam wściekła na siebie, że się na nią zezłościłam...
w ogóle nie fajnie mam... z TZ-em jeszcze gorzej niż było, małą nie chce sie zajmować... ja coraz gorzej sie czuje, mam coraz gorsze wyniki, musiałam przestać karmić mała piersią...
w niedziele chrzciny....
płakac mi się z tego wszystkiego chce i nawet nie mam kiedy wyżalić się porządnie tutaj....

MisQa strasznie mi przykro że z TZ się jednak nie układa ehh ciężko Ci na pewno tak samej.
A co z Twoimi wynikami morfologia taka zła?
Szybko Chrzciny robisz może za dużo na głowie masz
Stary 2010-11-18, 11:14   #3684
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha a no fakt to misqi maleństwo coś ten Twój Patrol się zakręcił koło mojej Kini
może coś z tego będzie hahahahha

Cytat:
hahaha ja leżałam na sali 2 osobowej ale czy płakał syn koleżanki czy mój Pat obie stawałyśmy na nogach bo myślałyśmy ze to nasze...
a ja poszłam po Pata do położnych noworodkowych rano (bo Pat 1 noc spędził z nimi, coby mama mogła ostatnią noc przespać bo potem to już nie dane jej będzie spanie) i patrzyłam na te wszystkie dzieci na wózeczkach to nie trudno było rozpoznać mojego - był najbardziej spuchniętym dzieckiem hahahaha jakby po nieudanej walce z ringu zszedł hahahaha
Stary 2010-11-18, 11:27   #3685
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ycnan dzieki za info, jeszcze niedawno zakładałam mu 2, kupiłam karton 3 ale wydają mi się też ciasnawe a niby mają straczyć do 9 kg następny zapas czwórek będzie musiał być zakupiony. boszzzz jakie to moje dziecko upasione
E no nie przejmuj sie, mój Domik to dopiero spaśluch był,,,z reszta jego upasione foty juz zamieszczałam

Cytat:
znajdz swojego Maluszka

(kolejnosc przypadkowa)

jesli jakies Maluszki zostaly pominiete, jest to za sprawa mojego niedopatrzenia w przegladaniu ponad 100 stron tego forum
Świetny kolaż
ja swojego odrazu znalazłam..choć zdięcie malutkie

Cytat:
Nikuś widzę,ze wy też na MM. I jak się czujecie? U nas wciąż problemy z kupami Przy Bebilonie comfort wogóle masakra była...rzadkie,zielone,śm ierdzące i śluzowate. Na Humanie się poprawiło,ale od kilku dni znów śluz w kupie pediatra sugeruje Bebilon AR dla dzieci które ulewają,ale moja nawet jak po jedzeniu ją przewijam,czy na brzuch kładę to po tych 160 nie ulewa nic a nic....sama nie wiem
A i mam pytanko ... czy wasze dzieciaki chętnie piją wodę/herbatę? Moja herbaty nie wypije za nic...póki co wypróbowałyśmy rumiankową,koperkową i uspokajającą z hippa. Wody kilka łyków na dzień i to przy moim mega wysiłku. Podaję jej picie w temperaturze pokojowej...kurcze macie może jakieś pomysły ...coś robię źle,że moja mała poza mlekiem nic innego nie toleruje?
Lenka trzymam kciuki by z malutką było wszystko ok...na pewno będzie...już na noworodkach przeprowadzają skomplikowane operacje,atwoja córa to już duża kobietka jest.
Majka kochana gdzie kupiłaś BioGaję? Tak poczytałam i widzę,ze jest ona też na odbudowanie flory bakteryjnej jelit a u mojej Marty może być właśnie z tym problem...
Ja nie nika, ale tez powoli przechodze na mm..udoje z siebie na 4 porcje po 120 i to wsio...resztę daję nan PRO i choć na poczatku miałam z 2 zielone kupki to teraz jest już w normie

herbatkę podają tylko rumiankowa..ale widze że moje dziecie wszystkożerne będzie bo koperkiem też nie gardził

Cytat:
co robi synuś i mamusia?
ja tez chce takiego zimniego reeedsa!!!!
albo jeszcze lepiej..DESPERADOSA!!!!!

Cytat:
Witam diewczyny z rańca
kurcze moja mała pobiła dzisiaj rekord...zjadła swoje 160mll o 20:30 potem dwie godziny żeśmy sobie poszalały. Padła o 22:30,a na kolejne karmienie wstała o .....7 RANO. Ja oczywiście już od 6 łaziłam koło łóżeczka,sprawdzam jej temperaturę,ciemiączko i czy mi dziecko oddycha no bo to jakies nienormalne jest. No ale wszystko ok. przed 7 nie wytrzymałam, przewinęłam ją i zaczęłam budzić. A pannica mi z łaską otworzyła jedno oko, zjadła swoje 150mll i ....śpi do teraz. Matko ja mam jakieś dziwne dziecko. Myślicie że to normalne u 2miesięcznego dzieciaka? Fakt u nas pogoda straszna...leje,ciemno i mnie samej chce się spać no ale wiecie jak to jest z przewrażliwioną mamuśką.
chyba to normalne..w szpitalu leżałam z kobietą co miała synka, który przesypiał jej całę noce!! no szok..noworodek...!!włącz ała sobie pobudke w komórce i Go karmiłą na śpiocha!!! no i całe dnie tez spał...
Mojego kuzyna córeczka od 2 miesiaca życia jak usnie o 20 to śpi do 8 rano.bez jednej pobudki. A póżniej zje coś i nadelj śpi do południa...

A ja wczoraj do dentysty pojachałąm 130zł nie moje..a to jeszcze nie koniec...

Dziś ważyłam na wadze elektrycznej mojego małego...
W niedziel skonczy 2 miesiące i wazy ok 6kg!! tez niezły klocuś mi rośnie
Ale mam wrazenie że Domik jednak bardziej upasiony był
Cięzko jednak mu wytrzymać od karmienia do karmienia..i choć straram sie przedłuzac odstep, to max 2,5 godziny go przetrzymam...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:33   #3686
martynka81
Rozeznanie

mszu - świetna robota

Nika - ale to zleciało już 3 miesiące ma Pawełek dla niego

Mszu i Kasieńka - gratuluje 2 miesięcy

ja dziś tylko tyle bo mały jakiś marudny i mamy dziś szczepienie no i w ten weekend mam zjazd więc czasu brak
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:44   #3687
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Wybieralam z tych kotre zostaly zalaczone przez Was, czyli przypuszczam ze Wam rowniez sie podobaly skoro je postanowilyscie upublicznic
Poza tym pod wzgledem technicznym to bylo Twoje najlepsze zdjecie, bo Natalia jest oswietlona naturlanym światlem i zdjecie jest doswietlone.
Nie no ja tak pisałam pół żartem
Mnie się bardzo podoba.

----------------------------
Ja już nie wiem jak mam karmić to moje dziecię... W nocy przespała 7h bez karmienia (bo zła mamuśka po prostu nie wstała... normalnie zaspałam) i teraz mi chce jeść co 1,5h... cały dzień nam się przez to rozreguluje... Dodatkowo buzia dalej w ciapki (chociaż już lepiej jest niż wczoraj) i nie wiem - powiem wam, że zastanawiam się nad tym czy nie przejść na MM. I tak zamierzałam regularnie karmić piersią tylko do końca 3 miesiąca... Denerwuje mnie to, że ona wiecznie ma jakieś uczulenie a ja już nie wiem co jeść. Dałam sobie tydzień - ziemniaki + marchewka, i jak nie przestanie jej wysypywać to przechodzę całkowicie na mleko modyfikowane bo już mnie szlag trafia.
Stary 2010-11-18, 12:10   #3688
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie no ja tak pisałam pół żartem
Mnie się bardzo podoba.

----------------------------
Ja już nie wiem jak mam karmić to moje dziecię... W nocy przespała 7h bez karmienia (bo zła mamuśka po prostu nie wstała... normalnie zaspałam) i teraz mi chce jeść co 1,5h... cały dzień nam się przez to rozreguluje... Dodatkowo buzia dalej w ciapki (chociaż już lepiej jest niż wczoraj) i nie wiem - powiem wam, że zastanawiam się nad tym czy nie przejść na MM. I tak zamierzałam regularnie karmić piersią tylko do końca 3 miesiąca... Denerwuje mnie to, że ona wiecznie ma jakieś uczulenie a ja już nie wiem co jeść. Dałam sobie tydzień - ziemniaki + marchewka, i jak nie przestanie jej wysypywać to przechodzę całkowicie na mleko modyfikowane bo już mnie szlag trafia.
a co lekarz na tą wysypke? może to proszek? mydło albo jakiś inny kosmetyk niekoniecznie twoje mleczko. Ty cały tydzień na marchewce i ziemniakach? biedna, faktycznie lepiej przejść na MM jeśli miałabyś się tak męczyć, a mała już i tak sporo cennych składników wyciągnęła A ty podajesz MM codziennie? może to ucuzlenie na MM?

Stary 2010-11-18, 12:16   #3689
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Je ogromne ilości...160mll mleka tak ok 5-6 porcji na dobę
mały żarłok
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziś mi położna powiedział ze jak będzie miał przerwę do 5h w nocy to go nie budzić A ja głupia ostatnio po 4 go karmiłam na śpiocha
ja staram się nie budzić Oli-jak byłaby głodna mocno to pewnie dałaby mi znać
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Czy to możliwe, żeby tak lubiła kąpiel że płacze, jak ją wyjmę?? NIe jest na to za malutka
może masz rację A może jej zimno- jakbyś nie grzała w mieszkaniu to temperatura wody i tak będzie sporo wyższa niż temperatura powietrza. No albo woda za chłodna. Jak jest mocno ciepła woda i wyjmę Olę to nic nie marudzi i spokojnie ją naoliwię i ubiorę , bo jest jeszcze rozgrzana po kąpieli. Ale jak tylko woda trochę chłodniejsza to zaraz po wyjęciu płacze zimno mi
Martynka miała rtg, będzie miała jednak tę operację, jeszcze nie wiemy dokładnie kiedy
będzie odbrze
Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
kurcze a u nas smutaśnieeeee...(

Radek od wczorajszych szczepien tylko śpi...wybudzam go na jedzenie a on zamiast swojej dawki 100 ml to je 60 ml,
myślę, że nic mu nie będzie jak przez dobę będzie mniej jadł
Cytat:

Jakie?
takie
a najśmieszniejsze, że w domu obejrzałam karton po kozakach a tam napisane: obuwie zaprojektowane i wykonane do okazjonalnego użytkowania, w którym modny wygląd jest najważniejszy. Znaczy się co- mam w nich nie chodzić na co dzień?
Cytat:
Myślicie że to normalne u 2miesięcznego dzieciaka? Fakt u nas pogoda straszna...leje,ciemno i mnie samej chce się spać no ale wiecie jak to jest z przewrażliwioną mamuśką.
Ola też tak czasem ma- a 2 m-ce kończy jutro
Cytat:
a z wiekim smokiem biało czerownym to Ola ninaaad
biało różowym A kolaż fajniutki

i zdjęcie Oli pt: coś zielone mnie zaatakowało

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-11-18 o 12:20
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:36   #3690
gabisun
Zakorzenienie

Ninaad niezłe zdjęcia, a włoski też widzę rosną mojej tez już się niezły jeżyk rzucił ubolewam tylko nad tym ,że jakieś takie jasnawe, a ja przecież ciemna jestem czyżby wszystko jednak po tż miała a butki fajne, bedzie sexy mamuska

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości