Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 07:56   #451
bela14
Rozeznanie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

To i ja sie witam
na razie to jestem troche w szoku choc to moje drugie dziecko.
mały ciągle ssie ponadgryzał mi brodawki szok jak boli.
tylko mam problem bo on sssie np.1godzin.drzemie 30min.ULEWA
bardzo duzo i znowu chce jeśc jestem wykończona.to normalne czy jak?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 08:19   #452
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Heloł Dziś jestem tu pierwsza Ale zaraz idę spać. Wstałam tylko zrobić dzieciom śniadanie do szkoły.

Wczoraj Pascalek był też troszkę marudny. Nie płakał, ale stękał , był niespokojny, bąki puszczał jak szalony. Nie wiem czy to mu zaszkodziło to zagęszczanie mleka, czy może w samym moim mleczku było coś nie tak...
W każdym bądź razie nie zagęszczałam mu wczoraj, żeby to sprawdzić. No i znowu ulewał okropnie, ale lepsze to ulewanie, niż prężenie się.
Na noc dałam mu mm AR i pospał 3,5 godziny, a potem dawałam tylko pierś więc spał już 2 godziny.
Na szczęście spał spokojnie, więc chyba dziś znowu pobawię się w zagęszczanie i poobserwuję.
Serentii na nawał pokarmu pomagają też schłodzone liście kapusty. Trzeba je tylko tłuczkiem poprzygniatać, żeby puściły trochę soku i przyłożyć na parę minut do piersi. Moja położna też kazała mi robić okłady z zimnego twarogu, ale nigdy nie wypróbowałam czy to działa.
Kootekk biedna... a właściwie Michałek. Strasznie mi przykro, że to go tak boli.

Sylwia nie złość się. Jak nie szkodzi twojemu dziecku, to mogę tylko pogratulować
Ja marzę o serze, bo uwielbiam, ale sama też nie mogę, bo nie trawię laktozy.
Dziwiąc się nie miałam na myśli, że źle robisz. Raczej, było to zdziwienie, że twojemu dziecku nic po serze nie dolega

Kamafi ja zainwestowałam w taki do ucha firmy Braun. Ale niestety nie mieści się do ucha Pascalka. Nie wiem czy tylko on ma takie małe ucho, bo ogólnie jest mniejszy, czy jednak wszystkim dzieciom ten termometr byłby za duży...
W szpitalu i tak musiałam używać zwykłego do pupki. Ale on tego bardzo nie lubi.
Zastanawiam się nad kupnem takiego w smoczku.

Ale heca Gapa ze mnie
Ja z góry zakładam, że wszystkie poza mną i DE28 jesteście z Polski

A więc jeśli jesteś z Niemczech, to bez problemu znajdziesz te leżaczki w sklepach. Widziałam je w ToysRus, oglądałam je tam i macałam. Widziałam je też w BabyOne markecie, ale nie wiem czy jest taki sklep u ciebie.
A ja swoje kupiłam na Ebay, bo jest najtaniej. Można kupić nowiutkie z rachunkiem i gwarancją, a także używane za połowę ceny

Irsin przykro mi, że tak odbierasz moje posty. Bynajmniej nigdy w życiu nie miałam takiego zamiaru, żeby kogoś za cokolwiek potępiać. Uważam, że każda matka wie co dobre dla swego dziecka i zrobi dla niego wszystko. Nigdy nie potępiam nikogo jeśli popełnia jakiś błąd, mogę jedynie coś doradzić, ale nie krytykować. Jeśli to tak brzmiało lub brzmi, to bardzo mi przykro i przepraszam Widać, nie umiem dobrze pisać, skoro wychodzi inaczej niż chcę. Nie będę się więcej odzywać na wasze pytania, żeby znowu coś tak nie brzmiało jak krytyka.

A teraz lecę spać póki Pascalcio śpi
nie zartuj.. twoje rady sa bardzo cenne zwlaszcza dla takich Mamusiek jak ja

ale herbatke koperkowa odstawilam i chyba jest lepiej..Mała ciagle mi po niej prykala i bylo gorzej.

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 10:50   #453
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

Pogoda taka paskudna od wczoraj a nam tak spacerków brakuje...ale taka mgła ze wozka bym nie zobaczyla chyba na wyciagniecie reki....

Weronisia nie zartuj nawet tak!! Bardzo potrzebujemy Twojej pomocy sama widzisz potrafisz odpowiedzieć na najwiecej naszych pytan Przynajmniej dla mnie jest cenne to co piszesz!!

Ranka bo to tak jest z dziećmi ze trzeba metodą prób i błedow co Twojemu maluszkowi podpasuje my na poczatku tej herbatki koperkowej nie moglismy podawac bo bylo po niej jeszcze gorzej...ani rumiankowej niezabardzo mogl pic a teraz juz pije i nie wzmaga to jego bączków bo te herbatki moga wzmagac czesto baczki włąsnie...no ale trzeba probowac jak nie herbatke to chociaz dopajam go sama woda przegotowana bo to jest wazne momentalnie widze jak mniej wypij w ciagu doby to automatycznie twardsze kupki...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:05   #454
79 Marta
Wtajemniczenie

A Hani dziś w nocy odpadł pępek
Stary 2010-11-18, 11:08   #455
sereniti
Zakorzenienie

u mnie tragedii ciąg dalszy - noc jako tako na paracetamolu w czopkach wiec jakoś przeżyłam ale od rana mały przechodzi samego siebie - nie chce spac ciągle krzyczy i bez przerwy wisi na cycku - tak jakby sie nie najadał nie wiem czemu dotad miłam duzo mleka a dzis jak zaczarowane. jak tak dalej pójdzie to zwariuje
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:20   #456
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Sylwia nie złość się. Jak nie szkodzi twojemu dziecku, to mogę tylko pogratulować
Ja marzę o serze, bo uwielbiam, ale sama też nie mogę, bo nie trawię laktozy.
Dziwiąc się nie miałam na myśli, że źle robisz. Raczej, było to zdziwienie, że twojemu dziecku nic po serze nie dolega

Irsin przykro mi, że tak odbierasz moje posty. Bynajmniej nigdy w życiu nie miałam takiego zamiaru, żeby kogoś za cokolwiek potępiać. Uważam, że każda matka wie co dobre dla swego dziecka i zrobi dla niego wszystko. Nigdy nie potępiam nikogo jeśli popełnia jakiś błąd, mogę jedynie coś doradzić, ale nie krytykować. Jeśli to tak brzmiało lub brzmi, to bardzo mi przykro i przepraszam Widać, nie umiem dobrze pisać, skoro wychodzi inaczej niż chcę. Nie będę się więcej odzywać na wasze pytania, żeby znowu coś tak nie brzmiało jak krytyka.

Weronisiu, nie wiem, gdzie w mojej odpowiedzi była złość? To była epicka odpowiedź na Twoje zdziwienie i wyjaśnienie swojego stanowiska i tyle.

Sądzę, że niepotrzebnie unosisz się honorem na wypowiedź Irsin- osobiście też wydaje mi się, że czasami na forum - mając dobre intencje- używamy sformułowań, które mogą wyglądać jak krytyka czy atak, a że specyfika pisania na forum jest taka , ze nie ma bezposredniej interakcji - ktoś może się poczuć nieswojo, a my nie zdążymy wyjaśnić, bo akurat nie jesteśmy przy komputerze.
Myślę, że wymiana doświadczeń jest najcenniejszym, co nam daje wspólne pisanie i lepiej to pielęgnować, a nie obrażać się- każda ma inne doświadczenia, spostrzeżenia, z którymi nie trzeba sie zgadzać, ale warto je wziąć pod uwagę.
Ja bardzo cenię sobie Twoje rady, chociaż czasami mam inne zdanie i robię inaczej, ale mimo to z uwagą czytam i rozważam- ale decyzja i tak jest moja- czy robic po staremu, czy skorzystać z czyjejś rady.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:35   #457
Weronisia
Zakorzenienie

Ranka,Ishka, Sylwia dzieki
Sylwia nie obrazilam sie, tylko nie chce znowu wprowadzic jakiejs dziwnej atmosfery.
Ale moze i masz racje, ze kto chce niech czyta, a kto nie, to nie.
Pisanie to co innego niz rozmowa i nieraz moze cos zabrzmiec nie tak jak bysmy chcieli. I stad pewnie takie niescislosci

Bela ja nie wiem czy to normalne, ze dziecko je 1 godzine, spi 30 minut i ulewa i tak w kolko, ale tak robila moja corka. Wlasciwie nie odrywala sie od cycka. Wtedy wydawalo mi sie to normalne, bo to bylo moje pierwsze dziecko. Ale moje drugie tak nie robilo, potrafilo spac 3 godziny itp. A wiec chyba kazde dziecko jest inne

A mnie Pascalek wlasnie obzygal , a dokladnie to moje wlosy Byl w pionie, rozgadal sie przez moje ramie i nagle rzyg, a wlosy mam dlugie. Musze leciec umyc
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:40   #458
kretencja
Zakorzenienie

Podczytuję Was, już za kilka, góra kilkanaście dni dołączę
I tylko chciałam napisać - Weronisiu, pisz swoje rady i spostrzeżenia koniecznie. Wiadomo, że jak się coś pisze to nieraz zabrzmi nie tak, jakbyśmy chcieli, bo w prawdziwej rozmowie wyczytujemy wiekszość intencji, emocji z tonu głosu, z mowy ciała. Tu mamy tylko czystą treść, łatwo więc o nieporozumienia A treść Twoich wypowiedzi jest baaardzo przydatna
Ja w każdym razie z chęcią czytam wszystkie Wasze rady i spostrzeżenia (no, trochę z chęcią, a trochę z przerażeniem - te wszystkie kłopoty z maluszkiem napawają mnie lękiem... No ale nie ma odwrotu )

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 11:42   #459
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
u mnie tragedii ciąg dalszy - noc jako tako na paracetamolu w czopkach wiec jakoś przeżyłam ale od rana mały przechodzi samego siebie - nie chce spac ciągle krzyczy i bez przerwy wisi na cycku - tak jakby sie nie najadał nie wiem czemu dotad miłam duzo mleka a dzis jak zaczarowane. jak tak dalej pójdzie to zwariuje
a to nie czasem ten slynny skok rozwojowy??

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Pogoda taka paskudna od wczoraj a nam tak spacerków brakuje...ale taka mgła ze wozka bym nie zobaczyla chyba na wyciagniecie reki....

Weronisia nie zartuj nawet tak!! Bardzo potrzebujemy Twojej pomocy sama widzisz potrafisz odpowiedzieć na najwiecej naszych pytan Przynajmniej dla mnie jest cenne to co piszesz!!

Ranka bo to tak jest z dziećmi ze trzeba metodą prób i błedow co Twojemu maluszkowi podpasuje my na poczatku tej herbatki koperkowej nie moglismy podawac bo bylo po niej jeszcze gorzej...ani rumiankowej niezabardzo mogl pic a teraz juz pije i nie wzmaga to jego bączków bo te herbatki moga wzmagac czesto baczki włąsnie...no ale trzeba probowac jak nie herbatke to chociaz dopajam go sama woda przegotowana bo to jest wazne momentalnie widze jak mniej wypij w ciagu doby to automatycznie twardsze kupki...
tz mial mi kupic herbatke na laktacje a kupil mi herbatke na trawienie po pierwszym miesiacu do dopajania niemowlati sama ja dzis wypilam...heh czopki glicerynowe nie byly mi potrzebne(mam opory przed toaleta po porodzie a tak to nie mialam wyjscia i musialam isc)
Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
nie zartuj.. twoje rady sa bardzo cenne zwlaszcza dla takich Mamusiek jak ja

ale herbatke koperkowa odstawilam i chyba jest lepiej..Mała ciagle mi po niej prykala i bylo gorzej.
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Weronisiu, nie wiem, gdzie w mojej odpowiedzi była złość? To była epicka odpowiedź na Twoje zdziwienie i wyjaśnienie swojego stanowiska i tyle.

Sądzę, że niepotrzebnie unosisz się honorem na wypowiedź Irsin- osobiście też wydaje mi się, że czasami na forum - mając dobre intencje- używamy sformułowań, które mogą wyglądać jak krytyka czy atak, a że specyfika pisania na forum jest taka , ze nie ma bezposredniej interakcji - ktoś może się poczuć nieswojo, a my nie zdążymy wyjaśnić, bo akurat nie jesteśmy przy komputerze.
Myślę, że wymiana doświadczeń jest najcenniejszym, co nam daje wspólne pisanie i lepiej to pielęgnować, a nie obrażać się- każda ma inne doświadczenia, spostrzeżenia, z którymi nie trzeba sie zgadzać, ale warto je wziąć pod uwagę.
Ja bardzo cenię sobie Twoje rady, chociaż czasami mam inne zdanie i robię inaczej, ale mimo to z uwagą czytam i rozważam- ale decyzja i tak jest moja- czy robic po staremu, czy skorzystać z czyjejś rady.
laski,nie klocic sie
Stary 2010-11-18, 11:54   #460
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

laski,nie klocic sie

My się nie kłócimy, tylko wymieniamy opinie
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:05   #461
Artystka23
Dragonfly

Sylwia dobra dobra matko,ta godzina juz a ja jeszcze w rozsypce,musze sie wydoic bo dzis jedziemy z tztem zalatwiac urzedowe sprawy i trzeba dla malej butelke zostawic
Stary 2010-11-18, 12:07   #462
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dzień dobry!

Najgorsza połowa dnia własnie minęła i mam nadzieję, że Lilunia będzie jak zwykle ładnie spać, bo do południa jest koszmar- śpi i co chwilkę się budzi tak , że nie za bardzo mogę cokolwiek zrobić.

Niestety mamy problem- mała nauczyła się co to rączki- najlepiej u mamy-zasypia mi w ramionach a po przełożeniu do łóżeczka zaraz się budzi. Dodam, że robię to bardzo powoli żeby sie nie obudziła i nic! Też tak macie? Jak sobie radzicie? Wiem, że nic jej nie boli bo płacz i marudzenie przechodzi po wzięciu na rączki...

Nie dołuje Was to siedzenie w 4 ścianach, same z dziećmi? Bez niczyjej pomocy? Mnie tak...Niby mogę iść poprosić teściową o pomoc ale wolę tego nie nadużywać...

O co chodzi z tym skokiem rozwojowym?

Matki dokarmiające sztucznie
- ile przechowujecie przygotowane mleczko? Tak jak każą na opakowaniach czyli ok godz i czy dajecie je później?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-11-18 o 12:09
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:15   #463
sereniti
Zakorzenienie

sądzę ze to może być ten skok - mały kończy dzś 3 tygodnie
mój zasypia jak go karmię nigdy na rękach - nauczyłam tak moją siostrę i potem musiałam ją nosic wiec tym razem nic z tego. w nocy w ostateczności mały zostaje u mnie
zastanawiam się czy może mniej mleka wynika z tego że jestem zestresowana tym zapaleniem - ja przy wysokiej gorączce tracę przytomność i mam drgawki więc bardzo się tego boję - jedziemy dziś do lekarza niech mi da antybiotyk i trudno, przecież nie mogę cały czas jechac na paracetamolu
ogólnie jestem w rozsypce - siedzę i ryczę

i czy w ogóle zapalenie piersi może byc jednocześnie z zastojem?!
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:50   #464
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
O rany u mnie przedwczoraj i dzisiaj to samo Nie wiem co mam zrobić, mała gorączki nie ma, brzuszek miękki, cyca wypluwa bo najedzona a i tak cały czas krzyczy Nie mam już siły...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ale mamy jazdy z naszymi maluszkami

moja wlasnie przestala piszczec i plakac, nie wiem czemu, pewnie dlatego, ze ani wczoraj ani dzisiaj kupy nie bylo.
Dalam jej pol czopka (druga polowa , bo przekroilam wzdluz- rozpadla sie na kawaleczki), zobaczymy czy podziala

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

mam jakas herbatke dla mama karmiacych z Humany oprocz tego pije koperek dla dzieci
A jakiego czopka?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
miala ktoras z was do czynhienia z mlekiem Enfamil?
W szpitalu, w którym rodziłam podawali je maluszkom.
Stary 2010-11-18, 13:01   #465
Ishka
Zadomowienie

Beata skok rozwojowy jest srednio w 5tygodniu my przechodzilismy go koło 4-go ogolnie ciezko bylo. Non stop marudzil nie chcial spac w dzien wogole nie wiedzial sam czego chce. Na sczescie przeszlo i jest lepiej.
Z tym noszeniem sie na rekach tez tak mamy niestety ale czasem uda sie go odlozyc nie budzac i spi sam
Mleczko najlepiej przygotowywac zaraz przed podaniem ale nie zawsze przeciez sie to udaje my robimy tak ze jak zrobie a maly np sie przebudzi i zaraz znowu zasypia to czekam max do 2 godzin ale zanim podaje to sprawdzam czy sie nie skisiło...bo jest okres grzewczy i cieplo w domku to szybciej moze sie zepsuc mleczko
Stary 2010-11-18, 13:03   #466
KarolinaB
Raczkowanie

Cześć, melduję się i ja na odchowalni...
jejku wiecie co dziewczyny, maluch ma 10 dni dzisiaj, od wczoraj w domu jesteśmy, a ja zaczynam lekko fiksować, że nie mam czasu dla siebie. Echhh trzeba się przyzwyczajać...

Dziewczyny co karmią naturanie - dopajacie jakoś wasze bąble? Wydaje mi się, że nie trzeba, ale wolę zapytać, w szpitalu mówili jedni, że można, inni, że mleko wystarczy byle dawać na żadanie.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:11   #467
Ishka
Zadomowienie

Karolina jesli karmisz tylko piersia i nie dokarmiasz modyfikowanym to nie trzeba dopajac
Stary 2010-11-18, 13:14   #468
ona1010
Raczkowanie

Weronisia- ja tez sobie nie wyobrazam, ze Cie tu nie ma, bo wielu z nas duzo pomagasz (mi napewno) Zawsze na kazde pytanie odpisujesz i pomagasz. Bez Ciebie to forum padnie
A wiec jestesmy we 3 z De, a jeszcze jest Patrycja w Poczekalni, ona tez mieszka w Niemczech, czyli we cztery.
U mnie jest Baby One, musze sie tam wybrac i zobaczyc, dostalam nawet Gutschein na 150 EURO od kolezanek z pracy, tylko wybrac sie z Filipkiem to prawdziwa katastrofa. On tak nie lubi sie ubierac, a szczegolnie czapki.

Setentii
- okladny z twarogu, jak pisala Weronisia, sa bardzo dobre, mialam codziennie w szpitalu robione. Duzo twarozku na cyca, a to zkropnionego woda i zamrozonego pampersa i tak ok 20 minut. Pozniej zmyc. Opuchlizna zchodzi i cyce tak nie bola.

Karolina
- ja tez nie moglam sie do tego przyzwyczaic, ze na nic nie mam czasu i nic nie moge zapolanowac, ale przyzwyczaisz sie.
A jesli chodzi o picie dla bobaska, to mi polozna mowila, zeby nic dodatkowo nie dawac, a lekarz wczoraj ze mozna herbatke, 2- 3 razy dziennie, na brzuszek, zeby lepiej prutal i kupke robil. Daje maluszkowi kilka dni, ale i tak woli cyca, bo herbatka nie slodka i chyba nie za bardzo mu smakuje
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:56   #469
ranka
Kici kici miau miau

ja przygotowuje od razu przed podaniem, a po zjedzeniu jak zostaje to wylewam bo tak jest napisane na opakowaniu..

ja tez Milene nosilam na rekach jak marudzila ale teraz staram sie czesciej ja ładowac do lozeczka zeby nie bylo tego o czym piszecie..
no ale ja mam z kolei inny problem bo czesciej spi teraz na naszym lozku niz w swoim

Instagram mój
Stary 2010-11-18, 14:03   #470
Vcelka
Wtajemniczenie

Ja też w końcu melduję się na odchowalni i też na nic nie mam czasu, jestem ciągle zmęczona i śpiąca - czasami zasypiam podczas karmienia, albo nagle budzę się w nocy i szukam pod kołdrą Igorka, bo nawet nie pamiętam że go odkładałam do łóżeczka.

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny co karmią naturanie - dopajacie jakoś wasze bąble? Wydaje mi się, że nie trzeba, ale wolę zapytać, w szpitalu mówili jedni, że można, inni, że mleko wystarczy byle dawać na żadanie.
Ja nie dopajam - tylko cycuś.

W jakich pozycjach karmicie maluszki - bo ja tylko na leżąco.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:42   #471
vikicullen
Zadomowienie

A ja mam doła, nie mam pokarmu, wiem ze przy cesarce moze byc pozniej, ale maly wogole nie umie ciagnac piersi (zeby wzbudzic laktacje)i jak go tylko przykladam to placze co robic?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Tak wogóle witam już wśród mam

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:56   #472
ranka
Kici kici miau miau

a dobrze chwyta?

Instagram mój
Stary 2010-11-18, 15:00   #473
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A ja mam doła, nie mam pokarmu, wiem ze przy cesarce moze byc pozniej, ale maly wogole nie umie ciagnac piersi (zeby wzbudzic laktacje)i jak go tylko przykladam to placze co robic?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

też nie miałam, kryzys masakryczny, urodziłam 5.11 a pokarm pojawił się dopiero 2 dni temu. Moje sposoby- przystawiałam Hanię po 20 min do kazdego cyca, cos tam wypiła, ale nadal była glodna, więc z bolącym sercem potem dostawała flachę modyfikowanego ( ale zawsze najpierw cyc), potem stymulowanie laktatorem- 7 min kazdy cyc, potem po 5 min, potem po 3 min- na zmiane- to rada ze szpitala. Pokarm pojawił się w momencie, gdy przewyłam cały dzień , poszlam pod prysznic i po wyjściu patrzę, a tam leci z każdego złapałam laktator i odciągnęłam 90 ml!
aaa piję 4 herbatki laktacyjne z Herbapolu- smaczne i piwo Karmi, oprócz tego min 1,5 l wody niegazowanej dziennie
teraz juz jest laktacja, ale karmienie mega męczące. Ale dam rade
Stary 2010-11-18, 15:04   #474
ranka
Kici kici miau miau

babrze nam sie pepek :/

a generalnie ta czesc co zostala w srodku mimo przemywania spirytusem.
wycinalam tez otwor w pieluszce na pepek ale efekt byl taki ze pielucha mi sie zsuwala i Mala byla cala mokra.

Instagram mój
Stary 2010-11-18, 15:05   #475
myszka_maj
Zakorzenienie

witam mamusie i maluszki....

ja ciagle sie zastanawiam kiedy do was dołącze na tym watku.... narazie czekam

nie moge oderwac wzroku od tych pieknosci jakie tu wklejacie

mam pytanko do was - jakich duzych gazikow uzywałyscie do pepuszka??

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:08   #476
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Beata skok rozwojowy jest srednio w 5tygodniu my przechodzilismy go koło 4-go ogolnie ciezko bylo. Non stop marudzil nie chcial spac w dzien wogole nie wiedzial sam czego chce. Na sczescie przeszlo i jest lepiej.
Z tym noszeniem sie na rekach tez tak mamy niestety ale czasem uda sie go odlozyc nie budzac i spi sam
Mleczko najlepiej przygotowywac zaraz przed podaniem ale nie zawsze przeciez sie to udaje my robimy tak ze jak zrobie a maly np sie przebudzi i zaraz znowu zasypia to czekam max do 2 godzin ale zanim podaje to sprawdzam czy sie nie skisiło...bo jest okres grzewczy i cieplo w domku to szybciej moze sie zepsuc mleczko
o to moze moja mala ma, bo od 3 dni wlasnie marudzi ciagle i nie wie o co jej chodzi, chce spac w lozeczku po cwhili krzyczy, w wozku tez zle, na mamie tez, i na tacie

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Cześć, melduję się i ja na odchowalni...
jejku wiecie co dziewczyny, maluch ma 10 dni dzisiaj, od wczoraj w domu jesteśmy, a ja zaczynam lekko fiksować, że nie mam czasu dla siebie. Echhh trzeba się przyzwyczajać...

Karolina, ja przez poerwsze dni plakalam bardzo czesto...bez powodu, TZ nie wiedzial o co chodzi , a ja beczalam.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:16   #477
vikicullen
Zadomowienie

no ale włąsnie o to chodzi ze on nie umie chwytac też

Stary 2010-11-18, 15:19   #478
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale włąsnie o to chodzi ze on nie umie chwytac też
a używasz kapturka- osłonki?
Stary 2010-11-18, 15:23   #479
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
a używasz kapturka- osłonki?
tak ale tez ich nie chce, moze za duze sa bo sa dosc duze wlasnie, ale np smoka normalnie ciągnie.

Stary 2010-11-18, 15:27   #480
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Najgorsza połowa dnia własnie minęła i mam nadzieję, że Lilunia będzie jak zwykle ładnie spać, bo do południa jest koszmar- śpi i co chwilkę się budzi tak , że nie za bardzo mogę cokolwiek zrobić.

Niestety mamy problem- mała nauczyła się co to rączki- najlepiej u mamy-zasypia mi w ramionach a po przełożeniu do łóżeczka zaraz się budzi. Dodam, że robię to bardzo powoli żeby sie nie obudziła i nic! Też tak macie? Jak sobie radzicie? Wiem, że nic jej nie boli bo płacz i marudzenie przechodzi po wzięciu na rączki...

Nie dołuje Was to siedzenie w 4 ścianach, same z dziećmi? Bez niczyjej pomocy? Mnie tak...Niby mogę iść poprosić teściową o pomoc ale wolę tego nie nadużywać...

O co chodzi z tym skokiem rozwojowym?

Matki dokarmiające sztucznie
- ile przechowujecie przygotowane mleczko? Tak jak każą na opakowaniach czyli ok godz i czy dajecie je później?
Mpja się nauczyła spac przy mnie w dzień, inaczej płacze. Więc jestem uziemiona w łóżku

Ja też już dostaję do głowy w domu. Na spacer wyjśc nie za bardzo mogę, bo nie dam rady wnieść wózka (może bym i dała, ale mój kręgosłup mógłby tego nie wytrzymać). Dołuje mnie właśnie to, że nie mogę chodzić na spacery

Cytat:

Ja też mam problem z laktacją, bo za Chiny nie mogę odciągnąć więcej niż 120ml z każdego cycka co 6 godzin. A to jest tak ledwo, ledwo na porcję. A chciałabym mieć jakieś zapasy. Odciągam już do ostatniej kropli (masuję, żeby na pewno wszystko odciągnąć), odciągałam częściej, ale powodowało to tylko to, że odciągałam mniej (czyli 60ml co 3godz).

Moja nie robi dziś 5 dzień kupki. Nic się nie pręży, pruka ładnie Herbatka koperkowa pomoże? Wolałabym nie dawać jej żadnych czopków, póki nie spróbuję innych metod. Masowanie brzuszka i uginanie nóżek nie przynosi efektów. Nika pije tylko moje mleczko.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości