|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
ja wczoraj w nocy dalam caly bo mala nie spala od 12 do 4 nad ranem i stekala
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sereniti, nie jestes zla mama, ja tez mam czasami dosc - jak ona placze i olacze i nic nie dziala, przeciez to normalne - jestesmy ludzmi tylko , a nie robotami i bez przesady,ala matka Polka ja np tez nie jestem ![]() trzeba podchodzic zdrowo do wszystkiego i nie obwiniac sie ![]() ja mam kropelki Gaia, ale nie daje jej w tej chwili bo dostaje czopki. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
nie pomyslalam o tym w ogole. Zauwazylam tez, ze od porodu wolniej mysle |
||
|
|
|
#424 |
|
Kici kici miau miau
|
powiem szczerze ze druga polowe wywalilam bo wyladowala na podlodze..
i powiem tez ze Milenie tez nie zawsze sie odbija.. nosimy i nosimy i nic.. no to klade.. w nocy podobnie jak Weronisia nie nosze. i jakos ( odpukac) sie unormowalo z bączkami
|
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, czemu się tak dziwisz Ja nie jem kilograma tylko 2 plasterki dziennie, o ile nie jem innego produktu mlecznego, a nabiał jest ważny, o ile nie chce się chodzić bez zębow.Starszą córke karmiłam prawie półtora roku i nigdy nie poznała smaku mieszanki- jadłam wszystko ( oprócz kapusty w pierwszym miesiącu), ale z umiarem i bardzo urozmaicenie i dziecko nigdy TEraz też tak robię i na razie się sprawdza. Ważna jest dieta z głową- jeżeli coś mamie nie służy, to duże pp, że dziecku tez nie. Dlatego np ja nie jem surowych jabłek - bo zawsze mam po nich wzdęcia. A po bananach mam zaparcia, więc też na razie nie jem, chociaż lubię. Ale wiem, że są mamy, które mogą to jesć bezkarnie i dziecku nic nie jest. |
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki potrzebuje kolejnej porady....robie ostatnie zakupy
termometr lekarski.... zwykły z gietka koncowka?, inwestowac w "do ucha"? (nie za male takie dzieciaczki?), na czolo? w smoczku? W SR polozna mowila ze najlepiej zwykly ale prosze o info, zapewne cos polecicie albo odradzicie... |
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co takiego zjadłam, że małą aż tak bolało.
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
najgorszy dzien ever (tzn w tym miesiacu )
wylądowaliśmy z michałkiem na izbie przyjec w opolu ![]() i of course musimy to przetrwac, kombinowac ze zmiana mleczka itp jesem wykonczona a maly biedny padniety, straszny dzien ishka pytałam o ten comfort1 bo od kiedy go podajemy to kupek nie moze zrobic a ja robi to jakies dziwne brazowo-zielone musimy zmienic na cos innego bo widocznie to nie toide sie polozyc bo padam na pysk, tz tez juz spi z malym w łozku, musze do nich dołaczyc |
|
|
|
#429 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Ja w nocy karmię na leżąco, ale moja mała nie ma problemu z ulewaniem, więc chyba jej to nie szkodzi ?? ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Ale śliczna Jagódka ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() U nas z trzymaniem temperaturki coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- A robisz tą przerwę na własną rękę czy po konsultacji z lekarzem?
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
My wczoraj skończyłyśmy dwa tygodnie
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() M25, Sylwia- przylaczam sie do Was, tez mam 10 do zrzucenia. Kootekk- tak mi przykro, maluszek sie musial tyle wycierpiec a Wy z nim nameczyc. |
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
ale ma sweter czadowy
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Ja wiem Weronisiu,ze jestes tutaj u nas mama z najwiekszym doswiadczeniem, ale na to, co piszemy reagujesz tak jakby ktos poplenial zbrodnie i byl conajmniej nieodpowiedzialna matka. Jesli sie czepiam za bardzo to przepraszam I widze, ze dzisiejsza noc u wszystkich nas prawie byla koszmarna
|
|
|
|
|
#433 |
|
Kici kici miau miau
|
cudne wasze dzieciaczki
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Kootek nie no ewidentnie comfort mu nie przypasował
my na nim mamy normalne zołte kupki. Hmm sprobuj przejsc na zwykły bebilon moze Wam przypasuje. Myśmy probowali ale mial straszne zaparcia na nim no ale moze akurat...innych mleczek takich jak comfort nie ma chyba...BIedny Michałek i Ty tez musisz byc wykonczona wypoczywajcie w tym łózeczku.
|
#435 |
|
Kici kici miau miau
|
miala ktoras z was do czynhienia z mlekiem Enfamil?
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Ja podaje to mleczko Liliance, ktoś nam polecił ze znajomych, własnie sie kończy puszka, jedyny minus to to, że jest 2 razy droższe od innych- najtaniej jest w aptece internetowej doz- 25 zł, nie wiem czy będę dalej je podawać ... Starczyło na 6 dni.
A skąd się o nim dowiedziałaś? Lekarz polecił? |
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ja moja mala pila w szpitalu i raz w domu.
Jedno z najlepszych mlek wg pediatrow w sensie skladu. Ale chyba drogie tez jest prawda? |
|
|
|
#438 | |
|
Dragonfly
|
sliczna
![]() Cytat:
U mnie mala ma kilka dni a tez mi daje mocno popalic-w nocy prezy sie i ma problem z kupka a w dzien problem z karmieniem...Mam pokarm,przystawiam ja do piersi i dupa blada,ona ciagnie,nic nie leci,wypuszcza piers i placze
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ratunku!!! mam od kilku godzin mega gorączkę tzn 38 dla mnie to dużo poza tym lewa pierś boli masakrycznie jest twarda jak kamień. rozmasowałam ją jako tako mleko popłynęło więc dałam małemu teraz siedze w staniku wypchanym kapustą i nie wiem co robic
wzięłam paracetamol w czopku ale na razie nie działa. kurde tylko tego mi brakowało
|
|
|
|
#440 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki pijecie jakieś herbatki na pobudzenie laktacji? Którąś polecacie?
RANKA- co konkretnie mówiła ta Twoja koleżanka pediatra? Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-11-17 o 20:38 |
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy jazdy z naszymi maluszkami
![]() moja wlasnie przestala piszczec i plakac, nie wiem czemu, pewnie dlatego, ze ani wczoraj ani dzisiaj kupy nie bylo. Dalam jej pol czopka (druga polowa , bo przekroilam wzdluz- rozpadla sie na kawaleczki), zobaczymy czy podziala ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- mam jakas herbatke dla mama karmiacych z Humany oprocz tego pije koperek dla dzieci |
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
IRSIN- czopek zwykły, glicerynowy?
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
nie, mam Vibrucol
12 szt. / ok.25 zl |
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
jak długo wasze maluchy wiszą na cycku>? Hania bije chyba rekordy;/
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
czasami karmie mala np 3 godziny z przerwami na 10 - 20 minut , meczace strasznie
|
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Artystka, dokarmiasz mala?Slyszalam, zeby przed karmieniem robic wlasnie cieple oklady, to mleko latwiej leci.
Tak czytam i coraz bardziej sie tego wszystkiego boje. ![]() Sereniti- to niestety zastoj.Noja przyjaciolka miala. Lekarz powiedzial, ze ma jak najczesciej przykladac mala i odciagac laktatorem.Do tego oklady.Jak na drugi dzien nie minie, to do lekarza.Biedna |
|
|
|
#449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Dziś jestem tu pierwsza Ale zaraz idę spać. Wstałam tylko zrobić dzieciom śniadanie do szkoły.Wczoraj Pascalek był też troszkę marudny. Nie płakał, ale stękał , był niespokojny, bąki puszczał jak szalony. Nie wiem czy to mu zaszkodziło to zagęszczanie mleka, czy może w samym moim mleczku było coś nie tak... W każdym bądź razie nie zagęszczałam mu wczoraj, żeby to sprawdzić. No i znowu ulewał okropnie, ale lepsze to ulewanie, niż prężenie się. Na noc dałam mu mm AR i pospał 3,5 godziny, a potem dawałam tylko pierś więc spał już 2 godziny. Na szczęście spał spokojnie, więc chyba dziś znowu pobawię się w zagęszczanie i poobserwuję. Serentii na nawał pokarmu pomagają też schłodzone liście kapusty. Trzeba je tylko tłuczkiem poprzygniatać, żeby puściły trochę soku i przyłożyć na parę minut do piersi. Moja położna też kazała mi robić okłady z zimnego twarogu, ale nigdy nie wypróbowałam czy to działa. Kootekk biedna... a właściwie Michałek. Strasznie mi przykro, że to go tak boli.Cytat:
Ja marzę o serze, bo uwielbiam, ale sama też nie mogę, bo nie trawię laktozy. Dziwiąc się nie miałam na myśli, że źle robisz. Raczej, było to zdziwienie, że twojemu dziecku nic po serze nie dolega Cytat:
W szpitalu i tak musiałam używać zwykłego do pupki. Ale on tego bardzo nie lubi. Zastanawiam się nad kupnem takiego w smoczku. Cytat:
Ja z góry zakładam, że wszystkie poza mną i DE28 jesteście z Polski A więc jeśli jesteś z Niemczech, to bez problemu znajdziesz te leżaczki w sklepach. Widziałam je w ToysRus, oglądałam je tam i macałam. Widziałam je też w BabyOne markecie, ale nie wiem czy jest taki sklep u ciebie. A ja swoje kupiłam na Ebay, bo jest najtaniej. Można kupić nowiutkie z rachunkiem i gwarancją, a także używane za połowę ceny Cytat:
Widać, nie umiem dobrze pisać, skoro wychodzi inaczej niż chcę. Nie będę się więcej odzywać na wasze pytania, żeby znowu coś tak nie brzmiało jak krytyka.A teraz lecę spać póki Pascalcio śpi
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-18 o 07:32 |
||||
|
|
|
#450 | |
|
Dragonfly
|
Moja wisi 30-40 minut,czasem krocej,ale od samego poczatku pilnuje by jadla,a nie ucinala drzemki-laskocze ja pod brodka,po policzku...
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

. dziś poddałam sie o 2 w nocy i wzięłam go do siebie nakarmiłam na leżąco - wiem że źle bo jak zasnął to nie miałam siły ani ochoty go do odbicia podnosić. Zresztą on jest jakiś dziwny - mogę go godzinę trzymać w pionie a i tak mu się nie odbije 

Tomuś

biedna... a właściwie Michałek. Strasznie mi przykro, że to go tak boli.
Widać, nie umiem dobrze pisać, skoro wychodzi inaczej niż chcę. Nie będę się więcej odzywać na wasze pytania, żeby znowu coś tak nie brzmiało jak krytyka.