![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Adorned with Grace Minerals
Nie ma za co dziękować
![]() A ja na bieżąco podczytuję. Szkoda, że tak fajna firma (cienie mają fajne, a podkłady jak dla mnie są najlepsze ze wszystkich mineralnych, tzn. ja mam same "wyprzedażowe", ale za taką cenę taka jakość... to po prostu fenomenalne) ma tak ubogi wątek. Jest mało znana i mało osób się na jej temat wypowiada. A np. takie EDM, które wg mnie jest dużo gorsze (podkładowo, ale za to ma duży wybór odcieni) zdobywało same aplauzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Zachęcona wczorajszym pieniem, złożyłam dzisiaj zamówienie na puder wygładzający i podkład
![]() Już na wstępie AwGM ma plusa za koszt przesyłki - wszelką chęć na zakupy odbierają mi firmy, które za wysłanie 2 sampli każą płacić 6-10$. Edytowane przez wie-wiórka Czas edycji: 2010-11-18 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was miała w swoich rękach róż Enamored i mogłaby co nieco o nim powiedzieć?
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
Zamówiłam bezbarwny i golden
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Znalazłam kilka zdjęć golden i chyba nie jest ciemny, a tego się obawiałam. Więc w razie Twojego rozczarowania i chęci natychmiastowego pozbycia się - przejmę chętnie oba. Za jakąś wymianę lub... w inny sposób
![]() Wypatruję głośnych listopadowych przecen, jeszcze nie lawinowo, ale leniwie się pojawiają. Mam nadzieję, że AwGM też uraczy jakąś otyłą zniżką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
o podkładzie jeszcze sie nie wypowiem, choc mam .
ale za to cienie nie zachwycają, takie neutralne barwy ![]()
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Braworka, aż sie pcha na paluchy : "no napisz coś o podkładach, na co czekasz? ... "
![]() ![]() mnie cienie zachwycają. pewnie wlasnie dlatego ze są neutralne... ![]() Szkoda ze nie zdążyłam zamówić pełnego wymiaru incisive... zniknął z oferty chyba na dobre ![]()
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podkłady mam w próbkach plus 2 pełne wymiary Oops foundation, no i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Mają fajną, kremową konsystencję, moja cera je lubi, ale bardzo kiepsko trzymaja się na mojej skórze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
obiektywna, świetne porównanie, dziękujemy
![]() rozwiałaś moje wątpliwości, że znajdę tu kolor dla siebie. Chyba nawet 2.0 będzie za ciemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Adusiadu,
zamówiłam dla siebie Faith 2.5 - jak już przyleci, to zrobię porównawcze swatche z Lumiere (Fair i Light Golden) i Pixie (Blossom 1 i Marigold 1), bo to moje typy kolorystyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też kupuję licząc na jasne, bo bladam ![]() Adusiadu, podaj proszę adres na PW, to Ci wyślę te AwGM-owe próbki*. Przed włożeniem do koperty umaziam przedramię i tyle mi wystarczy do oceny, czy zapracowały na moje uwielbienie czy wygnanie ![]() *Nie chcę nic w zamian. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Baa pierwszy raz tu widzę większy ruch.
![]() Ja kupiłam 3 cienie i jestem zadowolona z dwóch, jeden mat jest niestety kiepskawy, nie chce mi się do oka czepić, ale te błyszczące są świetne. Co do mojego primeru to tu też mam problem ( a jak ![]() ![]() Mam próbkę tego cudownego wygładzacza z agwm więc ją sobie wkrótce zapodam na mordkę i będe testować jak on taki cudny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a puder jedwabny też ci robi krzywde? jest ponoć hipoalergiczny Ewentualnie moze jeszcze mika z tlenkiem srebra... na wygladzacz uważaj skoro krzemionka zrobiła ci krzywde, ten puder to 100% krzemionki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedwab mam, ale jeszcze nie próbowany. Z dry flo też mi na razie nieźle idzie. Co do mik to też mika mice nie równa - nie wyobrażam sobie testowania. Już wolę życie bez primera, szczególnie, że się lucy i meow trzyma. Czy coś wiadomo kiedy wprowadzą nową limitkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
nie wiadomo jeszcze nic
![]() a ta mika z tlenkiem srebra to wlasnie na primer fajna, chyba... chcialam przetestować i czekała ta próbeczka i czekała na swoją kolej, aż w końcu zniknęła mi z oczu... nie wiem gdzie ja ją posiałam. ![]() ![]()
![]() |
#167 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Po miłych wrażeniach z pudrem wygładzającym bez większych oczekiwań (mimo wszystko) zasiadłam do testów podkładowych... i zastanawiam się teraz, czy podkłady AwGM spodobały mi się dlatego, że bardzo niewiele po nich oczekiwałam, więc miłe zaskoczenie było bardzo łatwe do osiągnięcia, czy może dlatego, że są aż tak wyborne...
Nie potrafię jeszcze odpowiedzieć. Testy były krótkie, próbki już poszły w dobre i zgrabne ręce. Pozostaje mi zamówić kilka pełnowymiarowości, z przyjemnością zresztą i kredytem zaufania, którego - mam nadzieję - AwGM nie nadwyręży. Jeden z większych plusów - odcienie są jasne. Kolejny z równie dorodnych plusów - konsystencji bliżej jest do lubianej przeze mnie kremowości niż przesuszonej proszkowości (która dominuje np. w Meow). Podkład ładnie się rozprowadza i skutecznie popiskuje "polub mnie". Kupił mnie. Dostanie szansę. Kupię go. Na zdjęciach m.in. porównanie jaśnie AwGM z jasnym Meow Korat "0" (inquisitive w formule FF). Edytowane przez obiektywna Czas edycji: 2010-12-06 o 22:30 Powód: Odtwarzanie forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Obiektywna, załączniki się nie otwierają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
ja widze zalaczniki! swietna robota, obiektywna
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A możesz mi powiedzieć, czy Love 3.0 rzeczywiście jest taki jasny i żółty jak na zdjęciu (szczególnie - czy nie ma w nim brzoskwiniowych tonów)? Na Twoim zestawieniu Love 3.0 wygląda na jaśniejszy, bardziej żółty i mnie brzoskwiniowy odcień niż Hope 3.0 ![]() A może ktoś mi doradzi, w jaki odcień celować, jeżeli pasuje mi Sinnie 0 Pixie, Subtle Yellow Lauress, Angora 2 Meow? ![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg opisu ze storny AwGM - Love to taki właśnie żółtawy z lekką kapką brzoskwini. Mam Angorę 1 i ona jest chyba dużo bardziej żółta niż Love. Porównałabym Angorę z Love, ale niestety nie mam już tych próbek AwGM. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Teraz dopiero ten wpis zauważyłam, a skąd wiadomo, że jakieś przeceny mają być w listopadzie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Z tego co zauważyłam oni niechętnie robią jakieś obniżki. A jak już się zlitują to są one niewielkie.
Warto obserwować ich bloga ![]() Zaczęłam się nad tym love zastanawiać, unikałam go jak przeczytałam, że ma przebłyski pomarańczki, ale na swatchach wygląda baaardzo zachęcająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Przyleciało wczoraj moje debiutanckie zamówienie z Adorned
![]() Puder Supreme ok., mniej śliski niż High Definition EGM, ale zużyję na pewno. Na twarzy zasadniczo nie widać różnicy między bezbarwnym a goldem. Zamówiłam sobie też sampla podkładu Faith 2.5 i zonk - wyglądam jak gejsza - w woreczku jaśniutki żółtek z odrobiną czegoś ziemistego, na teście paskowym (ręka) wychodzą skądś jakby różowawe tony (pasuje jak ulał do morelowego szlafroka). Fair Golden FF z Lumiere jest od niego bardziej żółty i ciemniejszy. Wniosek: Faith 2.5 kategorycznie nie dla mnie ![]() Edytowane przez wie-wiórka Czas edycji: 2010-12-04 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Zainteresowały mnie te minerały. Chętnie bym je przetestowała, zastanawiam się nad odcienie i tu zwracam sie z prośba do Obiektywnej czy mogłabyś (czy jest taka możliwość) wstawić ponownie Twoje zdjęcia porównawcze minerałów z postu #138. Niestety po awarii serwerów nie widzę tych zdjęć, a bardzo by mi pomogły w doborze koloru podkładu dla mnie. A może mogłabym Was poprosić o radę. Z EDM pasował mi Multi-Tasting, z Blusche - Irisch Creme (dziwne bo raczej chłodnym typem jestem, ale ładnie się wtapiał - tylko starsznie mnie wyusza) z kolei Lucy - Light - ale za jasny ciutkę. Muszę też dodać, że stosuję filtr i wszystkie podkłady mineralne na mnie jaśnieją. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
obiektywna bardzo, bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć i za trud przy ich wykonaniu, jestem pod wrażniem. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam próbkę i powiem szczerze że:ładnie się rozprowadzają,ładnie leżą i wszystko byłoby ładnie gdyby krycie a raczej nie-krycie.U mnie nic a nic nie kryją
![]()
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
AwGM ma jedną formułę.
Jestem po pierwszych testach podkładów i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Podkład dobrze się rozprowadza, daje bardzo naturalny efekt, jest bardziej kremowy niż suchy. Zobaczymy jak się spisze na dłuższą metę ![]() Użyłam pod podkład Heavenly Rice Powder, ale niestety strasznie mnie wysuszył, zobaczę czy dam mu jeszcze jedną szansę. Chciałam zrobić swatche, ale na zdjęciach w ogóle nie widać różnicy pomiędzy kolorami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.