|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
A nie pokazywalam chyba jeszcze, co mam na oknie ostatnio:
Fotki nie sa najlepszej jakosci, ale cos tam widac... ![]() Załącznik 3539805Załącznik 3539806Załącznik 3539807Załącznik 3539808
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ale pomyśl o plusach
nie przybędzie nadmiar kilogramów Może jednak zresztą to nie jest to cukrzyca jeszcze.. chyba czasem można mieć podniesiony cukier. Nigdy nad tym nie myslałam...Karenina łał - piękne
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pomysł z laptopem niezły
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
ładne Karenina, ładne!!
)ja już całe mieszkanko ogarnełam, włoski umyte, teraz ciasteczka i kawa co robicie dziś dzieciaczkom na obiadek?? |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz szykujemy sie na wyjazd do Szczecina bo dzis mamy kontrole u neurochirurga wiec prosze o kciuki zeby z zastwaka wszystko bylo dobrze A no i najwazniejsze!!Matiemu dzxis przebiły sie obie dolne dwójeczki
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Aniulka
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Aniulka,
za wizyte u lekarza, zeby wszystko bylo dobrze z ciaza i zeby nie bylo cukrzycy.Kachula, za wizyte u neurochirurga. Gratuluje nowych zabkow Mateuszka ![]() Karenina, ale dzielo A my dzis pojechalismy na zakupy, bylo fajnie, do czasu, gdy przy kasie sie okazalo, ze zadne z nas nie ma portfela Tz zapomnial przelozyc z czarnych spodni do dzinsow, a ja placilam rachunki online i zapomnialam wlozyc portfel do torebki... Ale wstyd!Dodam fotki Oliviera, kiedys Kachula prosila, a ja nie mialam sily ![]() U mnie juz prawie 3.30 nad ranem, ide spac Dobranoc Mamusie
|
#1598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mamuski jestem po wizycie
według usg to dopiero 6 tydz i 5 dni ale sie to może jeszcze zmienić bo jest to bardzo malutkie, no ale serduszka nie było widać więc by się zgadzało bo po 7 tygodniu chyba serduszko widać jak dobrze pamiętam? narazie mam się przepukliną nie martwić, w razie czego zrobią cesarke ale normalnie też można rodzić, ja tam cesarki nie chce mam zdjęcie ale w sumie tam nic zbytnio nie widać ale moge wstawić jak będziecie chciały ide coś zjeść bo zgłodniałam ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ojej mi też się głupio robi przy samym momencie jak pare razy mi brakło kaski bo myślalam że mam więcej przy sobie a tu klops uczucie strasznie głupie a Olivierek śliczny chłopak
|
|
|
#1599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli mam byc pod kontrilą od samego początku. Tobie tak nie mówili? krupniczek ![]() Cytat:
![]() a ja się zapomniałam pochwalić, że wczoraj przebiła nam się górna jedynka ![]() i niebawem przebije się druga bo jest wyraźnie wyczuwalna. |
|||
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś mojej ginekolog mówiłam że miałam poprzednio cukrzyce to nic nie mówiła że mam znów się zgłosic do poradni tylko przyjść znow na usg za tydzień za ząbkimoja stwora jeszcze nie śpi tylko zaczepia mnie tu, wrzuca pieluche na głowe tetrową i sie śmieje i a kuku robi
|
|
|
#1601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie wydaje on fajny i zamowilam 2 na prezenty dla dzieci znajomych Cytat:
U nas bylo dzisiaj ryz z warzywkami i kurczaczkiem... ![]() Cytat:
Kciuki sa oczywiscie No i gratki Cytat:
Oj, jak ja tez nie lubie takich sytuacji...kiedys facet chcial mi dolozyc 5 euro, bo zapomnialam portfela i tylko mialam to, co w kieszeni zostalo...a ja nie chcialam i prawie sie z nim poklocilam...wszyscy klienci mieli totalny ubaw... ![]() Jej, jaki on cudny chlopaczek!! Cytat:
Dobrze, ze sie uspokoilas i bedzie ok Cytat:
![]() Cytat:
Moj spal dzisiaj od 9 do 11, potem o 13 tarl oczy wiec go polozylam, ale juz raz plakal a teraz nie wiem czy spi czy slucha konika w lozeczku? ![]() Kurcze, mnie te moje zakupy wykoncza kiedys....zaczelam od tego, ze spodobaly mi sie rozswietlacze do twarzy...ok, kupilam napierw baze rozwietlajaca ( ![]()
|
|
#1602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie opędzicie się od przyszłych synowych ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
zaciśnięte---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() my gotujemy ogórkową
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
ja tak szybciutko:
Aniulka a pokaż pokaż nam swoją fasoleczkę A co do cukrzycy to nic nie mogę powiedzieć, bo ja miałam wszystko dobrze. A widzisz narazie co do przepukliny nie musisz się martwić ![]() Kareninko Andre jest boski Tarasiu - gratulujemy ząbka!! ![]() Kachula - dla Matiego też gratulacje za ząbki ![]() No chyba z tymi włosami będzie dobrze, dziś umyłam to trochę tej niebieskiej farby się zmyło. Może będzie dobrze. A byłam dziś u lekarki. Dała mi jutro skierowanie na:krew, mocz, do tego jeszcze mówi, ze coś mogę mieć z tarczycą Cały dzień po lekarzach TŻ pierwszy raz zostanie z Amelutką na cały dzień. Bo wyniki mogę odebrać po 14 dopiero. a do 14 jest ginekolog. A usg na 11 ;/ nie wiem jak ja się wyrobię. Ale jakoś może dam radę. O północy idziemy do kina na Harry'ego Pottera
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wstawie Wam zdjęcie fasoleczki ale zbytnio nic nie widać bo to 6 tydzień ale chciałyście to wstawie puki mam
bo potem napewno mi je zabierze do kartoteki wstawie też zdjęcie Agusi chyba w 24tygodniu ciąży jak sie nie myle ![]() tym razem też pude na te usg 3D 4D
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to badań dostałaś moc, no i zeby wyszły dobrze, a po lekarzach chodzenie to tragedia, czasem do jednego się idzie a cały dzień trza spędzić tak lubisz hary potera? ja jakoś za tym nie przepadam no ale każdy ma inne gusta trzymam kciuki za badania i usg
|
|
|
#1606 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za butai ![]() rozkoszny jest i mnie dziwi ze tak dług potrafi sie zajac jedna rzecza Cytat:
Cytat:
fajne i przyjedz do mnie tez mam okna ![]() Cytat:
i za zęboleCytat:
a mały |
|||||
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam dziś na obiad Amelce placuszki z brokułów,( KK) no i 4,5 zjadła
niby nie dużo ale ostatnio na jej możliwości to jest ok. Oj Aniulko właśnie mam nadzieję, że uda mi się obskoczyć wszystkich w jeden dzień do tej 16. Boję się najbardziej tych wyników z tarczycy. Ale mam nadzieję, że będzie ok. No i USG ![]() Co do jogurtów, to jak Amelka miała z 10 msc to dałam jej najpierw naturalnego kilka razy. Potem już poleciały normalne i teraz codziennie mozna powiedzieć je jak nie serek to jogurt. Ale tylko z Danona narazie. Inna firma raz jej nie podeszła i trochę się boję inną dawać.
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-11-18 o 17:42 |
|
|
|
#1608 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mam chwilę, mała się bawi swoim obrazkiem jest nim zachwycona, a wziąść jej teraz to nie ma szans ![]() Aniulka dobrze, że już wszystko w porządku.karenina19 piękne zabawki też super myśle też co na roczek kupić , ale ciężki wybór ![]() bogus85 śliczny a te włoskiTarasiu za ząbki ![]() Kachulai trzymamy kciukiWłaśnie mała wzieła balonik do rąk i nawet nie wiedziała, że stoi sama hehehe My dziś mieliśmy pomidorówke i mała zjadła pawie całą moją miseczke ![]() Jutro mama przyjeżdza w sobote idziemy na roczek. Gratulacje dla następnej mamusi zafasolkowanej ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i gratki za zabki ![]() U mnie nadal duzo zajec w pracy kolezanka jest na chrobowym i mam za nia zastepstwo wiec dlugo w pracy siedze i nie mam czasu siedziec na necie. Jeszcze dzis po pracy pojechalismy odwiedzic moja babcie bo cos sie kiepsko ostatnio czuje a dawno nie bylismy to my sie wybrali. Moja mala zmora juz spi Tz zreszta tez bo mial ciezki dzien w pracy i padl jak mucha a ja siedze i szukam jakis wróżb andrzejkowych dla dzieci do pracy. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Wszystkiego na najlepszego dla Sandry i Majeczki
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu - zdrówka dla Was
![]() Olivier Karenino ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Kachula gratuluję dwóch dwójeczek ![]() A Tarasi dwóch jedyneczek ![]() Katevalley - trzymam kciuki za badania |
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
witam was mamuski moje
polozylam mala rozsiadlam sie wygodnie ze szkalaneczka coli aby nadrobic i poplotkowac..... a tu slysze przez elekt. nianie ![]() ![]() a ona cala w zwroconym mleczku.... smrod. kolejna kapiel, tym razemz wlosami, i nac bedzie w naszym luzku, bo jes nadaje sie wszystko do prania sama nie wiem co jej jest, juz wiele razy jej sie do zdazylo, i mam rozne przypuszczenia ale w niczym nie mam 100% pewnosci. ![]() wiec ide spac... bo mam lokatora, a samej jej tam zostawic nie moge.... jutro mam nadzieje, uda mi sie chociaz troszeczke was przeleciec. :brzy dal:
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
Moja Lenka też z 18 a nikt nie pamiętał
Na pocieszenie właśnie wcinam ptysia mniammmmm---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu od razu budzą się wspomnienia jak widze Twoją fasolinkę
![]() Zaharia o jejku może ona tak szaleje po jedzonku? I dlatego tak się czasem zdarza... Bogus |
|
|
|
#1616 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
przedewszystkim Lenko i Majeczko dla Was tez wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kareninko mi tez ten laptopik wpadl w oko wczoraj na all,tez chyba go zakupie dla chrzesniaka tz Cytat:
Fajnie ze jednak namowilas tz na kino,mi tez marzy sie kino ![]() Cytat:
No i Agusia jaka damessa ![]() Cytat:
Cytat:
Kareninko Ty zdolniacho piekne te cudenka na oknach tworzysz My po wizycie u neurochirurga ufffff ulżyło mi jak nie wiem bo z zastaweczka wszystko w porzadeczku!!Troche musilismy czekac bo lekarz mial prawie 1,5 h spoznienie ale co zrobic,najwazniejsze ze z Matisiem wszystko dobrze,teraz jakos juz w kwietniu w przyszlym roku bedziemy kłaść sie do szpitala na jakies 2-3 dni i bedzie rezonans pod kątem czystosciw mozgu tzn czy nie ma zadnych torbieli kolejnych Dziekujemy za kciuki,bardzo sie przydały W sumie wrocilismy dopiero po 20 wiec niedawno dopiero malego polozylam ale mecza go jednak te zeby i spac nie moze,posmarowalam mu dziasełka,mam nadzieje ze przespi dzis porzadnie nocke bo ja strasznie padnieta jestem po dzisiejszym dniu ![]() A jutro wizyta kontrolna u okulisty,to juz moja inicjatywa,sama dla siebie wole sprawdzic ze z oczkami wszystko w porzadku
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-11-18 o 21:48 |
|||||||
|
|
|
#1617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co to jest baby boom bum? Cytat:
przecież ja też tylko co zdrowe i jak mogę - zawsze wybieram parkKachula trzymam mocno trzymam kciuki. Aniulka, a widzisz? Po co martwić się na zapas? Cytat:
Idę dziś spać, bo ostatnio tak późnochodzimy że jak był dzis na fitnesie relax na koniec to prawie usnęłam... ![]() Maly od kilku dni śpi mi w dzień 1 (słownie: jedną godzinę) dzis nawet w deszczu z nim chodzilam a i tak sie obudził No ale mamy górną lewą dwójkę ![]() Gratulujemy niniejszym wszystkim nowych zębolków. Zahario, co to znaczy ze często Wam się to zdarza? Pamiętam jak Ty się też ulewnaiem kiedyś niepokoiłaś. Mowiłaś pediatrze? Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- I najlepsze życzenia urodzinowe dla Maji
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
i kwiatki z krówką Rusza się po kliku![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-11-18 o 21:57 |
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Katekate sprzedalas mieszkanie???czy nadal kciuki mamy trzymac??
Konspi
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-11-18 o 22:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

nie przybędzie nadmiar kilogramów
Może jednak zresztą to nie jest to cukrzyca jeszcze.. chyba czasem można mieć podniesiony cukier. Nigdy nad tym nie myslałam...

za wizyte u lekarza, zeby wszystko bylo dobrze z ciaza i zeby nie bylo cukrzycy.
Tz zapomnial przelozyc z czarnych spodni do dzinsow, a ja placilam rachunki online i zapomnialam wlozyc portfel do torebki... Ale wstyd!

55kg