BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 15:13   #4771
pumas
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Ja też, albo w doc.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:17   #4772
aleida
Rozeznanie

mam .doc i .pdf

nic nie jest ważne tak jak zdrowie, nic...
aleida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:37   #4773
mala zmiana
Rozeznanie

No to kolejno moje durne pytanie. jak przerobic na pdf i doc
mala zmiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:57   #4774
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Pewnie, nie idz tam Niech widza...

Ja dzisiaj w pracy odnioslam mały sukces, gdyz pani sekretarka nie chciala mnie wpuscic do p. dyr., oczyiscie krowa zaczela wypytywac po co, na co itp. Po czym jak uslyszala po co, to sama zadecydowala, ze nie ma takiej mozliwosci, pani dyr. na pewno sie nie zgodzi :P ja jednak uparcie mowilam, ze wolalabym sie przekonac o tym osobiscie. I co ? Dostalam zgode i od poniedzialku ruszam na podboj 800os. szkoły
Brawo! Gratuluje!!
A mi się dziś zupełnie wszystkiego odechciało. Już bym chyba wolała iść na tą rozmowę i żeby powiedzieli, że w razie czego zadzwonią. Nawet gdyby później nie oddzwonili to bym się czuła lepiej niż teraz. Zdecydowałam, że wyślę aplikacje na wieś i do biblioteki szkolnej i do pracy biurowej, tylko muszę list motywacyjny napisać, bo mam same do sklepów i do biura, do biblioteki jeszcze nie pisałam. I tak nic z tego nie będzie, czuję to po kościach. A może tylko dziś mam taką depresję. A wczoraj byłam taka entuzjastyczna, ehh... Na razie mam wszystkiego dosyć.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 16:09   #4775
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
A u mnie? Nadal lipa. Zastanawiam się nad tym kłamstwem w CV dotyczyć miejsca zamieszkania. Sama nie wiem. Boję się trochę, co potem jak dostane pracę, a przyjdzie zima i jestem prawie, że odcięta od świata? Jak się wtedy wytłumaczę? Ech...
Kochana daj spokój, ja mieszkam na takim zadupiu, że co roku na kilka dni jestem odcięta od świata jak będziesz miała problem z dotarciem zawsze możesz wziąć dzień urlopu

Cytat:
Napisane przez aleida Pokaż wiadomość
Pumas gratulacje upór i wytrwałość kluczem do sukcesu jak to mówią .
A co do mojej oferty pracy to rzeczywiście jej nie przyjęłam no i tak jak mówisz, niech widzą. Dzwonią do mnie co kilka miesięcy a moja odpowiedź zawsze brzmi tak samo więc dziwi mnie że jeszcze się nie zrazili. Szerze mówiąc nienawidzę księgowości i wszystkiego co jest z nią w jakikolwiek sposób powiązane. Zamknięcia miesiąca, konta, uzgadniania, deklaracje itp przyprawiają mnie o gęsią skórkę.
Mam bardzo duże doświadczenie w tym obszarze i niestety przez to, pomimo że kandydowałam na zupełnie inne stanowiska słyszałam że tak w zasadzie to oni szukają też księgowej i chętnie zaoferują mi taką pracę. Na samym początku mojej kariery zawodowej przypadkiem trafiłam do działu księgowego jako stażystka i tak ta księgowość ciągnęła się za mną przez długi czas. Doszłam do wniosku że to nie jest to co chcę robić, że nie chcę się męczyć i czuć realnego obrzydzenia do swojej pracy dlatego jeśli nie zmienię czegoś teraz to utknę a później ciężko będzie mi się przekwalifikować. Zrezygnowałam ze stanowiska, poszłam na studia, zrobiłam trochę kursów i tak oto teraz zaczynam od nowa i mam nadzieję że mi się uda.
O kurczę, ale Ci zazdroszczę. Popracowałabym sobie w księgowości
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 16:56   #4776
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Wampirka, od kiedy Wrocław ma 200 tys. mieszkancow? Chyba przed wojną.....
to były dane z Wikipedii... to ile teraz ma?

Cytat:
Śmieszny zbieg okoliczności bo nawet jeszcze nie zdążyłam wysłać żadnego CV i już rano zadzwoniono do mnie z propozycją pracy. Moja była firma, w której pracowałam już dwa razy nadal usilnie chce mnie ściągnąć na stanowisko księgowej. No way.
Cytat:
Pumas gratulacje upór i wytrwałość kluczem do sukcesu jak to mówią .
A co do mojej oferty pracy to rzeczywiście jej nie przyjęłam no i tak jak mówisz, niech widzą. Dzwonią do mnie co kilka miesięcy a moja odpowiedź zawsze brzmi tak samo więc dziwi mnie że jeszcze się nie zrazili. Szerze mówiąc nienawidzę księgowości i wszystkiego co jest z nią w jakikolwiek sposób powiązane. Zamknięcia miesiąca, konta, uzgadniania, deklaracje itp przyprawiają mnie o gęsią skórkę.
Mam bardzo duże doświadczenie w tym obszarze i niestety przez to, pomimo że kandydowałam na zupełnie inne stanowiska słyszałam że tak w zasadzie to oni szukają też księgowej i chętnie zaoferują mi taką pracę. Na samym początku mojej kariery zawodowej przypadkiem trafiłam do działu księgowego jako stażystka i tak ta księgowość ciągnęła się za mną przez długi czas. Doszłam do wniosku że to nie jest to co chcę robić, że nie chcę się męczyć i czuć realnego obrzydzenia do swojej pracy dlatego jeśli nie zmienię czegoś teraz to utknę a później ciężko będzie mi się przekwalifikować. Zrezygnowałam ze stanowiska, poszłam na studia, zrobiłam trochę kursów i tak oto teraz zaczynam od nowa i mam nadzieję że mi się uda.
Jej, jak ja ci zazdroszczę... Ja mam tylko troszeczkę doświadczenia w księgowości, jest to praca moich marzeń a nigdzie mnie nie chcą

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 17:24   #4777
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość
Brawo! Gratuluje!!
A mi się dziś zupełnie wszystkiego odechciało. Już bym chyba wolała iść na tą rozmowę i żeby powiedzieli, że w razie czego zadzwonią. Nawet gdyby później nie oddzwonili to bym się czuła lepiej niż teraz. Zdecydowałam, że wyślę aplikacje na wieś i do biblioteki szkolnej i do pracy biurowej, tylko muszę list motywacyjny napisać, bo mam same do sklepów i do biura, do biblioteki jeszcze nie pisałam. I tak nic z tego nie będzie, czuję to po kościach. A może tylko dziś mam taką depresję. A wczoraj byłam taka entuzjastyczna, ehh... Na razie mam wszystkiego dosyć.
Mam podobnie - szukam, szukam i nic z tego nie wychodzi. Z większości miejsc również nie dzwonią, a jak już jestem na rozmowie kwalifikacyjnej, to zazwyczaj kończy się tylko na tym etapie :/
Nie wiem, czy ja źle szukam, czy coś źle mówię na tych rozmowach. Totalna klapa.
Stary 2010-11-18, 17:34   #4778
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
dokładnie

dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki we wtorek miałam jechac do Warszawy na rozmowę ale nie pojechałam z różnych względów o których nie chcę tutaj pisac
a tu dziś kolejny telefon ze stolicy i uwaga uwaga...pierwszy z kuratorium oświaty (dla niewtajemniczonych tylko napiszę że są oferty dla nauczycieli których nie można znaleźc nigdzie z wyjątkiem kuratorium) ogłoszenie ukazało się w piątek a już w poniedziałek dostałam maila z prośbą bym zadzwoniła i umówiła się na spotkanie no i tak dzwoniłam przez 2 dni nikt nie odbierał, raz odebrała pani powiedziała że trwa rada pedagogiczna i nie może rozmawiac itd. Dziś wreszcie dorwałam dyrektorkę i jutro jadę
praca od stycznia 2011, pełny etat, przedszkole publiczne, grupa 4 latków
Mabi gdzie wysłałaś swoje podanie, że dostałaś tel. aż z kuratorium? Na stronie mojego kuratorium nie ma żadnych ofert

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 18:38   #4779
glizduha
Wtajemniczenie

Hejka. Ale się rozpisałyście, nadrobię zaległości później, chciałam Wam tylko napisać, że 2 dzień w pracy minął szybko i ogólnie jestem zadowolona póki co, wiadomo. Tylko duuuzo papierzysk mnie czeka w archiwum jest ponad milijon samych rys. techn. a gdzie reszta dokumentacji, normy itd.. Ogólnie sama firma zrobiła na mnie duże wrażenie, cieszę się że mi się udało i trzymam za Was kciuki, bo wiem że i Wam się w końcu uda
A teraz biorę się za nadrabianie zaległości bo zaraz debata.

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 18:48   #4780
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glizduha Pokaż wiadomość
Hejka. Ale się rozpisałyście, nadrobię zaległości później, chciałam Wam tylko napisać, że 2 dzień w pracy minął szybko i ogólnie jestem zadowolona póki co, wiadomo. Tylko duuuzo papierzysk mnie czeka w archiwum jest ponad milijon samych rys. techn. a gdzie reszta dokumentacji, normy itd.. Ogólnie sama firma zrobiła na mnie duże wrażenie, cieszę się że mi się udało i trzymam za Was kciuki, bo wiem że i Wam się w końcu uda
A teraz biorę się za nadrabianie zaległości bo zaraz debata.
Gratulacje z tytułu podjecia pracy
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:06   #4781
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Mam podobnie - szukam, szukam i nic z tego nie wychodzi. Z większości miejsc również nie dzwonią, a jak już jestem na rozmowie kwalifikacyjnej, to zazwyczaj kończy się tylko na tym etapie :/
Nie wiem, czy ja źle szukam, czy coś źle mówię na tych rozmowach. Totalna klapa.
Kurcze też tak mam. A to wcale nie jest na porządku dziennym, jak ktoś idzie na rozmowę w sprawie pracy to przeważnie ją dostaje! Widać jestem jakaś dziwna albo dziwnie się zachowuję, albo kij wie co jeszcze robię nie tak. Dziwi mnie że nie może być aż tak źle ze mną skoro przechodzę do następnych etapów a na końcu mnie odrzucają. Więc chyba w miarę ok się zachowuję na rozmowach, tu coś innego musi być i wiem nawet co: po prostu zawsze jest ktoś lepszy ode mnie.

Dziś nic nie wysłałam, jutro wyniki tego 2 etapu co miałam rozmowę przez telefon. Coś czuję że będę mieć zdupiony weekend bo nic z tego nie wyjdzie, choć może poczuję ulgę tak jak pisałam. Nie myślę o tym, a jak pomyślę to dla mnie jest to nierealne żeby mnie wybrali, już za dużo razy odpadałam w przebiegach.
Jutro już też nic nie wysyłam, może tylko na oferty.

Wiecie co myślę? Przed świętami znowu może być ruch na rynku pracy, by przyjmować na nowy rok ludzi. Teraz na koniec już nie przyjmują ale może na początek nowego roku.
Stary 2010-11-18, 19:31   #4782
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

hej, jestem padnięta, jak wyjechałam z domu na rozmowę o 6 tak wróciłam o 18 żeby jeszcze było po co jechac, słuchajcie total porażka!

ROZMOWY NIE BYŁO WOGÓLE!
biednemu to zawsze wiatr w oczy jestem tak wkur...że brak słów
Stary 2010-11-18, 19:36   #4783
VwVampirka
Zakorzenienie

Mabi, bardzo Ci współczuję... a co się stało, ze tak beznadziejnie wyszło?

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2010-11-18 o 19:37
Stary 2010-11-18, 19:48   #4784
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Mabi, bardzo Ci współczuję... a co się stało, ze tak beznadziejnie wyszło?
to się stało że pani dyrektor mnie olała najzwyczajniej poszłam do przedszkola i mówię komuśtam że ja do pani dyr. na rozmowę na 12 (byłam co do minuty) a ten ktoś kazał mi poczekac no więc czekam 5, 10 minut aż w końcu wychodzi jakaś nauczycielka (jak mniemam?) i mówi że bardzo przeprasza w imieniu pani dyr. żebym przyjechała jutro jak mogę
to ja do niej że to nie takie proste bo dojazd mi zajął 6 godzin a ona zrobiła karpia i spytała skąd jestem
A SKĄD BYM NIE BYŁA TO WIEM ŻE PANI DYR. CHYBA NIE CZYTAŁA MOICH PAPIERÓW NAWET bo by wiedziała że dojeżdżam z daleka

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

jest mi strasznie przykro, czuję się upokorzona, tak się cieszyłam na tą rozmowę i naprawdę wierzyłam że tym razem się uda (w końcu przez kuratorium to nie jakaśtam zwykła oferta z gazety)
przez ten czas jak tam byłam rozejrzałam się po tym miejscu i naprawdę mi się podoba, obejrzałam plac zabaw, jedną z sal, regulamin przedszkola, plany dzienne i podejrzałam kawałek zajęc (chłopak prowadził)
pojechałam tam z wielką nadzieją...za ostatnie pieniądze...
Stary 2010-11-18, 20:01   #4785
Magda9876
Rozeznanie

Cytat:
to się stało że pani dyrektor mnie olała najzwyczajniej poszłam do przedszkola i mówię komuśtam że ja do pani dyr. na rozmowę na 12 (byłam co do minuty) a ten ktoś kazał mi poczekac no więc czekam 5, 10 minut aż w końcu wychodzi jakaś nauczycielka (jak mniemam?) i mówi że bardzo przeprasza w imieniu pani dyr. żebym przyjechała jutro jak mogę
to ja do niej że to nie takie proste bo dojazd mi zajął 6 godzin a ona zrobiła karpia i spytała skąd jestem
A SKĄD BYM NIE BYŁA TO WIEM ŻE PANI DYR. CHYBA NIE CZYTAŁA MOICH PAPIERÓW NAWET bo by wiedziała że dojeżdżam z daleka

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

jest mi strasznie przykro, czuję się upokorzona, tak się cieszyłam na tą rozmowę i naprawdę wierzyłam że tym razem się uda (w końcu przez kuratorium to nie jakaśtam zwykła oferta z gazety)
przez ten czas jak tam byłam rozejrzałam się po tym miejscu i naprawdę mi się podoba, obejrzałam plac zabaw, jedną z sal, regulamin przedszkola, plany dzienne i podejrzałam kawałek zajęc (chłopak prowadził)
pojechałam tam z wielką nadzieją...za ostatnie pieniądze...
Mabi84
Coś ten dzisiejszy dzień wyjątkowo pechowy
A jutro jedziesz? Może rozmowa by się w końcu odbyła.
Stary 2010-11-18, 20:24   #4786
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

nie mam kasy na następny wyjazd...
napiszę maila do tej pani by najpierw dokładnie przejrzała wszystkie moje dokumenty również wzięła pod uwage miejsce mojego zamieszkania (bo może jednak woli warszawiankę?) i inne za i przeciw i jak będzie pewna że chce mnie znów widziec to niech ustali termin, ja w ciemno jeździc nie będę
Stary 2010-11-18, 20:24   #4787
pumas
Zakorzenienie

Wampirka, to chyba 4 miasto pod wzgledem wielkosci w Polsce! Ma ok. 650 tys.
Stary 2010-11-18, 20:33   #4788
VwVampirka
Zakorzenienie

wow, to się troszkę pomyliłam... może faktycznie mi wyszukało jakąś świeżo powojenną statystykę

Oscar Wilde
Stary 2010-11-18, 20:42   #4789
pumas
Zakorzenienie

Mabi tak strasznie mi przykro, ze tak Cie potraktowano Co za ludzie, to jest naprawde upokarzajace, czlowiek wydaje ostatnie grosze, by walczyc o lepsze zycie, a jakas piz&^%$ to ma w dupie i ot tak zaprasza Cie na inny termin. Napisz jej maila, niech wiedza, bo to jest chore, niesprawiedliwe i chamskie. Nie płacz

Ja tez dzisiaj pocałowałam klamkę. Ludzie nie szanuja cudzego czasu i energii. Zamiast zadzwonic i odmowic, przelozyc spotkanie, wola nie otworzyc drzwi. Porazka.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
wow, to się troszkę pomyliłam... może faktycznie mi wyszukało jakąś świeżo powojenną statystykę
Proponuje nie korzystac w wikipedii, bo jest ona tworzona przez internautow i dane zmieniane codziennie.

Warszawa
Kraków
Łódź
Wrocław
Poznań
itd

Miałam dzisiaj srednie spotkania, wszystkie przemile, dzieci sa kochane, siadaja mi na kolanach, czestuja czekoladkami i pokazuja karteczki z hannah montanna ale co z tego, jesli ich starzy nie maja pieniedzy
Stary 2010-11-18, 20:54   #4790
Jula
Zakorzenienie

Ja dziś wysłałam tylko 5 cv, w tym w jedno miejsce dwa razy bo chciałam wysłać aplikację w ang a poszło z automatu po polsku. Ciekawe, czy się odezwą.
Liczba CV wysłanych od 27.08 --> 244

Mimo ulewnego deszczu i szarości mam dobry humor i myślę, że coś dobrego niedługo się wydarzy ))

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 20:58   #4791
pumas
Zakorzenienie

Jula, ja tyle w ogole nie wyslalam. Od 2007 roku wyslalam 265 CV ;-)
Stary 2010-11-18, 21:01   #4792
Ariena
Zakorzenienie

Mabi co za ludzie...koniecznie napisz im maila!!! Tylko nie pisz że mieszkasz daleko itd, tylko że bierzesz pod uwagę przeprowadzkę do W-wy. Najgorzej że nawet nie bardzo można po nich pojechać bo może jednak będziesz miała tam szansę. Jednak gdyby od razu powiedziała że Cię nie przyjmie to bym po niej pojechała równo.
Trzymaj się.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-11-18 o 21:04
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 21:08   #4793
Magda9876
Rozeznanie

Cytat:
nie mam kasy na następny wyjazd...
napiszę maila do tej pani by najpierw dokładnie przejrzała wszystkie moje dokumenty również wzięła pod uwage miejsce mojego zamieszkania (bo może jednak woli warszawiankę?) i inne za i przeciw i jak będzie pewna że chce mnie znów widziec to niech ustali termin, ja w ciemno jeździc nie będę

Ciekawe czy chociaż te maile czyta? Może lepiej zadzwonić i porozmawiać i umówić się telefonicznie? Choć po takim upokorzeniu to miałabym ochotę być dla baby przez telefon niemiła, a nie wypada jeśli się chce dostać pracę.
A jak byś dostała tą pracę to jak byś do niej chodziła. Pewnie trzeba by było wynająć jakiś pokój, a to przecież też kosztuje.

Dlatego jeśli mi zostanie zaledwie tysiąc na koncie to idę na kasę do reala, nie mogę dopuścić aby oszczędności stopniały do zera. Muszę mieć przynajmniej ten tysiąc zabezpieczenia żeby właśnie w razie czego wynająć pokój i przeżyć przez jakiś czas.
Stary 2010-11-18, 21:20   #4794
VwVampirka
Zakorzenienie

Mabi, smutno się robi jak się czyta takie historie... Żeby to chodziło o parę groszy... Pamiętam jak jest ciężko z pieniędzmi, jak się nie ma stałych dochodów... oszczędności topnieją szybciej niż się uzbierały...

a tacy pracodawcy pewnie nawet sobie nie zdają sprawy ile dla nas znaczą te ostatnie pieniądze które idą na ich widzimisie... Jak się pracuje, to się nawet nie zwraca uwagi na to, że trzeba było zatankować, albo kupić bilet...

Oscar Wilde
Stary 2010-11-18, 21:26   #4795
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość

Ciekawe czy chociaż te maile czyta? Może lepiej zadzwonić i porozmawiać i umówić się telefonicznie? Choć po takim upokorzeniu to miałabym ochotę być dla baby przez telefon niemiła, a nie wypada jeśli się chce dostać pracę.
A jak byś dostała tą pracę to jak byś do niej chodziła. Pewnie trzeba by było wynająć jakiś pokój, a to przecież też kosztuje.

Dlatego jeśli mi zostanie zaledwie tysiąc na koncie to idę na kasę do reala, nie mogę dopuścić aby oszczędności stopniały do zera. Muszę mieć przynajmniej ten tysiąc zabezpieczenia żeby właśnie w razie czego wynająć pokój i przeżyć przez jakiś czas.
dziewczyny dzięki za słowa otuchy
no właśnie obawiam się że jak zadzwonię to mnie nerwy poniosą i jej nawrzucam a wtedy będę skreślona jeśli dostanę pracę to wynajmę pokój (do pierwszej wypłaty jakoś pożyczę kasę by zapłacic za dach nad głową), byc może Tż poszukałby czegoś bliżej mnie wtedy i razem byśmy wynajeli i sobie pomagali, a tysiąc na koncie to miałam daaaaaawno, teraz nawet nie mam konta...

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

aa i prędzej czyta maile niż odbiera telefony dzwoniłam 2 dni bez skutku do niej a jak już odebrała to mówiła że nie może teraz gadac
Stary 2010-11-18, 21:55   #4796
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Jula, ja tyle w ogole nie wyslalam. Od 2007 roku wyslalam 265 CV ;-)
Hmn, to ja w tym roku, licząc okres czerwiec-lipiec (przerwa na "pracę") plus sierpien-listopad wysłałam łącznie 365

Ale za to wcześniej wysyłałam dopiero w 2006. I nie byłam taka uparta z wysyłaniem, moze 20 wysłałam. Jak skończyłam pierwsze studia, w roku 2002/2003 to była taka beznadzieja na rynku pracy, że hej...

Mogliby mnie w końcu zatrudnić w fajnym miejscu...

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 22:37   #4797
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23318718]Kochana daj spokój, ja mieszkam na takim zadupiu, że co roku na kilka dni jestem odcięta od świata jak będziesz miała problem z dotarciem zawsze możesz wziąć dzień urlopu

O kurczę, ale Ci zazdroszczę. Popracowałabym sobie w księgowości[/QUOTE]

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mieszkam w dziurze

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 22:56   #4798
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

wysłałam jej taki tekst, myślę że wystarczająco stonowany
"Bardzo żałuję, że dzisiejsze spotkanie nie doszło do skutku. Nie mam pewności czy moje dokumenty zostały dobrze zanalizowane, być może miejsce mojego zamieszkania bądź inne czynniki wykluczają mnie po prostu na starcie? Uprzejmie proszę o dokładne zapoznanie się z moimi dokumentami i podjęcie decyzji czy mogę nadal starać się o tą pracę. To pierwsza moja odpowiedź w sprawie pracy za pośrednictwem kuratorium więc nie wiem jak to się odbywa. Jeśli nadal jest Pani zainteresowana moją osobą to proszę o kontakt z pewną datą spotkania, gdyż sam dojazd na spotkanie trwa w moim przypadku 6 godzin"
Stary 2010-11-18, 23:23   #4799
Magda9876
Rozeznanie

Cytat:
wysłałam jej taki tekst, myślę że wystarczająco stonowany
"Bardzo żałuję, że dzisiejsze spotkanie nie doszło do skutku. Nie mam pewności czy moje dokumenty zostały dobrze zanalizowane, być może miejsce mojego zamieszkania bądź inne czynniki wykluczają mnie po prostu na starcie? Uprzejmie proszę o dokładne zapoznanie się z moimi dokumentami i podjęcie decyzji czy mogę nadal starać się o tą pracę. To pierwsza moja odpowiedź w sprawie pracy za pośrednictwem kuratorium więc nie wiem jak to się odbywa. Jeśli nadal jest Pani zainteresowana moją osobą to proszę o kontakt z pewną datą spotkania, gdyż sam dojazd na spotkanie trwa w moim przypadku 6 godzin"
No! Z racji na same straty moralne powinna Ci dać tą pracę
Skończyłaś pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną?
Ja kończę, ale nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie i obawiam się że z pracą będzie baardzo ciężko. Poza tym dopóki nie zacznę tego robić na codzień to nie jestem pewna czy będę się w tym dobrze czuła. Praktyki zawsze mnie ogromnie stresowały i niestety miałam pecha bo za każdym razem w przedszkolu trafiałam na jakieś głupie baby (inaczej się ich nazwać nie da). Pierwsza niby młoda, ale niczym Hitler . A w drugim przypadku już myślałam, że nie dostanę opini. Bo moja "opiekunka" kazała mi przychodzić w takich godzinach kiedy była inna nauczycielka, tylko raz byłam u swojej. Nawet się pytałam dlaczgo i czy tak ma być i powiedziała, że tak. A na koniec mi oznajmiła, że nie może wystawić opinii bo mnie nie widziała w ogóle.

O wiele bardziej podobało mi się w szkole. Poza tym z tymi dziećmi już można coś porobić, raz było super jak prowadziłam cały dzień zajęcia o wiośnie, kwiatach, rozmnażaniu roślin, chwastach. Przyniosłam prawdziwe kwiaty, bratki, tulipany, rano poszłam nazrywać stokrotek. Oglądaliśmy wszystkie elementy kwiatu. A w przedszkolu to takie wszystko z zabawą, śpiewaniem, skakaniem, nie do końca się w tym odnaduję, chyba...
Stary 2010-11-18, 23:49   #4800
VwVampirka
Zakorzenienie

Mabi, mogłaś jeszcze wspomnieć, że dopiero planujesz przeprowadzkę do W-wy, ale najpierw chcesz znaleźć pracę. Ale dobrze napisałaś tego maila, bo udało ci się pochamować emocje i nie spaliłaś żadnych mostów za sobą

Oscar Wilde
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości