2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 21:13   #3721
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

co za dzień
pani neurolog obadała mojego misia twierdząc, że raczej jest ok, ale wyczuła, że zależy mi na rehabilitacji i zapisała pakiecik tylko strasznie długo trzeba będzie czekać

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy pytajac o skoczka macie na mysli cos takiego http://allegro.pl/fisher-price-skocz...11362205.html?
ale superowy skoczek !! też chcę takiego dla Filipka zwłaszcza, że mam już leżaczek i matę z serii rainforest. Muszę go mieć

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewuchy dziekuje za wsparcie. Przydalo sie, choc kurna ta potrzeba nie ustaje Olek dal mi w nocy i nad ranem i rano do wiwatu i jeszcze sie poklocilam w nocy z TZ. Wymiekam, mam sily tylko na siorbanie w tetrę.
Zuzi tulę Cię bardzo mocno.. Będzie w końcu dobrze, cierpliwości kochana..

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
w ogóle nie fajnie mam... z TZ-em jeszcze gorzej niż było, małą nie chce sie zajmować... ja coraz gorzej sie czuje, mam coraz gorsze wyniki, musiałam przestać karmić mała piersią...
w niedziele chrzciny....
płakac mi się z tego wszystkiego chce i nawet nie mam kiedy wyżalić się porządnie tutaj....
to bardzo niedobrze. Bądź dzielna, mysl o sobie i małej. A wrazie gdyby czekało Cię samotne macierzyństwo to dla pocieszenia Ci powiem, że wcale nie jest złe. Lepsze to niż stresowanie sie przez faceta-idiotę Trzymam jednak kciuki, żeby w końcu opamiętał się ten Twój TŻ

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
i zdjęcie Oli pt: coś zielone mnie zaatakowało
piekne buty, wyglądają bardzo porządnie
a Oleńka rozkoszna i ta minka

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wczoraj mąż wpadł na (cytuje go) "za***isty plan wyspania się" - położylismy się wszyscy po wykąpaniu młodego, około 21. I co? Borys też miał za***isty plan - nie spać do 1:30 TŻ miał nerwa jak nigdy, a mi się tylko śmiać chciało

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem tak:
Jak Wy mnie możecie drażnić z tym, że karmicie piersią
To dajcie choc trochę satysfakcji, że czasem se Redsa walnę
pewnie kochana, coś Ci się przecież od życia też należy my musimy cierpliwie czekać

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja paliłam przed ciążą przez 12 lat, z czego ostatnie 3 to tak od czasu do czasu rzuciłam jak ciąża miała jakieś 3-4 tygodnie. Ale kusi mnie i mam ochotę zapalić sobie, a dym mi zawsze przeszkadzał (taki ze mnie dziwny palacz był) więc pod tym względem nic się nie zmieniło
ja też sporo paliłam, ale przed zajęsciem w ciążę najwięcej kiedy dowiedziałam się, że będę mamą rzuciałam i nie zamierzam już kopcić. Po co skoro w pubach nie wolno, u mnie w domu sie nie pali, a widok jarającej szluga kobiety na ulicy napawa mnie wstrętem

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a po bebilonie jest zielona kupa?
laski z dzidziami i zaparciami, który lepszy na zaparcia? nan czy bebilon?
nan zwykłe powoduje zaparcia, bo ma duzo żelaza, nie polecam
podobno dobry jest nan pro sensitive i bebilon comfort. Po tym bebilonie mały miał musztardową kupajdę, teraz uzywamy bebilon pepti, ale tylko 2 razy dziennie po 60 ml
Stary 2010-11-18, 21:22   #3722
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
co za dzień
pani neurolog obadała mojego misia twierdząc, że raczej jest ok, ale wyczuła, że zależy mi na rehabilitacji i zapisała pakiecik tylko strasznie długo trzeba będzie czekać
no to fajnie, że jest ok W takim razie nie powinno się wam aż tak bardzo śpieszyć z tą rehabilitacją. Niestety wszędzie te kolejki... ja jakiś miesiąc temu chciałam się zarejestrować na tomokomputer- niestety- limit na ten rok wyczerpany, jeszcze nie rejestrują na przyszły rok, bo nie ma podpisanego kontraktu z NFZ. Normalnie szlag mnie trafi.

piekne buty, wyglądają bardzo porządnie
no mam nadzieję, chociaż ten opis, że są do okazjonalnego użytkowania trochę mnie niepokoi
a Oleńka rozkoszna i ta minka
dziękować

dooobra, czas odrobić dzisiejsze zajęcia z nauki photoshopa
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 22:06   #3723
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Zuzi u nas sa klotnie o to ze TŻ nie umie Małej uspokoic, np ona sie drze a on do nie gada "ale dziewczynko dlaczego placzesz, nie placz..." i mnie szlag trafia, bo z nia trza kombinowac a nie do niej gadac, bo przeciez logiczne ze nie powie o co jej kaman...
Radek mowi do Olka podczas jego ataku placzu- Przestan synu, przestan! Moze to powtarzac jak mantre.,. a mnie szlag trafia. Bo jest np srodek nocy, a Olek jak ryczy to i tak go nie slyszy. Ech, ja ostatnio mega przewrazliwiona jestem...
Chyba wszystko mnie denerwuje.

Cytat:
Bo mała jest cała zesypana i robi zielone kupki. Też jadłam wszystko do tej pory, ale coś jej szkodzi i nie wiem co, muszę to dopiero odkryć dlatego taka dieta drakońska Będę wprowadzać po 1 produkcie i patrzeć na efekt.
Klari- te produkty ktore ci napisalam nie uczulaja, mozesz je normalnie jesc! W

Nie wiem, ale ma też zaparcia, więc muszę mieć antyzaparciowe... a teraz jeszcze antyalergiczne? Cholera
Ja bym na twoim miejscu poradzila sie pediatry.

Net mi padl, wiec troche jestem do tylu z tym postem.

Pogodzilam sie z Radkiem I musze go pochwalic. TZ kupil mi dzis korki do uszu i wygonil mnie spac do drugiego pokoju. Bedzie karmil Malego butla (juz sie boje...) a jak bedzie tragicznie to wtedy mnie bedzie budzil.

Sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie. Jakies mam mieszane uczucia. Na pewno sie ciesze z inicjatywy mojego mezusia
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 22:31   #3724
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Dobra lecę małej mleko szykować...kurcze czekam do poniedziałku,jak jej ten śluz nie przejdzie to zmieniam mleko tak jak lekarka sugerowała....ech znów to już 5 będzie
Kurcze zmiana mleka 5 razy w ciągu 2 miesięcy? A co na to lekarz, bo podobno nie powinno się zmieniać tak mlek? Że niby trzeba unikać bo dla dziecka to spory szok taka całkowita zmiana pożywienia. Tak czytałam i sama się waham nad zmianą Bebika na coś innego. Ale może się mylę.

Cytat:
Chyba jutro pójdziemy do pediatry.
Niefajnie, kurcze ciągle coś.
A zapomniałam napisać, że buty bardzo w moim stylu

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie. Jakies mam mieszane uczucia. Na pewno sie ciesze z inicjatywy mojego mezusia
Ciesz się ciesz i idź odsypiaj!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 22:40   #3725
cellaris
Rozeznanie

zuzi no widzisz jaki fajny ten twój mąż

misqua trzymam kciuki żeby było dobrze, pamiętaj masz maleństwo i to najważniejsze. Ja z moim tż też mam średnio....już przed ciążą jakoś się tak "mijaliśmy" w życiu,no ale wtedy ja się jeszcze starałam. A odkąd urodziła się Marta to mi to staranie przeszło. Mam córcię i ona jest dla mnie najważniejsza,a tż....zawsze może być inny,a córę mam tylko jedną,ukochaną. Chociaż nie powiem tatą jest świetnym, ale jako mąż to mu to coraz gorzej wychodzi. Staliśmy się takim związkiem "zadaniowym" każdy robi co do niego należy i tyle.
Oj powiało smętkiem z tego mojego postu no ale cóż c'est la vie.... czy jakoś tak
No ale przynajmniej wiecie teraz z kąd się moja deprecha wzięła

szczęśliwa eee moja pediatra twierdzi jak nie to to inne jej spasuje. Prawda jest taka,że te mleka mają w większości taki sam skład tylko minimalnie czymś się między sobą różnią. Najlepszy numer zrobiliśmy jak Marta miała 5 tygodni. Byliśmy wtedy na bebilonie comfort1. No wiadomo kupy straszne, pierdki co chwila a mała wciąż głodna. Po godzinie już darła się o jedzonko. Pewnego dnia nagle wszystko przeszło jak ręką odjął. Kupki żółciutkie bez smrodku, mała szczęśliwa i najedzona 3 godziny wytrzymuje pierdków prawie nie ma. Po kilku dniach tej sielanki okazało się,że tż kupił małej owszem bebilon comfort,ale 2 po 6 miesiącu życia a mała ledwo miesiąc skończyła. Ja panika i od razu wysłałam go po zakupy po 1. Mała znów w ryk bo mleko za słabe i znów masakra z kupami I prawdę mówiąc mam wrażenie,że ten comfort 2 jej najbardziej spasował,a jadła go 5 dni.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-11-18 o 22:48
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 23:15   #3726
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Ta weź sy zjidz kubitu nurmalni trochu kapusty, kartofli i żyberka sy kup w bidroncy ugurki sy weż ud tyściowy z pywnicy i het zjidz. A dietyk ci powi, żeby ty klieji z ryżu jadła, żeby Ty wengluwudorów ni jadła pirogów, paljuszków, ta na cu Ci to, ta kubitu. Ta wszystku sy jidz inu mały porcji szyść razy dzienni, a ni ud razu si nażryć iść spać, ta grajpruty sy zjidz jesczy i dwa jabka i bedzi.

Dobranoc mamuśki
Stary 2010-11-19, 00:11   #3727
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
ja tam za % jakoś nie tęsknię
Ja też wolałabym karmić piersią
a piwko mi mężuś kupił jak z meczu wracał

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
boshe a mnie zamkna gdzies w psychiatryku

Twoja starsza córcia i tak łagodnie podchodzi do siostry znam taką, co wzięła wiaderko i stała nad łóżeczkiem z zamachem na dziecko i wolała: zabić dzidzię...
Ale w każdym przypadku trzeba uważać, bo przecież dzieci nie wiedzą, jak łatwo zrobić krzywdę... Masz co robić...

nie pamietam kiedy normalnie moglam sie umyc, wklepac krem i stanac pod prysznicem dluzej niz 2 minuty....

Bo od macierzyństwa powinien być ten urlop na żądanie

nie mam czasu grzebac i wynajdywac prezentow..
po prostu chyba jednego dnia pojade do supermarkietu i kupie zabawki jakie uwazam i bede miala z glowy..

Ja polegam w tym roku tylko na allegro...

jeszcze czeka mnie impreza rodzinna, i pewnie znow sie nalsucham jak to gruba po ciazy jestem.... jak mi ktos wyskoczy z tym tematem to nie recze za siebie... po prostu odpowiem tak ze piety pojdzie komus.. bo mam dosc dowartosciowywania sie na mnie...

echhh

i już!
Miałam Ciebię zapytać, czy nie przeszkadza Tobie przy dziecku noszenie charmsowej bransoletki? Ja zdjęłam, bo mam wrażenie, że małego zahaczę, ale może zdejmę tylko te ostrzejsze charmsy? typu rozgwiazda?

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Chyba jutro pójdziemy do pediatry. Oprócz tego powrotu wysypki Olcia ma czerwone całe powieki. We wtorek pod jednym okiem miała taką jakby podkówkę czerwoną- myślałam, że się zadrapała albo obtarła o coś. Wczoraj zaczerwienione powieki a dziś jeszcze takie chropowate i jakby strupki się na nich robiły Nie wiem czy to alergia czy coś innego ale widzę, że jest coraz gorzej, więc nie będziemy czekać do poniedziałku
A może proszek?

AAA Dziewczyny karmiące piersią, pamiętajcie, żeby prać staniki w proszku dla dzieci, bo może się komuś nie doda, a efekt może być kiepski.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:

a po bebilonie jest zielona kupa?
laski z dzidziami i zaparciami, który lepszy na zaparcia? nan czy bebilon?
jest zielona, ale nie wiem, czy każdy taką ma. W każdym razie na kolki pomogła, a kupa jest po nim u nas (była) codziennie.

Dziewczyny najtańszy Bebilon Comfort
jest w Auchan- ok. 21,70zł. Ja jeśli dostałam poniżej 24zł to bylo tanio- bo w rossmannie 23,90, a później już drożej. Zważywszy, że Pawcio miał puszkę na 3 dni, a na każdej mogłam 3 zł zaoszczędzić...
No i w Auchan w promocji chusteczki do pupy:
Pampers Sensitive (moje ulubione)- 6szt za 26z
i Huggiessy 2 szt za 7,70

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
co za dzień

Skoro nie ma takiej potrzeby to poczekacie, a zawsze parę groszy się zaoszczędzi- wporzo ta pani doktor

pewnie kochana, coś Ci się przecież od życia też należy my musimy cierpliwie czekać

Dziękuję

nan zwykłe powoduje zaparcia, bo ma duzo żelaza, nie polecam
podobno dobry jest nan pro sensitive i bebilon comfort. Po tym bebilonie mały miał musztardową kupajdę, teraz uzywamy bebilon pepti, ale tylko 2 razy dziennie po 60 ml
A dlaczego pepti? czy to nie na skazę?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
ale superowy skoczek !! też chcę takiego dla Filipka zwłaszcza, że mam już leżaczek i matę z serii rainforest. Muszę go mieć
a tu mamy dowód na to, że rodzice sobie kupują zabawki, a nie dzieciom

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

ninaad zapomniałam kozaczki super
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 02:15   #3728
fem
Raczkowanie

cześć dziewczyny...
bardzo długo nie pisałam, bo tak naprawdę ciężko jest odpisać po dłuższej przerwie, no i oczywiście za bardzo nie mam czasu na pisanie... mój maluszek prawie zawsze kiedy czuwa nie daje mi odpocząć, trzeba się nim interesować i zajmować czymś ciekawym, bo zbyt długie patrzenie, machanie, bujanie, grzechotanie itp wydaje się być nudne dla mojego synka więc manifestuje swoje znudzenie i uwielbia różnorodność zmuszając poniekąd swoich rodziców do zainteresowania sie dzieckiem...

mój maluszek skończył w niedzielę 10 tygodni, a ja się zastanawiam kiedy to tak szybko zleciało, przecież niedawno w ciąży byłam niedawno poród pierwsze dni... a teraz nie mam pojęcia jaki dzień tygodnia jest aktualnie (chyba że spojrzę akurat w kalendarz)... czas leci nieubłaganie

a propos skończonych tygodni... właśnie przechodzimy kolejny skok... krzyk, marudzenie i wiszenie ciągłe na cycusiu.... echsss... byleby przetrwać ten okres a po nim będziemy bogatsi o kolejne doświadczenie...
dzisiaj miałam wrażenie, że mój syneczek przedrzeźnia się ze swoimi życiodawcami rycząc na cały głos ile sił w płucach, po czym kiedy bierzemy go na rączki i przytulamy to się tak cwaniacko uśmiecha...
taki sam uśmieszek zauważyła kiedy zrobi mega kupala i jest przebierany albo kiedy puszcza bączki na przewijaku z gołą pupcią...

na wszelkie grymasy przy przewijaniu czy trudności w zasypianiu niweluje dźwięk starej przeżytej suszarki... śmiejemy się z mężem, że może dziadkowie na Gwiazdkę zasponsorują niezuzywającą się suszarkę a tak poważnie dopóki się nie spali to ja będziemy uzywali... jakie to niesamowite, że takie dzwięki monotonne działąją jak środki uspokojające na dzieciaczki...

mszu ale żeś kobieto fajny trik zdięciowy zrobiła z naszymi maluszkami bardzo mi się podoba
a swoja drogą jak ty kochana znajdujesz tyle czasu na siedzenie przy komputerze (wizaż, zdięcia...) ja jak tylko próbuję poczytać (od dwóch tygodni mam wciąż zaległości z 10 stron...) to moje dziecko za bardzo nie pozwala, dlatego teraz siedzę i nadrabiam...

dziewczyny - piszecie o bolących kręgosłupach... a na powciesznie wam powiem, że jeszcze na snieraz pobolą... zwłaszcza kiedy nasze maluszki zaczną stawiać pierwsze kroczki...

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny pamietacie ile wasze pociechy wazyly w 6 tyg???moja dobila 5 kg i nie wiem czy to nie za duzo???? troche jestem przerazona
Kuba ważył dokładnie tyle co twoja niuńka - 5 kg a teraz dobił na 6,380 kg i nosimy już ciuszki w rozmiarze 68, no może w dwa pajace wchodzi w 62 jak tak dalej pójdzie to mi GIGANT wyrosnie...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Co kupujecie maluchom na Gwiazdkę/ Gwiazdora/ Mikołaja/ Dzieciątko czy co tam jeszcze
boziu!!!!!!!!!!! nie mam pojecia.........

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ile się dostaje macieżyńskiego chodzi mi o kwote???

Podajecie jakieś witaminy swoim dzieciakom???Bo w szpitalu kazali wit.K jak karmie piersią to tą daje a witamine D????
1.macieżyńskiego ja dostaję około 1700-1800 zł zależy ile dni pracujących jest w mc
2.witamina K, wit D i jeszcze podajemy wit C, ale tylko dlategp że malutki ją uwielbia - oblizuje sie wtedy dobre kilka minut robiąc taki fajny dziubek

Lenka współczuję problemów z serduszkiem małej... trzymamy mocno kciuki z Kubusiem, żeby wszystko bezproblemowo się udało z operacją mocno sie trzymajcie całą trójeczką

mój maluszek jeszcze zje porcyjkę mleczka z cycusia i idziemy spać, tzn. ja idę, bo kuba to taki wpółśnie jest...

DOBRANOC

PS WŁAŚNIE TERAZ ZAUWAŻYŁAM, ŻE MÓJ MALUSZEK JEST NA ZDIĘCIU AŻ DWA RAZY... hehe... i znalazła się mama chłopczyka z konikiem i ten w kombinezoniku misiowym w centki to tez mój synek - ten sam jedyny żeby nie było... hehe...
mszu chyba mam jakieś szczególne względ u ciebie, że żeś tak wyróżniła mego Kubusia

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-11-19 o 02:27
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 02:54   #3729
NIKaP-n
BAN stały

fem bo właśnie teraz jest czas na nadrabianie
naked a po jakiemu to, he?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:12   #3730
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień dobry
zaglądam na chwilkę, bo mała zasnęła

czy walczymy... ja odpuściłam, nie mam sił, nie chce mi się już... to straszne, wiem...
zyjemy obok siebie już od jakiegoś czasu i tak się przyzwyczaiłam do tego, tak mi wygodnie i nie wiem czy to się zmieni... idziemy spać, kładziemy się w jednym łózku, ale tyłkiem do siebie i każdy wyciąga komórkę i albo zaległe smsy do znajomych albo jakaś gra... rozmawiamy tylko o tym co trzeba kupić, co zrobić, jaki rachunek zapłacić... no i ewentualnie TZ spyta co tam u lekarza jak z mała idę, ale jak mu opowiadam to widzę znudzenie...
a czy chce odejść... musiałabym wtedy zamieszkać z rodzicami, a jakoś nie bardzo mi to na rękę... już chyba wolę zostać tutaj... choć tam miałabym pomoc przy małej, ale wiadomo jak to babcia... ciągle ze pewnie małej zimno itd i to trochę męczące bywa

chrzciny na szczęście w lokalu więc nie ma przygotowań... jedynie ciasta 2 muszę upiec, reszte mama i ciocia zrobią. No i kupić coś do ubrania, bo w cycach wszystko małe teraz na mnie

kurcze piszecie, ze te bebiko to takie dość ciężkie mleczko... moja mała właśnie je szama i ostatnio jakby zaparcia zaczęła mieć... pręży się, stęka, aż czerwona cała jak próbuje kupala zrobić... chyba będzie trzeba pomyśleć o zmianie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:52   #3731
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
mszu pokazałam mężowi twoje dzieło i powiedział że weźmie linijke i zmierzy bo wydaje mu się ze Pat ma najmniejsze foto hahahahahah
po czym dodał ze za to wybrałaś rewelacyjne zdjęcie i bardzo mu się podoba
hahahahah

i powiedział że domyśla się że w jego otoczeniu jest większość dziewcząt (po popatrzeniu na fotki) i to ładnych więc on prosi żebym was poprosiła o numeryt telefonów bo ich mamy musza być równie piękne
za co dostał w łep i poszedł się kąpać krzycząc że skoro syn się potrafił do zdjęcia ustawic to tata też chce
przy szłościowy facet już szuka Patoiw narzeczonej i ...ładnej teściowej

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Ja chyba na złość jej schudnę no....
tak zrób i potem, bezczelnie jedz ciastka na jej oczach co za durny babsztyl, z takim tekstem, a sama to co? mogę się założyć, że okruszek to ona pewnie nie jest

A ja po wczorajszej wizycie: wszystko ze mną ok, macica jeszcze nie podjęła pracy , czyli okresu ni widu ni słychu

No i kupiłam malej pod choinkę takiego pluszaka z pozytywką ( jak się pociągnie za rączkę to gra) i jeszcze ma szeleszczący ogon koszt 20zl jak będzie większa trzeba bedzie sie bardziej postarac te wszystkie zabawki sa masakrycznie drogie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:55   #3732
martucha84
Zakorzenienie

Ray nie psychiatrykuj, oddychaj spokojnie

czita18 Klarissa naked dziękuje za rady mlekowe

ninaad trzymam kciuki za wizytę

naked21 no i fajnie będziecie ćwiczyć

MisQa nie wesoło...

laski dostane na łep normalnie...
rano była kupa wielka ogromna bez stękania prężenia płaczu, zrobiona szybko bez problemu jak te 2 tyg temu.. mleka nie zmieniłam jeszcze, nic nowego do diety nie wprowadziłam.. więc nie kumam.. ale podejrzewam ze winowajcom mogły być takie ciastka które upiekła moja mama bo zajadałam się nimi jakieś 1.5 tyg no i wtedy były problemy a ona ze specyficznej mąki i w ogóle.. a 3 dni temu przestałam i dziś piękna kupala.. bo z 2 strony mleko je ponad miesiąc a zaparcia dopiero teraz..
ehsss już nic nie kumam.. zielona jestem...
trzeba będzie obserwować ale oby tak dalej...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-11-19 o 08:04
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 08:12   #3733
gabisun
Zakorzenienie

Martucha to na razie nie zmieniaj, obserwuj , bo takie częste zmiany mleka nie są za dobre. No i gratki pokaźnej zawartości pieluchy

Klarissa skoro kupa jest zielona czyli teraz musiałaś zjeść coś co zaszkodziło, bo akurat w przypadku kupy to nie działa z takim opóźnieniem jak wysypka..może marchewka? skoro wysypka cały czas taka sama... jeszcze mi nie odpisałaś albo ja nie doczytałam: co lekarz na tą wysypkę?

Stary 2010-11-19, 08:43   #3734
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]Dodatkowo buzia dalej w ciapki (chociaż już lepiej jest niż wczoraj) i nie wiem - powiem wam, że zastanawiam się nad tym czy nie przejść na MM. [...]
Hej, a może to po prostu hormony? Igor też ma trądzik na buzi, ale ja absolutnie się tym nie martwię (chyba że idziemy w gości albo miałam w planie sesję fotograficzną Starsza córka też miała i winne były podobno właśnie hormony. Nie możesz żyć o chlebie i wodzie ) U mnie idealnie sprawdza się maść z cholesterolem. Po 2 dniach nie ma śladu. Jest na receptę i jest robiona na zamówienie.
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Stary 2010-11-19, 08:47   #3735
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
J

6 sztuk??? Ja kupiłam w Rossmanie i są 4 sztuki

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzień dobry
zaglądam na chwilkę, bo mała zasnęła

czy walczymy... ja odpuściłam, nie mam sił, nie chce mi się już... to straszne, wiem...
zyjemy obok siebie już od jakiegoś czasu i tak się przyzwyczaiłam do tego, tak mi wygodnie i nie wiem czy to się zmieni... idziemy spać, kładziemy się w jednym łózku, ale tyłkiem do siebie i każdy wyciąga komórkę i albo zaległe smsy do znajomych albo jakaś gra... rozmawiamy tylko o tym co trzeba kupić, co zrobić, jaki rachunek zapłacić... no i ewentualnie TZ spyta co tam u lekarza jak z mała idę, ale jak mu opowiadam to widzę znudzenie...
a czy chce odejść... musiałabym wtedy zamieszkać z rodzicami, a jakoś nie bardzo mi to na rękę... już chyba wolę zostać tutaj... choć tam miałabym pomoc przy małej, ale wiadomo jak to babcia... ciągle ze pewnie małej zimno itd i to trochę męczące bywa
Hmm Misqa no kiepsko tam masz Ciężko by mi było tak żyć obok siebie Trzyma kciuki może się poukłada

A mój syn kolejna noc super powinien dostać Poszedł spać o 12-szej wstał o 1 i zjadł popatrzył się na mnie chwile usnął i wstało 5.30 zjadł i wstał przed 8 więc mam wyspana Teraz coś grymasi ale damy radę
Dzis powinna przyjść mata edukacyjna to na okres jego czuwania powinna być ok bo te okresy w dzień są coraz dłuższe
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:01   #3736
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
PS WŁAŚNIE TERAZ ZAUWAŻYŁAM, ŻE MÓJ MALUSZEK JEST NA ZDIĘCIU AŻ DWA RAZY... hehe... i znalazła się mama chłopczyka z konikiem i ten w kombinezoniku misiowym w centki to tez mój synek - ten sam jedyny żeby nie było... hehe...
mszu chyba mam jakieś szczególne względ u ciebie, że żeś tak wyróżniła mego Kubusia
Tak własnie podjerzewalam ze to moze być Kubuś, ale nie mialam 100% pewnosci. W razie czego rozumiem ze jestes w stanie ustapic miejsca gdyby zjawila sie jaka mama z pretensja, ze jej dzidziusia tam nie ma?

martucha
u nas byla dzis kupa... po 5 dniach! Bez stekania, cisniecia ani zadnych takich, a dzis mialam isc po czopek

Zuziczka
... a propos mantry to jakbym widziala sytuacja u siebie w domu...ona ryczy a od do niej gada...

a propos jeszcze prezentow pod choinke - to tak jak myslalam- jak zapytalam TZ co kupimy Małej to popatrzyl na mnie jak na idiotke po czym odpiedział "to pole do wykazania sie dla dziadków, my moze kupic pampersy",
- ale pampersy kupujemy tak czy siak
-a masz jakis pomysl?
-nie
-no to jak wymyslisz cos co sie przyda to najwyzej si kupi

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:14
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:20   #3737
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
przy szłościowy facet już szuka Patoiw narzeczonej i ...ładnej teściowej
hahhaah w rzeczy samej,
zreszta jak idą sami na spacer to zawsze mi mówi że idą "rwać dupy"

Cytat:
Martucha to na razie nie zmieniaj, obserwuj , bo takie częste zmiany mleka nie są za dobre. No i gratki pokaźnej zawartości pieluchy
no właśnie dlatego nie zmienię póki co.. będę patrzeć co dalej... ale hahahaha chyba pierwszy raz w życiu cieszyłam się że wpakowałam palce w kupe hahahah

Cytat:

martucha
u nas byla dzis kupa... po 5 dniach! Bez stekania, cisniecia ani zadnych takich, a dzis mialam isc po czopek
[B]
a propos jeszcze prezentow pod choinke - to tak jak myslalam- jak zapytalam TZ co kupimy Małej to popatrzyl na mnie jak na idiotke po czym odpiedział "to pole do wykazania sie dla dziadków, my moze kupic pampersy",
- ale pampersy kupujemy tak czy siak
-a masz jakis pomysl?
-nie
-no to jak wymyslisz cos co sie przyda to najwyzej si kupi
ooo to brawo!!!!!!!! widzę że dziś dzień kupowy

a u nas z prezentami właśnie na odwrót, ja mówię że może jakiegoś pluszaka z pozytywką naciąganego wibrującego czy tam zabawkę DROBNĄ
a mój mąż przegląda jeepy wielkie zdalnie sterowane auta samoloty rowerki kolejki itd...
to go zapytałam czy on sobie wybiera prezent czy synowi.. ale nie odpowiedział
Stary 2010-11-19, 10:26   #3738
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
hahhaah w rzeczy samej,

hahah u nie to samo Często mówi ze może ja sam pójdę jakieś "mamuśki" powyrywać

a u nas z prezentami właśnie na odwrót, ja mówię że może jakiegoś pluszaka z pozytywką naciąganego wibrującego czy tam zabawkę DROBNĄ
a mój mąż przegląda jeepy wielkie zdalnie sterowane auta samoloty rowerki kolejki itd...
No a mój ma świra na punkcie kolejki Jak twierdzi zawsze chciał mieć wypasioną ale mu nikt nie kupił I teraz chodzi i gada do Fanka że tata Ci kupi taką super wielką, podwieszaną i będziesz się bawił Ja mu na to ze on trochę mały na kolejkę jest a on że :to teraz ja będę ją testował a Franek jak urośnie będzie miął wszytko sprawdzone "

Pomidorko hop hop co u Ciebie ? Dawno się nie odzywałaś ?
Zaglądałaś może na staraczki (Dra ty też zajrzyj) Ukrycior ma niesamowite wieści

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:29
Stary 2010-11-19, 10:30   #3739
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Zuzi u nas sa klotnie o to ze TŻ nie umie Małej uspokoic, np ona sie drze a on do nie gada "ale dziewczynko dlaczego placzesz, nie placz..." i mnie szlag trafia, bo z nia trza kombinowac a nie do niej gadac, bo przeciez logiczne ze nie powie o co jej kaman...
A u nas takie gadanie pomaga,bo Młoda przestaje ryczeć i wytrzeszcza gały i słucha tego co sie do niej mówi i już zapomina,że trzeba płakać Co jednak nie zmienia faktu,że i tak niezła z niej terrorystka

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:30   #3740
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:

no moj TZ nawet nie probuje, bo raczej male szanse, ze dziewczynka bedzie sie bawic tego typu zabawkami, choc roznie sie sklada, ja np lubilam wbijac gwozdzie i bawic sie kolejka

choc pewnie gdyby Nadia byla Igorem to siedziałby miedzy LEGO i juz opracowywal plan kupowania klockow na najblizsze 10 lat

kasienka... nasza jak wpadnie w szał to nie ma bata, jak nie wezmiesz na rece to sie nie uspokoi... choc wczoraj mnie zaskoczyla, bo zaczela ryczec i zpuscilam jej konika i nawet na dwie melodie sie uspokoila ale potem znowu w ryk...

btw. czy kotrąs w Was bola moze nadgarski? mnie od paru dni okropnie bola

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:35
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:40   #3741
malwina1204
Rozeznanie

witajcie

Nocka mineła b.dobrze obudziła sie na jesc o 2 i o 5.30 chodz poszła spac przed 22 , teraz spi moze sie poprawi cosdzisiaj ide z małą do lekarza na 1 wizyte ciekawe ile wazy i mam troche pytan do pani dr

Byłam wczoraj u gina wszystko goi sie dobrze juz prawie mi nic nie leci i powiedział ze za 1,5 -2 tyg mogę sie ZABAWIĆ wkońcu heeee
Mówił że w połogu sie nie zajdzie w ciąże że to jest okres ochronny i sie umowilam za 3 tyg do niego na wizyte po antykoncepcje tylko nie wiem czy tabletki czy spirALE mam z nim pogadac o tym

wazyłam sie wczoraj u lekarza i waże 63KG wiec nie jest tak żle już spadło razem z porodem 11 kg to superrrrrrr jak dla mnie teraz cwicze i mysle że szybko wroce do wagi 55kg

cellaris-kupiłam w aptece GLUKOZE i woda+proszek glukozy i podaje chodz za bardzo nie chce, wolała herbate z kopru ale co chwile kupa wiec odstawiłam , wczoraj kupiłam herbatke RUMIANKOWĄ

wczoraj tesciowa kupiła nam w BIEDRONCE CHUSTECZKI 3+1 PACZKA ZA 12ZŁ DADA RUMIANKOWA Miałam nivea ale nie są dobrze nasączone, teraz PAMPERS są super mam białe i te drugie w zielonym okakowaniu była w SCHLEKERZE promocja 2 paki za 12zł opłacało się

MisQawspółczucje ci kochana jak ja sie kłuce z tż to mam ochote by sie wyprowadził a jak jest dobrze to go bardzo kocham wtedy, mam nadzieje ze ułozy sie zebys byla zadowolona i szczesliwa nic na siłe pamiętaj!!!

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

ilona- ile twój mały robi kupek dziennie pytam bo urodzilas wczesniej o 1 tydzien

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:47   #3742
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
hahhaah w rzeczy samej,

no właśnie dlatego nie zmienię póki co.. będę patrzeć co dalej... ale hahahaha chyba pierwszy raz w życiu cieszyłam się że wpakowałam palce w kupe hahahah

ooo to brawo!!!!!!!! widzę że dziś dzień kupowy

dobry ten twój mąż a mój wczoraj jak wparował na zabawki tak wyciągnąć go nie mogłam a dodam ,że on nie znosi zakupów, większość ciuchów które ma to kupiłam mu bez jego udziału no i ogląda zabawki, lokomotywy, samochody, samoloty mówię mu ,że przecież Kinia się tym bawić nie będzie, a on na to ,że on wybiera prezent dla siebie

Cytat:
witajcie

Nocka mineła b.dobrze obudziła sie na jesc o 2 i o 5.30 chodz poszła spac przed 22 , teraz spi moze sie poprawi cosdzisiaj ide z małą do lekarza na 1 wizyte ciekawe ile wazy i mam troche pytan do pani dr

Byłam wczoraj u gina wszystko goi sie dobrze juz prawie mi nic nie leci i powiedział ze za 1,5 -2 tyg mogę sie ZABAWIĆ wkońcu heeee
Mówił że w połogu sie nie zajdzie w ciąże że to jest okres ochronny i sie umowilam za 3 tyg do niego na wizyte po antykoncepcje tylko nie wiem czy tabletki czy spirALE mam z nim pogadac o tym

wazyłam sie wczoraj u lekarza i waże 63KG wiec nie jest tak żle już spadło razem z porodem 11 kg to superrrrrrr jak dla mnie teraz cwicze i mysle że szybko wroce do wagi 55kg

cellaris-kupiłam w aptece GLUKOZE i woda+proszek glukozy i podaje chodz za bardzo nie chce, wolała herbate z kopru ale co chwile kupa wiec odstawiłam , wczoraj kupiłam herbatke RUMIANKOWĄ

wczoraj tesciowa kupiła nam w BIEDRONCE CHUSTECZKI 3+1 PACZKA ZA 12ZŁ DADA RUMIANKOWA Miałam nivea ale nie są dobrze nasączone, teraz PAMPERS są super mam białe i te drugie w zielonym okakowaniu była w SCHLEKERZE promocja 2 paki za 12zł opłacało się

MisQawspółczucje ci kochana jak ja sie kłuce z tż to mam ochote by sie wyprowadził a jak jest dobrze to go bardzo kocham wtedy, mam nadzieje ze ułozy sie zebys byla zadowolona i szczesliwa nic na siłe pamiętaj!!!

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

ilona- ile twój mały robi kupek dziennie pytam bo urodzilas wczesniej o 1 tydzien

na pewno rumiankowe? ja zakupiłam dwie wielkie paki ale sensitive tylko były

Stary 2010-11-19, 10:49   #3743
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Przez pierwsze 2 tygodnie to nawet 8-10. Teraz już mniej tak z 5-7 tylko my jesteśmy tylko na piersi.
czasem są bardzoooo duże a czasem małe kleksy Ale zawsze jak robi to takim wystrzałem Podobno dlatego że je bardzo łapczywie i ma dużo powietrza,

A CHUSTECZKI Nivea faktycznie kiepsko nasączone Huggisy śmierdzą jak dla mnie i są takie sztuczne, Dada miałam i są porównywalne jak dla mnie do Nivea Te z rossmanna te średnie i jak na razie pampersy używam I tak jak piałam TZ wczoraj w rossmanie kupił 3+1 pampers sensitive za coś koło 26 zł Choć Nika pisze że za tą cenę w Auchanie sa 6-pak

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:55
Stary 2010-11-19, 10:54   #3744
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Przez pierwsze 2 tygodnie to nawet 8-10. Teraz już mniej tak z 5-7 tylko my jesteśmy tylko na piersi.
czasem są bardzoooo duże a czasem małe kleksy Ale zawsze jak robi to takim wystrzałem Podobno dlatego że je bardzo łapczywie i ma dużo powietrza,
no przez te "strzelające" kupy to ja musiałam prawie codziennie dywan prać teraz na szczęscie udaje się młodej zrobić w pieluchę, a nie świeżym powietrzu ale teraz kupy mamy 1-2 razy dziennie

Stary 2010-11-19, 10:56   #3745
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Niefajnie, kurcze ciągle coś.
no niestety
A zapomniałam napisać, że buty bardzo w moim stylu

Cytat:
Ja też wolałabym karmić piersią
a piwko mi mężuś kupił jak z meczu wracał
no jak ładnie z jego strony, że o tobie pomyślał. Albo wyrzuty sumienia miał, że cię zostawił i sam też pewnie piffkował
A może proszek?
ale ja proszku nie zmieniłam. Od początku używam takiego samego. Zresztą przez kilka dni było ok.

AAA Dziewczyny karmiące piersią, pamiętajcie, żeby prać staniki w proszku dla dzieci, bo może się komuś nie doda, a efekt może być kiepski.
ja piorę razem z dziecięcymi ciuszkami
jak tanio- ja ostatnio w Rossmanie za 1 paczkę Huggies zapłaciłam 7 zł

ninaad zapomniałam kozaczki super

MisQa może jeszcze się wam ułoży? Ciąża i dziecko dużo zmienia w związku, potrzeba czasem sporo czasu, żeby zaakceptować nową sytuację i się w niej odnaleźć

Cytat:
ninaad trzymam kciuki za wizytę
no niestety z wizyty dzisiaj nici. Dzwoniłam rano ale pediatra dziś nie przyjmuje. W zastępstwie będzie przyjmować mój lekarz ogólny- ale tutaj raczej nie poradzi, nie zna dziecka itp. Poczekamy więc do poniedziałku. Oczka wyglądają dziś troszkę lepiej, za to coraz większa wysypka. Może najłatwiej by było, jakbym przestała karmić piersią i przestawiła małą tylko na mm, ale nie chciałabym tego
laski dostane na łep normalnie...
rano była kupa wielka ogromna bez stękania prężenia płaczu, zrobiona szybko bez problemu jak te 2 tyg temu.. mleka nie zmieniłam jeszcze, nic nowego do diety nie wprowadziłam.. więc nie kumam.. ale podejrzewam ze winowajcom mogły być takie ciastka które upiekła moja mama bo zajadałam się nimi jakieś 1.5 tyg no i wtedy były problemy a ona ze specyficznej mąki i w ogóle.. a 3 dni temu przestałam i dziś piękna kupala.. bo z 2 strony mleko je ponad miesiąc a zaparcia dopiero teraz..
ehsss już nic nie kumam.. zielona jestem...
trzeba będzie obserwować ale oby tak dalej...
ciastka chyba nie. Jeżeli dziecko nie ma alergii na gluten to rodzaj mąki nie powinien mieć znaczenia. No chyba, że jest to jakaś mega dziwaczna mąka, nie wiem...z amarantusa np

Coraz ciężej mi się ćwiczy z Olą bioderka. Tak jej się spodobało rozprostowywanie nóżek, że jak próbuję ćwiczyć motylki to chyba na złość mi usztywnia nóżki i nie ma szans ich zgiąć

Ola kończy dzisiaj 2 miesiące
I dzisiejsze zdjęcie- na śniadanie był królik

ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:58   #3746
malwina1204
Rozeznanie

[QUOTE=gabisun;23331849]dobry ten twój mąż a mój wczoraj jak wparował na zabawki tak wyciągnąć go nie mogłam a dodam ,że on nie znosi zakupów, większość ciuchów które ma to kupiłam mu bez jego udziału no i ogląda zabawki, lokomotywy, samochody, samoloty mówię mu ,że przecież Kinia się tym bawić nie będzie, a on na to ,że on wybiera prezent dla siebie

na pewno rumiankowe? ja zakupiłam dwie wielkie paki ale sensitive tylko były [/QUOTE

a mowila ze to rumiankowe te z biedronki

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 11:01   #3747
gabisun
Zakorzenienie

Odkryłam, że chyba młoda ma łaskotki, bo jak ją smyram po brzuszku i łaskoczę to się chichra ale tak normalnie głośno, podoba jej się chyba i mnie tym śmiechem rozwala na łopatki normalnie no mięczak ze mnie straszny odkąd jestem mamą

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

[QUOTE=malwina1204;2333203 5]
Cytat:
dobry ten twój mąż a mój wczoraj jak wparował na zabawki tak wyciągnąć go nie mogłam a dodam ,że on nie znosi zakupów, większość ciuchów które ma to kupiłam mu bez jego udziału no i ogląda zabawki, lokomotywy, samochody, samoloty mówię mu ,że przecież Kinia się tym bawić nie będzie, a on na to ,że on wybiera prezent dla siebie

na pewno rumiankowe? ja zakupiłam dwie wielkie paki ale sensitive tylko były [/QUOTE

a mowila ze to rumiankowe te z biedronki
w biedro są 3 rodzaje: rumiankowe, sensitive i lawendowe i zawsze ye sensitive są w tych dużych pakach w promocji dlatego się zdziwiłam

Stary 2010-11-19, 11:05   #3748
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No a mój ma świra na punkcie kolejki Jak twierdzi zawsze chciał mieć wypasioną ale mu nikt nie kupił I teraz chodzi i gada do Fanka że tata Ci kupi taką super wielką, podwieszaną i będziesz się bawił Ja mu na to ze on trochę mały na kolejkę jest a on że :to teraz ja będę ją testował a Franek jak urośnie będzie miął wszytko sprawdzone "
hahahah to muszę ci powiedzieć że nasi mężowie mają taki sam plan, oni wszytko sprawdzą żeby ich pociechy miały już na tip top

Cytat:
no moj TZ nawet nie probuje, bo raczej male szanse, ze dziewczynka bedzie sie bawic tego typu zabawkami, choc roznie sie sklada, ja np lubilam wbijac gwozdzie i bawic sie kolejka

choc pewnie gdyby Nadia byla Igorem to siedziałby miedzy LEGO i juz opracowywal plan kupowania klockow na najblizsze 10 lat
btw. czy kotrąs w Was bola moze nadgarski? mnie od paru dni okropnie bola
lego... no ba on już wyprał ze trzy zestawy... buhahahah a jak mu mówie że może zaczniemy od zwykłych drewnianych dużych.. to powiedział że ok, pod warunkiem że następne kupimy lego...

duże dzieci..

Cytat:
no widzisz masz prezent z głowy

mój wczoraj pojechał na zakupy.. nie było go 3 godziny.. a sklep 3 minuty na nogach.. (pojechał autem!)
jak przyszedł to myślałam ze go zabije..
a on mi mówi że przeprasza że tak długo mu zeszło ale wszedł na jeden dział i nie mógł wyjść.. i że tak fajnie mu się tam kupowało..
to go pytam co znowu nakupił
a on mi wyciąga z 10 słoików gerbera i hippa, po 4 mc, jabłko, marchew marchew ziemniaki, jabłko z owocami jakimiś, delikatny banan, gruszka
itd itd.. i cieszy się jak durny to go pytam po co aż tyle... przecież po jednym będziemy dawać a nawet 1 na dwa dni na spokojnie.. a on że sie oprzeć nie mógł.. i uwaga dziś w tesco są też słoiczki w promocji 2 za 4zł i on jedzie kupić.. buhahahah
nawet nie mam jak go opierdzielić bo mi się go żal robi... niech się dzieciak cieszy..

a zmieniając temat nie mam weny na obiad...
co gotujecie?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

ninaad słodkie foto a mąka skwarkowa? wiem brzmi strasznie ale ciastka są pyszne i myślę że jakby ni było to mama ją skwarami zakleiła..
trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek.. może przejście na mm nie będzie konieczne

Cytat:
Odkryłam, że chyba młoda ma łaskotki, bo jak ją smyram po brzuszku i łaskoczę to się chichra ale tak normalnie głośno, podoba jej się chyba i mnie tym śmiechem rozwala na łopatki normalnie no mięczak ze mnie straszny odkąd jestem mamą
jakbym o sobie pisała
Stary 2010-11-19, 11:07   #3749
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
mój wczoraj pojechał na zakupy.. nie było go 3 godziny.. a sklep 3 minuty na nogach.. (pojechał autem!)
jak przyszedł to myślałam ze go zabije..
a on mi mówi że przeprasza że tak długo mu zeszło ale wszedł na jeden dział i nie mógł wyjść.. i że tak fajnie mu się tam kupowało..
to go pytam co znowu nakupił
a on mi wyciąga z 10 słoików gerbera i hippa, po 4 mc, jabłko, marchew marchew ziemniaki, jabłko z owocami jakimiś, delikatny banan, gruszka
itd itd.. i cieszy się jak durny to go pytam po co aż tyle... przecież po jednym będziemy dawać a nawet 1 na dwa dni na spokojnie.. a on że sie oprzeć nie mógł.. i uwaga dziś w tesco są też słoiczki w promocji 2 za 4zł i on jedzie kupić.. buhahahah
nawet nie mam jak go opierdzielić bo mi się go żal robi... niech się dzieciak cieszy..

a zmieniając temat nie mam weny na obiad...
co gotujecie?
Szalony ten twój małżonek

Ja naleśniki tylko nie wiem czy na słodko czy ze szpinakiem ...

czekam aż się szkrab obudzi karmię go i na spacer Słoneczko świeci niech oddycha świeżym powietrzem

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-19 o 11:09
Stary 2010-11-19, 11:10   #3750
gabisun
Zakorzenienie

Martucha u mnie dzisiaj ryba w panierce, ziemniole i surówka z białej kapusty a marchewką przynajmniej masz zapas słoiczków no i ktoś ogarnia promocje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości