|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dasz radę ![]() Ja też nie lubię zmian ale szybko "oswoisz" się z nową sytuacją, nauczysz czegoś nowego. Ola ma gości chyba jeszcze. Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
czekoladko, co to za straszne historie opowiadasz
![]() jak z filmu ![]() dziewczyny dzięki za słowa wsparcia na pewno spróbuję, bo gra jest warta świeczki, ale boję się jak jasna....
|
|
#363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne![]() idź na wszystkie spotkania, może akurat inna oferta będzie dużo lepsza i nie będzie się nad czym zastanawiać życie lubi zaskakiwać![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też trudno to sobie wyobrazić - ciekawe czy to dziecko jakoś upatrzyli sobie czy przypadek ...
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co myśleć na zapas...musisz iść i się przekonać![]() A ja przedwczoraj widziałam reportaż o matce która od 17 lat szuka córki którą mąż sprzedał jak miała 1,5 roku
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ale to zycie a nie film ![]() ja tez.........
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
coś Ty - jam miętki siusiak
Cytat:
o matko - chyba bym go zabiła ![]() idę do pracy, ale od wczoraj mam ścisk żołądka i drżące ręce - dobrze, ze ta praca wymaga koncentracji i wyłączenia się, bo pewnie nie mogłabym pracować jak miałabym sposobność dumać
|
|
|
#369 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Amelia też je lubi ja bym w życiu na dworze nie zasnęła Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my zaliczyłyśmy dzisiaj z Amelką spacer z dwoma babciami ostatnio takie spotkanie było jak mała miała miesiąc, a tak to w kółko się wymieniały. Jak ich dzisiaj razem Amela zobaczyła to aż piszczała, i nie wiedziała co robić z radości Przez te wybory samorządowe nie ma spokoju. Co chwila ktoś naładuje ulotek do skrzynki, albo przychodzi żeby na niego głosować, a jak się wyjdzie na ulicę to wszystko pooklejane
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka fatalna, od 4 juz nie spalismy, bo A tak strasznie kaszlal Bylismy u lekarza, na szczescie to gardlo, a nie oskrzela, dostal antybiotyk i lagodna masc ze sterydami, jak juz naprawde nie bedziemy sobie radzic z jego egzema. BWT, u mnie nie przepisuja dzieciom ponizej 5 rż zadnego syropu na kaszel, bo zawieraja alkohol. Przeciwgoraczkowe w czopku sa tylko na recepte, ktora niespecjalnie chca wypisac .Dobrze, ze jestem zaopatrzona, a po wyplacie nzowu trzeba bedzie zrobic zamowienie z polskiej apteki ![]() Szkoda,m ze nie bylo mojej lekarki, ona jakas normalna, bo pochodzi z Hiszpanii, wiec troche inna szkola. p4w, trzymam kciuki i dobrze rozumiem nerwy.Svi, rowniez trzymam kciuki za Eryka ![]() Ja jako dziecko tez spalam w zimnym pomieszczeniu, pamietam szron na scianach, na pewno bywalo ponizej zera. Nic mi sie nie stalo, za to jakos nie chorowalam. Spanie na dworze wydaje mi sie fajnym pomyslem, ale ja to generalnie dziwna jestem
|
#372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
--- Jakoś dzisiaj nie mam weny Jeszcze czeka mnie wieczorem poważna rozmowa z Małżem ![]()
|
|
|
#373 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ktos porwal dziecko i nie uciekl z nim od razu zeby go nie zlapali tylko farbowal mu wlosy w toalecie w CH? przeciez do tej toalety mogli wejsc np rodzice tego dziecka, dziecko tez moglo wyrywac sie albo plakac. przecez jak ktos porywa dziecko to zabiera je w jakies miejsce i tam je przetrzymuje - wiec czemu ten ktos w tym miejscu nie farbowal tych wlosow? nie wierze w to Cytat:
![]() zdrowka dla Antosia
|
|
|
#374 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Miałam gości i dochodze do siebie ![]() Svi, trzymam kciuki za Eryka ![]() I żebyście żadnego choróbska ze szpitala nie przynieśli Miłego wieczorku
|
#375 | ||
|
Zadomowienie
|
Syla - podoba mi się takie spanie na dworze Czeko - nieprawdopodobna historia. Ja gdybym chciała kogoś porwać uciekałabym z nim gdzie pieprz rośnie. Widocznie nie nadaję się na porywacza Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać. Kiepskie mam dzisiaj samopoczucie, więc Pa .
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
cześc
ja dzisaij znów w przelocie ... moje dziecko chyba odsypia wczorajszy brak drzemki śpi już 4 godziny i nawet mu nie przeszkadza jak wiercą w ścianie pod jego pokojem ![]() Pomijam to, ze spał dzisaij do 9,30 z przerwą na mleko o 6 ![]() Jakaś zabiegana jestem ostatnio ... dobrze by było isć do pracy - przynajmniej miała bym czas na wizaż ![]() pije późną kawę ktoś chętny?
|
|
|
|
#377 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Troszkę sobie spi Twój kawaler morska, polepszenia samopoczucia i również miłego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Jeszcze mam pytanie (Ola, Svi), czy mogę pędzle wyprać w płynie ziaji (do higieny int.)? ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- No to kawę wypiłam sama.... ![]() A wiecie, że koreanjapanclothing ma stałego bana To ta, który wystrzeliła z zaprowadzaniem Bartusia na tańce....![]() Ja się do tego przyczyniłam również To idę sobie, miłego
|
|
#378 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie trzyma się kupy Musiałby to być upośledzony porywacz, bo żaden profil psychologiczny do takich rzeczy nie pasuje. Wyobrażacie sobie zamknąć wszystkie drzwi w centrum?Takich rzeczy po prostu się nie robi.Nie można uziemić niewinnych ludzi,z powodu dziecka. Pewnie że gdyby było to moje dziecko to bym błagała o takie coś, ale co z setkami innych ludzi którzy nie maja związku ze sprawą? na jakiej podstawie ich zatrzymać, zakazać wyjścia?pewnie jakiś bunt by się zaczął wśród klientów No a nawet jakby zamknęli to zostają drogi p.poż które muszą być ogólnodostępne, i nie można ich zamknąć tak sobie, bo wtedy trzeba by wygenerować zdalnie np.pożar , i automatycznie idzie komunikat na całe centrum i jest panika a ewakuacji ma nie być. Zwykle w momencie takiego alarmu straż wyjeżdża jak do mega pożaru No to się wczułam, ale znam temat b.dobrze z czym to się je. Ewakuacja to jakiś horror. 2x przeprowadzałam taką prawdziwą niemal z pełnym obłożeniem hotelu,a nawet na próbnych stres jak ****** Cytat:
No ale jakby tak się przyjrzeć do dzieci chorują też z przegrzewania Cytat:
![]()
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...rmarkecie.html artykuł o porwaniach.
ja tam uwierzyłam w to co napisała czeko, moze naiwna jestem, ale przecież czasem zdarzają sie porwania, rzadko to rzadko ale sie zdarzają. jedną dobrą stroną takich historii, nawet jesli są nieprawdziwe to to, ze moze bedziemy lepiej pilnowały dzieci poza domem. |
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze i czuwam. A w lozku i kaszle
, ciekawe, kiedy dzis zasnie i czy w ogole . Dzis mial tylko jedna drzemke i bardzo krotka, bo oczywiscie wybudzil go kaszel. Wykonczy mnie ten jego kaszel. Szukalam, szukalam i nie znalazlam zadnego inhalatora, takiego, jak wy macie . Czy ewentualnie bede mogla sie po Nowym Roku do kogos tutaj usmiechnac i poprosic o zakup i przesylke do mnie? Jesli to nie bylby duzy klopot. Oczywiscie wplace najpierw pieniadze na konto za wszystko ![]() Dzis ubawilam sie na calego podczas przegladania kalendarzy adwentowych, ktore mialy byc podarunkiem dla dzieci znajomych. Spodobaly mi sie dwa: jeden z kotami przebranymi za mikolaje itp, a drugi z pieskami. Obydwa nie byly dla ludzi, tylko dla zwierzat , dobrze, ze czytam opisy z tylu . A to bym ladny zakup poczynila myslac, ze to czekoladki Ja to jakos do tylu jestem za takimi modami
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-19 o 20:33 |
|
|
|
#381 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, powiedz co zrobiłaś? ~~~~~~~~ Dziewczyny z inhalatorami - help Ja dopiero kupiłam inhalator i zgłupiałam - mam maskę pediatryczną, końcówkę do nosa i ustnik - którą częścią inhalujecie Młodzież? ![]() W instrukcji nie jest to jasno opisane .
|
|
#382 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
#383 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm, nie jest jakoś bardzo strachliwa ale potrzebuje chwili, żeby się przekonać do osoby, długo obserwuje i przemyśla sprawę, potem jest już ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na mnie możesz liczyć ![]()
|
|
#384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o matko, szron na ścianach to ile trzeba nie grzać, zeby tak temperatura spadła ![]() Cytat:
ja też trzymam ![]() Cytat:
a czemu płyn do higieny intymnej Ci przyszedł do głowy nie wiem o co chodzi z koreanjapanclothing ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
napisałam posta ale mnie wywalilo i nie chce mi sie od nowa tworzyc
wiec copamietam Karo na szczescie mam Douglasa bo natury niet Mariolka duuuuuuuużo zdrówka dla Antonio czeko historia straszna ale czy prawdziwa? mysle podobnie jak Svi i Kasia mysle ze ktos to mocno ubarwił
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wyjaśnię
wpadła tu taka i napisała ni z gruszki ni z pietruszki ze "zabiera dzisiaj Bartusia na tańce" ( coś w tym stylu) no i podejrzewałysmy ze założył ktoś konto zeby albo oglądać załączniki, albo reklamować stronę umieszczoną w podpisie, zresztą link był chyba taki sam jak jej nick. no i jak widać bana stałego bez powodu nie dostała/dostał |
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje za zyczenia zdrowia i te wczesniejsze i te nowe
Dziekuje rowniez za chec pomocy. Przypomne sie z ta sprawa po Nowym Roku Ja tez to wszystko musze miec z Polski , bo tu medyczne zaopatrzenie slabe jak na moje potrzeby. Na razie A spi, mam nadzieje, ze dluzej niz wczoraj ![]() Przeczesuje internet, bo nie wiem co moglabym kupic malzowi na rocznice, ktora mamy w drugi dzien Swiat. Na Gwiazdke dostanie sweter i buty z jego ulubionej firmy, moze jeszcze jakis zapach. Moze dostane jakiegos natchnienia , ciuchowo-butowo bylby juz zaopatrzony, wiec nie wiem co by tu jeszcze.
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie wiem co kupić mężowi, ale na gwiazdkę. kiedys wklejałam propozycje, ale jakos wszystkie odpadają, podrzućcie coś..... mayaszko jutro cykne fotke, znaczy poproszę męża, bo akurat ma wolną sobotę. |
|
|
|
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
ano pojawiła sie niedawno
napisała tylko że zaprowadza Bartusia na tańce (bez żadnych wstepów) i tyle jej było ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, ja się jeszcze nie pochwaliłam:
Martynka dzisiaj nauczyła się sama wstawać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Trzęsie mnie na samą mysl. Wczoraj jak pojechałam po mała to miała całe rumiane policzki
Mówię im że to chyba z zimna a one że rumiane dziecko to zdrowe dziecko
Pojadę dzisiaj obadac jak śpi to moje dziecię

życie lubi zaskakiwać
NIE LUBIĘ TROLLI

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
przeciez do tej toalety mogli wejsc np rodzice tego dziecka, dziecko tez moglo wyrywac sie albo plakac. 
klask i:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)