|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Libra - ale przecież nie bedzie się czekało z tymi cytrusami do roku np. Tym bardziej że w zime cytrusy sa najlepsze . Latem to już nasze sezonowe owoce . Zreszta spróbowac trzeba i tyle jedno dziecko zje tone i nic mu nie bedzie a drugiego to i nasze truskawki uczulą . Ja tłuszczyk lubie szczególnie mój smalczyk z boczku robiony he he
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Aha przypomniało mi sie!!!
madzia pisałas że by ci sie nie chciało jak mi do 23 robic soiki!.. więc informuję.. że to był MÓJ PIERWSZY RAZ.. bo ja nawet jeszcze nic robionego michalinie nie podałam.. a tu juz dawno robisz sama!! ![]() więc suma sumarum... ty codziennie Erwinkowi trzaskasz swoje!..<bravo> ja zwyczajnie narazie nie mam warunków.. poczekam az meble przyjda do kuchni i wteyd może zaczne wiecej jej robic.. narazie jedziemy na słoiczkach... PS...WCZORAJ Z MUSU jabłkowego zrobiłam deserek.. mój mus robiony + to ciasteczko zkruszone z hippa + kaszka bananowa!!! Ot sie naparcowałam
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2010-11-20 o 10:19 |
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem-dlatego pytam czy to norma u dzieciaków.Podłogi są myte codziennie i odkurzane też codziennie,więc może to dlatego,że na trasie z kotłowni jak wychodzę w domowych kapciach to noszę ten cały kurz,pył weglowy,a poza tym jakby się nie sprzątało to niestety się brudzi,więc w sumie dziwne,żeby dziecko non stop jezdżące po podłodze było czyste.
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
donosze i pocieszam kolezanki z tej samej "grupy".. michalina jeszcze nie ma zebów nie chce siadac sama i nie chce raczkowac.!!!!
A do 4-5 miesiaca z rozwojem była duuzo z przodu Za to MAMA potrafi wołac jak tylko wychodze z pokoju.. ło matko zaczyna sie.. trzeba szybko tata uczyc .... I wczoraj zjadładuzo wiecej niz zwykle wiec chyba zaczyna juz potrzebowac wieksze porcje obiadków niz 3/4 słoiczka zjadła 1,5 słoiczka prawie.. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- ania ma racje/.. w okresie zimowym pomarancze sa najlepsze i m,andarynki... ale tonami zajadam w swieta pomarancze własnie sa słodkie
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to może dlatego,że ja nadwrażliwa na tym punkcie
|
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
; ja myje podloge codziennie teraz (ale nie tak jak Ty chyba, z tego co kiedys pisalas) i Basia troche brudna, ale nie jakos bardzo; ale ja ja lapie szybko; troche pelzac pozwalam; ale nie za duzo; ograniczam jej wolnosc biednej, ale to dlatego ze u nas podloga lodowata...Zmykam; milego dzionka |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak dzięki dziecku zostałam uświadomiona,że mimo ciągłego mycia,czyszczenia i tak nie jest tak czysto jakbym chciała
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam tylko napisać, że z okaji wyjazdu TZta od środy do dziś wieczorem jestem obecnie:
-wypluta -wyglądam jak 10 zombie -nie pamiętam kiedy mocno zasnęłam (dziś np. średnio 2-3 razy na godzinę podawałam smoczek prze całą noc i tak CO GODZINĘ!) -jestem tak zmęczona, że nawet nie mam siły ani ochoty do niej gadać i jej zabawiać -koty doprowadzają mnie do wściekłości -od 2 dni właściwie boli mnie żołądek (stawiam na stres, niewyspanie, jedzenie czegokolwiek i to w pośpiechu) -doszłam do wniosku, że chyba jednak się do tego nie nadaję -mgliste myśli o MOŻE kiedyś drugim maluszku właśnie pryskają jak bańka, bo nie wiem jak miałabym przez to przejść jeszcze raz (i wcale nie codzi o poród wbrew pozorom) -zazdroszczę tym, które piszą, że tak cudnie spędza im się z dziećmi każdą chwilę p.s. czy jest tu jakaś mama, która od porodu spędza z dzieckiem 90% swojego czasu i nie ma NIKOGO do pomocy?
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi tż przyjeżdzą to jest rajjjj,opieka nad maluszkiem jest podzielona i w ogóle wszystko jest inaczej.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-20 o 12:00 |
|
|
|
|
#1060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budyń robię na wodzie, a jak ostygnie to w zależności ile tej wody mleka dodaje modyfikowanego. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
A może chudy nie jest ale jeszcze szczupły.---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Mój tych ciasteczek z Hippa nie lubi, biszkoptów też nie. On jakiś dziwny bo słodkiego nie lubi, no z wyjątkiem kisielu. Chyba że bym mu sama biszkopty upiekła to by zjadł może on kupnego nie lubi.---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Dzisiaj zrobilam obiad pod malego i mam te wasze opisywane pulpeciki. Zrobilam w sosie pomidorowym z włoszczyzną ścierana na tarce, a w środku prucz mięsa mielonego z kurczaka(z filetu)jest jajko i kaszka manna. zobaczymy czy mu podejdzie
|
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Mrowaczku
![]() Ja dopisuje sie do listy mam "samotnie" wychowujacych . Ja tez 90% sama z dzieckiem, tz jak tylko moze to stara sie, ale on pracuje non stop, i tylko z doskoku jest (jak ja do wc musze, np ), na spacerze z nia SAM to moze byl z 4 razy. Ale ja nie mam pretensji do niego, bo widze, ze stara sie bardzo, tylko on jeden pracuje i musi nas utrzymac . A mielismy niewesola syt. finansowa niedawno i musial praktycznie 24 na dobe ciagnac (spal co 2 noc). A ja nie mam NIKOGO do pomocy, robie obiady, sprzatam, piore, prasuje itp. I przyznam, ze takie macierzynstwo to ciezka harowa! Zadnej babci, cioci do pomocy....Ciezko jest, a jak mam noce, takie jak Ty ostatnio to depreche lapie... Pocieszam sie, ze ten okres nie bedzie wiecznie trwal, juz tyle wytrzymalysmy... A jak czytam o Waszych kotach, to BARDZO sie ciesze, ze mojego oddalam w dobre rece. ZWARIOWALABYM z nim teraz, ale to moje zdanie , mi ledwo sil starcza dla Hani czasem...Dobrze, ze ona ostatnio jakas weselsza sie zrobila i troche umie sie zajac soba, bo do niedawna bylo bardzo ciezko... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-20 o 13:03 |
|
|
|
#1062 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale choinkę oczywście będziemy mieć ![]() I ja też Cię lubię Dziewczynko ![]() Cytat:
![]() ![]() .Ja już nie pamiętam co to jest tosunowo udana noc Cytat:
Cytat:
Co prawa ja należę do tych co to zawsze wyglądały na dużo młodsze niż są. I nawet jak kończyłam stuia to nie chciano mi sprzedawać alkocholu. A jak miałam 24 lata i była w Angli to tam w knajpach zawsze sprawdzali ile mam lat i czy mogę pić piwo .Cytat:
Pamiętacie jak ja zawsze podkreślałam to że TZ musi robić wszystko przy dzieku bo zawsze może się tak stać że matka nie będzie mogła. I mamy właśnie taką sytuację. Co prawda jest babacia, ale w weekendy ma wolne i pojechała wczoraj do siebie. Więc TZ musi wszystko sam robić. Oczywiście jak mi ją przyniesie to mogę ją przypilnować chwilę ale już z karmieniem, przewijaniem, spacerowanem, myciem itp itd jest problem. I tak sobię myślę np. o Cigi: Jak to u Was by było gdybyś złamała nogę?? Pisałaś że nie zostawisz małaej nawet na jakiś czas z TZ-em bo Ci jej szkoda. Ale może właśnie dla dobra dziecka powinnaś to zrobić. W życiu różnie bywa.
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
mrowak ja spędzam hmmm 99 % swojego czasu z dzieckiem. Tz w pracy całymi dniami ... czasami oddam małą do babci (nawet na cały dzień) bo juz nie wyrabiam i to jest własnie ten 1 %. Z małą nawet załatwiam wszystkie sprawy... pakuje ją w auto i jezdze po wrocku :/
Koleżanki?? A co to takiego?? O sory ostatnio dwie mnie odwiedziły... a ostatni raz widzialysmy się 7 miesięcy temu... pocieszające. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- to męczy najbardziej....
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wyglądu to jak miałam prawie 22 lata i poszłam siostrze i jej brygadzie alkohol kupic to jak mi się cudownie i błogo zrobilo jak Pani w kasie powiedziała,że "Tobie dziecko alkoholu nie sprzedam "a zdziwko ją wzięło jak dowodzik pokazałam,kilka razy oglądała![]() Tak ważne jest,żeby drugi rodzic był "wyszkolony" czy po prostu brał udział w opiece nad dzieckiem,bo pózniej takie sytuacje jak Twoja i co? Jeden tatauś się garnie do opieki nad dzieckiem,drugi pod pantoflem też pójdzie i będzie się opiekował,a co z takim gnojkiem,który nie chcę,bo NIE? A co do tego jeszcze,że część z nas praktycznie sama opiekuję się dziecmi to jak tż był na miejscu to i tak wracał mi o 18-19 i sam był zmęczony,ja padałam na twarz i siłą rzeczy niewiele czasu mogliśmy spędzic razem.A teraz jak wraca na tydzień to jesteśmy razem od rana do wieczora i w nocy i jest tak fajnie,inaczej,można zaplanowac co,gdzie,kiedy,można nacieszyc się tym,że jesteśmy ze sobą.Więc mimo,że bardzo tęsknimy za sobą to nie wiem jaki wariant jest lepszy.
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
JA nie rozumiem tego że Ojciec nie chce sie zajmować własnym dzieckiem bo nie chce. Oczywiście wiem że tak jest ale tego i tak nie pojmuję. Mój tata wychował 2 córki samodzielnie.
Czasami faceci po prostu boją się tej opieki i jest im wygodniej usunąc się w cień. A często też jest tak że jak już sie dzieckiem zajmują to matka patrzy i tylko krytukuje a wtedy biedakowi też się odechciewa. A wiadomo że będę proley i nie jeden błąd popełni. Ja swojego od samego początku włączyłam w opiekę nad dzieckiem i RAZEM się wszystkiego uczyliśmy. Nawet jak była na miejscu to on od czasu do czasu szedł sam z dzieckiem do lekarza a teraz to wszystko procentuje. TZ prazuje i wraca z pracy około18-tej, je jakiś obiad i zajmuje się dzieckiem. Tak było od początku. codziennie też karmi ją o 22-iej. Jak się chce to można znaleźć czas na zajmowanie się dzieckiem. Ojcostwo też musi być świadome
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też od pierwszego dnia razem uczyliśmy się opieki nad małą i nie wyobrażam sobie zostać z tym wszystkim sama-chyba szlag by mnie na miejscu trafił. I najlepsza rada na "niechciejących"tatau siów to zostawic ich samych chociaż na pół dnia z dzieckiem.Wtedy migiem będą MUSIELI się nauczyc. Moja mała terrorystka gdy tylko znikam to jest jęczące mamamamammamamamma-głowa mi pęka
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Macie wszystkie racje
![]() Tylko czasami tak jest, ze nie da sie inaczej... Nie mowie tu o tych, co NIE CHCA sie zajmowac dzieckiem, ale o syt. jak np. moja. Moj maz UWIELBIA sie zajmowac Hania, jak tylko ma wolna chwile to pedzi do niej, potrafi wszystko przy niej zrobic,itp. Tylko teraz jest tak, ze tylko on pracuje (podobnie jak chyba u Mrowak) i sila rzeczy jest jak jest. On nie przychodzi po pracy do domu o jakiejs tam, bo pracuje mozna powiedziec non stop, (to nic, ze w pokoju obok, ale tak, jakby go nie bylo).A jego klienci sa na calym swiecie i nie moze sobie zrobic "godzin pracy".On chetnie by sie zajmowal mala, ale albo to, albo telefony z bankow... Cale szczescie, ze juz jest troche lepiej i wychodzimy na prosta. Ale rozanie jest w zyciu, niczego nie przewidzimy...Nie myslelismy, ze tak bedzie, ze wpadniemy w takie doly finansowe (kryzys i brak zamowien). Trzeba sie dostosowywac do danej sytuacji i juz.Niemniej ten okres po porodzie byl dla nas NAJCIEZSZY, prawdziwy test wytrzymalosci... A jak np. maz wyjezdza gdzies wogole do pracy (za granice) to tez go nie ma, nie wiadomo co lepsze. Jest , jak jest i staram sie dopatrywac dobrych stron mojej sytuacji Kazda z nas ma ja inna i sama jest tez inna, ma inna psychike, wytrzymalosc, potrzeby, dzieci tez sa rozne, itp. Pop, chociaz miala pania do sprzatania i prasowania... (zazzzzdrosc... )Ja jeszcze karmie piersia i wstaje w nocy do malej, tz nie moze wiec nie mozemy "podzielic " nocek, musi byc cyc i juz...Najgorsze dla mnie to- brak snu. Bo jak sie wyspie, to mam wiecej energii, wszystko latwiej mi idzie i mam wiecej cierpliwosci do Hani. To chyba u mnie podstawa-sen. Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-20 o 17:19 |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ponownie jestem z siebie DUMNA!! zrobiłam sama budyń na MM z dodatkiem zóltka i jabłek !!!
Michalina jeszcze nigdy tak sie nie cieszyła a ja nie nadążałam łyżeczki nabierać tak szybko pyszczek otwierała!!! ![]() Mam pyt. wz z tym.? jesli mam podawac 1/2 żóltka co drugi dzien to do tego budyniu jak amm pół zóltka odlac surowego??? madzia?ania?
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka - oczywiście że to wszystko zależy od indywidualnych warunków. I wiadomo że w tym czasie co się pacuje to nie można zajmować się dzieckiem. I tak jak napisałaś on chce ale nie może. A jeżeli ma chwlę wolną to się dzieckiem zajmuje a nie z kolegami mecz ogląda. Mi chodzi właśnie o takie sytuacje gdzie matka jest wykończona a facet po pracy idzie sobie na np. silownię. Bo dziecko to obowiązek kobiety. I też nie mam nic przeciwko siłowni tylko że w jeden dzień on wychodzi w innym dniu ja a on się zajmije dzieckiem. Bo matki też mają prawo do zmęczenia i do wypoczynku i odpoczynku psychicznego od dziecka i od bycia matką.
I tak myślę że dobrze że na mnie trafiło z tą złamaną nogą bo co Ty czy Mrowka, czy Libra byście zrobiły? Więc dobrze że to ja. U mnie jest TZ w tygodniu jeszcze babacia i brat TZ. Dodatkowo przychodzi Pani do sprzątania i prasownia. Więć jeżeli chodzi o Oliwkę to ona nie odczuwa różnicy może tylko taką że mnie częściej widzi. No i ma się kto mną zajmować. Tylko dlaczego musi o tak boleć .Madzia - możesz dać pół albo całe i część budyniu zjeść sama . U Ciebie teraz to wszystko jest z jabłkiem.
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też uwielbia naszego maluszka i widzę jak jest mu ciężko,że jest daleko od nas.Rzadko jest w życiu tak,że układa nam się tak jakbyśmy tego chcieli. Dla mnie najważniejsze jest to,że mimo,że fizycznie z nami męża i taty nie ma to emocjonalnie z nami jest.A to,że sama jestem teraz z malutką to była nasza świadoma decyzja i wiemy,że to tylko kilka tygodni,a nie całe życie,więc zaciskamy zęby i czekamy od przyjazdu do przyjazdu. Fasolka ze snem u mnie to samo-gdyby mi mała nocy nie przesypiała to nie mogłabym wrócic do pracy,chodziłabym zła z niewyspania,nie miałabym takiej cierpliwości jak teraz-zresztą tak było jak malutka miała 1-3 miesiąca.Co z tego,że z tż wstawaliśmy na zmiane do niej jak i tak zasnąc się już nie dało,więc wtedy odsypiałam w dzień. Ja to w ogóle te pierwsze 2 miesiące to wspominam jak koszmar brrrrrr nigdy więcej noworodka
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-20 o 17:52 |
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
P0P hihi nie do końca.... bo był jeden słoiczek który nie czepił... wiec wczoraj był mus jabłkowy a z koncóweczki na dnie dzis te 2 łyżeczki do budyniu dozuciłam.. mam jeszcze kolka słoiczków malin i kilka zamrozonych tez chyba mam.
wcale nie pomyslałam aby pomrozić sobie wiecej na zimę a teraz załuje bo zaczyna mi sie podobac gotowanie Michalince! Ja to sobie zamiast ułatwiac to utrudniam najpierw z pampersów na wielorazowe i pranie co drugi dzien i suszenie i wywieszanie itd.. to teraz gotowac bede.. zamierzam w poniedziałek jakąs zupke hihiihih ![]() zobaczymy.. i w słoiczki zarzucę i do zamrażarki.. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- PS.. w przepisach sa zawsze do tych obiadków podane aby ugotowac na parze? a któa tak robi? nie mam tego sprzetu do gotowania na parze.... czyli w wodzie? i al'dente czy jak? aby nie za długo??
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
P0P, Anakazar, ja Was zrozumialam, macie racje,
Tez sobie nie wyobrazam, zeby moj w wolnej chwili chodzil sobie zna piwko z kolezkami ( zreszta on i tak nie lubi, mowi ze wolalby sie ze mna napic ), albo mecz ogladal (on oglada mecze kosza, bo to lubi-z Litwy jest w koncu a tam to jak religia-oglada je na malym ekraniku w rogu monitora w czasie pracy,bo ma prace przy kompie- taki jest Ale mimo to potrafilam czuc zlosc na niego, w tej calej bezsilnosci, zmeczeniu, ze on nie musi wstawac do Hani na cyca i znosic jej jeki i ryki caly dzien, ze to nie jego bola brodawki itp. Ale to zmeczenie, hormony itp. Ja zmienilam RADYKALNIE styl zycia po porodzie. Dla mnie to byl szok, nie myslalam, ze to az takie absorbujace ![]() i meczace...Ale moze to juz moje latka i kondycja nie ta.... ![]() A dzis na spacerze widzialam mame z 2,3 letnia corcia, mama pchala jeszcze wozek (male moze troche starsze od naszego) a ona w ciazy I wygladala na zadowolona. Ja PODZIWIAM skad w kobiecie tyle sil?... ![]() P0P wspolczuje bolu, , ja mialam reke zlamana, bolalo bardzo, a umyc sie pod prysznicem to historia.., mieszkalam wtedy samai mialam niezla gimnastyke...P0P, do wesela sie zagoi
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-20 o 18:22 |
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt,że jest już dobrze,dziecko rośnie,jest inne i jest ok. A co to tej sytaucji co opisałaś:to ja jak wychodziłam ze sklepu dziecinnego to szła młoda kobieta i tak:pchała wózek z blizniakami głęboki,obok szło na oko 3-4 letnie dziecko i jej się rysował kolejny brzuszek i wcale nie wyglądała na szczęśliwą.Szkoda mi jej było bardzo.
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O smalczyk też lubię , niedługo będę miała cały gar ze świni ![]() Cytat:
Cytat:
no rozdziel normalnie łyżeczką na talezyku czy w filiżance i zmiksuj z mąką przeciez to nie musi być tak perfekcyjnie pół a jak byś dała rzadziej całe to co,chyba nic się nie stanie |
|||||
|
|
|
#1076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie narzekam tylko dlatego że mam dużo kolezanek w tej chwili z dziećmi . I tak na spacer nigdy nie ide sama tylko własnie z sąsiadką , raz lub dwa razy w tyg jade do kolezanek na cały dzień do wawy . dzieciaki sie bawią np na placyku w tarasach ( centrum handlowe ) a my pijemy kawe i gadamy itp . teraz SZymek w wawie bedzie chodził do klubu malucha jak będę więc z samą OLa to juz wogóle sielanka można iść na zakupy i zrobić wszystko . Ogólnie z perspektywy czasu to dla mnie jedno dziecko to istna sielanka , z dwójką to już jest roboty . Wiem też ze czas szybko mija za rok SZymon bedzie w przedszkolu a wtedy to juz wogóle będzie cacy . MYślę że ten rok teraz jest dla mnie najcięższy , potem już bedzie tylko lepiej ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Laski a co do pomarańczy to jest taki deser gerbera bio od 6 miecha owoce z nutką tropikalną czy jakoś tak i tam jest 9.5 procenta soku z pomarańczy . MYślę ze dobre na poczatek przygody z cytrusami . Ja Oli kupiłam
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tak Was podczytuję, ale jakoś nie mogę się wbić w rozmowę. Nieraz też jak doczytam co i jak to już jest tak późno, że daję sobie spokój z kompem. Ale jestem w miarę na bieżąco ![]() Co bym chciała rzec Powstawiałyście tyle wspaniałych zdjęć, a dzieciaki są boskie. Wszystkie śliczne, MĄDRE, już taaaaaaaaaaaaakie duże U nas ok, zdrowiejemy, choć chyba jeszcze daleko, bo u Kubu nadal słyszę jakiś świsty. Co chwilę trzeba czyścić mu nosek, dzisiaj biedny "nadział" się na wodę morską, troszkę krew się polała, a tak płakał że mi normalnie serce pękło... Ale w miarę się szybko uspokoił, czyli mało chyba bolało. Łyżeczkę jak widzi to dostaje spazmów, przez te wszystkie syropki... Teraz to już na siłę trzeba wszystko mu wciskać. Dzisiaj się poryczał jedząc deserek, na siłę musiałam mu pokazać że to słodkie i dobre, jak poczuł smak to już było wszystko ok i w sumie zabrakło bo gdyby jeszcze było to by zjadł Z nowych umiejętności, które posiadł, to trzeba wyróżnić przechodzenie przez próg - teraz to śmiga między pokojami A jak zobaczy kota to nie ma zmiłuj się Jego pełzanie kojarzy mi się z tą dziewczynką wychodzącą ze studni w firmie Ring, tak pokracznie to robi No i coraz częściej chce być na rączkach, co trochę mnie denerwuje, bo jednak nie waży 2kg ![]() to chyba wszystko no i nadal nie mamy dla malego prezentu na mikołaja, nie potrafię się zdecydować co kupić
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to taki całkowicie z paczki
|
|
|
#1079 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamulki
![]() Ja dzisiaj ugotowałam Marcelowi zupkę po raz pierwszy i była OHYDNA!! Oczywiście naciągał się i wcale nie chciał jej jeść, po czym pełen obaw otwierał buzię na słoiczkową ![]() Reasumując zupka nr 1 = porażka. Na jutro mam kolejną - marchewka, cebulka, piertruszka, ziemniaczek, troszkę ryżu i pierś kurczaka. Smakuje nieco lepiej ale chyba dogotuje i dodam marchewki bo jakoś strasznie mało ma smaku ...dla mnie one jak woda smakują ![]() Właśnie wróciłam z zakupów i jestem mega happy bo kupiłam do swego pustego domu 3 kwiatki Od razu się przytulniej zrobiło. Jutro jeszcze dokupię dwa do kuchni I może któraś z Was wie - czy na lodówce mogę postawić kwiatka doniczkowego?? Nie wiem jeszcze jakiego, ale sprawdzałam że jest tak normalna temp... lodówka ani nie jest ciepła ani zimna. I pytanie kwiatkowe nr dwa gdzie można kupić niewielką choinkę w donicy?? Bo marzy mi się taka plus kryształowe ozdoby![]() Megi ja też Cię lubię
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja złość jeszcze nie minęła. Naprawdę nie jest łatwo BYĆ KOBIETĄ. PS. Do wesela to na pewno się zagoi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

. Ja już marzę o takiej zuprynie jak ma Basia Cigi. Albo takiej trochę mniejszej aby choć spineczkę. Ale ma bardzo kształtny łepek więc może i być łysa

może on kupnego nie lubi.

, ale ja wiem, ze Ty wiesz, tylko pragne to podkreslic, bo ja nie wiem gdzie Wy tam z Megi tluste jestescie....
Cale szczescie, ze juz jest troche lepiej i wychodzimy na prosta. Ale rozanie jest w zyciu, niczego nie przewidzimy...Nie myslelismy, ze tak bedzie, ze wpadniemy w takie doly finansowe (kryzys i brak zamowien). Trzeba sie dostosowywac do danej sytuacji i juz.

i to taki całkowicie z paczki