![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Ponowna próba... Już zdołowana na maksa POMOZCIE WSPOLNIE
Lenka a ile wazysz? ja mam 159cm wzrostu wlasnie...
OD jutra zaczynam sie za siebie ostro brac, juz bez zabawy bo naprawde dosc tego!! Juz chce wrocic do swojej wagi 49 kg<marzenie> Bo normalnie szlag mnie trafi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zmobilizujmy sie i juz od jutra nie grzeszmy !!! Az wstyd zeby nie moc zapanowac na gryzem batona
![]() ![]()
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy i ja mogę dołączyć?
Chciałabym się motywować i zapisywać swoje jadłospisy, a na wątku NCJ niezbyt przyjemnie mi się pisze. Ja chcę schudnąć jedynie 2 kg, bo 2 tyg. temu miałam niespodziewanie operację (usuwanie woreczka żółciowego) i niestety muszę być na diecie wątrobowej, na której tyję ;( Wszystko przez białe pieczywo, dżemy, biszkopty... No a przede wszystkim brak ruchu !!! Za 2 tyg. minie miesiąc od operacji i chociaż trochę będę mogła już ćwiczyć. Tęsknię za tym bardzo, bo byłam zawsze szalenie aktywna fizycznie, ćwiczyłam codziennie w domu godzinę z płyt... Niestety, jestem strasznie ograniczona w tym jedzeniu, bo nie mogę jeść orzechów, nasion, pestek, suszonych owoców, razowego pieczywa ![]() Dziś: - owsianka (płatki owsiane, płatki kukurydziane + mleko 1,5%) - jabłko pieczone - ryż z gotowanym kurczakiem i gotowaną marchewką - jogurt naturalny z cynamonem - 2 kromki chleba graham, margaryna antycholesterolowa, chudy twaróg, rzodkiewka, pomidor bez skórki, sałata lodowa Niestety, tego chleba nie będę mogła już jeść więcej, bo boli mnie miejsce po woreczku, więc niestety jeszcze nie mogę ![]() Muszę jutro coś pszennego jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ważę 55kg:/ Chciałabym zrzucić jakieś 7-8 kg
![]() ![]() Od jutra będą baciki za słodycze ![]()
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
ok to uzupelniam jadlospis o kolacje:
dzisiaj: śniadanie: jajecznica z dwóch jajek do tego dwa grube plastry pomidora jogurt naturalny z cynamonem IIśniadanie orzechy włoskie obiad: brokuly z sosem jogurtowo-czosnkowo-ogórkowym frytki z całego selera podwieczorek: kawał ciasta z fasoli (polecam :P) kolacja: kotleciki z cieciorki z cebulą i porem i sosem jogutrowo-ogórkowo-czosnkowym no i kieliszek likieru tiramisu ![]() co myślicie? dzisiejsyz dzień wyszedł mi bardzo warzywny ![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a co pijecie poza wodą ? ja w pracy zieloną herbate, ale ogolnie problem jest u mnie z piciem bo ja nigdy nie pilam duzo, wypicie 2 litrów dziennie to dla mnie wyczyn.
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
no ja niestety wody pije mało...
tak to tylko kawa i herbata, od czasu do czasu sok pomidorowy i tyle muszę zacząć nałogowo pić wodę ![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
To tak samo jak ja, nie umiem pic wody i zawsze z tym mialam problem, choc jak juz pilam to naprawdę widac jej zbawienne efekty.Sok pomidorowy extra uwielbiam, nawet chyba mam jakis kartonik w lodowce
![]() ![]()
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() Edytowane przez sarenka168 Czas edycji: 2010-11-19 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja piję wodę, zieloną herbatę, od czasu do czasu kawę
![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Z ciekawosci weszlam na Twojego bloga od razu i musze powiedziec ze sa tam calkiem fajne przepisy, latwe i szybkie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
ja ogólnie kolacje jadam późno tak koło 21-22, bo jakbym zjadła o 19 a chodzę spać o 1 lub 2, to bym glodna była ;P
piję dużo zarówno kawy, zielonej herbaty (tylko i wyłącznie :P) i wody, myślę, że dziennie z 3 litry, ale osobiście nie widze jakiś zbawiennych efektów Beatagr3 i przy okazji sarenka168 rozgrzewka jak najbardziej musi być, bo po pierwsze przygotowujesz organizm na ćwiczenia, zmniejszasz ryzyko kontuzji, a po drugie zaczynasz spalać tłuszczyk ![]() Ulkaaa89 jeśli masz 172 i ważysz 64 to Twoja waga jest jak najbardziej w normie, jak zrzucisz 10kg. to będziesz miała niedowagę, nie uważasz, że np. lepiej byłoby dla Ciebie wymodelować sylwetkę ćwiczeniami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
w jedzeniu ostatniego posilku nie chodzi o to aby zjesc go dokladnie 2-3 h przed snem, nalezy jesc go nie pozniej niz ok 19 gdyz pozniej nasz metabolizm sie zwalnia i wszystko nam sie odlozy
![]() pijac wode oczyszczasz organizm trzeba dokladnie sie przyjzec jak zmienia sie skora, a nawet nie ma spuchnietego ciala, bo gdy wody nie pijemy, ta co juz jest w organizmie odklada nam sie i puchniemy ![]() Dziewczynki jutro moze mnie nie byc bo wyjezdzam na weekend, ale obiecuje ze nie bedzie grzeszkow, a no i za was trzymam kciuki ![]() ![]()
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() Edytowane przez sarenka168 Czas edycji: 2010-11-19 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
ha! to może tutaj tkwi moj problem, może dlatego nie chudne bo jem po 19
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy tutaj i w tym, ale ja bym sie nie zdecydowala na jedzenie o pozniejszej porze
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
no nie wiem, z jednej srony ma to sens, a z drugiej to glodna jestem i mnie ssie :P staram sie jeść coś lekkiego typu wieśniak, poszukam jak to jest :P
---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- szukajcie i znajdziecie! coś mi nie pasowało z tym po 19 wszystko się odkłada, metabolizm spowalnia w czasie snu nie po 19, w sumie to byłoby nawet nie logiczne bo jakbyśmy polecieli do stanów to nasz organizm spowalniałby po naszej 19 czy po ich 19? Resumując Kolacje powinno się jeść! Kolacja powinna byc białkowa! Kolacja 1-3 godziny przed snem (zmienne osobniczo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Ja już po śniadanku, chleb razowy z ziarnami, z szyneczką z indyka ![]() Co do napojów, to piję głównie wodę i czasami zieloną herbatę, ze zwykłej chcę zrezygnować, bo nie potrafię pić jej bez cukru. Co do kolacji wczorajszej to zjadłam 2 jajka na twardo. W sumie wczoraj zjadłam 1211 kcal. ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miłego dnia chudzinki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
czesc :P
ja dzisiaj muszę oprzeć się pokusie ;> ===> imieniny taty ![]() ale spokojnie dam radę, mam jeszcze ciasto fasolowe... no ale jak by je tu przemyciś na stół ;> na obiad planuję guros z sałatką (własnej roboty ![]()
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja juz dzis po sniadanu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
widzę,żewątek nam się bardzo ożywił
![]() Cytat:
![]() a ja dzisiaj to chyba niczego nie tkne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Mnie pomógł Dukan
![]() ![]() ![]() Póki co nie ma efektu jo-jo, czuję się świetnie w rozmiarze 36 przy 172 cm wzrostu. I nigdy nie musiałam liczyć kalorii, nie głodziłam się i dogadzałam sobie pysznym żarełkiem białkowym... wiadomo, że dieta jak dieta, nie dla każdego dobra. Dla mnie idealna, może i Wam pomoże. Powodzenia i pozdrawiam
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
no mi neistety dukan nei pomogł, a raczej zaszkodził
![]() ale moja mama sobie chwali ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Witajcie, czy można jeszcze dołączyć?
![]() Ja chciałabym zgubić 6 kg. W początkowych tygodniach wakacji ważyłam w miarę idealnie, czułam się świetnie w swoim ciele. Dalsze lenistwo, zajadanie smutków i radości doprowadziło do tego, że przytyłam 6kg. Już się odchudzałam. Schudłam 5kg, trzymałam się dość dużo, ale wiadomo - trochę sobie odpuściłam, za co płacę teraz w postaci dodatkowych kilogramów. Zaczynam '100 dni bez słodyczy', dodatkowo opracowałam sobie takie zasady: 1. pieczywo mogę jeść do godziny 12:00 2. jem 4 regularne posiłki 3. piję dużo wody 4. rezygnuję z niezdrowego jedzenia 5. codziennie 100 brzuszków mam nadzieję, że uda się nam ![]() ![]() I mam nadzieję....że mnie przyjmiecie ![]()
![]() |
#85 |
BAN stały
|
i jak Wam idzie?
Ja dopiero zaczynam w poniedzialek na nowo... Wyczerpalam sie psychiczne i musze weekend wolnego od diety sobie zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
pewnie, czasem trzeba zrobic sobie przerwe
![]() u mnie jakoś idzie. Dzisiaj po tej wczorajszej imprezie nie byłam za bardzo w stanie jeść, więc zjadłam tylko jeden posiłek około 18 - 2tosty z sałatą, pomidorem i serem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Co do jedzenia po 19... Ja niestety zawsze z tym mam problem
![]() Ameera jak chcesz schudnąć 6 kg to spróbuj jak najczęściej się zmęczyć fizycznie, zrób sobie trening aerobowy czyli potańcz, skacz na skakance, truchtaj w miejscu, idz na szybki spacer itp. tak przez 30 minut przynajmniej bo od brzuszków to nie zrzucisz tyle kg a tylko ukształtujesz mieśnie buziole ![]() A Dukana tez próbowałam ale ja nie umiem wytrzymać na takiej diecie... potem tylko marze o bułeczce albo chipsach ![]() Edytowane przez anetiss Czas edycji: 2010-11-21 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny u mnie tragedia !!! Motywacji zero, chodze i ciagle od wczoraj wieczorem ruszam buzia !!! imieniny szwgra, salatki salateczki, pieczone kurczaczki eh zgubilo mnie strasznie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
nie ma się co dołować tylko trzeba się zebrać w sobie. Każdemu może się zdarzyć gorszy dzień, tym bardziej jak miałaś imieniny szwagra to jesteś usprawiedliwiona
![]() może poćwiczyć dzisiaj sobie to się wyrówna ![]() Więc nie ma się co załamywać jednym dniem tylko trzeba działać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.