Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-20, 13:33   #1741
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

a zdażyło się żeby zachaczyła o coś kolczykiem? jakiś sweterek albo coś?
bo moja tak się czasem gnieździ na łóżku w poscieli bo lubi szaleć i tak myślę czy nie wyrwie go
Wcale nie zaczepiala o nic, one sa tak mocno zapiete ze nie ma szans na to zeby je odpiela i zeby je wypadł. Moja tez sie wierci strasznie i nigdy sobie przz kolczyki nic nie zrobila. Nigdy nawet za ucho nie cignela czy cos.

Tak jak mowi tarasia te co przebily napewno sa zadowolone z tego.

Tarasia ja tez lubie ta stonke ogladac

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

jak byla mniejsza to może był lepszy czas bo nie wiedziała zbytnio co sie dzieje i szybko zapomina dziecko a teraz to ona jest bardziej kumata i boję się że będzie płakać
eehhhh może się zdecyduje ale tatusiek idzie z nią na bank przebić te uszka bo ja będę się bała, tak samo na szczepienia to tatusiek chodzi a ja stoję za drzwiami
matko ale człowiek się zmienia, sama zrobiłam sobie 7 dziurek w uchu, nawet w pępku kiedyś zrobiłam a teraz to taka miękka dupa sie ze mnie zrobiła
To bedzie tak jak ze szczepieniem chwilke bedzie pamietac i zapomni z tym ze to przebijanie nie boli tylko wystraszy sie wystrzalu z pistoletu i tyle. A moze jest mniej strachliwa niz moja Kamilka (bo ona to jest straszak okropny i to chyba po mnie ma ) i wcale nie bedzie sie tego wystrzalu bala.

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:38   #1742
aniulka8204
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za odpowiedzi
chyba się zdecyduje, to i tak dopiero po roczku będą te kolczyki, mam jeszcze troche czasu, do dwóch tygodni siostra chce kupić jej te kolczyki no ale napewno je da dopiero na roczek ale mogę już jej przebić bo i tak te lecznicze dostanie narazie prawda?

właśnie stwora usnęła więc idę też się zdrzemnąc bo jak się nie zdrzemnę w południe z Agusią to potem chodze strasznie zmierzła i spiąca pod wieczór
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:40   #1743
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
chyba się zdecyduje, to i tak dopiero po roczku będą te kolczyki, mam jeszcze troche czasu, do dwóch tygodni siostra chce kupić jej te kolczyki no ale napewno je da dopiero na roczek ale mogę już jej przebić bo i tak te lecznicze dostanie narazie prawda?

właśnie stwora usnęła więc idę też się zdrzemnąc bo jak się nie zdrzemnę w południe z Agusią to potem chodze strasznie zmierzła i spiąca pod wieczór
Tak najpierw dostanie takie malutkie i dopiero po miesiacu mozna zmienic na inne lub nosic te przez max rok.

Milego dopoczynku

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2010-11-20 o 13:41
Stary 2010-11-20, 13:47   #1744
tarasia
Wtajemniczenie

my narazie nie zmienialiśmy kolczyków bo te są w miarę bezpieczne. mocno trzymaja się na uchu.
Nam też nie zdarzyło się zahaczyć o nic...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:53   #1745
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Nie mylę się Tarasiu, tylko przemyślałam sprawę i 8 miesieczne dzieck może jeść z piersi, ale juz po roczku.. Skoro poczułaś sie urażona to przepraszam, ale tu na forum chyba możemy wyglaszać swoje opinie na temat dzieci, więc kwestia karmienia też się tu zalicza Niemowlaki sa takie same jak kiedyś, ale dawniej nie było takiej ilości innych pokarmów dla dzieciaków, mleczek, kaszek, deserków, jogurcików itd. Więc tym świat się na pewno różni..

Aniulka, ja tez chce przebić Blance uszy i mam dla niej takie słodkie kolczyki ale ciągle sie zastanawiam.. Wg mnie kolczyki pasują dzieciom jak już mają dłuższe włoski, np Miriam by wyglądała ślicznie, Bianka też ma dłuższe włoski i wygląda teraz słodko. Nie podobają mi się niemowlaczki, które faktycznie wyglądają jak niemowlaczki i mają przebite uszy.. Już nie powiem z czym to mi się kojarzy, bo znów burze wywołam
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:57   #1746
domi7ks
Zakorzenienie

Ja nawet jakbym karmiła 1,5 roku to nie uważam, żeby to było nienormlane to jest taka wieź z dzieckiem silna, że jak się tego nie doświadczy to się nie wie o co kaman

a ostatnio nawet czytałam jak jedna z Wizażanek pisała, że karmiła córeczke jedną, potem zaszła w ciąze i małe dzidzi karmiła cały czas a starsza piła rano i wieczorem i też wg mnie nie ma w tym nic złego

a wiecie co mnie w karmieniu obrzydza????jak czytam, że laski się wypowiadają, że ich Tz chcą sporóbować mleka, bo niby wiele meżczyzn o tym marzy to mój Tz uciekł gdzie pieprz rosnie, żebym tylko mu nie pstrykneła mlekiem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:58   #1747
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ola kazdy ma swoje zdnaie i po to jest forym zeby je wyrazac. Miriam napewno slodziuchno by wygladala w kolczykach Ale jak przebijasz uszka to wtedy daja ci takie malusienkie kolczyki i nawet dzieciaczki ktore wloskow nie maja to cudnie wygladaja (Moje zdanie )

Aniołek[*]
Stary 2010-11-20, 13:59   #1748
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Aniulka, ja tez chce przebić Blance uszy i mam dla niej takie słodkie kolczyki ale ciągle sie zastanawiam.. Wg mnie kolczyki pasują dzieciom jak już mają dłuższe włoski, np Miriam by wyglądała ślicznie, Bianka też ma dłuższe włoski i wygląda teraz słodko. Nie podobają mi się niemowlaczki, które faktycznie wyglądają jak niemowlaczki i mają przebite uszy.. Już nie powiem z czym to mi się kojarzy, bo znów burze wywołam

powiedz
z Klaudiuszem z Big brothera?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ola kazdy ma swoje zdnaie i po to jest forym zeby je wyrazac. Miriam napewno slodziuchno by wygladala w kolczykach Ale jak przebijasz uszka to wtedy daja ci takie malusienkie kolczyki i nawet dzieciaczki ktore wloskow nie maja to cudnie wygladaja (Moje zdanie )

moja jest łysolinka i w klczykach by pewnie wyglądała o tak:
No ale my się wstrzymamy, Tz sie kompletnie nie zgadza...

Pietrsuia mi ten obraz sie wlasnie najbardziej podobał!!!

Stary 2010-11-20, 14:00   #1749
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja nawet jakbym karmiła 1,5 roku to nie uważam, żeby to było nienormlane to jest taka wieź z dzieckiem silna, że jak się tego nie doświadczy to się nie wie o co kaman
podoba mi się to co napisałaś

dobra juz skończmy ten temat.

Stary 2010-11-20, 14:02   #1750
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

Stary 2010-11-20, 14:02   #1751
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Pietrsuia mi ten obraz sie wlasnie najbardziej podobał!!!

Mi wlasnie tez i wiesz ile mi zeszlo zeby Tz przekonac ale na szczesie sie udało

Aniołek[*]
Stary 2010-11-20, 14:24   #1752
zebra666
Zakorzenienie

Deep red piękną masz córeczke i wózek bardzo ładny. Ja bym go nie zmieniała jeszcze- Piotruś jest większy a też ma mała spacerówke, a jakoś w parasolce go sobie nie wyonrażam teraz jak one ciaśniejsze są. Koleżanke wczoraj spotkałam i ona na parasolke zdecydowała się dla córki 2 letniej- wcześniej wolała spacerówke Myśle, że po zimie to ejszcze ma sens- ale zimą małe kółeczka i nizabudowana parasolka nie bardzo

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WIKTORKA I LAURY Z OKAZJI MIESIĘCZNICY

I DLA AMELKI Z OKAZJI ROCZKU
Dołanczam!

Co do tematu karmienia- ja chciałam pół roku karmić dla dziecka- mam słabe zęby i dłużej sobie nie wyobrażam. Chyba by mi wypadły
A karmiłam 5 tygodni. Po tej akcji ze szpitalem przestałam. Mogłam walczyć jeszcze, bo cierpiałam z tego powodu ale nie miałam siły Byłam wykończona, wychudzona, wrak człowieka.
Ale widok karmiacych mnie wogóle nie obrzydza...no chyba, że ktoś 3 latka będzie karmił to już średnio piękne Ale to moje zdanie- moja ciocia tak karmiła.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 15:56   #1753
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
dołączam się do życzeń, a także wszystkiego najlepszego dla poprzenich solenizantów, których ominęłam

hej śliczna córcia

Znów nie miałam neta , a teraz jak mam to czasu mało. Oskar z tż chory, katar i gorączka, chyba z trzy noce nieprzespane, prawie w ogóle nie śpi nic nie chce jeść, dopiero dzisiaj wypił 150 ml mleka, ten katar mu bardzo przeszkadza.
A ja byłam u lekarza wczoraj. 7 tydzień i wszystko ok. Widziałam fasolinkę i serducho bijące Ale czuję się nie najlepiej, ciągle mnie mdli, brzuch boli i cały czas bym spała
no to potwierdzonej fasolki

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia 1-szego roczku dla Amelki : roza:
(dzis sa tez moje urodziny hehe ciekawe, co tz mi da )

U nas ostatnio jest taki ziab, 17-20 st, za to na spacerkach spotykamy buszujace wiewiorki. Maly jest zachwycony, tak to slodko wyglada

Kachula, masz fotki?

Gocha, wspolczuje, u nas chyba tez zabki, nic jeszcze nie czuje, ale ostatnio po 3 kupki dziennie, a dzis wstal przed 6
Fotek brak niestety:hahaha :
Wszystkiego najlepszego Bogus w dniu urodzin
Cytat:
Obiecalam zdjecie obrazu wiec wstawiam
Slicznie mu tez ten sie wlasnie podobał

U nas po obiadku,plesniak z kk z przepisu Lucky w piekarniku wiec mam chwilke zanim sie ciasto dopiecze bo pozniej do rodzicow moich jedziemy

Lucky dzieki za ten przepis na plesniaka,u mnie wszyscy go uwielbiaja:e hem:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 15:58   #1754
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Suonko swietny nowy avek
Dziękować, dziękować

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WIKTORKA I LAURY Z OKAZJI MIESIĘCZNICY

I DLA AMELKI Z OKAZJI ROCZKU
Przyłączam się do życzeń: cmok:

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia 1-szego roczku dla Amelki : roza:
(dzis sa tez moje urodziny hehe ciekawe, co tz mi da )

U nas ostatnio jest taki ziab, 17-20 st, za to na spacerkach spotykamy buszujace wiewiorki. Maly jest zachwycony, tak to slodko wyglada

Kachula, masz fotki?

Gocha, wspolczuje, u nas chyba tez zabki, nic jeszcze nie czuje, ale ostatnio po 3 kupki dziennie, a dzis wstal przed 6
17-20st to ziąb Ale wam zazdroszczę tego zimna
Wszystkiego dobrego z okazji urodzinek:roz a:

Cytat:
Obiecalam zdjecie obrazu wiec wstawiam
super

Cytat:
które mamuśki przebiły uszka swoim córciom????

chyba 2 lub 3 są prawda??
moja siostra czyli chrzestna Agusi wczoraj mi zadała pytanie czy jak kupi jej kolczyki to czy przebiję małej uszka, bo jak nie to kupi coś innego. normalnie nie wiem
ja się tego trochę boję, widziałam ostatnio sąsiadke z córcią która jest dwa dni starsza od mojej Agi i tak slicznie wyglądała, i podobno nie płakala tylko bała się z początku kosmetyczki,
chciałabym jej dać już kolczyki ale ja to jestem panikara i nie wiem co zrobić

co Wy na to?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

zdróweczka zyczę Wojtusiowi
Ja zastanawiałam się nad przebiciem, ale stwierdziłam, że na razie jednak nie. Sama miałam przebijane uszy gdzieś jak miałam 7-8 lat i pamiętam, że gojenie się troszkę bolało więc na razie daruje tego mojej małej. Wogóle to jeśli już to przebiłabym wcześniej, bo teraz się za bardzo za uszy łapie i pewnie zaraz by zerwać chciała (tak jest ze spinkami do włosów, czy gumkami)

W temacie karmienia piersią nie będę się wypowiadać bo nigdy tego nie robiłam, więc doświadczenia brak
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:05   #1755
brombusia
Zakorzenienie

Hej

Ja tak na szybko, bo zaraz do Ikei jadę
Filuś w zeszłym tygodniu miał niby trzydniówkę, ale nie wiem czy to była serio trzydniówka, bo nie zakończyła się wysypką

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Roczniaków, żeby rosły duże, zdrowe i mądre i sprawiały wiele radości Rodzicom

I dla naszej kalifornijskiej piękności też najlepsze życzenia, Boguś

W kwestii karmienia piersią, Tarasiu ja Ci bardzo zazdroszczę że jeszcze karmisz, też bym chciała
Mnie nie razi myśl o widoku nawet 3 latka pijącego z piersi, za to wnerwiają mnie matki, które przy pierwszych trudnościach rezygnują i dają butelkę ( nie brać do siebie, bo nie piję do nikogo konkretnego).

A co do długości karmienia to WHO chyba określa, że minimalnie pół roku, najlepiej rok, a trzy lata to taki maks. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale coś w ten deseń

Wpadnę wieczorem, to poczytam dokładnie i pooglądam zdjęcia, bo na razie to nie pamiętam co i jak

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:15   #1756
suonko2
Rozeznanie

Zapomniałam jeszcze: dzięki za info w sprawie fontanny
Myślę, że mojej też się spodoba, ona lubi wszystko co gra i piłeczki też Obawiałam się tylko czy to nie jest jakieś tandetne

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Efilia zauważyłyśmy, że Ty też od dawien dawna podczytujesz nasz wątek - może czas dołączyć???? Zapraszamy do wspólnych pogawędek przy kawce, tak z ukrycia trochę nie ładnie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Hej

A co nam kupisz?
Stary 2010-11-20, 16:23   #1757
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Filuś w zeszłym tygodniu miał niby trzydniówkę, ale nie wiem czy to była serio trzydniówka, bo nie zakończyła się wysypką

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Roczniaków, żeby rosły duże, zdrowe i mądre i sprawiały wiele radości Rodzicom

W kwestii karmienia piersią, Tarasiu ja Ci bardzo zazdroszczę że jeszcze karmisz, też bym chciała
Mnie nie razi myśl o widoku nawet 3 latka pijącego z piersi, za to wnerwiają mnie matki, które przy pierwszych trudnościach rezygnują i dają butelkę ( nie brać do siebie, bo nie piję do nikogo konkretnego).

A co do długości karmienia to WHO chyba określa, że minimalnie pół roku, najlepiej rok, a trzy lata to taki maks. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale coś w ten deseń

Wpadnę wieczorem, to poczytam dokładnie i pooglądam zdjęcia, bo na razie to nie pamiętam co i jak
No i jest nasza zguba
Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Zapomniałam jeszcze: dzięki za info w sprawie fontanny
Myślę, że mojej też się spodoba, ona lubi wszystko co gra i piłeczki też Obawiałam się tylko czy to nie jest jakieś tandetne

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Efilia zauważyłyśmy, że Ty też od dawien dawna podczytujesz nasz wątek - może czas dołączyć???? Zapraszamy do wspólnych pogawędek przy kawce, tak z ukrycia trochę nie ładnie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A co nam kupisz?
No wlasnie Suonko ja tez sie obawaim czy ta fontanna nie jest jakas tandetna ze zaraz sie zepsuje czy cos
Ela i Konspi pisaly ze maja taka wiec moze niech one sie wypowiedza,ja tam bede czekac az napisza co i jak z ta fontanna

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:28   #1758
suonko2
Rozeznanie

O przyjechała świeża dostawa ptysiów (tż przywiózł) idę wcinać
Stary 2010-11-20, 16:32   #1759
zebra666
Zakorzenienie

Brombi córeczka sąsiadki ma 3 latka i nie wyobrażam sobie tak dużego i rozumnego dziecka do cycka przystawiać Dla mnie smak ma tak 1,5 roku... Ale to uważam, że jest tyle opini co matek i karzda robi to co uważa za słuszne

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:47   #1760
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny moja niunia jak usneła o 13.30 tak śpi dalej
troche mnie to niepokoi, jakoś długo. budzić ją czy nie??

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
O przyjechała świeża dostawa ptysiów (tż przywiózł) idę wcinać
mmmniam ja też chcę ja też ja też
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 17:01   #1761
bogus85
Raczkowanie

Cytat:

a ostatnio nawet czytałam jak jedna z Wizażanek pisała, że karmiła córeczke jedną, potem zaszła w ciąze i małe dzidzi karmiła cały czas a starsza piła rano i wieczorem i też wg mnie nie ma w tym nic złego

a wiecie co mnie w karmieniu obrzydza????jak czytam, że laski się wypowiadają, że ich Tz chcą sporóbować mleka, bo niby wiele meżczyzn o tym marzy to mój Tz uciekł gdzie pieprz rosnie, żebym tylko mu nie pstrykneła mlekiem
Domi moj tez uciekal a ja tez nie sprobowalam

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Fotek brak niestety:hahaha :
Wszystkiego najlepszego Bogus w dniu urodzin
Slicznie mu tez ten sie wlasnie podobał

U nas po obiadku,plesniak z kk z przepisu Lucky w piekarniku wiec mam chwilke zanim sie ciasto dopiecze bo pozniej do rodzicow moich jedziemy
Dzieki Plesniak? A co z dieta?

Cytat:
17-20st to ziąb Ale wam zazdroszczę tego zimna
Wszystkiego dobrego z okazji urodzinek:roz a:
dzieki. A tu faktycznie ziab, u nas- w Polsce taka temp. to by bylo cieplo, a tu zamarzalam w podkoszulku

Cytat:
Hej

Dzieki Brombi My tez jedziemy do Ikei. U was jest tez ta promocja, ze 250 osob losuje nagrody?

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 18:02   #1762
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
o matko!!!! A fuj!!!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

mnie też

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Wojtu s dziasiaj spał za pierwszym razem kolo godzinki a za drugim już 3!!! Ale skoro tak spał, to najwidoczniej tego potrzebował

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

A marudzi cały dzień!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 19:26   #1763
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:

moja jest łysolinka i w klczykach by pewnie wyglądała o tak:
No ale my się wstrzymamy, Tz sie kompletnie nie zgadza...
Iza ma 4,5 roku i TZ się nie zgadza ale w lecie przypuszczę atak może sie uda
ale myślę, że ja tak małemu dziecku bałabym się, ze coś się stanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Co do tematu karmienia- ja chciałam pół roku karmić dla dziecka- mam słabe zęby i dłużej sobie nie wyobrażam. Chyba by mi wypadły
A karmiłam 5 tygodni. Po tej akcji ze szpitalem przestałam. Mogłam walczyć jeszcze, bo cierpiałam z tego powodu ale nie miałam siły Byłam wykończona, wychudzona, wrak człowieka.
Ale widok karmiacych mnie wogóle nie obrzydza...no chyba, że ktoś 3 latka będzie karmił to już średnio piękne Ale to moje zdanie- moja ciocia tak karmiła.
ja karmiłam tylko 3 miesiace i mi z tego powodu przykro - tylko że u nas Grześ się sam odstawił i szybko zniknął pokarm - nie pomogła nawet medela
i tez nie mam obrzydzenia choć wygląda to dziwnie taki duzy brzdąc, moja siostra karmiła swoje 3 (nie trojaczki) - maluchy dość długo bo chyba gdzieś po 2-3 lata

Cytat:
chyba dobrze - mnie tez się tak wydaje
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 19:44   #1764
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Tz własnie usypia Kamilke i zaraz zmykamy do wyrka i bedziemy ogladac Mam Talent.

A gdzie sie dzis podziala gucia, karenina i reszta brygady

Aniołek[*]
Stary 2010-11-20, 20:02   #1765
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brombi córeczka sąsiadki ma 3 latka i nie wyobrażam sobie tak dużego i rozumnego dziecka do cycka przystawiać Dla mnie smak ma tak 1,5 roku... Ale to uważam, że jest tyle opini co matek i karzda robi to co uważa za słuszne
Ja nie czuję obrzydzenia na myśl o większych dzieciaczkach karmionych piersią choć sama nie chciałabym karmić tak długo. ale nie koniecznie chciałabym to oglądać.

brombi ale zazdroszczę, że masz blisko Ikeę. my się wybierzemy w grudniu i wtedy chyba wykupię wszystko co mają w sklepie

Stary 2010-11-20, 20:06   #1766
martaN23
Zadomowienie

hej!moje dziecko jest od 4 dni tak grzeczne,że nie wiem czy się jej coś nie stało
Wy o karmieniu piersią hmm ja karmiłam tylko 3 tygodnie później pokarmu brakteż mi smutno ale czasem i tak bywa.Również razie mnie karmienie piersią2-3latka
Kolczyki bardzo bym chciała dla mojej slicznotki ale jakoś nie mogę się zebrać,boję się że będzie łapać się za uszka
Amelka i Boguś 100latek!
My dziś znów same tż 2 zmiana,jutro też.Dziś ominęła nas impreza prababci Oliwki 83lata było tyle ludzi,że mała by się bała ponad 30os to za dużo jak na takie małe dziecko,ona nie przyzwyczajona to przekrzykiwania sięNo ale odwiedzimy babcię solo
Jestem już zmęczona,odwiedziłam dziś tesco z Oliwką wózeczkiem sobie pojechałyśmy-dlatego mnie nogi bolą hmmm ale daje rade.
Zakupy udane ciastolina na mikołajki dla córki koleżanki,bo ona wpadła wczoraj z roczkowym prezentem dla Oliwki sanki więc wypada kupić coś jej małej
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:21   #1767
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Witam mamuski

Czytalam ze Brombi jedzie do Ikei, my tez bylismy ostatnio Kupilismy Reniferka na biegunach bo Fili nie chcial z nniego zleźć i Pojemniki na zabawki i pacynki dwie i przebijanke ktora Filip na razie sie nie intersuje tzn nie kuma czaczy a cymbalki zakupilismy

Jezdzik przyszedl i klocki tez. Fili zachwycony Jezdzik stabilny ladny polecam

Dzisiaj bylismy na ur. Siostry tzta pozniej wkleje kilka zdjec

Bylismy u naszego fotografa ze slubu i wreszczie dostalismy zdjecia sa swietne nawet Katarinka sie zalapala w bardzo ciekawym ujeciu

Tz pojechal do pracy a ja siedze i pewnie zaraz za kolejna ksiazke sie wezme zauwazylam ze mam dla was coraz mniej czasu i bardzo mi sie to nie podoba

Witam nowa mamusie

I nowym solenizantom duzo zdrowka i usmiechu na tych malych slodkich buźkach

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:35   #1768
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Z Solenizantka i chrzesnica tzta

Załącznik 3544622

Fifi na urodzinach Cioci

Załącznik 3544623

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:55   #1769
suonko2
Rozeznanie

Cytat:

Nie pocieszę- pyyyszny był
Moja dziś też spała długo - taki dzień śpiący chyba, na drugiej drzemce ją delikatnie wybudziłam, bo by wieczorem spać ne chciała

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Z Solenizantka i chrzesnica tzta

Załącznik 3544622

Fifi na urodzinach Cioci

Załącznik 3544623
Elegancik mały
Stary 2010-11-20, 21:04   #1770
katevalley
Rozeznanie

Dziewczyny ja dosłownie na chwilkę szybko przeleciałam.

DZIĘKUJĘ BARDZO W IMIENIU AMELKI ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA!!!

Ah moja mała łobuziara skończyła roczek nie mogę w to uwierzyć.

Co do karmienia, karmiłam prawie że dokładnie 5 msc, ale ostatni już się strasznie męczyłam bo miałam co raz mniej pokarmu i mniej i to było bardzo stresujące nie tylko dla mnie ale i dla małej. Więc chyba dobrze się stało. Trochę tego żałuję, ale na pewno nie karmiłabym dłużej niż rok.

Wczoraj mierzyłam Amelkę i ma 80 cm. Nie wiem dokładnie ile waży gdzieś we wrześniu było 11 kg ale 12 na pewno nie przekroczyła.

Na początku grudnia idziemy na szczepienie, więc przez 2 tygodnie raczej jej dużo nie przybędzie.

Co do moich nerek to wszystko jest w klubie jak któraś nie przeczytała. Ale ogólnie nie jest dobrze

A teraz zdjątka mojej perły jak się zmieniła przez ten piękny roczek Bo sama gadałam w klubie, więc dotrzymam słowa ;p

1.Amelusia późnym po południem po porodzie.
2. 2 dzień świąt Bożego Narodzenia
3. Sylwester
4. 3 miesiące
5. 4,5 miesiąca
6. 5 miesięcy
7. a takie po prostu jakieś 6,5 miesiąca
8. Amelcia miała wtedy dokładnie pół roczku
9.7 miesięcy
10. 8 miesiąc już w połowie.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości