|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Tak jak mowi tarasia te co przebily napewno sa zadowolone z tego. Tarasia ja tez lubie ta stonke ogladac ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
) i wcale nie bedzie sie tego wystrzalu bala.
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
chyba się zdecyduje, to i tak dopiero po roczku będą te kolczyki, mam jeszcze troche czasu, do dwóch tygodni siostra chce kupić jej te kolczyki no ale napewno je da dopiero na roczek ale mogę już jej przebić bo i tak te lecznicze dostanie narazie prawda? właśnie stwora usnęła więc idę też się zdrzemnąc bo jak się nie zdrzemnę w południe z Agusią to potem chodze strasznie zmierzła i spiąca pod wieczór
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milego dopoczynku
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-11-20 o 13:41 |
|
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
my narazie nie zmienialiśmy kolczyków bo te są w miarę bezpieczne. mocno trzymaja się na uchu.
Nam też nie zdarzyło się zahaczyć o nic... |
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Nie mylę się Tarasiu, tylko przemyślałam sprawę i 8 miesieczne dzieck może jeść z piersi, ale juz po roczku.. Skoro poczułaś sie urażona to przepraszam, ale tu na forum chyba możemy wyglaszać swoje opinie na temat dzieci, więc kwestia karmienia też się tu zalicza
Niemowlaki sa takie same jak kiedyś, ale dawniej nie było takiej ilości innych pokarmów dla dzieciaków, mleczek, kaszek, deserków, jogurcików itd. Więc tym świat się na pewno różni.. ![]() Aniulka, ja tez chce przebić Blance uszy i mam dla niej takie słodkie kolczyki ale ciągle sie zastanawiam.. Wg mnie kolczyki pasują dzieciom jak już mają dłuższe włoski, np Miriam by wyglądała ślicznie, Bianka też ma dłuższe włoski i wygląda teraz słodko. Nie podobają mi się niemowlaczki, które faktycznie wyglądają jak niemowlaczki i mają przebite uszy.. Już nie powiem z czym to mi się kojarzy, bo znów burze wywołam
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet jakbym karmiła 1,5 roku to nie uważam, żeby to było nienormlane
to jest taka wieź z dzieckiem silna, że jak się tego nie doświadczy to się nie wie o co kaman![]() a ostatnio nawet czytałam jak jedna z Wizażanek pisała, że karmiła córeczke jedną, potem zaszła w ciąze i małe dzidzi karmiła cały czas a starsza piła rano i wieczorem i też wg mnie nie ma w tym nic złego![]() a wiecie co mnie w karmieniu obrzydza????jak czytam, że laski się wypowiadają, że ich Tz chcą sporóbować mleka, bo niby wiele meżczyzn o tym marzy to mój Tz uciekł gdzie pieprz rosnie, żebym tylko mu nie pstrykneła mlekiem![]()
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Ola kazdy ma swoje zdnaie i po to jest forym zeby je wyrazac. Miriam napewno slodziuchno by wygladala w kolczykach
Ale jak przebijasz uszka to wtedy daja ci takie malusienkie kolczyki i nawet dzieciaczki ktore wloskow nie maja to cudnie wygladaja (Moje zdanie )
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz ![]() z Klaudiuszem z Big brothera? ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
moja jest łysolinka i w klczykach by pewnie wyglądała o tak: No ale my się wstrzymamy, Tz sie kompletnie nie zgadza... Pietrsuia mi ten obraz sie wlasnie najbardziej podobał!!!
|
||
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobra juz skończmy ten temat. |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wlasnie tez i wiesz ile mi zeszlo zeby Tz przekonac ale na szczesie sie udało
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Deep red piękną masz córeczke i wózek bardzo ładny. Ja bym go nie zmieniała jeszcze- Piotruś jest większy a też ma mała spacerówke, a jakoś w parasolce go sobie nie wyonrażam teraz jak one ciaśniejsze są. Koleżanke wczoraj spotkałam i ona na parasolke zdecydowała się dla córki 2 letniej- wcześniej wolała spacerówke Myśle, że po zimie to ejszcze ma sens- ale zimą małe kółeczka i nizabudowana parasolka nie bardzo
![]() Cytat:
Co do tematu karmienia- ja chciałam pół roku karmić dla dziecka- mam słabe zęby i dłużej sobie nie wyobrażam. Chyba by mi wypadły A karmiłam 5 tygodni. Po tej akcji ze szpitalem przestałam. Mogłam walczyć jeszcze, bo cierpiałam z tego powodu ale nie miałam siły Ale widok karmiacych mnie wogóle nie obrzydza...no chyba, że ktoś 3 latka będzie karmił to już średnio piękne Ale to moje zdanie- moja ciocia tak karmiła.
|
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potwierdzonej fasolkiCytat:
Slicznie mu tez ten sie wlasnie podobał U nas po obiadku,plesniak z kk z przepisu Lucky w piekarniku wiec mam chwilke zanim sie ciasto dopiecze ![]() bo pozniej do rodzicow moich jedziemyLucky dzieki za ten przepis na plesniaka,u mnie wszyscy go uwielbiaja ![]() ![]() :e hem:
|
|
#1754 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziękować, dziękować
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wam zazdroszczę tego zimna![]() Wszystkiego dobrego z okazji urodzinek super Cytat:
W temacie karmienia piersią nie będę się wypowiadać bo nigdy tego nie robiłam, więc doświadczenia brak
|
|||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tak na szybko, bo zaraz do Ikei jadę ![]() Filuś w zeszłym tygodniu miał niby trzydniówkę, ale nie wiem czy to była serio trzydniówka, bo nie zakończyła się wysypką ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Roczniaków, żeby rosły duże, zdrowe i mądre i sprawiały wiele radości Rodzicom I dla naszej kalifornijskiej piękności też najlepsze życzenia, Boguś ![]() W kwestii karmienia piersią, Tarasiu ja Ci bardzo zazdroszczę że jeszcze karmisz, też bym chciała Mnie nie razi myśl o widoku nawet 3 latka pijącego z piersi, za to wnerwiają mnie matki, które przy pierwszych trudnościach rezygnują i dają butelkę ( nie brać do siebie, bo nie piję do nikogo konkretnego). A co do długości karmienia to WHO chyba określa, że minimalnie pół roku, najlepiej rok, a trzy lata to taki maks. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale coś w ten deseń ![]() Wpadnę wieczorem, to poczytam dokładnie i pooglądam zdjęcia, bo na razie to nie pamiętam co i jak
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam jeszcze: dzięki za info w sprawie fontanny
Myślę, że mojej też się spodoba, ona lubi wszystko co gra i piłeczki też Obawiałam się tylko czy to nie jest jakieś tandetne![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Efilia zauważyłyśmy, że Ty też od dawien dawna podczytujesz nasz wątek - może czas dołączyć???? Zapraszamy do wspólnych pogawędek przy kawce, tak z ukrycia trochę nie ładnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A co nam kupisz?
|
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ela i Konspi pisaly ze maja taka wiec moze niech one sie wypowiedza,ja tam bede czekac az napisza co i jak z ta fontanna
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
O przyjechała świeża dostawa ptysiów
(tż przywiózł) idę wcinać
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi córeczka sąsiadki ma 3 latka i nie wyobrażam sobie tak dużego i rozumnego dziecka do cycka przystawiać
Dla mnie smak ma tak 1,5 roku... Ale to uważam, że jest tyle opini co matek i karzda robi to co uważa za słuszne |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny moja niunia jak usneła o 13.30 tak śpi dalej
troche mnie to niepokoi, jakoś długo. budzić ją czy nie?? ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- mmmniam ja też chcę ja też ja też
|
|
#1761 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja tez nie sprobowalam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- mnie też ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- A marudzi cały dzień!
|
|
#1763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w lecie przypuszczę atak może sie uda ![]() ale myślę, że ja tak małemu dziecku bałabym się, ze coś się stanie Cytat:
i tez nie mam obrzydzenia choć wygląda to dziwnie taki duzy brzdąc, moja siostra karmiła swoje 3 (nie trojaczki) - maluchy dość długo bo chyba gdzieś po 2-3 lata chyba dobrze - mnie tez się tak wydaje |
||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Tz własnie usypia Kamilke i zaraz zmykamy do wyrka i bedziemy ogladac Mam Talent.
A gdzie sie dzis podziala gucia, karenina i reszta brygady
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brombi ale zazdroszczę, że masz blisko Ikeę. my się wybierzemy w grudniu i wtedy chyba wykupię wszystko co mają w sklepie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
hej!moje dziecko jest od 4 dni tak grzeczne,że nie wiem czy się jej coś nie stało
![]() Wy o karmieniu piersią hmm ja karmiłam tylko 3 tygodnie później pokarmu brak też mi smutno ale czasem i tak bywa.Również razie mnie karmienie piersią2-3latka![]() Kolczyki bardzo bym chciała dla mojej slicznotki ale jakoś nie mogę się zebrać,boję się że będzie łapać się za uszka ![]() Amelka i Boguś 100latek! My dziś znów same tż 2 zmiana,jutro też.Dziś ominęła nas impreza prababci Oliwki 83lata było tyle ludzi,że mała by się bała ponad 30os to za dużo jak na takie małe dziecko,ona nie przyzwyczajona to przekrzykiwania się No ale odwiedzimy babcię solo![]() Jestem już zmęczona,odwiedziłam dziś tesco z Oliwką wózeczkiem sobie pojechałyśmy-dlatego mnie nogi bolą hmmm ale daje rade. Zakupy udane ciastolina na mikołajki dla córki koleżanki,bo ona wpadła wczoraj z roczkowym prezentem dla Oliwki sanki więc wypada kupić coś jej małej
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() Czytalam ze Brombi jedzie do Ikei, my tez bylismy ostatnio Kupilismy Reniferka na biegunach bo Fili nie chcial z nniego zleźć i Pojemniki na zabawki i pacynki dwie i przebijanke ktora Filip na razie sie nie intersuje tzn nie kuma czaczy a cymbalki zakupilismy![]() Jezdzik przyszedl i klocki tez. Fili zachwycony Jezdzik stabilny ladny polecam ![]() Dzisiaj bylismy na ur. Siostry tzta pozniej wkleje kilka zdjec ![]() Bylismy u naszego fotografa ze slubu i wreszczie dostalismy zdjecia sa swietne nawet Katarinka sie zalapala w bardzo ciekawym ujeciu Tz pojechal do pracy a ja siedze i pewnie zaraz za kolejna ksiazke sie wezme zauwazylam ze mam dla was coraz mniej czasu i bardzo mi sie to nie podoba Witam nowa mamusie ![]() I nowym solenizantom duzo zdrowka i usmiechu na tych malych slodkich buźkach
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Z Solenizantka i chrzesnica tzta
![]() Załącznik 3544622 Fifi na urodzinach Cioci ![]() Załącznik 3544623
|
#1769 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja dziś też spała długo - taki dzień śpiący chyba, na drugiej drzemce ją delikatnie wybudziłam, bo by wieczorem spać ne chciała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja dosłownie na chwilkę szybko przeleciałam.
DZIĘKUJĘ BARDZO W IMIENIU AMELKI ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA!!! Ah moja mała łobuziara skończyła roczek Co do karmienia, karmiłam prawie że dokładnie 5 msc, ale ostatni już się strasznie męczyłam bo miałam co raz mniej pokarmu i mniej i to było bardzo stresujące nie tylko dla mnie ale i dla małej. Więc chyba dobrze się stało. Trochę tego żałuję, ale na pewno nie karmiłabym dłużej niż rok. Wczoraj mierzyłam Amelkę i ma 80 cm. Nie wiem dokładnie ile waży gdzieś we wrześniu było 11 kg ale 12 na pewno nie przekroczyła. Na początku grudnia idziemy na szczepienie, więc przez 2 tygodnie raczej jej dużo nie przybędzie. Co do moich nerek to wszystko jest w klubie jak któraś nie przeczytała. Ale ogólnie nie jest dobrze A teraz zdjątka mojej perły jak się zmieniła przez ten piękny roczek Bo sama gadałam w klubie, więc dotrzymam słowa ;p1.Amelusia późnym po południem po porodzie. 2. 2 dzień świąt Bożego Narodzenia 3. Sylwester 4. 3 miesiące 5. 4,5 miesiąca 6. 5 miesięcy 7. a takie po prostu jakieś 6,5 miesiąca8. Amelcia miała wtedy dokładnie pół roczku 9.7 miesięcy 10. 8 miesiąc już w połowie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Niemowlaki sa takie same jak kiedyś, ale dawniej nie było takiej ilości innych pokarmów dla dzieciaków, mleczek, kaszek, deserków, jogurcików itd. Więc tym świat się na pewno różni..

to mój Tz uciekł gdzie pieprz rosnie, żebym tylko mu nie pstrykneła mlekiem

Ale wam zazdroszczę tego zimna
ale w lecie przypuszczę atak może sie uda 

55kg