|
|
#3752 | |
|
in love with life
|
Dot.: Mój chomiczek - cz.3 :)
Cytat:
![]() Nie chodzilo mi o to, zebys jechala do Wawy, tylko kupila przez allegro. Ja jestem z Wawy i akurat dlatego tam kupilam, ale chodzilo mi o to, ze Ty mozesz kupic w swojej okolicy.
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2010-11-20 o 16:52 |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
co za cisza .. cisza .. cisza .. [ echo
]
|
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
jakby któraś chciała urozmaicić życie swojego malucha , może mu zrobić tunel z rękawicy kuchennej - klik .
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- http://www.facebook.com/KiaMotorsPol...app_4949752878 mordoksiążkowych chomyków ni maa
|
|
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie choroba rozwalila , daltego juz od 2 dni leze w lozeczku pod ciepla kolderka i praktycznie caly czas spie
bo w sumie do poniedzialku musze juz byc zdrowa bo we wtorek mam zbiorke kewi ktorej sama nie bede mogla oddac ... i chbya mam uzaleznienie od slonecznika bo mnie tak do niego ciagnie ze masakra jakas
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
ale masz na mysli to ze potrafie spac caly dzien teraz czy to ze potrzebiuje sobie poskubac ??
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
A to i to
![]() Oglądałam 'stand up'. Matko! Uwielbiam Kempę i Pitułę
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko bidulka mała ![]() współczuję.. ostatnia fotka najlepsiejsza Cytat:
ja dzisiaj wróciłam od TŻ, więc będzie mnie tutaj więcej ![]() Jechałam dzisiaj 3h autobusem, szanowny pan kierowca nie raczył włączyć światła w środku gdyby nie mp3 to bym chyba zwariowała
|
||
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
wstawać dzierlatki
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz wstalam i biore sie za dalsza nauke
od tej choroby az mam checi do robienia projektow ktore mam dopiero za tydzien oddac po za tym dalej chce mi sie pestek no i dzisiaj musze wstac o 4 rano zeby obejrzec wystep NKOTBSB
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy w tych zoologach i nic nam się nie podoba... jedynie dżungarskie... ale piszą, że przerwa między kratkami nie może być większa niż o,8 mm ![]() A ja mam 1 cm więc teraz nie wiem co zrobić... myślę sobie, że z nudów by uciekały, a one mają w tej klatce full wypas i dużo miejsca, więc może nie będą chciały uciec... sama nie wiem... jednak się boję, ale także chciałabym 2 dżungary Co o tym myślicie? Cytat:
a mianowicie: mleko z posiekanym czosnkiem ahh ja po tym na następny dzień odzyskałam smak! ![]() Patrze ślepo do tej klatki i wypatruje co tam chodzi, i jakoś nie dociera to do mnie, że ona stoi pusta
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek mysle ze waro sprobowac, albo pochodzic jeszcze po sklepach i bedzie ten wymarzony chomiczek
Jesli chodzi o mleko z czosnkiem to nie bardzo ewentualnie sos czonskowy ktory uwielbiam Asiu a to ze mam zapal do pracy to poprostu choroba tak na mnie dziala
|
|
|
|
#3768 |
|
Przyczajenie
|
Agatek- Myślę jak Klepsydra, że bez sensu jest kupować tak bez większego zastanowienia. Powiem Ci coś apropos' dżunglarskich. Nie wiem, czy tak jest ze wszystkimi, ale opowiem o moim
Jakieś 2-3 lata temu sprawilam sobie właśnie chomika dżunglarskiego z racji tego, że u mnie w domu zawsze były tylko syryjskie to tak z czystej ciekawości zakupiłam dżunglarskiego. Okazało się, że ten 'egzemplarz' był wyjątkowo dziki. Odkąd go kupiłam to codziennie starałam się go oswajać, jednak nie dało rady. Był bardzo agresywny, nawet przy podawaniu mu jedzenia (o wyciąganiu z klatki już nie wspomnę). Nie chcę tu nic sugerować, bo to zapewne zależy od osobnika, ale po prostu chciałam Ci przedstawić swoją opinię Dla mnie jednak syryjczyki są bezkonkurencyjne
|
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
ja także wolę syryjskie , jako dziecko miałam kilka dżungarków[ oczywiście jeden po drugim
] i łohoho taaaak nosi takiego malucha ..
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Agata to z prętami dla dżungara nie wiem czy to nie bajka
Bo ja mam przerwy między prętami od 1 cm w porywach do 1,8 cm i jeszcze nie uciekł a żyje w niej rok Uciekł mi z akwarium gdzie nie miał nawet prętów |
|
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Klatka stała otrarta w duuużym pudle , i chomik kiedy chciał to siedział w klatce , a kiedy nie to biegał dookoła niej w tym pudle
|
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmierzyłam właśnie w klatce u Seby i ma 13mm i jest ok ![]() Cytat:
![]() ale tak jak piszesz, na pewno zależy to od usposobienia chomika a nie od rasy jaki jest
|
||
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
właśnie podziwiam klatki ludzi z gryzoniów.
taaaaaaakie wielkie i taaaaki full wypas . *.* |
|
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agatka tak mi przykro z powodu Mai
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękny.Witamy Śliczny chomcio ![]() ![]() Nie było mnie od piątku, bo nawet nie miałąm ochoty włączać kompa ![]() Mam tak zje****y humor przez mojego brata, nie odzywam się do niego i nie wiem czy kiedykolwiek będę w stanie mu wybaczyć i zapomnieć to co od niego usłyszałam.Nie wiem jak minął nam święta Wiem tylko, że kiedyś on będzie tego wszystkiego żałował. Teraz jest młody i głupi, ale kiedyś zrozumie i będzie już za późno.Wczoraj przeczytałam coś takiego i się poryczałam: 10 przykazań dla odpowiedzialnego właściciela psa wg A. Bacińskiego: 1. Życie twojego psa będzie trwało 10 do 15 lat. Każde rozstanie z tobą będzie dla niego bolesne. 2. Daj mu czas, aby zrozumiał, czego od niego oczekujesz. 3. Ufaj mu, to dla niego bardzo istotne. 4. Nie gniewaj się na niego długo i nie zamykaj za karę. Masz swoją pracę, przyjaciół, rozrywki, a twój pies ma tylko ciebie. 5. Mów do niego. Nawet jeśli nie rozumie twoich słów, rozumie ton twojego głosu. 6. Pamiętaj, że nigdy nie zapomni tego, jak go traktujesz. 7. On nigdy nie chce cię ugryźć, więc zastanó się, jeśli zdarzy ci się, że będziesz chciał go uderzyć. 8. Zanim skarcisz go za to, że jest leniwy albo nie chce wykonywać twoich poleceń, zastanów się, jaka może być tego przyczyna. Być może nie dostaje właściwego pożywienia, może za długo był na słońcu albo jego serce starzeje się i słabnie. 9. Opiekuj się nim, gdy będzie stary- ty też kiedyś się zestarzejesz. 10. Bądź z nim w trudnych chwilach. Nigdy nie mów 'Nie mogę na to patrzeć' albo 'Niech mnie przy tym nie będzie'. Dla psa wszystko będzie łatwiejsze, gdy będziesz z nim. Pamiętaj, że on cię kocha. ![]() (źródło: 'Przyjaciel Pies') ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Kurs na zoopsychologa kosztuje 4600 ![]() Może kiedyś uda mi sie uzbierać
|
|||
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie przejmuj się bratem, tym bardziej, że jest młodszy od Ciebie, a weź jeszcze pod uwagę że to facet więc od jego wieku odejmij jeszcze jakieś 5 lat, bo na takim poziomie teraz jest
![]() Faktycznie poruszające te przykazania, a szczególnie to: 4. Nie gniewaj się na niego długo i nie zamykaj za karę. Masz swoją pracę, przyjaciół, rozrywki, a twój pies ma tylko ciebie.
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem genialna
Zrobiłam prezentację o koralikach Teraz muszę jeszcze zrobić prezentację z naszych rozdziałów i na ten tydzień cisza i spokój, a za tydzień prezentacja o materiałach wykończeniowych w domu |
|
|
|
#3780 |
|
Przyczajenie
|
Anlejka- Mojemu dżunglarskiemu się udało uciec i z klatki i z akwarium. Nie miałam wtedy pojęcia, że będzie do tego zdolny więc, byłam bardzo zdziwiona, gdy obudził mnie dźwięk obgryzanego papieru
Patrzę a ten sobie zadowolony chodzi Na początku myślałam, że nie zamknęłam klatki jakimś cudem, no ale patrze i zamknięta była, więc się wydało, że z niego cwaniak ![]() Madzius- dziękuję bardzo za komplement dla Gucia, przekażę Nie martw się sytuacją z bratem, mam podobnie, też się ze swoim nie dogaduję, ale przestalam się tym aż tak bardzo przejmować. Będzie dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

ja muszę zobaczyć jak się zachowuje, ocenić 

... i chbya mam uzaleznienie od slonecznika bo mnie tak do niego ciagnie ze masakra jakas 

...coś czuję, że jutro obiadu nie będzie
[*]
Dołączamy do was z Guciem- moim małym syryjczykiem
gdyby nie mp3 to bym chyba zwariowała