|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
Zgadzam sie z Tobą rota 280 za 1 dawkę [są 2] pneumo również 280 [są 3 + 1 przypominająca po jakimś czasie] Cytat:
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas jest tak samo i chyba u kilka naszych wizażowych dzieciątek też.My dostaliśmy Delicol i od dziś podajemy. Zobaczymy jakie będą rezultaty. Dziewczyny co zamawiają przez internet w aptekach DOZ powiedzcie czy od tych cen co w necie sa podane otrzymuje się jeszcze jakieś rabaty . Ja mam ta karte rabatową i czy ona daje jeszcze jakieś upusty![]() Czy karmiąc piersią można stosować na gardło Tamtum Verde do psikania gardła
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przedstawiam Wam swojego Kacpra
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą tż też nie. Ot, mleko po prostu
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Mamuski ja tu tylko na chwilke.
Wiele osób pytało o leżaczki.Mam propozycje za tansze pieniążki bo kolezanka ma do sprzedania lezaczek-bujaczek,kupiony za ponad 200zł,stan db,funkcja wibrowania delikatnego(fajnie usypia dziecko) i melodyjki.Waga dziecka do 9 kg,cena 100 zł,kontakt na PW buzkaazdjecia na meila wysyłam bo jakies błędy w ładowaniu mi tu wychodzą dziś
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-20 o 21:16 |
|
|
|
#3817 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamcie
![]() U nas dzisiaj był dzień odwiedzin- teście siedzieli od 13-tej do kąpieli włącznie. Teraz mała zasypia (już 1,5h) a mama nadrabia wizaż. Fajnie wyglądaliście I Patryś jak zwykle uroczy ![]() Cytat:
U nas tez problemy z gazami, identyczne. Cytat:
Cytat:
Od wczoraj podajemy esputicon 2 x 1 kropla. Jeśli chodzi o kwestię in vitro. Ja się nadziwić nie mogę, że w Polsce nadal nie jest refundowane. W całej zachodniej europie każda para może skorzystać z 1-2 zabiegów refundowanych, a u nas jak zwykle ciemnogród. Nobla za to dali- a u nas muszą rozpatrywać kwestie moralne. To nie sprawa Państwa! Państwo powinno zapewnić możliwość, a to kto z tego skorzysta to już nie ich sprawa. Każdy z nas powinien mieć wybór i możliwość. Nie mogę znieść tego, że Kościół się wcina i próbuje decydować za innych. Zresztą nie tylko katolicy żyją w tym kraju. ehhh Cytat:
A koleżanka myślę, że na wizytę do Was przyszła świadomie i niepotrzebnie sie martwiłaś. Sama była w takiej sytuacji, ja poroniłam a mojej koleżance urodziło się dziecko. Z wizytą poczekaliśmy aż i ja i mąż byliśmy gotowi na oglądanie malucha. Ona też na pewno była gotowa psychicznie, skoro się do Was wybrała. Tantum Verde można.
|
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
a co do szczepien to my 5w1 za 110 zł jedna dawka i pneumo ale to koło roczku dziecka
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Kochane wyjatkowo wprowadze zmiane, na kolażu, ale to juz ostatnia zmiana. Niedlugo ten watek sie skonczy, przy nastepnym zrobie nowy projekt i bede Was prosic o swieże zdjecia- jesli oczywiscie bedzie chcialy znowu wziac udział w tym moim przedsięwzieciu
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
No a moja gwiazda tradycyjnie teraz szaleje. Ja nie wiem,jakąś sowę chyba urodziłam. Ona to przed 23 chyba już nigdy nie zaśnie. Leży w łóżeczku i gada do miśków z karuzeli
Dziewczyny zdjęcia wasych pociech cudne
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
http://img703.imageshack.us/f/2maluchy.jpg/
poprawiona wersja dla forssiczki, kaska1980 i aaneczki. cellaris, w nastepnej czesci chetnie wrzuce zdjecie Twojej Martusi, ok? ![]() w sumie to, sezon wysylania zdjec do nowego kolażu na nowy watek uwazam za otwarty!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-20 o 22:52 |
|
|
|
#3822 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zdjęcia ślubne fajne, to ze zbożem bardzo oryginalne a Patryczek wymiata, śliczne chłopidło---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
i za tylko podczytywanie![]() Super, że u Was ok, dacie radę- pierwsze dni samemu najgorsze, ale my mamusie mamy to do siebie, że mamy "to" we krwi, więc szybko dajemy radę - co do bączków- jeśli kolek brak- polecam herbatkę koperkową, nam pomagała (albo rumiankową). Cytat:
![]() Pawelek mniej pije, ale musze Mu zwiększyć dawkę, bo stale języczkiem ślini ustka- więc pewnie chce Mu się pić. Nam położna kazała podawać 100ml, ale to było 2 m-ce temu... Cytat:
Bo jesteśmy. Ja też długo czekałam na dziecko, mój pierwszy mąż (pobraliśmy się jak mialam 18lat) nagle nie chciał dziecka- jeszcze nie teraz, jeszcze więcej kasy etc. Długo musiałam czekać na mojego Syneczka i teraz wiem, że jest to największe szczęście- jakiego mogłam doświadczyć...Codziennie budzę się, patrzę na te maleńkie ustka, uszka...i wiem, że gdyby nie On, gdyby się nie pojawił w naszym życiu- zawsze czułabym pustkę... Oczywiście mam całą koszulę mokrą po przeczytaniu tego listu, wiem co czują ludzie, który tracą dziecko, mam koleżankę, która tego doświadczyła. Najgorsze jest to, że kobiety po poronieniu (a także urodzeniu martwego dziecka) leżą na jednym oddziale z tymi, które karmią swoje maleństwa ![]() Cytat:
![]() [ Cytat:
![]() Poproszę męża żeby mi na mikołaja kupił. Mam w domu 3 Montiego ale nie mam siły się za niego wziąć, więc chciałabym porównać SB.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3823 | ||
|
BAN stały
|
Ja zmieniłam sama dlatego, że moja lekarka to antychryst jakiś i wszystko jej zdaniem ok, że Mały ma zielone kupy, mega luźne itp.
Zmieniłam, bo skończyl 3 mce i kolek bark, więc stwierdzilam, że nie ma sensu ladować Mu mleka na kolki i zatwardzenia (których nie ma). A że to i to był Bebilon i minimalnie się składem różnił- zrobiłam to intuicyjnie ( jak właściwie 90% rzeczy przy dziecku). teraz kupy są ok, przestało się ulewać, a mleko nawet tańsze wychodzi... Cytat:
słodasek Cytat:
Tak, tak, tak ja już coś załączam, foty robione w dzień, a że dni do duszy teraz ciemne- przynajmniej u nas, to będę próbowała dalej
|
||
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Forsiczka, Kaska, Moni- sliczne te Wasze Pieknosci Malenkie
![]() Cellaris- dawaj foty ![]() Kurcze piszecie o tych herbatkach i moj Olek NIC NIE DOSTAJE ale on jest na piersi tylko. Mam mu dawac?![]() Nika- zazdroszcze snu. Ja dzis spalam od 23ej do 24ej, od 24.30ej do 1ej, potem do 3,30, potem do 5.30. Od 5,30 byl ryk do 7.30. I jeszcze kimnelam kolo godzinkki do 9ej, tylko dlatego ze moja mama wziela Malego do siebie ( ale ona juz dzis pojechala...) Wiec spalam moze 4h dzisiaj i to jest taki standard moj... ![]() Kalex - witaj witaj nareszcie ![]() Aaneczka- fajna z was para na zdjeciach Szkoda, ze ten twoj usmiechniety mezus taki niedobry dla ciebie...Ycnan- Co do seksu, to moj TZ potrafi w srodku nocy (jak Olo duzo wyje i zasnie w koncu) przytulic sie z pytaniem- Mały seksik? I w sumie to nie mialabym nic przeciwko, gdyby nie fakt, ze wole te pare chwil wykorzystac na sen. ![]() Mszu, Nika - I ja tez jestem za spaleniem kompa TZ !!! No i jeszcze forum wedkarskie ale to juz by bylo nie fair z mojej strony, zwazywszy na to ze ja siedze na naszym forum Olek znow dal nam w kosc. Jest cwany jak diabli ten Mały Pierdunek, wczoraj testowal czy podejdziemy do lozeczka i przez 10min Łałał w roznych tonacjach z przerwami na nasluchiwanie czy idziemy. W koncu sie rozdarl jak to tylko on potrafi. ![]() Nie znika mi moj guzek na bliznie po CC i obawiam sie, ze to ta endometrioza jednak. To znaczy ze znow beda mnie cieli??? ![]() No, jak nie urok to skaza białkowa (moje nowe przyslowie )Ide na siku w koncu, bo mi Dziobak zasnal. |
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
mszu..dziękuje za zmiane na kolażu
teraz coś nowego będe tworzyła na potrzeby nastepnego wątku ![]() Nika..no własnie ja bardzo mało wychodze na dwór..a powod jest taki że nie mam wózka dla dwojga dzieciaków ![]() Moge wiec wychodzic z chłopakami pojedyńczo..a z kolei nie moge ciągle mamie dawać dzieci na głowe, bo ona zaczyna mieć tego dość... chce sobie od nich troche odpocząć ![]() Nika, szczesliwa, zizuczka dziękuje za komplementy Zuziczka oj daje Ci popalic to Twoje szczęscie.... Mam kuzynka, która ma córe miesiąc młodszą od mojego Dominika i wstaje do niej ok 10 razy..(i tak oj prawie 2 lat). Więc Ty i tak więcej śpisz niż ona ![]() ale kobieta z rozmiaru 44-46 przeszła na małe 36 ![]() a jak karmisz wyłącznie piersią herbatek nie musisz dawac! A mój Patrol wczoraj usnoł o 20..pobudka o 1 na butlę i o 3 na CYCA!!! Tak tak..moje szczescie zaczyna znów ssac mi pierś...coś mu sie odwidziało tyle że ja przywykłam już to trybu odciagająco-butelkowego Wiec młody dostaje cycka tylko 2-3 razy na dobe...reszta to mm bo niestety pokarmu juz u mnie mniej...
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy w 5 tygodniu dziecko już może się świadomie uśmiechać Mój syn mnie gości od rana takimi uśmiechami że wymiękam
A to dowód
|
|
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba jeszcze nie. Gdzieś czytałam, że taki świadomy uśmiech to ok 7 tyg no ale w dzisiejszych czasach wszystko tak pędzi do przodu, że może uśmiechy naszych szkrabow już są świadome .Muszę się Wam dziewczyny pochwalić (i aby nie zapeszyć czasem) ale mój mały zaczął więcej spać w ciągu dnia. Ostatnio prawie wcale nie spał tylko jęki i kwęki. A tak od 2 dni marudzi trochę i pręży się po jedzeniu a potem jest spokojny i zasypia |
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Ale tu dzisiaj cisza dzielne lenistwo.My pospaliśmy do 11, później karmienie, spacerek i wybory. Teraz obiadzik był i chyba pora na popołudniowa kawkę. Córcia siedzi grzecznie w leżaczku Cytat:
Może, może. Moja zaczęła reagować uśmiechem na nasze do niej gadanie właśnie ok. 5 tygodnia. Fajne to co?
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Nika, wiecej swiatla! wiecej swiatla! no przeciez ... ciemnosc widze ciemnosc, jak zrobisz z tego odbitki to bedziesz mnie czarne karteczki
Szczesliwa dla nas bujaczek jest wybawieniem, nie wiem co bym bez niego teraz zrobila ![]() Kaska , Ilona to sie cieszcie, moja dobrze po miesiacu zaczeła sie usmiechac....
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
w imieniu Mateuszka dziekuję za komplementy
![]() Mszu super! bardzo dziękuję co do usmiechów -moj tez jakos pod koniec 4 tyg. zaczął się uśmiechać na widok mojej twarzy i jednoczesnego gadania do niego, ale ile w tym intencjonalności ...dziewczyny-wasze bobaski slicznosci oho, kwękanie słysze |
|
|
|
#3831 |
|
Rozeznanie
|
Ilona- ciesz sie
Maly wymiata! ![]() Moj Jasnie Pan usmiechnał sie do nas dopiero kolo 8tego tygodnia. A i teraz łaskawie rozdziela usmieszki, czyli nie cieszy sie na moj widok ciagle Czasem zrobi dluzsza sesje z bezzebnym usmiechem, a tak to niespecjalnie.No, ale moze to dlatego ze Olek to wczesniak. Przynajmniej tak to sobie tlumacze Mszu, Ewa- moj Olek juz potrafi wytrzymac w lezaczku, ale bez zabawek i musze nad nim stac i gadac. Jak siedzi w nim sam- to RYK. Eh. ![]() aha, chcialam sie pochwalic, w jakich to pieknych okolicznosciach przyrody bylismy ostatnio u tesciow ![]() http://www.flickr.com/photos/sasanka...n/photostream/ |
|
|
|
#3832 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle w weekend, pustki na naszym wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a zdjęcie piękne
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam taki pytanko (problem) Może któraś z Was przez to przechodzi (ła) Mianowicie mój Fanek zjada cyca i biorę go do pionu żeby mu sie odbiło i odbija po czym jeszcze go troszkę noszę A on zaczyna się prężyć, stękac , macha nóżkami, czasem pokrzykuje (bo jakiś straszny płacz to nie jest) ale ewidentnie mu coś jest I teraz czy to jest z przejedzenia? Czy może brzuch go boli ? czy o co chodzi? Za każdym razem w dzień (a je co 2,5 godziny) jest ta sama sytuacja po jedzeniu jest taka jazda nawet 40 minut A w nocy je co 4-5h i nie ma takiej jazdy Kurcze czy to przejedzenie?? I co mam zrobić jak on się tak domaga
![]() A uśmieszki bezcenne Tylko mama się martwi co synkowi dolega po jedzeniu
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja bym chciała wieczorem tak przy zachodzie pospacerowć z mężem nad morzem . No ale dopóki mały jest za mały to takie wieczorne romantyczne spacery trzeba zawiesić![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
.Troche te jego ataki trwają a mi pozostaje tylko go przytulić i przeczekać. Jak byliśmy u lekarza to mówił, że być może to przez laktozę i przepisał nam krople Delicol. Mały dostaje je od wczoraj i chyba jest troszkę lepiej. Będe obserwoać i zdam relacje na bieżąco czy to pomaga.
|
||
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja w leżaczku, na macie i pod karuzelą siedzi sama. Coś tam guga i się przygląda zabawkom. Ilona- nie mam pojęcia, czy to może być z przejedzenia. Ale wygląda to na jakiś problem z trawieniem. A podałaś już te krople przed jedzeniem? I co jest lepiej? U nas prężenia i stęki są zawsze po pierwszym rannym karmieniu, po godzinie 7-8 i też trwają ok. 1-1,5h.
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zastanawiam się czemu w noy jest wszytko ok? Jejku aż mi szkoda malucha i chyba podał mnie kryzys laktacyjny Cycki mi obwisły a mały się ewidentnie dziś nie najada i już karmię z dwóch piersi, Jak tak to leciało aż mu się bokami wylewało a teraz już chyab nawet wkładek do cycnika nie potrzebuje Albo to z mojego stresu bo jutro na uczelni z nim jadę bo z butli mu nie idzie to ssanie do jakoś i muszę go zabrać i TZ będzie z nim siedział w moim pokoju a ja na zajęcia i się tochę denerwuje tym
|
||
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Hej
ja tak na szybko pamiętacie jak dawno, dawno temu, jak jeszcze byłyśmy 2w1 i któraś podała link do wątku co dziewczyna obliczała płeć dziecka? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=433625 Właśnie na to znowu trafiłam, odnalazłam swój post i mi się sprawdziło A Wam?
|
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Nika wlazłam to o tej koszmarnej porze, bo myślałam że Ciebie spotkam a tu nic hehe śpisz sobie smacznie. Ja odciągam resztki po nocnym karmieniu i też idę lulki. O ile dziecię me zaśnie, bo narazie się kręci i coś stęka
|
#3839 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie mogłam Was nadroic![]() W zeszły weekend mieliśmy chrzciny ( u teściów) i tam spędziliśmy prawie tydzien. Chrzciny bardzo udane choć krótkie bo moi rodzice i brat mieli 4 godz jazdy pokonania. tesciówka poszalała z jedzeniem i było jak na weselu ![]() Zosia coraz fajniejsza - strzela usmiechy, gaworzy sobie troszke i wogóle jest słodziak niezły ![]() Oczywiście tydzien u teściowej wystarczył zeby sie przyzwyczaiła do noszenia na rękach i teraz ją oduczam ale to juz ciężejCytat:
)Normalnie nic sie z tym nie powinno robić ale u nas był to już stan zapalny i mała miała maść Aknemycin. Stosowałam tylko 2 dni bo u małej zaczęły sie bardzo wodniste kupki ze śluzem czasem zielone i nie wiedziałam czy to nie po tej maści. Ale pomogło dużo, do teraz wysypują czasem nowe ale juz nie tak zapalnie. Zeszlo jej z czułka i powoli schodzi z bródki na szyjke. Teraz przemywam nadmanganianem i czasem krochmalem.I kremik emolium jak ma bardzo suchą skóre.Cytat:
Cytat:
Na ogół spacerujemy 1-1,5 h![]() ![]() klask i:![]() Świet na robota. Dziekuje w imieniu Zosi za zamieszczenieCytat:
![]() Cytat:
IlonaN my niestety też mamy problem z tym ulewaniem - praktycznie po każdym jedzeniu nawet jak jej sie fajnie odbije juz nie wiem co robić bo przeciez tak do 4 tyg wogóle jej sie nie ulewało.Moze za dużo je(karmie piersia) bo jak tz jej daje flasie jak gdzies wychodze to wsuwa po 160 ml i dalej by jadła ale na takiego brzdąca to chyba za duzo tylko przerwy ma dość długie- nocka od 21 do 3-4 rano a w dzien je różnie czasem 1,5 h przerwy czasem 3,5-4 h. (licząc od konca karmienia)
|
|||||
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka1984 IlonaN2 forssiczka kaska1980 NIKa słodziachne macie pociechy
![]() Klarissa myślę że dobrą podjęliście decyzje Zuziczka to wam się model trafił... melduję ze wczoraj rano też byłą bezproblemowa kupa o takiej wielkości że głowa mała więc pewnie dziś nie będzie i jutro ponownie.. tfu tfu nie zapeszammi znowu popękały sutki mam dość... nie wiem co to sprawdzam mu buzie pleśniawek nie widzę, ale moje dziecie w końcu zakumało że może zabawki i ręce pchać do buzi (lepiej późno niż wcale) więc się nie zdziwię jak coś przypałętało się znowu.. myje mu buzie tą nystatyną bo miałam 2 opakowania a sobie sutki.. zobaczymy.. aczkolwiek na policzkach i języku nic nie ma ale widziałam małe białe krostki na gardle tam daleko czy to może być to? ale jak ja mam mu je wytrzeć skoro tam nie mam możliwości mu wsadzić palca? jedziemy dziś na 12.30 do neurologa.. proszę o kciuki bo mam stres jak przed wywiadówką... chyba skończy się na kibelku...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Zgadzam sie z Tobą 

U nas jest tak samo i chyba u kilka naszych wizażowych dzieciątek też.

za tylko podczytywanie
)
Wiec młody dostaje cycka tylko 2-3 razy na dobe...reszta to mm bo niestety pokarmu juz u mnie mniej...
klask i: