|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Mpik, Milenka ma cudowne dołeczki
![]() Bordowa, zazdroszczę takiego wyniku w spaniu Asi! Ewica, ale się biedne z małą nacierpiałyście! dobrze, że wszystko w porządku i jesteście już w domu. Niuniuniau, powodzenia w walce z katarem. Któraś już tu pisała, że katar u dzieci trwa dłużej, mam nadzieję, ze niedługo się go pozbędziecie! Malwina, nie jesteś złą matką, jesteś matką normalną i w tej chwili zmęczoną. Daj sobie możliwość bycia niezadowoloną bez wyrzutów sumienia - masz do tego prawo. Naked, bryka pierwsza klasa ![]() Ale piszę na raty
|
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
dziewczyny pisalam wam kilka stron wczesniej ze moj brat zostanie tata... i co slysze ze przyszla matka dziecka w 5/6 tyg ciazy na moje pytanbie jak sie czuje odpowiada ze ma depresje... fatalnie itp itd w tak wczesnym tyg deprasja to co dopiero bedie pozniej
![]() moze jestem uprzedzona do niej bo jej nie lubie ale mam ja za symulantke aaa dziecko bylo planowanehehe moze i wredna jestem...
|
#3273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może dwa trzy razy wziełam go do nas Ale ja się nie czuję wtedy pewnie tzn ja jak ja ale TZ nie kontroluje się w łóżku.. Tifio no własne tani ten konik nie jest i mam nadzieję że się sprawdzi |
||
|
|
|
#3274 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam gdzie się tyle jedzenia mieści w tym małym brzuszku... Cytat:
Cytat:
Mnie się też nie chce wstawać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapraszam wszystkie chętne do nas. Tż z pewnością chętnie powizi takie piękne dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Tifio ale ja jej mam tym twarz smarować, nie oczy ![]() Niby krostki jej po tym schodzą. Ale ciągle ma nowe. Już się przestałam tym przejmować
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
ilona-do 6 grudnia bedziesz już mogła koniec pologu bedzie to z bielizną zaszalejecie
WKŁADACIE PIELUSZKI TETROWE swoim dziecią na bioderka???????? bo tesciowa i mama cos wspominały i chyba zacząć trzeba to robić zeby potem nie było KOMPLIKACJI ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- aha jeszcze jedno czy któreś z Waszych dzieci ma TRĄDZIK NIEMOWLĘCY ???? |
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina moje dzieci miały trądzik niemowlęcy. Nic się z tym nie robi. Nie wolno tego ruszać. Samo przejdzie. Powinno zniknąc już do końca pierwszego m-ca.
A pieluszki tetrowe , a właściwie takie grubsze bawełniane wkładałam szeroko mojej córce. A synkom nie, bo nie byo potrzeby. |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do trądziku to nie jestem pewna na 100% czy to akurat tradzik czy jakieś zmiany alergiczne do lekarza pojde na kontrole wtedy zobaczymy |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz kazał ci pieluchować? teraz nie sotsuje się tego profilaktycznie |
|
|
|
|
#3280 |
|
BAN stały
|
malwina, gabi ma rację, nie wolno pieluchowac profilaktycznie! Byliśmy 2 razy na kontroli i wszystko ok, i lekarz mówil, że czasem można zaszkodzić jak sie dodatkowo pieluchuje
|
|
|
|
#3281 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I coraz więcej gaworzy- normalnie można powiedzieć, że mówi całymi zdaniami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ola znowu dzisiaj ma duuży apetyt- aż zabrakło mi pokarmu i musiałam zrobić jej butlę mm na dopchanie się-krótko po jedzeniu z cyca zjadła całą porcję mm i jeszcze resztkę mojego mleka, które wcześniej odciągnęłam . Normalnie nie wiem gdzie jej się to mieści
|
|||||
|
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
Nikap-n,Gabisun tesciowa wczoraj mi o tym gadała miny szczelała, powiedziałam jej że ide z małą na kontrole do lekarza to zapytam a ona tak sie robi tak sie robi,a robione miała usg bioder i w szpitalu by powiedzieli gdyby było cos nie tak,ale zapytam jeszcze u doktórki
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Rayjakie mleko zostawiasz tż jak wychodzisz na fittness ?? |
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
malwina w szpitalu robili usg bioder odrazu po urodzeniu??? az dziwne... ja tam sie musze umawiac czekac 3 tygodnie a do tego idac na nfz placic 50 zl
ninaad moze Ole tak maja moja tez opróżniła 2 piersi i dostala butle, fakt ze z butli zjadla tylko 20 ale po kapieli cycka na 5 minut musiala i tak dostac---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- córeńka spi męża nie ma... smutno mi ![]() ray od jutra zaczynam tez ta 6 weidera, zachecilas mnie
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież usg bioder się robi w 6 tygodniu nie bez powodu...
![]() A ja nadal nie wiem co mam robić, już się nie mogę doczekać poniedziałku. Bo mi ta kobieta, u której byłam kazała małą pieluchować, ale jednocześnie ponoć wszystko jest ok - to po co to robić w takim razie... jak ja nie lubię takich sytuacji ![]() No i tak się zastanawiam - źle jem, ciągle mam wzdęcia, dzisiaj brzuch mam mega napompowany. Nie chce mi się ostatnio gotować i chyba to jest przyczyną... z drugiej strony brakuje mi weny. Przed ciążą i w ciąży jakoś miałam więcej chęci, a nawet powiem, że lubiłam gotować. A teraz mam mega lenia...
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
A więc melduję, że póki co żyję.... babcie sprawują się wzorowo, obyło się bez głupich uwag, nawet stwierdziły że są teraz spokojne że wszystko robimy ok .... kurde jakbyśmy dziecku chcieli krzywdę zrobić
nie wiem czy dam radę nadrobić bo produkujecie że HOHO... może w niedzielę się uda jak już pojadą, a tymczasem zamieszczam fotki z tych dwóch dni bo mamy nadwornego fotografa - teściową ![]() 1 - światełka to jest TO ![]() 2 - "Poddani..... zaprawdę powiadam wam...." lub ewentualnie syndrom księdza 3 - "Raz..raz..." maszerują oficery :P 4 - "A tak sobię leżę.... " 5 - Prawie uśmiech ![]() 6 - "Z tą matką to jest chyba coś nie tak.... " ![]() 8 - W komplecie
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę wam dziewczyny wytrwałości Cytat:
|
||
|
|
|
#3287 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, hej.
Znowu powolne nadrabianie zajęło mi cały dzień. Teraz córcia już od godziny zasypia w łóżeczku, a ja co chwile podaje smoka. Ale widzę, że nic z tego nie będzie. Jest rozbudzona, uśmiechnięta i gada po swojemu, a już 22-ga ![]() Fajnie wyglądałaś, i zdjęcia też fajne. Mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza. Współczuję Ci ja się złoszczę jak mała w nocy wstanie już po 3 godzinach, i tak mi wtedy ciężko zwlec się z łóżka. Cytat:
Cytat:
Musiałaś wiele przeżyć. Oby teraz wszystko szło dobrze. Zaglądaj do nas. Cytat:
Super zakup ![]() Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
malwina ja mam nan pro mleczko w domu. ja mleko nan dawalam tez corce starszej i bylo ok pozniej jak juz nie karmilam przeszlam na bebilon ale to glownie z powodow finansowych bo bylo po prostu tansze a roznicy nie robilo jej ktore zje
![]() chodz generalnie staram sie zostawiac swoje mleczko. elenka ciesze sie bardzo bedziemy sie mogly razem motywowac cwiczenia sa ciezkie to fakt ja chce dotrwac do konca, wiem ze jak sie zmobilizuje to dotrwam a czy beda efekty to sie okaze ![]() ja generalnie przyjelam sobie plan taki podzielony.... malymi kroczkami np do konca mc przyjelam ze hcce schudnac 3 kg potem do swiat bozego narodzenia kolejne 3 i tak co mc 3 kg jak bedzie wiecej bede sie cieszyc wiecej ![]() ale tak od mc do mc zyjac latwiej mi sie mobilizowac ahaaa ja jeszcze bardzo lubie cwiczenia tamilee jesli ktos zna.... ma swietne cwiczenia na nogi z seri "ja chce miec takie posladki" wiem bo wyprobowalam swego czasu jak mi starczy czasu to bede robic weidera z tamilee.dzis byla u mnie moja mama, kochana mi poprasowala i zabrala starsza corke na noc i jutro ja odwiezie po poludniu... w koncu odespalam wstalam jedynie ja nakarmic i siedze sciagam pokarm co by na jutro zlostawic jak wyjde z domu.
|
#3289 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tż-ta już wtedy zazwyczaj nie ma, więc mamy tylko dla siebie łóżko Wogóle w nocy karmię tylko na leżąco i Tż bardzo uważa nawet przez sen żeby nas nie uszkodzić i ciągle przykrywa nas kołderką - kochany! Co do konika to może jeszcze potrzeba czasu żeby był jakiś szał ze strony Franka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja swojego Franka pieluszkuję podwójnie tylko nocą, ale to dlatego, że wtedy śpi na boczkach, bo boję się żeby mu się nie ulało. A jak Go położę na pleckach z głową na boczek to i tak sobie ją układa jak chce, a ostatnimi czasy czesto leży na wznak Idę jutro do szkoły, a Franek zostaje z moją mamuśką. Juz się boję co tu się będzie działo. Na szczęście na karmienie będę przyjeżdżać, bo szkołę mam 3 minuty drogi samochodem. Mam nadzieję, że jakoś fajnie to wyjdzie, bo w innym wypadku trzeba będzie zakończyć edukację... Dobranoc mamuśki! Przespanej nocki życzę
|
|
#3290 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dzisiaj "zjedliśmy": dwie tetry, grzechotkę maskotkową, obydwie rączki, mamy palec wskazujący bezzębne dziąsło też pokąsało, próbowaliśmy też z szelką od śpiocha, ale nie dała się tak naciągnąć ![]() ---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ---------- ninaad co lekarz widocznie inne zdanie. Nasz był zły jak go zapytałam na pierwszej wizycie, czy nie powinnam pieluchować ![]() Z kolei jeśli chodzi o usg (pierwsze) bioderek, to powinno się robic właśnie w okolicy 6tygodnia- gdyż coś się kształtuje i po urodzeniu od razu- to za wcześnie. Nieprawidłowości wychodzą właśnie później- dlatego nie robią tego w szpitalu, co lepsze dają od razu skierowanie Ale lekarzem nie jestem choć myślę, że dobrze trafiliśmy- to niby najlepszy szpital ortopedyczny w WLKP z poradnią pre. edit: W książeczce małego odkryłam, że powinniśmy jakieś badania wzroku i sluchu zrobić teraz??? Czy coś o tym wiecie? czy to rodzinny obligatoryjnie kieruje, czy trza się upomnieć? czita piękny Synuś super rodzinkaA ten syndrom " ja wam wszystkim błogosławię" nasz Pawełek też dlugo miał. Teraz robi tak rączkami gdy się czegoś wystraszy tifio udanego dnia na uczelni, oby się wszystko zgrało i udało
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-11-13 o 04:12 |
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Tadam!! Nadrobiłam
![]() ![]() nie było mnie aż dwa dni ale mieliśmy rajd po meblowych sklepach i wybieraliśmy meble do salonu na szczeście wybór dokonany w przyszłym tyg zamawiamy ![]() ![]() ![]() a teraz odniosę się do waszych postów borodwa Weronisia klarissa mpik czita Słodkie te wasze dzieciaki takie cudeńka Mszu dziękuję aż się zarumieniłam, tak obrabiać je będę tylko chciałam surowe pokazać żebyś powiedziała co i jak.. ale się cieszę, wprawdzie zrobiłam z 30 z wyszło z 3 no ale coś już jest miłej wizyty rodziców![]() Nika naked gabisun tifio ycnan Pomidora dziękuję za ciepłe słowa odnośnie Patrola Naked mój też takie „koncerty” bąkowe puszcza że głowa mała…a śmierdzi.... Ilona Gabisun ycnan piękne w Was kobietki Tifio trzymam kciuki za wysypkę, żeby szybko zniknęła Ewica21071 najważniejsze że wszystko jest już ok i jesteście już w domku Malwina to hormony wszystkie to przechodziłyśmy albo inaczej, zdecydowana większość ![]() hmmmm no i szlak trafił część cytatów... ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- aaaaa no i zauważyłam że mam trochę braków na liście na 1 stronie zerknijcie czy u Was wszytko jest ok, jak coś to piszcie mi pw
|
|
#3292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ola w dalszym ciągu nie chce w dzień leżeć w łóżeczku. Nie wiem- może przez te ochraniacze na łóżeczko niewiele widzi poza sufitem i dlatego tak marudzi? Ale ostatnio kładę jej w pokoju na podłodze kocyk obie jesteśmy zadowolone ![]() No i ma katarek już któryś dzień z rzędu, więc frida jest w ciągłym użyciu- ale dobrze chociaż, że jej się podoba to wyciąganie glutów z nosa Krostki z pyszczka nie znikają. Co więcej- pojawiają się kolejne na brzuszku, plecach, nóżkach. Ja już nie wiem co jej szkodzi
|
||
|
|
|
#3293 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam w sobotni poranek.
Moja córcia właśnie zapada w kolejny sen a ja się mobilizuję do sprzątania. A tak mi się nie chce... Cytat:
Cytat:
A o tych badaniach nie słyszałam, słuch był badany w szpitalu. Mam w książeczkę wklejone wyniki- tzw certyfikat. A dziewczyny pamiętacie może kiedy znane są wyniki badań przesiewowych, na które pobierali krew z piętki w szpitalu? Wiem, że jeśli jest wszystko ok. to nie informują, zastanawiam się tylko kiedy można mieć pewność, że nie przyjdą żadne złe informacje. Cytat:
A wczoraj to już była taka godzina, że sama chciałam już spać, a ze śpimy w jednym pokoju to mi jej marudzenia i gadania przeszkadzały w śnie. Jakoś nie umiem usnąć jak ją słyszę, chyba to podświadomość mi mówi "nie śpij, nie opłaca się, i tak zaraz będziesz musiała wstać". Chociaż są już postępy bo ze 3 razy udało mi się w środku nocy przysnąć przed nią. No a nowych krostek współczuje, faktycznie ciekawe co to jest. Moja córka ma też krostki na buźce od 2 tygodni, takie mało widoczne ale wyczuwalne pod placami, szorstka kaszka. Nigdzie więcej ich nie ma, pediatra oglądała i nie kazała się przejmować.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-11-13 o 10:46 |
|||
|
|
|
#3294 | |
|
Wtajemniczenie
|
masz nas
![]() śliczny bobasek i Wy tacy radośni pięknie Cytat:
![]() a wyniki badań krwi z piętki, jesli coś wykryją, przychodzą max do 2 tyg po wyjściu ze szpitala. Ja już o tym dawno zapomniałam ![]() *** u nas dziś leje jak z cebra, nie wypróbujemy nowej fury ![]() Dziewczyny życzę Wam wytrałości z tą 6 weidera
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-13 o 11:01 |
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzonka na uczelni oby się udało i zazdroszczę bo ja w korkach mam godzinę autem z uczelni do domu Mój Franek wczoraj wieczorem po jakiś jękach stękach usnął po 21-szej i to chyba dlatego że miał wzdęcia po moim jajecznym śniadaniu choć pewna nie jestem I do tego nażarł się tak ze jak go TZ nosił to mu sie ulało a on zpowrotem to połkął i się zaksztusiłą i wystarszył sie biedak bardzo Potem jeszce dużo razy mu się odbijało i ulewało Jak usnął to obudził się 1.45 więc sporo pospał i nakarmiłąm go i znowu godzine nei spał bo męczył się bo mu się odbić nie chciało Potem wstał koło 5. ja od rana jakiś podminowana chodzę Coś mam dziś zły dzień Mam mieć gości dziś jeszcze a jutro teściowie Dobrze że na noc nie zostają ![]() TZ mi przyniósł z piwnicy rowerek stacjonarny co to go kupił po zabiegu na kolano i wyniósł do piwnicy jak się mały urodził Ale stwierdziłam że się jeszcze zmieści w sypialni i od dziś zasuwam może coś mi to pomoże jeszcze w chudnięciu Klarissa mi też się nie chce przy garach stać A jeszcze jakbym miała gotować dla siebie jedno a dl TZ drugie to już w ogóle na szczęście TZ je to co ja w większość Bo jak robię sobie rosół to jemu pomidorową (bo ja jej nie jem a wy? ) a mięso robię w piekarniku tylko inaczej doprawiam Cytat:
Nic o tym ja nie wiem hmm u nas do miesiąca przychodzą jak coś jest nie tak Tak przynajmniej mówili Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-13 o 11:09 |
||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
NIKa nam bioderka badali w szpitalu, potem już sami w 6 tyg byliśmy i teraz mamy iść pod koniec listopada, badanie słuchu było robione w szpitalu mam wpięty certyfikat owsiakowski, a o badaniu wzroku nic nie słyszałam..
Szczęśliwa mi powiedzieli że jak do 3 tyg nic nie przyjdzie do domu albo do przychodni (oni cie wtedy informują) to jest wszytko ok więc myślę że miesiąc po urodzeniu jak się niczego nie dowiesz to znaczy że pociecha jest zdrowa
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, które zamawiały coś przez internet w aptece DOZ- czy na maila powinno przyjść potwierdzenie, że zamówienie jest do odbioru? Bo jak patrzę na status swojego zamówienia na ich stronie internetowej to jest tylko "opuściło hurtownię"- czy to jest jednoznaczne z tym, że mogę podreptać do apteki i je odebrać?
|
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki mają ciemieniuchę? Bo ja dziś zauważyłam po szczotkowaniu że mały ma taki jakby łupież Czy to to ?
|
|
|
|
#3299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego najczęściej dzwonię do apteki i pytam czy jest już i dreptam nim jeszcze mail dotrze :PJeśli zamawiasz powiedzmy do 15-16 dziś to jutro rano jest do odbioru Przynajmniej w mojej aptece
|
|
|
|
|
#3300 |
|
BAN stały
|
Kochane my też mieliśmy badania owsiakowskie w szpitalu ( dzięki Owsiakowi- jesteśmy jednym z niewielu- jeśli nie jedynym krajem, gdzie wszystkie dzieci to badanie mają robione po urodzeniu), ale w książeczce są jako badania kontolne też takie wpisane
muszę zapytać lekarkę.naked mam nadzieję, że przejrzał na oczy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

aaa dziecko bylo planowane

Może dwa trzy razy wziełam go do nas Ale ja się nie czuję wtedy pewnie tzn ja jak ja ale TZ nie kontroluje się w łóżku.. 

. Normalnie nie wiem gdzie jej się to mieści

pięknie