|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Cytat:
Anisia słonych paluszków nie zalecają bo sól zatrzymuje wodę lepiej nie słone albo chrupki |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugiej strony mowia zeby dac sol bo wyplukuje elektrolity podczas rzygania i warto uzupelnic.. coz picie mi zwrocil 2,5 godzinie, bo wolal o picie i dalam mu troche jablka i miety teraz popija troszke rumianek..
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Ania... bo mój tż jest też taki trochę nieuleczalny, on by chciał mieć wtedy wolne, tzn. w weekend
więc chodzimy razem ale gdzie tam bujałam wózkiem 20 minut i Werstunia dziękuję kochana za sprawdzenie i dobre chęci
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() znalazłam dwie fotki, ale nie bardzo widać o co chodzi z tą fryzurą może jutro zrobię sama od przodu![]() \zdj. w albumie Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-11-21 o 20:09 |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Jola widziałam i skomentowałam
![]() my zaliczyliśmy dziś centrum handlowe. uwaga, na wniosek męża sama liczyłam na gacie na dupę ale mogę zapomnieć. co za popieprz.... numeracja w każdym sklepie trzeba brać 3 rozmiary jednego kroju bo przecież skąd wiedzieć czy tu akurta zaniżona czy zawyżona ![]() i uwaga, mam w biodrach pełne 94-95cm i w Orsay numer 36 był na mnie za duży a w 34 oczywiście się nie dopiełam. kosmos, ich 36 to normalne spore 38![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Mała przyjrzałam się twoim botkom. super, mięciutkie
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
nie śmierdzą Wam ciuchy w orsayu?
w każdym sklepie do jakiego wchodziłam zajeżdżały stęchlizną. a numercj nie wiem skąd, bo dla mnie tam nie ma rozmiaru wcale
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa Pokażę się w całości jak jeszcze schudnę 5 kilo
![]() taki pasztet gruby ze mnie ale do sylwestra się wyrobię więc wtedy pocisnę fotami |
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzień w dzień podobnie jadam i wyglada to tak mniej więcej: filiżanka kefiru z musli na śniadanie; jajko na twardo lub kawałek chudego twarogu na drugie śniadanie; 2 nóżki z kurczaka lub ryba + warzywa grillowane (czyli np. pół małej cukini) na obiad; po południu pół kromki dukanowego chleba; na kolacje znów pół kromki + pomidory/sałata. podjadam słonecznik, ale średnio 1/4 filiżanki co drugi dzień ![]() jutro idę zapisać się na step 2 razy w tygodniu |
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
no teraz to mogę się przywitać bo mam wolne, więc
Witam się serdecznie //jak jeszcze mam kogo //Piterkowi życzę zdrówka to chyba jakiś wirus bo coś za długo go to trzyma anka mam nadzieję że napiszesz nam co i jak u gina no i życzę ci by te mdłości i naciągacze cię omijały szerokim łukiem spełniłam swój obywatelski obowiązek i byłam głosować, potem miałam gości i tak przeleciał cały dzień wczoraj wzięliśmy babcie do dzieci, a ja z tz pojechaliśmy pod zakopane, on miał tam z pracy coś do zrobienia a ja posiedziałam u rodzinki, wróciliśmy dopiero wieczorem i byłam tak padnięta że nie miałam siły już nic napisać Jowiszku ja jak trzymam dietę to wykluczam z niej nabiał i jajo, mięsa tylko dotowane, no i unikam chleba i ziemniaków kefir niby nie tuczy i powinno się go pić ale zauważyłam że po nim waga nie spada jajo a szczególnie żółtko ma bardzo dużo kalorii wiecie co parę dni temu napisałam ogłoszenie że szukam pracy jako opiekunka dla dzieci ale u siebie w domu jak siedzę w domu to przynajmniej coś sobie przyrobię na drobne wydatki parę osób się zgłosiło, popytało co i jak i mają mi dać odpowiedź a dziś też dzwoniła jedna pani potrzebuje niani na 2 dni w tyg, ciekawa jestem czy ktoś się zdecyduje Judi widać że schudłaś a nowa fryzurka cię odmieniła pokaż się cała bo nie masz co ukrywać |
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwale nasza gwiazde Kasiulke.. no no, szlafroczek nie do pogardzenia, teraz nic ci nie pozostaje jak pedikure pod kolor . Naprawde slicznei!Anis a co to Piotrek znowu zalapal? normlnie czesto cos lapie biedak. A i chwale filik, ktory zapomnialam pochwalic, masz fajny glos ![]() Ja baby taka nudna sie zrobilam jak flaki z olejem, nic tylko rpaca i praca. No ale coz, od czegos trzeba zaczac, a wszyscy mi wroza dobre perspektywy, wiec zrobilam sie pracoholiczka. Przyjechal moj szwgier z narzeczona marokanka. Fajna dziewczyna, nawet sie juz zdazylysmy pobic , na zarty oczywiscie. Generlanie ma mi zalatwic ich super cudne ubranko na ich wesele.. nie moge sie doczekac, bo zamierzam sie w to ubrac
|
|
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
heja
i znów w robocie żołądek coś mnie boli od rana...byłam jednak na tych zakupach, ale tylko kamizelkę sobie kupiłam, taką szarą z duużym golfem torebek lakierowanych pojedyncze sztuki przyuważyłam ale nic mi nie wpadło w oko. Kupiłam jeszcze małej dżinsy ocieplane i wiśniową tunikę z golfem w c&a ![]() Cytat:
![]() ale torby ale nie stać mnie póki co...rozważam nr 4 i 6 (bardziej 6 mi pasuje)dzięki wielkie Cytat:
a jak małż - zakupił obuwie? ![]() a z numeracją masz rację wczoraj jak byłam w c&a szukałam jakiś dżinsów dla siebie...i 38 leciały mi z tyłka, niektóre 36 w pasie za szerokie albo wogóle nie było w tych fasonach co szukałam więc się wkurzyłam i wyszłam z niczym a nie lubię spodni w typowych "dżinsowych" sklepach bo już wogóle nie na mnie szyte ), za ciasne w łydkach itp.Judi - idę looknąc na twój nowy image
|
||
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ziemniaków i innych dodatków do obiadu oczywiście nie jem, chleba również nie ruszam już 3ci miesiąc bry. małż, który dziś idzie do pracy na 14 zabrał dziecię i pojechali złożyć umowę do przedszkola ja przygotowałam obiad dla mnie i małej, dziś tilapia z pomidorami i pietruchą.---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ania czekam na relację z wizyty u gina ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Mała małż kupił buty,a jakże. czarne, klasyczne półbuty.i zapłacił bez jąknięcia 290zł
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Uch... zdrowia dla Piterka
Pytacie jak się wieczór udał.... no cóż... zaczęło się od stania w korku ), potem film - jak zwykle obciachany do granic możliwości Wyszliśmy z kina chwilę przed 23, a że akurat trafiliśmy na "Noc zakupów w Silesii" to zostało nam trochę czasu. Szkoda, że przez tłumy ludzi i watachy nastolatek latające za "gwiazdami" straciłam zupełnie ochotę na zakupy Obkupiliśmy tylko młodą w Smyku z 15% rabatem i tyle. Widziałam Cipopek TŻ chciał lecieć po jajka Najmilszą częścią wieczoru była jego ostastnia część, której z wiadomych przyczyn opisywać nie będę ![]() Matylda podobno budziła się w nocy i płakała za mną. Zresztą nie wiem ile ona spała bo w dzień była tak padnięta jak jeszcze nigdy A co do moich obaw i wyrzutów sumienia... nie miałbym najmniejszych gdyby mała zostawała u moich rodziców. Ale nie dali rady bo są w trakcie przeprowadzki i mała spała u taboretowej. Uważam zatem, że i tak dzielna jestem |
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
ja po tygodniowym urlopie musiałam wreszcie wrocić do pracy nie chciało mi się strasznie. Alicja płakała jak zobaczyła, że się szykuję ale później nie przeszło ![]() Jowisz mało jesz, więc waga chyba nie powinna Ci wzrastać. Anisiu zdrówka dla Piterka. Cestia fajny wieczór, pewnie nie opisana koncówka najlepsza
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
heloł... my też mieliśmy sobotę dla siebie... tzn. może nie tak bardzo jak Cestia, bo ze znajomymi ją spędziliśmy. Łucja też była na noc u babci, ale na szczęście ona lubi u babci (i jednej i drugiej) zostawać na noc, więc nie martwiłam się tym zupełnie.
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak my coś chcemy to zawsze 100 pytań do...chociaż ostatnio nie mogę narzekać na mojego, bo bez szemrania zaproponował wczorajszy wyjazd na zakupy cóż z tego, że mało owocny ![]() za tydzień pewnie znów pojedziemy, ale bez małej. bo coś na świąteczne prezenty trzeba nabyć ![]() Cestusia - to fajnie, że wieczór udany rozkwiczanych nastolatek-galerianek współczuję...uhhh, jak ja ich nie cierpię ![]() a Mati jednak tęskniła za mamusią... |
|
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj w fajnym sklepie z zabawkami dla dzieciaków - Skrzat - było tam wszystko i nawet przystępne ceny
Wiem co Alicja dostanie od brata i bratowej - zestaw ciastoliny. Ja chyba kupię Młodej klocki Duplo, ona chciała Lalunię , ale w sumie jak długo można się lalkami bawić tym bardziej, że ona trochę potuli, potuli i odstawia do kosza
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zorientowałam, że młodej coś kombinezon z zeszłego roku przymały już
znaczy aktualnie jest na styk, więc na całą zimę nie starczy chyba...przejrzałam allegro i oczywiście nie ma tego, co mnie interesuje ) a tu zima za chwilę, fak
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała dasz radę, coś znajdziesz
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna, Mati też nie ma jeszcze kombinezonu. Moi rodzice się zaoferowali, że kupią na mikołajki. Trochę teraz żałuję że się zgodziłam bo jednak sama wolałabym wybrać, a chyba się na to nie zanosi
Podeślę mamie kilka linków chyba, żeby wiedziała o co mi chodzi. Kuźwa... ja to się zawsze wkopię ![]() Czekam na listonosza z zamówionymi zdjęciami. Ciekawe czy się dziś doczekam
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
chyba jako jedyna mama dziewczynki nie przywiozuję tu tak uwagi do kolorów ciuchów
Iga zapisana. dostała broszkę II grupa, z narysowanym misiem bo to nazwa grupy. i maskotkę zebry za tydzień w środę debiut ![]() muszę skombinować worek i kapcie do przedszkola. |
|
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że wiadomo ja - to chodząca patologia w tym względzie ![]() Maluśna a dużo tych prezentów Mikołajkowych będziesz nabywać? Trzymam kciuki za upolowanie kombinezonu mam też spodnie od kombinezonu i kurtkę zimową, futro więc jak coś będę kombinować ![]() Zima faktycznie do nas idzie ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
tzn. zostawisz Igę na samą na pierwsze dwie godziny?
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super i zarazem zazdraszczam ![]() w szoku jestem, że tak łatwo się dostała u mnie nie ma opcji do publicznego.
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa o kurcze, powiem Ci że na pewno będę o Was myśleć i jestem bardzo ciekawa jak Idze tam pójdzie
oby się szybko zaaklimatyzowała
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa gratulacje
Mój tz dzisiaj był podpytać w naszym przedszkolu, ale Pani powiedziała by nwet nie składać teraz dokumentow, bo jest tyle dzieci że nie ma szans na wcześniejsze przyjęcie... Także czekamy do września
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będziemy próbować w marcu ale i tak się cieszę,że znalazło się miejsce po naszej stronie, co prawda z kilometr trzeba iść z wózkiem, ale trudno. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

nie powinna zaszkodzic 

dalam mu lyka odgazowanej coli, wiec za 5 poszla sama slina, juz bez resztek sniadania 
więc chodzimy razem
może jutro zrobię sama od przodu
w każdym sklepie trzeba brać 3 rozmiary jednego kroju bo przecież skąd wiedzieć czy tu akurta zaniżona czy zawyżona
a w 34 oczywiście się nie dopiełam. kosmos, ich 36 to normalne spore 38

nie chciało mi się strasznie. Alicja płakała jak zobaczyła, że się szykuję 
za tydzień w środę debiut
tzn. zostawisz Igę na samą na pierwsze dwie godziny?
super i zarazem zazdraszczam
oby się szybko zaaklimatyzowała