|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przesyłka została podobno włożona do skrzynki i nie ma możliwości sprawdzenia co się z nią tak naprawdę stało ![]() Dlatego chyba wolę latać na pocztę |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę że teraz po prostu będę raz w tygodniu iść ze wszystkimi awizami na pocztę bo tak codziennie, czy nawet kilka razy w tygodniu to sobie nie wyobrażam
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No way, w Polszy by nie przeszło. Albo każdy listowy musiałby mieć bodyguarda od pilnowania wózka
|
|
|
|
|
#1805 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tylko po co w takim razie w ogóle nadawac poleconym? jak nie mozna reklamowac w razie zaginięcia? moja pani listonosz usiłowała mi wmówic ze nie ma zadnej róznicy-ze przeciez ona podpisuje ze wrzuca do skrzynki i wiadomo ze jest dostarczone,a jak ona nie ma swojej liscie tej przesyłki tzn ze zaginęła.....normalnie zaczęłam sie smiac kobiecie w twarz
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podpisane dostarczanie poleconych bez podpisu
. Nie było problemu.
|
|
|
|
#1807 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
, bo przesyłki polecone są po to, żeby na pewno do adresata doszły, a jak się pozwala poczcie na taki manewr, że nie wymaga się poświadczenia adresata, to chyba sama rozumiesz ... skoro giną i te których drogę całą można wyśledzić, to ja tam ryzykować nie będę ... ale niech oczywiście każdy robi jak uważa
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że w ten sposób obsługuję sobie tylko te drobne przesyłki o niewielkiej wartości. Gdy kupuję coś drogiego, to zawsze zamawiam kurierem i za pobraniem, więc tak naprawdę niewiele ryzykuję. Cytat:
![]() Zaoszczędzonego czasu nawet nie liczę.
|
||
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taką umowę podpisaną z pocztą i mi nic nigdy nie zaginęło.
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? To cchyba jakas bzdura z tym nienoszeniem listów gabaryt B przez listonoszy. Mi listonosz dzis przyniosł dwa
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#1811 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() edit: a to może być tak jak z listami poleconymi, w niektórych urzędach nie pozwalają wysyłać poleconym nic innego oprócz dokumentów, jak widzą grubszą kopertę to od razu odmawiają wysyłki, tak też może być z listonoszami, że w niektórych miastach noszą, a w innych nie
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2010-11-22 o 13:01 |
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23385209]mój też, właśnie pisałam o tym w moim wątku rozbiórkowym VN
![]() edit: a to może być tak jak z listami poleconymi, w niektórych urzędach nie pozwalają wysyłać poleconym nic innego oprócz dokumentów, jak widzą grubszą kopertę to od razu odmawiają wysyłki, tak też może być z listonoszami, że w niektórych miastach noszą, a w innych nie [/QUOTE]no wlasnie ja tez pomyslalam, ze to chyba jakas lokalna nieoficjalna zmowa. bo gdyby tak rzeczywiscie było to byłby o tym komunikat na stronie poczty polskiej, bo to powazna zmiana
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#1813 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie to ich taki wewnętrzny bunt
. Bo od tego czasu jak mi mój powiedział to też już przynosił mi większe przesyłki...
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie z paczkami podobnie się dzieje... z listów poleconych, to co się da wpychają do skrzynki ![]() aż się prosi o reklamację... nigdy zgody nie wyrażałam. chciałabym zobaczyć kto posługuje się moim podpisem na potwierdzeniu... ostatnia paczka wylądowała u sąsiadki, która nawet nie wiedziała, czy adresatem jestem ja czy poprzednia lokatorka. odebrała ją przed 1 XI, a później wyjechała na kilka dni paczka do mnie trafiła po 10 XI w tym czasie próbowałam ze sprzedającą wyjaśniać gdzie się paczka podziała, bo leciał trzeci tydzień od wpłaty ![]() no chciała dobrze, bo paczkonosz ją bardzo prosił, ale mogli chociaż kartkę do skrzynki podrzucić jak dla mnie - na poczcie mogą sobie leżeć.
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak w końcu jest z tym zmianami związanymi z listami, ale u mnie zaszła jedna zmiana. Listonosz przyszedł dziś do mnie o 16
( i to jakiś inny niż wcześniej przychodził ). Zazwyczaj był ok. 11-12 . Może teraz u mnie chodzi 2 listonoszy, jeden do południa z listami zwykłymi i gabarytem A (wrzuca je do skrzynki), a drugi po południu z listami poleconymi i gabarytem B? ![]() ![]() Nie mniej jednak zdziwiłam się, ale i ucieszyłam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że w ogóle zrezygnują z tego i będzie tak jak było. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1818 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() z tego, co sie orientowalam, kiedy wprowadzali te opcje, to nie bylo takie oczywiste, ze w przypadku nieznalezienia przesylki w skrzynce, bedzie mozna ja reklamowac... a tak z troche innej beczki, ale smieszne dosc: ja mialam zawsze problem z kurierami, bo oni przyjezdzaja w godzinach, w ktorych jestem poza domem (a do miejsca pracy nie bardzo chce, aby przywozili mi przesylke), no i poprzednio pan kurier zaproponowal mi przez telefon, ze on przeskoczy brame i zostawi pod schodami. jako, ze manewr sie powiodl, wczoraj, gdy mialam telefon od kolejnego kuriera, zaproponowalam mu - o ile oczywiscie jest sprawny fizycznie - zeby rowniez umiescil przesylke pod schodami, na co ten chetnie przystal.i mam teraz sposob na kurierow
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z moim kurierem ups jest śmiesznie,ostatnio mówi mi : "aaa nie pisałem do pani bo pomyślałem że jak Pani nei zastanę to złapię panią na mieście"
a listonosz póki co dalej przynosi mi wszystko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja zapytam wprost... Czy jeśli osoba współzakupująca ze mną nie poda aktualnego adresu do wysyłki (pomimo, że proszę o to w PW z numerem konta), ja wyślę na adres z przelewu (bo uznaję zasadę, że to kupujący powinnien się zainteresować tym, czy podaje mi dobry adres czy nie). Przesyłka do mnie wraca z adnotacją, że pod tym adresem nie mieszka nikt taki... I teraz co? Mam płacić ponownie za wysyłkę z własniej kieszeni, mimo, że to osoba współzakupująca ze mną nie dopełniła swoich obowiązków?
Przytaczam punkt regulaminu, do którego się to odnosi...- Podać Organizatorowi swoje dane do wysyłki oraz numer telefonu.
|
#1821 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
No, a jeśli jeszcze nie otrzymałaś numeru telefonu (a na PW też brak odzewu), to naprawdę nie masz się czym przejmować. A tak w ogóle nie zapłaciłaś czasem za zwrot przesyłki?
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, ja też tak miałam, że osoby biorące nie podawały adresów chociaż prosiłam i jeżeli nie odpowiedziały na powtórne PW to wysyłałam na adres z przelewu i nie widzę w tym nic złego,prosisz o adres i go nie dostajesz. Ja się zgadzam z Pchlaczkiem
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś znów listonoszowa zmiana Dziś był listonosz do południa (czyli tak ja zawsze poza wczorajszym dniem a i ponieważ nikogo nie było w domu zostawił go u sąsiadki, nie zostawiał awizo (list był polecony z próbko-odlewkami ).
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
ja kiedy nie dostaję adresu po prośbach na pw i w wątku piszę w 1 poście przy nicku "brak adresu" i nic nie wysyłam, bo ja się później w zwroty i problemy bawić nie będę, a jak się wspólnokupującej przypomni, że miała coś dostać ode mnie to po przeczytaniu pierwszego posta zaraz wie w czym problem
![]() uważam, że to w interesie wspólnokupujących jest podanie adresu, nie oszukujmy się, ale całą robotę odwala organizatorka, więc zrobienie przelewu i napisanie pw z adresem nie jest wielkim wysiłkiem aaaa no i u mnie nie ma opcji, że ktoś mi powie "adres z przelewu", wszystko muszę mieć na pw i nie robię sobie żadnej bazy danych, bo później jak ktoś zmieni adres, a zapomni poinformować to znowu problemy będą, dlatego u mnie każdy przy każdej rozbiórce wysyła adres mimo, że niektóre to już praktycznie pamiętam zresztą przekopywanie się przez listę wpłat na koncie bankowym to byłby cyrk
|
|
|
|
#1828 |
|
never say no to panda
|
chciałam tylko poinformować, że rzut atomkowy będzie w najbliższy piątek ok. 13.30 - 14.00 (wcześniej jestem na zajęciach, później lecę się odchamiać na Czesław Śpiewa
)
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

przesyłki

( i to jakiś inny niż wcześniej przychodził 

dziękujemy