| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-11-20, 10:42 | #1801 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
  już wolę latać na pocztę | |
|     | 
|  2010-11-20, 11:59 | #1802 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Blachownia/Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Dokładnie. Nie mam za grosz zaufania do PP... Kiedyś zaginęła przesyłka z książką, którą sprzedałam na Allegro. Złożyłam reklamacje i okazało się, że Pan do którego tę książkę wysyłałam podpisał takową deklarację i   Przesyłka została podobno włożona do skrzynki i nie ma możliwości sprawdzenia co się z nią tak naprawdę stało  Dlatego chyba wolę latać na pocztę   | |
|     | 
|  2010-11-20, 12:34 | #1803 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

ja myślę że teraz po prostu będę raz w tygodniu iść ze wszystkimi awizami na pocztę bo tak codziennie, czy nawet kilka razy w tygodniu to sobie nie wyobrażam    
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-20, 13:11 | #1804 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Lover Silesia 
				 | 

Cytat: 
  No way, w Polszy by nie przeszło. Albo każdy listowy musiałby mieć bodyguarda od pilnowania wózka   | |
|     | 
|  2010-11-20, 13:47 | #1805 | |
| grozi wypollizowaniem Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
 tylko po co w takim razie w ogóle nadawac poleconym? jak nie mozna reklamowac w razie zaginięcia? moja pani listonosz usiłowała mi wmówic ze nie ma zadnej róznicy-ze przeciez ona podpisuje ze wrzuca do skrzynki i wiadomo ze jest dostarczone,a jak ona nie ma swojej liscie tej przesyłki tzn ze zaginęła.....normalnie zaczęłam sie smiac kobiecie w twarz   
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | |
|     | 
|  2010-11-20, 14:10 | #1806 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: Frankenstein 
				 | 

Ja mam podpisane dostarczanie poleconych bez podpisu   . Raz przesyłka zaginęła (drobne kosmetyki kupione na Allegro), sprzedająca zgłosiła reklamację, listonosz przyniósł mi druczek do podpisu, że przesyłki nie otrzymałam, ja podpisałam, a PP zwróciła kasę sprzedającej, a ona mi  . Nie było problemu. | 
|     | 
|  2010-11-20, 16:31 | #1807 | |
| kosmita jakiś normalnie Zarejestrowany: 2006-12 Lokalizacja: po trzeciej stronie lustra 
				 | 

Cytat: 
  , bo przesyłki polecone są po to, żeby na pewno do adresata doszły, a jak się pozwala poczcie na taki manewr, że nie wymaga się poświadczenia adresata, to chyba sama rozumiesz ... skoro giną i te których drogę całą można wyśledzić, to ja tam ryzykować nie będę ... ale niech oczywiście każdy robi jak uważa   
				__________________ Przeproście i Spieprzajcie  Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej. | |
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2010-11-20, 17:40 | #1808 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: My own, private Neverland. 
				 | 

Cytat: 
 Inna sprawa, że w ten sposób obsługuję sobie tylko te drobne przesyłki o niewielkiej wartości. Gdy kupuję coś drogiego, to zawsze zamawiam kurierem i za pobraniem, więc tak naprawdę niewiele ryzykuję.  Cytat: 
  Korzystam z tej opcji już bardzo długo i pewnie będę korzystać do momentu, kiedy sparzę się po raz pierwszy. Do tej pory nic mi nie zginęło, nic nie zostało uszkodzone- odpukać!.  Zaoszczędzonego czasu nawet nie liczę.   | ||
|     | 
|  2010-11-20, 17:42 | #1809 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: podlaskie 
				 | 

Ja mam taką umowę podpisaną z pocztą i mi nic nigdy nie zaginęło.

| 
|     | 
|  2010-11-22, 12:53 | #1810 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Wiecie co? To cchyba jakas bzdura z tym nienoszeniem listów gabaryt B przez listonoszy. Mi listonosz dzis przyniosł dwa   
				__________________ It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) | 
|     | 
|  2010-11-22, 12:58 | #1811 | |
				 | 

Cytat: 
  edit: a to może być tak jak z listami poleconymi, w niektórych urzędach nie pozwalają wysyłać poleconym nic innego oprócz dokumentów, jak widzą grubszą kopertę to od razu odmawiają wysyłki, tak też może być z listonoszami, że w niektórych miastach noszą, a w innych nie   Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2010-11-22 o 13:01 | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-11-22, 13:03 | #1812 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

[1=6790786c74369d4f1da9b9a  f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8  421cef;23385209]mój też, właśnie pisałam o tym w moim wątku rozbiórkowym VN   edit: a to może być tak jak z listami poleconymi, w niektórych urzędach nie pozwalają wysyłać poleconym nic innego oprócz dokumentów, jak widzą grubszą kopertę to od razu odmawiają wysyłki, tak też może być z listonoszami, że w niektórych miastach noszą, a w innych nie  [/QUOTE] no wlasnie ja tez pomyslalam, ze to chyba jakas lokalna nieoficjalna zmowa. bo gdyby tak rzeczywiscie było to byłby o tym komunikat na stronie poczty polskiej, bo to powazna zmiana 
				__________________ It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) | 
|     | 
|  2010-11-22, 13:05 | #1813 | |
| Mother of Cats Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: BB 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-11-22, 13:26 | #1814 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Widocznie to ich taki wewnętrzny bunt   . Bo od tego czasu jak mi mój powiedział to też już przynosił mi większe przesyłki... | 
|     | 
|  2010-11-22, 14:02 | #1815 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: San Escobar 
				 | 

Cytat: 
   u mnie z paczkami podobnie się dzieje... z listów poleconych, to co się da wpychają do skrzynki  aż się prosi o reklamację... nigdy zgody nie wyrażałam. chciałabym zobaczyć kto posługuje się moim podpisem na potwierdzeniu... ostatnia paczka wylądowała u sąsiadki, która nawet nie wiedziała, czy adresatem jestem ja czy poprzednia lokatorka. odebrała ją przed 1 XI, a później wyjechała na kilka dni paczka do mnie trafiła po 10 XI w tym czasie próbowałam ze sprzedającą wyjaśniać gdzie się paczka podziała, bo leciał trzeci tydzień od wpłaty  no chciała dobrze, bo paczkonosz ją bardzo prosił, ale mogli chociaż kartkę do skrzynki podrzucić jak dla mnie - na poczcie mogą sobie leżeć.   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-11-22, 16:39 | #1816 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Nie wiem jak w końcu jest z tym zmianami związanymi z listami, ale u mnie zaszła jedna zmiana. Listonosz przyszedł dziś do mnie o 16   ( i to jakiś inny niż wcześniej przychodził  ). Zazwyczaj był ok. 11-12 . Może teraz u mnie chodzi 2 listonoszy, jeden do południa z listami zwykłymi i gabarytem A (wrzuca je do skrzynki), a drugi po południu z listami poleconymi i gabarytem B?   Nie mniej jednak zdziwiłam się, ale i ucieszyłam   
				__________________ Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa.  Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. | 
|     | 
|  2010-11-22, 22:54 | #1817 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
 Ja mam nadzieję, że w ogóle zrezygnują z tego i będzie tak jak było. Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | |||
|     | 
|  2010-11-23, 11:23 | #1818 | |
| Szef ds. Wymianek  Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  z tego, co sie orientowalam, kiedy wprowadzali te opcje, to nie bylo takie oczywiste, ze w przypadku nieznalezienia przesylki w skrzynce, bedzie mozna ja reklamowac... a tak z troche innej beczki, ale smieszne dosc: ja mialam zawsze problem z kurierami, bo oni przyjezdzaja w godzinach, w ktorych jestem poza domem (a do miejsca pracy nie bardzo chce, aby przywozili mi przesylke), no i poprzednio pan kurier zaproponowal mi przez telefon, ze on przeskoczy brame i zostawi pod schodami. jako, ze manewr sie powiodl, wczoraj, gdy mialam telefon od kolejnego kuriera, zaproponowalam mu - o ile oczywiscie jest sprawny fizycznie  - zeby rowniez umiescil przesylke pod schodami, na co ten chetnie przystal. i mam teraz sposob na kurierow   
				__________________ Rebecca Minkoff Bree Body Black (nowa, z metkami)  szuka nowego domu  . | |
|     | 
|  2010-11-23, 11:29 | #1819 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Z moim kurierem ups jest śmiesznie,ostatnio mówi mi : "aaa nie pisałem do pani bo pomyślałem że jak Pani nei zastanę to złapię panią na mieście"   a listonosz póki co dalej przynosi mi wszystko   
|  2010-11-23, 13:03 | #1820 | 
| Zakorzenienie | 

Teraz ja zapytam wprost... Czy jeśli osoba współzakupująca ze mną nie poda aktualnego adresu do wysyłki (pomimo, że proszę o to w PW z numerem konta), ja wyślę na adres z przelewu (bo uznaję zasadę, że to kupujący powinnien się  zainteresować tym, czy podaje mi dobry adres czy nie). Przesyłka do mnie wraca z adnotacją, że pod tym adresem nie mieszka nikt taki... I teraz co? Mam płacić ponownie za wysyłkę z własniej kieszeni, mimo, że to osoba współzakupująca ze mną nie dopełniła swoich obowiązków?   Przytaczam punkt regulaminu, do którego się to odnosi... - Podać Organizatorowi swoje dane do wysyłki oraz numer telefonu. 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-23, 13:16 | #1821 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
    ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat: 
  Przecież to nie Twoja wina. I mówię to z punktu widzenia wspólzakupującej, a nie organizatorki, żeby było jasne. U mnie wygląda to tak, że mam inny adres zameldowania (konto bankowe) i inny adres zamieszkania, pod którym odbieram przesyłki i to przecież w moim interesie jest podanie właściwego adresu organizatorce. W wakacje, kiedy byłam na urlopie, a potem się przeprowadzałam, nie podałam adresu do wysyłki dwóm organizatorkom (świadomie - bo nie wiedziałam, kiedy nastąpi wysyłka i który adres będzie aktualny w danym momencie). Okazało się, że jedna z nich wysłała przesyłkę na adres z przelewu (do moich rodziców), a druga poprosiła o adres inną Wizażankę, która podała jej mój stary adres zamieszkania. Na szczęście wszystko szczęśliwie się skończyło i obie przesyłki otrzymałam (z opóźnieniem), ale nie przyszło mi nawet do głowy, żeby mieć pretensje do którejkolwiek z nich, bo niby dlaczego? No, a jeśli jeszcze nie otrzymałaś numeru telefonu (a na PW też brak odzewu), to naprawdę nie masz się czym przejmować. A tak w ogóle nie zapłaciłaś czasem za zwrot przesyłki?   
				__________________ | ||
|     | 
|  2010-11-23, 13:20 | #1822 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-11-23, 13:23 | #1823 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-11-23, 13:26 | #1824 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  Chyba tyle samo, ile kosztowała przesyłka, ale tego nie jestem pewna. 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-11-23, 13:28 | #1825 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Dokładnie, ja też tak miałam, że osoby biorące nie podawały adresów chociaż prosiłam i jeżeli nie odpowiedziały na powtórne PW to wysyłałam na adres z przelewu i nie widzę w tym nic złego,prosisz o adres i go nie dostajesz. Ja się zgadzam z Pchlaczkiem   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-11-23, 13:32 | #1826 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  U mnie dziś znów listonoszowa zmiana  Dziś był listonosz do południa (czyli tak ja zawsze poza wczorajszym dniem  i był ten sam listonosz co zawsze) i przyniósł list gabarytu Beee  a i ponieważ nikogo nie było w domu zostawił go u sąsiadki, nie zostawiał awizo (list był polecony z próbko-odlewkami  ). 
				__________________ Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa.  Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. | |
|     | 
|  2010-11-23, 16:31 | #1827 | 
				 | 

ja kiedy nie dostaję adresu po prośbach na pw i w wątku piszę w 1 poście przy nicku "brak adresu" i nic nie wysyłam, bo ja się później w zwroty i problemy bawić nie będę, a jak się wspólnokupującej przypomni, że miała coś dostać ode mnie to po przeczytaniu pierwszego posta zaraz wie w czym problem   uważam, że to w interesie wspólnokupujących jest podanie adresu, nie oszukujmy się, ale całą robotę odwala organizatorka, więc zrobienie przelewu i napisanie pw z adresem nie jest wielkim wysiłkiem  aaaa no i u mnie nie ma opcji, że ktoś mi powie "adres z przelewu", wszystko muszę mieć na pw i nie robię sobie żadnej bazy danych, bo później jak ktoś zmieni adres, a zapomni poinformować to znowu problemy będą, dlatego u mnie każdy przy każdej rozbiórce wysyła adres mimo, że niektóre to już praktycznie pamiętam  zresztą przekopywanie się przez listę wpłat na koncie bankowym to byłby cyrk   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-11-23, 23:15 | #1828 | 
| never say no to panda | 

chciałam tylko poinformować, że rzut atomkowy będzie w najbliższy piątek ok. 13.30 - 14.00 (wcześniej jestem na zajęciach, później lecę się odchamiać na Czesław Śpiewa   ) 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-11-23, 23:16 | #1829 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-11-23, 23:19 | #1830 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

Olunia
Olunia

dziękujemy
 dziękujemy