Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 11:58   #1831
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Dzien dobry

Sto Latek ,duzo uśmiechu dla Polusi

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

więc wszystkiego najlepszego dla Bernarda od Fruzi
oraz miesięczniaki Lenka od Xpressji
i Dominisia od Assici
dzieciaczki bądzcie radosne i uśmiechnięte i zdróweczka dla Was
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla Lenki i Dominisi z okazji 11 miesięcy

I Berniego z okazji 1szych urodzin
Xpresja,AsiCcccCA - gdzie jesteście...

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla berniego
lenka i dominisiu i dla was radosci i zdrowka
od cioci i miriam

domi masz racje, jest to miejsce do wyrazania siebie, ale jesli mozna powiedziec co sie czuje, w co sie wierzy.... to robmy to tak, abysmy nie osadzali innych, nie obrazali uczuc innych... a majac zupelnie inne zdanie, nie obrazamy sie, ze kto glosi inne poglady niz my

W imieniu Dominisi bardzo,bardzo dziękuje za pamięc

Ditu nie odzywam sie bo widze ze sie zżyłyscie ,macie takie swoje grano i nie pasuje tu ...ale codziennie Was podczytuje i bardzo miło sie czyta i duzo sie od was ucze

Gratuluje zafasolkowanym mamusiom
Stary 2010-11-22, 12:16   #1832
elalank
Zadomowienie

heloł

STO lAT DLA POLUSI

dziś już lepiej u nas, choć TZ rano jeszcze był wykręcony, dlatego pojechałam do pracy z Olką (moja mama ma dziś wolne) pozałatwiać pilne rzeczy na dziś. Koledzy ładnie się nią zajęli, kserowali, stemplowali, dziurkowali itd także Olka była zadowolona a mama zrobiła to co nie mogło zaczekać do jutra.

Pogoda do kitu- ciągle u nas pada, szaro, blech.. jak ja nie lubię takiej pogody.

Kachula- współczuję powrotu do pracy. Mi coraz fajnie się spędza czas z Olką jak już jest właśnie taka "rozumna" dlatego się ciesz, że w niedługim czasie będę na zwolnieniu

Brombi- na pewno się znajdzie obrączka

ja też z rymami nie pomogę, kiepska jestem w tym temacie.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:03   #1833
gosik_wwa
Raczkowanie

Witam poniedziałkowo Mamusie

lecę Was nadrabiać bo Michaś właśnie poszedł spać więc chwilka odsapki

a tak na szybko:

spóźnione STO LAT dla roczniaków

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wstawilam juz na szybko zielone kluski...postaram sie jeszcze ziolowe placuszki z cukinii...
jak można poznać Wasze dzieła kulinarne??? Michaś niejadek - ma tylko ulubione dwa smaki z Bobowity ale chciałabym żeby jadał "zdrowiej" i już normalnie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

I mam pytanko czy jest tu jeszcze jakas mama jedynaka oprócz mnie i Oli która narazie nie myśli o drugim dzidziusiu Czy tylko my takie egoistki
ja nie planuję i nie czuję się z tego powodu egoistką

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
ale jestem zła!!! włosy odrosty wyszły nawet ładnie ale reszta matko zabić się tylko - lekko niebieskie nie wiem, może to tylko to, ze za słabo zmyłam i za 2-3 myciem się zmyje. A jak nie to będę musiała już tylko do fryzjera i na ciemno coś sztachnąć

TŻ mówi że mu sie podoba. Ale mi nie

pierwszy raz od tylu lat nie wyszedł mi kolor ;/

zmyje się, zmyje.... ostatnio tek miałam prawie tydzień więc myłam głowę 2x dziennie. Teraz mam już nowe odrosty i aż sie boję

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

I najlepsze życzenia urodzinowe dla Maji i Sandry i Lenki !!!
przyłączam się

lecę dalej nadrabiać bo znowu nie było mnie kilka dni
Stary 2010-11-22, 13:25   #1834
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Simpatica miło cię widzieć
dzięki

o wow i Zaharia też!! Gratuluję Ci kochana serdecznie faktycznie coraz to więcej tych naszych mamuś z fasolkami która następna?

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:43   #1835
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Zahario, moje wielkie gratulacje

Miałam wczoraj wpaść, ale Filuś gorączkuje, byliśmy na pogotowiu, zrobiliśmy badania moczu, wyniki w porządku i nie wiem czy to tym razem trzydniówka czy coś innego

W dodatku zgubiłam obrączkę
Obszukaliśmy już całą chałupkę i nic, albo wyrzuciłam jakoś przypadkiem ( zdarza mi się np. sztućce wyrzucać ) albo co gorsza Filuś połknął
Chociaż wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo by się krztusił, poza tym ciągle ktoś przy nim jest jak łazikuje po chałpie. A przede wszystkim kładę zawsze biżuterię na komodę, do której nie sięga jeszcze.

Mam doła strasznego, idę spać
połknąć to chyba by nie dał rady. pewnie gdzieś położyłaś i zapomniałaś gdzie
trzymam kciuki za zdrówko dla Filusia

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

my byliśmy dzis u lekarza, to zwykłę przeziębienie na szczęście, mamy podawać Nurofen, Nasivin do noska i maść rozgrzewająca na noc

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

POLUSIA, GRZESIU - wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy

gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:48   #1836
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

ale mnie naszło na robienie pirników! pędzę zaraz na zakupy i chyba na środę zaproszę fumfelki na wspolne pierniczenie
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:48   #1837
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ditu nie odzywam sie bo widze ze sie zżyłyscie ,macie takie swoje grano i nie pasuje tu ...ale codziennie Was podczytuje i bardzo miło sie czyta i duzo sie od was ucze

Asiccca no co ty zaraz dosta niesz!!Juz mi sie tu udzielac i pisz co u Dominisi

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

STO lAT DLA POLUSI

dziś już lepiej u nas, choć TZ rano jeszcze był wykręcony, dlatego pojechałam do pracy z Olką (moja mama ma dziś wolne) pozałatwiać pilne rzeczy na dziś. Koledzy ładnie się nią zajęli, kserowali, stemplowali, dziurkowali itd także Olka była zadowolona a mama zrobiła to co nie mogło zaczekać do jutra.

Pogoda do kitu- ciągle u nas pada, szaro, blech.. jak ja nie lubię takiej pogody.

Kachula- współczuję powrotu do pracy. Mi coraz fajnie się spędza czas z Olką jak już jest właśnie taka "rozumna" dlatego się ciesz, że w niedługim czasie będę na zwolnieniu

Brombi- na pewno się znajdzie obrączka

ja też z rymami nie pomogę, kiepska jestem w tym temacie.
No wlasnie fajnie tak widziec jak z dnia na dzien dziecko coraz bardzoej rozumne i kumate sie robi a tu niestety trza do roboty wracac

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
połknąć to chyba by nie dał rady. pewnie gdzieś położyłaś i zapomniałaś gdzie
trzymam kciuki za zdrówko dla Filusia

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

my byliśmy dzis u lekarza, to zwykłę przeziębienie na szczęście, mamy podawać Nurofen, Nasivin do noska i maść rozgrzewająca na noc

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Dobrze ze to tylko przeziebienie

A my jednak po zakupach,zapakowalam malego do auta i heja na zakupy,tylko tutaj blisko kolo domu ale zawsze lodoweczka zapełniona
Planowalam do tesco wskoczyc bo dostalam ulotke z cała masa zabawek ale chyba jutro tam zajrze
Maly juz spac dawno powinien a ten w najlepsze zabawe sobie urzadza

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:05   #1838
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
nie odzywam sie bo widze ze sie zżyłyscie ,macie takie swoje grano i nie pasuje tu
nie lubię takich tekstów - Asica przywołuję Cię do porządku
ja tez rzadko piszę (z braku czasu) i nie znam dobrze "nowych" mamusiek ale niech mnie ktoś wygoni

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

Gocha dziękuję w imieniu Grzesia - jest chyba jedynym Grześkiem - juz ma 13 miesięcy

ja tak z innej beczki - u nas na forum nie ma mam, które mieszkają w Anglii?
bo mam pytanko a na moim "starym" forum mamuśki nie mają czasu tzn jedna w zasadzie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:21   #1839
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deep red Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
kurczę miałam sie nie ujawniać ale widzę że coraz częsciej jestem wywoływana więc się przestawię. Nazywam się Kaśka i jestem mamą Oliwki.Mała urodziła się 16 listopada 2009r. Przez peirwsze trzy miesiące mialam jej serdecznie dosyć bo niestety miała kolki i płakała całymi dniami ale później wszystko przeszło i teraz jest super córeczką. Mała już prawie sama chodzi ale jeszcze mimo wszystko chętnie raczkuje i wszędzie sobie dojdzie i się wspina, a ja za nią . Ja nie pracuję siedzę w domu i zajmuję sie małą,pracuje mój mąż.
Na wizażu siędzę od niepamiętnych czasów a u was na forum chyba zaraz jak zaszłam w ciążę. Jesteście wielką skarbnicą wiedzy, chętnie was czytam zazwyczaj wieczorami albo w południe jak mała idzie spać. No to chyba tyle jak na pierwszy raz
Witaj
Mój tez miał mega kolki, przeszły ale czy On jest grzeczniejszy Mały Marudek nadal

Cytat:
które mamuśki przebiły uszka swoim córciom????

chyba 2 lub 3 są prawda??
moja siostra czyli chrzestna Agusi wczoraj mi zadała pytanie czy jak kupi jej kolczyki to czy przebiję małej uszka, bo jak nie to kupi coś innego. normalnie nie wiem
ja się tego trochę boję, widziałam ostatnio sąsiadke z córcią która jest dwa dni starsza od mojej Agi i tak slicznie wyglądała, i podobno nie płakala tylko bała się z początku kosmetyczki,
chciałabym jej dać już kolczyki ale ja to jestem panikara i nie wiem co zrobić

co Wy na to?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

zdróweczka zyczę Wojtusiowi
ja bym chyba zaczekała z tym jeszcze.
To jest jak dla mnie bardzo ważna decyzja i połączona z ingerencją w śliczne ciałko maluszka. Ja wprawdzie mam chłopca ale i tak bym poczekała na chwilę kiedy dziecko jest bardziej kumate i może samo coś zadecydować (moi rodzice tak zrobili ze mną i nie żałuję-przynajmniej nie mam teraz do nikogo pretensji, że mam 6 dziurek).

zaharia - GARTULACJE

Cytat:

To, ze Wiki nosi ubranka na 86 nie znaczy, ze jest taki dlugi... Na André body 86 jest juz przyciasne, a raczej nie mierzy wiecej niz 80 cm...

Uuuuu....no wszystkim smakuja a mojej synowej nie..? Samo zycie...

Mnie to akurat nie rusza...czysta fizycznosc i tyle..
.
Nie bede pisala o porownaniu, ktore cisnie mi sie na usta...

Na weekend przewaznie mnie nie ma...

Filus jaki elegancik!!

Dokladnie....karmienie karmieniem i jestem jak najbardziej za, ale nie potrafie zrozumiec kobiet, ktore bezproblemowo potrafia wystawc w miejscu publicznym piers...co z tego, ze dziecko z niej pije skoro to caly czas piers?? Normalnie chyba nie lataja gole po ulicach czy sklepach a tu bage heja....Kobiety same sie "odkobiecaja" z racji tego, ze sa mamami...

Zdrowka duzo

Zaharia gratulacje wieeeeeeeeeelkie kochana!!

Sto latek dla naszego Roczniaczka
Amelki
oraz
na 11 m-cy dla Lenki

i wszystkiego najlepszego dla Bogusia (jak tam tz, spisal sie? )

Weekend minal jak z bicza trzasnal...w sobote mielismy na kolacji znajomych, wczesniej 3 godzinny spacer + zakupy, dzisiaj spacerek na mroooznym powietrzu...malz troche mnie powkurzal wiec wszystko w normie...

Ide do lozeczka...
Ja karmiłam prawie 5 m-cy ale nie popieram wystawiania się na ogląd publiczny np. w restauracji czy centrum handlowym. Nawet mogę powiedzieć, że mnie to zawstydza a czasem odrzuca. Ja jak juz musiałam nakarmić Małego poza domem to szukałam albo pokoju do karmienia albo siadałam w jakimś zakątku, nie wystawiona na oczy innych.

Mały się obudził, więc pewnie nie uda mi się popisać więcej
Stary 2010-11-22, 14:21   #1840
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Nie mówie tego zeby pokazac ze ja biuedulka nie chce przeszkadac itd tylko naprawde nie chc e zasmiecac watku ,zawsze tylko marudziłam ,nie odpowiadałam na wasze posty tylko o sobie albo z pytaniami i nie chciałam dalej tak siedziec bez sensu

Ale chyba jednak bede zaghlądac bo teskno za Wami i nie raz ł Mnie korcio by cos napisac ,np jak była kłótnia itd

U Nas po staremu
Stary 2010-11-22, 14:34   #1841
gochaa_p
Zakorzenienie

pisz, pisz
Stary 2010-11-22, 14:41   #1842
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówie tego zeby pokazac ze ja biuedulka nie chce przeszkadac itd tylko naprawde nie chc e zasmiecac watku ,zawsze tylko marudziłam ,nie odpowiadałam na wasze posty tylko o sobie albo z pytaniami i nie chciałam dalej tak siedziec bez sensu

Ale chyba jednak bede zaghlądac bo teskno za Wami i nie raz ł Mnie korcio by cos napisac ,np jak była kłótnia itd

U Nas po staremu
pewnie ze pisz!!

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-22, 14:42   #1843
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziękuje
Stary 2010-11-22, 14:56   #1844
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
ale mnie naszło na robienie pirników! pędzę zaraz na zakupy i chyba na środę zaproszę fumfelki na wspolne pierniczenie

Ja piernicze...
Ty pierniczysz...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja tez rzadko piszę (z braku czasu) i nie znam dobrze "nowych" mamusiek ale niech mnie ktoś wygoni

A ktora by nawet sprobowala sprobowac..?

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Ja karmiłam prawie 5 m-cy ale nie popieram wystawiania się na ogląd publiczny np. w restauracji czy centrum handlowym. Nawet mogę powiedzieć, że mnie to zawstydza a czasem odrzuca. Ja jak juz musiałam nakarmić Małego poza domem to szukałam albo pokoju do karmienia albo siadałam w jakimś zakątku, nie wystawiona na oczy innych.

Dokladnie...ja karmilam planowe 6 m-cy i jakos zawsze udalo mi sie zrobic to w intymnej atmosferze...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
a lekarz do mnie że przy zębach to temp max 37,5 no i co tam więcej... chyba tyle tak z ogólnej wiedzy ~miło Was znów odwiedzic

To niekoniecznie prawda...niemieccy lekarze uwazaja wrecz, ze zeby nie sa w zadnym wypadku powodem goraczki, a mojej kolezanki coreczka miala bardzo wysoka goraczke spowodowana wlasnie zabkowaniem...i moj maly tez mial kilka razy na zabki powyzej 37,5...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Pozamawialam juz troszke prezentow zabawek ,wzielam tego laptopka i fontanne

Czy mozecie laskawie przestac kusic ta fontanna..?

Cytat:
Napisane przez elphame Pokaż wiadomość
Witam!

Zajrzałam na wątek bo mam OGROMNĄ prośbę
otóż za 1,5 m-ca (27 grudnia) będą pierwsze urodziny mojej córeczki Dominiki i sama robię zaproszenia na tą okazję, jednak utknęłam na wierszyku... chciałabym napisać żeby goście podarowali małej prezent zamiast pieniędzy... żeby nie było - koperta i z głowy... niech się trochę rodzinka wysili

czy macie jakieś pomysły bo z rymami to nie bardzo mi idzie
Pyza na pewno wolałaby zabawki, książki tudzież klocki od pieniążków,które mama na konto wpłaci

Pozdrawiam!

Witam, szczerze mowiac to nie wiem czy zaproszenie jest odpowiednim miejscem na wskazanie preferencji prezentowych... Nie lepiej jakos to powiedziec..?

Bo jak np. cos takiego..?

Jestem sobie mala Dominisia
sliczna ze mnie strojnisia
dlatego ubranka chetnie dostaje
albo zabawki...
taki prezent zawsze sie udaje!

Jakos tak nie bardzo....

U nas zeby w natarciu....nie wiem jakie konkretnie, ale to musi byc to...po zarwanej nocce, maly padl na chwilke o 8.30, potem po jogurciku spal od 11.30 do 14.00!! Jak na niego to niesamowite.... Wszystko wsciekle gryzie i "Ejo...ejo..." w wersji ciaglej mam....
A malz mial przyjsc wczesniej, zebym mogla isc dac spodnie do skrocenia a wladnie dzwonil, ze ma ostatnie zebranie o 17.15 to dojedzie pewnie gruuubo po 18....Maly znow bedzie przy drzwiach stal od 17 do pojscia spac...

Czy wasze maluszki tez graja w pilke? André biega po pokoju i kopie taka mini pilke do nogi....a jak sie cieszy i piszczy przy kazdym kopnieciu!!

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-11-22 o 14:58
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:07   #1845
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hej

Widzę, że w wypowiedziach niektórych panuje niezwykle sarkastyczna nutka, jednak nie mam zamiaru się nią przejmować

Karenina, chudzielcu jakie 36 ja tez noszę 34 i kupowanie spodni to istna udręka, nigdy nie są całe idealnie pasujące.. za długie, na tyłku wiszą i jak tu fajne spodnie kupić

Lucky, wyślij troszke tego piernika zaczęłam dzis znów Dukana, musze wspierać tż bo on sam na diecie nie potrafi być a jak ja też jestem to już ok narzucam rygor zywieniowy hehe

Asica,odzywaj się!

Brombi, na pocieszenie Ci powiem, że mój tz zgubił obrączke w podróży poślubnej.. Fala mu porwała i tak jak nie jestem przesądna to od razu uznałam,że to jakiś zły znak.. ale raczej nie

Ja wróciłam już z uczelni, niania dalej pilnie poszukiwana, ale jest tak ciężko znaleźć odpowiednią.. makabra;/
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:14   #1846
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
hej

Widzę, że w wypowiedziach niektórych panuje niezwykle sarkastyczna nutka, jednak nie mam zamiaru się nią przejmować

Karenina, chudzielcu jakie 36 ja tez noszę 34 i kupowanie spodni to istna udręka, nigdy nie są całe idealnie pasujące.. za długie, na tyłku wiszą i jak tu fajne spodnie kupić

Lucky, wyślij troszke tego piernika zaczęłam dzis znów Dukana, musze wspierać tż bo on sam na diecie nie potrafi być a jak ja też jestem to już ok narzucam rygor zywieniowy hehe

Asica,odzywaj się!

Brombi, na pocieszenie Ci powiem, że mój tz zgubił obrączke w podróży poślubnej.. Fala mu porwała i tak jak nie jestem przesądna to od razu uznałam,że to jakiś zły znak.. ale raczej nie

Ja wróciłam już z uczelni, niania dalej pilnie poszukiwana, ale jest tak ciężko znaleźć odpowiednią.. makabra;/
jejuuu 34 i odchudzasz się ja nie mam tak silnej woli. Zazdroszczę Ci. Niestety ja nie mogę zgubić nadmiaru ok 10 kg. a rozmiar 36 to miałam jakieś 6 lat temu..... (zgubna tarczyca)
Stary 2010-11-22, 15:16   #1847
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Tak tak, z tym, ze z tgo, co widze, to jak ktos nosi 34 to ma raczej figure w kierunku tzw. olowka...a ja ani troche - mam normalnie zaokraglana pupe () no i do tego ta nieszczesna cienka talie...(a niby talia osy ta taka fajna ma byc...) takze wszystkie bez wyjatku kupione spodnie ida od razu do przerobienia...nawet z mojego ukochanego Mango nie ma nic na mnie idealnego... No i nie lubie rurek...

A jak tam kandydatkie jakies sa na nianie??

Ola, orientujesz sie moze jakie teraz sa kolory lakierow do pazurkow modne? Cos mi sie obilo o uszy, ale nie pamietam....

Stary 2010-11-22, 15:16   #1848
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

BARDZO DZIEKUJE ZA ZYCZONKA W IMIENIU POLUSI!!!
i dołączam sie do życzeń dla GRZESIA

Brombis o kurcze mam nadzieje, ze szybko znajdziesz obrączke, ja by się chyba zaplakała trzyamm kciuki, żeby sie znalazła i zdrówka dla Filipka zycze

Tarasiu my juz mamy 6 ząbków

Ja Was przeleciałam szybko, bo wczoraj o 1.30 dopiero poszlysmy z kumpela spac, a o 5 Polusia juz wstala i musialam jej zrobic melczko, po czym poszła spac i wstala juz o 7

a ja musze lecieć do banku zaraz taki kawał drogi

do potem

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-11-22 o 15:18
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:19   #1849
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewuszki

wpadłam tylko na chwilke bo nic mi sie nie chce

chciałam życzyć Polusi zdróweczka i dużo uśmiechu na buzince z okazji 11 miesięcznicy

jestem dziś słaba i jakoś głowa mnie od rana boli ehh ta pogoda mnie dobija

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

oj bym pominęła
Grzesiu kochany dla Ciebie też wszystkiego najlepszego
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:21   #1850
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:

Tak tak, z tym, ze z tgo, co widze, to jak ktos nosi 34 to ma raczej figure w kierunku tzw. olowka...a ja ani troche - mam normalnie zaokraglana pupe () no i do tego ta nieszczesna cienka talie...(a niby talia osy ta taka fajna ma byc...) takze wszystkie bez wyjatku kupione spodnie ida od razu do przerobienia...nawet z mojego ukochanego Mango nie ma nic na mnie idealnego... No i nie lubie rurek...

A jak tam kandydatkie jakies sa na nianie??

Ola, orientujesz sie moze jakie teraz sa kolory lakierow do pazurkow modne? Cos mi sie obilo o uszy, ale nie pamietam....
a co jest fajnego w ołówku? wiesz jak mi się marzy taki okrągły tyłeczek?
a dzinsy kupuje praktycznie wszystkie w Mango, kiedyś lubiłam jeszcze Fracomine, ale znudziły mi się kryształki itd więc wróciłam do klasyki z Mng
Lakiery to chyba masz wszystkie modne, bo mówiłaś,że kupowałaś beże jak dla mnie to zawsze piękne są właśnie beże i czerwienie, praktycznie tylko tak maluje . No i czasami french i mięta, okazjonalnie róż..

a nianie.. znow szukam na niania.pl, bo wśród znajomych nie udało się nikogo znaleźć i nie wiem czy wziąć taką młodą tzn do 25lat.. sama jestem taka młoda, ale mama to mama a inne w tym wieku przeważnie mają wiadomo co w głowie..;/

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-22 o 15:22
Stary 2010-11-22, 15:27   #1851
gosik_wwa
Raczkowanie

a to Michaś z lata i z tej soboty. Wklejam pierwszy raz więc nie wiem jak wyjdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101120(003).jpg (128,1 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20100824(003).jpg (151,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20100921(001).jpg (97,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04735.jpg (76,7 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez gosik_wwa
Czas edycji: 2010-12-06 o 14:20
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:27   #1852
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
a dzinsy kupuje praktycznie wszystkie w Mango, kiedyś lubiłam jeszcze Fracomine, ale znudziły mi się kryształki itd więc wróciłam do klasyki z Mng
Lakiery to chyba masz wszystkie modne, bo mówiłaś,że kupowałaś beże jak dla mnie to zawsze piękne są właśnie beże i czerwienie, praktycznie tylko tak maluje . No i czasami french i mięta, okazjonalnie róż..

a nianie.. znow szukam na niania.pl, bo wśród znajomych nie udało się nikogo znaleźć i nie wiem czy wziąć taką młodą tzn do 25lat.. sama jestem taka młoda, ale mama to mama a inne w tym wieku przeważnie mają wiadomo co w głowie..;/
z nianiami to ciężko, aż mi Was żal naprawde, cieszę się że nie jestem zmuszona do szukania niani, wolałabym chyba moją mamę zatrudnić bo nikogo innego bym nie zostawiła z Agusią nawet teściowej na 5 minut bym nie zostawiła

co do spodni to przed ciążą nie miałam problemu, a teraz duupsko mi urosło i nie mogę znaleść żadnych porządnych, jak już kupie to w sumie z musu bo jakieś musze mieć a i tak mi sie nie podobają

a lakiery do paznokci mnie denerwują, bo jedno mycie i lakier schodzi z końcówek paznokci, nie wiem jakieś podkłady chyba trzeba dawać co? dlatego nie bawię się już w to, jedynie przez wakacje w stopach zawsze sobie pomaluję bo tam to się trzymają bombowo nawet po kąpieli
a może w rękach mam jakieś słabe plytki paznokciowe że to zaraz schodzi i odskakuje??
Stary 2010-11-22, 15:31   #1853
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Aniulka, może faktycznie masz coś z płytką nie tak, bo mi się lakier ładnie trzyma przeważnie
a z nianią nie mam innego wyjścia, mama i teściowa będą na emeryturze za jakieś 15 lat więc musiałabym mieć dziecko w wieku 37 lat żeby się nim zajmowały.. troszkę późno jak na pierwsze

a na pocieszenie - już złamałam Dukana, pół dnia wytrzymałam tak mnie kusily mleczne kanapki, że nie wytrzymałam i jedną zjadłam ale w sumie to fajna alternatywa dla czekolady, jest bardzo słodka a ma tylko 117kcal

Blaneczka właśnie wcina borówki amerykanskie, nie spytałam w sklepie ile kosztują, takie male pudeleczko, w domu spojrzałam na rachunek i 15 zł! strasznie drogo, ale mała je tak uwielbia.. jej ulubione owoce, moje zreszta tez

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-22 o 15:34
Stary 2010-11-22, 15:42   #1854
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniulka, może faktycznie masz coś z płytką nie tak, bo mi się lakier ładnie trzyma przeważnie
a z nianią nie mam innego wyjścia, mama i teściowa będą na emeryturze za jakieś 15 lat więc musiałabym mieć dziecko w wieku 37 lat żeby się nim zajmowały.. troszkę późno jak na pierwsze

a na pocieszenie - już złamałam Dukana, pół dnia wytrzymałam tak mnie kusily mleczne kanapki, że nie wytrzymałam i jedną zjadłam ale w sumie to fajna alternatywa dla czekolady, jest bardzo słodka a ma tylko 117kcal

Blaneczka właśnie wcina borówki amerykanskie, nie spytałam w sklepie ile kosztują, takie male pudeleczko, w domu spojrzałam na rachunek i 15 zł! strasznie drogo, ale mała je tak uwielbia.. jej ulubione owoce, moje zreszta tez
no moja mamuśka nie pracuje, jeździ za granicę no ale napewno by została z Agusią jakbym faktycznie szukała niani, tata ma wysoką emeryturę więc wcale mama nie musi jeździć do tych niemiec
ja mam 28 lat a mamuśka 47 więc ona też musiałaby pracować jeszcze bardzo długo,

chciałam napisać więcej ale to bym musiała w klubie bo tu troche na ogólnym wszyscy czytają i podczytują więc nie będę no ale pieniążki zmieniają człowieka i nie tylko na gorsze ale na lepsze też, mówi się że pieniądze szczęścia nie dają tak? troche w tym nie prawdy jest

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-11-22 o 15:44
Stary 2010-11-22, 16:04   #1855
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Mangooooo... U nas w miescie nie ma, dlatego zawsze jezdze do Hannoveru...tam juz mnie znaja...
Najbardziej podobaja mi sie kolekcje portugalskie i hiszpanskie...zawsze jak jestesmy w port. to Najlepsze, ze w jednym centrum handlowym maja tam taki wieeeelki jakby magazyn Mango i z calego roku kolekcje mozna tam kupic za nawet do -80% ceny!!

Co do lakierow to tak - beze spoko, lubie tez czerwienie, fiolety (), ciemne brazy, czernie ale rzucil mi sie w oczy ostatnio chanelik zdaje sie taki jasny niebieski wrecz blekitny taki blady...nie wiem, co mi stuknelo taki kolor na zime, ale lazi za mna i lazi...

Hmm...to kiepsko...ale musi byc taka mloda?

Cytat:
a to Michaś z lata i z tej soboty. Wklejam pierwszy raz więc nie wiem jak wyjdzie

Sliczny!!

Gosiu, pozwol, ze tu ci odpisze dalej...moj maly tez nie lubil brokulow dlugi czas...ani sloiczkowych ani moich. Wlasciwie to byla jedyna rzecz, ktorej nie chcial jesc....dalam spokoj a po malej przerwie ugotowalam mu brokuly razem z mieskiem wolowym i zjadl ladnie. Potem poszly placuszki brokulowe, zjadl az sie iczy trzesly i od tej pory nie ma problemowz brokulkami....

Cytat:
z nianiami to ciężko, aż mi Was żal naprawde, cieszę się że nie jestem zmuszona do szukania niani, wolałabym chyba moją mamę zatrudnić bo nikogo innego bym nie zostawiła z Agusią nawet teściowej na 5 minut bym nie zostawiła

a lakiery do paznokci mnie denerwują, bo jedno mycie i lakier schodzi z końcówek paznokci, nie wiem jakieś podkłady chyba trzeba dawać co? dlatego nie bawię się już w to, jedynie przez wakacje w stopach zawsze sobie pomaluję bo tam to się trzymają bombowo nawet po kąpieli
a może w rękach mam jakieś słabe plytki paznokciowe że to zaraz schodzi i odskakuje??

No ja tez bym nikogo poza malzem i moja mama nie zostawila z malym...

Mysle, ze to zalezy od jakosci lakieru...teraz np. sa fajne lakiery akrylowe i sa o wiele mocniejsze...na to oczywiscie dobry utrwalacz bezbarwny i heja...mi sie trzyma jeden kolor nawet tydzien...

Stary 2010-11-22, 16:28   #1856
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Czy mozecie laskawie przestac kusic ta fontanna..?

:h ahaha:
Cytat:

Cytat:

w ogole za stosowanie dukana,Ola przeciez Ty zupelnie tego nie potrzebujeszlasko jedna wiec jedz ile wlezie tych kanapeczek marzy mi sie taka,ja tam wytrwale znowu od jakiegos czasu dukam a Twoj maz tez znowu na dukanie?duzo mu sie udalo schudnac?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-22, 16:37   #1857
zebra666
Zakorzenienie

Asiu witaj z powrotem

Aniulka też miałabym ciężko z kimś zostawić małego...

Ola też uwielbiam mleczne kanapki Dzisiaj większość Piotrek mi zjadł

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:40   #1858
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie, ja tylko nak przececialam i zmykam robic zupke na jutro ale jeszcze tu wroce i nadrobie
Dzis zaraz po pracy bylam z Kamilka u kumpeli bo bedzie teraz w grudniu rodzic i przyszla tez inna kumpela co ma 2 miesieczna Juleczke wiec 3 mamuski sie zeszly to my sie naplotkowaly za wszystkie czasy

Cytat:
Dzien dobry

Kochan nie opowiadaj glupo bo my chcemy zebys tu pisala, wyzalala sie i pytala o wszystko co tylko chcesz
Cytat:

Przystojniak

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:44   #1859
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Karenina, nie musi, ale w takim wieku jest najwięcej kandydatek i zastanawiam się własnie czy taki młody wiek to wada czy zaleta.. Pewnie, że ma to swoje plusy i minusy ale muszę sie zastanowić czego jednak jest więcej
ahh to Mango... za ok 3tyg będą wyprzedaże, już się nie mogę doczekać, bo w tym roku szaleją z cenami.. Nie zaplace 700zl za plaszczyk z Mango, no bez przesady Mango to Mango
Niebieski lakier kupiła mi teściowa, ale jakoś nie moge sie przekonać

Kachula, już nie dukam tzn dalej chce jeść głownie białko i warzywka, ale pewnie będę się łamać cały czas, nie mogę żyć bez węglowodanów a przy Blance i tak wage trzymam ciągle taką samą.

Zeberka, chyba zjem jeszcze jedną i dobrze, że też ktoś je daje dziecku poza mną
Stary 2010-11-22, 17:12   #1860
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wasze maluszki tez graja w pilke? André biega po pokoju i kopie taka mini pilke do nogi....a jak sie cieszy i piszczy przy kazdym kopnieciu!!

niestety nie

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
super wyszło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości