Biżuteryjny wątek plotkowy VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-20, 20:44   #2281
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VI

Ja tylko radzę nie kroić bułek w powietrzu...
Łącznie z bułką przekroiłam sobie całe wnętrze ręki nożem z ząbkami...
Niezrażona i chyba w szoku, wzięłam ręcznik papierowy, żeby zatamować krwawienie, zrobiłam kanapki TŻowi do końca... On w międzyczasie wrócił ze spaceru z psem... A ja mu pokazuję, że sobie coś zrobiłam, ale boję się spojrzeć, żeby zobaczył co jest pod tym papierowym ręcznikiem...
Jak to zobaczył, to mi kazał jechać do szpitala, a ja mu na to , że chyba oszalał, w piżamie jeszcze jestem...
Jadąc do pracy wstąpiłam do apteki i zakupiłam spory zapas opatrunków i bandaży... Wygoiło się, choć trwało to bardzo długo, bo to takie miejsce co łatwo się otwierało na nowo...
Mam tylko malutką bliznę...

Jak tata sobie odkroił krajalnicą kawałek opuszka, to mama zdezynfekowała, przykleiła na miejsce, obandażowała mocno i też przyrosło elegancko, bez śladu...
Stary 2010-11-20, 20:47   #2282
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jak tata sobie odkroił krajalnicą kawałek opuszka, to mama zdezynfekowała, przykleiła na miejsce, obandażowała mocno i też przyrosło elegancko, bez śladu...
masakra z tym przyklejeniem palca na miejsce:P Musiała dobrze spasować jak się zrosło bez śladu.
Stary 2010-11-20, 20:52   #2283
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Moja mama też kiedyś tak sobie ukroiła przy bułce, opuszek prawie całkiem odcięty był, a ona jak gdyby niegdy nic dokończyła śniadanie i dopiero później wpadła w panikę... Co ten szok z ludźmi robi... Ja za to sobie kiedyś grzywkę spaliłam, do skóry normalnie... Ten jeden jedyny raz zapomniałam podpiąć, i jak na złość...

A ja strasznie bezproduktywna ostatnio jestem, nawet odrobiny wolnego czasu nie ma, na dodatek po ostatnich biżuteryjnych próbach palce mam w strasznym stanie, poobcierane, poparzone... No masakra jakaś, szczypców dobrze złapać nie mogę... A zpalnikiem to ja jestem obecnie w stanie zimnej wojny, a tu sezon się zbliża, kiermasze, coś zrobić by się przydało a on mi takie coś robi... Dobijcie mnie...

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner

Edytowane przez Maqda
Czas edycji: 2010-11-20 o 20:53
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:03   #2284
viktorej
Wtajemniczenie

Wiecie co? Uwielbiam horrory, krew, rzeź , ale jak was czytam, to mi się włos na głowie jeży. Ja jakoś nie miałam aż takich krwawych przygód. Raz tylko, przy myciu naczyń, rozerwałam sobie palucha, bo szklanka mi pękła w rękach. Rana była do kości. Przycisnęłam czymś, położyłam się, bo w głowie zaczęło mi się kręcić (bardziej ze strachu, niż bólu), a potem owinęłam bandażem. Teraz mam bliznę na której widać, że skóra wisiała na włosku .

O, właśnie oglądam sobie palce i odkryłam, że na sąsiednim też mam sporą bliznę, ale nie pamiętam od czego. Wygląda jak po ukrojeniu .
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:33   #2285
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

hehehe nie no widzę że no chyba każdy z nas ma dwie lewe ręce i multum genialnych pomysłów

a robota stoi ;p
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 02:17   #2286
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Ja chyba nie miałam takich krwawych przygód, albo wyparłam ze świadomości Ale zaobserwowałam, że po poważnych skaleczeniach, ranach itp. blizna się w końcu goi i nic nie widać a po głupich zadrapaniach, z których nawet krew nie leci umie zostać na całe życie (przynajmniej moje dotychczasowe)
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 02:37   #2287
maly_karaluszek
Zadomowienie

Cytat:
Ja tylko radzę nie kroić bułek w powietrzu...
Łącznie z bułką przekroiłam sobie całe wnętrze ręki nożem z ząbkami...
Niezrażona i chyba w szoku, wzięłam ręcznik papierowy, żeby zatamować krwawienie, zrobiłam kanapki TŻowi do końca... On w międzyczasie wrócił ze spaceru z psem... A ja mu pokazuję, że sobie coś zrobiłam, ale boję się spojrzeć, żeby zobaczył co jest pod tym papierowym ręcznikiem...
Jak to zobaczył, to mi kazał jechać do szpitala, a ja mu na to , że chyba oszalał, w piżamie jeszcze jestem...
Jadąc do pracy wstąpiłam do apteki i zakupiłam spory zapas opatrunków i bandaży... Wygoiło się, choć trwało to bardzo długo, bo to takie miejsce co łatwo się otwierało na nowo...
Mam tylko malutką bliznę...
Zrobiłam kiedyś dawno coś podobnego kiedyś, tyle że z jabłkiem i kantem dłoni, a nie wnętrzem. Tylko że moja reakcja była hmm przeciwna. Sąsiedzi troszkę dziwnie patrzyli, kiedy wybiegłam z domu z krzykiem i ręką ociekającą krwią...
maly_karaluszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 12:53   #2288
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

moja babcia wszystkich przestrzega przed krojeniem w powietrzu... kiedyś tak kroiła chleb, ale opierając go o brzuch . ma wieeeeeelka bliznę.

ja tylko notorycznie dotykałam gorących szpilek .
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 15:32   #2289
clementinne
Zadomowienie

Tjaaaaa....wy tu o krwawych wspomnieniach, a ja właśnie dzisiaj wpakowałam sobie nożyczki do ręki (odcinałam karton i one tak efektownie zamknęły się na mojej ręce ciachając wszystko po drodze....brrr...). I chyba trafiłam dość pechowo, bo zanim znalazłam i odpakowałam plasterek, to w wannie była już mała kałuża krwi....no, wyszło efektownie ;P

I boli, i mam pół łapki zapakowane w plasterki, a miałam robić biżu....buuuu....
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 15:44   #2290
nagaLy
Zakorzenienie

Jezu, jak Was czytam to przypomina mi się krwawa scena z mojego dzieciństwa, kiedy zagapiony tatuś przeciął sobie wzdłuż palec nożem elektrycznym. Do dziś się śmiejemy, że nie musiał palca "stawiać", żeby mi pogrozić, bo ma sztywny od skopanej operacji.
Ja chyba większych przebojów nie miałam, prócz poparzonych palców, czy przeciętych opuszków. I oby na tym pozostało... no, poza feralnym przecięciem tętnicy w nodze (blizna o długości całej łydki)... ale to za dzieciaka było i z moją nieuwagą nic wspólnego nie miało

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-11-21 o 15:46
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 16:47   #2291
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Właśnie sobie uświadomiłam jak bardzo poszły w górę ceny srebra...... przerażona tym co się dzieje, po prostu pożyczyłam 5 stówek i sobie pomyślałam - zrobię zamówienie Tak kompletując te sreberka to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, bo te pieniądze starczają ledwie na kilka metrów drucików.... ( nie wiem, ostatnimi czasy brałam raczej małe ilości, tak na bieżące zamówienia i nie kontemplowałam za wiele nad cenami, po prostu kupowałam i już ;] ). I przypomniało mi się jak w ŚK był metr srebrnego drutu 0,7 mm po 8 zł..... a dzisiaj za tyle kupię pół metra i kawałek..... eh..... Jeśli by tak samo podnieść ceny wyrobów to nie wiem kto by to kupował :P

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-11-21 o 16:48
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 16:50   #2292
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Jeśli by tak samo podnieść ceny wyrobów to nie wiem kto by to kupował :P
A mamy wyjście? Czy może mamy dokładać z własnej kieszeni i na siebie brać koszty podwyżek?
Stary 2010-11-21, 19:19   #2293
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
A mamy wyjście? Czy może mamy dokładać z własnej kieszeni i na siebie brać koszty podwyżek?
Nie, nie mamy wyjścia ;] Doprowadziłaś mnie do pionu idę do kąta się powstydzić za to ostatnie zdanie Wracam do dziubania kolczyków

Nie, ale tak poważnie to dopiero zdałam sobie sprawę o jak dużo wszystko poszło w górę i że ceny rękodzieła powinny iść również bardzo znaczącą w górę. Ostatnio ( chyba od dłuższego czasu przez tą mgr) chodzę jakaś nieprzytomna i wiele informacji tak mi wpada jednym uchem, a wylatuje drugim :P

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-11-21 o 19:20
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 20:52   #2294
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie mamy wyjścia ;] Doprowadziłaś mnie do pionu idę do kąta się powstydzić za to ostatnie zdanie

Nie, no ale serio: trzeba zacząć podnosić ceny, chociaż częściowo, bo nie możemy brać na siebie rynkowych podwyżek cen srebra. Hurtownie się z nami nie patyczkują, tylko każą płacić więcej i już.
Stary 2010-11-21, 21:01   #2295
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ostatnio się wkurzyłam jak mi ktoś napisał, że nie wiedział, że ceny "sztucznej biżuterii są takie duże" i "że na mieście widział bardzo podobne rzeczy, tylko w jakiś śmiesznych cenach"...
Ciśnienie mi to podniosło, bo sorry, ale jak ja za bigle płacę 10 zł, a minerały daję prawdziwe, a nie podróbki ze szkła, to jak mam mieć tanio...
Stary 2010-11-21, 21:07   #2296
Srebrna
Zadomowienie

A w ogóle to jak ludzie definiują "sztuczną biżuterię"? Bo dla mnie to bransoletki na gumce, odpustowe pierścionki malowane złotą farbką etc.
A mam wrażenie, że dla niektórych "prawdziwa" to musi być "od jubilera". I wtedy choćby to było z AC, ale robione w domu, to jest sztuczne...
Stary 2010-11-21, 21:11   #2297
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Podejrzewam, że dlatego tak mnie to wkurzyło...
Za określenie sztuczna biżuteria...
Stary 2010-11-21, 21:19   #2298
nagaLy
Zakorzenienie

Największą karą dla takiej osoby będzie świadomość / widok, że Ci się ta "sztuczna biżuteria' sprzedaje po "taaaakich" cenach )
Ja doszłam do wniosku, że podwyższam ceny o min. 1/4 - 1/3, na razie. Choć wcale nie jest mi prosto emocjonalnie, bo obrót mam średni, żeby nie powiedzieć: marny - ale jedna znajoma przemówiła mi do rozumu i w sumie rację babka miała - jak będą chcieli kupić to i tak kupią

Stary 2010-11-21, 21:31   #2299
Lilnut
Rozeznanie

GG do Lilnut

Cytat:
Ostatnio się wkurzyłam jak mi ktoś napisał, że nie wiedział, że ceny "sztucznej biżuterii są takie duże" i "że na mieście widział bardzo podobne rzeczy, tylko w jakiś śmiesznych cenach"...
Ciśnienie mi to podniosło, bo sorry, ale jak ja za bigle płacę 10 zł, a minerały daję prawdziwe, a nie podróbki ze szkła, to jak mam mieć tanio...
witam w klubie Kamyczku... ostatnio byłam u znajomego jubilera, i mi powiedział, że takie składaki jak robię to można za 5 - 10 zł kupić w skl. z chińszczyzną, (nie mówię teraz o posrebrzakach, ale o ag) i jak twierdzi dlatego mi nie idzie... może ma i rację,
ludzie po 1 nie chcą płacić za biżu drogo - jak mogą kupić tanio, i czę sto naprwde często widzę że dziewczyny, babki chodzą w tandecie... aż sie nieraz uśmiecham... mi też przez galerię mało idzie rzeczy... smutne ale prawdziwe. ja nie mam odwagi łazić i się prosić, niestety i dlatego tak powoli się rozkręcam, bo nie mam obrotu w gotówce...

III faza 8 VII - 10 XI

Lilnut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 23:03   #2300
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja coraz częściej myślę nad zamknięciem DG...
Będę robić do szuflady biżuty i papierki...
Stary 2010-11-22, 01:23   #2301
Srebrna
Zadomowienie

Wracając do rozmowy o sirotach i uszkadzaniu się, właśnie wstałam z fotela, opierając prawą dłoń na bocznym oparciu. Fotel, jak to komputerowe, wrócił delikatnie do góry, z całą siłą pneumatyki/sprężyny dociskając mi prawy palec serdeczny do spodu blatu biurka.
Chyba mam prawą dłoń wyłączoną z jakichkolwiek działań na parę dni :/
Stary 2010-11-22, 08:57   #2302
Biedronka1
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zmienię temat, organizuję wymiankę "Książka pod choinkę (link w podpisie), jeśli któraś jest chętna to serdecznie zapraszam
Biedronka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:44   #2303
extrano
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam jak bardzo poszły w górę ceny srebra...... przerażona tym co się dzieje, po prostu pożyczyłam 5 stówek i sobie pomyślałam - zrobię zamówienie Tak kompletując te sreberka to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, bo te pieniądze starczają ledwie na kilka metrów drucików.... ( nie wiem, ostatnimi czasy brałam raczej małe ilości, tak na bieżące zamówienia i nie kontemplowałam za wiele nad cenami, po prostu kupowałam i już ;] ). I przypomniało mi się jak w ŚK był metr srebrnego drutu 0,7 mm po 8 zł..... a dzisiaj za tyle kupię pół metra i kawałek..... eh..... Jeśli by tak samo podnieść ceny wyrobów to nie wiem kto by to kupował :P
Byłam w hopei w zeszłym tygodniu i też mnie uderzyło, że kiedyś kuleczki kupowałam po 2,50 za gram a teraz ponad 6zł Aby "zasłużyc" mna rabat trzeba wziąc 50g i to już ponad 300... Kupuję zwykle to samo w tych samych ilościach i zamykałam się na początku w 200 zł, teraz 400 to mało...

Wreszcie nowości - ZAPRASZAM
extrano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:44   #2304
nagaLy
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem, że to wątek biżuteryjny, mimo wszystko będę bardzo wdzięczna, jeśli zechcecie zerknąć i wypowiedzieć się za pomocą oddania głosu "popieram petycję - jestem za".
PO wystosowało propozycję nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt. Niestety są tam takie dziury i zagadnienia, które otwierają furtkę wszystkim sadystom. Słowem - dozwolona będzie całkowita i praktycznie niekontrolowana eksterminacja zwierząt bezdomnych.
Nie chciałam w to uwierzyć, zanim nie przeczytałam. Nie dopuśćmy do tego.

Proszę o oddanie głosu pod petycją sprzeciwiającą się wejściu w życie nowelizacji ustawy: http://www.petycje.pl/6028
Oraz o podesłanie innym osobom, w miarę możliwości.

Dzięki

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-11-22 o 15:49
Stary 2010-11-22, 16:07   #2305
franio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że to wątek biżuteryjny, mimo wszystko będę bardzo wdzięczna, jeśli zechcecie zerknąć i wypowiedzieć się za pomocą oddania głosu "popieram petycję - jestem za".
PO wystosowało propozycję nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt. Niestety są tam takie dziury i zagadnienia, które otwierają furtkę wszystkim sadystom. Słowem - dozwolona będzie całkowita i praktycznie niekontrolowana eksterminacja zwierząt bezdomnych.
Nie chciałam w to uwierzyć, zanim nie przeczytałam. Nie dopuśćmy do tego.

Proszę o oddanie głosu pod petycją sprzeciwiającą się wejściu w życie nowelizacji ustawy: http://www.petycje.pl/6028
Oraz o podesłanie innym osobom, w miarę możliwości.

Dzięki
ech podpisuje sie. ciekae tylko czy te petycje cokolwiek daja
Stary 2010-11-22, 16:15   #2306
nagaLy
Zakorzenienie

O ile mi wiadomo - posiadając x podpisów można wnieść swój sprzeciw, ale ja się tam na polityce nie znam.
Akcję organizują osoby działające w Stowarzyszeniach na rzecz zwierząt, więc ufam, że wiedzą co robią...

Stary 2010-11-22, 17:06   #2307
wilczex
Zadomowienie

To ja te z powiem coś o swoim osieroceniu i ciamajdowatości. Miałam dwie przezabawne sytuacje z klejem Kropelka:

1. Parę lat temu odpadł mi guzik w spodniach. Ale nie taki zwykły guzik, ale typy NAP wiec przyszyć się nie dało. Spodnie były czarne i na tyłku bardzo było widać te guziki a tym samym brak jednego strasznie rzucał się w oczy. a zatem wpadłam na genialny pomysł przyklejenia go na kropelkę do tej części, ktora została w materiale.

Oczywiście kropelka mi się wylała, na spodniach dookoła guzika zrobiła się taka kropelkowa "skorupa" którą mam do dzisiaj ( ale guzik się trzyma). Do tego ( nie pytajcie jak bo nie wiem) skleiłam sobie wszystkie palce u obu rąk i przykleiłam telefon do blatu biurka. Pech chciał, że w tym czasie właśnie ktoś zadzwonił. Ja nie mogłam podnieśc telefonu z racji przyklejenia go a takze dlatego, że miałam sklejone te palce nieszczęśliwe. Więc nacisnęłam ieloną słuchawkę, położyłam głowę na blacie i tak rozmawiałam Doi dzisiaj i na biurku i na telefonie jest ślad po tej przygodzie.

2. Niedawno wklejałam kolczyki na sztyfty. Oczywiście za mocno nacisnęłam, kropelka mi się wylała na ręce. Tym razem zdążyłam jakoś zapobiec sklejeniu się palców, co nie zmienia faktu, ze do końca dnia skrobałam zaschnięty klej z palców. Prawdziwy koszmar zaczął się na drugi dzień. Chciałam zmyć lakier do paznokci. CIEMNOGRANATOWY. I zmyłam. Ale w miejscach gdzie wylała się Kropelka lakier został. Chodziłam tak około tygodnia

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:12   #2308
nagaLy
Zakorzenienie

Dzięki, poprawiłaś mi humor tą historią z palcami i telefonem )

Stary 2010-11-22, 17:19   #2309
wilczex
Zadomowienie

|Jakbyś miała jeszcze keidyś zły humor to zapraszam do mnie na pogaduchy, mam jeszcze kilka tego typu opowiastek o moim rozgarnięciu

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:20   #2310
101Milka
Zadomowienie

GG do 101Milka

Poza współczuciem to się nieźle ubawiłam

moje drobiazgi z września
101Milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości